Találatok a következő kifejezésre: Hogy illik a (1604 db)

Ha kapok egy levelet, hogy illik a válaszban köszönni?

Ha egy hirdetõ oldalon levem jön, hogy "Hello. Ez meg ez érdekelne." Akkor hogyan illik válaszolni? Hogy köszönjek? Tegezzem, ne tegezzem?

Legjobb válasz: Tegezd.

Tegezd.
Én ilyen oldalakon mindig úgy köszönök hogy üdv.
Ha látod õket épen akkor igen.
A kérdező hozzászólása: Oks, köszi :)
csókolomot inkább nõknek szoktak mondani, a viszlát kicsit hivatalosabb és unverzálisabb, de a viszont látásra kevésbé hanyag, ez mind családtól függ, az is lehet, hogy nem érdekli õket túlzottan. ha eddig is viszláttal köszöntél, jó az úgy
Csókolom.. de ha nagyon jó a kapcsolatotok, akkor "Sziasztok"kal is köszönhetsz :D
Lehet , hogy én vagyok paraszt, de a bnõm szüleivel mi a szia, hello köszönésben állapodtunk meg.Elsõ alkalommal én is a jó napot , viszláttal köszöntem , de azt mondták nyugodtan tegezzem õket.
A kérdező hozzászólása: De õk még nem mondták hogy tegezhetem õket, akkorcsókolom vagy viszlát a jobb? Vagy mindegy?
Szerintem a csókolom is jó. Én régen leszoktam róla, hogy boldog-boldogtalannak így köszönök, de a barátnõk szüleinek máig így. Ne stresszeld túl.
Nekem mindig azt mondták, hogy a csókolom öregít. :D Mármint azt az idõsebbeknek szokták mondani.

Hogy illik a temetésen?

Meghalt egy régi ismerősöm. Konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy a sírcsokrot a ravatalozóban vagy a temetés végén a sírjánál helyezzem e el, addig a kezemben vigyem e? Ezt, hogy szokás? A válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Ravatalozóban kell letenni.

Ravatalozóban kell letenni.
Nekünk azt mondta a pap, hogy a temetés végén tegyük a csokrot a sírra.
a ravatalozóban tedd le, úgy is ott lesz a többi is é majd akik leteszik a földbe azok pakolják majd á a sírra a virágokat
Felém uj divat a ravatalozó elõtt álldogálnak a temetkezés emberei, ahogy oda ér az ember már el is veszik a kézbõl a koszorút.Szerintem ez teljesen jó, de a ravatalozó elé szokták le tenni..


Szerintetek közepesen barna hajhoz hogy illik a fekete melír? Ha tudtok képeket is linkelhettek .

Legjobb válasz: Nekem nem tetszene, furcsa lenne. Fordítva már jobban tetszik, pl. sötét hajban világosabb tincsek.

Nekem nem tetszene, furcsa lenne. Fordítva már jobban tetszik, pl. sötét hajban világosabb tincsek.
Ez csak attól függ hogy hogy néz ki a hajad hogy állna neked de szerintem nem lenne rossz !
A kérdező hozzászólása: Félek megcsináltatni mert nem tudom milyen lesz ://
sehogy, a fekete melír minden hajban hülyén néz ki. inkább világosítsd az egész hajad :)

Hogyan illik a jobbikosoknak köszönni?

Annyit tudok hogy szebb jöv?t! Ezt elköszönéskor mondjuk? Mit mondunk köszönéskor? Mire a válasz az, hogy adjon isten?

Legjobb válasz: Köszönhetsz úgy is: Szia.

