Találatok a következő kifejezésre: Hogy ha utolsó mensim (14 db)

Ha valaki nem emlékszik, mikor volt az utolsó mensije, akkor az orvos, hogyan tudja megállapítani, hány hetes terhességről van szó?

Legjobb válasz: Szia hát majd az uh kb megmutassa hány hetes vagy a baba növekedése alapján meg azért kb csak emlékszel hogy hónap eleje vagy közepe táján voltál beteg nem? azért percre pontosan annak se tudják megmondani aki tudja mikor volt az utolsó mensi nekem az uh-n 7 hetes voltam rá 2hétre 8hetes kicsit kavaró most az elején de kialakul majd jó baba várást

Szia hát majd az uh kb megmutassa hány hetes vagy a baba növekedése alapján meg azért kb csak emlékszel hogy hónap eleje vagy közepe táján voltál beteg nem? azért percre pontosan annak se tudják megmondani aki tudja mikor volt az utolsó mensi nekem az uh-n 7 hetes voltam rá 2hétre 8hetes kicsit kavaró most az elején de kialakul majd jó baba várást
Én sem tudtam, de így is meglett a baba, nincs ezzel semmi gond. Papírforma szerint a 39. héten született, hát a fene tudja, lehet, hogy tényleg egy héttel korábban jött (mert front volt, állítólag attól jöhet egy két héttel korábban), de lehet, hogy pont idejében jött és akkor egy héttel idõsebb volt. Végülis mindegy, egy-két hét eltérés nem nagyon számít.
Én tudom az utolsó mensesem idõpontját, de a ciklusaim hosszabbak , mint 28 nap, így nem alkalmazható a megszokott módszer. Ezért uhon állapítják meg a baba korát, és abból dolgoznak mindig, nem naptármódszerbõl.

Ha december 8-án volt az utolsó mensim első napja, és tudom, hogy a baba dec 20-21 között foganhatott, akkor most jan 6-án pontosan mennyi idős terhes vagyok?

Amúgy négy pozitív tesztem van, elég hamar kimutatta:-)

Legjobb válasz: 4 hetes és 1 napos terhes vagy ma.Az utolsó mensi elsõ napjától számolják,de a babó kb 2 hetes lehet,akkor volt a megtermékenyítés. Gratula,és vigyázz magatokra! 14 hetes kismami

4 hetes és 1 napos terhes vagy ma.Az utolsó mensi elsõ napjától számolják, de a babó kb 2 hetes lehet, akkor volt a megtermékenyítés. Gratula, és vigyázz magatokra! 14 hetes kismami
Dec 8-tól kell számolni a terhesség korát. A fogantatás napjától a baba korát számolhatod, de ez senkit nem fog érdekelni, mert sokszor bizonytalan az idõpont, illetve te sem tudod bizonyítani. Minden doki az utolsó mensi elsõ napját nézi, a várható szülés idejét is ez alapján kalkulálják..stb. A terhesség alatt ez az egyetlen fix idõpont, az ultrahang is mindig más dátumot fog megadni, mert az meg a baba méretei alapján fog számolni.
egyénenként változó, de neked még sok van a mensidig. Én csak utána tesztelnék 5 nappal, ha kimarad!
Mi decemberben kezdtünk elõször próbálkozni, és 20-a körül volt peteérésem. 29-én csináltam is gyorsan egy tesztet, amit a legbiztosabbnak mondtak a gyógyszertárban. Egy hétig szomorkodtam az eredmény miatt. Aztán január 5-én nem jött meg! Nen mertem újra tesztet csinálni, (csak jan. 9.-én) mert féltem az újabb csalódástól. Most 12 hetes boldog kismama vagyok!!! Szerintem akármikor csinálhatsz tesztet, de saját magad megnyugtatására inkább várj a következõ mensidig, hogy ne keseregj feleslegesen! Szurkolok neked! :) ))

Ha a mensi utolsonak tuno napjaban voltam a baratommal es masik nap meg tartott a mensim egy olyan minimalis szinten akkor biztos lehetek benne hogy nem lettem terhes?

