Találatok a következő kifejezésre: Hogy is ez Július (8 db)

Akik július végére vannak kiírva, érzitek már a baba mocorgását? én 1 hete kezdtem csak érezni, de van olyan, hogy 2 napig semmi, aztán másnap is csak kb 2x. Nektek hogy van ez? Amúgy olyan jó érzés :-)

Legjobb válasz: Szia! Én július 24-re vagyok kiírva. Én már olyan 16 hetesen éreztem csikizést, és néha olyat mintha megdobbana, de akkor csak egy héten egyszer. Múlt hét elejétõl viszont olyan mintha egy lufi hol hátra menne, hol lefelé, hol oldalra, inkább olyan nyomás érzés, a védõnõ azt mondta hogy ezek már azok. Nekem van hogy egy vagy két napig nem nagyon érzem, vagy van hogy egy nap csak pár másodpercre, és még nem igazán hiszem el, hogy ez az. A védõnõ azt mondta hogy pár héten belül már erõsebben érzem, már alig várom, mert megnyugtat hogy mozog.

Szia! Én július 24-re vagyok kiírva. Én már olyan 16 hetesen éreztem csikizést, és néha olyat mintha megdobbana, de akkor csak egy héten egyszer. Múlt hét elejétõl viszont olyan mintha egy lufi hol hátra menne, hol lefelé, hol oldalra, inkább olyan nyomás érzés, a védõnõ azt mondta hogy ezek már azok. Nekem van hogy egy vagy két napig nem nagyon érzem, vagy van hogy egy nap csak pár másodpercre, és még nem igazán hiszem el, hogy ez az. A védõnõ azt mondta hogy pár héten belül már erõsebben érzem, már alig várom, mert megnyugtat hogy mozog.
Köszönöm a nyugtatást! Aranyosak vagytok. Valószínûleg nem is fekszem olyan sokat, hogy igazán megtudjam figyelni az apró rezzenéseket:(!Most már jobban figyelek:)
A kérdező hozzászólása: kedves 13:45-ös, ne ijedj meg! egyrészt sokan csak a 20. hét körül kezdik érezni, másrészt lehet, hogy már érzed, csak nem tudod, hogy Õ az :) elõször elég nehéz megkülömböztetni a gyomor morgásoktól szerintem, az ember el sem hiszi, hogy ez nem egy belsõ szerve volt, hanem rúgás :) nem lesz semmi baj!
Ugyan, ezt nem lehet általánositani!:) Nekem azt mondta az orvosom, hogy talán azért éreztem már a 14. héten a picur bejelentkezéseit, mert nagyon vékony a hasfalam.47 kg-mal kezdtem a terhességet.Nyugodj meg nemsokára te is érezni fogod ahogy mocorog.Próbáld ki azt, hogy mikor reggel felkelsz tedd a pocidra a kezed, és beszélgess hozzá.Próbálj minél közelebb kerülni hozzá, és hidd el megérzed õt.Én ezt szoktam csinálni.Nekem bevállt.
Sziasztok. Most hogy olvastam a válaszokat nagyon kétségbe estem! Én Július 25-re vagyok kiírva, de sajnos én még nem éreztem a babát mozogni. Eddig annyira nem is aggódtam, mert azt mondták, hogy az elsõ babát gyakran csak a 20. hét körül érezni. Viszont most, hogy olvasom ti milyen hamar éreztétek, kicsit elkeseredtem. Remélem nincs semmi baj a babámmal....
Nekem a 16 hetes uh már 4D-s volt, de nagyon szégyenlõs a Drágám!Azért meglestük, igaz nem biztos, de ugy néz ki kicsi lány lesz.Ha igy lesz akkor Jázmin lesz a neve.
A kérdező hozzászólása: én még nem tudom sajnos a nemét :( a 18. hetin nem volt hajlandó széttenni a lábát. De hamarosan megyünk 4D-re, talán majd akkor :) és Ti?
