Találatok a következő kifejezésre: Hogy indulhat a (31 db)

Hogyan indulhat gyorsabban a számítógép?

A gépem bootolási idelye kb 8-10 perc, de utána gyors és jó. Hogyan csökkenthetném a bootolási időt?

Legjobb válasz: Egy SSD-vel simán...

Egy SSD-vel simán...
Esetleg újrahúzhatnád az operációs rendszert, lehet tele van sok "szeméttel" a merevlemez.
A 8-10 perc az õrült sok. Valóban: a windows újrahúzása csodát mûvel, de RAM bõvítéssel, gyors winyóval, vagy SSD-vel, és Windows 8 használatával fél perc alá lehet csökkenteni bõven. Pl. nekem alvó állapotból 4-6 mp alatt ébred.
8-10 percnél komoly gondok vannak. ha nem hardveres, egy gyors újra telepítés megoldja. Amúgy hibernálással lehet gyorsítani, win8 -is azt használja ki.
A kérdező hozzászólása: Kösz! Most már csak 12 mp! :D

Ha a szív ha nem sérült és csak valami miatt meg állt hogyan indulhat el magától újra? (külsõ beavatkozás nélkül)

Legjobb válasz: A szívnak saját ingerkeltõ rendszere van. Ha leáll, akkor be kell azt indítani impulzusokkal.

A szívnak saját ingerkeltõ rendszere van. Ha leáll, akkor be kell azt indítani impulzusokkal.
Elõször is: a szív - ha már nem dobog szabályosan - akkor is mozog, próbál dobogni... legfeljebb szabálytalanul, és így alig tud vért továbbítani. De ilyenkor még megvan az esélye, hogy ez rendezõdik. Ha már teljesen leállt, akkor magától nagyon ritkán indul el! A rendezõdés pedig azt jelenti, hogy nem összevissza kezd el összehúzódni, hanem van benne egy ún. színuszcsomó: ez húzódik össze elõször, és ez az inger megy végig szabályosan az egész szíven. Tehát a többi ingerkeltõ helynek ehhez elõször le kell állni, rövid idõre gátlás alá kell kerülni.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Talán egy kicsit szakszerûbben, úgy lehet, hogy érthetõbb: A szívnek, igen, saját ingerképzõ ( és ingervezetõ) rendszere van. Ennek egyik fõ eleme a sinuscsomó, ahonnan elsõdlegesen kiindulnak az ingerületek. A sinuscsomó nem más mint olyan speciális szívizomsejtek halmaza, amelyek egy különleges tulajdonsággal rendelkeznek : önmaguktól ingerületbe tudnak jutni, s ez az ingerület (szaknyelven depolarizáció) az ingervezetõ rendszeren keresztül átterjed a többi szívizomsejtre, amelyek egyrészt összehúzódnak, másrészt továbbadják ezt az ingerületet. Így jön létre a normális szívizomösszehúzódás. Ha a sinuscsomó sejtjei megbetegednek ( pl. vérellátási zavar következtében ), akkor ez a " magától ingerületbe jön" funkció ( spontán diasztolés depolarizációnak hívják szakmai mûnyelven) csökkenhet ( lelassul a szívmûködés ) vagy akár meg is szûnhet ( sinusleállás, sinusarrest ) Ilyenkor azért nem áll mindig le a szív. Az ingervezetõ rendszerben vannak olyan egyéb helyek, ahonnan ilyen kóros esetben kiindulhat ingerület ( AV csomó), csak ez jóval lassabb ( 40-45/min) szívfrekvenciát képes létrehozni. Ha esetleg - mert ilyen is van - ez is beteg, akár a szívizomban is keletkezhetnek spontán ingerképzõ helyek ( kamrai ritmus ) amelyek ideig - óráig hoznak létre valamilyen szintû szívmûködést. A kérdésedre a válasz az, hogy van olyan helyzet, amikor a szinuscsomó sejtjei pl. külsõ paraszimpatikus inger fokozódása miatt leállnak ( pl. a nyaki nagyerek megnyomása esetén) majd néhány másodperc múlva ez az inger megszûnik, s az automácia újraindul a sinuscsomó sejtjeiben. Vagy pl. jobb koszorúér elzáródás esetén - innen kap vért a sinuscsomó is - hirtelen vérellátási zavar jön létre, leáll a sinuscsomó, majd a véráramlás helyreállása esetén újraindul. A szívben keletkezhetnek olyan ritmuszavarok is, amelyek állandóan magas frekvenciával ingerlik a szívizmot, s úgymond "elnyomják" a sinuscsomó által kibocsátott ingerületeket. Ennek egy durva formája a kamrafibrilláció, amikor rengeteg kis, saját magába forduló ingerületi hullám ( reentry kör) teljesen megzavarja a szívizomsejtek ingerületvezetését és mûködését, s a mechanikus szívmûködés leáll. Ekkor egy elektromos ütéssel a szívizomsejtek elektromos állapota "homogenizálható" ( azaz mindegyik egyszerre ugyanazon ingerületi fázisba kerül), s a sinsucsomónak van esélye visszavenni a vezénylést. ( defibrilláció) Ha a sinuscsomó sejtjei elpusztulnak, akkor a mûködésük már nem tér vissza, ez esetben legtöbbször pacemakerre van szükség.