Legjobb válasz: Soha nem lehetsz biztos benne. Vannak olyan nõk, akik kizárólag a menzesz alatt tudnak teherbe esni. Pete bármikor érhet. Kicsi az esély, az tény, de nem zárható ki a terhesség.

Soha nem lehetsz biztos benne. Vannak olyan nõk, akik kizárólag a menzesz alatt tudnak teherbe esni. Pete bármikor érhet. Kicsi az esély, az tény, de nem zárható ki a terhesség.
Meg van az esély arra, hogy terhes vagy. Sokat gondolkodom azon, hogy én 17 éves koromra elég sok felvilágosító órát megjártam, és ezt mindig elmondták: védekezni, védekezni, védekezni. Elõtte kell gondolkodni, nem utána. Szerintem vegyél egy tesztet.
Dehogy lehetsz biztos. Nem egy olyan nõ van, aki menzesz alatt esett teherbe. Nem kellene védekezés nélkül szexelni. Most izgulhatsz. Két hét múlva csinálj tesztet,
Azt nem értem, hogy miért fogy a magyar, ha ilyen a szexkultúránk? Ilyen alapon minden második nõnek gyereket kellene szülnie 17 évesen. Aztán utána a többit, mert van még néhány tévhit. Vagy mindenki megy abortuszra?
És ha nem lenne világos: azért lehet menzesz alatt teherbe esni, mert az új ciklus a menzesz elsõ napján kezdõdik és nem akkor, amikor már nem vérzel.

Próbálkoztunk babával. Ez a hónap úgy megy el hogy nincs olyan nap hogy ne görcsöljek. Nagyon rendszertelen a mensim, 24re kell elvileg hogy megjöjjön, Utolsó jún15. volt. Lehet baba? Szívalakú méhem van. Az adhat okot a görcsölésre ha baba van?

Legjobb válasz: Sajnos a görcsölés semmit nem jelent, viszont ha folyamatosan görcsölsz, látnia kéne orvosnak. Ha tudod, mikor volt pé-, ahhoz képest 15 napra akár pozitívat is tesztelhetsz, ha nagyon kíváncsi vagy. De a csalódások elkerülése végett inkább várj!

Sajnos a görcsölés semmit nem jelent, viszont ha folyamatosan görcsölsz, látnia kéne orvosnak. Ha tudod, mikor volt pé-, ahhoz képest 15 napra akár pozitívat is tesztelhetsz, ha nagyon kíváncsi vagy. De a csalódások elkerülése végett inkább várj!
A kérdező hozzászólása: Tegnap voltam dokinál és még fokozódott a boldogságom: Valószinû két baba van:)
Jaj, de jó! Éreztem...
A kérdező hozzászólása: Sziasztok csajok! Ma reggel pozitívat teszteltem. Olyan boldog vagyok:)
Akkor még van remény! :) Mindenképp írj!
A kérdező hozzászólása: Segítömnek üzenem voltam dokinál de az uh ne mutatta ki sajna a babát. 2 hét múlva megyek vissza mert azóta se jött meg.Nem zárta ki a doki a terhességet , lehet korán mentem, de jelentkezni fogok.
A kérdező hozzászólása: Rendben! Köszi a drukkot. Január óta már ideje lenne ha baba lenne.
Drukkolok! Majd írd meg az eredményt, légyszi!
A kérdező hozzászólása: Hétfõn megyek orvoshoz. Köszönöm a válaszodat. Van már egy 4 éves kisfiam és vele is hasonlókat éreztem. Igaz ikrek voltak egy baba elment 12 hetesen. Inkább kivárom mert igazad van inkább legyen meglepetés minthogy csalódjak.
Hú, ez jó, ha Neked jó! ( én nem örülnék neki felhõtlenül, ez a rémálmom, de nem vagyunk egyformák...) Sok sikert, és problémamentes terhességet kívánok! :)

Szeretnék nagyon teherbe esni, mit tegyek? Az utólső mensim 2008.12.19-én volt, és dec.23-ától szinte mindennap szexeltünk. Azóta csináltam teszteket de semmi, most 01.15-16ra kéne megjönni ha jól számolom, mit csináljak hogy biztos siker legyen?

a termékeny napjaim 27,28,29,30,1-je az volt a peteérésem állítólag. hogyan tudnám ezt követni rendesen?

