Találatok a következő kifejezésre: Hogy hogy a fájások szülés (92 db)

Honnan lehet tudni, hogy a fájásaim "csak" jósló fájások? A szülési fájások is gyengébben kezdődnek aztán fölerősödnek nem? Hogy működik ez egészen pontosan? Ha tegnap egész nap voltak jóslóim akkor az azt jelenti, hogy közeledem a szüléshez?

Legjobb válasz: a jóslófájások,még ha rendszeresek is,ha fürdesz,mászkálsz,telefonálsz és valami figyelemelterelõt csinálsz elmúlnak. az igazi fájások nem, a fürdés még rendszerezi is õket

a jóslófájások, még ha rendszeresek is, ha fürdesz, mászkálsz, telefonálsz és valami figyelemelterelõt csinálsz elmúlnak. az igazi fájások nem, a fürdés még rendszerezi is õket

Az nst/ctg gép hogyan méri a fájásokat? Azt tudom, hogy 10 az alap, de mennyi az, ami már a közelgő vajúdás vagy szülés idejét jelzi?

Én a 40. hétben járok, a legmagasabb érték eddig a 29 volt. Sajnos egyáltalán nem értem hogyan m?ködik, és voltam olyan béna, hogy nem kérdeztem rá ott helyben. de hátha ti többet tudtok róla.

Legjobb válasz: Azt hiszem 100-ig van a skála. Nekem full fájásokat mutatott a gép, de nem is éreztem semmit. Az a lényeg egy igazi fájásnál, hogy az hosszú, kb. 1 percig tart. Nem olyan, mint amit gondolom te is láttál, hogy egy pillanatra felugrig, aztán lemegy. Az csak a baba mozgása miatt érzékeli, arra feszül be egy picit a méh. A gép nem fogj amegmutatni, mikor fog kijönni elõre. az azért jó, mert a baba szívhangját, és a méh mozgását nézi. Nekem reggel is volt nst-m, és nem mutatott semmit. estére megszületett a lányom.

Azt hiszem 100-ig van a skála. Nekem full fájásokat mutatott a gép, de nem is éreztem semmit. Az a lényeg egy igazi fájásnál, hogy az hosszú, kb. 1 percig tart. Nem olyan, mint amit gondolom te is láttál, hogy egy pillanatra felugrig, aztán lemegy. Az csak a baba mozgása miatt érzékeli, arra feszül be egy picit a méh. A gép nem fogj amegmutatni, mikor fog kijönni elõre. az azért jó, mert a baba szívhangját, és a méh mozgását nézi. Nekem reggel is volt nst-m, és nem mutatott semmit. estére megszületett a lányom.
Sajnos nem lehet elõre kiszámítani. Nekem egy hete 110-es fájást is mutatott 2 percig, alig éreztem és még egyben vagyunk. Elõzõ babámnál meg volt egy kismama, akivel egyszerre mentünk mindig ctg-re, nulla fájást mutattak a gépek és egy ilyen nulla fájásos ctg után pár órával a kezében volt a baba.
A kérdező hozzászólása: Nahát, vannak ám szélsõségek. :) null fájással pár óra múlva szülni, nem is lehet olyan rossz.:) Tehát inkább a hosszúsága lesz mérvadóbb.
Szia! Szüléskor 160-as tolófájásaim voltak, azt hittem belehalok. De ahogy olvastam ez tényleg nagyon változó.
A 110-es fájásos vagyok, én magam sem értettem a dolgot, mert elõzõ szülésnél nagyon nehezen viseltem a fájdalmat és alapból alacsony az ingerküszöböm. Néha már komolyan nem is hiszek ebben a gépben...

Honnan tudom biztosra hogy megindult a szülés? Még 1 hetem van, de már most vannak fájásaim, ott lent, milyenek ezek a fájások? Menstruációs fájásokhoz nem tudom hasonlítani mert soha nem fájt.

Legjobb válasz: Elsõ gyerekedet várod, ugye? Ez természetes, hogy fáj itt-ott szülés elõtt, de a szülési fájások másabbak. Határozottan érezni fogod, hogy "ez már az". Legjobbakat nektek!

