Találatok a következő kifejezésre: Hogy is ez akkor Ma (70 db)

Hogy is van akkor ez a hőgörbe? Ma kezdem el csinálni, valaki magyarázza már el légyszives, és hogy mikor kell együtt lenni?

Legjobb válasz: Minden reggel ébredés után mérd a hõdet,én hüvelyben mértem,ott a legpontosabb.Lehetõleg ugyanabban az idõben,persze hétvégén én nem keltem fel ezért hamarabb :)Amikor leesik a hõd,akkor van peteérés,Igazából elõtte egy nappal,és utána egy nappal érdemes együtt lenni.Nekem elég rendszertelen ciklusaim vannak,úgyhogy mikor tudtam ,hogy a héten peteérés várható 2 naponta együtt voltunk,ez a legbiztosabb.Ha felmegy a hõd,akkor már túl vagy az ovuláción.Linkeljek neked egy sikeres,és egy sikertelen görbét?Én mikor kezdtem szerettem másokéból tanulni.

Minden reggel ébredés után mérd a hõdet, én hüvelyben mértem, ott a legpontosabb.Lehetõleg ugyanabban az idõben, persze hétvégén én nem keltem fel ezért hamarabb :) Amikor leesik a hõd, akkor van peteérés, Igazából elõtte egy nappal, és utána egy nappal érdemes együtt lenni.Nekem elég rendszertelen ciklusaim vannak, úgyhogy mikor tudtam , hogy a héten peteérés várható 2 naponta együtt voltunk, ez a legbiztosabb.Ha felmegy a hõd, akkor már túl vagy az ovuláción.Linkeljek neked egy sikeres, és egy sikertelen görbét?Én mikor kezdtem szerettem másokéból tanulni.
http://www.hellobaby.hu/index.php/28-nap/item/91-a-nagy-pill.. Ha homerozol, mindenkepp tudnod kell:reggel ugyanabban az idoben, higanyos homerovel, mielott meg mocorognal, a homerot meg este razd le, ne meres elott, lehetoleg szajban, tehat legyen a csaldtol elkulonitett homerod. Figyeld a mehszajat es a mehnyaknyakot. Peteeres elott egy kicsit leesik a ho majd utanna kicsit felmegy. Itt nalam okosabb elmagyaraz mindent. http://babatervezok.otthona.net/hoemerseklet-alakulasa.html
Ja elfelejtettem, mindenképp figyeld milyen folyásod van, a tojásfehérjés a tuti!!Akkor a párod katonái tovább életképesek maradnak odabent!
Nem kell felkelned, merd mindig ugyanabban az idoben de ha megteheted utanna meg visszaaludhatsz.En 5 kor merem de ha tehetem akkor meg visszaalszok.Dehogy kelek fel ezert, ha nem muszaj.

Hogy is van ez akkor? Ma (nem) kéne, hogy megjöjjön, de még eddig semmi.

már.12-én 9.30-kor 37,3 volt a h?m, márc.13-án 9.00-kor 37,1, ma 7.17-kor 36,9, most 8.25-kor 37.3. Hát totál össze-vissza.

Legjobb válasz: Egyszerûbb ha tesztet csinálsz, és nem görcsölsz rá ennyire.

