Találatok a következő kifejezésre: Hogy ha utolsó mensim első (4 db)

Ha december 8-án volt az utolsó mensim első napja, és tudom, hogy a baba dec 20-21 között foganhatott, akkor most jan 6-án pontosan mennyi idős terhes vagyok?

Amúgy négy pozitív tesztem van, elég hamar kimutatta:-)

Legjobb válasz: 4 hetes és 1 napos terhes vagy ma.Az utolsó mensi elsõ napjától számolják,de a babó kb 2 hetes lehet,akkor volt a megtermékenyítés. Gratula,és vigyázz magatokra! 14 hetes kismami

4 hetes és 1 napos terhes vagy ma.Az utolsó mensi elsõ napjától számolják, de a babó kb 2 hetes lehet, akkor volt a megtermékenyítés. Gratula, és vigyázz magatokra! 14 hetes kismami
Dec 8-tól kell számolni a terhesség korát. A fogantatás napjától a baba korát számolhatod, de ez senkit nem fog érdekelni, mert sokszor bizonytalan az idõpont, illetve te sem tudod bizonyítani. Minden doki az utolsó mensi elsõ napját nézi, a várható szülés idejét is ez alapján kalkulálják..stb. A terhesség alatt ez az egyetlen fix idõpont, az ultrahang is mindig más dátumot fog megadni, mert az meg a baba méretei alapján fog számolni.
egyénenként változó, de neked még sok van a mensidig. Én csak utána tesztelnék 5 nappal, ha kimarad!
Mi decemberben kezdtünk elõször próbálkozni, és 20-a körül volt peteérésem. 29-én csináltam is gyorsan egy tesztet, amit a legbiztosabbnak mondtak a gyógyszertárban. Egy hétig szomorkodtam az eredmény miatt. Aztán január 5-én nem jött meg! Nen mertem újra tesztet csinálni, (csak jan. 9.-én) mert féltem az újabb csalódástól. Most 12 hetes boldog kismama vagyok!!! Szerintem akármikor csinálhatsz tesztet, de saját magad megnyugtatására inkább várj a következõ mensidig, hogy ne keseregj feleslegesen! Szurkolok neked! :) ))

Még van remény, hogy abban a petezsákban baba van? Ha az utolsó mensi első napjától számoljuk, hat hetes terhes kéne legyek,

de ma az orvos hüvelyi uh-n is csak egy 14x9 mm-es petezsákot látott. Azt mondja, lehet kisebb a terhesség, menjek vissza egy hét múlva. Felírt progesteront, mert volt két elhalt terhességem. Meg?rjít ez a bizonytalanság.

Legjobb válasz: Persze hogy lehet! Én 6 hetesen voltam akkor volt 6mm-es petezsák, rá egy hétre már szívhang és 6 mm-es baba!!! És nekem 1 héttel késõbb fogant, tudom mert hõmérõztem! Így abszolút reális! Nyugi, ott lesz a baba! Minden jót kívánok!

