Találatok a következő kifejezésre: Hogy hitessem hogy (20 db)

Hogy hitessem el, hogy csak barátságot szeretnék tőle?

Kb. egy évvel ezelött ismertem meg a srácot nevezzük Sanyinak..:)közelebbröl ..Kavartunk párszor,meg sokat beszélgettünk telefonon akkor nagyon szerelmes voltam bele.De ö nem.Eltelt pár honap a jött az uj szerelem ez idö alatt párszor felhivott Sanyi:) és érdeklödött mi van velem.Most már nincs párom 1 hete sajnos:(A kérdés hogy hittesem el Sanyival h. csak barátja akarok lenni és beszélgetnék csak vele élöbe?Mint ember hiányzik a vidámsága..Nem tudom h. ez mi de mi ketten folyton vagy idöközönként is de vagy én keresem vagy ö általában felhiv..Szeretetböl szerethet?talán:)Én nagyon kedvelem de nem kéne ugy mint pasi.Csak nem hiszi el:(

Legjobb válasz: Hát pedig, ha tényleg csak barátként kell, akkor meg kell, hogy értse. Ezek szerint õ jobbn szeret téged, mint egy barátot. Ez hosszútávon nem szerencsés. Neked sem jó, de neki sem. Megértem, hogy hiányzik neked, hisz olyan nehéz találni egy igaz barátot az ellenkezõ nem között. Üljetek le szerintem és beszéljétek meg, bár ha jól értem ezt már párszor megtettétek, vagy legalábbis közölted vele mit érzel. Azért szerintem megér még egy próbálkozást és majd meglátod, hogy alakul. Viszont ha nem érti mg, hogy "csak" barátként nézel rá, és nem vagy belé és nem is leszel szerelmes, akkor mindkettõtöknek jobb lesz, ha nem nagyon találkoztok. Néha egy-egy telefon, hogy azért mégse szakadjon meg a kapcsoltat, de ennél többet nem javaslok ebben az esetben! Sok szerencsét!

Hát pedig, ha tényleg csak barátként kell, akkor meg kell, hogy értse. Ezek szerint õ jobbn szeret téged, mint egy barátot. Ez hosszútávon nem szerencsés. Neked sem jó, de neki sem. Megértem, hogy hiányzik neked, hisz olyan nehéz találni egy igaz barátot az ellenkezõ nem között. Üljetek le szerintem és beszéljétek meg, bár ha jól értem ezt már párszor megtettétek, vagy legalábbis közölted vele mit érzel. Azért szerintem megér még egy próbálkozást és majd meglátod, hogy alakul. Viszont ha nem érti mg, hogy "csak" barátként nézel rá, és nem vagy belé és nem is leszel szerelmes, akkor mindkettõtöknek jobb lesz, ha nem nagyon találkoztok. Néha egy-egy telefon, hogy azért mégse szakadjon meg a kapcsoltat, de ennél többet nem javaslok ebben az esetben! Sok szerencsét!

Hogyan hitessem el vele minél elöbb hogy közömbös számomra és nem érzek iránta semmit anélkül hogy össze szedek valakit vagy elmondom neki?

Legjobb válasz: Úgy, ahogy a többi 6 milliárd emberrel, akik szintén közömbösek számodra.

Úgy, ahogy a többi 6 milliárd emberrel, akik szintén közömbösek számodra.
Ez pofon egyszerû. Ne csinálj semmit.
inkább az a tisztább ha elmondod neki, gondolom te vagy a csaj õ meg valami csávó:D
Ha csak tettekben nyomul, úgy hogy közömbös vagy. Ha szavakba önti az érzelmeit, akkor mond el neki te is hogy mit érzel ennyi amit tehetsz
Tényleg mondd el neki mielõtt beleéli magát.
Attól függ, hogy mi történik?

Hogy hitessem el a kedvesemmel hogy tökéletes a farka mérete?

Meg van gyõzõdve róla hogy kicsi neki, hiába mondtam már többször hogy nem így van! Ráadásul gyönyörû a farka, õszintén szólva a legszebb amit valaha láttam! Imádom, de nem értem miért nem elégedett vele!

Legjobb válasz: mekkora? Kényeztesd sokat a farkát és közben dicsérd sokat Mutasd neki hogy alig várod hogy láthasd