Hogy indulhat meg a szülés, milyen tünetek lehetnek?

Minden válasz érdekel +vagy- egyaránt.nyákdugo elment vagy éppen fájások jöttek vagy csak joslok jelentkeztek szoval minden érdekel:))33 hetes kismama

Legjobb válasz: szia! elõ szülésem a kórházban megindították kúppal.amitõl rendszeres fájások lettek.(6 óra volt összesen) második szülésem itthon indult meg.vérezni kezdetem.(tágulási vérzés)nagyon gyors volt (3 óra)

szia! elõ szülésem a kórházban megindították kúppal.amitõl rendszeres fájások lettek.(6 óra volt összesen) második szülésem itthon indult meg.vérezni kezdetem.(tágulási vérzés)nagyon gyors volt (3 óra)
Nekem egyáltalán nem voltak jóslófájásaim. A 39. héten 1, 5 ujjnyira kinyilt a méhszáj, de fájásaim abszolut nem voltak. A 41. hét elsõ napján hajnalban (3 körül) arra ébredtem, hogy fáj a derekam. Elmentem fürödni, mert nagyon fájt, egyre jobban. A kádban már 2-3 perces fájásokat éreztem. 4-re beértünk a kórházba, akkor már 4 ujjnyira nyitva volt a méhszáj. Akkor a doki megrepesztette a magzatburkot, amitõl még erõsebbek lettek a fájások. 2 óra múlva megszületett a kisfiam, összesen 3 tolófájásból. Szerintem könnyû szülésem volt, ilyet kívánok mindenkinek.
Nõvéremnél jöttek a fájások, fél óra múlva értünk be a kórházba. Az autóban elment a magzatvize. A kórházba érkezéstõl számítva 25 percben belül megvolt a baba. :)
Szia. Engem befektettek hamarabb a vérnyomásom miatt. Jósló fájásaim már 35héttõl voltak. 4napja feküdtem bent mikor hajnalban éreztem hogy beállt 15perces fájásokra, majd 2órával késõbb éreztem a hasamban egy pukkanást, és elment a magzatvíz. Ez fél4kor volt. 10órától 1perces fájásaim voltak és 12:25re meg született a kisfiam. Egyébként ez volt az elsõ szülésem!
Nekem a nyákdugó elment otthon.De továbbra is véreztem ezért fájások nélkül bementem 1 óra múlva, majd további 1 óra múlva halványan jelentkeztek a fájások.egy éjszakán át vajúdtam megjegyzem az idõérzékem teljesen kiesett bár nem volt kibírhatatlan fájdalmam, talán azért mert erõsen koncentráltam a fájások leküzdésére, és reggel megszületett a hercegnõnk!Könnyû szülést kívánok!

37 hetesek ti is "szenvedtek"? Ki hogy eli meg az utolso heteket/napokat? Persze, csodalatos dolog a terhesseg, de. A heten mar akar be is indulhat a szüles. Nagyon varom mar, hogy meglassam a babamat.

Legjobb válasz: Szia! Igen, ez már szenvedés: hátfájás, aranyér, visszér, gyomorégés..... én még csak 34 hetes vagyok, de ikres. alig várom hogy megszülessenek.