Elsõ gyerekedet várod, ugye? Ez természetes, hogy fáj itt-ott szülés elõtt, de a szülési fájások másabbak. Határozottan érezni fogod, hogy "ez már az". Legjobbakat nektek!
Ejnye! Hát ez meg miféle válasz? Ha nem tudsz hasznosat mondani, akkor minek írsz?!! Nem mindig folyik el a magzatvíz, kedves nagyokos válaszoló!
Kedves elsõ válaszoló! Nem mindenkinél folyik el a magzatvíz. Minden szülésemnél burkot kellett repeszteni, tehát arra nincs mit várni, hogy folyjon, mert lehet, hogy nem fog.
Kedves elsõ, ha nem tudsz valamit akkor ne okoskodj, fõleg ne ilyen stílusban.
6.25! Azt a választ levették, így az én válaszom került az elsõ helyre.
, Honnan ismered fel-nagyon sok jele lehet!föleg az utolsó hétben vagy.nem mindenkinek egyforma(4x szültem)3magzatviz szivárgással, 4dik nyákdugo távozása után derékfájással, rozsaszin folyással tolofájáskor repesztettek burkot(nem minden esetben repesztenek)ha elfolyt akkor elfolyt...Nah lényeg, erõs hányingerrel, derékfájás, comb illetve csipõd egyhe görcsöléssel, hidegrázás és az izgatottság, fogod tudni hogy itt az idõ!Nálam volt olyan érzésem(azt még nem irtam h mind a négy kincsem érkezése elõtt jóslófájások jelenkeztek napokkal elõtt), hogy szél csend van nyugod voltam, baba ruhácskáit átnézegettem éjjel be is indult 3terhességemnél, 4nél reggel! Nagyon nagyon sok erõt és könnyû szülést kivánok! 4gyermekes anyuka 36hkm :)
Valamit nem értek.... Legtöbb válaszoló az 1-est szólta le, meg amit "írt" magzatvíz elfolyást!!!! De most vagy én nem olvastam el jól vagy a többiek, mert sehol nem említette!! Csak annyit írt hogy a szülési fájdalmakat fel fogja ismerni a kérdezõ. És bocsi kérdezõ, de te is elég "durván" írtál vissza neki, pedig teljesen igaza volt!!!! És senki nem írta, hogy hülye vagy.... Ha itt az idõ, tudni fogod, hogy ez már bizony az a fájás!!!
Elsõ vagyok, és ha már így megkérdezted eszembe jutott, hogy akár egy-két tanácsot is adhatok, talán majd hasznát veszed. A szülési fájás a legkorrektebb fájdalom, mert mindig hagy egy kis idõt pihenésre és erõgyûjtésre. Tehát ne úgy fogd fel, hogy ez most ellened van, hanem úgy, hogy együttmûködik veled. Ne görcsölj már az elején, hogy maradjon erõd mindvégig. És tudod ez a legelsõ út amit együtt jártok végig te és a gyermeked. Jó egészséget kívánok nektek!
Nagyon féltem a szüléstõl, na és persze attól, hogy honnan a fenébõl fogom felismerni a fájásokat. Egyik pillanatról a másikra jött az a bizonyos fájás, már az elsõnél tudtam h EZ AZ :) Az meg csak megerõsítette a gyanúmat, hogy 5-7 percenként követték egymást. Nyugi, fel fogod ismerni, bár aki nekem szülés elõtt ezt mondta, nem hittem neki. Pedig ez így van, nem lehet összetéveszteni semmivel :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) ûNeked meg csak annyit kedves 1es, hogy ugy tudom hogy nem mindig folyik el a magzatvíz. Akkor ki is a hülye gyerek????
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos tanácsokat. :-) igen az elsõ választ levették. Úgyhogy én nem szóltam meg senkit ok nélkül, úgy gondolom.

Ha úgy indul be a szülés, hogy elfolyik a magzatvíz (és utána jönne a fájások), akkor hosszabb a vajúdás, mintha fájásokkal indul?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Ez érdekes sokat gondolkozom rajta én is, mert egyrészt elvileg ha burkot repesztenek a vajúdás során attól a folyamat meggyorsulását várják. Másrészt nekem ahány ismerõsömnek így indult a szülés mindnek órákat kellett várnia még mire fájásai lettek volt akinek nem is jelentkeztek fájások, csak oxitocin bekötése után. Nekem 3 gyerekem van ebbõl 2 indult fájásokkal, a harmadiknál elment a magzatvíz de onnantól 2 óra múlva meglett tehát nekem pont hogy felgyorsította az egészet. Nehéz ezt megmondani elõre.