mekkora? Kényeztesd sokat a farkát és közben dicsérd sokat Mutasd neki hogy alig várod hogy láthasd
Ne mondj ilyet addig, míg nem láttad az én farkamat! -.- Nem elhitetni kell vele, hanem szószerint éreztetni. Lovagold szét!
Szopjad le, verd ki, dicsérd hogy milyen szép és nagy!Dugasd meg magad!
Kényeztesd a száddal gyakran és közben dícsérd meg, hogy milyen nagy és szép neki.
Ez szép és jó ahogy Te dicséred. De ezt egy pasi érzi...És bizony ha õ azt mondja hogy kicsi, akkor valóban nem lehet nagy mérete. Akikkel én lefeküdtem átlagban 17-19 centis szerszáma volt, és érdekes mód egyik sem panaszkodott. 15 centi vagy az alatt bizony..szó szerint betegei voltak a saját kis méretüknek. Szóval nehogy azt mond hogy a párod 18 centis szerszámmal nincs megelégedve...
Mert ha egy ilyen vagy hasonló szerszámmal nincs megelégedve akkor nagy bajok vannak a fejében. 15 centi körüli kanócoknál már megértem..de azt kell tudni használni ami van.
15centi a magyar átlag... 13cm a világátlag. Akkor hogy lenne már 15cm kicsi?
A magyar átlag nincs 15 centi. Legdurvább becsléssel is amit kikutattak, 14, 9 cm. De inkább 14 a magyar átlag.
A kérdező hozzászólása: Hát nekem volt már olyan barátom, akinek hatalmas volt, és olyan is, akinek valóban kicsi volt. Igazság szerint soha nem érdekelt a méretük, mert úgy szerettem õket ahogy voltak! Épp ezért soha nem méregettem vagy kérdeztem õket hány centi is a farkuk. De a mostani páromnak minden téren tökéletes a farka. Se nem kicsi, se nem túl nagy, úgy mondanám hogy a normális méretnél egy leheletnyivel nagyobb neki. És imádom! Csak kicsit rossz érzés hogy lebecsmérli azt a testrészét, ami nekem annyira nagyon szép! Szeretném ha elhinné nekem hogy oda vagyok a farkáért és hogy abszolút nem kicsi az övé!


Hogyan hitessem el magammal, hogy nagyon-nagyon jó pasi vagyok?

Régen onbizalmam egyenlő volt a 0val. Most nyitott szemmel járok, és azt látom hogy nem is olyan rossz az amim van. De most sem tartom magam isten tudja milyen jó pasinak. Amúgy azok jól esnek amikor mások megdicsernek mivel régen nem mondtak semmit rám. Igazából a külső belső onbizalmam szeretnem megnovelni. Talán meg a belsore vonatkozó onbizalmam meg jobban erősíteni kellene. Képekben is nagyon valogatos vagyok, és kell rólam vagy 20 képet csinálni, hogy azt az 1et ki tudjam választani. 22/F

Legjobb válasz: Én sem vagyok egy hû eldobod az agyam tõle nõ. De nekem nincsenek is ilyen ambícióim. Nem is akarok 10/10-es lenni, mert együtt tudok élni a hibáimmal és meg is szerettem õket. Az önbizalmam merõben független a külsõmtõl. Én inkább azért szoktam magam túlspilázni, hogy mi van, ha nem vagyok szellemi partner a férfi számára? Mi van ha túl butának vagy felszínesnek tart? Én inkább ilyenek miatt idegeskedek. Ha egy pasi azért dob, mert nem tetszik neki a külsõm... akkor szíve joga. Legalább nem raboljuk egymás idejét.

Én sem vagyok egy hû eldobod az agyam tõle nõ. De nekem nincsenek is ilyen ambícióim. Nem is akarok 10/10-es lenni, mert együtt tudok élni a hibáimmal és meg is szerettem õket. Az önbizalmam merõben független a külsõmtõl. Én inkább azért szoktam magam túlspilázni, hogy mi van, ha nem vagyok szellemi partner a férfi számára? Mi van ha túl butának vagy felszínesnek tart? Én inkább ilyenek miatt idegeskedek. Ha egy pasi azért dob, mert nem tetszik neki a külsõm... akkor szíve joga. Legalább nem raboljuk egymás idejét.
Hidd el, hogy jó pasi vagy. Nem kell nagyon nagyon jónak lenni, elég , ha jó pasi vagy . És ezt én mondom! És ha én mondom, akkor az úgy van! És az, hogy egy kép jó, vagy nem jó, azt a fotózás tudása, vagy egy egy jó felvétel dönti el. 100 fotóból, lehet, hogy 2 a jó. 20/L.
#5: ez így ebben a formában nem igaz.
Nem azon múlik a sikered a nõknél, h te jó pasinak tartod-e magad, hanem h õk annak tartanak-e.
Az ember néha hazudik magának, te hazudd azt, h jó pasi vagy. :D
Magabiztosabban sokkal szexibb egy kevésbé jó képû, mint egy bizonytalan, tesze-tosza jóképû. OKé? Legyen a magabiztosságod a szexepiled. Ezen tudsz dolgozni, tehát lehetsz még csábosabb. A másik, az arc felépítésed természetes adottságod, azt csak elfogadni tudod, mert pasikon a smink nem minden esetben szexi. Arcszõrzettel, haj stílussal sokat lehet módosítani az arcon. Találd meg a stílusodat, amivel magabiztosabb leszel. Néhány pont, amiben magabiztosságot lelhetsz: - Agyadnak súgd meg, hogy, tudd, hogy azonos szinten vagy a vele. Õ is ember és õ is kíváncsi lehet rád. - Koncentrálj azokra, amiben jó vagy. Humorodra, tehetségedre, hobbidra. Ez önbizalmat adhat. - Nyugodt környezetben képzeld el, azt, amit szeretnél, hogy megtörténjen. Ha arra koncentrálsz, amit akarod, hogy történjen, a tudat alattid segíteni fog eljutni odáig. (ez a Pygmalion-hatás) - Ez nyálas, de beválik: öltözz kényelmesen. Ha van valami, ami önbizalmat ad, szerencse boxer, vagy kedvenc cipõ, akkor azt vedd fel :) - Ha izgulsz, vegyél mély levegõt, az megnyugtat.
Kezdj el.csak úgy cél nélkül csevegni mindenkivel. :-)
Képekben én is válogatós vagyok magammal kapcsolatban, ettõl független ilyen nyíltan nem merném állítani magamról, h nagyon-nagyon jó pasi lennék. Ebben az esetben nyugodtan lépj oda bármelyik neked tetszõ nõhöz és hívd el randira. Aztán kiderül, h elég jó pasi vagy-e szerinte is, vagy csak szerinted.
"Képekben is nagyon valogatos vagyok, és kell rólam vagy 20 képet csinálni, hogy azt az 1et ki tudjam választani. " na én ugyanez vagyok csak nõbe :D Egyébként én is így voltam. Nem tartom magam hú de jó nõnek, de amikor kapsz pár bókot az növeli az önbizalmad. És tényleg meglátszik az emberen. Sokkal jobb lesz a kisugárzásod. De szerintem nem magadnak kell bemagyarázni, hogy jó pasi vagy, hanem hidd el a bókokat amiket kapsz! Mindig jusson eszedbe, amikor nem vagy biztos magadba, hogy de az a csinos lány múltkor pozitívan megdicsért!
Állj tükör elé és mondogasd egyre hangosabban:hú de jó pasi vagyok!Ha más nem is te lehet hogy elhiszed.

