Találatok a következő kifejezésre: Hogy kéne az apámmal, hogy (22 db)

Hogyan mondjam meg az apamnak, hogy abba kene hagyni az ivast, ugy hogy ne legyen belole sertodes?

(Bocs nincsen ekezetem)

Legjobb válasz:
Említsd meg neki egyszer diszkréten,hogy ez már már az alkoholizmus utolsó elõtti (3.) fázisa,amikor már annyit ihat szinte amennyit akar mégse lesz részeg.Ha napi szinten ezt csinálja,akkor még 5-10 év (lehet,hogy annyi se) és hirtelen már 1-2 sör is elég lesz a részegséghez.Itt már feladta a máj.Innen már csak egy lépés,hogy elkészítsék az utolsó bizonyítványt,amit a nevére állítanak ki. Az a baj,ha még pszichésen abban a fázisban van,hogy tagadja betegségét (mert fogadjunk hogy tagadja),elbagatellizálja,akkor még sajna nehéz a dolgod,szinte lehetetlen küldetés.Hegyi beszéd az alkoholfüggõknél sajnos nem hatékony.Tényleg sértõdés lesz a vége. Talán egy teszt kitöltésével próbálkoznék.Ha nagyon súlyossá válik a helyzet,akkor segíteni neki elérni a mélypontját. [link]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Említsd meg neki egyszer diszkréten, hogy ez már már az alkoholizmus utolsó elõtti (3.) fázisa, amikor már annyit ihat szinte amennyit akar mégse lesz részeg.Ha napi szinten ezt csinálja, akkor még 5-10 év (lehet, hogy annyi se) és hirtelen már 1-2 sör is elég lesz a részegséghez.Itt már feladta a máj.Innen már csak egy lépés, hogy elkészítsék az utolsó bizonyítványt, amit a nevére állítanak ki. Az a baj, ha még pszichésen abban a fázisban van, hogy tagadja betegségét (mert fogadjunk hogy tagadja), elbagatellizálja, akkor még sajna nehéz a dolgod, szinte lehetetlen küldetés.Hegyi beszéd az alkoholfüggõknél sajnos nem hatékony.Tényleg sértõdés lesz a vége. Talán egy teszt kitöltésével próbálkoznék.Ha nagyon súlyossá válik a helyzet, akkor segíteni neki elérni a mélypontját. [link]
Õszintén és semmiképpen sem kioktató jelleggel. Egyébként mi az amit te soknak gondolsz? Ez a dolog kihat a család életére, vagy inkább csak zavar? Napi egy-egy pohár bor az étkezésekhez nem igazán károsítja az ember szervezetét. A linkelt teszt úgy hülyeség ahogy van, egy italozós este után máris alkoholistának számítasz a pontozási rendszere alapján. Ez a tesz inkább arra jó, hogy hülyeségnek állítsa be a valós alkoholfüggõséget.
Ha nem részegedik le, szerintem csak akkor tedd szóvá, ha a büdzsén meglátszik a piára költött pénz hiánya.

Olyan gondunk van az Apámmal, hogy kötelezőbiztosítást kéne neki fizetni, de nem tud miből már 5 éve munkanélküli és most kapott levelet, hogy fizessen be 50 ezer ft! Hogyan lehetne azt megoldani, hogy ne keljen kifizetni? Milyen trükkök vannak erre?

Ami fontos a bank hiteles az autó 7 éves !!

Legjobb válasz: Mi van abban a levélben? A biztosító kéri az elmaradt díjakat, vagy a díjnemfizetés miatti bírságot küldték ki?

Mi van abban a levélben? A biztosító kéri az elmaradt díjakat, vagy a díjnemfizetés miatti bírságot küldték ki?
mi??? 5 éve munkanélküli mégis hitellel terhelt autója van??? Okos... fizesse be az 50.000 Ftot. Ha hitelre telik, akkor kötelezõre is. Amúgy meg ha nem fizeti be és kárt okoz, nagyon meg fogja járni.

Mit tegyek hogy jo legyen a fiamnak, és meg is éljünk? Válloélben vagyunk a 2 éves fiam velem van de a gyes semmie nem elég, el kéne mennem dolgozni de akkor az apjához kéne mennie mert ott van bölcsi!

