Találatok a következő kifejezésre: Hogy is a méhszáj (83 db)

Hogy történik a méhszáj összevarrása? Altatásban, vagy érzéstelenítővel, vagy nem is lehet érezni?

Legjobb válasz: Szia. Mikor befektettek a kórházba volt ott egy csajszi akinek összevarták a méhszáját, és neki altatásban csinálták. Mikor felébredt nem fájt neki, de 24 óráig nem kelhetett fel wc-re sem.

Szia. Mikor befektettek a kórházba volt ott egy csajszi akinek összevarták a méhszáját, és neki altatásban csinálták. Mikor felébredt nem fájt neki, de 24 óráig nem kelhetett fel wc-re sem.
Szió! ezt akartam én is kérdezni, mivel én 24 hetes leszek holnap, és nyitva a külsõ és középsõ méhszájam is, 3110. Te hány hetes vagy? Mennyire vagy nyitva? Miért kell összevarrni? Köszi, ha válaszolsz!
Barátnõmnek is összevarrták a méhszáját, és altatásban csinálták. Biztos, hogy semmit nem lehet érezni.
Köszi a választ! Pihizz sokat és vigyázz nagyon magatokra!
Szia! Nekem is ilyen értékeim voltak a második két terhességennél. A méhszáj összevarrásáról azért megoszlanak a vélemények. A mûtét görcsöket okozhat, ha arra hajlamos valaki. Én orvost váltottam , mert az elsõ varrni akart, a másik szigorú fekvést ajánlott, de nálam ez bevált, és nem lett semmi gond. Mondjuk én nem vagyok orvosi beavatkozás párti. De te döntesz! Szerintem még kérdezz rá az orvosnál, mert van, akit csak akkor varrnak, ha a belsõ méhszáj is kezd kinyílni. Sikeres és boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Szia én 23hetes vagyok, de nekem még csak a külsõ méhszájam van nyitva, és nem biztos hogy varrnak, csak megvan rá az esély.
Szia! Én 22 hetes kismama vok, már múlt héten kiderült, h vmi nem oké a méhszájammal meg a méhnyakammal se!C 2100 volt az értékem, ma voltam vissza és jövõ héten be kell feküdnöm, összevarják, nem tudom, h altatásba csinálják-e vagy sem, semmi sejtésem sincs, pláne, h az elsõ baba császáros volt!De ígérem, h ha hazaengednek megírom, h mi és h történt!
A kérdező hozzászólása: aranyos vagy d már nm aktuális kérdés, már lassan 9 hós a babóm:)
Húú bocsi, elnéztem a dátumot, 1évvel:) Ne, is néztem h 2008-as volt a kérdés, én is csak kerestem, h h történik, mert nagyon félek tõle...inkább az ismeretlntõl, meg h utánna emelhetek-e, meg h ezzel "megoldódik" a baj?!Kérlek, ha van tapasztalatod, írd meg nekem privátba!

A krémes fehér folyás alatt mit kell érteni? Olyan kicsit sürü és testápolo szerü? Látszik a bugyin is? A méhszáj állapotát hogy kell nézni?

Nekem krémes folyásom van és február 15-16 ra tette a ciklus.hu a termékenységemet január 15 volt az utolsó mensim és a derekam is fáj meg a melleim viszketnek és álmos is vagyok.

Legjobb válasz: szia! A krémes fehér folyás gombás fertõzésre utalhat. Nem viszket? Igaz, amikor én is terhes voltam az terhesség alatt volt valami ehhez hasonló fertõzésem (nekem nem viszketett). Végig kezelgették, most hogy már megszültem végre teljesen kikezeltek belõle! (és a páromat is, mert folyton megfertõztük egymást) A mellfeszülés utalhat terhességre az álmossággal együtt. Én szinte egész terhességemet átaludtam. Ébren csak 5-6 órákat tudtam lenni egy nap. Én csinálnék egy tesztet, ha elmarad a nemvárt. És utána tessék jelezni, hogy mi lett!:)