Köszönhetsz úgy is: Szia.
vagy fordítva. de amúgy szia, helo :D
szerintem úgy ksözönsz ahpgy akarsz. ez a szebb jövõzés kicsit snassz ha nem áll a szádra magától
adjon Isten, erre válasz: Szebb jövõt!
"Ahogy akarsz... Degeneráltak gyülekezete, hogy még a köszönés is meg legyen határozva? Ezek szerint...." nekünk legalább van saját köszönésünk is :-) Szebb Jövõt!
A szebb jövõt szerintem lehet elköszönéskor is.
Helyes válasz 17:36-os. De még az is szokás a visszaköszönésnél hogy; kitartás!
szevasz haver, kóser a szitu?
Mi, már saját köszönésetek is van? Amúgy én javaslok nektek egyet: Sieg Heil!
Ahogy akarsz... Degeneráltak gyülekezete, hogy még a köszönés is meg legyen határozva? Ezek szerint....
Ugyanúgy mint a többi normális embernek. Pl.: Jó napot kívánok!
"Köszönés: Adjon az isten! Elköszönés vagy viszonzás: Szebb Jövõt! Egyébként szerintem ez jobban összekovácsol minket mint a többi párt tagjait :) " Ez igen, egy köszönés kovácsol össze titeket, [email protected] a röhögéstõl :D:D Sokat köszöngessetek, nehogy szétessetek :D:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :-)
Szevasztok kopaszok! (gyengébbek és fiatalok kedvéért: ez bizony katonáéktól ered)
Hát ez igen! Én sokszor köszönök úgy hogy Adjon Isten.
Köszönés: Adjon az isten! Elköszönés vagy viszonzás: Szebb Jövõt! Egyébként szerintem ez jobban összekovácsol minket mint a többi párt tagjait :)
csumidázom a mujókádat arancillag
Mázeltov....
Jézus nektek át van mosva az agyatok!!! Honnan ismered meg a másik jobbikost, mindenki kötelezõen felvesz egy Vonát ábrázoló pólót....ennyi hü'yét akinek nincs jobb dolga mint ezzen agyalni.
Köszönés: Éljen a bal oldal! Válasz: Kenyéren és vízen...
ma 00:37 Vesszen Gyurcsány xd
Az 'Adjon Isten!' köszönés falun szokás, amikor a középkorú Józsi odaszól az idõs Gyula bácsinak, hogy: Adjon Isten Gyula bá! Hogy van ma? Könyörgöm nehogy már jobbikos köszönés legyen ez!! Nem vagyok otthonos a politikában. Persze van fogalmam a dolgokról, de mélyebben nem ásom bele magam. Amíg nem olvastam ezt a kérdést és ezeket a válaszokat, addig bíztam a Jobbikban, de most már látom, hogy ez valamilyen diktatúra-szerû párt. Nem lenne jó, ha elfajulnának a dolgok!
Hát szerintem ebben az adjon isten! és rá vizonzásul szebb jövõt! nem a jobbikosok találták ki. Bár én a jobbikot favorizálom, de én ezt a köszönést azelõtt is használtam és hallottam, hogy ismertem a pártot.
"Hát szerintem ebben az adjon isten! és rá vizonzásul szebb jövõt! nem a jobbikosok találták ki. Bár én a jobbikot favorizálom, de én ezt a köszönést azelõtt is használtam és hallottam, hogy ismertem a pártot." Mert nem egy új dolog, a 30as években volt a Horthy rendszer levente mozgalmának köszöntés az 'adjon isten! szebb jövõt!'. Az ezen az oldalon is már valakik által használt 'kitartást!' köszöntés meg a nyilasok köszöntése volt (a teljes köszöntés a levente köszöntéshez hasonlóan felelgetõs volt: Kitartás! ÉLjen Szálasi!)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Így, hogy, "Jájj de sukár legínyek vágytok a pépita csíkjáitokkal, a rák egye ki á májátokát!"
Ki találta ki ezt a külön jobbikos köszönést? Mi az, hogy illik? Látom, eléggé megvezetett valaki.
Simán a tömegben: Hejj! Kezedet a magasba egyenesen, összezárt ujjakkal. Ha Vona Gáborral találkozol az egyik aluljáróban vagy lakossági fórumon: Adjon az Isten, Heil Mein Führer! (fonetikusan: HÁJL MÁJN FÛRER) Elköszönéskor karodat egyenesen tartva fellendíted kb. középmagasságba: Auf wiedersehen, Heil Mein Führer! (fonetikusan: AUF FIDERZÉN, HÁJL MÁJN FÛRER!)
"nehogy már külön köszönéssel illesem õket.:S jó napot, oszt' kész." csak szépen Magyarul ugye?:) az hagyján hegy az Jó napot kívánok! de "oszt"...
17:52 vagyok direkt (irónikusan)írtam az "oszt"-ot..nem esett le?:S
"direkt (irónikusan)írtam az "oszt"-ot..nem esett le?:S" még magyarázd meg :) )) de én hiszek neked XD
Gyõzzön a Jobbik ! :)
Elvtársazás pepitában?
"Gyõzzön a Jobbik ! :) " hát jó lenne... Szebb Jövõt!
Mivel a Jobbikosok ugyanúgy emberek, mint bárki más, köszönhetsz nekik úgyanúgy, mint bárki másnak... Persze lehet, hogy a Shalomra kicsit összehúzzák a szemöldöküket, mint más a Szebb Jövõt!-re. Egyébként az alap az: Adjon az Isten! Válasz: Szebb jövõt! Úgy legyen...
Gyerekek ti betegek vagytok
"Mi, már saját köszönésetek is van? Amúgy én javaslok nektek egyet: Sieg Heil!" te is egy agymosott mszp-s vagy -.-
Pártköszöntés? Ez annyira szar, biztos bepisilnék a röhögéstõl ha mellettem így köszönnének el.
Jawohl herr general csak vicc
Sieg heil!
Heil Hitler!
A kérdező hozzászólása: Hûha! Köszönöm ezt a rengeteg választ! :)
nehogy már külön köszönéssel illesem õket.:S jó napot, oszt' kész.