Aholén lakom(nagyváros)nincs már hely a bölcsikben(a vállás elött nem terveztük hogy beadjuk igy nem irattam be),ahol az apja lakik (falu) ott lenne hely de velem csak hétvégén lenne a fiam és ha szünet van,a máik dillemám hogy anyósékkal lakna mert a féjem odaköltözött az anyáékhoz,de én soha nem rajongtam értük most meg a gyerekemet bizzam rájuk?De igy nem tudok dolgozni,itt a lakáhitel a rezsi és élni is kell valamib?l!Mi lenne a megoldás?

Legjobb válasz: Ezt a válás elõtt kellett volna meggondolnod! Most csak két megoldást tudok elképzelnei: nyomorogsz a gyerekkel,és nem dolgozol. Vagy elvisezd az apjához a pici hétközben. Az,hogy te nem rajongsz az anyósodékért( ma a fiatalasszonyok között ez divat),még nem feltétlenül jelenti,hogy nem lenne náluk jó helyen a pici. Ebben az esetben a tartásdíjban is megkellene egyezni az apukával. Sok helyen nevelik közösen a gyereket a válás után is. Gondold végig,hogy mit akarsz? A két megoldás közül melyik a jobb?

Ezt a válás elõtt kellett volna meggondolnod! Most csak két megoldást tudok elképzelnei: nyomorogsz a gyerekkel, és nem dolgozol. Vagy elvisezd az apjához a pici hétközben. Az, hogy te nem rajongsz az anyósodékért( ma a fiatalasszonyok között ez divat), még nem feltétlenül jelenti, hogy nem lenne náluk jó helyen a pici. Ebben az esetben a tartásdíjban is megkellene egyezni az apukával. Sok helyen nevelik közösen a gyereket a válás után is. Gondold végig, hogy mit akarsz? A két megoldás közül melyik a jobb?
Intézd a bölcsit, ahogy a többiek mondták. Ha tényleg csak a gyes és csp a jövedelmed, akkor a PH-tól jogosult vagy a gyermekvédelmi támogatásra, ami nem egy nagy összeg, kb ötezer ft, de így "védelembe vett" gyermeknek minõsül a kisfiad, és az önkormányzat el kell hogy helyezze bölcsibe, ha Te mész dolgozni. A barátnõm bölcsis gondozónéni, és pont ezen háborgott, hogy a védelembe vett gyerekek miatt fent kell tartaniuk egy üres helyet a bölcsibe, mikor lenne egy csomó jelentkezõ..
Ilyen esetben fel kell vegyék a gyereket a bölcsibe, menj be és mond el mi a helyzet.Törvény írja elõ, hogy gyermeket egyedül nevelõ szülõ gyermekét be kell vegyék szociális intézménybe, hogy a szülõ keresõ képes legyen. Én minden követ megmozgatnék az biztos, de a gyerekemet senkinek oda nem adnám, ha kedves jómódú az összes rokonság akkor sem! Sajnos, ha felveszik bölcsibe a gyermeked és te tudsz dolgozni, akkor sem lesz egy leányálom egyedül eltartani még akkor sem ha az apuka fizeti a gyerektartást rendesen. Bár sok múlik azon, hogy milyen viszonyban vagytok a válófélben lévõ férjeddel és õ a gyerekkel. Sajnálom!Fel a fejjel!Minden jót!
Meg kell kérdezni, minden bölcsit a városban. Méltányossági kérelmet kell beadnod, és valahová csak felveszik. Szólj a védõnõnek is, õ hátha tud hasonló korban lévõ babával otthon lévõ anyukát, aki egy kisebb összeg ellenében vigyázna a tiedre is, ha a bölcsiben esetleg csak késõbb lenne hely. Bármi megoldás jobb, mintha csak hétvégén lenne veled a fiad, addig meg anyósék ki tudja mire nevelik. Ha nem voltatok jóban, akkor ennyi idõ alatt sok kárt is tudnak tenni.
Szerintem is próbáld meg elhelyezni bölcsiben, valahová biztosan be bírod tenni, én nem adnám a két évesemet egész hétre, az tuti, anyóstól függetlenül. Az elsõ válaszoló meg szégyellheted magad a megnyilvánulásodért. El sem tudod képzelni, hogy esetleg nem õ akarta a válást, hanem elhagyta a pasi, vagy hogy az anyósa tényleg gáz? Akármilyen furcsa, gyakrabban elõfordul ez a felállás, mint gondolnád. Elég csúnya dolog ismeretlenül, visszakézbõl ítélkezni, mit gondolsz, neked hogy esne? Nem ártana elõbb gondolkodni, aztán beszélni, és egy kis empátiát is gyakorolhatnál.
10, 06 vagyok. A rokonom sajnos anyaszallon lakott a kislanyaval, mikor munkat kapott soron kivul felvettek az akkor 1.5 eves kislanyat, pedig egyebken 1 ev a varakozasi ido, annyira keves hely van a bolcsibe.Neked is probalkoznod kell hogy felvegyek.
Ha ilyen szoprult helyzetben vagy keresd meg a csaladsegito szolgalatot.Ebben az esetben szerintem kotelezo felvenni a gyereket a bolcsibe. Anyosekhoz semmikepp nem adnam, foleg hogy a gyerek megszokta veled van tobbet.
Nem nagyon értek a bölcsis témákhoz, de azt már hallottam, hogy ovikban tartanak fenn helyet olyanoknak, akik fellebbeznek. Az egy dolog, hogy akkor nem irattad be, de most nem mentél be, hogy rákérdezz? És ha fellebbeznél? Azért egy ilyen helyzetben lehet sikerülne. De ha más nincs, akkor inkább apjához. Kegyetlen lenne a gyereknek, ha szinte csak a gyesbõl, családi pótlékból és a gyerektartásból élnétek, ez semmir sem elég. Aztán ha összeszedted magad, megy majd oviba, akkor beiratod oda, ahol laksz és visszamehet hozzád. Addig meg arra kell gondolni, hogy ezt mind a fiadért teszed! Sok erõt és kitartást!
Igen sajnos sok választásod nincs:( Vagy nyomorogsz, bár a gyesbõl még azt sem lehet, vagy odaadod a babát átmenetileg az exednek, ill az anyósodnak. Ha vissza tudnál menni dolgozni akkor mindenképp az elsõt választanám! Ha nem akkor meg tökmindegy.. Viszont én azért elbeszélgetnék az exel, hogy erre az átmeneti idõszakra segitsen ki titeket, hiszen nem igy terveztétek és ezért õ is felelõs.Ha érdekli egy picit is a gyereke sztem segiteni fog.Aztán majd ha már te is dolgozol visszatörleszted neki valahogy. De gyorsan kéne dönteni, márcsak a bölcsi miatt is!! Azért majd ird meg hogy alakult, mert kiváncsi vagyok, és szurkolok nektek.
Azt hiszem, még igénybe vehetõ egy támogatás, havi 60 ezer forint, ha az egy fõre esõ jövedelem nem haladja meg a nettó 80 ezer forintot. Érdeklõdj a védõnõnél vagy az önkormányzatnál!