Egyszerûbb ha tesztet csinálsz, és nem görcsölsz rá ennyire.
ha nme jött meg akkor a hõd fent marad. ha megjön, akkor leesik eléggé drasztikusan. De szerintem a teszttel még várj legalább egy hetet. Ha hõmérõzöl az el fog neked árulni mindent.
higanyos hõmérõt használ, és mindig ugyanakkor, és ne hónapljban hanem hüvelyben vagy szájban. a napközbeni hõ nem számít úgy sem.
Szia! Figyelj a hõdet próbáld meg ne össze-vissza mérni, hanem közel azonos idõben, ugyanazon a helyen - én a hüvelyre esküszöm - és HIGANYOSSAL, mert a digit nem annyira pontos! A délutáni hõ nem jelent semmit igazából!
Igen, én is augusztus 5re vagyok kiírva és ma van a 36+5!
Most en szamolok hulyen, vagy addigra pont 39+7 leszel nem??? Vagy mar engem is osszezavartal :D de sztem jol irtak ki. Vagy 6.-a, az pont 40+1 lesz.
Jól van minden, 36+5 vagy, vasárnap 37, 22.-én 38 hetes, 29.én 39 hetes, és aug 5.-én 40. Jó babázást!!! 20 hkm
Elõzõ vagyok. 39+7 nincs. Az már a 40!
Elso vagyok. Akkor bocsi a fogalomzavarert :) na de majdnem jol raktam ossze :)
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat!
nem ma kell, hétvégén
A kérdező hozzászólása: A tvben mintha azt mondták volna... na mindegy, de mennyirõl mennyire kell?
Vasárnap kell átállítani az órát...Elõre kell állítani vagyis 2 órakor kell 3ára állítani...
ááá, 1 órával kevesebb a szakdogámra :OOO Szombatról vasárnapra virradó éjjel kell, 2-rõl 3-ra. Kevesebbet alszunk. (írunk szakdogát)
A kérdező hozzászólása: Ó, értem :) Köszönöm szépen, akkor nekem annyira mégsem lett volna sürgõs... azt hittem, ma kell, de valószínû, hogy félreértettem. Sok szerencsét kívánok a szakdolgozathoz :) (ne aggódj, még van egy hétvégéd)

Határozott idejű munkaviszonyom február 28-án lejárt. Ma voltam bent dolgozni, a főnököm tudtával (már régebben adott ki mára is feladatot). Akkor most valóban határozatlan lett a munkaviszonyom? És ha igen, hogyan tudnám ezt érvényesíteni?

Legjobb válasz: Szabály szerint, mivel a fõnököd tudtával dolgoztál, határozatlanná vált. Na de a mai világban sajnos nem sok munkáltatót érdekelnek a szabályok. Dolgozol tovább is, vagy csak 1-én?