Hogyan hitessem el anyámmal, hogy már tényleg nem cigizek?

Régebben többször is rágyujtottam, vettem cigit is, kétszer le is buktam, de már nem cigizek és már egy jó ideje tiszta vagyok, de anya még mindig nem hiszi el h abba hagytam, és emiatt több konfliktusunk is volt, de mit tegyek, hogy végre elhiggye h tiszta vagyok?

Legjobb válasz: Ja, hogy kétszer is talált nálad cigit, mikor azt mondod, nem szívod...? Hát így én is bizalmatlan lennék.

WTF, kedves eddigi válaszolók? Csak az idõ oldja meg. A szülõk természetüknél fogva nem hisznek a gyereküknek. Ha bármit is jobban tagadsz annál, hogy "nem", az gyanús és nem hiszik el. Bebizonyítani csak azt tudnád, hogy dohányzol, valaminek a nemlétezésére nincs közvetlen bizonyíték, csak közvetett. Kivéve persze a vérteszt, de nem hinném, hogy az járható út lenne. Most büntetésben vagy, függetlenül attõl, hogy dohányzol-e még vagy nem. Cigit talált nálad, büntet. De egy biztos, soha, de SOHA nem fogod tudni bebizonyítani, hogy valamit nem csinálsz. Póbáld csak ki, menj oda hozzá, és mondd azt neki, hogy nem füvezel, esküszöl. Csak úgy a semmibõl. Biztosra fogja venni, hogy azért mondod, mert füvezel. Mindent összevetve szépen várj, amíg elmúlik a büntetés, és ne szokj vissza a cigire. Ja, és amíg a "tiszta vagyok" kifejezést használod, mindenki azt fogja gondolni, hogy igényed lenne a dohányzásra, de nagyon küzdesz és küzdesz, hogy ne gyújts rá. A "tiszta vagyok" amúgy is drogos kifejezés, nem használják sem az alkoholisták, se a dohányosok, de még a füvesek sem, szóval esetleg az "azóta nem gyújtottam rá", a "nem dohányoztam" és "nem cigiztem" kifejezések megfelelõbbek, és ha tényleg hasznos tanácsot akarsz, akkor itt van a sok baromságom után a végére: ne beszélj róla. Soha. Ha õ hozza fel, akkor mondd azt, hogy "jaj, hagyjámá", és ha nem hagyja, akkor nyugodtan háborodj fel, és vonulj be a szobádba duzzogni. Na.
A dohányzásban fiatal korban a menõ érzés a jó a rászokási periódusban. Utána már csak az a jó, amikor az ezért-azért elõtörõ elvonási tüneteket enyhíti a következõ slukk.
Ja, hogy kétszer is talált nálad cigit, mikor azt mondod, nem szívod...? Hát így én is bizalmatlan lennék.
Mondd neki azt: "Anya, tudom, hogy haragudtál érte, mikor cigiztem, de tudod, hogy az életben egyszer mindent ki kell próbálni (kivéve a vérfertõzést és a népi táncot:) . De már befejeztem, nem csinálom. Kérlek, bízzál meg bennem! Ha mégis úgy éreznéd, hogy dohányoztam, ellenõrizz, szimatolj körbe, de garantálom, hogy legfeljebb csak mások füstjét érezheted a ruhámon."
Elõzõ, ha te nem dohányzol, meg nem is dohányoztál, akkor nyilván nem érted, hogy mi a jó benne...
Elõzõ, ez is egyfajta megközelítés... én pl. huszonévesen szoktam rá a megnyugtató hatása miatt, és ma azt tartom jónak benne, hogy növeli a redisztribúciót és csökkenti a kizsákmányolható élettartamot, tehát antikapitalista... az emberek különbözõek, a gondolkodásuk is különbözõ, az indítékaik is különbözõek, mindenféle általánosítás okszerûen hibás. Ezért azután és se rá, se le nem beszélnék senkit...
hát eleve nem kellet volna cigizni... nem értem.. mi a jó benne ? na de lényegtelen... majd elhiszi 1 idõ után..
Sehogy, ne foglalkozz vele... az ó hiteit õ hiszi, neked arra nincs befolyásod...
Én amikor nem dohányozta akkor is azt mondtam hogy dohányzok. De miért ne gyújtsak rá most már tudod nem akkor mit csinálsz most mutter. Anyám meg hogy semmit nem tudok Na látod ha dohányoznék akkor már itt elõtted tenném.
Ne gyújts rá:)