Ne csináld azt, amit az apád csinált, de rossznak érzed. Ilyen egyszerú.
15 évesen leszel apa vagy még csak a jövõben érdekel ez? Amúgy a legtöbb ember ha vele rosszul bántak, akkor tudja hogy milyen rossz az, és õ sokkal jobban fog bánni a gyerekével.
Add örökbe és köttesd el magad, hidd el az jobb az emberiségnek és adj egy fényképet a fiadnak magadról, hogy sose keressen
Szerintem 15 évesen ne ezzel foglalkozz, hanem ami aktuális.A tanulással és a csajokkal.Majd ha odakerülsz h gyereket vállalj kb 10 év múlva már érettebb leszel és nem fog ez dilemmát okozni neked.Amúgy meg... tudod milyen kevés családban normálisak a szülõk?El sem hinnéd. Amúgy a "bevésõdés" miatt te ugyanazt a mintát fogod követni és elkövetni amit otthon láttál..Ez a legviccesebb az egészben.Máshogy akarod csinálni mint ahogy veled csinálták, de nem fogod tudni, hiszen kiskorodba ez a minta égett bele.Imprinting.

Miért nem akar megismerni az apám, mit kéne felmutatnom, hogy meg akarjon?

Kiskorom óta nem láttam, semmire nem reagál soha, pedig kerestem sokszor. Nincs másik gyereke, senkije nincs.. Akármit teszek, pl. mondom, hogy bejutottam a zenem?vészetire, nem érdekli, pedig életem munkája benne van és idegenek mondják, hogy a szüleim büszkék lehetnek rám. Õ miért nem büszke rám legalább egy kicsit? Úgy értem, ha nyomorék lennék vagy fogyatékos, akkor is megérdemelném, hogy legalább megkérdezze, mi van velem, vagy én gondolom rosszul? Engem érdekel, hogy mi van vele, de ? soha nem érdekl?dik, meg se akar ismerni, pedig semmi rosszat nem tettem..egyszer?en csak nem értem az okát.