Sziasztok! Én július 27-ére vagyok kiírva a babóval. A picur elsõ mozgolódását február 13-án éreztem, pont a párom szülinapján. Elõször azt hittem csalóka érzés volt, de utána már biztos voltam benne, hogy õ az. Nekem olyan volt, mintha buborékok pukkantak volna el a pocakomba. Bár tegnap elég lusti volt a drágám, nem nagyon éreztette magát. Holnap magyünk Uh-ra, már nagyon várjuk! Ti tudjátok már a babó nemét?
Szia! Én július 14-re vagyok kiírva!És 18.héttõl érzem mindennap!Van hogy csak egy -két böködés van egész nap!Van hogy egész délelõtt ki akarja rúgni a ház oldalát!De amikor keveset mozog, a frász kerülget!Tegnap voltam tanácsadáson, és mondtam is védõnõnek, hogy tegnapelõtt nagy volt a csend!Azt mondta, hogy ha megjön a doki megnézik a szívhangot!Hogy megnyugodjak!Mire a doki odaért akkorát rúgott az oldalamba, hogy még én is meglepõdtem!Szerintem ilyenkor csak szórakozik velem!:) ))Várom már, hogy egy kicsit nagyobb legyen és minden nap erõsen érezzem!:) ))Üdv:20 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: én amúgy remekül vagyok, a rosszullétek kb a 11. héten elmúltak, és azóta semmi gondom, bár néha nagyon tud feszülni a hasam, ami kellemetlen, de még mindig jobb, mint a hányinger volt :) híztam 4 kg-t (19 hetes leszek pénteken), de úgy gondolom, ez még belefér!
Sziasztok! Én júni 27-re vagyok kiírva.Már a 14. héttõl kezdve érzem mocorogni a kismanómat.Bár az utóbbi 3-4 napban eléggé inkativ a drágám.Van mikor csak azt érzem, hogy helyezkedik, ez olyan érzés mintha a bõröm alatt elsuhanna "valami", de van mikor elég határozottan rugdos egyet kettõt.Átalában akkor mikor elpihenek.Õ akkor kezd ficeregni.Csodás érzés.Amugy hogy vagytok?Jó olyanokkal beszélni akiknek velem egy idõs a babójuk. 26 éves km
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó! Te kb 2 héttel elõttem vagy, szóval tapasztaltabb :) ezért kérdezem, hogy mikor kezdett napi rendszerességû lenni a mozgás érzése? vagy még most sem az?
Szia!Én július 11.-re vagyok kiírva. Én is olyasmit éreztem mikor valaki az ujjával bökdösne.
A kérdező hozzászólása: szia! én is júli 24-re vagyok kiírva :) nekem inkább olyan érzésem van, mint ha a mutatóujjammal tompán bökdösném magamat, csak ugye belülrõl. de én is várom már, hogy még jobban érezzem, mert tényleg megnyugtató, végre kézzel fogható jele van, hogy minden oké odabent :)
Én juli 27-re vagyok kiirva már két hete érzem elöször bugyogás, rezgés, kis kopogás volt..azóta 1 nap kivételével midnennap jelentkezik szerencsére:) de ne ijedjen meg sennki ha még nem mozog, ilyenkor még nem vészes.

Lányom július 21-én tölti be a 3. évét. Hogy is van ez az ovival? Már akkortól járhat vagy a nyári szünetek miatt csak majd szeptember 1-étől?

Legjobb válasz: Nálunk augusztusban szünet van, ezért az én lányom, aki szintén júliusi szeptemberben kezdett.

Nálunk augusztusban szünet van, ezért az én lányom, aki szintén júliusi szeptemberben kezdett.
Szerintem is szeptembertõl kezdhet. Nálunk forgórendszerben van szünet a 2 közeli oviban a miénkben most júliusban lesz bezárás, a mellette levõben meg aug. De a legtöbb gyerek csak szept. megy újra.
nálunk június közepén van vége a nevelési évnek, akkortól csak ügyelet van az oviban, összevont csoportokkal. De július közepétõl zárva van 6 hétig, akkor meg valamelyik városi óvoda tart ügyeletet. Tehát van hova vinni a gyereket, de az nem biztos, hogy saját ovi, saját csoport lesz.