ha annyira rád akarja tukmálni hogy cigizel akkor adj neki igazat és mond azt hogy igen cigizek aztán akkor majd leakad a témáról
Ja, amúgy majdnem megkérdeztem, hogy hány éves, de engem anyám 20 év dohányzás után is mindig baszogat a dohányzásért :D
Úristen XD, Hát engem kb. nem érdekelne, hogy mit gondol, ha nem tetszik neki, akkor nem, te úgysem tudsz vele mit kezdeni ha már tényleg nem cigizel.És ha beszól, akkor te büszkén vállald fel hogy cigiztél de csak múltidõbe beszélj, vagy egy ilyennél amit utoljára írtál annál mondhatod hogy: Hát, igen egy cigisnél... (itt a ..., a lényeg, ilyen hanglejtésben mondd :D )
A kérdező hozzászólása: Egyébként az utolsó cigis incidens egy hónapja volt és most hozta fel nemrég, h kért egy gyujtót, mondtam h nincs, erre õ mondta h pedig egy cigisnél szokott lenni, most éppen a szobámban duzzogok résznél tartok
p.s.: az utolsó válasz nem volt kint, amikor elkezdtem gépelni.
A kérdező hozzászólása: igazából ezt neki kéne elmondani, mert ha ezt így elmondom neki, akkor tudni fogja, hogy az én tervem és nem dõlök be neki :/
Én bizonyítanék neki. Megmondanám neki hogy egyszer amikor a legkevésbé sem számítasz rá tegyen elég egy szál cigit nem többet, és mondja azt ha valóban nem dohányzol törd ketté, neked meg abban a pillanatban gondolkodás nélkül cselekedned kell mert ha csak egy kicsit is agyalnál rajta már gond van. Persze ezt a legváratlanabb idõben kell megtennie egy teljesen más témájú nagy beszélgetés közben például. Én húgommal is ezt csináltuk így teszteltük, és tényleg nem dohányzott mert többször körbe szimatoltam ott meg én tudom hogy mikor hazudik és mikor nem de ezzel anyáméknak is bizonyította.
A kérdező hozzászólása: Már mindent próbáltam, de kétszer is talált nálam cigit, azóta csak annyi pénzt ad cigit tudjak senni, de nem akarok, mert nem kell.
Az ilyen szülõktõl rosszul vagyok néha. Ma anyám is mondta, hogy tudja, hogy én iszok! 15 éves vagyok és lány az összes alkoholt útálom már a szagától is rosszul vagyok, soha nem voltam kocsmába, nem járok bulizni. De hogy õ hallott ezt azt. És nem hiszi el, hogy nem. Szerintem te se tudsz semmit tenni majd egyszer rájön

Hogy hitessem el a lánnyal hogy szeretem annyira hogy akár minden nap utazok hozzá több órát csak hogy láthassam?

Van egy lány akit a neten ismertem meg és azért nem nagyon akar velem semmit mert messze lakunk egymástol és volt már egy távkapcsolata ami azért nem vált be mert a srác keveset találkozott vele a távolságra hivatkozva. És a lány azt hiszi én is ilyen vagyok pedig nem de nem tudom neki ezt bebizonyítani.

Legjobb válasz: Hát. Utaz hozzá minden nap, több órán át, 1 szál rózsával. Jobb nem jut eszembe :)

Hát. Utaz hozzá minden nap, több órán át, 1 szál rózsával. Jobb nem jut eszembe :)
*: utazz
Egyetértek az elsõ hozzászólóval. Majd meséld el hogy milyen volt a harmadik héten is minden nap több órát utazni.
Hát... elõször is gondold komolyan teljes mértékig, amit most itt leírtál, utána menj, és vegyél busz/ vonatjegyet. Menj el hozzá, örüljetek egymás fejének! Ismételd meg! Amúgy a távkapcsolat buktató idõvel tûnnek ki. Mindkettõtöknek erõsnek kell lenni, ki kell bírni a távot, az esetleges lefújt találkákat, ésatöbbi. De a legjobb bizonyíték a tett. Itt a nyár, van idõd, nem? :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az lesz, idõm lesz ha csinálok és elkezdek lejárkálni hozzá.

Hogyan hitessem el a férjemmel, hogy okos?

Gyerekkorában nem túl jó iskolákba járt, amolyan "helyi fenegyerek gy?jt?k"-be. A tanárok is így álltak hozzájuk.

