Találatok a következő kifejezésre: Hogy hivják a vizsgálatot (3 db)

Hogy hivják azt a vizsgálatot ami azt vizsgálja hogy a baba downkoros-e és hány hetesen kell ezt a vizsgálatot megcsinálni?

Legjobb válasz: szia! Azt, hogy hogy hívják, sajna nem tudom, de 12 hetesen az uh-on nézik a baba orrcsontjának meglétét, ami biztos, h down kor szûrés(mivel a down kóros babáknak ilyenkor még nincs kifejlõdve az orrcsontjuk) és emellé csinálnak egy vérvizsgálatot is, mellyel szintén ezt is nézik és a kettõ együtt nagyon megbízható! Ezeken kívül 16 hetes korban kell menned az AFP nevû vizsgálatra melybõl a genetikai hibákat szûrik ki! Én ezekrõl tudok!

szia! Azt, hogy hogy hívják, sajna nem tudom, de 12 hetesen az uh-on nézik a baba orrcsontjának meglétét, ami biztos, h down kor szûrés(mivel a down kóros babáknak ilyenkor még nincs kifejlõdve az orrcsontjuk) és emellé csinálnak egy vérvizsgálatot is, mellyel szintén ezt is nézik és a kettõ együtt nagyon megbízható! Ezeken kívül 16 hetes korban kell menned az AFP nevû vizsgálatra melybõl a genetikai hibákat szûrik ki! Én ezekrõl tudok!
Korionboholy-vizsgálat, 14-16 hetesen, amikor a lepénybõl vesznek mintát és amniocentézis, 14-18 hetesen, amikor a magzatvízbõl. Nem kötelezõ hanem kérhetõ, 35 év fölött vagy veszélyeztetett családban ajánlott. Pár százalékkal növeli a vetélés esélyét, indokolatlanul nem érdemes megcsináltatni.
A 12 hetes uh-n megnézik az orrcsonttal együtt a tartkóredõt is, az is hozzátartozik a down-kór szûréshez.
Szia! Down-kór szûrésnek hívják.A vizsgálat célja, hogy felismerje azokat a terhességeket, amelyekben a Down-kór vagy az idegcsõzáródási rendellenesség elõfordulásának kockázata magas. Két fõ haszna van: ezzel a módszerrel a 35 éven aluli várandósoknak is lehetõségük van terhesség alatt a magzat Down-kór kockázatának becslésére. (a Down-kórosok döntõ többségét õk szülik, mivel náluk nem történik magzati vizsgálat.) Másrészt a chorion biopsia (magzatburokboholy-vétel) vagy az amniocentesis (magzatvízvétel) vizsgálata, ami spontán vetélést okozhat. A vizsgálatot ajánlott a terhesség 12. hetében (de a 10. és 13. között bármikor) elvégezni, ilyenkor vérvétel és ultrahangos vizsgálat történik. A második vizsgálatot (újabb vérvétel), ajánlottan 15. vagy a 16. héten, de a terhesség 22. hetéig kell elvégezni. Alapos voltam? :-))
Amit alapból csinálnak az a 12. heti ultrahangvizsgálat, ahol tarkóredõt mérnek, a 16. heti AFP vizsgálat (vérvétel), majd az eredmény tudatában 17-18. héten genetikai uh. Alapból ennél többet nem csinálnak, csak, ha indololt. Kellemes babavárást kívánok.
A lepény biopszia kérhetõ már 12. héten, ha a nyakiredõ értéke esetleg mgs, vagy más gyanús jelet lát doki az UH-n. Nálm sajnos megtörtént, magas nyaki redõ érték, ( 12. Hét) biopszia ( 12.hét) Eredmény 14. hétre lett, mely szerint a babám 21-es triszómiás vagyis down szindrómás. Sajnos 13-án volt megszakítás. Én fontosnak tartom a minnél elõbbi felismerést.
toxoplazma?
A kérdező hozzászólása: aaaaaaz! Annak az eredmenye a vervetel papiron lessz rajta?
Ezt sajnos nem szûrik már mindenhol automatikusan. Pl nekem is kérni kellett. Amúgy nem méreganyagot szûrnek, hanem egy bizonyos fertõzést.
Mármint, ha a toxoplazmára gondoltál.
A toxoplazma egy egysejtû, ami átjutva a placentán károsíthatja a magzatot. A méreganyag: pl a higany stb....A toxot vizsgálatot kérni kell, van ahol fizetõs. Nekem minden trimeszterben elvégezték, mert nem voltam fertõzött és van cicánk.

Igaz a mendemonda, hogy az 57-éves régen, (például 20-éve) kinyugdíjazottakat már nem is hívják vizsgálatra, hanem csak az orvosi papírokat kérik be, és azok alapján döntenek a továbbiakról?

Legjobb válasz: perszehogy, az "57-éves régen, például 20-éve kinyugdíjazottakat " papírbekérés után kis koczkára vágják, kitûnõ beton adalékanyag

perszehogy, az "57-éves régen, például 20-éve kinyugdíjazottakat " papírbekérés után kis koczkára vágják, kitûnõ beton adalékanyag
Mit jelent a "kinyugdíjazott" szó?
Nem! Ismerõsöm 57 lesz. A nyáron kellett bemennie a bizottsághoz. Teljesen mindegy nekik, mióta van valaki rokkantosítva. A lényeg, ha minimálisan, de levegyenek a pénzükbõl. Az ismimnek is levettek 3 ezer forintot.
Nesze nektek Orbán kormány!
23:43 az én "ismim" meg 8 évig csalt
Sokan rosszul járnak, csak messze nem biztos, hogy aki "csal", most kiesik a rostán.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!