Találatok a következő kifejezésre: Hogy ha már (8351 db)

Miért van velem hogy ha már nem szeret és más kell neki? Neki is már csak szenvedés az egész kapcsolat. Akkor miért nem hagy el?

Legjobb válasz: Esetleg nem lehetne megoldani valahogy a problémát? Beszéljétek meg mi nem jó. A 2 gyerkõcnek szüksége van egy apukára. Mondjuk lehet ha most váltok el és találsz valakit helyette akkor nem fogja annyira megviselni õket mintha mondjuk 5 év múlva amikor már idõsebbek. Mindenképp meg kellene beszéljétek ,hogy mi nem tetszik egyiknek a másikban.Lehet ,hogy engedned kellene ,hogy egy kicsit szabad legyen ,de csak mértékkel.Cserébe neki többet kellene törõdni veletek. Írjatok egy listát ,hogy mi nyomja a lelketeket õszintén mindent utána cseréljetek és megtudjátok ,hogy mi nem jó úgy ,hogy egymás szemébe sem kell nézzetek ,de tudjátok javítgatni a hibát. Hogyha semmi sem segít akkor házassági tanácsadó remélhetõleg õ tud valamit tenni legalább a gyerkõcök miatt ha mást nem. Minden jót!

Esetleg nem lehetne megoldani valahogy a problémát? Beszéljétek meg mi nem jó. A 2 gyerkõcnek szüksége van egy apukára. Mondjuk lehet ha most váltok el és találsz valakit helyette akkor nem fogja annyira megviselni õket mintha mondjuk 5 év múlva amikor már idõsebbek. Mindenképp meg kellene beszéljétek , hogy mi nem tetszik egyiknek a másikban.Lehet , hogy engedned kellene , hogy egy kicsit szabad legyen , de csak mértékkel.Cserébe neki többet kellene törõdni veletek. Írjatok egy listát , hogy mi nyomja a lelketeket õszintén mindent utána cseréljetek és megtudjátok , hogy mi nem jó úgy , hogy egymás szemébe sem kell nézzetek , de tudjátok javítgatni a hibát. Hogyha semmi sem segít akkor házassági tanácsadó remélhetõleg õ tud valamit tenni legalább a gyerkõcök miatt ha mást nem. Minden jót!
Ugyanazért, amiért te sem hagyod el õt. Te is azt írtad, hogy neked is szenvedés a kapcsolat, akkor miért nem lépsz te?
Hogyne..és ha szerez egy szeretõt, akkor majd a férje még meg is veri!...válóper és a gyerekekre való tekintettel neked ítélik meg a lakást!Vagy nem és akkor meg fizethetsz...
beadod a válópert, az ügyvéd elintézi, hogy a férjed elhagyja a házat. amúgy meg addig is te is [email protected]ád mit csinál, szerezz te is szeretõt és ne törõdj a férjeddel.
A kérdező hozzászólása: Több mint együtt vagyunk!Van két gyermekünk is.Szenvedünk csak mindketten, söt négyen.Abszolút nem foglalkozik velünk, azon kivül hogy általában a férfi munkákat elvégzi meg elvisz minket orvoshoz meg az ilyen helyekre abszolút nem.Munka után vagy haza jön vagy nem.Ha itthon van van úgy hogy órák hosszat beszélget az aktuális nöjével.Lenne hová mennie, ott az édesanyja aki a nöi dolgokat mint pl mosás stb megtudná csinálni.Akkor én minek kellek neki?Hisz csak szenvedek.van olyan hogy bögve könyörgök menjen el.És nem azért mert azt szeretném hanem mert jobb lenne úgy nekem is gyerekeknek is.De nem megy.Azt mondja hogy soha nem leszek másé és hogy sose fogok töle megszabadulni.Amúgy ha nem balhézok vele akkor normális, csak épp lesza.rja a fejem és a gyerekekkel se úg foglalkozik ahogy kéne.Próbáltam szépen kérni, könyörögve, veszekedve, de egyszerüen szó szerint egyik fülén be másikon ki.Legtöbbször még válaszolni se válaszol.
A kérdező hozzászólása: Több mint 10 éve vagyunk együtt!
A kérdező hozzászólása: Miért nem lépek ki?Mert van két gyerekem.Ebböl a kislány csak 2, 5 éves és tartósan beteg.Én menjek albérletbe két kisgyerekkel úgy hogy dolgozni se tudok?Saját lakásba lakunk, ha menne akkor Ö is sajátba mehetne, a családja házába.Én anyagilag ha itt maradnánk úgy ahogy ellennénk de albérletbe nem maradna semmi pénzem.Vagyis akkor meg a gyerekeknek kéne nélkülözniük.Meg hát el se enged.
08:34 miért verné meg???? ha meg megüti, az pláne ok arra, hogy a zsaruk elcipeljék és a bíró nekiítéljen mindent. amúgymeg nagyonis lehet a nõé a ház, ha nagyon kardoskodik mellette. mindent meg lehet szerezni, csak akarni kell. hány esetrõl hallottam, ahol a nõé lett a ház válópernél, mert alapos oka volt rá, hogy ne menjen, és alapos ok két kicsi gyerek, akik közül az egyik még beteg is! de meg tudnak egyezni a házosztásban 50-50 arányban IS, eladják a házat és azon lehet venni másikat.

Abszolút lehetetlen, hogy ha már pár hónapja elapadt a tej és a baba sem akar már szopizni, akkor újra beinduljon a folyamat? Hallottatok már ilyesmiről?

Tehát ha már elapadt,akkor az örök élet 3 nap?