Legjobb válasz: Én azt olvastam, hogy ha minden nap együtt vagytok akkor az a kiskatonáknak nem jó, mert ilyen rövid idõ alatt nem tud annyi és olyan minõségben újratermelõdni. A legideálisabb a 2-3 nap. Akkor lesznek a legéletképesebbek, mozgékonyabbak. Ráadásul, ha 2-3 naponta csináljátok, akkor sem lehet lemaradni a peteérésrõl. A lány hímivarsejtek akár 4 napig is elélnek odabent a nagy Õ-re várva. Amúgy a peteérés figyelésére a legjobb, ha méred az ébredési hõmérsékletedet, és figyeled a folyásod állagát és mennyiségét. Ezekbõl szinte tutira lehet következtetni a pé-re!! Sok sikert a babához.

Én azt olvastam, hogy ha minden nap együtt vagytok akkor az a kiskatonáknak nem jó, mert ilyen rövid idõ alatt nem tud annyi és olyan minõségben újratermelõdni. A legideálisabb a 2-3 nap. Akkor lesznek a legéletképesebbek, mozgékonyabbak. Ráadásul, ha 2-3 naponta csináljátok, akkor sem lehet lemaradni a peteérésrõl. A lány hímivarsejtek akár 4 napig is elélnek odabent a nagy Õ-re várva. Amúgy a peteérés figyelésére a legjobb, ha méred az ébredési hõmérsékletedet, és figyeled a folyásod állagát és mennyiségét. Ezekbõl szinte tutira lehet következtetni a pé-re!! Sok sikert a babához.
ez valóban igy van ahogy az elöttem válaszóló leírta! Sok sikert a továbbiakban!
Én rácáfolnék az elõttem szólokra. Mi minden nap csináltuk, volt hogy naponta többször is, mert így esett jól. És rögtön terhes lettem. egyébként a peteérésre nem lehet adni, mert egy nagyon jó orgazmus extra peteérést válthat ki sok sikert
az az igazság, hogy erre nincs recept. A reggeli hõ mérése a legjobb és mellé az ovulációs teszt nagyon sokat segít. az pontosan megmondja mikor legyetek együtt!! bõvebb infó errõl: http://www.babatervezok.otthona.net
Én Gábriel LH tesztet vettem és azonnal sikerült. Abból megtudod mikor van peteérésed.
A kérdező hozzászólása: hát most ott tartok hogy december óta csináltam 2teszetet az negatív volt.de ma 2009.jan.17-én már a 3napos késénél tart a mensim, de mégis fáj a mellem, föleg a mellbimbóm, kicsit a hasam is, a folyások pedig átlátszó ez mit jelent? akkor vegyek ma tesztet és megcsináljam?vagy várjak még.
Ne terhes tesztet vegyél, hanem LH tesztet! Már persze akkor, ha most sem vagy terhes és a következõ ciklusod alatt az LH teszt megmutatja melyik napon van a peteérésed. Minden le van írva benn, hogyan kell csinálni.
Még annyit, hogy ha terhes vagy lehet csak kicsit késõbb mutatja a teszt. Nekem az ötödik napon volt határozott pozitív, addig meg olyan halvány csík volt, hogy csak én láttam, azt is csak a megadott idõn túl, kb 10 perc után ami a leírás szerint már nem értékelhetõ. Mégis terhes vagyok 32 hetes. De az ötödik nap már le sem lehetett volna tagadni a második csíkot.
A kérdező hozzászólása: most ottartok hogy 4napot késik a mensim, soha nem volt ilyen, mostmár biztos hogy kimutatja a teszt ha megcsinálom holnap? ja és ha nem a reggeli elsö pisiböl csinálom de addig nem iszok így nem hígul meg akkor is jó?és az normális ha fáj a hasam alul és a mellem is fáj föleg a mellbimbóm?