Szabály szerint, mivel a fõnököd tudtával dolgoztál, határozatlanná vált. Na de a mai világban sajnos nem sok munkáltatót érdekelnek a szabályok. Dolgozol tovább is, vagy csak 1-én?
Az elõttem szólónak: A munkaszerzõdésével bizonyítja és azzal a ténnyel, hogy nincs meg a kilépõpapírja február 28-i dátummal. Ezen tények a hatályos munkajogi szabályok szerint a szerzõdés SZÖVEGEZÉSÉTÕL függetlenül elégségesek arra, hogy a határozott idejû szerzõdést határozatlan idejûvé - és ha az ezzel kapcsolatos kérdések, pl. felmondási idõ nem szabályozott, akkor a munka törvénykönyve és kapcsolt jogszabályok az irányadóak - váljon. Tehát ha te MA kapod meg a leszámolópapírjaidat, annyit kell rávezetned a cégnél maradóra, hogy átvettem: 2010. március 2. Ez a tény és az aláírásod ELÉGSÉGES arra, hogy a szerzõdés érvényben maradjon. Így legalább egy havi felmondási idõ meg fog illetni. A munkáltatót pedig kötelezik a határozatlan idejû szerzõdésre vonatkozó jogszabályok. Tehát ha nem jelent be - de számodra ezt közli, akkor elég rendesen munkajogi jogszabályt sért, amelynek következménye lesz. Az biztos, hogy ha te február 28-a utáni napon dolgoztál és ezt a munkáltatói jogok gyakorlójának tudtával tetted, akkor munkaviszonyod határozatlan idejûvé vált.
Amíg nincs írásos szerzõdésed arról, hogy mely naptól határozatlan a munkaviszonyod, addig hivatkozhatsz bármire, az nem számít határozatlannak.
Én is úgy tudom, hogy ha nem számoltatnak le, nem kapod meg a papírokat, nem kapsz új határozott idejû szerzõdést, akkor az elõzõ szerzõdésed határozatlanná válik.
Ha nem írtatok alá szerzõdést, akkor ingyen dolgozol.
Amíg legalább szóban nem mondta és aztán nem írtál alá szerzõdést, addig nem határozatlan. Hivatalosan onnantól, ha papírod is van róla.
Szerintem utána kell ennek járni alaposan, a kis cégek szeretnek csalni (sajnos tapasztalat), aztán a munkavállaló kapkodja a fejét, ha csõstül jön a baj. Legyen tiszta, én nem bíznám a véletlenre. Oké, hogy jogilag, de szerinted hány munkáltató van tisztában a joggal, és hány tojik rá? Sajnos az utóbbi van többségben, és bíznak benne, hogy a munkáltató nem fog majd szólni, mert nem tudja, mit kell csinálni, amikor benne hagyják a slamasztikában (és sokszor sajnos ez be is jön).
A kérdező hozzászólása: És ha nem kapok újabb határozott idejû szerzõdést, hanem úgy vannak vele, hogy vegyünk búcsút egymástól? Akkor hogy jelezzem, hogy a munkakörömre és a fizumra továbbra is igényt tartok, mivel határozatlanná alakult a szerzõdésem?
Amúgy hogyne kellenének kilépõpapírok a határozott idejû munkaviszony után :) És ezt az utolsó munkában töltött napon, azaz a szerzõdésben rögzített határnapon (vagy azt megelõzõ munkanapon) kellett volna megkapni. Ez nem történt meg, így jogilag határozatlan idejû a munkaviszony.
Azt csinálsz, amit akarsz, de legyél nagyon óvatos.
A munkaszerzõdésed közös megegyezéssel módosíthatjátok, tehát ha aláírsz egy újabb határozott idejû munkaszerzõdést, akkor kvázi-ráutaló magatartással ezt meg is teszed - hozzáteszem, abszolút szabálytalanul. A te szerzõdésed minden további papírozás NÉLKÜL határozatlan idejû, a bíróság bármilyen perben ezt ki is mondja, ha arra kerülne a sor. Ha kapsz egy újabb határozott idejû munkaszerzõdést, jelezd a munkaügyesnek, hogy semmi szükség rá, számodra ideálisabb a határozatlan idejû szerzõdés, amellyé a legutóbbi szerzõdésed alakult. Ezt a munkaügyes is tudni fogja... A kérdés, hogy mivel jársz tulajdonképpen jobban. Hiszen ha "nagyon pattogsz", akkor könnyen kirúghatnak - hiszen határozatlan idejû szerzõdés esetén a felmondási idõt betartva ezt megtehetik. Még csak a felmondási indok is helytálló, a munkakör érdekmúlására fog tudni hivatkozni (hiszen elõtte határozott idõre foglalkoztatott, így jogosan érvelhet azzal, hogy már nincs szükség a munkakörre.) Tehát ésszel, a cég hozzáállásán is múlik, hogy mi a helyes lépés.
A kérdező hozzászólása: Igen, ma is dolgozom. Szerintem úgy tervezik, hogy majd kapok még egy határozott idejû szerzõdést, de én inkább ezt váltanám határozatlanra... Kedves utolsó elõtti válaszoló: most akkor a munkáltatónak jelezzem, hogy már határozatlan vagyok, vagy hogy? Ja és a tegnapi munkám miatt a céges papírokon ott az aláírásom, szóval nem tudják letagadni, hogy dolgoztam tegnap.
Határozott idejû szerzõdésnél is kell kilépõpapír? Én akkor is kérném a szerzõdést, mert mint írtam, jártam már rosszul, a munkáltatót persze megbüntették, de én fél év ügyintézést, idegeskedést és utánajárást, és 3 hónap TB-ellátásból kiesést úsztam volna meg, ha tisztességes a munkáltatóm.
A kérdező hozzászólása: Utolsó bekezdés a lényeg.
A kérdező hozzászólása: http://www.job-center.hu/faq/9/ Erre gondolok. Kérem, csak hozzáértõk írjanak! Köszönöm.
Egyszerûen ha szóba kerül a munkaviszony vége, közöld, hogy tudomásod szerint a szerzõdésed határozatlan idejûvé vált, így csak felmondással küldhetnek el. Addig amíg nem kerül szóba, hogy megválnak tõled, nem kell mondanod semmit. Lehet, hogy a fõnököd ezt nagyon jól tudja, és tudatosan csinálta így.
Az elsö válaszoló vagyok. Akkor hajrá !!!!!!
A kérdező hozzászólása: koszi
Szia! Nos inkább azt mondanám, hogy volt. A höd fent van, s tegnap érezted utoljára a petefészkedet. Szóval megvolt, de még nem késtél le semmiröl. A kiszabadult petesejt még 12-24 órán belül megtermékenyíthetö (már amennyiben babát szeretnétek).
A kérdező hozzászólása: igen nagyon szeretnek, akkor ha ma este akciozunk meg van eselyem ra hogy teherbe esek? tegnap lekestunk rola mert a kislanyom koztunk aludt mire elaludt, mi is elaludtunk:)