Hogy illik a nőnek köszönni? Bővebben lent!

Pl egy huszon 1-2 évesnek hogy illik köszönni egy 30-as hölgynek aki nem milf, szóval még nincs gyereke pl? Nyilván utána máshogy illik szerintem, ha már anyuka!? már csak megtisztelésként is! Kézfogással? Nekem az olyan 'nem nőies' dolog, meg hogy ki mondja először általában a nevét? Mert mindig egyszerre mondják/mondjuk és az olyan rossz! Jó napot ugye férfiaknak illik, a csókolom pedig nőknek, de még ha nem idős?? Akkor hogy?

Legjobb válasz: Kezitcsókolom, Kézcsókolom. Teljesen elfogadott, udvarias, és nem béna! Illetve egy fiatal nõnek semmiképp ne köszönj csókolommal, ha magázó viszony adott. Középkorú, fiatalosabb nõknek is célszerûbb a kezitcsókolom (nem sérted meg vele, nem öregíted ezzel).

Kezitcsókolom, Kézcsókolom. Teljesen elfogadott, udvarias, és nem béna! Illetve egy fiatal nõnek semmiképp ne köszönj csókolommal, ha magázó viszony adott. Középkorú, fiatalosabb nõknek is célszerûbb a kezitcsókolom (nem sérted meg vele, nem öregíted ezzel).
Bemutatkozásnál alap a kézfogás, más esetben nõkkel nem fogunk kezet, hacsak viccbõl nem. Volt olyan kolléganõm, aki mûszakkezdéskor néhányunkkal mindig kezet fogott, amikor látta, hogy minden férfi mindenkivel kezet fog.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi! ++ Amúgy milyen munkahely volt ez?
Régebben egy gyárban dolgoztam. De ez inkább egy vicces gesztus volt. Ha elfeledkezett róla, már én nyújtottam a kezem széles vigyorral az arcomon :) , persze nõk közül csakis neki. Nálam idõsebb, de fiatalos gondolkodású jófej nõ volt.
Nõknek nem nyújtunk kezet más esetben, de ha õ nyújtja, bunkóság visszautasítani.

Milyen emberre mondanátok azt, hogy illik a fekete a személyiségéhez?