Ez érdekes sokat gondolkozom rajta én is, mert egyrészt elvileg ha burkot repesztenek a vajúdás során attól a folyamat meggyorsulását várják. Másrészt nekem ahány ismerõsömnek így indult a szülés mindnek órákat kellett várnia még mire fájásai lettek volt akinek nem is jelentkeztek fájások, csak oxitocin bekötése után. Nekem 3 gyerekem van ebbõl 2 indult fájásokkal, a harmadiknál elment a magzatvíz de onnantól 2 óra múlva meglett tehát nekem pont hogy felgyorsította az egészet. Nehéz ezt megmondani elõre.
Én éjfélkor egy erõs fájásra ébredtem, a 2.-nál elkezdett bugyogni a magzatvíz, rögtön 3-5 perces fájások jöttek (elõtte való nap azért éreztem gyenge fájásokat, de azt hittem ezek csak erõsebb keményedések), hajnali 5.10-kor a kezemben volt a baba. A dokira úgy kellett rácsörögni, hogy hol van már, de épp odaért a kitolásra. :) Elsõ baba, azt mondják, ez nagyon jó idõnek számít elsõre.
Nekem frissek az élményeim :) Fél 11-kor elfolyt a magzatvizem 11-kor bent voltunk a kórházba. Fájásaim elõszõr nem voltak utána 1 órára kezdõdtek emészt elég gyengén. Fél 5-kor kaptam oxitocint hogy erõsebbek legyenek mert a baba feje nagyon fent volt még. Az oxitocintól olyan fájásaim lettek hogy látni nem láttam. 11:46-kor született meg a kisfiam 37+1 naposan 5 napja :)
Nekem éjjel 3/4 3-kor folyt el a magzatvíz. Fájásokat 1/2 7 körül kezdtem érezni. A baba 1/4 6.-kor született. Nagyon durva szülés volt, egy rakás oxyt kaptam, h táguljak. :( A doki azt mondta, h az az oka, h elõbb a magzatvíz folyt le.
Nekem fél 6-kor folyt el a víz (bár elég kevés), a fájások pedig fél 8 körül kezdõdtek (maguktól, nem kaptam oxit, és egybõl 3-4 percenként jöttek). Fél 11-kor pedig megszületett a babám. Az elsõ igazi fájástól számítva 3 óra alatt meglett.
Nekem negyed 1-kor folyt el a magzatvíz, kb 2-kor jöttek a fájások és fél 6-kor született meg a kisfiam. A fájásoktól csak 3 és fél óra.
Nekem az elsonel egy ora fajas utan folyt el a magzatviz, 7orara lett meg a baba. Amikor fajasokkal indult, akkor mentem be amikor 5percesek voltak, 2orara lett meg a baba, burokrepesztesre fel orara ra. Otta azt mondtak ha burkotrepesztenek, akkor fel-1ora es baba kint van.
Nekem elsö lányomnál volt pár fájás amik igen erösek voltak majd elfolyt a magzatvíz. (épp a korházban voltunk) majd 4 órával késöbb meglett a lányom. másodiknál éjszaka eldurrantam úgy hogy elötte egy fájásom sem volt. majd már leakart szakadni a hátam és 3 órával késöbb megvolt a második lányom.
Általános szabály nincs.De azt szokták hangoztatni, hogy a száraz szülés nehezebb, vagy ha elfolyik a víz nem mindenkinek jönnek a fájások.Aztán kinek így, kinek úgy:) Nálunk is víz folyt el, nehezen lettek fájások, nem tágultam, császár lett.
Szerintem nem lehet általánosítani. Nekem az elsõ szülésemnél elõször elfolyt a magzatvíz, a fájások kb. másfél órával késõbb kezdõdtek. De ettõl nem lett hosszabb a vajúdás. Du. fél kettõ körül folyt el a víz, 3-körül kezdõdtek a fájások, és este fél nyolckor született meg. A másodiknál is ezzel indult, de mivel azt indítani kellett, ezért nem mérvadó. (Ott egyébként kb. 3 órát vajúdtam, de mivel elakadt, sürgõsségi császár lett belõle.)
...ekkor mar a szules elindul, nalam 1/2 12-kor ment el a magzatviz, s 1-kor mar megszuletett a baba pl. ket ilyen szulesem volt, keves fajdalommal, viszont nagyon sokat setaltam, lepcsoztem a szulesek elott.
Szerintem erre nincs általános szabály. Nekem elfolyt a magzatvíz, de a fájások nem jöttek...a kórházban kaptam mindenféle "jót", hogy beinduljanak a fájások, és lassan be is indultak, de ki tudja mi lett volna rásegítés nélkül. Aztán fél nap alatt sem tágultam, úgyhogy császár lett a vége. De mint írtam, ez nem általános dolog. Mindenkinél másképp alakul, akár fájással, akár magzatvíz-elfolyással indul a szülés. Mondjuk azért szívesen megtapasztaltam volna, hogy mi lett volna akkor, ha fájásokkal indult volna.
Elõzõ vagyok, de a mellettem levõ vajúdóból hallottuk, hogy mondja valaki, hogy "elfolyt magzatvíz, fájás nélkül" õ azt hiszem oxit is kapott, szóval nincs általános recept. Nekem is friss, 4 hetes élmény. :)