Szia! Igen, ez már szenvedés: hátfájás, aranyér, visszér, gyomorégés..... én még csak 34 hetes vagyok, de ikres. alig várom hogy megszülessenek.
Én nyáron (július végén) szültem, már minden bajom volt. Ott volt a hõség, rettenetesen fáradtam, állandóan wc-re kellett járnom... Ráadásul 10 nappal túlhordtam a kisfiamat, szóval nem volt könnyû. Azóta eltelt 16 hónap, és alig várom, hogy újra átélhessem ezt a csodát. Talán a karácsonyfa alá már odatehetem végre a pozitív tesztet...
Szia! Szerintem ez teljesen természetes, én mindkét babánál pont én is a 37.héttõl már nagyon nagyon türlemetlen voltam és vártam, csak vártam. De végül mindkettõt indítani kellett.... Úgyhogy nyugi, és még nem baj, ha bent marad 1-2 hetet, tudja õ mikor kell jöjjön.:)
második válaszoló vagyok, teljesen természetes, amit érzel. Szerintem ez a várakozás és kíváncsiság, türelmetlenség volt az egyik legnehezebb dolog a vége felé. köszönöm, hogy szorítasz nekem, én pedig azért szorítok, hogy gyorsan a kezedben tarthasd a kisbabádat! Könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Akkor nem erzem magamat egy szemet dögnek, amiert az jar mar csak a fejemben mikor bujik ki vegre. Nem csak a kellemetlensegek miatt persze, hanem mert nagyon kivancsi is vagyok ra. Utolsonak: Remelem az ajandekok között ott lesz majd a "csikos teszt" is:)
szia, én 36+2 hetes vagyok, de már nagyon izgulok, hogy mi lesz. Már vannak jóslófájások, derékpanaszok. De már nagyon kiváncsi vagyok az én picikémre. Annál gyönyörûbb pillanat nincs, mikor elõször láthatod a babát, már sokat álmodok róla. Kellemes utolsó heteket!
Vedd ki azt a 256mb-os ramot, de gyorsan, és csak 1-t tegyél bele, ismétlem EGYET, aztán indulni fog!
Sipol valamit?

Indulhat meg attól a szülés hogy a baba kirugja a burkot ugy hogy elfolyik a magzatviz?

Legjobb válasz: Ilyet még nem hallottam, hogy a baba kirugja a burkot, de biztos van ilyen:)

Ilyet még nem hallottam, hogy a baba kirugja a burkot, de biztos van ilyen:)
baltás talpúnak kellene h legyen szerintem :D ilyenrõl még én sem hallottam... olyanról már igen h ha elkezd folyni a víz a kicsi eldugaszolhatja cseppet kijáratot és így nehezebben folyik...
kis svájci bicska ha a zsebében van bármi elképzelhetõ :D
Faros lányom 36.héten meg akart fordulni, nem kött össze..... Annyira evickélt, hogy kirúgta a búrkot!
elméletileg nem lehetséges, burok a baba rúgásaitol reped meg.
A svájci bicskás hozzászólás nagyon tetszett :) )) Nem hinném, hogy ki tudná rúgni, max ha eljött az idõ akkor rásegíthet, de mivel nálam mindkét szülésnél volt burok repesztés és a dokibácsi igen éles kis mütyürrel végezte, ami nem volt túl kellemes érzés, így azt mondom hogy a kis gömbölyû lábacskák nem tennének ilyet.

MTK hogy indulhat az EL-ben, ha a II. osztályban játszott?

Legjobb válasz: Kupagyõztes jogán, ami ugyan a Debrecen lett, de õk már indulnak bajnokként, és ilyenkor a másik döntõs kapja meg a jogot.

Kupagyõztes jogán, ami ugyan a Debrecen lett, de õk már indulnak bajnokként, és ilyenkor a másik döntõs kapja meg a jogot.

Ifjú társaim! Titeket nem borzaszt el a gondolat, hogy miután felnőtt korba léptek akkor munkát kell vállalnotok, és onnantól kezdve indulhat a rabszolga-életmód?