Legjobb válasz: Valószinüleg nem érzi apának magát - lehet, hogy akarata ellenére lettél, vagy anyád nem engedte, hogy tartsa veled a kapcsolatot, lehet, hogy alkalmi kapcsolatban lettél, vagy egyszerüen nem apatipus, nem is akart soha gyereket.

Valószinüleg nem érzi apának magát - lehet, hogy akarata ellenére lettél, vagy anyád nem engedte, hogy tartsa veled a kapcsolatot, lehet, hogy alkalmi kapcsolatban lettél, vagy egyszerüen nem apatipus, nem is akart soha gyereket.
Apukád nem érdemel meg téged, mert te sokkal jobb ember vagy már most mint amilyen õ valaha is volt. S ha eddig boldogultál nélküle biztos vagyok benne hogy ezután is fog, bármilyen nehéz is. Nincs rá szükséged, ezt te is tudod. Jobb ha tovább éled a saját életed nélküle, mielõtt még jobban bele veted magad ebbe és sérülni fogsz.
Az én szüleim 8 éves koromban váltak el, apám pár évig látogatott minket, majd elmaradozott. A te korodban még nekem is hiányzott, sítam a ballagásomon mert nincs apám aki ott legyen, szomorkodtam a szalagavatón... stb. Majd rájöttem nem érdemli meg hogy hiányozzon. -nem neked kell felmutatni bármit is, hisz nem te akartál megszületni! Örülj, hogy van édesanyád, aki nehézségek árán is kulturált körülmények között felnevelt és érted dolgozott és bármit megtett érted! NEkem még van 2 testvérem, nekik is sokat köszönhetek! Az apámnak csak annyit, hogy megszülettem!
Neked semmit sem kell felmutatnod. Apád marad illetve maradt le a veled való közös emlékekrõl, pl. az elsõ lépések, óvódai farsang..... Ezektõl saját magát fosztotta meg, nem neked kellene szarul érezned magad emiatt. Légy büszke magadra, hogy apád nélkül is lett valaki belõled! 29/n
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kedves vagy. Rá büszke is vagyok, mert mindig azt tartotta szem elõtt, hogy én elérjem a céljaimat és nem lennék sehol nélküle, próbálok azon lenni, hogy keressek majd annyi pénzt, hogy õt tudjam segíteni és jó élete lehessen.. Csak rossz belegondolni, hogy rajta kívül senkim nincs, se tesóm, se senki.
Apád gondolom támogatni most sem akarna. Még ha nem is várod el, gondolom akkor is tudja, hogy ez lenne a kötelessége, magából kiindulva feltételezheti, hogy elõbb-utóbb pénzt akarnál tõle. Mivel nem teljesítette apai kötelezettségeit (min. gyermektartási díj fizetése) a jog szerint is méltatlanná vált arra hogy öregkorában gondoskodást várhasson majd el tõled. Kérdés, hogy ha te mondjuk sikeres leszel, apád meg kicsit lerobban kalapozni fog-e nálad?
jaj Te szegény.Nem kell neked semmit felmutatnod.Mondanám ne tõrödj vele, de ez nem igy megy.Hogy igazából mi zajlik le benned azt csak az érzi át aki hasonló cipõben jár.Én tudom.De elfog jönni a nap is amikor fordul a kocka.Amikor õ fog valamilyen oknál fogva megkeresni, pl lepusztul és öreg lesz, tõled várja a segítséget.De akkor már téged nem fog érdekelni.Mert benned van a tüske.Cipelni fogod amig élsz, de megtanulsz vele élni.Vannak dolgok amit az ember sosem bocsájt meg.Én nem tudtam.Még a temetésére sem mentem el.Anyukád biztos nagyon büszke rád, és te is büszke lehetsz anyukádra!
A kérdező hozzászólása: Igazad van, csak olyan nehéz ezt elfogadni, hogy lenne lehetõsége megismerni, de nem akar..pedig semmi elvárásom nincs felé, bár gyt-t soha nem fizetett. Amúgy én is 18 vagyok
