Találatok a következő kifejezésre: Hogy hogy a fájások (357 db)

Honnan tudjam majd hogy a fájások jósló vagy már az igazi fájások, hogy fogom megkülömböztetni?

Nem szeretnék minden rezdülésre a kórházba szaladgálni, csak ha már tényleg jön!

Legjobb válasz: Szia! A josló fájások még rendszertelenül jönnek. Én is ettõl féltem mint te. Aztán egyik este 7 percenként jöttek a fájások és tudtam,hogy itt az idõ. Te is majd mérd az idõt két fájás között és ha mindig pontosan ugyan annyi idõre jön akkor itt az idõ. De az is lehet,hogy nem fájással kezdõdõik hanem elfolyik a magzatvíz.

Szia! A josló fájások még rendszertelenül jönnek. Én is ettõl féltem mint te. Aztán egyik este 7 percenként jöttek a fájások és tudtam, hogy itt az idõ. Te is majd mérd az idõt két fájás között és ha mindig pontosan ugyan annyi idõre jön akkor itt az idõ. De az is lehet, hogy nem fájással kezdõdõik hanem elfolyik a magzatvíz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) remélem rendben lesz minden

Hogy kell a fájásokat számolni? Mennyi idő telik el köztük és azt is, hogy mennyi ideig tartanak?

Legjobb válasz: Mindig mikor jön egy fájás írd fel az idõpontot. Néhány fájás után már tudod, hogy hány percenként jön , vagy, hogy egyátalán rendszeres-e. Nekem maga a fájások max 30 másodpercesek voltak, de lehet hogy a fájások hossza egyénenként változik.

Mindig mikor jön egy fájás írd fel az idõpontot. Néhány fájás után már tudod, hogy hány percenként jön , vagy, hogy egyátalán rendszeres-e. Nekem maga a fájások max 30 másodpercesek voltak, de lehet hogy a fájások hossza egyénenként változik.
Így van, azt kell nézni, hogy mikor kezdõdik a fájás, két fájás kezdete közötti idõre mondják azt, hogy hány percesekrõl van szó. És maga a fájás hossza végülis egyéni, de általánosságban elmondható az, hogy minél közelebb van a vége, minél sûrûbben jönnek a fájások, annál tovább tartanak és annál erõsebbek. És elvileg minél hosszabbak és minél erõsebbek, annál jobban nyitják a méhszájat. Nálam például nem volt bevezetõ szakasz, egybõl három perces fájásokkal kezdtem vajúdni és azok 30 mp hosszúak voltak, ez tartott 1-1, 5 órán át, majd már két percesek voltak, kb 40 mp hosszúak rövid ideig, aztán az utolsó egy órában már csak néha mértem, mert 50 mp hosszúak voltak és alig volt közöttük szünet. Elmúlt a fájás, vettem két nyugodt lélegzetet és már éreztem is, hogy jön a következõ. Hát, nem volt vicces, nagyon erõsek is voltak, meg is lepõdött mindenki, mert összesen három óra alatt tágultam ki teljesen zártról teljesen nyitottra. De megérte, inkább egy három órás intenzív, mint egy 12-24 órás lassabb vajúdás szerintem, csak sajnos ezt nem mi döntjük el.

Honnan lehet tudni, hogy a fájás jósló fájás vagy már a valódi?

Legjobb válasz: Nalam eleg egyertelmu volt. A joslofajas tulajdonkeppen alig fajt, inkabb eros kemenyedes volt, amit egy kis mensis gorcs jellegu erzes kisert az alhasamban. Jott, ment, de rendszeres nem volt. Amikor az elso vajudasos fajdalmam volt, akkor pedig hirtelen azt sem tudtam, hogy mit csinaljak, leuljek, vagy lefekudjek, esetleg megfojtsam magam, meg levegot is elfelejtettem venni, akkora sokkent ert, hogy mennyire eros. Es ez eleg komplex fajas volt, nem mensis gorcs jellegu: ez is hasban kezdodott, de hamar atment a derekamba, az fajt a legjobban, majd a fajas vegere ugy ereztem, hogy az egesz combbom gorcsben van terdig, es felfele is minden, a gyomrom, a tudom, a szivem. Amikor pedig veget ert, akkor hirtelen szunt meg minden, semmilyen utozongese nem volt. Es a kovetkezo ugyanugy jott, mint derult egbol villamcsapas. A joslofajas kozben meg beszelgettem vigan, az igazi fajas kozben azt sem hallottam meg, ha hozzam beszeltek, nemhogy en szolaljak meg. Mondjuk azt hozzateszem, hogy nekem a magzatvizem folyt el eloszor, fajas csak harom oraval kesobb jott, akkor viszont egybol harom percesek es a legrovidebb az elejen is 40 mp-ig tartott, azt mondtak, hogy hihetetlenul erosek. Hamar ki is tagultam, osszesen harom orat vajudtam. Lehet, hogy ha ritkabbakkal, gyengebbekkel kezdodik a vajudas, akkor azokat mashogy elik meg a kismamak. A lenyeg: tudni fogod.