Persze hogy lehet! Én 6 hetesen voltam akkor volt 6mm-es petezsák, rá egy hétre már szívhang és 6 mm-es baba!!! És nekem 1 héttel késõbb fogant, tudom mert hõmérõztem! Így abszolút reális! Nyugi, ott lesz a baba! Minden jót kívánok!
Én is hasonlóan jártam, 6 hetesen mentem uh-ra és a doki csak petezsákot látott, és hazaküldött 2 hét pihire hogy nõjön még a baba. Na de amikor visszamentem már ott volt és szívhang is volt! Ne aggódj ott lesz nálad is! Boldog babavárást. 16 hetes pocakos
Szerintem sem érdemes aggódnod. A 6. héten még nálam sem volt semmi, de a 8. héten már dobogott a baba szíve! Nálam is hasonló a helyzet, 32 napos ciklusaim voltak, így tudom, hogy késõbb volt a peteérésem is, és ilyenkor pár nap is rengeteget számít! Ne aggódj, biztosan rendben lesz minden veletek! Nekem is volt már elhalt terhességem, tudom nem könnyû, de muszáj pozitívan hozzáállni, mert különben megõrül az ember.
Ne aggódj.Én is átéltem.3 hüvelyi ultrahangon voltam , mire egyértelmû volt, hogy ott a baba.petezsák az volt, elég hamar látni lehetett csak úgy tûnt üres.A doki azt mondta várunk.Ha vérzés vagy görcsölés van , akkor rögtön menjek, mert akkor lehetséges egy vetélés.De nem volt semmi baj.21 hetes vagyok. 1. hüvelyi ultrahang: rendes nagy uterusban 6x6 mm-es petezsáknak imponáló képlet.Korai terhesség? 2. hüv. ultrh.:gravid uterusban 7, 7 x 18, 3 mm-es szabálytalan alakú petezsák.Missed ab.grav, .s.6? 3. hüv. ultrh.:Gravid uterus cavumában egy szabályos petezsák, benne egy élõ embrio CRL:18, 7mm Subchorialisan kiterjedt 40 x 10 mm-es haematoma. ekkor már 8 hetes 4 napos voltam.
Szia! Én múlt kedden voltam dokinál, azaz 21-én, akkor voltam pont 6 hetes. De 6 mm es szabályos petezsákot látott, és május 11-re !!!! hívott csak vissza.A teszt 10 nappal elõtte lett elõször nagyon halvány pozitív, és 2 naponta csináltam újat, még aznap is amikor már nagyon hamar erõs pozitív lett. Gondolhatod, alig bírom ki. De szerintem nekem is késõbb volt a beágyazódás. Azóta sem érzek semmi különösebb tünetet, bár néha hányingerem van, de nem reggel és többet alszom, amúgy semmit nem érzek. Mellfeszülés ilyesmi semmi. Neked van tünet?
Utolsó vagyok, azt elfelejtettem, hogy én kértem utrogestant, mert jan-ban volt missed abom és csak egy mensim jött meg azóta. üdv
A kérdező hozzászólása: sziasztok mindenki. Nagyon hálás vagyok a válaszaitokért. Sokkal könnyebb így kibírni, hogy látom, más is ugyanazzal a problémával küszködik, amivel én. Május elseje miatt nem tudtam visszamenni a dokihoz tegnap, de lehet, hogy jobb is, mert ha még mindig nem látszana, sík ideg lennék. A melleim valósággal fájnak reggel, úgy feszülnek, más tünetem nincs, néha egy kis hányinger vagy émelygés, de egyszer sem hánytam. a progesteront már ötödik napja használom, habár efelõl is kétségeim vannak, mert állítólag rákkeltõ és a magzati elhalást sem akadályozza meg minden esetben. De azért igyekszem pozitívan gondolkodni csak egy kicsit nehéz már két missed ab. után. Komplikációmentes babavárást és egészséges babákat kívánok nektek és magamnak is, lányok!
A kérdező hozzászólása: sziasztok. tegnap jöttem ki a kórházból, sajnos meg kellett mûteni. AZ orvos azt mondta, nem is talált embriót a petezsákban, az üres petezsák azonban növekedett! Hallottatok már ilyenrõl?? Már nem tudom mit tegyek, ez volt a harmadik missed ab-om. Mindenesetre köszönöm nektek a biztató szavakat és remélem, hogy nektek semmi gond nem lesz terhesség alatt.
Hmmmmmm......nehéz bármit is irni, nagyon sajnálom. ..... Most pihenjél sokat, lelkileg töltödj fel, és mindenképp az orvossal beszéld meg, hogy mit-hogy tegyél, hogy erõsödj meg és mennyi idõt kell várni a következõ babáig.Ne add fel!! Szoritunk!

Hogy ha az utolsó mensim első napja jan 31-én volt és febr. 4-ig tartott, akkor is kb a 14. napon van peteérésem?

Ja és azt hozzátenném, hogy nem redszeres a menstruációs ciklusom. Ennek fényében/ismeretében hoygan kell számolnom.

Legjobb válasz: nekem a kiszámolás sosem jött be.ahoz tudni kell, h pontosnan milyen hosszuak a ciklusaid.jó ideig én csak ki számoltam magamnak, és nem volt eredmény.az utobbi idõben kiszámoltam, és vettem ovulácios tesztet is,és figyeletem a szervezetem,természetesen a két nap nem eggyezett egyszer se.a papirforma biztos sok mindenkinek bejön, de sokaknak nem.nem vagyunk egyformák, és a szervezetünk is máshogy reagál,szinte minden hónapban.Javaslom vegyél ovu tesztet, és sokkal biztosabbra mész.sok sikert.

nekem a kiszámolás sosem jött be.ahoz tudni kell, h pontosnan milyen hosszuak a ciklusaid.jó ideig én csak ki számoltam magamnak, és nem volt eredmény.az utobbi idõben kiszámoltam, és vettem ovulácios tesztet is, és figyeletem a szervezetem, természetesen a két nap nem eggyezett egyszer se.a papirforma biztos sok mindenkinek bejön, de sokaknak nem.nem vagyunk egyformák, és a szervezetünk is máshogy reagál, szinte minden hónapban.Javaslom vegyél ovu tesztet, és sokkal biztosabbra mész.sok sikert.
a rendszertelen havivérzéssel pedig lehet orvoshoz kéne fordulnod, ha babát szeretnél.
A kérdező hozzászólása: Átnéztem az utóbbi 5 év mensieit, és rájöttem, hogy egy nappal elszámoltam minden egyes ciklus, most végztem egy rövid számolást és az eredmény: átlag 27-28 naposak a ciklusaim(a kisebb vagy nagyobb napszámok csak elvétve fordultak elõ) Ez jelenthet jót?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!