20on éves koromtól kezdve egészen 60-70 éves koromig dolgozhatok majd.. Ez így élet?? Számomra nem a munka büdös, nem err?l van szó.:Csak egyszer?en , ha belegondol az ember abba, hogy eddig volt a suli, aztán jön a munka. Miért szabályozzák meg az életünket? Mi értelme van így? És akkor még ott vannak azok, akik nem válogathatnak munka között és szó szerint rabszolga munkákat végeztetnek velük gondolok ilyenkor a gyári munkásokra és readásul éhbérért. és ott van a kevés szabadság nap. Hol van itt az, hogy az ember szabad lehet? Az ember SOHA nem lehet szabad így. Mert ha nem teszed meg, nem mész suliba, nem mész munkába akkor te vagy a szaralak, meg a senkiházi, meg a rohadt él?sköd?, de ki kérdezte meg az emberekt?l a "por népt?l", hogy mi mit szeretnénk? Van akinek nincs is pénze tovább tanulni. Van aki szerencsésebb, és jobb állást kap és nem érzi magát úgy, hogy meg vannak kötve a kezei.. És, ha még pluszban belegondolok abba, hogy lesz majd egy f?nököm aki dirigálni fog nekem, meg lefog cseszni, ha valamit elhibázok..)persze biztos van olyan aki nem ilyen,de a többség tutira nem megért?) Aztán oda dobták nekünk a tv-t, a valóságshowkat, a filmeket, sorozatokat, nesztek emberek: Egész nap munkában vagytok, aztán este majd dögl?djetek a tv el?tt, mert ez így "jó". Csak van olyan, aki ezt nem veszi be. És inkább rosszul érzi magát, hogy rabságba született. Mert ez nem más, mint rabszolga életmód. Tudom vannak olyanok, akik nem értenek egyet ezzel. De én másképp is próbálom nézni a világot, egy ideig megy, de aztán újra nyitott szemmel próbálom szemlélni a dolgokat, és rájövök arra, hogy nem vagyok szabad.

Legjobb válasz: Akkor menj fel a hegyekbe remetének.