Nalam eleg egyertelmu volt. A joslofajas tulajdonkeppen alig fajt, inkabb eros kemenyedes volt, amit egy kis mensis gorcs jellegu erzes kisert az alhasamban. Jott, ment, de rendszeres nem volt. Amikor az elso vajudasos fajdalmam volt, akkor pedig hirtelen azt sem tudtam, hogy mit csinaljak, leuljek, vagy lefekudjek, esetleg megfojtsam magam, meg levegot is elfelejtettem venni, akkora sokkent ert, hogy mennyire eros. Es ez eleg komplex fajas volt, nem mensis gorcs jellegu: ez is hasban kezdodott, de hamar atment a derekamba, az fajt a legjobban, majd a fajas vegere ugy ereztem, hogy az egesz combbom gorcsben van terdig, es felfele is minden, a gyomrom, a tudom, a szivem. Amikor pedig veget ert, akkor hirtelen szunt meg minden, semmilyen utozongese nem volt. Es a kovetkezo ugyanugy jott, mint derult egbol villamcsapas. A joslofajas kozben meg beszelgettem vigan, az igazi fajas kozben azt sem hallottam meg, ha hozzam beszeltek, nemhogy en szolaljak meg. Mondjuk azt hozzateszem, hogy nekem a magzatvizem folyt el eloszor, fajas csak harom oraval kesobb jott, akkor viszont egybol harom percesek es a legrovidebb az elejen is 40 mp-ig tartott, azt mondtak, hogy hihetetlenul erosek. Hamar ki is tagultam, osszesen harom orat vajudtam. Lehet, hogy ha ritkabbakkal, gyengebbekkel kezdodik a vajudas, akkor azokat mashogy elik meg a kismamak. A lenyeg: tudni fogod.
A jósló elmúlik magától, vagy meleg zuhany/fürdõ után enyhül. Nem rendszeres, nem lesz gyakoribb, erõsebb. Az igazinál egy idõ után nem kérdezed magadtól, ez-e az igazi :)
Így van, azt valahogy tudni! 5, 5 éve szültem, ha azóta nem változott a fájás, akkor azt tudni fogod. Nekem is amikor az elsõ fájás jött, csak úgy hirtelen, azt sem tudtam hol vagyok, pontokat láttam hirtelen, és levegõt sem kaptam, ill nem vettem, elfelejtettem a hirtelen lecsapó fájdalomtól. Tudtam, és te is tudni fogod. Jóslóim nekem is vannak, ma is volt egy pár, de akkor még a melóhelyemen takarítgattam a kis helyemet, meg itthon netezgettem közben. 33hkm
A mellett, hogy "tudni fogod", utánaolvashatsz pontosan, hogy milyen jeleket tapasztalhatsz és mire érdemes figyelni :) http://www.maternet.hu/Tanfolyam/3Készülõdésaszülésreésazany.. és még egy jó link a szülés szakaszairól: http://www.maternet.hu/Tanfolyam/4Aszülés/Aszülésfázisai/tab.. Remélem, hogy segít :)


Honnan lehet tudni, hogy a fájásaim "csak" jósló fájások? A szülési fájások is gyengébben kezdődnek aztán fölerősödnek nem? Hogy működik ez egészen pontosan? Ha tegnap egész nap voltak jóslóim akkor az azt jelenti, hogy közeledem a szüléshez?