Hasonló helyzetben vagyunk apámat elõször 18 éves koromban láttam, elõtte se egy telefon se egy képes lap se egy levél semmi. Aztán jött egy darabig majd újra elmaradozott, én pedig megszakítottam vele a kapcsolatot. 3 évvel késõbb bukkant fel újra hogy megnézze az unokáját. Néha beszélünk, de rá kellett jönnöm hogy egyáltalán nem érdeklem és soha nem is érdekeltem. Valószínûleg jobb lenne ha tovább lépnél élnéd a saját életedet és nem vele foglalkoznál akár milyen nehéz is. Amit elértél azt magad miatt érted el, és erre legyél büszke. Nem kell egy olyan ember támogatása akit nem érdekelsz. Mutasd meg neki hogy nélküle is tökéletesen boldogulsz.
A kérdező hozzászólása: Szóval tervezett gyerek voltam, de elég szabados volt mindig, anyu meg tûrt, mert szerette. Mikor terhes volt anyukám, akkor volt, hogy eltûnt hetekre, aztán miután megszülettem, meg is csalta, késõbb meg lelépett..teljes jogú gyermeke vagyok, ugyanúgy nézek ki, mint õ és ráadásul nincs is senkije már rajtam kívül.
A kérdező hozzászólása: Hát az volt az ok, hogy még éretlennek érezte magát 30 évesen és nem akart már gondoskodni rólunk, de ezt õ is beismerte egyszer.
Azért valami oka van. Olyan nincs hogy egy férfi nagyon akar egy gyereket majd késõbb semmibe veszi, és még megismerni sem akarja a saját gyerekét.. Komoly oka kell hogy legyen ha szerinted várt baba voltál...
A kérdező hozzászólása: Az fáj, hogy volt, mikor családi barátok mesélték, hogy apu mennyire akart gyereket, aztán beijedt, miután megszülettem..nem értem õt, pedig nem lettem hülyegyerek, se balhés.
Apádnak úgy látszik nem kellesz, kérdés hogy valamilyen formában gondoskodik e rólad. Ha pl. nem fizet gyermektartásdíjat sem, akkor lehet hogy úgy állapodott meg anyáddal, hogy cserében az apai jogokkal sem él.
Sajnos több oka is lehet. PL: - nem kívánt gyerek voltál a számára de anyád csak azért is világra hozott, pedig kérte ne tegye. - Úgy érzi nem is vagy a lánya, mert esetleg kiderült hogy anyud félrelépett abban az idõben amikor teherbe esett. - Sosem szerette anyudat csak 1 éjszakás kaland volt a részérõl Félre ne értsd amiket leírtam, nem az anyukádat akarom megbántani. Sõt tisztelem mert végül is felnevelt, és egy jó embert faragott belõled. De nem tudhatod mi történt X évvel ezelõtt anyud és apud között. A teljes õszinte választ csak õk adhatják meg.. De szerintem sosem fogod megtudni.. Így a helyedben nem is foglalkoznék olyan emberrel aki nem akar megismerni téged.
A kérdező hozzászólása: Házasságból lettem és anyukám is tök normálisan állt a dologhoz, hogy keressem nyugodtan apámat, de minek..:(
A kérdező hozzászólása: Ebbõl egy sem igaz, õ akart anno engem.
Nem akart gyereket, nem hiszi el, hogy te vagy a gyereke. Vannak végtelenül önzõ emberek, akiknek csak saját maguk számít. Akik tudnak úgy gondolni egy gyerekre, hogy egy véletlen hiba volt ami miatt nem fognak egész életében felelõsséget vállalni. Ezzel nem tudsz mit kezdeni. Nem hiszem, hogy ennyi törõdést érdemelne apád tõled amiért ennyire semmibe vesz téged... Õ már bizonyította neked, hogy mennyire értéktelen. Neked viszont nem kell egy ilyen embernek semmit sem bizonyítanod. Foglalkozz olyan emberekkel akik szeretnek. Õk megérdemlik, apukád nem...
Semmit. Bármennyire is fáj, te nem tehetsz semmit, mert a hiba nem a te készülékedben van. ha neki nem lehet megfelelni, akkor nem lehet neki megfelelni, ha a csillagokat lehozod az égrõl, akkor sem (az én apám is ilyen ember volt). Szeritem, amit tehetsz az az, hogy nem kínozod magad tovább azzal, hogy pedálozol olyan embernek, akinek nem kellesz. Gyászold meg, hogy nincs apád, és felejtsd el. Esetleg keress meg ehhez egy szakit, aki tud segíteni, mert apa-hiány és ennek lelki folyományai sok kárt tudnak okozni. Pl. a leendõ munkádban. Én ezt tettem.