Azt hallottam hogy a nyáron született babákra fűteni kell még nyáron is? én júliusra vagyok kiírva! Ez igaz?

Legjobb válasz: én ilyet nem hallottam még sosem! esetleg nem lehet, hogy félreértés? mert azt viszont szokták mondani, hogy legyen egyenletesen meleg az újszülött környezete, de nyáron ez jószerivel így is-úgy is teljesül, hiszen kánikula van.

én ilyet nem hallottam még sosem! esetleg nem lehet, hogy félreértés? mert azt viszont szokták mondani, hogy legyen egyenletesen meleg az újszülött környezete, de nyáron ez jószerivel így is-úgy is teljesül, hiszen kánikula van.
Szia.Szerintem nem kell nyári babákra fûteni, én áprilisba szültem és csak a fürdetésnél fûtöttünk be egy kicsit, de csak akkor ha hûvösebb volt.Boldog babavárást!
Hát, maximum az Antarktiszon, de nem a mérsékelt éghajlati övben.
Ilyet én sem hallottam. Nagyon meleg van már most is hát még nyár közepén. Szerintem a babák is szenvednek ebben a nagy melegben, legalábbis a barátunk kisbabája nehezen viseli. Akkor mi lesz még júliban?? Szóval szerintem nem kell fûteni majd, ne aggódj. Sok boldogságot és majd könnyû szülést kívánok!
Nem hiszem, hogy jót tenne a babának, ha 35 fokból fûtéssel 45-t csinálnál... Inkább azon kell szerintem agyalni, hogyan tudod lehûteni a szobát legalább 28-30 fokra. Sajnos légkondi, ventilátor kizárt. Nagyon fognak õk is szenvedni a nyári melegtõl, nemhogy ha még befûtesz.
Nálunk tégla épületben így is 26 C fok van, és még nincs is nyár. Ez idõjárás függõ, ha napokig hidegebb van, õszi idõjárás, befûthettek, de nem hinném, hogy szükséges.
március végén szültem, 22-23 fok volt a lakásban alapból, sose fûtünk. fürdetésre se fûtöttünk be, ezt szokta meg a baba. valahol 18 fokot javasolják alapfoknak fürdetésre 21-22 fokot, ahhoz viszont itt hûteni kéne:D így is itt meg van õrülve a gyerek, amióta 25 fok van a lakásban, egy szál pelenkában van el csak, amúgy ordít, hiába a világ legnyugodtabb babája :) 2 hónapos kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: hát igen ezt mondom én is..hogy 40fokba minek fûteni...de nem??
:DD


Hogy is van ez? Július 27-re vagyok kiírva. A doki szerint 31 hetes vagyok a kalkulátor szerint 30, de szerintem 32.

Legjobb válasz: Én is így voltam ezzel. Miden UH méréskor más eredményt kaptunk, mint amit a doki számolt. Mi nov 1-re voltunk kiirva, aztán okt 15-én megszületett a kisfiam.(2006) Most jan7-re vagyok kiirva, de már karácsonytól várni fogom! Szerintem te is készülj inkább úgy, hogy júl közepétõl bármikor jöhet! Sok sikert mindkettõtöknek!

Én is így voltam ezzel. Miden UH méréskor más eredményt kaptunk, mint amit a doki számolt. Mi nov 1-re voltunk kiirva, aztán okt 15-én megszületett a kisfiam.(2006) Most jan7-re vagyok kiirva, de már karácsonytól várni fogom! Szerintem te is készülj inkább úgy, hogy júl közepétõl bármikor jöhet! Sok sikert mindkettõtöknek!
Ha okt. 21-én volt az uccsó menszi, akkor 31 hetes vagy, azaz a 32. hétben vagy, de még nem töltötted be. Azt tudod, mikor van a forduló napod? Mert a kalkulátor, lehet azért hozott 30 hetet, mert éppen a forduló nap elõtt nézted.

Kisfiam július 30-án lesz 2 éves és szeptemberben kezdi a bölcsit. Hogy is lesz ez?