Hogyan számolják a heteket a nőgyógyászok, ha febr 15-én volt az utolsó mensim, hány hetes kismama leszek jövőhéten? Csak azért mert dimenziós uh-ra megyünk, és szeretnénk tudni a baba nemét és hogy minden rendben van e?

Legjobb válasz: Ha jól számoltam ma vagy 15 hetes. Mehettek 3d-re deazt mondják a 18. héten többet látni, de ha jól fordul akkor jövöhéten is sokat mosolyoghatsz..

Ha jól számoltam ma vagy 15 hetes. Mehettek 3d-re deazt mondják a 18. héten többet látni, de ha jól fordul akkor jövöhéten is sokat mosolyoghatsz..
Ma vagy pont 15 hetes. Jövõ hét pénteken leszel 16 hetes. Én 16 hetesen voltam 4D-n, még picike volt a baba, de megnyugatató volt a vizsgálat, és már megmutatta a fütyijét. :-) Kellemes babavárást!
A kérdező hozzászólása: és ha nálunk még csak 2 d-t csinálnak ennyi idõsen, szerintetek akkor is meg tudják mondani a baba nemét, és láthatjuk õt rendesen?
Szia.. Itt ki tudsz számolni sokmindent. http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html
Nekem Febr. 10-én volt utoljára meg. És mi 14+3 naposak vagyunk az orvos szerint és a baba méretei alapján. Kalkulátor szerint meg már betöltöttük régen a 15. hetet.
A 2D-ssel meg tudják vizsgálni, minden rendben lesz! Viszont a nemét nekem a 2D-ssel csak a 18-19. heti UH-n tudták megmondani.
Nekem februar 12en volt utoljara a doki szerint es a naptar szerint is 15 hetes es 3 naposak vagyunk.Jovoheten megyek ultrahangra remelem hogy nallam is meg tudjak majd allapitani a nemet..
Szia! Nekem február 11.-én volt meg utoljára és a babám mindig egy héttel ídõsebbnek mutatta magát. A 12. heti uh-on már megmutatta a sima 2ds uh-on, hogy õ bizony kisfiú. A héten is voltam uh-on és most is láttam a fütyijét. Én 15 hetes 4 napos terhes vagyok, de a babám már 16 és néhány naposnak felel meg. A legjobbakat!
A kérdező hozzászólása: köszönöm nektek!

Ha nem tudom az utolsó mensim, és terhes vagyok, hogyan lehet a legpontosabban kideríteni, hogy mekkora lehet a baba?

Legjobb válasz: A terhesség 12 hetes koráig a babák méreteiket tekintve egyformán fejlõdnek, ezért az ultrahangos mérésekbõl elég jó közelítéssel meg lehet állapítani a terhesség korát.

