Találatok a következő kifejezésre: Hogy hogyan én is saját (44 db)

Hogy hogyan készithetek én is saját Domain Servert? Úgy szeretném mint pl a .com .hu .org avagy hasonló.

De nem saját host -ra, avagz IP Hostra hanem pl . al vagz . Kt . Bd kiterjedesu domain nevet, s hozzá persze h tárhelyet is tudjak szolgáltatni. A tárhely pedig a hardveremre ment?djön.Lehetséges e ez egyáltalán?

Legjobb válasz: Nem. Ezt így nem lehet.

Nem. Ezt így nem lehet.
Csak a meglévõ domainvégzõdésekre lehet, otthonról tudsz ahhoz kell egy szerver+erõs net.

Hogyan tudnék én is saját kezűleg autókat motorokat csinálni, milyen program kell hozzá? GTA SAN ANDREAS?

Tudjátok vannak pl motorok, autók, hajók, stb... Hogyan tudnék én is saját kezűleg autókat motorokat csinálni, milyen program kell hozzá?

Legjobb válasz: http://www.gtahungary.hu/letoltes/TXD_Workshop , több infót Google-ben találsz:)

http://www.gtahungary.hu/letoltes/TXD_Workshop , több infót Google-ben találsz:)
Biztos hogy nem elég a TXD workshop... Kell hozzá egy modellezõ program is (én 3Ds Max-ot használok, de azt nem játékokhoz találták ki, amúgy modellezni tökéletes). Hogyha a modellezés részét akarod elõnyben részesíteni, 3Ds Max-ot próbáld letölteni, ha viszont inkább a pontosságra és a tökéletességre mész, akkor Zmodeler 2. Úgy is megoldhatod, hogy 3Ds Max-ból teszed a Zmodelerbe a modellt amit csináltál, de az macerásabb, úgyhogy nemnagyon szeretem. (ja, és a Zmodeler fényévekkel bonyolultabb.)

A zoo tycoon 2 játékhoz vannak letölthető user-made, játékos által csinált cuccok. Hogyan csinálhatok én is ilyen saját tárgyat, illetve milyen program kell ehhez? Hogyan kell szerkeszteni ilyet?

(valamelyest konyítok az angolhoz, de ha tudtok magyar nyelv? progit, azt köszönném szépen) a kérdés komoly, bohóckodók kíméljetek.


A vacsora csatában láttam hogy készített az egyik játékos Sajttal töltött szezámmagos rántott csirkemellet Hogyan tudnám én is megcsinálni itthon, hogy ne égjen meg sütés közben a szezám mag?

Legjobb válasz: Ha rántod a húst, nem sül meg rajta jobban a szezámmag. A zsemlemorzsába kell belekeveni a szezámmagot. Pont annyi sülés kell neki , mint a zsemlemorzsának.

Ha rántod a húst, nem sül meg rajta jobban a szezámmag. A zsemlemorzsába kell belekeveni a szezámmagot. Pont annyi sülés kell neki , mint a zsemlemorzsának.
Én a szezámmagba csak simán belehempergetem a sózott húst és megsütöm, szerintem nagyon finom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Hogy is van az, hogy én nem dolgozhatok a saját házam építésénél, mert nem szakmám? Inkább vegyek fel hitelt, hogy egy szakembert kifizessek, miközben én is meg tudnám csinálni?

Akik többet tudnak errõl, azok véleményét várom Köszi!

Legjobb válasz: Nyugodtan dolgozhatsz! Csak baráti alapon nem mehetsz senkinek! (mégis sokan teszik!)A sajátodon mindent megcsinálhatsz, csak olyanokat nem , pl: gázszerelés, villany stb amihez szakember-vállalkozó bélyegzõvel hitelesít...)