Ki járt még úgy, hogy a szülési fájásokat nem mutatta a fájásmérő?

Nem hitték el,hogy nem csak jóslóim vannak!A legviccesebb,hogy a fájdalmatlan jóslók 80%-osak voltak pár nappal el?tte,az igaziak,mert csak 30-40%-osak.Nem akarok újra így járni:S Mindenkit helyreteszek,ha nem hiszik el,hogy tényleg szülök,f?leg 40+6 hetesen!Szerencsém volt,hogy emiatt nem küldtek haza és hogy rendesen tágultam.Ha nem tágulok tán sose hiszik el,mert a burkot is úgy kellett repeszteni!:S Szóval a kistesót várom és már el?re félek:S

Legjobb válasz: nekem 4 gyerekem van.abból 3 sima szülés volt.mindhárom nagyon könnyen és gyorsan ment.talán az elsõ nem volt olyan gyors.de a másodinál már megindult a szülés.szóltam a nõvérnek hogy hivja az orvost mert jön a baba.rá nézett a gépre és nem mutatott fájást.mire beért a doki kint volt a baba.a harmadikkal épp hogy be értünk.ott nõvér.szoltam hogy jöttem szülni szoljon a dokinak.közölték ne hisztizzek mert nem mutat fájást a gép- még nem lesz baba.10 perc mulva megvolt.