A terhesség 12 hetes koráig a babák méreteiket tekintve egyformán fejlõdnek, ezért az ultrahangos mérésekbõl elég jó közelítéssel meg lehet állapítani a terhesség korát.
Én sem tudtam napra pontosan csak kb, ezért is változott 4 napot a kiírt idõpont!
Ahogyan a masodik valaszolo irja. 11-14. het kozott biztosan kell keszulnie uh-nak, akkor kell nagyon pontosan megmerniuk a magzat ulomagassagat es abbol szinte napra pontosan megallapithato a terhessegi kor. Ne izgulj! Egyebkent ha valamilyen oknal fogva most teherbe esnek, akkor en sem tudnam megmondani az utolso mensim datumat, pedig nem vagyok se buta, se hulye. Van ez igy. Most egyaltalan nem tervezunk gyereket, igy nekem most nem kell lesnem gorcsosen, hogy napra potnosan mikor kell megjonnie, mikor teszteljek, stb, csak annyit tartok a ferjemben, hogy a honap kozepen mensiztem az elmult honapban, tehat hamarosan szamithatok ra most is. Tampon minden taskamban van, tisztasagit minden nap hasznalok, szoval jelenleg en nem irom naptarba a mensimet es felolem jon, amikor akar. Szoval nem kell ezen meglepodni, van ez igy.
Ne haragudj nem értelek, nem tudod mikor volt meg utoljára?
Az ultrahangok elõre haladtával a méretei alapján egyre inkább beszûkül elvileg a szülés idõpontja, így a fogantatásé is :)
A kérdező hozzászólása: Az az igazság, hogy 2 kicsi mellett elég húzós napjaim vannak, egyszerûen nem irogattam a mensim napjait ennyi.
Na, nekem is cifra volt, mert szülés után egy bõ évre jött meg, tartott 3 napig, aztán utána semmi. Utána 1, 5 hónapra teszteltem negatívat, rá egy hónapra pozitívat. Az elsõ UH-on 8+5-nek mondták, a 12. hetin 12+3 helyett 11+5-nek, most a 19. hétben fiatalítottak rajta újabb 10 napot, hát kíváncsi vagyok, a jövõ heti UH-on mit mondanak... Én is úgy tudtam, minél hamarabb mész, annál pontosabb a becslés. Hát, most ezek után kezdek benne kételkedni. :)

Van olyan kalkulátort, ahova ha beírom az utolsó mensi idejét kiadja, hogy x hetesen hogyan néz ki a baba?

http://3dpregnancy.parentsconnect.com/calendar/7-weeks-pregn..

Legjobb válasz: Csak hasonló. Kitenni nem tudod a képet, de a méreteket leírja a kalkulátor. www.timmermann.hu

Csak hasonló. Kitenni nem tudod a képet, de a méreteket leírja a kalkulátor. http://www.timmermann.hu
Ja, bocsi. Ezt sem tudod kitenni.:(

Még van remény, hogy abban a petezsákban baba van? Ha az utolsó mensi első napjától számoljuk, hat hetes terhes kéne legyek,

de ma az orvos hüvelyi uh-n is csak egy 14x9 mm-es petezsákot látott. Azt mondja, lehet kisebb a terhesség, menjek vissza egy hét múlva. Felírt progesteront, mert volt két elhalt terhességem. Meg?rjít ez a bizonytalanság.

Legjobb válasz: Persze hogy lehet! Én 6 hetesen voltam akkor volt 6mm-es petezsák, rá egy hétre már szívhang és 6 mm-es baba!!! És nekem 1 héttel késõbb fogant, tudom mert hõmérõztem! Így abszolút reális! Nyugi, ott lesz a baba! Minden jót kívánok!

