Találatok a következő kifejezésre: Hogy ha utolsó (208 db)

Tévedésből egy nappal később vettem be az utolsó fogamzásgátlómat. Az a kérdés, hogy ha a szokásos módon folytatom a tablettaszedést (mintha jó időpontban vettem volna be az utolsót), mennyi idő után nyújt újra biztonságos védelmet a gyógyszer?

Vagy ilyenkor valami más a teend?? 2 nappal kés?bb, amikor rájöttem a hibára, elolvastam a betegtájékoztató ide vonatkozó részét, és írta, hogy azonnal el kellett volna kezdeni a következ? levelet, de ugye én nem kezdtem el. Azért lehetséges, hogy nem vettem észre, hogy egy nap kimaradt, mert minden nap csörög a telefonom, hogy vegyem be, ilyenkor mindig megnézem, hogy van-e még, és ha van, beveszem, és épp nem gondolkodtam, hogy szombat van-e vagy vasárnap. El volt csúszva az id?érzékem, és kedden vettem észre, hogy nem stimmelnek a napok.

Legjobb válasz: Tehát nem vetted be az utolsó elõtti szemet? Szerintem most tartsd meg a szünetet, ha már elkezdted és kezdd el rendesen a következõ levéllel, csak védekezzetek mellé!

Tehát nem vetted be az utolsó elõtti szemet? Szerintem most tartsd meg a szünetet, ha már elkezdted és kezdd el rendesen a következõ levéllel, csak védekezzetek mellé!
A kérdező hozzászólása: Bevettem az összes szemet, csak az utolsót 24 órával késõbb, mint kellett volna! Én is ezt akarom csinálni, csak kérdés, hogy mennyi ideig kell még extra védelemre gondolni? :)
fogamzasgatlas.hu-n kérdezz meg egy dokit..itt nem fogsz pontos válaszokat kapni, mert senki nem orvos, így nem bízhatsz benne
Akkor szedd be a következõt, mintha rendesen szedted volna.

Ha egy mobil baleset során súlyosan megrongálódott, hol lehet legalább annyira megcsináltatni, hogy az utolsó hívások megnézhetők legyenek?

Nagyon, nagyon fontos!

Legjobb válasz: Szerintem járd körbe a telefon szervizeket ott ha nem rongálódott meg úgy hogy az alaplapja és a belsõ memoriája mûködõ képes akkor megtudják úgy csinálni hogy valamennyire meglesd az utolsóm hívásokat. Ezt nagyon kevesen tudják, egyik ismerõsöm régen tudott valamit kezdeni az összetört telcsikkel de csak akkor ha a képernyõn és a külsõ burkolaton kívûl más panel nem ment tönkre.

Szerintem járd körbe a telefon szervizeket ott ha nem rongálódott meg úgy hogy az alaplapja és a belsõ memoriája mûködõ képes akkor megtudják úgy csinálni hogy valamennyire meglesd az utolsóm hívásokat. Ezt nagyon kevesen tudják, egyik ismerõsöm régen tudott valamit kezdeni az összetört telcsikkel de csak akkor ha a képernyõn és a külsõ burkolaton kívûl más panel nem ment tönkre.
Azt gondolom megcsináltatni nem lehet, de a rajta lévõ tárolóchipet speciális módon (akár kiépítve is) ki lehet olvasni. Erre van némi esély, de a kiolvasás költsége meghaladhatja jóval készülék árát (10-50e), ez csak tipp, de ne lepõdj meg, ha még ennél is jóval több...
Leginkább a gyártó cég szervizében érdemes próbálkozni, bár korántsem biztos, hogy bárki tud vele eredményt eléri. - az elõfizetõ részére a szolgáltató köteles-térítés ellenében-a híváslistát kiadni(kezdeményezett hívások) Tudomásom szerint: alapos indokkal -nyomozati szakban a rendõrség, - bírósági szakban a bíróság kötelezheti a szolgáltatót a teljes lista (nem csak kezdeményezett hívások)kiadására. Erre az ügyvéd is kérheti a bíróságot, ha alapos az indok - akár az ügyben érintett "ellenfélét " is.

Ha egy OKJ tanfolyamot kezdek el idén, 20 évesen, mire befelyezem 22 éves leszek. Ezek a tanfolyamok 22 éves korig ingyenesek. Ez azt jelenti hogy az utolsó félévemet már fizetnem kell ( amikor a 22 őt betöltöm) vagy sem?