Hogyan ültethetném el apám fülében azt, hogy 4 év után kéne egy új telefon?

Már kinéztem a telefont, csak azt nem tudom, hogy vegyem rá apámat, hogy beszélgessünk telefonokról, esetleg az enyémr?l, vagy rákérdezzen, nincs-e szükségem újra. Ha van készséges, segít?kész válaszadásra képes felhasználó, megköszönném hozzászólását, tanácsát...

Legjobb válasz: Mit kell köntörfalazni? Mondd meg neki, hogy a régi nem jó, és kéne egy új. Öhm, és ne azt mondd, h nem tetszik, mert akkor kiröhög. Nekem akkor lett új - 4-5 év után -, mikor már napi szinten nem kaptam sms-eket, alig hallottam a hívott felet...

Mit kell köntörfalazni? Mondd meg neki, hogy a régi nem jó, és kéne egy új. Öhm, és ne azt mondd, h nem tetszik, mert akkor kiröhög. Nekem akkor lett új - 4-5 év után -, mikor már napi szinten nem kaptam sms-eket, alig hallottam a hívott felet...
14 évesen nem vállalhat diákmunkát.
Ha 20e-ért van és van 10e-d, akkor az diákmunkában is max 4 nap meló a másik 10e-ért.
A kérdező hozzászólása: amúgy köszönöm a tanácsokat
A kérdező hozzászólása: Most 14 éves vagyok, Sony Ericsson w580i-m van, Sony Ericsson Xperia Minit vagy wt19i-t szeretnék van, láttam vaterán 20000ért van 10ezrem; igazából talán azért nem akarok újat kérni, mert nem akarom megbántani
Ajánld fel, hogy egész nyáron segítesz neki valamiben. Velem is így van, hogyha egész nyáron segítek, akkor felpótolnak a pénzzel :)
Egy kis hízelgéssel, kedveskedéssel, plusz házimunkával az akció elõtt (amúgy sem lusta) az én lányom (16) mindig le tud venni a lábamról. Ha túlzottan sündörög körülöttem, akkor már tudom, hogy sokba fog ez kerülni nekem. :D Persze, ha van rá pénz! (Sok függ az apa-lánya viszonyától is a taktikai módszer.)
Na bumm, nekem meg akkor lett új (vagyis használt, csak akkor cseréltem le), amikor összegyûjtöttem rá a pénzt. 14-15 éves voltam, és nem volt pofám a szüleimtõl kérni valahogy, inkább gyûjtöttem rá. Az elsõ telefonomat kaptam(siemens A4O), a következõnek majdnem a felét kipótolták (nokia 312O), de nem kértem tõlük sose telefont. Annyira nem álltunk jól, volt hova tenni azt a pénzt, :) Attól függ, hány éves vagy, hogy álltok anyagilag, és milyet szeretnél. Ha jön valami ünnep, pl. szüli/névnapot, akkor dobd fel, hogy szeretnél egy telefont. De gyûjthetsz is, és akkor kipótolhatod, hogy ne csak a szüleid vegyék.
mennyi idõs vagy? itt a nyár, irány dolgozni. ha még nem mehetsz korodnál fogva, akkor nem is kell neked új telefon :D
most milyen telefonod van? Nekem az elõzõ nagyon ratyi volt, ilyen teszkó 3 ezres :D, és mondtam, hogy nagyon rossz, ezért kaptam újat.
A kérdező hozzászólása: jaja sajnos; szülinapom meg pont most volt

Egy lánynak egy táncos fiú kéne akivel elérheti álmait (bebizonyítani apjának, hogy a tánc az ő étele és egy versenyt megnyerni ami bizonyítja hogy nem is olyan rossz). Szerintetek mit kéne tennem?

Tolna megyében lakom és a nem lenne gond ha a TÁNCpartner a közelben lenne vagy ha nem jelentkezik senki szerintetek mit kéne tegyek? 5 éve mazsorettezem és kicsit más stílus fele is el szeretnék evezni! De ahol lakom a közelben nagyon nincs sok lehetőségem és az elköltözés sajnos nem megoldható! Csak egy megbízható TÁNCpartnerre lenne szükségem. Minél előbb.

Legjobb válasz: Netán Tamási közelében laksz?

Netán Tamási közelében laksz?
A kérdező hozzászólása: igen tamásitól 15km-re

A szüleim újszülött ként örökbe fogadtak az iskola tud róla és akárhányszor mondom, hogy anya vagy apa mindig furán néznek rám vagy, hogy vissza is kérdeznek, hogy kicsodám. Nem bunkóság ez egy kicsit nagyon?