Nyugodtan dolgozhatsz! Csak baráti alapon nem mehetsz senkinek! (mégis sokan teszik!)A sajátodon mindent megcsinálhatsz, csak olyanokat nem , pl: gázszerelés, villany stb amihez szakember-vállalkozó bélyegzõvel hitelesít...)
Szia! Igaz a hír, tényleg elektronikus építési naplót kell vezetni, amit csak regisztrál kivitelezõként tehetsz meg. Mindez 2014 elejétõl került bevezetésre. Építési engedély "csak egy papír" ! Az építkezés kezdetét is be kell(!) jelentened. Ellenõrizni bármikor jöhetnek, ha van kerítés, ha nincs :-) Jó hír még, hogy felelõs építésvezetõt is alkalmazni kell. Ezek után próbállja meg bárki felépíteni úgy "simán" a házát! Szóval dolgozhatsz, de tényleg csak segédmunkát. Szerintem az árajánlat nem változik semmit/mérvadóan, ha besegítesz a vállalkozónak.
Sziasztok! Mi is most szeretnénk építkezni és KELL vállalkozó!!!!Mert elektronikus építési napló van amit minden munkafolyamatnál írni kell és ez kéri a vállalkozó és azok adatait akik a háznál dolgoznak.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!
Én voltam a négyes válaszoló, jól le is pontoztak, de nem érdekel, az igazat írtam. Azt tudom, hogy a villanyt én kb. 5 éve húztam át az ismerõsnek, a tetõnk az régebbi, 8-10 éves, a járólap viszonylag friss, 2 éve kb.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugtattatok! és akik írták, hogy segítettek haverok stb, meg nem kötelezõ h vállalkozó legyen stb..TI MIKOR ÉPÍTKEZTETEK????? MELYIK ÉVBEN??? ez fontos lenne!
bocs/ a 6/7-nek üzentem volna...
6/6! nem akarlak megbántani, de légy nyugodt a NAV rendõrrel fog kimenni ha kell...
Van kerítésed? Mert az én telkemre csak azt engedem be, akit én akarok, és azt csinálok, amihez kedvem van! Ha falazni szeretnék, akkor nekiállok falazni a haverokkal. Ha villanyszerelõnek szeretnék a segédmunkása lenni, akkor az leszek! Az összes nav és munkaügyi ellenõr meg kukucskálhat a kulcslyukon, majd a rendõrrel és a házkutatási parancsal beléphetnek, addig kint a helyük!
alap ásást és segédmunkát nyugodtan csinálhatsz nem fognak belekötni, még közvetlen családtag is segíthet gond nélkül. viszont szakmunkánál (ács, kõmûves, villany , gáz-szerelésnél mindig kell egy szakembernek lennie. ha az illetõ nem vállalkozó hanem csak segít (de szakember), akkor megfelelõ papírt kell aláíratni vele, hogy nem kap pénzt a munka után - mert abból adóznia kellene és ugye vállalkozónak kell lennie. ellenõrzésnél ugyanis a NAV beleköt és büntet különben;ezzel védik ki a feketemunkát. ez a link hasznos lehet, olvassad végig: [link]
Hogy jogszabály van-e, azt nem tudom, de én is mentem már segíteni, mások is jöttek már hozzánk, én pl. tanultam villanyszerelést, papírom nincs róla, nem is dolgozok vele, de ismerõsnek húztam át a házat aluról réz vezetékre mindent, értem is, meg szeretem is csinálni, meg is csináltam ingyen, az ételt adták egyedül, meg ugye az anyagot. Aztán az az ismerõsöm rakta le a járólapot nálunk, õ azt tudja, én mást. A tetõt nagybátyám csinálta, ács a szakmája, de vagy 20 éve nem dolgozik ácsként. Ezeket mind tudta volna szakember is csinálni jó pénzekért. Idén festés lesz, én is ki tudnám festeni a lakást, de lehet nem lenne a legszebb, ismerõst hívok, persze pénzért, de nem szakember, csak szépen dolgozik, meg olcsón. Vizet gázt is ismerõs csinálta, szakmája ez, de csak hétvégénként csinálja fizukiegészítésért. Hajamat se fodrász vágja, mégse nézek ki úgy mint egy hajléktalan.
A kérdező hozzászólása: elsõ válaszoló köszönöm Második: nem akarok olyan házat ami rám dõl, de pl alapot ásni, téglát vinni, rakni, betont keverni stb én is tudok!! vagy bármit adogatni stb, tehát segédmunkásként gondolom dolgozhatok a házamon! mert én úgy hallottam h pl ha nem vagyok kõmûves, nem dolgozhatok még csak segédmunkásként sem, a kõmûves vállalkozó mellett..én ezt a verziót hallottam.
Vannak olyan fazisok, amihez szakember kell. Gondolom, nem egy hazilag osszeeszkabalt hazban szeretnel lakni, ami barmikor a fejedre dolhet.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Voltunk tervezõnél és sajnos így van, igaz a hír! Hát ez Magyarország! Régen összeállt a csapat, egy két szakemberrel és kész lett a ház, most meg.....mindent ki lelnek csak hogy nekik több legyen..gratula!

A volt cégem, mint adós, megindítja saját maga ellen a felszámolási eljárást, mert fizetésképtelen. A kérdésem az az, hogy én hogyan tudok bekapcsolódni? Az illetékes bíróságon, ahogyan én is indítottam volna, vagy a kinevezett felszámoló biztosnál?