Másfél hónapja szedem a fogamzásgátló tablettát. Az előírtak megfelelően szedem.2X volt együttlétem ez idő alatt, akkor is megszakítással védekeztünk. Ma vettem észre, hogy érzékenyebbek a mellbimbóim. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Semmi,hormonok,az elsõ három hónapban feszülhet is a melled,vagy lehet egyéb mellékhatása. Ha addig nem múlik el,menj vissza a dokidhoz. Ne aggódj nem vagy terhes ha megfelelõen szeded,figyelsz a gyógyszerkölcsönhatásokra,hasmenésre,hányásra akkor nem is leszel. A megszakítás sem kell,persze ha nektek így jobb akkor azzal sincs gond.

Semmi, hormonok, az elsõ három hónapban feszülhet is a melled, vagy lehet egyéb mellékhatása. Ha addig nem múlik el, menj vissza a dokidhoz. Ne aggódj nem vagy terhes ha megfelelõen szeded, figyelsz a gyógyszerkölcsönhatásokra, hasmenésre, hányásra akkor nem is leszel. A megszakítás sem kell, persze ha nektek így jobb akkor azzal sincs gond.
A mai modern fogamzásgátló tabletták, ha helyesen szedik õket már az elsõ szemtõl védenek. Az érzékenység lehet mellékhatás is
Mellékhatás. De havi két szexért felesleges hormonokat szedni.
betegtájékoztatót te sem olvastad, mert akkor ugye tudnád a választ a kérdésedre...
A kérdező hozzászólása: 3x is elolvastam. Tudom, hogy elõfordulhat. De kíváncsi voltam más véleményére is!
A kérdező hozzászólása: ma du-ra elmúlt. A múlt hónapban is 1-2 napig tartott.

Most akkor mi van? 1, 5 éve nem leszek babás. Hormonok rendben vannak, ma volt uh-n van érett tüszõm is. Ez is érdekes, mert nyáron egy másik orvos azt mondta, hogy nincs és ezért nem leszek terhes, szedtem clostyt.

Baba sehol. Most meg van jó tüszõm magától? Van esély rá, hogy ebbe a hónapba babás leszek, tuti, hogy most van pé-m.Volt így valaki?

Legjobb válasz: Hát, ha a gyakori helyett a pasidon pörögnél, akkor biztos lenne esélyed...

Hát, ha a gyakori helyett a pasidon pörögnél, akkor biztos lenne esélyed...
A férjed rendben van egészségileg? Ha van érett tüszõd, és meg is reped rendesen, plusz a sperma is oké, akkor 25% az esély babára. Lelki, vagy egyéb akadálya nincs a gyermekvállalásnak? Szorítok!
VOltam, kb. Minden masodik ciklusban volt peteresem, de nekem pcos-em van, igy en ezt meg a babavallas elott nezettem. Volt, hogy nem volt az uh-n tuszo, utana ket honapig igen, majd megint nem. Vegul a 3. Probalkozos honapban sikerult, de elotte sok idovolt, mire rendezodott annyira a ciklusom, hogy elkezdjunk probalkozni.
Kedves kérdezõ ugyanígy voltam mint te egészen addig mig nem kezzdték el vizsgálni a férjem, azóta lombikozunk...sok sikert.
A kérdező hozzászólása: "kedves" elsõ!mégis mit képzelsz magadról?!Nyilván nem csak nézegetjük egymást!valamint az se jó, ha túl sokat vagyunk együtt! Köszi a normális válaszokat!A párom még nem volt vizsgálaton, ha most se lesz baba akkor jövõhónapba megy..