Legjobb válasz: Hozzátenném, hogy szerintem kevésbé nagy szám, hogy megfelelõ családi hátszéllel, diplomafétises szülõkkel, egyedüli gyerekként, anyagi támogatással tudtam diplomát szerezni. Azt sokkal nagyobb dolognak tartom, hogy õ munka és gyerek mellett tanult, szerintem ez sokkal nehezebb, mint nekem volt - szülõk támogatásával csak fõiskolára járni.

A kérdező hozzászólása: Hozzátenném, hogy szerintem kevésbé nagy szám, hogy megfelelõ családi hátszéllel, diplomafétises szülõkkel, egyedüli gyerekként, anyagi támogatással tudtam diplomát szerezni. Azt sokkal nagyobb dolognak tartom, hogy õ munka és gyerek mellett tanult, szerintem ez sokkal nehezebb, mint nekem volt - szülõk támogatásával csak fõiskolára járni.
Nehogy már neked kelljen kisebbíteni az érdemeidet és magyarázkodni a diplomád miatt, csak azért, hogy õ jól érezze magát! Diplomád van, jó nyelvérzéked..stb, legyél rá büszke. A férjed pedig ilyen idõsen, gyerek mellett egyetemre jár, mégpedig jó eredménnyel. Õ is legyen büszke rá! És ne nyafogjon, mint egy gyerek! Mert egyenlõre nem az látszik, hogy olyan okos lenne, hanem inkább egy kisebbségi komplexusos ember, némi irigységgel. Ne vigasztald, ne magyarázkodj, hanem tudatosítsd benne, hogy legyen reális önképe. Ugyanis egy intelligens ember meg tudja ítélni a saját képességeit. (Egyébként szerintem õ is tisztában van vele, csak kissé rájátszik az önbizalomhiányra, megerõsítést várva.)
A kérdező hozzászólása: Egyébként a vizsgái után mindkettõnk szülei hívták, hogy mi újság és rendre agyon is lett dicsérve (jogosan). Erre annyit reagált, hogy ez mennyire kínos volt neki, hogy ott dicsérgetik. Anyám még viccelõdött is, hogy na, okosabb vagy, mint a lányunk. Ebbõl neki annyi jött le, hogy anyám engem sérteget. Ami nem így van, én is megkaptam a saját dicséretadagomat a sikeres vizsgák után, szerintem anyám is pont, hogy próbálta õt "reflektorfénybe állítani", másrészt nem vagyok sértõdõs. Nem értem, mert ha nekem sikerült jól egy vizsgám és megdicsértek, nekem jól esett és megköszöntem.
A kisebbségi érzés, amit le akar küzdeni végig kiséri egész életén át. Neked volt háttered, neki nem.Ez neki komoly zavaró tényezõ. Kompenzálni próbálja a köztetek kévõ NEM LÉTEZÕ társadalmi különbségeket. Nem irigyellek!!!Sok munkád lesz még vele.
Egy legközelebbi ilyen alkalmával mit reagálna, ha csalódottan ránéznél, és közölnéd vele, hogy "ha te tényleg ennyire buta vagy, akkor szólj, ha visszajött az én okos férjem, akinek gyereket szültem, mert a mostani nem jön be", és ott hagyod elgondolkodni..
Nem lehet, hogy ezt csak hülyeségbõl mondja?vagy teljesen komolyan?Iskolába is mindig az "okosak" mindig mondják, hogy õk nem is annyira jó tanulók, lehetnének jobbak, meg pl ha valaki rajzol valami nagyon szépet, azt mondja arra, hogy ez tök csúnya, nemis tud rajzolni. Lehet, hogy számára az okos emberek okosabbak mint õ, vagy pedig lehet arra is gondol, hogy az életben "nem olyan okos"(mint tanulásban), és ezért mondja.De szerintem ne feszegesd vele ezt a témát, az a lényeg, hogy te tudod, hogy õ okos, és ha õ maga szerint nem az, akkor hagyd rá, a lényeg, hogy te tudod.
Talán mond el neki, hogy ezt a helyzetet hogy látod, valamint azt is, mennyire büszke vagy rá.
A támogatáson kívül sokat nem tudsz tenni. Ha eléri a kitûzött céljait, és megbizonyosodik róla, hogy a diploma nem minden, és, hogy neki is sikerült, de még hogy, büszke lesz magára, megnyugszik. Neki ez valamiért fontos. Lehet, hogy régen is szeretett volna továbbmenni, de nem volt rá lehetõség, és ez nem is miattad érzett alsóbbrendûségi érzés, hanem az álmok megvalósítása.
"Ami még fontosabb: sok dologban elnézõ tudok lenni párkapcsolatban, viszont a szellemi szintben nem. Ha nem tartanám okosnak, nem lenne a férjem se." Vicces, hogy ezt írod amikor sokszor magántanárok kellettek ahhoz, hogy meglegyen a KETTES! XD
(na ezt a "szégyen hogy magántanár kellett a ketteshez" dumát hagyjátok már, kérlek. bár már manapság egyre több a kamu egyetem, azért még igenis vannak olyanok, amikbe ha beleszakadsz is lesz tárgy ami nehezebben lesz meg, és vannak olyan tárgyak, amikbõl kettest 80%tól kapsz, meg van olyan is hogy a tanár nem adja le az anyagot(vagy csak a felét). úgyhogy ha fogalmad sincs valamirõl ne szólj hozzá)
A kérdező hozzászólása: Most olvasom vissza, hogy a gyerek dolgot félreérthetõen írtam. Nem az én gyerekem, hanem a férjem elõzõ házasságából van, tehát nem él velünk.
Amit az utolsó igaz, az tény. A jobb (!) egyetemeken, és ehhez nem is kell csak a Bp-n lévõkre gondolni, egy 2 azt jelenti, hogy ezzel már megkapod a diplomát. Tehát dolgozhatsz a szakmádban. Ahol az egyetem vállalja, hogy a kettessel kikerült diákja is tud annyit, hogy érvényesülhessen.
Én nem leülnék vele és a szájába rágnám, hogy hogy látom, hogy de õ akkor is okos. Ha ilyen komplexusa van mért hinné el? Szerintem az ilyen nem túl feltûnõ utalások sokkal hatásosabbak. Kis dícséretek, de nem kell túlzásba vinni. Mondjuk valamit tanul és odamész megnézed és döbbenten kérdezed, hogy te ezt érted? Én alig vizsgáztam le belõle. (ahogy fogalmaztál úgy is minden sikerül neki jó jegyre) Szerintem az ilyesmiket õszintébbnek érezné, még ha alapból õszinte hogy okosnak gondolod. Csak ne legyen megjátszott.