Legjobb válasz: Úgy tudom, hogy a felszámolónál kell jelezni a hitelezõi igényt ha elrendelték a felszámolást, illetve fizetni is kell egyidejûleg. Érdemes rendszeresen figyelni a cégközlönyt, hogy mikor rendelik el a felszámolást, ott le lesz írva mit kell tenned.

Úgy tudom, hogy a felszámolónál kell jelezni a hitelezõi igényt ha elrendelték a felszámolást, illetve fizetni is kell egyidejûleg. Érdemes rendszeresen figyelni a cégközlönyt, hogy mikor rendelik el a felszámolást, ott le lesz írva mit kell tenned.
A kérdező hozzászólása: Mire gondolsz, amikor azt írod, hoyg fizetni is kell egyidejûleg? Én úgy tudom, hogy ha én indítanám a felszámolási eljárást, akkor kellene 25.000Ft közzétételi díjat fizetnem, de nem én indítom, és mivel bérkövetelésrõl van szó, így nem kell illetéket fizetnem! Te mire gondolsz? És köszi a választ!
Az lehet, hogy bérkövetelésnél nem kell, de egyébként akkor is kell fizetni ha valaki hitelezõi igénnyel csatlakozik a felszámoláshoz.
A kérdező hozzászólása: Tudsz, vagy valaki tud errõl többet? Én nem találok errõl semmit a neten! Csak annyit, hogy az volt régebben a bevett szokás, hogy megvárják a hitelezõk, hogy valaki más indítsa az eljárást, a költségek miatt. Gondoltam azért, mert akkor nem kell fizetni. Bármi infó jól jönne, nagyon köszönöm az eddigi segítségedet is!

Mi az a kakukkfióka? Már hallottam róla más témákban, de mit jelent? Én azt hittem, hogy csak az adoptált gyerekeknél lehet beszélni errõl (mert én is az vagyok), de saját gyereket mikor lehet le"kakukkozni"? 14/F

Legjobb válasz: Nem az adoptált nem kakukkfióka. A kakukkfióka az amikor anyuka félre jár, aztán férjével felnevelteti tudta nélkül más gyerekét.

Nem az adoptált nem kakukkfióka. A kakukkfióka az amikor anyuka félre jár, aztán férjével felnevelteti tudta nélkül más gyerekét.
A kérdező hozzászólása: 14 vagyok
Nem tök mindegy annyi értelme van mint más kérdésnek.
10-es: Teljesen más kategória. De még az ilyen férfiaknál is: 1. Mindig nõ dönt úgy, hogy gyereket szül. 2. Tud gyerektartást követleni. 3. Vonzza az apakomplexusos balekokat.
Persze, hogy el lehet amit nem tud nem fájhat.
A kérdező hozzászólása: 9-es: Akkor jól tudtam. Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, 8-asnak ment. :)
A kérdező hozzászólása: 9-es: Hát manapság a DNS-tesztek korában egyre több nõ bukik le. Na meg mióta megy a Született kretének...öhmm...izéé...feleségek azóta a férfiaknak nincsenek illúziói, és szeretnék már a gyerek életének elején megtudni, hogy kakukk van e fészekben Azt nem tudom, hogy el lehet végeztetnie gy DNS-tesztet titokban az anya tudta nélkül, vagy ez csak szájhõsködés, de ha igen, akkor... nos egyre több férfi szeret biztosra menni.
Kérdezõ, ha egy férfi becsap egy nõt, és házasságot igér neki, sõt követeli és kéri az adott nõt, hogy szüljön neki, aztán kiderül, hogy csak azért tette, mert éppen olyan volt a hangulata, azt büntetik? no látod, ahogy ezt se, azt se büntetik:)
Nem sajnos nem, két ember életét teheti tönkre így egy mocsok nõ.
Most õszig ilyen kérdésekkel lesz tele gyk? Legyen jó idõ és menjenek el a gyerekek nyaralni :)
A kérdező hozzászólása: Ez undorító. Büntetik?
# 3/4 Arra zabigyereket szoktak mondani. Teljesen más a kettõ.
Mi kakukktojásnak mondjuk, és bármire lehet használni, ami nem oda illõ, valami nagyon különbözõ, eltérõ a többi dologtól, nem csak családban.
Elsõ véleményével értek egyet.
Házasságon kívüli gyerekekre szokták ezt mondani.
Arra is szokták mondani, ha az egyik gyerek nagyon "kilóg" a családból. Tehát ha pl. mindenki fekete hajú, õ egyedül szõke. Vagy ha pl. mindenki morcos természetû a családban, õ meg egy mókamester.
Kérdezõ: Biztos õ is sózott már egy kakukkot valakire. Amúgy teljesen megértelek. Te még gyerek voltál, amikor ezek a sorozatok megjelentek, és ez a korosztály sokkal kritikusabb szemmel látja a világot. Bár azt nem tudom, hogy abban a sorozatban voltak-e kakukkok, de félrekuficolások annál inkább... Amúgy érdekes, hogy ha valaki csak említés terén is felhozza ezt a témát, máris rárivallnak. Szerintem nem kérdezõket kell támadni, hanem az ilyen "nõket".