szia! A krémes fehér folyás gombás fertõzésre utalhat. Nem viszket? Igaz, amikor én is terhes voltam az terhesség alatt volt valami ehhez hasonló fertõzésem (nekem nem viszketett). Végig kezelgették, most hogy már megszültem végre teljesen kikezeltek belõle! (és a páromat is, mert folyton megfertõztük egymást) A mellfeszülés utalhat terhességre az álmossággal együtt. Én szinte egész terhességemet átaludtam. Ébren csak 5-6 órákat tudtam lenni egy nap. Én csinálnék egy tesztet, ha elmarad a nemvárt. És utána tessék jelezni, hogy mi lett!:)
Nekem krémes fehér folyásom volt nemvárt elõtt és még most is az van 8 hetesen! Viszont ha jan 15.-én volt az utolsó mensid, akkor febr. 15-16.-án már a következõ mensi esedékes, nem a peteérés!
A kérdező hozzászólása: 37 napos ciklusaim vannak.

Jöhetnek úgy a fájások, hogy még a nyákdugó sem ment el? Azaz enélkül is beindulhat a szülés ugye? Mert ha még nem ment el a nyákdugó az azt jelenti hogy zárt a méhszájam. (2 hete az volt)

Jó lenne már lassan szülni, de még a nyákdugóval sem találkoztam. Jóslóm, keményedések, derékfájás sok van pár napja.

Legjobb válasz: Nyákdugó akkor jön, mikor kezdesz nyílni. Attól szerintem még jóslók simán lehetnek, sõt a szülés is beindulhat.

Nyákdugó akkor jön, mikor kezdesz nyílni. Attól szerintem még jóslók simán lehetnek, sõt a szülés is beindulhat.
én észre sem vettem hogy elment volna a nyákdugó, csak jöttek a fájások
nekem se ment el a nyákdugóm, csak jöttek a fájások!
én se "találkoztam" a nyákdugóval, és magzatvízfolyással indult a szülésem.
A nyákdugóm nekem is "elveszett", véres nyákos folyásom volt a szülés elõtt 5 napig. De a dugót nem láttam.
Úgyis elmehet a nyákdugó mintha egy erõsebb folyásod lenne, vagy pisilés közben hogy észre sem veszel semmit, én sem vettem észre hogy elment volna pedig ki vagyok nyílva.Nem feltétlenül megy el sem a nyákdugó sem a magzatvíz a szülés beindulása elõtt, az elsõ babámmal csak vajúdás közben ment el a dugó de a víz nem, csak burokrepesztéssel.
A kérdező hozzászólása: Akkor jó, köszönöm a válaszokat!
a nyákdugóm nekem sem tudom mikor távozhatott. Nekem elfolyt a magzatvizem (vagyis egy része), bevitt a mentõ a kórházba és még akkor egyáltalán nem voltam nyitva. (fél egykor folyt el a vizem, egykor voltam a kórházban és reggel 9:04-kor megszületett a fiam, három ujjnyi tágulással, sajna nem adtak méhtágítót)

Reggel amikor wc-n voltam a hüvelyemben egy durranast ereztem es ereztem is (mintha valami kilukadt volna). Ez ugye nem azt jelenti, hogy kinyilt a mehszajam vagy ilyesmi?

Normalis az,hogy a szemeremcsontom szünet nelkül faj?26.hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia! Ez az egész nem normális,úgyhogy sürgõsen keresd fel a dokidat!

Szia! Ez az egész nem normális, úgyhogy sürgõsen keresd fel a dokidat!
Szia, nem tudom, segít-e a válaszom: nekem a szeméremcsontom nem fájt, hanem kifejezetten a csípõizületem fájt idõnként, ahol a csípõcsont és a combcsont kapcsolódik. Az izületre nehezedõ nagyobb terhelés miatt. A helyedbe megkérdezném egy orvostól (a nõgyógyászodtól), akár telefonon is.
Olyat még nem hallottam hogy a méhszáj nyílást érezte volna valaki, pláne nem durranás formájában. De attól még nem hangzik jól. A szeméremcsont fájdalom normális, tágulnak a csontok.