A kérdező hozzászólása: Sehol nem említettem, hogy büszke vagyok rá. Ezt milyen szövegkontextusból szûrted le?
Nem tudom. :S Én arra nem lennék büszke, hogy magántanár kellett a ketteshez.
Nekem úgy tûnik, mintha a férjed egy picit maximalista lenne. Egyébként meg ha te annyiszor elmondtad neki, és mégsem akarja elfogadni, akkor nagyon mást nem tudsz tenni. Lehet, hgoy ez a kisebbségérzés eltûnik, amint megszerzi a diplomáját. Másban egyébként nincs "elnyomva"? Szóval azért õ hordja a nadrágot?
Világosítsd fel, hogy egyáltalán nem vagy okos, zseni. Mondd azt neki, hogyha zseni lennél akkor nem kellett volna magántanárhoz járnod azért, hogy a kettes meglegyen.
A kérdező hozzászólása: Kimondva soha nincs, hanem bizonyos helyzetekben utal rá. Ha egy anyagot nem ért meg azonnal, illetve vizsgák elõtt is. Inkább az "én erre nem vagyok képes", "kevés vagyok én ehhez". Az egész testbeszéde, arckifejezése is tükrözi ezt. Említettem, hogy a reál tárgyak (matekkal az élen) nem az erõsségeim, viszont a nyelvek érdekelnek, ezért jól is mennek. Amikor nyelvet tanulok és néha megkérem, hogy kérdezzen ki, akkor úgy néz rám, mintha valami zseni lennék, hogy jééé ezt õ nem tudná. Dehogynem, ha ugyanannyi idõt fordítana rá. Ilyenekben jön ki, hogy engem valami zseni csodabogárnak tart, míg magát együgyûnek. Értem én, hogy ezzel kapcsolatban az önbizalmával van gond, de már nincs ötletem, hogy miként tudnék ezen segíteni. Mert a "nekem ez nem megy, kevés vagyok hozzá" litániát hallgatni és a búval bélelt arcát nézni nem túl felemelõ.
A kérdező hozzászólása: Ezen is túl vagyunk, de semmi haszna nem volt. Sõt, már azt is mondtam neki, hogy ha õ ezt reklámozza magáról, a végén még én is el fogom hinni. Annak meg nem lesz jó vége.
A kérdező hozzászólása: Én is ebben reménykedtem. De már a második intézményben van, ahol sorra hullanak ki mellõle a diáktársak, míg õ jó eredménnyel teszi el a vizsgáit. És még mindig itt tart...(mérmint ott, hogy õ hülye).
Ó a családomban kapásból két ilyen férfit is meg tudnék említeni neked. Az egyik az édesapám, aki szintén olyan környezetben nevelkedett, ahol nem volt pénz (meg igény sem) a továbbtanulásra. Gyakorlatilag szívták a vérét, hogy most miért nem jó neki lakatosként, amikor elmehet dolgozni a gyárba és pont. Munka mellett estin leérettségizett, majd elment egyetemre. Az elsõt otthagyta, mert nem arra a szakra vették fel ahova menni akart, de ment a hitegetés, hogy egyetemen belül már könnyebb átkerülni a másik szakra (hát akkor nem volt az). A saját rokonsága kiröhögte és közölték vele, hogy "látod, látod te csak egy lakatos vagy, nem kell neked erõlködni, úgysem megy". Aztán felvették oda ahol késõbb megismerkedett édesanyámmal. 7 évvel volt idõsebb a többieknél. Már együtt éltek anyuval és én is megszülettem mikor a másoddiplomájukat csinálták. Amire én is emlékszem. Anyu úgy tanult nagyjából, mint ahogy te is írod. Egy-két kulcsszót kiragadott és elég jó beszélõkéje volt hozzá, hogy ne jöjjenek rá, hogy valójában nem magolta be az egész anyagot. Általában a vizsga elõtti napon állt neki a tanulásnak, de mivel iszonyat jó memóriája és esze van mindig sikerült ennyi készüléssel is levizsgáznia. Egyszer bukott csak meg ha jól emlékszem. Apu viszont hetekkel elõbb neki látott, a könyveket elõröl hátra bevágta (ami ugye ilyen mennyiségû anyagnál nem kis dolog). Iszonyatosan félt tõle, hogy ha kihagy akár egy mondatot is, majd arra kérdeznek rá és azt hiszik hogy õ nem készült eleget és hülyének nézik. Viszont képtelen volt szóban visszaadni a tudását. Teljesen leblokkolt mindig és úgy hebegett-habogott, mint akinek tényleg lövése sincs arról amit mondani akar. Annyira emlékszem az egyik vizsgájukra (már ovis voltam és sokszor mentem velük, mert messze laktak a nagyszüleim). Õk voltak az utolsók, elõbb anyu utána apu és ugye anyának bent kellett maradnia a felelet alatt. Kb. 5 perc után megunta apa küzdelmeit és a vizsgáztató legnagyobb meglepetésére kifakadt, hogy szedje már össze magát és ne hülyéskedjen, kívülrõl fújja az anyagot. Mostanra már fogalmam sincs hány diplomájuk van, de apu még mindig nem érzi magát elég okosnak, pedig európa és világ szintû konferenciákon is tart elõadásokat a szakterületén. Valahogy nem sikerült soha elhinnie, hogy ugyan olyan értékes és okos, mint a többiek. Viszont mára már legalább ez nem látszik rajta mások számára. A võlegényem szintén meg van róla gyõzõdve, hogy nem olyan "okos", mint én, ami nem igaz, de hasonló körülmények között nevelkedett, mint édesapám (náluk sem volt pénz a taníttatásra). Most szeretne majd munka mellett leérettségizni és nagy vágya, hogy egyetemen tanulhasson. Annyiból szerencsésebb a helyzet, hogy azért látom rajta, hogy kezdi elhinni, hogy képes rá. Mondjuk sokszor kellett ráreccsennem, hogy hagyja abba az önsajnálást, mert azzal nem jutunk elõre és ha szerinte õ ezért, meg azért nem okos, akkor mit gondol rólam (õ pont a matekos és gyakorlati tárgyakban jó, amikkel én nem vagyok nagy barátságban)? Szóval van akinél bejön az ösztönzés és van akinél nem. Viszont ha eddig nem hitte el magáról, valószínûleg már nem nagyon tudsz rajta változtatni.
mond neki hogy ha nem hiszi el akkor a krva anyját :)