Egy haverom azt mondták a fekete szín illik a személyiségemhez.Abba biztos vagyok,hogy ezalatt nem azt értette,hogy keményked?s vagyok vagy agresszív (mert mindketten tudjuk,hogy nem vagyok az). Tudom,hogy nem tudhatjátok,hogy ? milyen tulajdonságomra célzott amikor ezt mondta :) Arra vagyok kíváncsi,hogy Ti milyen emberre mondanátok,hogy illik a személyiségéhez a fekete? L/16

Legjobb válasz: Több variáció van: 1.rocker 2.kicsit szomorkás ember 3.elegáns

Több variáció van: 1.rocker 2.kicsit szomorkás ember 3.elegáns
Rám is mondták ezt mert állítólag erõs a szexuális kisugárzásom.(Megjegyezném hogy nem vagyok pasizós típus, sõõõt...egyszerûen ez csak van.)
még néhány tipp: - rejtélyes, nem egy könnyen kiismerhetõ - de lehet céltudatos is - érzéki, abban az értelemben hogy vonzó de nem adja magát oda bárkinek
Ismerek egy lányt, aki eszméletlenül dögös fekete ruciban! Más egyhangúvá válik a feketétõl (nekem alapból nem is tetszik a fekete), de ezen a csajszin... Olyan titokzatossá válik tõle, magára irányítja a figyelmet. Mellé erõsen festi a szemét, világos szemfestékkel, cicás tus festéssel. Ha hozzád is ennyire passzol a fekete és különlegessé tesz az tök jó! :P
Ha kimondottan a személyiségedre gondolt (tehát nem külsõségre), akkor nekem egybõl az elegancia ugrik be. Külsõleg meg a szõkéknek áll jól.

Hogyan illik? A lánynak vagy a fiúnak kell bemutatni előbb a szülőknek a párjukat?

Én vagyok a lány.... ha bemutat a szüleinek, testvérének illik valamit vinnem ajándékba? Ha igen, akkor mit?

Legjobb válasz: Erre nincs szabály. Nálunk nem is volt különösebb bemutatás. Annyi, hogy a bemutatás megismerkedésünk után kb. 3 hónappal volt. 2 hét után korai például, de végül is ismerkedni bármikor lehet. Én nem vittem semmit ajándékba, rosszul is lett volna a párom édesanyja. Ha meghivnak ebédre max. vigyél sütit, ha nem lesz ebéd, csak méssz náluk bemutatkozni nem kell semmi. 22-L

Erre nincs szabály. Nálunk nem is volt különösebb bemutatás. Annyi, hogy a bemutatás megismerkedésünk után kb. 3 hónappal volt. 2 hét után korai például, de végül is ismerkedni bármikor lehet. Én nem vittem semmit ajándékba, rosszul is lett volna a párom édesanyja. Ha meghivnak ebédre max. vigyél sütit, ha nem lesz ebéd, csak méssz náluk bemutatkozni nem kell semmi. 22-L
Elõbb a lányos háznál kell tiszteletét tenni a fiúnak. Ha te mész a fiúhoz, illik vinni 1 szál virágot a Mamának, 1 ü. bort a Papának, a tesónak 1 tábla csokit.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :)

Hogyan illik a motoros utasnak kapaszkodni? A vezető derekába vagy az ülésbe?

Mert mindkett?t szokták

Legjobb válasz: Ahová szeretne. Bár elõnyösebb, ha a vezetõbe kapaszkodik és amennyire csak lehet, követi a mozgását, mert akkor a vezetõ a saját mozgásával az utast is tudja mozgatni, kiszámíthatóbb számára a motor viselkedése. (igaz, ennek néha vannak akadályai)