21 hetes vagyok, és feszül a hasam. Ma voltam dokinál, aki azt mondta, hogy zárt a méhszáj, és a baba is jól van. Elküldött egy teljes vérkép+vizeletre. Mi derülhet ki ebből a vizsgálatból?

Illetve Augmentint írt fel felfázásra. Merjem beszedni ?

Legjobb válasz: Ne haragudj,de hogy várod azt el itt laikusoktól, hogy felülbírálják az orvost? Szerintem ez már mindennek a teteje.Remélem, senki nem teszi ezt meg!!!

Ne haragudj, de hogy várod azt el itt laikusoktól, hogy felülbírálják az orvost? Szerintem ez már mindennek a teteje.Remélem, senki nem teszi ezt meg!!!
A kérdező hozzászólása: Szerintem kicsit félreértetted a kérdést. Azt kérdeztem, hogy mi derülhet ki a vérvételbõl. Ha primitív vagy, és nem tudod a kérdést értelmezni, akkor inkább egy másik oldalt ajánlanék neked.
Nem is tudom, ki kérdezte, hogy beszedheti-e a gyógyszert....Ezért van annyi öngyógyító, ezért van ennyi ellenálló baktérium-nehéz nekünk az ilyen betegekkel.Egyébként akkor is az orvost kérdezd, mert nem hiszem, hogy itt akadna egy is.A vérképbõl a gyulladás jeleit keresi, a vizeletbõl a bacikat, vért, fehérjét, ami szintén gyulladás jele.A sértegetésért kitiltás jár, édesem.Nem vagyok primitív, nem tudhatod, ki van a másik oldalon.
A kérdező hozzászólása: Szerintem a sértegetést nem én kezdtem. Valószínû hogy azért kérdezek meg valamit, mert szeretnék rá érdemi választ kapni durva beszólás helyett. Ha pedig valaki nem tud segíteni akkor sértegetni (ahogy Te írtad) teljesen felesleges.

Már sokszor leírták ezen a fórumon, hogy a méhszáj értékek mit is jelentenek pontosan, de a régi kérdések között kutatva sem találom most. Leírná valaki a kedvemért mégegyszer, hogy hogyan is alakul ez a bizonyos 4 szám és mit jelent?

Nekem most C3000.

Legjobb válasz: Szia! A Te értéked azt jelenti, hogy teljessen zárt vagy. Az elsõ szám a méhnyak hosszúságát, a második a külsõ méhszájat, a harmadik a középsõ méhszájat, a negyedik a belsõ méhszájat jelenti. Nekem 2210 volt legutóbb: méhnyak megrövidült, a külsõ méhszájam kétújnyira, a középsõ egy újnyira van nyitva, a belsõ még zárt. Remélem nem nagyon kusza. Egyébként ha a keresõbe beírod, hogy nyitott méhszáj ott megtalálsz mindent. Boldog baba várást

Szia! A Te értéked azt jelenti, hogy teljessen zárt vagy. Az elsõ szám a méhnyak hosszúságát, a második a külsõ méhszájat, a harmadik a középsõ méhszájat, a negyedik a belsõ méhszájat jelenti. Nekem 2210 volt legutóbb: méhnyak megrövidült, a külsõ méhszájam kétújnyira, a középsõ egy újnyira van nyitva, a belsõ még zárt. Remélem nem nagyon kusza. Egyébként ha a keresõbe beírod, hogy nyitott méhszáj ott megtalálsz mindent. Boldog baba várást
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Ha nyílik a méhszáj, akkor minden esetben keményedik is a pocak? Méhösszehúzódás nélkül is kinyílhat a méhszáj? ( mondjuk ha csak a derekam fáj, hogy majd leszakad)

Legjobb válasz: Igen!Nekem sosem keményedik, vagy nem veszem észre!És 1 ujjnyira nyitva vagyok!Nem mondom hogy a derekam nem fájdogál, de ez természetes!Az elsõ terhességemnél sokat keményedtem, és akkor nyíltam is rendesen,és a derekam is fájt mint most!Hiába a sok pihenés, ha nyílni akar, nyílni is fog a méhszáj!