Legjobb válasz: Akik 1990 második felében születtek (és évvesztesek) vagy annál késõbb, azok még most ingyenesen meg tudják csinálni a 2 éves képzést. Jövõre ez már változni fog (lecsökkentik 21 évre a korhatárt) de ez a most kezdõkre még nem vonatkozik. Illetve a korhatárra vonatkozó szabály is úgy szól, hogy az utolsó évet legkésõbb abban az évben kell megkezdened, amikor a 22-t töltöd.

Akik 1990 második felében születtek (és évvesztesek) vagy annál késõbb, azok még most ingyenesen meg tudják csinálni a 2 éves képzést. Jövõre ez már változni fog (lecsökkentik 21 évre a korhatárt) de ez a most kezdõkre még nem vonatkozik. Illetve a korhatárra vonatkozó szabály is úgy szól, hogy az utolsó évet legkésõbb abban az évben kell megkezdened, amikor a 22-t töltöd.
A kérdező hozzászólása: köszi :) most kicsit megnyugodtam hogy még nem kell fizetnem..
A kezdés idõpontja számít.

Valamelyik barátom említette tegnap, hogy valahol le van írva a Bibliában, hogy az utolsó ítéletkor az állatok is felelősségre lesznek vonva, ha embert öltek. Hol van ez a Bibliában?

Legjobb válasz: Az elsõvel egyetértve olvasd el a Bibliát és akkor nem tudnak ilyen könnyen félrevezetni hamis tanítók. A Bibliában nincs benne az utolsó ítélet kapcsán az állatok megítélése. Ez mereven ellene is mondana Isten szavával.

Az elsõvel egyetértve olvasd el a Bibliát és akkor nem tudnak ilyen könnyen félrevezetni hamis tanítók. A Bibliában nincs benne az utolsó ítélet kapcsán az állatok megítélése. Ez mereven ellene is mondana Isten szavával.
Nincs leírva, de te is meggyõzõdhetsz róla, olvasd el a Bibliát!
1Móz 9:5 De a ti véreteket, amelyben van a ti éltetek, számon kérem; számon kérem minden állattól, azonképpen az embertõl, kinek-kinek atyjafiától számon kérem az ember életét. 1Móz 9:6 Aki ember-vért ont, annak vére ember által ontassék ki; mert Isten a maga képére teremté az embert. Erre gondolhahsz, de ez nem vonatkozik az utolsó ítéletre, az embereknek szól, az állatok nem támadnak fel, nincs szellemük, csak lelkük, ami a halálukkor nem él tovább.
A kérdező hozzászólása: kösz, olvasom a Bibliát, csak nem úgy ahogy egy regényt szokás, meg csak ezért nem is akarom átolvasni az összes jövendölést... és az ismerõsöm is úgy mondta, hogy csak rémlik neki, mintha... 3. járhat a legközelebb a megoldáshoz, majd elolvasom ma este azt a részt

Hogyan tudnám kiszámolni mikor van peteérésem ha utolsó elötti menstruációm 24 az utolsó 29 napra jött meg? 27-28napos ciklusaim szoktak lenni de volt már 30napos is!

Holnap megyek emiatt dokihoz hogy miért ilyen össze vissza mostanság de ha valakinek lenne ötlete szivesen fogadom! :)

Legjobb válasz: Hõmérõzz :)

Hõmérõzz :)
figyeld a nyákot, hõmérõzz..és amikor sejted, középidõben, mikor lehet, legyetek sokat együtt

Próbálkoztunk babával. Ez a hónap úgy megy el hogy nincs olyan nap hogy ne görcsöljek. Nagyon rendszertelen a mensim, 24re kell elvileg hogy megjöjjön, Utolsó jún15. volt. Lehet baba? Szívalakú méhem van. Az adhat okot a görcsölésre ha baba van?

Legjobb válasz: Sajnos a görcsölés semmit nem jelent, viszont ha folyamatosan görcsölsz, látnia kéne orvosnak. Ha tudod, mikor volt pé-, ahhoz képest 15 napra akár pozitívat is tesztelhetsz, ha nagyon kíváncsi vagy. De a csalódások elkerülése végett inkább várj!

