Találatok a következő kifejezésre: Hogy indulhat a szülés (13 db)

37 hetesek ti is "szenvedtek"? Ki hogy eli meg az utolso heteket/napokat? Persze, csodalatos dolog a terhesseg, de. A heten mar akar be is indulhat a szüles. Nagyon varom mar, hogy meglassam a babamat.

Legjobb válasz: Szia! Igen, ez már szenvedés: hátfájás, aranyér, visszér, gyomorégés..... én még csak 34 hetes vagyok, de ikres. alig várom hogy megszülessenek.

Szia! Igen, ez már szenvedés: hátfájás, aranyér, visszér, gyomorégés..... én még csak 34 hetes vagyok, de ikres. alig várom hogy megszülessenek.
Én nyáron (július végén) szültem, már minden bajom volt. Ott volt a hõség, rettenetesen fáradtam, állandóan wc-re kellett járnom... Ráadásul 10 nappal túlhordtam a kisfiamat, szóval nem volt könnyû. Azóta eltelt 16 hónap, és alig várom, hogy újra átélhessem ezt a csodát. Talán a karácsonyfa alá már odatehetem végre a pozitív tesztet...
Szia! Szerintem ez teljesen természetes, én mindkét babánál pont én is a 37.héttõl már nagyon nagyon türlemetlen voltam és vártam, csak vártam. De végül mindkettõt indítani kellett.... Úgyhogy nyugi, és még nem baj, ha bent marad 1-2 hetet, tudja õ mikor kell jöjjön.:)
második válaszoló vagyok, teljesen természetes, amit érzel. Szerintem ez a várakozás és kíváncsiság, türelmetlenség volt az egyik legnehezebb dolog a vége felé. köszönöm, hogy szorítasz nekem, én pedig azért szorítok, hogy gyorsan a kezedben tarthasd a kisbabádat! Könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Akkor nem erzem magamat egy szemet dögnek, amiert az jar mar csak a fejemben mikor bujik ki vegre. Nem csak a kellemetlensegek miatt persze, hanem mert nagyon kivancsi is vagyok ra. Utolsonak: Remelem az ajandekok között ott lesz majd a "csikos teszt" is:)
szia, én 36+2 hetes vagyok, de már nagyon izgulok, hogy mi lesz. Már vannak jóslófájások, derékpanaszok. De már nagyon kiváncsi vagyok az én picikémre. Annál gyönyörûbb pillanat nincs, mikor elõször láthatod a babát, már sokat álmodok róla. Kellemes utolsó heteket!

Indulhat úgy a szülés hogy nem fájások vannak csak keményedés? Tehát bizonyos időközönként keményedik valaki?

Legjobb válasz: Úgy tartják, hogy ezek a keményedések (Braxton-H) váltanak át késõbb a szülési fájásokká. Szerintem ezek a keményedések edzik a méhet és terelik a babát a helyes irányba, majd a bizonyos komplex hormonhatások következtében a szülés megindulásakor váltanak át erõsebb, intenzívebb fájdalmas keményedésekké - fájásokká. Tehát a keményedés még nem jele a szülés megindulásának, csak ha fájások jelentkeznek (vagy magzatvíz szivárog, elfolyik)