Hogyan hitessem el az anyóssal, hogy a kutyája, ami mindent tönkretesz a lakásban több anyagi és egészségbeli kárt okoz, mint lelki békét? Lehet az anyós a makacsabb nem a kutya!

Legjobb válasz: huha kicsit kutya ellenes vagy nem? nem is biztos hoyga kutyávbal van itt a baj.nézd bizonyitott tény ,hoyg aki állatokkal él együtt,abnak az immunremndszerre sokkal jobb ,minta ki viszolyog tölük,mint te is.én 4 beagle-vel,és 2 rágcsáloval osztom mega házunkat .és még élünk mind ketten,söt a párom mondta a minap,hogy amiota vannak állataink azota nem beteg olyan sürün.ha ennyire zavar,akkor ne menj oda,ha szereti az állatkáját a kkor fogadd ezt el.

Amit most leírtál kedves az egy kutya napi programjába mind bõven belefér. Hisz ezért kutya , fut, játszik, hempereg, ugrál , nyáldzik, stb... A kutya ezért kutya , mi kutyaimádok ezért szeretjük õket. Amit te leírtál az egyszerüen azt jelenti hogy nem szereted a kutyákat(avagy csak 2 km-es körzetbõl) .
huha kicsit kutya ellenes vagy nem? nem is biztos hoyga kutyávbal van itt a baj.nézd bizonyitott tény , hoyg aki állatokkal él együtt, abnak az immunremndszerre sokkal jobb , minta ki viszolyog tölük, mint te is.én 4 beagle-vel, és 2 rágcsáloval osztom mega házunkat .és még élünk mind ketten, söt a párom mondta a minap, hogy amiota vannak állataink azota nem beteg olyan sürün.ha ennyire zavar, akkor ne menj oda, ha szereti az állatkáját a kkor fogadd ezt el.
lehet hogy neki lelki tényleg béké okoz. Inkább arra vedd rá hogy nevelje meg!! a te amúgy hozzáállásod sem éppen rugalmas :)
Lehetséges, hogy egy kölyök kutyáról beszélünk, akinél mindez természetes és idõvel elmúlik. Mindenesetre akár kölyök, akár nem nevelni kell. Meg kell neki tanítani, hogy mit szabad és mit nem. Nekünk embereknek több türelemre van szükségünk egy állattal szemben, mint fordítva. Az egészségbeli kárt pedig nem értem, amit a kutya okozhat. Az mi?
Amennyiben a Te lakásod, úgy egyszerûen meg kell mondani neki, hogy mi is a helyzet. Viszont ha az anyós lakása akkor semmi közöd hozzá.
Te beteg vagy....
ha jól értem te laksz nála? a saját lakásában azt tesz amit akar! nekem három nagy test kutyám van bent mégsem haltunk még bele. Szokj hozzá vagy költözz el!
Nem a te dolgod. Inkább értsd meg, mit szeret rajta!
Zárd össze anyósod 1 hétig a kutyával azt rájön h merrehányméter..:D
A kérdező hozzászólása: Nem az én lakásom, de áttétesen nekem is okoz anyagi kárt. Egészségbeli kár??? Rázza a bundáját-por száll mindenfele(konyhában is), kutyaszõr-nem biztos, hogy egészséges megenni. A por honnan származik egy kutyán? Amit másik kutya lepisált fûszálat, belepte a homok, ez meg beletrappol és ráragad, na itthon meg belekeni mindenbe és ezt porolja szét.
Azzal tudsz segíteni a dolgon, ha átfésülöd a szõrét, akkor a benne lévõ por is kijön belõle. Ez tavasszal különösen fontos, rendszeresen kell csinálni. Le lehet törölgetni a tappancsait, ha bejön a házba nedves szivaccsal. Beszéljétek meg közösen, hogy kutyasuliba viszitek az ebet, akkor okos és engedelmes lesz és nem tesz tönkre semmit a lakásban.

