Találatok a következő kifejezésre: Hogy hogy a fájások szülés elött (3 db)

Hogy hogy mennek a fájások szülés elött? Hány perctöl kezdödnek és hány percig tartanak?

Legjobb válasz: Kb 20 perces fájásokkal kezdõdik, és 4-5 perces fájásoknál mondják, hogy menj kórházba.Ezek ott még sûrûlnek egy kicsit. Hogy a köztes idõ mennyi, az mindenkinél más. VAn aki 3 napig is vajúdik, van aki csak 2 órát...Változó , elõre nem kiszámítható...

Kb 20 perces fájásokkal kezdõdik, és 4-5 perces fájásoknál mondják, hogy menj kórházba.Ezek ott még sûrûlnek egy kicsit. Hogy a köztes idõ mennyi, az mindenkinél más. VAn aki 3 napig is vajúdik, van aki csak 2 órát...Változó , elõre nem kiszámítható...
Na, nekem így volt: reggel elment a nyákdugóm fél 6kor, és utána éreztem ilyen húzó nyilallásokat az alhasamban, amelyek rövidek voltak és nem is fájtak annyira. Kb 8 körül elkezdtem nézni az órát is ezeknél a tompa fájdalmaknál, amelyek délután 3ra erõsödtek. Készítettem egy statisztikát a fájásokról, miszerint óránként 6 fájás volt, ugyan nem teltek el pontosan 10 percek a fájások között, de viszont egyre hosszabbak voltak, ami azt jelenti, hogy eleinte tartottak 10mp-ig, majd már 30-40-50 mp-ig is. Jeleztem is a szülésznõmnek. Majd szorgosan írtam tovább. Így fájt: sütök, fõzök, aztán begörnyedtem, mert jött egy fájás, leültem, leírtam, mennyi az idõ, majd elmúlt és mint akinek semmi baja nincs, sütöttem, fõztem, takarítottam tovább. Na este 8 körül már szívtam a fogam is a fájásoknál és persze 6-tól már óránként 7 volt, majd 8 és 10 között 9 ill 10 fájás volt. Na 10kor beültetett (telefonon beszéltünk) a szülésznõm kádba, h lazítsak, hátha jobb lesz. Na 15 perc alatt 3szor álltam fel és görnyedtem össze majd 1 percig a kádban, annyira fájt már. 11kor elindultunk a kórházba, és a 3percesek azok már pontosan jöttek a kocsiban! 23 óra27, 30, 33, és 35nél már összehajtottam a kezemben lévõ vizesflakont és markoltam ezerrel a kapaszkodót, mert tudtam, h fájás jön..és jött 36ra és 39re... éjfélre értünk be a kórházba, már kétpercesekkel mentem a szülõszobába és hajnali 1.05re kint is volt a baba. Na nekem így történt. Az már igazi fájás, ami legalább 40-70 mp-ig tart, és kb 8-11 perc telik el közöttük, azt már veheted 10 percesnek. Nem mindenkinek pontos.
Nekem 3 perces fájásokkal kezdõdött. Ezen nagyon meglepõdtem, mert mnindenki azt mondta, hogy 20 perces fájásokkal kezdõdik a szülés, fõleg az elsõ babánál. Még szerencse, hogy beértünk a kórházba, olyan gyorsan jött a fiam. :)

Igaz hogy a jósló fájások a szülés előtt akár hetekkel jelentkezhetnek?

35 hetes vagyok és mintha azokat érezném.

Legjobb válasz: szia, Lehetséges, teljesen egyén függõ. Szabályos 10 perces megkeményedések, esetleg mensis görcsökkel, vagy anélkül. Az a különbség, hogy ezek nem erõsödnek és nem sûrûsödnek. Felesleges miattuk éjjszakázni. :)) Nekem 39. hetesen volt ilyenem. Ne izgulj, még ráértek. :) Pihizz sokat. Könnyû szülést kívánok.

szia, Lehetséges, teljesen egyén függõ. Szabályos 10 perces megkeményedések, esetleg mensis görcsökkel, vagy anélkül. Az a különbség, hogy ezek nem erõsödnek és nem sûrûsödnek. Felesleges miattuk éjjszakázni. :) ) Nekem 39. hetesen volt ilyenem. Ne izgulj, még ráértek. :) Pihizz sokat. Könnyû szülést kívánok.
Igaz!

Ha a nyákdugó akár szülés előtt 2 héttel is távozhat, mikor kell menni a kórházba? Honnan tudom, hogy itt a szülés ideje? Vagy ha nem 2 héttel előtte történik, akkor jönnek is a fájások?

Köszönöm!

Legjobb válasz: Persze, a fájásokból. Ha rendszeres idõközönként jönnek, akkor van itt az idõ:) Én 3 héttel a kiírt idõpont elõtt, rendszeres 4 perceseknél indultam el, addig nem gondoltam hogy szülni fogok:)

Persze, a fájásokból. Ha rendszeres idõközönként jönnek, akkor van itt az idõ:) Én 3 héttel a kiírt idõpont elõtt, rendszeres 4 perceseknél indultam el, addig nem gondoltam hogy szülni fogok:)
Nekem vasárnap ment el a nyákdugó, és kedden szültem. A fájások nem feltétlenül akkor kezdõdnek. Akkor menj ha fáj! 5 percenkként.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Ha a magzatvized folyik, azonnal menni kell! Ha fájásaid vannak, tudni fogod, mikor fáj annyira, hogy menj, hidd el!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!