Úgy tartják, hogy ezek a keményedések (Braxton-H) váltanak át késõbb a szülési fájásokká. Szerintem ezek a keményedések edzik a méhet és terelik a babát a helyes irányba, majd a bizonyos komplex hormonhatások következtében a szülés megindulásakor váltanak át erõsebb, intenzívebb fájdalmas keményedésekké - fájásokká. Tehát a keményedés még nem jele a szülés megindulásának, csak ha fájások jelentkeznek (vagy magzatvíz szivárog, elfolyik)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a megnyugtató válaszodat. Igyekszem sokat pihenni.
DE igen!!! Nekem nem voltak fájások, csak keményedések. aztán egyszercsak elkezdett folyni a magzatvíz, és rá másfél órájára jöttek csak a fájások.
szerintem nem.A fájások a méh összehúzódásai, minél erõsebbek annál jobben készülnek a baba születésére, a has keményedései is az méh összehúzódások, de ezek csak gyengék, persze ha rendszeres az nem jó, mert korai szüléshez vezethet.Indulhat igy a szülés, de elég hamar felerõsödik ha tényleg szülés lesz a vége.Tehát ha csak keményedik abból még nem biztos, hogy szülés lesz.Egy bizonyos idõ után a has keményedések természetesek, de ha ugyérzed, hogy fájnak, vagy erõsödnek, vagy mindig jelen vannak menj el dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
Szia!Hány hetes vagy?Hány percenként keményedsz és meddig tart?Én kedden kezdtem el keményedni szinte egész nap hol kemény lett a pocim, hol elmult.És éjjel elfolyt a magzatvizem.4óra mulva meg lett a kislányom.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. 35 hetes vagyok, tegnap nagyon sokat keményedtem, bár nem tudom milyen idõközönként, de 1 órában 4szer biztos. Aztán idõvel elmúlt. 1 hete még teljesen zárva volt a méhszáj. Nem szeretném ha idõ elõtt jönne a babám, jó lenne ha még minimum 3 hétig bent lenne. Amúgy sok a jóslóm, derékfájás és megjönérzés. Tegnap óta nagyon sokat pisilek, ma elég kedvtelen vagyok, nem köt le semmi. A babám is olyanokat rúg lefelé hogy eléggé fájdalmas. De ma minden rendben úgy tûnik. Valószínû csak jósló volt.
Hetek is telhetnek még el így, de ha tudsz, pihenj sokat, két hétig még csak maradjon bent az a baba! Sok a front mostanában, ezek miatt is lehet annyi keményedés. Nem érdemes ilyenkor szerintem méricskélni az idõközöket, mert az nagyon frusztráló. Ha átvált "rendes fájásra", azt tutira fel fogod ismerni, ne aggódj emiatt. Egyébként ha most jönne a babád, az sem lenne tragédia, hiszen már teljesen életképes, szóval próbálj nem aggódni, csinálj olyan dolgokat, amik elvonják a figyelmedet és ellazítanak, a keményedéssel csak edz a méhed, erre szükség van. Jó várakozást!