Legjobb válasz: a jóslófájások,még ha rendszeresek is,ha fürdesz,mászkálsz,telefonálsz és valami figyelemelterelõt csinálsz elmúlnak. az igazi fájások nem, a fürdés még rendszerezi is õket

a jóslófájások, még ha rendszeresek is, ha fürdesz, mászkálsz, telefonálsz és valami figyelemelterelõt csinálsz elmúlnak. az igazi fájások nem, a fürdés még rendszerezi is õket

Milyen értéktől (CTG) mondják, hogy jók a fájások?

Jó fájások vannak.

Legjobb válasz: Ez nem CTG értékfüggõ. Ha vannak méhösszehúzódások, de nem rendszerezõdnek és nem indul meg a szülés, addig minden ilyen jellegû fájás, csak jósló. Nekem CTG szerint 70-80 %-os szabályos 3 perces fájásaim voltak, de még az is a jóslófájás kategóriájában volt, ugyanis amikor ez történt, még utána másfél hétig nem szültem.:)

Ez nem CTG értékfüggõ. Ha vannak méhösszehúzódások, de nem rendszerezõdnek és nem indul meg a szülés, addig minden ilyen jellegû fájás, csak jósló. Nekem CTG szerint 70-80 %-os szabályos 3 perces fájásaim voltak, de még az is a jóslófájás kategóriájában volt, ugyanis amikor ez történt, még utána másfél hétig nem szültem.:)

A 41. héten járok. Van olyan, hogy elmúlnak a fájások? A rendszeres fájások visszaenyhülhetnek, ill. elmúlhatnak? Nem lehet baja babámnak?

Elsö babát várok.

Legjobb válasz: Ha már egy õrája 5 fájásaid vannak vagy elmegy a magzatvíz akkor menj be! Elõfordul, hogy visszafordul igen, a babád kiválasztja a számára legmegfelelõbb idõpontot és helyzetet. A tempót Õ diktálja, légy türelemmel! Drukkolok Neked! Egy 38 hetes kismama

Ha már egy õrája 5 fájásaid vannak vagy elmegy a magzatvíz akkor menj be! Elõfordul, hogy visszafordul igen, a babád kiválasztja a számára legmegfelelõbb idõpontot és helyzetet. A tempót Õ diktálja, légy türelemmel! Drukkolok Neked! Egy 38 hetes kismama
Lehet, hogy mire ezt a választ írom, már megszültél, de azért leírom.Én 3 napig mászkáltam ilyen fájásokkal a kórházban. Mindíg elmúlt majd visszajött. Azt mondták az volt a baj, hogy nem erõsödtek, és nem sûrûsödtek a fájások. Végül burokrepesztéssel megindították a szülést onnan már gyorsan ment minden.

Hogy tudnék rásegíteni itthon, hogy erősödjenek a fájásaim?

40+2 hetes vagyok, 2. babával. Az els?nél brutál fájásaim voltak. Most tegnap este óta fájogatok. Hajnalban er?södtek, 5 percesek voltak, akkor bementünk. 2 hete már nyitva a méhszájam, de nem változott ahhoz képest. A fájásaimra mondták, hogy látszik elindult valami, de ez még kevés ahhoz, hogy a szül?szobán tartsanak. Maradjak az osztályon (na nem, hazajöttem inkább...). Viszont nem akarnak er?södni, pedig nagyon tennék már valamit érte, mert az egész család élete egy hete totál fel van borítva emiatt (nagymama, nagynéni ugrál a 2évesem után munka után/mellett, Apa rengeteget dolgozik).

Legjobb válasz: Szia! Nem tudom, hogy otthon vagytok-e még, de nekem is a sex segített, és sex után egy forró fürdõ. Ez volt kb este 10óra fele, majd éjfélkor már jöttek is az erõs egybõl 5perces fájások. A kádban kb 1órát ültem, és mindig engedtem a forró vizet mikor hült! Kitartás és sok sikert kívánok, könnyû szülést! :))