Akkor menj fel a hegyekbe remetének.
Talán kicsit kapcsolódik. :) http://www.youtube.com/watch?v=bf0IIZIBz1s&feature=related Egyébként önfenntartó szervezõdések kellenek, maximum 40-50 fõs létszámmal. Kimenni az erdõbe, házakat építeni abból amibõl lehet, kutakat ásni, és kész. Én sem szeretnék 60 éves koromig rabszolgasorban lenni. :) Már pedig nem hiszem, hogy valaha is fél milliónál többet fogok keresni, bár lehet azért mert nem is akarok. :) Viszont figyelembe kell venni azt, hogy ez a rabszolgatársadalom jelentõs elõnyökkel is bír. Oktatás, egészségügyi ellátás, rendfenntartás...például. Ennek viszont meg is van az ára. :) Lehet választani, senki se kötelez semmire.
15:25, tényleg nem jelentene gondot a robot az erdõben 60 éves korig, mert senki sem élne addig. Az elsõ nátha elvinné a fél tábort. Azt sem értem, hogy a csoportba szervezõdés hogyan szakítaná meg a robotot? Ha a csoportnak nincs vezetõje, akkor mindenki megy a maga feje után, de akkor nincs is csoport. Ha pedig az egyén a fontos, akkor mindig kicsiben gondolkodnak, és sosem mennek elõre. Ha pedig megszorulnak, akkor csak magukra gondolnak. De nyilván csak viccnek szántad. Pont ez a baj az ilyen gondolkodásmóddal, semmire sem jó, önzõ. Rövid távon megéri az egyénnek, hosszabb távon már káros neki is.
ezért utálom én anyámat, semmi értelme, hogy megszülettem
A kérdező hozzászólása: A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 15:20 Pontosan az a baj, vagy nem baj, hogy az ilyen embereknek hiába mondanék én bármit is, ha csak vitázni tudnak velem. Épp ezért feleslegesnek tartom én már elmondani is, de talán amit küldtem kérdést, és amirõl írtam, dok. filmet, ha azt megnézitek még akkor sem lenne nálatok sem tiszta. Lenne irányítás, de nem úgy ahogy az most folyik. Az egyén, és a tudat értelmét szolgálná. Csak nézzünk szét a világban, vagy nézzünk vissza mik történtek. Az irányítás nem az átlag ember kezében van, ezt már régóta tudom, tudjuk.
Anarchista vagy? Csak mert úgy hangzik. Egyébként igazad van, le a bérrabszolgasággal!
Ha nem írod le, sosem fogja senki sem érteni, de meg vagyok most is gyõzõdve róla, hogy az alapötleten kívül te sem gondoltad ezt tovább. Szerinted létezik az az irányítás, ami mindenkire vonatkozik, de senkinek sem ártalmas?
A kérdező hozzászólása: Ja egyébként sosem voltam vallásos, illetve hiszek valamiben, a hit amúgy önmagában fontos is. Hinni kell valamiben, mindegy, hogy az mi hihetsz magadban, másokban, de fontos. Ez nem önzõség, de ha te így látod, rendben van. Mondom mindenki abban a tudatban él, amiben akar.Én nem változtatom meg a gondolataidat, attól , hogy én ezt leírom, nem biztos, hogy az én szavaimra fogsz változni. Ezt magadban kell lejátszanod. Magadban kell lerendezned. Akárhogy is nézzük: mindenki a maga módján éli meg a lehetõségeket, hogy él-e vele azt õ tudja. Ez is olyan, hogy egy alapból nem csúnya ember azt mondja magára, hogy csúnya, de hiába mondja neki akárki is, hogy de pedig szép.-Ha õ magában nem fedezi fel, akkor üres szavak lesznek ezek, mind addig amíg õ rájön magától arra, amit eddig nem látott.
A kérdező hozzászólása: " Ha nem írod le, sosem fogja senki sem érteni, de meg vagyok most is gyõzõdve róla, hogy az alapötleten kívül te sem gondoltad ezt tovább. Szerinted létezik az az irányítás, ami mindenkire vonatkozik, de senkinek sem ártalmas? " Le lett írva, be is linkeltem. írtam is hogy ha még kíváncsi vagy rá, vagy szeretnéd jobban tudni mit nézzél meg. 2.oldalon másoltam be azt a kérdést.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok anarchista.
Úgy látszik akkor nem vettem észre ott a sok sületlenség között, mert csak annyi volt a linkben hogy valaki nem zárta el a csapot nyaralás elõtt és hogy mindent a pártok irányítanak.
Akkor legyél az.