Igen!Nekem sosem keményedik, vagy nem veszem észre!És 1 ujjnyira nyitva vagyok!Nem mondom hogy a derekam nem fájdogál, de ez természetes!Az elsõ terhességemnél sokat keményedtem, és akkor nyíltam is rendesen, és a derekam is fájt mint most!Hiába a sok pihenés, ha nyílni akar, nyílni is fog a méhszáj!

Gyakran kemenyszik a hasam, tobbszor emlitettem a dokimnak, szedek magneziumot, no-spa-t, amikor eloszor mondtam akkor vizsgalt meg hogy zarva-e a mehszaj, azota csak sima ultrahanggal+voltam ketszer3D-n. Latszik az UH-n is hogy ha zart a mehszaj?

Az az erzesem hogy feluletesen kezeli a dolgot,vagy csak bebeszelem magamnak?Sokszor huzamosabb ideig kemeny a hasam,tehat nem csak par percig.Egyebkent 30 hetes vagyok.

Legjobb válasz: A sima 2D-s UH-on is tökéletesen látszik a méhszáj állapota! Nyugi! A dokik márcsak ilyenek. Sok mindent nem tartanak fontosnak elmondani, pláne, ha minden rendben. Ha gond lenne, úgyis szólna! Melyik magnéziumot szeded? Lehet,hogy egy nagyobb dózisúra kellene váltanod, s az hatásosabb lenne. 23 hetes km

A sima 2D-s UH-on is tökéletesen látszik a méhszáj állapota! Nyugi! A dokik márcsak ilyenek. Sok mindent nem tartanak fontosnak elmondani, pláne, ha minden rendben. Ha gond lenne, úgyis szólna! Melyik magnéziumot szeded? Lehet, hogy egy nagyobb dózisúra kellene váltanod, s az hatásosabb lenne. 23 hetes km
A kérdező hozzászólása: Magnerot-ot szedek

36+1-hetes kismama vagyok! Teljesen zárt a méhszájam! Ez konkrétam mit jelent? Hogy húzom a 40. dik hétig, esetleg túlhordás is szóba jöhet?

Legjobb válasz: ez annyit jelent, hogy a "bejárat" a méhed felé teljesen zárt. A 3 méhszáj közül egyik sem kezdett el (még) kinyílni. A babó totál védve van:) Lehetséges a túlhordás is, de azért nem lehet biztosat mondani. Zárt méhszájjal is megindulhat a szülés, csak kisebb az esélye. Nekem a 30. héttõl nyílik lassan, de még semmi. 38 hetes km.