nekem 4 gyerekem van.abból 3 sima szülés volt.mindhárom nagyon könnyen és gyorsan ment.talán az elsõ nem volt olyan gyors.de a másodinál már megindult a szülés.szóltam a nõvérnek hogy hivja az orvost mert jön a baba.rá nézett a gépre és nem mutatott fájást.mire beért a doki kint volt a baba.a harmadikkal épp hogy be értünk.ott nõvér.szoltam hogy jöttem szülni szoljon a dokinak.közölték ne hisztizzek mert nem mutat fájást a gép- még nem lesz baba.10 perc mulva megvolt.
Sziasztok! Nekem is alig mutatott valamit a ctg, pedig nagyon erõs fájásaim voltak, oxitocint is kaptam.
A kérdező hozzászólása: Nem semmi, hogy a gépnek elõbb hisznek, mint neked!Még ha már nem is az elsõ szülésed!Én közölni fogom a dokimmal, hogy most ha lehet vegyenek komolyan!Sose hívogatom csip-csup dolgok miatt, épp azért ha bemegyek szülni legyenek kedvesek elhinni!Persze dokim nem tehet róla, a szülésznõ volt a ludas!Annyira sietett, hogy lejárt a mûszakja és engem meg a babámat még el kellett látnia, hogy amikor jött a váltás a 2 órás megfigyelés után és elvitte a lányomat, meg engem is, visszafordult, hogy ezen a gyereken még karszalag sincs!
Én ugyanigy jártam.A falat lekaparni készültem pont, amikor a szülésznõ szigorú arcal rámszólt, hogy nem kell a rizsa mert a gép semmit sem mutat.Ennyit a fájásmérõrõl.
16 órát vajúdtam, 12 órát oxival, elfolyt magzatvízzel. Rossz helyre rakták fel a tappancsot, és semmit nem mutatott a gép, ezért emelték az oxi adagot folyamatosan. Fájdalomcsillapítót az utolsó két órában kaptam csak. Párom megigazította, rögön mutatta. Aztán behalt a gép, semmit nem mutatott. Ennyit ezekrõl a hülye gépekrõl. Bár nekem hittek, látták, hogy szenvedek.
elsõ szülésnél dettó ez volt velem is, 2 perces fájásoknál elküldött a szülésznõ aludni, mert nem hitte el, hogy vajúdok:S 2 óra múlva megszültem... második babánál indított szülés volt, ott szerencsére nem kellett a gépnek bizonyítania, hogy jön a baba... csak kíváncsiságból: melyik kórházban történt ez?
Kórházi szobatársam járt így 1 hete. Neki sem hitték el, hogy fájásai vannak, mert nem mutatta az NST. Hozzáteszem, amikor 2 éve még én is NST-re jártam, egyszer a doki megkérdezte, hogy "mozgott ez a baba egyáltalán", mert semmit sem látott a leleten. Mozgott, mondtam, csak a gép rossz. (Ezt az NST-t végzõ nõci mondta nekem.)
Az elsõt úgy szültem, hogy még feléig sem ment fel a CTG. Mások 36 hetesen mászkálnak így. Kérdeztem is a suülésznõmet a szülõszobán, hogy az normális, hogy ennyit mutat a gép, azt mondta "Hát, nem így szokás szülni, de mi most így fogunk" Nem voltak vészes fájásaim, tökéletesen elviháncoltam 18 órán át, egészen a tolókig ezekkel a kis fájásokkal, de ennek ellenére szépen tágultam, semmi komplikáció nem volt. Nekem nem a CTG alapján döntöttek hogy azonnal szülõszoba hanem mert szépen ki voltam nyílva. A másodikkal meg olyan gyors volt a szülés hogy rá sem pillantottam a gépre, de a 2-kal brutál fájásaim voltak, viszont 10-ed olyan hamar megvolt mint az elsõ. Valamit valamiért. Azért mindkettõ szép volt és teljesen természetes, háborítatlan szülés.
Nekem annyira nem hitték el, h szülni készülök több mint 24 órás vajúdás után, hogy még amikor kb tizedjére szóltam, h legyen már beöntés akkor is csak nagy szájhuzogatva vonszoltak(!) el az elõkészítõig, mert a gép semmi erõs fájdalmat nem mutatott(már akkor csak nyögni tudtam). Ott végre benéztek alulra és a szülésznõ elsikította magát h jaj jön a gyerek!!! :D Ennyit a fantasztikus fájásmérõrõl!!
Nem egy helyre jártunk???? Kezdödött a szülés napján, bementem tõlünk 50 kmre lévõ kórházba (38hét) CTG-re. Alig mutatott a gép 30-40es fájásokat. Mondtam a dokimnak, hogy nagyon fáj. Azt mondta ezek semmik, nyugodtan menjek haza, én mondtam oké, de érzem a fájásokon hogy elég durvák. De hát õ a doki. Hazaautóztam, megreggeliztem, és hopp, elfolyt a magzatvíz kegyetlen görccsel. Na vissza 50 km-t, doki megvizsgált, kivoltam tágulva 5 ujjnyira. elcsodálkozott. Na én mondtam, hogy 3 órával ezelõtt én szóltam. Rátettek a ctg-re, alig fájások. Mondjuk ezek tényleg gyengébbek voltak, sétálgattam is, viseltem az erõsödõ fájásokat (hozzáteszem iszonyú nagy a fájdalomtûrõ képességem). A szülésznõ megmondta ilyen értékû fájásokkal olyan 8 fele lesz meg a baba. Ezt 4kor mondta. 5kor lefeküdtem, és mondtam hogy ez fáj. Rámpirított, hogy ne hagyjam el magam, kelljek föl, és otthagyott.Okés. 5 perc múlva, már azt éreztem hogy összekell tenni a lábaim, hogy ne jöjjön a baba. Mondtam az uramnak, ha nem hív valakit, õ szedi ki a gyereket :) Már akkor ki voltam, mert mint utólag kiderült az már tolófájás volt. Talált az uram egy takarítónõt:) Na az ugott a dokiért, a doki hamarabb odaért mint a szülésznõ. Huuu volt kiabálás, gyerekorvosért, szülésznõért, na meg kapkodás. És mondta, hogy tartsam, nehogy nyomjam, :) Mire fölemelte az ágyat és megjött a szülésznõ nyomhattam egyet, amivel kinnt is volt a feje. 5:15perckor megszületett a kisfiam. Ne mondjam, hogy milyen zavarban volt a szülésznõ. Nem csõzött dicsérni a doki elõtt. Gondolom szarul érezte magát, mert ez az õ felelõtlensége volt, hisz ha rámhalgat, legalább bekukucskál, szóval elég zavarban volt. És nem értemhogy a ctg ilyen fájásokat mért nem mutatott ki.