Persze hogy lehet! Én 6 hetesen voltam akkor volt 6mm-es petezsák, rá egy hétre már szívhang és 6 mm-es baba!!! És nekem 1 héttel késõbb fogant, tudom mert hõmérõztem! Így abszolút reális! Nyugi, ott lesz a baba! Minden jót kívánok!
Én is hasonlóan jártam, 6 hetesen mentem uh-ra és a doki csak petezsákot látott, és hazaküldött 2 hét pihire hogy nõjön még a baba. Na de amikor visszamentem már ott volt és szívhang is volt! Ne aggódj ott lesz nálad is! Boldog babavárást. 16 hetes pocakos
Szerintem sem érdemes aggódnod. A 6. héten még nálam sem volt semmi, de a 8. héten már dobogott a baba szíve! Nálam is hasonló a helyzet, 32 napos ciklusaim voltak, így tudom, hogy késõbb volt a peteérésem is, és ilyenkor pár nap is rengeteget számít! Ne aggódj, biztosan rendben lesz minden veletek! Nekem is volt már elhalt terhességem, tudom nem könnyû, de muszáj pozitívan hozzáállni, mert különben megõrül az ember.
Ne aggódj.Én is átéltem.3 hüvelyi ultrahangon voltam , mire egyértelmû volt, hogy ott a baba.petezsák az volt, elég hamar látni lehetett csak úgy tûnt üres.A doki azt mondta várunk.Ha vérzés vagy görcsölés van , akkor rögtön menjek, mert akkor lehetséges egy vetélés.De nem volt semmi baj.21 hetes vagyok. 1. hüvelyi ultrahang: rendes nagy uterusban 6x6 mm-es petezsáknak imponáló képlet.Korai terhesség? 2. hüv. ultrh.:gravid uterusban 7, 7 x 18, 3 mm-es szabálytalan alakú petezsák.Missed ab.grav, .s.6? 3. hüv. ultrh.:Gravid uterus cavumában egy szabályos petezsák, benne egy élõ embrio CRL:18, 7mm Subchorialisan kiterjedt 40 x 10 mm-es haematoma. ekkor már 8 hetes 4 napos voltam.
Szia! Én múlt kedden voltam dokinál, azaz 21-én, akkor voltam pont 6 hetes. De 6 mm es szabályos petezsákot látott, és május 11-re !!!! hívott csak vissza.A teszt 10 nappal elõtte lett elõször nagyon halvány pozitív, és 2 naponta csináltam újat, még aznap is amikor már nagyon hamar erõs pozitív lett. Gondolhatod, alig bírom ki. De szerintem nekem is késõbb volt a beágyazódás. Azóta sem érzek semmi különösebb tünetet, bár néha hányingerem van, de nem reggel és többet alszom, amúgy semmit nem érzek. Mellfeszülés ilyesmi semmi. Neked van tünet?
Utolsó vagyok, azt elfelejtettem, hogy én kértem utrogestant, mert jan-ban volt missed abom és csak egy mensim jött meg azóta. üdv
A kérdező hozzászólása: sziasztok mindenki. Nagyon hálás vagyok a válaszaitokért. Sokkal könnyebb így kibírni, hogy látom, más is ugyanazzal a problémával küszködik, amivel én. Május elseje miatt nem tudtam visszamenni a dokihoz tegnap, de lehet, hogy jobb is, mert ha még mindig nem látszana, sík ideg lennék. A melleim valósággal fájnak reggel, úgy feszülnek, más tünetem nincs, néha egy kis hányinger vagy émelygés, de egyszer sem hánytam. a progesteront már ötödik napja használom, habár efelõl is kétségeim vannak, mert állítólag rákkeltõ és a magzati elhalást sem akadályozza meg minden esetben. De azért igyekszem pozitívan gondolkodni csak egy kicsit nehéz már két missed ab. után. Komplikációmentes babavárást és egészséges babákat kívánok nektek és magamnak is, lányok!
A kérdező hozzászólása: sziasztok. tegnap jöttem ki a kórházból, sajnos meg kellett mûteni. AZ orvos azt mondta, nem is talált embriót a petezsákban, az üres petezsák azonban növekedett! Hallottatok már ilyenrõl?? Már nem tudom mit tegyek, ez volt a harmadik missed ab-om. Mindenesetre köszönöm nektek a biztató szavakat és remélem, hogy nektek semmi gond nem lesz terhesség alatt.
Hmmmmmm......nehéz bármit is irni, nagyon sajnálom. ..... Most pihenjél sokat, lelkileg töltödj fel, és mindenképp az orvossal beszéld meg, hogy mit-hogy tegyél, hogy erõsödj meg és mennyi idõt kell várni a következõ babáig.Ne add fel!! Szoritunk!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!