Hogy indulhat meg a szülés, milyen tünetek lehetnek?

Minden válasz érdekel +vagy- egyaránt.nyákdugo elment vagy éppen fájások jöttek vagy csak joslok jelentkeztek szoval minden érdekel:))33 hetes kismama

Legjobb válasz: szia! elõ szülésem a kórházban megindították kúppal.amitõl rendszeres fájások lettek.(6 óra volt összesen) második szülésem itthon indult meg.vérezni kezdetem.(tágulási vérzés)nagyon gyors volt (3 óra)

szia! elõ szülésem a kórházban megindították kúppal.amitõl rendszeres fájások lettek.(6 óra volt összesen) második szülésem itthon indult meg.vérezni kezdetem.(tágulási vérzés)nagyon gyors volt (3 óra)
Nekem egyáltalán nem voltak jóslófájásaim. A 39. héten 1, 5 ujjnyira kinyilt a méhszáj, de fájásaim abszolut nem voltak. A 41. hét elsõ napján hajnalban (3 körül) arra ébredtem, hogy fáj a derekam. Elmentem fürödni, mert nagyon fájt, egyre jobban. A kádban már 2-3 perces fájásokat éreztem. 4-re beértünk a kórházba, akkor már 4 ujjnyira nyitva volt a méhszáj. Akkor a doki megrepesztette a magzatburkot, amitõl még erõsebbek lettek a fájások. 2 óra múlva megszületett a kisfiam, összesen 3 tolófájásból. Szerintem könnyû szülésem volt, ilyet kívánok mindenkinek.
Nõvéremnél jöttek a fájások, fél óra múlva értünk be a kórházba. Az autóban elment a magzatvize. A kórházba érkezéstõl számítva 25 percben belül megvolt a baba. :)
Szia. Engem befektettek hamarabb a vérnyomásom miatt. Jósló fájásaim már 35héttõl voltak. 4napja feküdtem bent mikor hajnalban éreztem hogy beállt 15perces fájásokra, majd 2órával késõbb éreztem a hasamban egy pukkanást, és elment a magzatvíz. Ez fél4kor volt. 10órától 1perces fájásaim voltak és 12:25re meg született a kisfiam. Egyébként ez volt az elsõ szülésem!
Nekem a nyákdugó elment otthon.De továbbra is véreztem ezért fájások nélkül bementem 1 óra múlva, majd további 1 óra múlva halványan jelentkeztek a fájások.egy éjszakán át vajúdtam megjegyzem az idõérzékem teljesen kiesett bár nem volt kibírhatatlan fájdalmam, talán azért mert erõsen koncentráltam a fájások leküzdésére, és reggel megszületett a hercegnõnk!Könnyû szülést kívánok!