Hogy hitessem el a lányommal, hogy nem kövér?

Mostanában elkezte mondogatni,hogy kövér,"nagy"a hasa,ésle akar fogyni.Hiába mondjuk,hogy vékony és nem kell fogynia,nem hiszi el,pedig sokat beszélgettem vele err?l.Vacsorát egyáltalán nem eszik már,és a barátnöivel folyton edzenek.A szerintem a barátn?it akarja utánozni,mert most mindenhol a fogyókúra a men?.Hogy el?zzem meg h nagyobb baj legyen?Vigyem pszichológushoz?

Legjobb válasz: na jó... az evészavar önértékelési zavar,ha serdül a lányod,sokszor tudat alatt így akarja kifejezni,hogy õ a maga ura. - természetesen sok-sok egyéb dolog is van a háttérben. Én elvinném pszichológushoz mindenképpen,egy kifejezetten evészavarral foglalkozóhoz vagy beíratnám pszichodrámára (www.pszichodrama.hu). Most még biztos nem olyan súlyos dolog ez,lehet,hogy egy átmeneti válság,de jobb megerõsíteni picit a lelkét

13 évesen 47 kilóval én boldogabb lennék mint valaha .Szerintem ha anorexiásokról mutatsz neki képeket megretten és elkezd normálisan étkezni. De egyébként én a tesómmal aki sportoló sokat beszélgetek az étkezésrõl és nyugodtan elmondhatod neki hogy a rendes ételek (tehát sajtburger csoki kizárva)kicsit sem hizlalnak és a diétának a vitaminok és fehérjék bevitele is a része.
én 13 vagyok és 51 kg de nemérzem magam kövérnek mármint az osztálytársain 46-55 kg ok a lányok és szerintem a 47 az pont jó ha nagyon lefogy akkor már túl vékony lesz és azsem szép mongyuk az edzés az nem okozhat nagy problémát mert attol csak erõsebb lesz de az már baj ha nem akar rendesen enni mond meg neki hogy nemkell zsírosat ennie és vacsorára nem kell olyan sokat de azért egyen valamit legalább barnakenyeret vagy ilyen magosat
Vigyázz, nehogy túlzásba essen, mert akkor egy pszichológust is be kell vonni, ha esetleg látod, hogy sokat fogy, mert anorexiát is kifejleszthet a környezete hatására. 13 évesnek nem szabadna így fogyóznia.
na jó... az evészavar önértékelési zavar, ha serdül a lányod, sokszor tudat alatt így akarja kifejezni, hogy õ a maga ura. - természetesen sok-sok egyéb dolog is van a háttérben. Én elvinném pszichológushoz mindenképpen, egy kifejezetten evészavarral foglalkozóhoz vagy beíratnám pszichodrámára (www.pszichodrama.hu). Most még biztos nem olyan súlyos dolog ez, lehet, hogy egy átmeneti válság, de jobb megerõsíteni picit a lelkét
szerintem õrültség amit csinál a... (tegezlek)lányod én 12 éves vagyok kb talán 147-149 cm és 28kg... én inkább híznék mint fogynék mert olyan vagyok mint egy hurkapálcika... inkább örülne hogy van mit mozgati a testén és nem olyan mint egy csontváz!
mennyi idõs?
Tegyel fel ide egy kepet ( az arcat kitakarhatod ) es kerdezd meg az emberek velemenyet, h mit gondolnak rola, kover-e vagy sem. Aztan mutasd meg az eredmenyt neki. Talan idegen, kevesbe elfogult embereknek el fogja hinni, h felesleges fogyokuraznia. Mas otletem nincs.
47kg???? En 53kg vagyok, es nagyon is jol nezek ki..Telyesen megvagyok elegedve magammal 13.-eves letemre, gyorsan beszely a lanyod fejevel!Sok sikert:)
A kérdező hozzászólása: 13 éves.2.válaszoló:képet nem tudok betenni róla, nics fönn ezen a gépen.Azért az adatait leírom.163 cm kb 47kg.mellbõség:77cm derék:61cm csípõ:79cm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tippeket, rendesek vagytok h írtatok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!