Szia! Nem tudom, hogy otthon vagytok-e még, de nekem is a sex segített, és sex után egy forró fürdõ. Ez volt kb este 10óra fele, majd éjfélkor már jöttek is az erõs egybõl 5perces fájások. A kádban kb 1órát ültem, és mindig engedtem a forró vizet mikor hült! Kitartás és sok sikert kívánok, könnyû szülést! :) )
Mindenki ki fog nevetni de n is 40+5napos voltam mikor kórházba kerültem és kérdeztem szülésznõt hogy mit tehetnék idebent hogy meginduljon a szülés és õ is a sexet mondta ami kizárt volt a kórházba a másik ami bevállt és ne nevessetek Csavargassd a mellbimbódat!!Nem vicc azt mondta oxitocint szabadít fell ami ugye kell hogy beinduljon a szülés.
Sétálj egy jó nagyot(tényleg hosszú legyen..olyan 1 óra feletti), lépcsõzz ha tudsz!....este szex apával:) esetleg egy pohár vörös bor utána a kádban.
Meleg, de nem forró fürdõ a kádban.
Nálunk a szex hozott brutál fájásokat másnapra és 2, 5 óra alatt baba is lett belõle.

Az nst/ctg gép hogyan méri a fájásokat? Azt tudom, hogy 10 az alap, de mennyi az, ami már a közelgő vajúdás vagy szülés idejét jelzi?

Én a 40. hétben járok, a legmagasabb érték eddig a 29 volt. Sajnos egyáltalán nem értem hogyan m?ködik, és voltam olyan béna, hogy nem kérdeztem rá ott helyben. de hátha ti többet tudtok róla.

Legjobb válasz: Azt hiszem 100-ig van a skála. Nekem full fájásokat mutatott a gép, de nem is éreztem semmit. Az a lényeg egy igazi fájásnál, hogy az hosszú, kb. 1 percig tart. Nem olyan, mint amit gondolom te is láttál, hogy egy pillanatra felugrig, aztán lemegy. Az csak a baba mozgása miatt érzékeli, arra feszül be egy picit a méh. A gép nem fogj amegmutatni, mikor fog kijönni elõre. az azért jó, mert a baba szívhangját, és a méh mozgását nézi. Nekem reggel is volt nst-m, és nem mutatott semmit. estére megszületett a lányom.

Azt hiszem 100-ig van a skála. Nekem full fájásokat mutatott a gép, de nem is éreztem semmit. Az a lényeg egy igazi fájásnál, hogy az hosszú, kb. 1 percig tart. Nem olyan, mint amit gondolom te is láttál, hogy egy pillanatra felugrig, aztán lemegy. Az csak a baba mozgása miatt érzékeli, arra feszül be egy picit a méh. A gép nem fogj amegmutatni, mikor fog kijönni elõre. az azért jó, mert a baba szívhangját, és a méh mozgását nézi. Nekem reggel is volt nst-m, és nem mutatott semmit. estére megszületett a lányom.
Sajnos nem lehet elõre kiszámítani. Nekem egy hete 110-es fájást is mutatott 2 percig, alig éreztem és még egyben vagyunk. Elõzõ babámnál meg volt egy kismama, akivel egyszerre mentünk mindig ctg-re, nulla fájást mutattak a gépek és egy ilyen nulla fájásos ctg után pár órával a kezében volt a baba.
A kérdező hozzászólása: Nahát, vannak ám szélsõségek. :) null fájással pár óra múlva szülni, nem is lehet olyan rossz.:) Tehát inkább a hosszúsága lesz mérvadóbb.
Szia! Szüléskor 160-as tolófájásaim voltak, azt hittem belehalok. De ahogy olvastam ez tényleg nagyon változó.
A 110-es fájásos vagyok, én magam sem értettem a dolgot, mert elõzõ szülésnél nagyon nehezen viseltem a fájdalmat és alapból alacsony az ingerküszöböm. Néha már komolyan nem is hiszek ebben a gépben...

39. hetes kismama vagyok, folyamatossan kemény a hasam, kisebb nagyon görcseim vannak második napja. Honnan fogom tudni, hogy az a fájás, az az, amikor már indulni kell? Úgy tudom nem minden esetben folyik el a magzatvíz, ez igaz?