Hányféleképpen indulhat meg a szülés? Ha nem megy el a magzatvíz csak fájások vannak, az is jelentheti a szülés megindulását? Mikor tuti, hogy ez már az?

Barnás folyást vettem észre tegnap reggel a betéten,meg ma dél körül(vizsgálat után) enyhén véres,barnás,majd kés?bb barnás-rózsaszínes folyásom volt!Enyhe fájásaim vannak,és a derekam leszakad(mint miel?tt meg szokott jönni)Ilyen esetben mi van?

Legjobb válasz: Szia!Szerintem ne varj tul sokaig es menj be a korhazba,mert nekem az elso babammal nem folyt el a magzatvizem,de ugyanezek a tuneteim voltak.En bementem a korhazba,mert egyre erosodtek a fajasok es a derekam majd leszakadt.A korhazba vizsgalat utan kozoltek,hogy bizony ma meglesz a baba.Igy is volt.Konnyu szulest. Udv.egy 21 hetes kismami

Szia!Szerintem ne varj tul sokaig es menj be a korhazba, mert nekem az elso babammal nem folyt el a magzatvizem, de ugyanezek a tuneteim voltak.En bementem a korhazba, mert egyre erosodtek a fajasok es a derekam majd leszakadt.A korhazba vizsgalat utan kozoltek, hogy bizony ma meglesz a baba.Igy is volt.Konnyu szulest. Udv.egy 21 hetes kismami
Szerintem már jelez a baba, hogy ki akar lassan bújni :-) Ha csak fájások vannak, akkor is megindulhat a szülés, de akkor a magzatvíz is elmegy. Haerõsödnek a fájások, akkor már biztos jön a pici. Jó babázást!
Szia! Nekem csak majdnem a kitolásnál ment el a vizem, a másodiknál már 3 ujjnyira nyitva voltam, akkor repesztettek burkot. Úgyhogy a víz nem feltétlenül megy el, de én is bemennék, azt mondják, ha kicsit véres a folyás, akkor meg kell mutatni. A jelek arra utalnak, hogy hamarosan baba lesz :o) !!! Szép szülést! :o)
Anyának mindhármónknál burkot kellett repeszteni.Ha erõsödnek és gyakrabbak lesznek a fájások, anya nekem az 5-7 perces idõközöket javasolta, akkor ideje elindulni.Könnyû szülést, szerintem legkésõbb holnap meglesz a baba.
Te még mindig otthon vagy ??Szerintem menned kéne.Fõleg hogy már "túlhordtad" így bizti szülés lesz.Szerintem ne várj tovább.Ha már nyitva a méhyszáj, és sokáig véres folyásod van fennál a fertõzés veszélye.Fõként a babafelé.Sok sikert és jó szülést kívánok, és persze szép egészséges babát.
Nagyon sok esetbennem folyik el a magzatvíz. Szerintem is indulni kéne a kórházba, mert gondolom jönni akar a babuci! Vagy lehet, hogy ez még csak jósló fájás, ha nem erõsödik. Mérd az idõt, hogy hány percenként vannak, ha már csak 5-3 perc telik el, akkor irány a kórház! Ja, és hajrá, könnyû szülést, sok boldogságot a babához!
menj be gyorsan tuti itt az idõ.
A vizsgálattól csak úgy nem indul be, az természetes. Császár oka lehet rossz áramlás, szívhang, baba fekvése pl.
Hüvelyi szülést kizáró ok ha a méhlepény a méhszájon van-de ezt eddig is látnia kellett volna- vagy harántfekvéses a baba. Van olyan durva doki aki erõszakos méhszájvizsgálattal próbálja beindítani a szülést. Ha ezt nem akarod, és ilyen irányban nem megbízható a doki akkor írasd vele alá azt, hogy ehhez nem járulsz hozzá.
A kérdező hozzászólása: A mehlepeny nincs a mehszajon es a baba is befordult mar egy par hete. A doki pedig nem csinalna ilyet nagyon rendes es nem hinnem h megakarna inditani a szulest. Felek a term.szulestol de a csaszartol megjobban.
Én 5 napot hordtam túl, addig természetes szülésre készültem, mégis császár lett. Szóval császárrá változhat bármikor, mint életmentõ beavatkozás. Tény, hogy meg tud úgy vizsgálni, hogy beinduljon a szülés, de azt éreznéd szerintem, egybõl állítsd le, ha bármi fájdalmat érzel.
csâszârosként mondom hogy ne félj tõle! (könnyen beszélek, de én is nagyon be voltam tojva, mikor terhes lettem már tudtam hogy hanyadik héten születik) de hamar megvan és ha mindent betartasz akkor nem lesz baj! nem tudom mire alapozza a tervét, de ha uh-n nagynak látja a babát amiatt is lehet csâszár, meg azok miatt amit elõttem leirtak

Hogy indulhat meg a szülés? Mármint mik lehetnek a jelek napokkal előtte?

32. hetes vagyok és folyamatos parába vagyok, mert görcsölök meg ilyenek, amik talán jósló fájások. Ezért érdekelne, lécci irjatok, mert minden apró jel érdekelne, hogy hogy éreztétek magatokat napokkal el?tte, szóval minden. El?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: én semmit sem éreztem napokkal elötte,mondjuk nekem nehezen indult meg a szülés mert a magzatviz el folyt majd jo egy ora mulva voltak fájásaim de én nem tágultam és császár lett ö volt az elsö baba most várom a másodikat 21 hetes kis mama