Ahová szeretne. Bár elõnyösebb, ha a vezetõbe kapaszkodik és amennyire csak lehet, követi a mozgását, mert akkor a vezetõ a saját mozgásával az utast is tudja mozgatni, kiszámíthatóbb számára a motor viselkedése. (igaz, ennek néha vannak akadályai)
Hát ha a haverom az utas akkor szigorúan csak a kapaszkodót fogja és a lehetõ legtávolabb üljön tõlem...max lassabban kanyarodok.Ha lányról van szó akkor egész más! Ha viszont motorost viszel akkor tökmindegy mert nem fog megijedni a döntésektõl és nem fog az ellenkezõ irányba dõlni.le fogja követni a te mozgásodat.legalábbis ez az én tapasztalatom.
Nem tudom hogy mi a baj ha egy fiú a motoron a fiú vezetõnek a vállát vagy a derekát fogja, attól még nem lesz b.zi. Én nem ülnék fel egy 1000-es sportmotorra úgy hogy csak a kapaszkodót foghatom mert elfáradna a kezem és leesnék a motorról. Úgy tudom hogy nagymotornál úgy célszerû hogy elõrenyulsz a kezeddel a tankig és ott összekulcsolod. Ha csúszik hátra a kezed akkor a vezetõ tudni fogja hogy lassabban kell mennie. Akkor kell ezt ha az utas még nem ült motoron vagy nem sûrûn vitték még és ha nagyon erõs motorról van szó. 125ösnél sztem lehet kapaszkodóba is kapaszkodni.
buz1s vagy nem ez van. Én sokkal jobban szeretem ha a derekamat fogja akárki mert így jobban érzed a motort.
Össze ne vesszünk már azon, mi b*zis és mi nem... Egyébként is, férfi férfit ne vigyen motoron! Vegyen a másik férfi is motort, aztán kerítsenek fejenként egy-egy nõt, õket hurcolják! ;-) (viccet félretéve: ha egy mód van rá, a vezetõ derekát kell fogni)

Hogy illik megmondani a családnak, hogy az esküvő előtt nem lesz lánykikérő, tehát ne a házhoz, hanem egyből a polgármesteribe jöjjenek? Illik egyáltalán?

Nem lesz kikér?m. Ezért úgy terveztük, hogy a sz?k család megy a párom szüleihez (akik ott is alszanak) meg a távolabbiaknak meg polgármesteribe "kellene" egyb?l menni. Nem akarok anyósomra az esküv?m napján 80 embert ráterhelni, elég lenne az 30 f? sz?k család. Arra gondoltam, hogy amikor visszük a meghívót, akkor mondom vhogy nekik. Kell ezt egyáltalán mondani, vagy elég, ha annyit mondok, hogy nem lesz kikér?. Ebb?l megértik? Meg azokkal mit csinálok, akiknek postázni fogjuk. Kérjem meg anyósom, hogy közölje vhogy velük?

Legjobb válasz: Akiket személyesen hívtok meg azoknak illik és kell mondani,hogy nem lesz kikérõ és a polgármesteri hivatal elõtt találkoztok. Akiknek postán külditek el két lehetõségetek van. Nekik illik nektek telefonon visszajelezni,hogy jönnek-e és ha igen hányan ekkor lehet mondani,hogy nem lesz kikérõ a polgármesteri hivatal elõtt van a találkozó. Ha valaki nem szól vissza telefonon akkor õt nektek kell felhívnotok, hogy jön-e és akkor elmondani neki ugyanezt amit már vázoltál. Azt,hogy miért nem lesz kikérõ nem kell részletezni. Nem tartozik rájuk. Ha egy magán véleményt meg engedsz. Nagyon szép dolog a kikérés az esküvõn. Nem kell nagy dolgot csinálni, de pl a te apukád (võlegényé) szépen kikérhetné a menyasszonyt mikor indultok. Csak néhány szóban. De ez a ti napotok ti tudjátok hogyan legyen.