Arra vagyok kíváncsi,hogy mikor kell jeleznem,hogy visszamegyek dolgozni a munkáltatónak és ha szeptemberben kezdi mennyi a beszokás.Addig gyesen leszek vagy szabin?Vagy mindkettőn?6 órába megyek vissza és kérem mellé a gyedet.Tehát ha kiveszem a 2 éves szabimat az szeptember végéig jár,de a gyes meg július 31-ével.Valaki segítene?Bocs ha bonyolult voltam.Ja és a 2 évi szabimnak milyen kifizetés lesz az alapja?Annyi lesz mint amikor még dolgoztam és elmentem szabira vagy kevesebb.Előre is köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Gyedet nem fogsz kapni, hanem gyest, ami 2 éves kor fölött adható. Gondolom csak elírtad :) A munkádtól és a munkáltatódtól függ, hogy mikor kell szólnid, megbeszélned velük, vissazvesznek? Biztos vagy benne, hogy mehetsz szeptembertõl 6 órába dolgozni? Ha igen, szerencsés vagy :) Ha szeptembertõl dolgozni akarsz, akkor elõtte kell a beszoktatással számolnod, ezt a bölcsiben beszéld meg. Nálunk min. 2 hét. Ha jól tudom, ha gyest kapsz, nem adják ki a szabit -de ezt inkább a munkáltatódtól kérdezd meg.

Gyedet nem fogsz kapni, hanem gyest, ami 2 éves kor fölött adható. Gondolom csak elírtad :) A munkádtól és a munkáltatódtól függ, hogy mikor kell szólnid, megbeszélned velük, vissazvesznek? Biztos vagy benne, hogy mehetsz szeptembertõl 6 órába dolgozni? Ha igen, szerencsés vagy :) Ha szeptembertõl dolgozni akarsz, akkor elõtte kell a beszoktatással számolnod, ezt a bölcsiben beszéld meg. Nálunk min. 2 hét. Ha jól tudom, ha gyest kapsz, nem adják ki a szabit -de ezt inkább a munkáltatódtól kérdezd meg.

Az alábbi intézkedés vajon egyben azt is jelenti, hogy a júliusi ígéretekhez képest is alacsonyabb lesz a pedagógusok bére? Ez a 60 százalék ugyanaz, amit júliusban ígértek, vagy ANNAK IS csak a 60 százaléka?

Rendkívüli parlamenti ülés lesz augusztus 20-a után a köznevelési törvény módosítása miatt - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a Kossuth Rádió reggeli műsorában. Hoffmann Rózsa ezt azzal indokolta, hogy meg kell teremteni a pedagógusbérekkel kapcsolatos változások jogszabályi hátterét. A joganyagot már előkészítették, csak a parlament döntése hiányzik - tette hozzá. A korábban elfogadott törvény szerint az iskolákban, óvodákban, kollégiumokban pedagógus munkakörben pedagógus végzettséggel dolgozók kaptak csak volna béremelést, a kormány viszont úgy döntött, kiterjesztik a jogosultak körét, viszont kisebb lesz a béremelés mértéke - magyarázta Hoffmann Rózsa a 180 percben. Ha a parlament elfogadja a módosítást, a pedagógiai szakszolgálatokban és intézetekben, gyermekvédelmi intézményekben pedagógusi munkát végzők is kapnak béremelést. Ennek mértéke az eredetileg tervezett emelés összegének hatvan százaléka, majd minden év szeptemberében tíz százalék 2017-ig.

Legjobb válasz: Te még bármit elhiszel ezeknek? Három éve igérgetnek, hogy most "emelnek"...... mindig tologatják az idõpontokat.... A mostaninál is mit akartak: Elõször zeptemberi béremelést, majd két részletben, ezután 4 évre elosztva szakaszosan. Hazudnak folyamatosan!!! És amikor beszélnek, sokan azt hiszik, "na már megint sokadjára kaptak a tanárok". Közbe eddig semmit nem kaptak. Egyébként meg a pótlékok elvonásával valaki még kevesebbet is fog kapni nem, hogy fizetésemelést.