NST-vizsgálat eredményén az alsó vonal jelzi a fájásokat? Ha az nekem teljesen egyenes volt, az azt jelenti, hogy még semmi fájás és messzebb még a szülés? 37 hetes km

Legjobb válasz: Az azt jelenti, hogy nincs méhtevékenységed. Nem csak fájásokat mutat, hanem mindenfajta méhösszehúzódást is. De ez még nem azt jelenti, hogy messze a szülés, mert az bármikor megindulhat.

Az azt jelenti, hogy nincs méhtevékenységed. Nem csak fájásokat mutat, hanem mindenfajta méhösszehúzódást is. De ez még nem azt jelenti, hogy messze a szülés, mert az bármikor megindulhat.

Milyen a jóslófájás? Mennyibe hasonlít a szülési fájásokhoz? Már van egy 6 éves fiam de nála úgy mentem szülni hogy nem voltak fájásaim csak elkezdett szivárogni a magzatvíz. Most 37 hetes vagyok és már többször volt olyan érzésem mintha menni kéne.

Legjobb válasz: Szia! Nekem ugyan olyan volt mint a rendes szülési fájás és szabályos idõközönként jött, be is sûrûsödött 2 percesre. Azt mondta az orvosom,hogy feküdjek le pihenni meg vegyek be magneb6-ot, és ha nem múlik el akkor az az igazi lesz. Akkor én is 37 hetes voltam. Hál istennek elmúlt. De utánna 2 naponta jelentkezett. Végül 39+2-re szültem.

Szia! Nekem ugyan olyan volt mint a rendes szülési fájás és szabályos idõközönként jött, be is sûrûsödött 2 percesre. Azt mondta az orvosom, hogy feküdjek le pihenni meg vegyek be magneb6-ot, és ha nem múlik el akkor az az igazi lesz. Akkor én is 37 hetes voltam. Hál istennek elmúlt. De utánna 2 naponta jelentkezett. Végül 39+2-re szültem.
Nekem menzi szeru gorcseim voltak, volt amelyik eleg eros is volt, de rendszertelenul jelentkezett es volt, hogy el is mult. Engem elszorakoztatott az elso lanyomnal 5 napig szules elott, a masodiknal mar szules elott 2-3 hettel kezdodott. 38+6 ill. 38+5 napra szulettek a lanyok.

Utólag milyen kis jelei voltak nálatok, hogy nemsokára szülés lesz? Még mielőtt, jött volna a fájás vagy a magzatvíz elfolyás!?

Legjobb válasz: Én utólag jöttem rá, hogy a derékfájásom jelezte a tágulást. 1,5 órával szülés elõtt esett le, hogy mi van, akkor kezdtem kicsit vérezni, és akkor már határozott fájásaim voltak. Se nyákdugó távozás, se pociereszkedés, semmi más nem volt... Könnyû szülést!! :))

Én utólag jöttem rá, hogy a derékfájásom jelezte a tágulást. 1, 5 órával szülés elõtt esett le, hogy mi van, akkor kezdtem kicsit vérezni, és akkor már határozott fájásaim voltak. Se nyákdugó távozás, se pociereszkedés, semmi más nem volt... Könnyû szülést!! :) )
Most õszintén? Hasmenés. Beöntés sem kellett. Állítólag viszonylag gyakori, a szervezet "kitisztítja önmagát".
Ez engem is érdekel! Hányadik hétben vagy? Én ma töltöttem a 34-et.
A kérdező hozzászólása: Na ezt a kérdést jól megfogalmaztam... :) Szóval ti milyen apróbb jeleket figyeltetek meg?
Álmos voltam, de nem tudtam elaludni. Jöttek is a fájások és a víz még este :) De az elsõ 2 gyereknél semmi jel nem volt.
Nekem semmi jele nem volt. 40+1 naposan este feküdtem, egyszercsak egy "reccs", és elfolyt a magzatvizem:)
Szia!Jókat ettem szülés elött 2 nappal, másnap meg csak fekve volt kényelmes, vendégek voltak és csak feküdtem......hajnalban fájásokra ébredtem:-))) ja és a kisfiam egész nap szinte meg sem mozdult!
Elõtte 2 nappal elkezdtem görcsölgetni. A szülés napján sûrûbbek voltak, este 10-kor elkezdett szivárogni a magzatvíz. Éjjel 12 kor bementünk és reggel 3/4 6 kor megszületett a kislányom. Nekem nem volt más elõjel, sem hasmenés, sem derékfájás.
Én elõtte 1-2 nappal többet jártam nagyvécézni!
Én undorodtam a kajától. A férjem életében elõször csinált csirkepörköltet. Azóta sem. :D
Elõtte pár órával elment a nyákdugó.És 20-30 percenként rámjött ilyen mindjárt megjön érzés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Vizelettartási gondok!
Derékfájás és hasmenés, mindhárom alkalommal:)
Kettõt szültem, egyiknél sem semmit. Csak jött az elsõ fájás.