Legjobb válasz: Bunkóságnak nem nevezném, egyszerûen csak nem értik az érzéseiteket. Vagy azért, mert nincsenek ebben a helyzetben, vagy azért, mert nincs bennük sok empátia. Ne törõdj ezzel, és ne várd el, hogy az emberek megértsenek, akkor sok csalódástól megkíméled magadat. Legyen elég, hogy van szeretõ családod, és nyilván van pár barátod, akikkel jóban vagy, akik jobban megértenek. Ez nagy áldás ám. :)

Bunkóságnak nem nevezném, egyszerûen csak nem értik az érzéseiteket. Vagy azért, mert nincsenek ebben a helyzetben, vagy azért, mert nincs bennük sok empátia. Ne törõdj ezzel, és ne várd el, hogy az emberek megértsenek, akkor sok csalódástól megkíméled magadat. Legyen elég, hogy van szeretõ családod, és nyilván van pár barátod, akikkel jóban vagy, akik jobban megértenek. Ez nagy áldás ám. :)
bunkók és pofátlanok hogy le nem sül a képükrõl a bõr...
hát, eléggé tapintatlanok, ilyet nem illik visszakérdezni. nevezhetõ bunkóságnak is akár. Újszülöttként fogadtak örökbe, és nem szólíthatod õket anyának és apának?? Ez egyszerûen felháborító és diszkriminatív, aki ilyenre visszakérdez, neked okoz kellemetlenséget.
Szerintem bunkók. Ez nem olyan helyzet, hogy nem értik meg, jó az egy dolog, hogy nem tudják magukat beleképzelni a helyzetbe, az meg egy ismét másik dolog hogy nem csak az emberek de az állatok is azt tekintik a szüleiknek akik felnevelik õket. Itt vagyunk pár millió éve a földön, ideje lenne ehhez hozzászokniuk. (Abban az esetben nem tartanám bunkóságnak, ha új lenne a dolog és az örökbefogadásod mondjuk egy éve történt volna. Hisz a friss házasok is rossz néven írnak alá néha, egykét baki megengedett. De így eléggé tapintatlanok)
szerintem magyarázd el nekik, hogy igen anya és apa, mivel õk nevelnek újszülött korom óta...esetleg visszakérdezhetsz, hogy ha kiderülne hogy õket is örökbefogadták, akkor már nem tekintenék a szüleiket a szüleiknek? olyan primitív emberek vannak -.- próbálj velük nem törõdni...az ilyen emberek buták
Egy gyereknek azok a szülei, akik felnevelik! Akkor is, ha nem õk a vér szerintiek. Az a jó, hogy Te apának és anyának tekinted, érzed õket. Aki nem így gondolja, az mind ostoba és érzéketlen.
Tényleg tapintatlanság, de nem hiszem, hogy rosszindulat vagy ilyesmi, egyszerûen nem tudnak mit kezdeni a helyzettel, nem tudják beleélni magukat ebbe a szituációba. Ne foglalkozz velük, majd csak megszokják.
A kérdező hozzászólása: Azért a 21.században ez ennyire meghökkentõ?
Ugyanmár ne képzelj be minden féle baromságot.
A kérdező hozzászólása: Próbálok vele nem törõdni. Van egy nevelt gyerek az osztályba és neki van ingyen étkezés, kap pénz és havi értékelés is kell neki. Nem fogják fel, hogy nekem ezek miért nem járnak.
Egyszerûen hihetetle, hogy egy ember ne értse meg, hogy mi a különbség egy örökbefogadott és egy nevelt gyerek. :(

10 hos fiamal tervezünk nyaralást, hogy oldjuk meg az indulást hogy mindenkinek jo legyen? Mert olvastam itt hogy este kéne indulni de akkor apa mikor tud aludni mert ugy nem megy hogy nem alszik és ott is egész nap fentvan, 8-10 ora vezetés után? !

Eleve alvás nélkül hogy vezesen enyit mert nekem nincs jogsim,ha este 10-11 körül indulunk ahogy a fiam le szokott feküdni akkor regelre böven ott vagyunk de ott meg csak 2 körül lehet elfoglalni a szállást adik oké a strand de apa azt nem birná!Akkor mikor induljunk,ti hogy csináltátok?Nekünk ami jo lenne az a 4-5 orai indulás hajnalban,de a bab ezt hogy viselné?Indultatok már ilyenkor?