Hogyan tudok egy saját magam által készített HTML kódú lementett notepad++ os fájlt feltölteni internetre, hogy mások is láthassák (meg én is normális használat közbe ) a weblapot?

olyan gondom van , hogy csináltam egy html es cuccot .. de nem tudom sehova feltölteni .. videókba is csak elavult oldalakat találtam, sok az angol oldal ... amiböl nem sokat értek .. meg van olyan is .. ahiva csak phpt lehet feltölteni .. szóval .. megköszönném ha valaki linkelne nekem egy normális oldalt. (:

Legjobb válasz: Kell egy szerver. Van egy halom ingyenes webhosting. Ezekre csak regisztrálsz, majd FTP-n kereszül feltöltöd az oldaladat. (Vannak ált. jó segédanyagok ehhez.) Pl egy egész korrekt, magyar szolgáltató: atw.hu

Kell egy szerver. Van egy halom ingyenes webhosting. Ezekre csak regisztrálsz, majd FTP-n kereszül feltöltöd az oldaladat. (Vannak ált. jó segédanyagok ehhez.) Pl egy egész korrekt, magyar szolgáltató: atw.hu
A kérdező hozzászólása: lehet hogy én vagyk a nagyon hülye.. de nekem pénzt kér érte :o
Ez itt? http://atw.hu/regisztracio Azt kétlem.
A kérdező hozzászólása: jajj én másik oldalt néztem xdd .. neharagudj az analfabétaságomnak , de meg tudnád nekem mondani hogy mégis higyan töltsem fel ? .. mivel még nem csináltam ilyet.. és nem igazán találom azt a részt ...
Ez is le van írva: http://atw.hu/gyik
A kérdező hozzászólása: Köszi (:

Világ életemben kritizáltak, még most is azt teszik, és rászoktam, hogy én is ezt teszem. Saját magamat, és a környezetemben lévőket is idegesíti ez. Veletek volt ilyen? Hogy lett vége?

Ha bármilyen képet meglátok, a kett? közül valamelyik jut eszembe: húúú de szép, olyan akarok lenni, mint ?, vagy: úristeeen, de csúnya és sovány, és ilyen és olyan...

Legjobb válasz: Le akarsz szokni? Önmegfigyelés a megoldás.

Le akarsz szokni? Önmegfigyelés a megoldás.
A kérdező hozzászólása: ÉS az milyen?
Hát figyelj, Én is pont ilyen vagyok és mongyuk az én módszerem tényleg bevált h megkéred a legjobb barátodat h vele csinálod ezt akk rugjon seggbe, de ne értsd félre! Olyan értelemben hogy állítson le és nézz méjen magadba ha ezt elköveted és szép lassan leszoksz róla. (Ha ezt nem tartod be akk úgy fogsz leállni, h már elvesztetted a barátaidat) Ajánlom nagyon gyorsan legyél kedves különben egyre bunkóbb leszel.. Na hajrá!! ;)

A szomszéd rámhívta a rendőrséget, mivel a kerítésem festéde közben a kerítésembe benyulo sövényére rácsöpögött némi festék. Nem kellene a szomszédnak ugy karban tartania a sövényét, hogy én is hozzá tudjak férni a saját kerítésemhez?

Legjobb válasz: ha olyan szomszédod van, aki ez miatt rád hívja a rendõrséget, az ki van röhögve.. :"D ami a te területeden van,az a tied, ha az õ sövénye átlóg hozzád, akkor azt ledarabolhatod, v át is festheted. vagy akár cukrot is akaszthatsz rá, de még kutyaszarral is kenegetheted. az a tied.

ha olyan szomszédod van, aki ez miatt rád hívja a rendõrséget, az ki van röhögve.. :"D ami a te területeden van, az a tied, ha az õ sövénye átlóg hozzád, akkor azt ledarabolhatod, v át is festheted. vagy akár cukrot is akaszthatsz rá, de még kutyaszarral is kenegetheted. az a tied.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!