Te még bármit elhiszel ezeknek? Három éve igérgetnek, hogy most "emelnek"...... mindig tologatják az idõpontokat.... A mostaninál is mit akartak: Elõször zeptemberi béremelést, majd két részletben, ezután 4 évre elosztva szakaszosan. Hazudnak folyamatosan!!! És amikor beszélnek, sokan azt hiszik, "na már megint sokadjára kaptak a tanárok". Közbe eddig semmit nem kaptak. Egyébként meg a pótlékok elvonásával valaki még kevesebbet is fog kapni nem, hogy fizetésemelést.
Ez ugyanaz mint a minimálbérrel. Másfélszeresére emelték, majd rátettek egy akkora adót, ami pont visszavitte a nettót, arra amit addig kaptak. Vagy amit a közszférában csináltak. Bérrendezés címmel mindenkinek emeltek, viszont a MTK-et átírták úgy, hogy mindenki ugyanannyit vitt haza. Most ez van a pedagógusokkal. Emelik a bruttó bérüket, de minden pótlékot levágnak, és ugyanannyit fognak hazavinni. Viszont mindhárom esetet évekig mondogathatják, hogy "mi emeltük!". És igaz is. Csak nem lett több...
Bizony, minden azon múlik, a nagy dorbézolásban marad-e elég pénz a kötelezõ dolgokra (ami nemzetközi szinten elengedhetetlen). Ha netán marad (kizárt), elvileg még valódi pedagógus béremelés is lehet. De valójában a nemzetközi megítéléshez, és a belföldi porhintéshez szükséges ennél több is, ezért hirdették meg a béremelést. De a költségvetésben soha nem teremtették meg az alapját. Viszont a szép színes mesékre szükség van, és ahhoz nagyon értenek. Sokan el is hiszik. Várom, hogy mikor hangzik el: a Medgyessy kormány, az MSZP is így dorbézolta el a költségvetést, aztán megint emelkedik az adósságállomány. Ezt nem engedhetjük.

Legutóbbi menzeszem július 30-an jött meg és az este ismét elkezdtem vérezni. Ez normális, hogy ilyen hamar?

Amugy 32 éves vagyok, nem szültem még, egy missed ab-om volt tavaly júniusban. Kösyönöm válaszát!

Legjobb válasz: Aha, elõfordul. A következõ ciklusod már rendben lesz. Ha mégsem, én csak akkor mennék orvoshoz. Idõnként (pl. stessz hatására) rövid ideig módosul a ciklus ideje (késik vagy hamarabb jön meg).

Aha, elõfordul. A következõ ciklusod már rendben lesz. Ha mégsem, én csak akkor mennék orvoshoz. Idõnként (pl. stessz hatására) rövid ideig módosul a ciklus ideje (késik vagy hamarabb jön meg).

Július 29-én volt p. é-sem . Próbálkoztunk babával többször is. A ciklusom 53. napján vagyok. Nem vezetek görbét de a höm : 36, 5, 36, 6, 37, 8, 37, 2. A doki látta uh-h a tüszöt 27-én . Azt mondta esélyes hogy összejön a baba. Ez a hő utalhat rá?

VAn már 1 kisfiam, a szülés elött nem volt rendszeres a menszim, tehát nálam megesik hogy ilyen hosszú a ciklusom.

Legjobb válasz: szerintem tesztelj! én a 36 napig vártam(átlagos 30 napos szokott lenni) és ma reggel + lett:) szorítok neked!!!

szerintem tesztelj! én a 36 napig vártam(átlagos 30 napos szokott lenni) és ma reggel + lett:) szorítok neked!!!
A kérdező hozzászólása: Jaj és a legfontosabb! Gratulálok a babához és sok- sok egészséget kívánok és problémamentes terhességet na meg egy szuper jó szülést!!!
igen, de egy teszt és egy uh biztosat mondana, a hõmérséklet nagyon csalóka, nekem pl nem ment fel. 24 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy szorítasz nekem. Jól esik!
A kérdező hozzászólása: Ma csináltam még egy tesztet és határozott pozitív lett:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!