Nem tudom, pontosan mit is akarsz ezzel. Nem értettem meg. Baj van az irányítással? Baj van az emberekkel? Baj van a szabályokkal? Dolgoznod kell, hogy eltartsd magad, ez máshogy nem mûködhet. Vagy mondd már el, te hogy képzeled a szabad életet!
nem olvasom végig, de sajnos amikor erre ráeszmélnek egyesek, öngyilkosok lesznek. aztán meg a szüleik értetlenül fogják a fejüket. az okos szociológusok meg nem tudják miért élnek a fiatalok a szüleikkel, miért nem vállalnak gyereket. néha az a baj ha nincs papírod, néha meg túlképzett vagy, néha elvárják hogy pályakezdõként 2-3 éves tapasztalatod legyen, 3-4 nyelven beszélj, és ne legyen életed, csak dolgozz. mindezt éhbérért, ahogy mondod, mert fejlõdni nem lehet belõle, elmegy egy 10es a bkvra, 30ból szegényesen eszel, másik 30 a rezsi, és marad párezer a gyerekre/ruhára/nem számított pluszkiadásokra ez nem élet. nemsoká tovább fog romlani a tanulási lehetõség, a fidesz szinte semmivel sem különb. eltelik majd 10 év és az emberek fosztogatni fognak. már most tudd, hogy nyugdíjad nem lesz, de az egészségedre nem lesz pénzed, hogy sokáig élj, a gyereked meg amúgy is általános iskolában fogja azt tanulni amit te középiskolában, már ma sem ismeretlen a gyerekstressz e mellé jön egy szép társadalmi álarcozás, kihalt vágyak, álmok, megfelelési kényszer, kényszerkapcsolatok, kényszervigyor, és máris kész a pszichopata. akarom mondani a "normális" ember. ha nem tetszik, menjél hajléktalannak, vagy költözz a sivatagba/északi sarkra, ott szabad lehetsz. az élet szép, csak nem látod mert túl pesszimista vagy
17.57 vagyok 18:35 nagy sándor mire vitte? alapított egy birodalmat, ami összeomlott? megölt párszázezer embert? ettõl aztán elõrébb tart az emberiség... néha én is szeretnék öntudatlan birka lenni és élvezni azt 09:15 ennek igazán örülök, bár azt a mondatot iróniának szántam. viszont annak is örülök hogy értelmesen cáfolni tudtad. sajnos a legtöbben képtelenek erre, mert annyira félnek a világtól, hogy mindenben csak a rózsaszínt akarják látni
arról nem is beszélve, h otthon sem a pihenésen jár az eszed hanem azon h lesz-e elég fa télre? megtudod-e azt venni? tönkre megy valamid.. mikor fogom megcsináltatni? ki tudom fizetni a számlákat? áhh hagyjuk is, mert elmegy a kedvem az élettõl..
Ha csak annyi érdekel, hogy a másik birkacsordába tartozol, akkor mindaz lényegtelen, amit az irányításról és a robotról leírtál, hiteltelenné vált az egész. Voltaképpen olyan vagy, mint egy bigott vallásos: ha valaki rácáfol a mondandódra, akkor csak legyintesz, hogy úgyse érti az illetõ, de semmi magyarázattal nem tudsz szolgálni, csak van valami homályos értelmezésed, amit talán magad sem értesz. Az irányítás akkor sincs a kezedben, ha te vagy az egyedüli ember a bolygón. Akkor az ösztöneid, a vágyaid irányítanak. Ha pedig már nincs, ami irányítson, akkor az életnek sincs értelme, mert csak egy helyben állsz, nem haladsz semmi felé.
A kérdező hozzászólása: Nem érdekel a politika.:) Most viszont mennem kell
Hát nem errõl van szó tényleg, kicsit kertelve van szó errõl... Olyan vagy, mint egy jobbikos.
A kérdező hozzászólása: Na látod errõl írtam. Tõled sem kérdezték meg mit szeretnél, ha nem teszed mehetsz megölni magadat, mert akkor még te leszel a szar alak. Itt nincs igazság a Földön:) akárhogy is szeretnéd, hogy a remete életmód lenne a megfelelõbb, aki nem áll be a csoportba. Nem ez, csak így csinálták meg, azt csinálnak veled amit akarnak. és, ha nem teszed meg, még te leszel a rossz.