Akiket személyesen hívtok meg azoknak illik és kell mondani, hogy nem lesz kikérõ és a polgármesteri hivatal elõtt találkoztok. Akiknek postán külditek el két lehetõségetek van. Nekik illik nektek telefonon visszajelezni, hogy jönnek-e és ha igen hányan ekkor lehet mondani, hogy nem lesz kikérõ a polgármesteri hivatal elõtt van a találkozó. Ha valaki nem szól vissza telefonon akkor õt nektek kell felhívnotok, hogy jön-e és akkor elmondani neki ugyanezt amit már vázoltál. Azt, hogy miért nem lesz kikérõ nem kell részletezni. Nem tartozik rájuk. Ha egy magán véleményt meg engedsz. Nagyon szép dolog a kikérés az esküvõn. Nem kell nagy dolgot csinálni, de pl a te apukád (võlegényé) szépen kikérhetné a menyasszonyt mikor indultok. Csak néhány szóban. De ez a ti napotok ti tudjátok hogyan legyen.
Amint írod a szûk család együtt lesz, tehát a Te szüleid is az esküvõ elõtt a párod szüleinél.Gondolom, onnan indultok az esküvõre.Indulás elõtt a jövendõ apósod pár szóban kikérhet a szüleidtõl, mielõtt elindultok.A lányoméknál is így volt.A kikérésnek régen az volt a jelentõsége, hogy a fiú szülei ezzel jelezték, hogy jövendõ menyüket leányukként fogadják be a családjukba.Ezt már ma, különösen városokban kevesen tudják, csak szokásnak tekintik.Sok boldogságot!
A meghívóra írjátok rá, ez a legegyszerûbb. Unokatesómék esküvõjén se volt lánykikérõ tavaly (több okból). Senki nem hiányolta, igaz, szakadt az esõ, võfély az volt, de így esõben nem sokmindent csinált a szabadban. :-)
Mi ráírtuk a meghívóra, hogy pl 16:00-kor kezdödik az xy hivatalban és 15:00tól várjuk xy helyen a vendégeket. A nem túl közeli család, pl kollégák, azok egyböl a hivatalba mentek.
Szerintem a 21:08-as javaslata jó: ráírni a meghívóra.
22:28 - Pesten is csinálják, aki szeretné...
Igen, tudom. Bocs, hogy általánosítottam, de nagyon felbosszantott ez a komment. Kicsit magamra vettem, és szarul esett, hogy kvázi leparasztoznak. Párommal mindketten vidékrõl jöttünk, most Pesten élünk. Neki két diplomája van, most doktorál, nekem egy. Nem hinném, hogy parasztok lennénk, mégis volt kikérõ...
Utolsónak: mekkora egy bunkó vagy! Miért lenne már parasztos?! Azért mert a "nagy" Pesten nem csinálják?
A kikérés az amúgy is olyan parasztos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a valászokat! Elsõ valászolónak: én a menyasszony vagyok, és a párom édesapja sajnos már nem él. Ugye elvileg a lányos háznál illik a kikérõ, de a mi családunk elég szûk (kb 7 fõ), a többi a páromé. Sem õ, sem én, sem anyósom nem akarta, hogy anyuékhoz viszonylag idegen embereket odarángassunk. Még nem nagyon ismerik a párom családját, mert nem helyiek. Többek között ezért is nem akarunk kikérõt. Az meg úgy már hülyén nézne, hogy anyósomtól, tehát a fiús házból kérnek ki.
Kit érdekel h hány diplomád van, parasztos oldalfalusi és kész!
Szia! Nekünk kis esküvõnk lesz (25-en leszünk) és mi sem szeretnénk kikérõt. Úgy gondoltuk a párommal, hogy amikor a megívókat személyesen átadjuk, akkor megemlítjük a meghívottaknak, hogy a polgármesteri hivatalnál lesz a találkozó. Bár mi nem hívunk meg vidékrõl senkit, de szerintem az nagyon jó ötlet, hogy telefonon elmondjátok, hogy nem a háznál lesz a találkozó, hanem a hivatalban. Sok boldogságot Nektek!:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek is! Mi sem tartjuk parasztosnak a kikérõt, szimplán nem akartuk a már leírt okok miatt is. Utolsó: nagyon köszönöm! Nektek is sok boldogságot!
Szerintem nem velejárója minden esküvõnek a kikérõ, nekünk se volt. Feleslegesnek tartottuk, hisz több, mint 2 éve együtt éltünk. Ott van jelentõsége, ahol a menyasszony még a szüleivel él. Engem võlegényem az oltár elõtt várt, ott látott meg:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!