én semmit sem éreztem napokkal elötte, mondjuk nekem nehezen indult meg a szülés mert a magzatviz el folyt majd jo egy ora mulva voltak fájásaim de én nem tágultam és császár lett ö volt az elsö baba most várom a másodikat 21 hetes kis mama
szia! Nekem semmi jele nem volt elõtte. Délelõtt még NST-n voltam ahol semmi jele nem volt, hogy szülni fogok. Délután 3-kor még zöldségesbe mentem 4-kor pedig 20 percenként kezdett fájdogálni a hasam rendszeresen olyan menses szerûen. Este 7-kor már 7 percenként, de ez is mensi szerû fájás volt. Kórházba be fél 8-kor ekkor már 5 percesek voltak és egyre jobban kezdett fájni. Este 10-tõl 2 majd 1 percesek ezek már fájtak rendesen. 0.25-kor meg született a lányom. A nyákdugó szülés elõtt 1 órával távozott a magzatburkot pedig repesztették fél órával elõtte. Mindenkinél másként zajlik, de hidd el megfogod tudni különböztetni a jóslót a rendes fájásoktól. Utólag visszagondolva talán annyi jele volt, hogy megebédeltem és utána nem voltam éhes, pedig elõtte 2 óránként ennem kellett.
Nekem semmi jele nem volt. Délelõtt még elmentem ajándékot venni az unokatesómnak, tök jól éreztem magam. Este 7-re mentem NST-re, ahol még semmi jele nem volt annak, hogy szülni fogok. Hajnalban viszont arra ébredtem, hogy fáj a derekam, és 2-3 perces fájásaim vannak. Felhívtam a dokit, mondta, hogy menjünk be a kórházba. Hajnal 4-re értünk be, akkor már 4 ujjnyira nyitva volt a méhszáj, és reggel 6.30-ra megszületett a kisbabám.
Semmi elõjele nem volt. Este még viccelõdtünk a barátnõmmel h 4 napos hosszúhétvége lesz majd az éjjel megszülök. Akkor töltöttem a38. hetet. 4-kor arra kelte h elment a magzatvíz 5-re beértem a korházba 2 ujjnyira voltam nyitva. 6.15-kor megszületett a fiam.
Szia Nálam elõtte 1 héttel elment a nyákdugó, de semmi fájásom nem volt. Rá 1 hétre délután 2 körül elkezdtem vérezgetni, de nem erõsen. Mivel volt 1 vetélésem biztos ami biztos bementünk a kórházba. Fájásom semmi nem volt. Éjfélkor kezdõdtek 5 percenként a bekeményedések. Hajnali fél 2 kor megrepedt a magzatburok elfolyt valamennyi magzatvíz. A bébi 7.05kor született meg a 39 héten. A második babámnál elõzõ este elment a nyákdugó fájás semmi. Másnap reggel mentem NST-re nem mutatot fájásokat, de mivel itt más 40hét 1 napos voltam a doki nem várt és megindította a szülést. 9 kor kaptam infúziót, 11-kor burkot repesztett, 12, 35-kor megvolt a pici. Egyébként teljesen normális a bekeményedések ebben a korban amiben te vagy. Nekem is volt mind a 2 babaámmal.
Az elõzõ válasz irója vagyok. Ha aggódsz kérdezd meg a dokidat, biztos tud megnyugtató választ adni. Vagy legalább tudni fog róla, h esetleg baj van. Én megkérdeztem a dokimat, megultrahangozott, és megnyugtatott, hogy minden rendben van. tök rendes volt.

Mitől indulhat be a szülés? Mitől van az hogy köldököm felett olyat érzek mintha csípné valami. Kellemetlen

Nem szeretném hogy id? elött beinduljon,éppen ezért érdekel mit?l kell tartózkodnom mit ne csináljak mit ne igyak egyek ilyesmi.Elég gyakran keményedik a hasam. Szeretném kihordani legalább a 40-ik hétig:)Bár a véd?n? szerint nem húzom ki addig. 33 hetes kismami

Legjobb válasz: Ami beindíthatja (de csak ha már amúgy is közel az idõ): fahéjas ételek, intenzív testmozgás, hirtelen stressz, forró fürdõ, esetleg szex.

Ami beindíthatja (de csak ha már amúgy is közel az idõ): fahéjas ételek, intenzív testmozgás, hirtelen stressz, forró fürdõ, esetleg szex.
Délután vagy akkor, amikor a keményedéseket érzed, ha megteheted, nagyon jót tesz 1-2 óra folyamatos fekvés.

Hogyan és mikor indulhat be a szülés?

Legjobb válasz: ha egy kicsit bõvebben kifejtenéd hosszú lenne ezt most így leírni hogy nem tudom a körülményeidet egyáltalán terhes vagy? hány hetes? vagy csak általánosságban kérdezed?