Nagyon sokan vannak, akik ezt gondolják, szerintem nincs olyan a Földön, akinek ez meg ne fordult volna a fejében. Viszont ezeknek az embereknek a töredéke tesz is azért, hogy ez változzon, és belõlük is még kevesebb az, aki sikeres is lesz. Vannak, akik mindig álmokat kergetnek, de sosem lesz meg a szerencséjük vagy tehetségük ahhoz, hogy tényleg kikerüljenek a rabszolga szerepbõl. Másoknak sikerül, meggazdagodnak. Volt 50 Centnek egy albuma, a Get rich or die trying, vagyis vagy meggazdagodsz gyorsan, vagy beledöglesz az állandó próbálkozásba. Mindenkinek annyi szelet jut, amennyit el tud venni, de a többségnek csak morzsák, és rájuk is milliók irigykednek, mert ma már a morzsa is nehezen jön.
A kérdező hozzászólása: Én nem errõl beszélek. De nyilván van igazság abban is amit mondasz, hiszen megszoksz vagy megszöksz. Mint írtam nem a munka büdös nekem mert elfogom (el kell?!) végeznem azt amit muszáj lesz. De egy olyan világban élünk, amit az "okosok" ott fent irányítanak. Irányítanak mindenkit ezen a Föld nevezetû bolygón, és azt csinálnak velünk amit akarnak. Aki befolyásolható, annak már is ki van törölve a valós tudata. Aki viszont észreveszi, az nem hagyja magát nyilván én is így vagyok ezzel, de ami vicces, hogy ezt én így gondoltam már gyerekkoromtól kezdve. Már akkor is éreztem, hogy valami nincs rendben a világgal.
És mi lenne itt, ha nem lenne irányítás?
A kérdező hozzászólása: Nem, nem, te úgy gondolod szabad vagy rendben. Én viszont másképp gondolom. Nem csak a munkára értem, más értelemben sem szabad az ember, ha úgy vesszük tudatban sem. De tapasztalataim alapján te úgy is azt mondod amit mondanod kell, én pedig azt amit én gondolom, hogy az úgy van. Tehát nem foglak meggyõzni semmirõl.:)
A kérdező hozzászólása: Irányítás lenne, csak másképp.
"Tõled sem kérdezték meg mit szeretnél" "Az élet" nem szeret nem szeret játék, hanem kõkemény matematika és közgazdaságtan! Bizony ezek nem csak a tanárok gonosz kínzóeszközei, és nem is zsidó áltudományok.
A kérdező hozzászólása: Az élet az amit eléd húztak .. tudod, a gyõztesek írják a történelmet. Én leírtam a gondolataimat, nem kell, hogy egyetérts.:) Nem ezt írtam ezzel le. Egyébként nem csak én gondolom így, vannak még sokan rajtam kívül. Szerencsére az emberek mintha kezdenének felébredni.
A kérdező hozzászólása: Ja és persze az igaz, az élet nem játék, mint írtam vagy rájössz, hogyan kell túlélni és kijátszani vagy csoportosulhatunk a birka nyájba együtt bégetni a többiekkel.
"Az élet az amit eléd húztak .. tudod, a gyõztesek írják a történelmet. " Ez egy demagóg hülyeség! Bizonyítsd már az igazad! A szocializmus, na az volt egy eléd húzott élet!
A másféle irányítás pedig másnak nem tetszene. Az emberek fele felébredne, ahogy fogalmaztál, a másik fele menne a levesbe. Ekkora népességnél nincs olyan, hogy mindenkinek jó, maximum az, hogy kevesebbnek nagyon rossz.
A kérdező hozzászólása: utolsó: igen, mert már elérték azt amit akartak. és nagyon sikeres is volt. Nem kezdek bele történelmi eseményekbe, mert felesleges. Nincs értelme belemenni újabb vitákba, mert ahogy látom neked inkább az a célod. MInt írtam, nem azért írtam le, hogy másokat meggyõzzek vele. Elfogadom, ha te másképp szemléled a dolgokat. Természetesen én sem vagyok olyan, aki minden áldott percben ezen rágódik meg csak gyûlölet, és harag van benne. Tudom, hogy ezzel nem mennék elõbbre.
Mi az, hogy egyre több embernek nyílik ki a szeme? Hogy vannak nála jobbak gazdagabbak sikeresebbek és ne legyenek már, mert õ is ugyanolyan ember? Csak szerintem sántít ez egy kicsit?
Te is birka vagy, csak az ellenkezõ irányba tartó csordába tartozol.
A kérdező hozzászólása: Ahogy gondolod:) Ha birka vagyok, akkor örülök neki, hogy az ellenkezõ irányból. Utolsó elõtti meg: nem errõl van szó, de látom nem értetted meg a lényeget. úgyhogy innentõl kezdve lényegtelen amit írok, mert csak újabb vitákat szülne.
Én minden nap látok IGAZÁN szabad embereket és azok az utcalakók ugyanis ha nincs semmid akkor nem kell fizetned semmiért és nem veszthetsz semmit szóval akármit tehetsz és ez a szabadság szerintem.Aztán ezután válhatsz bûnözõvé vagy maradhatsz utcalakó.