Indulhat úgy a szülés hogy nem fájások vannak csak keményedés? Tehát bizonyos időközönként keményedik valaki?

Legjobb válasz: Úgy tartják, hogy ezek a keményedések (Braxton-H) váltanak át késõbb a szülési fájásokká. Szerintem ezek a keményedések edzik a méhet és terelik a babát a helyes irányba, majd a bizonyos komplex hormonhatások következtében a szülés megindulásakor váltanak át erõsebb, intenzívebb fájdalmas keményedésekké - fájásokká. Tehát a keményedés még nem jele a szülés megindulásának, csak ha fájások jelentkeznek (vagy magzatvíz szivárog, elfolyik)

Úgy tartják, hogy ezek a keményedések (Braxton-H) váltanak át késõbb a szülési fájásokká. Szerintem ezek a keményedések edzik a méhet és terelik a babát a helyes irányba, majd a bizonyos komplex hormonhatások következtében a szülés megindulásakor váltanak át erõsebb, intenzívebb fájdalmas keményedésekké - fájásokká. Tehát a keményedés még nem jele a szülés megindulásának, csak ha fájások jelentkeznek (vagy magzatvíz szivárog, elfolyik)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a megnyugtató válaszodat. Igyekszem sokat pihenni.
DE igen!!! Nekem nem voltak fájások, csak keményedések. aztán egyszercsak elkezdett folyni a magzatvíz, és rá másfél órájára jöttek csak a fájások.
szerintem nem.A fájások a méh összehúzódásai, minél erõsebbek annál jobben készülnek a baba születésére, a has keményedései is az méh összehúzódások, de ezek csak gyengék, persze ha rendszeres az nem jó, mert korai szüléshez vezethet.Indulhat igy a szülés, de elég hamar felerõsödik ha tényleg szülés lesz a vége.Tehát ha csak keményedik abból még nem biztos, hogy szülés lesz.Egy bizonyos idõ után a has keményedések természetesek, de ha ugyérzed, hogy fájnak, vagy erõsödnek, vagy mindig jelen vannak menj el dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
Szia!Hány hetes vagy?Hány percenként keményedsz és meddig tart?Én kedden kezdtem el keményedni szinte egész nap hol kemény lett a pocim, hol elmult.És éjjel elfolyt a magzatvizem.4óra mulva meg lett a kislányom.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. 35 hetes vagyok, tegnap nagyon sokat keményedtem, bár nem tudom milyen idõközönként, de 1 órában 4szer biztos. Aztán idõvel elmúlt. 1 hete még teljesen zárva volt a méhszáj. Nem szeretném ha idõ elõtt jönne a babám, jó lenne ha még minimum 3 hétig bent lenne. Amúgy sok a jóslóm, derékfájás és megjönérzés. Tegnap óta nagyon sokat pisilek, ma elég kedvtelen vagyok, nem köt le semmi. A babám is olyanokat rúg lefelé hogy eléggé fájdalmas. De ma minden rendben úgy tûnik. Valószínû csak jósló volt.
Hetek is telhetnek még el így, de ha tudsz, pihenj sokat, két hétig még csak maradjon bent az a baba! Sok a front mostanában, ezek miatt is lehet annyi keményedés. Nem érdemes ilyenkor szerintem méricskélni az idõközöket, mert az nagyon frusztráló. Ha átvált "rendes fájásra", azt tutira fel fogod ismerni, ne aggódj emiatt. Egyébként ha most jönne a babád, az sem lenne tragédia, hiszen már teljesen életképes, szóval próbálj nem aggódni, csinálj olyan dolgokat, amik elvonják a figyelmedet és ellazítanak, a keményedéssel csak edz a méhed, erre szükség van. Jó várakozást!