Sajnos a görcsölés semmit nem jelent, viszont ha folyamatosan görcsölsz, látnia kéne orvosnak. Ha tudod, mikor volt pé-, ahhoz képest 15 napra akár pozitívat is tesztelhetsz, ha nagyon kíváncsi vagy. De a csalódások elkerülése végett inkább várj!
A kérdező hozzászólása: Tegnap voltam dokinál és még fokozódott a boldogságom: Valószinû két baba van:)
Jaj, de jó! Éreztem...
A kérdező hozzászólása: Sziasztok csajok! Ma reggel pozitívat teszteltem. Olyan boldog vagyok:)
Akkor még van remény! :) Mindenképp írj!
A kérdező hozzászólása: Segítömnek üzenem voltam dokinál de az uh ne mutatta ki sajna a babát. 2 hét múlva megyek vissza mert azóta se jött meg.Nem zárta ki a doki a terhességet , lehet korán mentem, de jelentkezni fogok.
A kérdező hozzászólása: Rendben! Köszi a drukkot. Január óta már ideje lenne ha baba lenne.
Drukkolok! Majd írd meg az eredményt, légyszi!
A kérdező hozzászólása: Hétfõn megyek orvoshoz. Köszönöm a válaszodat. Van már egy 4 éves kisfiam és vele is hasonlókat éreztem. Igaz ikrek voltak egy baba elment 12 hetesen. Inkább kivárom mert igazad van inkább legyen meglepetés minthogy csalódjak.
Hú, ez jó, ha Neked jó! ( én nem örülnék neki felhõtlenül, ez a rémálmom, de nem vagyunk egyformák...) Sok sikert, és problémamentes terhességet kívánok! :)

26-án voltam az afp-s vérvételen! Most vettem észre, hogy ha az utolsó mensitől számoljuk a terhességem, akkor 26-án 16+3 hetes voltam! Tehát betöltöttem a 16 hetet! Nem lesz jó az eredményem?

az a problémám,hogy most néztem utána a dolgoknak!

Legjobb válasz: az afp-é miatt ne izgulj mert nekem is rossz let az eredmény mert korán vettték le és már ott tartottunk hogy minden nap sirtunk mert azt mondták hogy magzatvízvétel meg egyéb apróságok aminek meg van a maga kockázata de ez a rossz idõszak csak addig tartott míg vissza nem mentem a régi dokimhoz és õõ nem mondta hogy az afp már egy elavult dolog mert csak becslés és ne mkonkrét adat és nem kell velel foglakozni ha a 12 hetes uh jó meg a 18 hetesen sem találnak semmit akkor ne izgulj ha nekünk össezjön a 3, baba akkor én már el sem megyek az afp-re mert csak feleseleges izgalmakat hoz magával amúgy az afp-t nem lehet megismételni mert az csak a 16. héten érvényes

az afp-é miatt ne izgulj mert nekem is rossz let az eredmény mert korán vettték le és már ott tartottunk hogy minden nap sirtunk mert azt mondták hogy magzatvízvétel meg egyéb apróságok aminek meg van a maga kockázata de ez a rossz idõszak csak addig tartott míg vissza nem mentem a régi dokimhoz és õõ nem mondta hogy az afp már egy elavult dolog mert csak becslés és ne mkonkrét adat és nem kell velel foglakozni ha a 12 hetes uh jó meg a 18 hetesen sem találnak semmit akkor ne izgulj ha nekünk össezjön a 3, baba akkor én már el sem megyek az afp-re mert csak feleseleges izgalmakat hoz magával amúgy az afp-t nem lehet megismételni mert az csak a 16. héten érvényes
Szia! Én 18 hetesen voltam, mert elfelejtettek elküldeni és ismerösök kérdezték voltam-e, így derült ki hogy mennem kell...Azóta már megvolt az eredmény, minden ok. volt.Azt mondták nekem , hogy rá írják ugyis, mikori a baba és azt is figyelembe veszik.állítólag az ultrahanggal már jobban ki lehet szürni, ha valami gond van.Ne aggódj, bár könnyû mondani, mert én is végig paráztam amíg megkaptam az eredményt.
Teljesen jó idõben voltál, az AFP-t elvileg a igazi eredmény érdekében a betöltött 16. és betöltetlen 17. hét között kell megcsinálni. Egyébként az eredménye még így is lehet hamis.

Mikor jön meg ha elfogyott a fogamzásgátló? 8 éve szedtem utoljára, most 1 ciszta miatt kellett 1 hónapig szednem és már nem emlékszem, hogy ha tegnap szedtem be az utolsót akkor mikor is fog megjönni?

Legjobb válasz: Mivel 1 hét az az idõ, amikor nem szeded a gyógyszert, az alatt az 1 hét alatt bármikor megjöhet. Lehet, hogy rá 1-2 napra, de az is lehet, hogy csak hétvégén. Ez sok mindentõl függ.