Legjobb válasz: Szia! Igen ettõl én is féltem, hogy nem tudom majd megkülönböztetni a dolgot, hidd el, te is fogsz tudni majd különbséget tenni, mert azok a fájások, semmi mással nem összetéveszthetõk. Rendszeres idõközönként jelentkeznek, és egyre erõsödnek. A magzatvíz tényleg nem folyik el mindenkinek, pl: nekem is a doki repesztett burkot. Könnyû szülést kívánok.

Szia! Igen ettõl én is féltem, hogy nem tudom majd megkülönböztetni a dolgot, hidd el, te is fogsz tudni majd különbséget tenni, mert azok a fájások, semmi mással nem összetéveszthetõk. Rendszeres idõközönként jelentkeznek, és egyre erõsödnek. A magzatvíz tényleg nem folyik el mindenkinek, pl: nekem is a doki repesztett burkot. Könnyû szülést kívánok.
A rendszerességbõl fogod tudni, hogy ez már az. Fel fog tûnni, hoppá, megint itt van...és aztán upsz, megint, na akkor nézegesd az órát, hány percenként jön. Könnyû szülést, sok boldogságot!!!
en 39 hetes multam par nappal, van egy csomo fajas (labda a huvelyemben pörög fájás, feldugnak egy kést és jól megforgatják fájás, stb), a napokban tapasztaltam egy olyat, hogy elkezdtem mell alatt kemenyedni, es lefele kuszott a fajas, na, a szulesznom szerint az a jósló, ilyesmi lesz az igazi is. nem tudom mennyire altalanos ez, hogy mindnekinel ilyen e, de leirtam, hatha segit. en ugy tudom (lehet rosszul), hogy elõbb a nyákunk távozik, aztan a magzatviz, bár ki tudja. de majd ha 15 percenkent rendszeresen fájsz, akkor riaszthatsz, aztan ha 10 perces lesz, indulhattok. vannak még olyan trukkok, hogy ha setalsz picit, a jóslófájás elmulik, az igazi meg nem - ki fogom probalni :D
Igaz, nekem sem folyt el a vizem, repesztettek vajúdás közben. Tudni fogod, mert rendszeresen fognak jönni. Nekem 1 órással kezdõdtek este 7-kor, éjfélre 20 percesek lettek, 3-ra 7-8 percesek, és ezzel mentem a kórházba 10-kor, fél 2-kor burkot repesztettek és fél 6-ra meglett a babám. Szóval a rendszeressség adja meg az okot arra, hogy menni kell:-)

Most akkor valójában mit mutat az NST? Már kétszer voltam holnap megyek harmadszor. Itt azt olvasom hogy a fájásokat is méri, és rajzolja, de nálunk csak a szívhang van rajta, amit ctg-nek hívnak. Szóval hogy van ez?

Legjobb válasz: Pedig elvileg úgy van, hogy a papír felsó részén van a baba szívhangjának a görbéje és alul egy másik görbe ami a fájásokat mutatja. Biztos nem ilyen a papírod amit kaptál?

Pedig elvileg úgy van, hogy a papír felsó részén van a baba szívhangjának a görbéje és alul egy másik görbe ami a fájásokat mutatja. Biztos nem ilyen a papírod amit kaptál?
Az Nst nem mutat fájást csak magzatmozgást. http://209.85.129.132/search?q=cache:l55PiW1LMxgJ:www.peterf..
Akkor mutat fájást is, ha 2 érzékelõt raknak rád. Egyik a baba szívhangját rajzolja, a másik az esetleges fájásokat.
Az NST (elvileg) mutatja a te fájásaidat, de gyakorlatban inkább csak a baba szívhangját. Én az elsõ babámmal a terhesség végén már 2 naponta jártam NST-re, voltak olyan fájásaim, hogy azt hittem, bent tartanak a kórházban, de az egyik doki csak ránézett a papírra a fájásgörbére és röhögött, hogy ez nem fájás. Pedig az szülésnél is ugyanolyan erõsséggel indult, vagyis nem én reagáltam túl, egyszerûen csak ezek a gépek inkább a baba szívhangjára vannak kifejlesztve.
Úgy tudom, hogy a CTG és az NST ugyanaz. Nekem volt, hogy csak egy tappancsot raktak a hasamra, akkor csak a magzatmozgást nézték, amikor kettõt, akkor a magzatmozgás mellett a fájásokat is mérte.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!