Van itt olyan akinél a terhesség utolsó hetében a szex beindította a szülést? Írnátok róla hogyan is lett szülés belőle, megindultak a fájások?

Legjobb válasz: túlhordás miatt egy pénteki napon be kellett volna feküdnöm a kórházba indításra. viszont párommal ezt -érthetõ okok miatt nem szerettük volna- így kipróbáltunk minden szülésindító praktikát... lépcsõzés, tonik, stb. a szex maradt utolsónak (nem szívesen bújt össze velem, féltette a babát). szóval kedd délután együtt voltunk (kb 14 óra magasságában). szex után elkezdtem keményedni, de nem úgy ahogy szoktam. beültem egy kád jó meleg vízbe, ezután erõsödött ez a furcsa keményedés. este 10 körül szóltam páromnak, hogy kb 1,5 órája rendszeresen jönnek a még nem fájdalmas fájások. éjfél körül bementünk a kórházba, akkor már 5 perces fájásokkal. másnap fél 11kor született meg a lányom császárral végül, komplikációk miatt.

túlhordás miatt egy pénteki napon be kellett volna feküdnöm a kórházba indításra. viszont párommal ezt -érthetõ okok miatt nem szerettük volna- így kipróbáltunk minden szülésindító praktikát... lépcsõzés, tonik, stb. a szex maradt utolsónak (nem szívesen bújt össze velem, féltette a babát). szóval kedd délután együtt voltunk (kb 14 óra magasságában). szex után elkezdtem keményedni, de nem úgy ahogy szoktam. beültem egy kád jó meleg vízbe, ezután erõsödött ez a furcsa keményedés. este 10 körül szóltam páromnak, hogy kb 1, 5 órája rendszeresen jönnek a még nem fájdalmas fájások. éjfél körül bementünk a kórházba, akkor már 5 perces fájásokkal. másnap fél 11kor született meg a lányom császárral végül, komplikációk miatt.
Szex után elfolyt a magzatvíz, éjjel 3-kor (nem igazán tudtam aludni a vége felé, 2-3-ig fent voltam. Bementünk a kórházba 0 fájással. Reggel 7 körül lettek fájások, de nem tágultam. Oxi, kézzel tágítás... Nagyon durva volt. Hánytam a fájdalomtól, meg akartam halni...borzalmas volt. 14 óra után lett meg a fiam. Az orvos azt mondta, h azért szenvedtem meg vele, mivel így idõ elõtt ment el a magzatvíz. Ha rendesen, fájásokkal kezdõdött volna, könnyebb lett volna. Ha lesz következõ baba, nem szexelek szülés elõtt már!!! :)
Tul nagy volt a baba ezert mar ki voltam irva inditasra. Volt kb 4-5 napunk mindent kiprobalni. Szexeltunk amennyit csak tudtunk (napi 2-3), lepcsoztem, guggoltam, felerositettuk a gatmasszazst, mar tonikot is elkezdtem inni. Es nem kimeltem magam, pakoltam, takaritottam, foztem, ami belefert. Mar-mar kezdtem feladni, de vegul belindult a szules magatol es mindent termeszetesen vegig tudtam csinalni. :)
este 11 körül szexeltünk, hajnal fél5kor arra ébredtem, hogy folyik a magzatvíz. ekkor 36+6 naposak voltunk. nem tudom, hogy a szex indította e be, de beindult valamitõl a szülés. teljesen egészséges lett a babám, és a szülésznõ szerint el lett számolva valami, mert nagyobb baba volt. fájások csak az oxitocintól indultak be és 2 óra volt összesen, mondhatni "könnyû" szülés volt...
Az utolsó héten többször is, elfolyt a magzatvíz, fájás, tágulás nem volt. Magzatvíz elfolyása után 38 órával lett meg a fiam - én már élõ halott voltam, olyan fáradt voltam soknapi nemalvás és az utolsó napon 5 perces fájásoktól. Nem tudom, hogy a sex közrejátszik-e, állítólag a prosztaglandin beindítja, hát a víz elfolyt....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!