Hogy indulhat meg a szülés? Mármint mik lehetnek a jelek napokkal előtte?

32. hetes vagyok és folyamatos parába vagyok, mert görcsölök meg ilyenek, amik talán jósló fájások. Ezért érdekelne, lécci irjatok, mert minden apró jel érdekelne, hogy hogy éreztétek magatokat napokkal el?tte, szóval minden. El?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: én semmit sem éreztem napokkal elötte,mondjuk nekem nehezen indult meg a szülés mert a magzatviz el folyt majd jo egy ora mulva voltak fájásaim de én nem tágultam és császár lett ö volt az elsö baba most várom a másodikat 21 hetes kis mama

én semmit sem éreztem napokkal elötte, mondjuk nekem nehezen indult meg a szülés mert a magzatviz el folyt majd jo egy ora mulva voltak fájásaim de én nem tágultam és császár lett ö volt az elsö baba most várom a másodikat 21 hetes kis mama
szia! Nekem semmi jele nem volt elõtte. Délelõtt még NST-n voltam ahol semmi jele nem volt, hogy szülni fogok. Délután 3-kor még zöldségesbe mentem 4-kor pedig 20 percenként kezdett fájdogálni a hasam rendszeresen olyan menses szerûen. Este 7-kor már 7 percenként, de ez is mensi szerû fájás volt. Kórházba be fél 8-kor ekkor már 5 percesek voltak és egyre jobban kezdett fájni. Este 10-tõl 2 majd 1 percesek ezek már fájtak rendesen. 0.25-kor meg született a lányom. A nyákdugó szülés elõtt 1 órával távozott a magzatburkot pedig repesztették fél órával elõtte. Mindenkinél másként zajlik, de hidd el megfogod tudni különböztetni a jóslót a rendes fájásoktól. Utólag visszagondolva talán annyi jele volt, hogy megebédeltem és utána nem voltam éhes, pedig elõtte 2 óránként ennem kellett.
Nekem semmi jele nem volt. Délelõtt még elmentem ajándékot venni az unokatesómnak, tök jól éreztem magam. Este 7-re mentem NST-re, ahol még semmi jele nem volt annak, hogy szülni fogok. Hajnalban viszont arra ébredtem, hogy fáj a derekam, és 2-3 perces fájásaim vannak. Felhívtam a dokit, mondta, hogy menjünk be a kórházba. Hajnal 4-re értünk be, akkor már 4 ujjnyira nyitva volt a méhszáj, és reggel 6.30-ra megszületett a kisbabám.
Semmi elõjele nem volt. Este még viccelõdtünk a barátnõmmel h 4 napos hosszúhétvége lesz majd az éjjel megszülök. Akkor töltöttem a38. hetet. 4-kor arra kelte h elment a magzatvíz 5-re beértem a korházba 2 ujjnyira voltam nyitva. 6.15-kor megszületett a fiam.
Szia Nálam elõtte 1 héttel elment a nyákdugó, de semmi fájásom nem volt. Rá 1 hétre délután 2 körül elkezdtem vérezgetni, de nem erõsen. Mivel volt 1 vetélésem biztos ami biztos bementünk a kórházba. Fájásom semmi nem volt. Éjfélkor kezdõdtek 5 percenként a bekeményedések. Hajnali fél 2 kor megrepedt a magzatburok elfolyt valamennyi magzatvíz. A bébi 7.05kor született meg a 39 héten. A második babámnál elõzõ este elment a nyákdugó fájás semmi. Másnap reggel mentem NST-re nem mutatot fájásokat, de mivel itt más 40hét 1 napos voltam a doki nem várt és megindította a szülést. 9 kor kaptam infúziót, 11-kor burkot repesztett, 12, 35-kor megvolt a pici. Egyébként teljesen normális a bekeményedések ebben a korban amiben te vagy. Nekem is volt mind a 2 babaámmal.
Az elõzõ válasz irója vagyok. Ha aggódsz kérdezd meg a dokidat, biztos tud megnyugtató választ adni. Vagy legalább tudni fog róla, h esetleg baj van. Én megkérdeztem a dokimat, megultrahangozott, és megnyugtatott, hogy minden rendben van. tök rendes volt.

Mit gondoltok arról, hogy az idei Eurovízión a Vatikánból is indulhat valaki?

http://hu.wikipedia.org/wiki/2012-es_Eurov%C3%ADzi%C3%B3s_Da.. Oké, nincs meger?sítve, de én valahogy nem tudom milyen lenne, ha teszem azt a pápa egyik cselédlánya elindulna, csak mert azon a 0,44 km2-en ? volt a legjobb énekes, valahogy elég bizarrnak hangzik.

Legjobb válasz: Miért, az nem bizarr, hogy egy orosz mellett moldovai is indulhat? Kb. akkora különbség van arányosan a területek között.

Miért, az nem bizarr, hogy egy orosz mellett moldovai is indulhat? Kb. akkora különbség van arányosan a területek között.
"Ameno, Ameno dore. Ameno dori me"
Hááát...inkább õk, mint bármelyik magyar kereskedelmi dalnok vagy botfülû katasztrófatársulat.
kedves egészségére. a világ legapróbb szegletében is élhet tehetséges ember. ha te laknál ott és jól énekelnél, erõteljes diszkriminációnak vennéd.
A kérdező hozzászólása: A tehetség oké, de ilyen kis helyen a legtehetségesebb ember is könnyen lehet botfülû. Mindegy, nem hinném, hogy az egyház odáig "ereszkedne" hogy elindít valakit, azért mégiscsak egy komoly intézmény.
Szerintem nem lenne leereszkedés. Ismerünk vallásos témában is nívós popzenét (pl. One of Us), és simán elindulhatnak egy ilyennel.
súgok :) nem indulhatna, mert Vatikánnak csak rádiója van :) lehet tv mellett rádión is közvetíteni, de ahhoz ha jól tudom tv-n is le kell adni :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!