ha egy kicsit bõvebben kifejtenéd hosszú lenne ezt most így leírni hogy nem tudom a körülményeidet egyáltalán terhes vagy? hány hetes? vagy csak általánosságban kérdezed?
A kérdező hozzászólása: Pécsi Orvos tudományi egyetemre megyek.
Jó neked, hogy már így tudod. Tanulmányi eredményeid milyenek?
A kérdező hozzászólása: Jók valamennyire.
Jók valamennyire? Orvosira kitûnõ eredmény, 2 emelt szintû és 2 nyelvvizsga. Így talán be lehet kerülni. Legalábbis anno nálam így volt.
A kérdező hozzászólása: Megprobálok minden, re 5-lenni betartom az igéretemet.
Nyelvtanból nem lehetsz egy lángész.
Semmibõl nem kiemelkedõ!Egyszer már írta, hogy 3/4-es tanuló.Egy igazi lúzer, aki jobbra-balra vetít.
A kérdező hozzászólása: Elõzõ na ez azért, nagyon durva volt.
Lehet, hogy durva, ám IGAZ!Foglalkozz már a saját korosztályodat érintõ dolgokkal, légy szíves!
Orvosi egyetemre csakis a középiskola elvégzése után mehetsz, ha felvesznek a 4 orvosi egyetem valamelyikére.
A kérdező hozzászólása: Én elõzõ válaszoló elõszõr szeretném, mostani sulimat és szakmámat elvégezni becsülettel.közép iskola elvégzése után, kb:.20-21 éves leszek akkor nem tudom, hát közelbe akarok menni.
Akkor lassan már pályaválasztásra kerül a sor. Melyik orvosira szeretnél menni?
A kérdező hozzászólása: Csak Általánoságba kérdezem.Nem vagyok terhes, mivel nõgyógyásznak akarok majd tanulni fiú létemre.
jah :) hát ezt leírhattad volna hát akkor majd ezt megtanuljátok az oktatáson egybként elég sok kérdés és válasz van a szülés témakörében böngéssz és megkapod az áhított választ elég hosszú ezt így leírni !!
A kérdező hozzászólása: Elõzõ válaszoló, meg barátnõm még szerencsére nem terhes, mert fiatalok vagyunk.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen elõzõ, jó ötlet.
versenyescsávó :) )) Már az írásból rájönni hogy te vagy az. Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: Elõzõ nem mondom meg mert, szekálnál. 17, 5 vagyok.Én ezt eddig is tudtam, hogy írásbol rájöttök.
Nem szekállak, csak olyan fura, hogy ennyi idõsen a nõgyógyász szakma a legvonzóbb számodra. Miért akarsz az lenni?
A kérdező hozzászólása: Ezt Pü-be leirom neked, mert korom miatt itt sokan szekáltak vagy szekállnak.
A kérdező hozzászólása: 17 éves vagyok jövõre leszek 18.
A kérdező hozzászólása: Úgy lesz kedves elõzõ válaszoló.

Hogyan és mikor indulhat be a szülés?

Mi a szülés lefolyása?

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%BCl%C3%A9s

Délelõtt ment el, este szültem.
En mult honapban szultem, egy szerdai napon ment el a nyakdugom egy resze(tobb napon at tavozott), es vasarnap hajnalban szultem. Jo babavarast, konnyu szulest kivanok, nem olyat, mint az enyem volt :) Lassan 1 ho-s kisfiu boldog anyukaja :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat, meg a jókívánságot!:) Persze további tapasztalatok is érdekelnek! Remélem, most már mielõbb jön a lánykánk, mert már nagyon várjuk!
Pár órától kezdve egészen 1-2 hétig is elhúzódhat, mire beindul a szülés. Nálam a második gyermeknél 1 héttel a nyákdugó távozása után szültem.
A vajúdás elején ment el, kb 3 darabban, éjjel olyan 10-11 körül. Másnap délelõtt 10.10-kor született meg a fiam. Nem lehet rá alapozni, más jeleket figyelj. :)
nekem az elsö szülésem elött 3-héttel távozott
Az elsõ szülésemnél 6 órával a rendszeres fájások elõtt ment el a nyákdugó, délután 2 körül, a fájások este 9 körül indultak a magzatvíz pedig hajnalban ment el. A második babámnál a 35. héttõl folyamatosan ment a nyákdugó heteken keresztül, de csak a 38. hétre született meg a babám, egyéb okok miatt császárral.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!