Mivel 1 hét az az idõ, amikor nem szeded a gyógyszert, az alatt az 1 hét alatt bármikor megjöhet. Lehet, hogy rá 1-2 napra, de az is lehet, hogy csak hétvégén. Ez sok mindentõl függ.
Nem lehet megmondani, ahogy az elsõ válaszadó is írta, bármelyik napon megjöhet a szünet alatt.
nekem mindig az utolsó tabi utáni 3-4. napon jön meg
A kérdező hozzászólása: Aha, szóval ha rendszeresen szedném akkor 7 nap múlva kéne kezdeni a következõ levelet és addigra mindenképpen megjönne, az, hogy én többet nem fogok szedni az ebben az esetben teljesen lényegtelen, a lényeg, hogy 7 napon belül várható. Köszi a választ!
Igen, 8. napon kellene elkezdeni, és ebben a hét napban fog megjönni mindenképp.

Miért van az, hogy ha "hétfõtõl fogyókúrázom", akkor az utolsó napokat még végigzabálom, ráadásul, úgy, mintha az életemért ennék? Ti is? Soha nincs vége a fogyókúrák nyomasztó légkörének?

Mintha raktározási kényszerem lenne, mindent befalok, aztán persze bûntudatom van, fõleg ha valamiért csúszik az egész fogyókúra.

Legjobb válasz: Én pontosan ezért nem "hétfõn', hanem azonnal kezdtem a fogyózást, amint eldöntöttem, hogy tényleg szükségem van rá. Valószínûnek tartom, hogy a múltban amikor fogyózni próbáltál, akkor azt jelentõs kalóriamegvonással végezted, és még benned van az éhezés emléke, ezért szeretnél még egy jót enni az új éhezés elõtt. Javaslom, hogy egy egészséges diétát, életmódváltást kezdj el most, sok mozgással, sok egészséges étellel, semmi gyorsan felszívódó szénhidráttal, de semmiképp sem éhezéssel. Ha ehhez tartod magad akkor nem kell többé fogyóznod kezdeni, mert az életed gyökerestõl fog megváltozni, ahol már nincs szükség buta fogyókúrákra.

Én pontosan ezért nem "hétfõn', hanem azonnal kezdtem a fogyózást, amint eldöntöttem, hogy tényleg szükségem van rá. Valószínûnek tartom, hogy a múltban amikor fogyózni próbáltál, akkor azt jelentõs kalóriamegvonással végezted, és még benned van az éhezés emléke, ezért szeretnél még egy jót enni az új éhezés elõtt. Javaslom, hogy egy egészséges diétát, életmódváltást kezdj el most, sok mozgással, sok egészséges étellel, semmi gyorsan felszívódó szénhidráttal, de semmiképp sem éhezéssel. Ha ehhez tartod magad akkor nem kell többé fogyóznod kezdeni, mert az életed gyökerestõl fog megváltozni, ahol már nincs szükség buta fogyókúrákra.
Pontosan ezért ajánljuk annyiszor, hogy ne kúrázzatok..
Nem vagy ezzel egyedül és az a baj ezzel, hogy ha nem határozná el az ember a fogyást, akkor nem enne ennyit. Ha azt mondod, hogy majd holnaptól, akkor még éjfélig lehet, másnap jön a kifogás, hogy csak még egy nap stb... A legmegfelelõbb pillanat mindig a MOST! Ezt csak úgy lehet elkezdeni, ha az elhatározás pillanatától csinálja az ember és nem baj hogy az délután vagy este. Az elsõ pár nap nehéz, (fõleg ha van eredmény) utána beindul a dolog. És a lényeg koplalni tilos, megfelelõ étrend kell!
A második hozzászólás is jogos, nem szabad fogyókúrában gondolkodni, életmódváltásban kell. A fogyókúra sokaknál önsanyargatást jelent és utána visszaállnak a korábbi életmódra, így jóhogy visszajönnek a kilók. Az életmódváltásba is beleférnek finomságok, csak mértékkel és az idõzítés sem mindegy.

Az miert van hogy ha megbeszelek egy talalkozot egy lannyal akkor barmilyen indokkal lemondja az utolso percben. Mi ennek az ertelme lanyok?

Legjobb válasz: határozottan kérdezd meg hogy akar e találkozni veled vagy nem, ha nemmel válaszold akkor hagyd ott, mert csak játszik veled vagy nem akar semmit de elküldeni se mer...

határozottan kérdezd meg hogy akar e találkozni veled vagy nem, ha nemmel válaszold akkor hagyd ott, mert csak játszik veled vagy nem akar semmit de elküldeni se mer...
Nem akar veled találkozni, mert nem tetszel neki.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!