Legjobb válasz: az én fiamnak volt egy bõ hónapja (4hónaposan) hogy csak és kizárólag 4-5között kelt fel hajnalban.Most is megébred akkor szopizni és 6ig alszik tovább. szerintem mivel ez csak 1x alkalom lenne,nem zavarna be annyira.Miután felkelt,evett,nyugodtan induljatok csak el,a kocsiban úgyis vissza aludna.

az én fiamnak volt egy bõ hónapja (4hónaposan) hogy csak és kizárólag 4-5között kelt fel hajnalban.Most is megébred akkor szopizni és 6ig alszik tovább. szerintem mivel ez csak 1x alkalom lenne, nem zavarna be annyira.Miután felkelt, evett, nyugodtan induljatok csak el, a kocsiban úgyis vissza aludna.
Mi indultunk ilyenkor egy 3 hós babával nyáron. Igaz, hogy csak 3 órás útra.Felkeltettem és tovább aludt a kocsiban. De sztem ti éjjel menjetek, mert a baba akkor alszik, és sztem az õ szempontja az elsõ. Ha a forróságban az ülésben nyûglõdik, az nektek sem jó, mert úgy nem lehet nyugodtan vezetni sem. A férjed, meg pihenjen le délután, vigyetek egy rahedli kávét, és ha elálmosodik álljatok meg és szálljon kicsit ki a kocsiból.vagy esetleg szunyókáljon a kocsiban egy fél órát. Nem muszáj este indulni, indulhattok éjfélkor is, és akkor még a nagy meleg elõtt odaértek, ésa férjed is tud pihenni pár órácskát.
A férj aludjon egy jó nagyot elõtte. Szerintem egyébként mindegy, mikor indultok, a baba jól ellesz, ha hozzá van szokva egyébként az autóhoz.

Hogy kéne megértetnem az apámmal, hogy nincs oka félteni a jelenlegi barátomtól (16 vagyok), és hogy megbízhatna bennem/ illetve benne?

Õ eleve úgy áll a világhoz, hogy senkibe nem bízik... Micsoda hülyeség. Én nem adtam rá okot, h bennem ne bízzon, ? az, akinek szinte mindent elmondok. Segítsetek, mert nem tudom az ilyesmit hogy kéne a tudtára adni... Nem tudom, h igazából a bizalommal van-e a baj, inkább azzal, h (hiába csak 16 vagyok) feln?ttem egy kicsit, és már nem vagyok az a 8 éves kislány.

Legjobb válasz: Az apukák nehezen fogadják el, hogy a kislányuk felnõtt és kirepül, barátjuk lesz stb. Szerintem továbbra is mondj el neki mindent, amit csak akarsz, abból látni fogja, hogy még mindig bízhat benned és nem változol meg a barátod miatt. Nem kell emiatt veszekedni vele, nem jó, ha rosszban vagytok. Hagyj neki idõt, hogy feldolgozza, hogy felnõsz te is, ahogy a többi lány.

Az apukák nehezen fogadják el, hogy a kislányuk felnõtt és kirepül, barátjuk lesz stb. Szerintem továbbra is mondj el neki mindent, amit csak akarsz, abból látni fogja, hogy még mindig bízhat benned és nem változol meg a barátod miatt. Nem kell emiatt veszekedni vele, nem jó, ha rosszban vagytok. Hagyj neki idõt, hogy feldolgozza, hogy felnõsz te is, ahogy a többi lány.
A kérdező hozzászólása: Az a gáz, h nem õ az elsõ barátom... De valahogy mindegyiknél azt érzem, hogy nem tud bennük megbízni. Mindig én szívom meg, ha a családom félt... :S Minden az én kontomra megy.. ::
egy anyuka a kicsifiát félti a sok lotyótól egy apuka a kicsilányát sok pernahajdertõl. Õk is voltak fiatalok, ismerték magukat és a társaikat, pontosan tudják mitõl féltenek. Az apukának különösen nehéz elfogadni, hogy az õ kicsi angyalkáját hamarosan jól megtiporják, mint liliomot mindenféle undorító nyikhajok. Ráadásul õ is pasi, és ezért meg van a véleménye a korosztályodról. Még emlékszik rá, hogy õ milyen volt. Szépen lassan el fog múlni, pontosabban megtanul együttélni a dologgal. Belenyugodni igazából sosem fog. Veszekedéssel nem érsz el semmit, mert õ téged félt. Ha veszekedsz csak erõsíted azt a nézetét, hogy meg kell védenie, mert nem látod át a dolog veszélyességét. Ez van.
ennyi idõsen apum leste mikor érek haza, most már 29 éves vagyok..tavaly nyáron halt meg apum, de mindig féltett, még tavaly nyáron is leste mikor megyek el, hova, kivel stb... nem akarlak elkeseríteni, de mindig félteni fog, és számára te vagy a minden, akit mindentõl megprobál megóvni, örülj neki...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!