ez annyit jelent, hogy a "bejárat" a méhed felé teljesen zárt. A 3 méhszáj közül egyik sem kezdett el (még) kinyílni. A babó totál védve van:) Lehetséges a túlhordás is, de azért nem lehet biztosat mondani. Zárt méhszájjal is megindulhat a szülés, csak kisebb az esélye. Nekem a 30. héttõl nyílik lassan, de még semmi. 38 hetes km.
Bármi lehet, örülj neki hogy zárt vagy, ez a legjobb.Ha eljön az idõ ugyis alakul magától, lehet ettõl még elõbb is megindulhat a szülés, de akár túl is hordhatod, ez nem jelent semmit, csak azt hogy most minden oké, a babád védve van. Boldog napokat!
Szia! Még én is teljesen zárva vagyok, a 36. hétben járok, és a kislányommal 5 éve is végig zárt voltam, csak a méhnyak rövidült meg ( a 3-asból lett 2, aztán 1), aztán idõre született, csak kissé lassan tágultam, így most rásagítek és a 37-38. héttõl elkezdek homeós táguláskönnyítõ bogyókat szedni. Ezt te is megteheted, olvass utána itt, rengeteg ilyen válasz érkezett már! Kitartást és könnyû szülést 36hetes km
Szülés elõtt szûk 2 nappal még teljesen zárt voltam. Szülés elõtti este 1 ujjnyi volt, 10kor. Fél 4kor már megvolt a fiam. Semmit sem jelent. Idd a málnalevél teát, szedd a homeos bogyókat és ha itt az idõ se perc alatt kinyílsz. Sok sikert!
szia! a méhszáj pikk-pakk képes tágulni, teljesen zárt állapotról. a természet rendje az lenne, hogy a méhösszehúzódások kezdik tágítani a méhszájat (nem a tágulás jön elõször). szóval ne parázz, teljesen rendben vagy!
A kérdező hozzászólása: Mennyire jó a málnalevél tea?magamtól ihatom??mire jó?
Én a kiírt dátum elõtt három nappal szültem. Amikor az orvos elõször megvizsgált, akkor még teljesen zárt voltam, még a méhnyak sem volt megrövidülve. Fájásom sem volt. Azt mondta, hogy ebbõl egy darabig még nem lesz baba. Aham. Hazaértünk a vizsgálatról, abban a pillanatban beindultak a fájások. Három percesek voltak és nagyon erõsek egybõl. Három órát vajúdtam összesen és megszületett a fiam. Alig értünk vissza a kórházba. Szóval én azt mondom, hogy nem hátrány a zárt méhszáj az utolsó hetekben sem és nem jelez túlhordást, még hosszú vajúdást sem feltétlenül. Egyébként én ittam málnalevél teát és szedtem homeós bogyót a 36. héttõl. Nem tudom, hogy ennek köszönhetem-e a gyors szülést, de biztos, ami biztos, második babánál is élni fogok velük.

Mit jelent az, hogy a méhlepény a hátsó falon van és mélyen tapad? 10 hetesen ki volt nyílva a méhszájam! Ez is azt jelenti? Lehet szexuális életet élni? 19 hetes kismami

Legjobb válasz: Ha a méhlepény a hátsó falon tapad, az nagyon jó. Gyakorlatilag az a legjobb. Hogy mélyen tapad, azt nem tudom. A méhszáj kinyílása nincsen összefüggésben ezzel. Az nagyon gázos is lehet. Én vigyáznék a szexszel, ha egyszer már kinyílt a méhszáj, de igazán orvos lenne kompetens a kérdéseidre válaszolni.

Ha a méhlepény a hátsó falon tapad, az nagyon jó. Gyakorlatilag az a legjobb. Hogy mélyen tapad, azt nem tudom. A méhszáj kinyílása nincsen összefüggésben ezzel. Az nagyon gázos is lehet. Én vigyáznék a szexszel, ha egyszer már kinyílt a méhszáj, de igazán orvos lenne kompetens a kérdéseidre válaszolni.
A méhlepény hátul tapad. Szóval nem a köldököd irányában, hanam a másik oldalon. A mélyen tapadás nem olyan jó, nehezen tud majd levállni a szülés után. A méhszáj kinyílásnak ezekhez semmi közük. Ha a dokid nem tilt el a szextõl, akkor lehet szexuális életet élni.
mennyire volt nyitva?az hogy mélyen tapad azt jelenti hogy közzel van a méhszájhoz
Szia! A mélyen tapadó lepény nem azt jelenti, hogy nehezen fog leválni! Hanem azt, hogy a hátsó falon a méhszáj közelében (nem rajta a méhszájon, ez az elöl fekvõ lenne) tapad. Ebbõl sajnos könnyebben fordul elõ vérzés. De! a terhesség elõrehaladtával ez többnyire feljebb fog menni! Nekem is pont ilyen, s én már kétszer véreztem is vele egy keveset, de feljebb is ment! 26 hetes vagyok most

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!