Ma elkezdtem érezni, hogy a jobb petevezetékem, vagy petefészkem erõsen szurkál és félek, hogy esetleg, ha terhes is vagyok akkor nem-e méhen kívüli terhességem van. Egyáltalán ezt lehet-e érezni?

Férjemmel 3 hónapja próbálkozunk, hogy teherbe essek, nagyon szeretnénk kisbabát. Október 10-én jött meg utoljára a menstruációm és 28 naponta szokott megjönni. Okt. 20-27-ig minden nap szeretkeztünk, még gyertyaállásba is voltam ezek után... csak, hogy minden esélyt megadjak a dolognak. Tegnap az az nov. 7-én kellet volna megjönnie és mindig pontos volt eddig. Már másfél éve abbahagytam a fogamzásgátló szedését, nem vagyok beteg és nem is fogyókúrázok, hogy ez miatt késsen a menstruációm. Már több mint egy hete feszülnek a melleim, érzékeny a hasam alja és ez a mostani menzesz közeledtével egyre fájdalmasabb lett. Már nm tudok oldalt feküdni, mivel annyira fájnak a melleim és a hasam miatt már lassan nadrágot kell váltanom mivel a munkahelyemen már kigombolkozva ülök a székben annyira szorosnak érzem azt. Két napja a hátam is fáj, illetve émelygek és szédülök is. Csináltam ma két terhességi tesztet is én mind a kettõ negatív lett sajnos... de még nem csüggedek... csinálok majd még tesztet jövõhéten is, ha kell utána héten is... :) Elõre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: N. Timi

Legjobb válasz: Szerintem ezek terhességi tünetek. Nem hinném, hogy lehet érezni ha méhen kívüli. Ne is gondolj ilyenekre!!! Pár nap múlva csinálj másik tesztet.

Szerintem ezek terhességi tünetek. Nem hinném, hogy lehet érezni ha méhen kívüli. Ne is gondolj ilyenekre!!! Pár nap múlva csinálj másik tesztet.
Méhen kívüli terhesség 6-8 hetesen kezd gondot okozni, általában a doki elõbb észre veszik, hogy méhen kívüli mint, hogy te érezni kezdjed a problémát.
A kérdező hozzászólása: Közi a gyors válaszokat! :) Most egy kicsit azért megnyugodtam! :)

Múltkor kiderült hogy megcsalt de mondom jól van kapsz 2 hetet és meglátjuk és életem legboldogabb 2 hete volt de 3 hónapja volt most meg nem is érdekelődik de ma szembe jött az a gyerek akivel megcsalt. Nem értem mért csinálja ezt?

Amikor szembe jött úgy voltam vele hogy nem én leszek az okosabb aztán visszajött 1 csajjal mondom oké... és erre be villant 1 mosolyt hogy szarügy hogy semmit se birtál tenni... aztán megbeszéltük barátnömmel elég jó volt vele az az 1 óra még aztán haza jöttem és olyan velem hogy felhivom nincs ideje meg jól van jól van de 1-re többször amikor ott van mellettem nagyon aranyos és édes de ha haza jövök hétvégén akkor le se vagyok szarva mintha ha eddig nem tettem volna érte semmit Tudna valaki segiteni?

Legjobb válasz: Aki egyszer megcsal, az többször is megteszi.

Aki egyszer megcsal, az többször is megteszi.
Elsõnek igaza van, de onnantól, hogy megcsalt, totál értelmetlen a kérdés.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!