Legjobb válasz: Nem lehetetlen, ha kellõ türelem van a mama részérõl és a baba is nyitott rá valamilyen szinten. A www.lll.hu oldalon sok "sikersztorit" olvashatsz (többek között), a tanácsadóktól pedig személyesen lehet telefonon segítséget kérni (már ha Rólad van szó, és nem egy ismerõsödrõl, mert ez nem derült ki...).

Nem lehetetlen, ha kellõ türelem van a mama részérõl és a baba is nyitott rá valamilyen szinten. A http://www.lll.hu oldalon sok "sikersztorit" olvashatsz (többek között), a tanácsadóktól pedig személyesen lehet telefonon segítséget kérni (már ha Rólad van szó, és nem egy ismerõsödrõl, mert ez nem derült ki...).
Nekem olyan ismerõsöm van, aki örökbe fogadott babát tud szoptatni, a baba 3 hónapos korára kizárólagosan anyatejjel, tehát sok minden fejben dõl el. Van "átvezetõ megoldás" a szoptanit nevû szerkenytû, de errõl is találsz bõvebbet a neten. (www.lll.hu-n is) elsõ

Ez most komoly, hogy ha már jár a baba, vehetek neki 6-7 ezer forintokért új cipőt 2-3 havonta (ahogy kinövi)? Télen hány pár kell? 3-4 ezer forintos árban max nincsenek első lépés cipők?

Legjobb válasz: Az én lányom 16 hónapos. Az elsõ benti cipõcskéje egy Liliputi volt amit 4 hónap alatt nõtt ki. A második benti is Liliputi de ez már Pediped, kintre pedig májusban vettem neki egy Elefanten szandált és még mindíg messze van attól, hogy kinõlje. Tehát ez babafüggõ. Van akinek gyorsabba nõ a lábacskája. És semmi sem kötelezõ. A szülõ dolga eldönteni, hogy mire tud és akar áldozni. Én a cipõn nem spórolok mert egy életre kihat ha most nem megfelelõ lábbelit adok rá. És még így sem biztos, hogy nem lesznek problémái majd a lábával, gerincével. De talán jobb áldozni egy minõségi cipõre mint késõbb orvosnál várakozni órákat és horror áron megvenni különbözõ talpbetéteket amiket felír a doki. A Zeptolt én is néztem de szerintem mivel nem bõr ezért nem is tartja úgy a bokát és belebüdösödhet akár gombás is lehet a gyerek lába. Persze ezt csak én gondolom. Használt cipõt sem ajánlatos adni a lábukra mert az sem egészséges mivel egy idegen kisgyerek már kitaposta. Sajnos minden gyerekholmin nyerészkednek a szülõkön de én a cipõre inkább áldozok.

A kérdező hozzászólása: Köszi a hozzászólásokat, mielõtt bárki személyeskedésnek veszi, nem én pontoztam le a hozzászólásokat, nem értem, miért ennyire vérremenõ ez a témakör, hogy valaki igy befut és körbepontoz :( További szép hétvégét mindenkinek! :)
Az én lányom 16 hónapos. Az elsõ benti cipõcskéje egy Liliputi volt amit 4 hónap alatt nõtt ki. A második benti is Liliputi de ez már Pediped, kintre pedig májusban vettem neki egy Elefanten szandált és még mindíg messze van attól, hogy kinõlje. Tehát ez babafüggõ. Van akinek gyorsabba nõ a lábacskája. És semmi sem kötelezõ. A szülõ dolga eldönteni, hogy mire tud és akar áldozni. Én a cipõn nem spórolok mert egy életre kihat ha most nem megfelelõ lábbelit adok rá. És még így sem biztos, hogy nem lesznek problémái majd a lábával, gerincével. De talán jobb áldozni egy minõségi cipõre mint késõbb orvosnál várakozni órákat és horror áron megvenni különbözõ talpbetéteket amiket felír a doki. A Zeptolt én is néztem de szerintem mivel nem bõr ezért nem is tartja úgy a bokát és belebüdösödhet akár gombás is lehet a gyerek lába. Persze ezt csak én gondolom. Használt cipõt sem ajánlatos adni a lábukra mert az sem egészséges mivel egy idegen kisgyerek már kitaposta. Sajnos minden gyerekholmin nyerészkednek a szülõkön de én a cipõre inkább áldozok.
Én Elefanten cipõket szoktam venni, az a boltban 7.990.-Ft, de a teszveszen és a vaterán is szoktak árulni újakat is, nem csak használtat, most vettem épp egy vadi újat 3.900.-Ft-ért
Én zetpol cipõt használok (illetve eddig egy szandija volt, most tervezem az õszi cipõt), ugyan nem bõr, hanem textil, de ugyanolyan jók, tartják a lábat, minõségiek és nem utolsó sorban találtam az én magas rüsztû, széles lábú lánykámnak jó cipõt, ami elég nehéz. Áruk olyan 2000-3000 Ft. között van. Nézz utána a neten. 15, 5 hós kislány anyukája.
Én is zetpol párti vagyok és bõr cipõket is forgalmaznak. Innen kérj árlistát: http://www.kacper.hu/index2.html
Ha nem is 2-3 havonta de 4 havonta be kell ruháznod ebbe. Ezzel jár a gyereknevelés. Biztos te is gyorsan kinõtted a kiscipõd!
Gombás sem lett a gyerekem lába a zetpoltól. :) A többiben egyetértünk, valóban babafüggõ, hogy milyen gyorsan nõ a lába. A lányomnak nyár eleje óta van meg a szandi, 18-as, még mindig jó. Tehát 3-4 hónapot is hordhatja, de akár tovább is, ha egyébként az idõjárás lehetõvé teszi. Használt cipõt valóban ne, mert azt már másik gyerek a saját lábára "igazította", ami nem a Te gyereked lábformája.
Elsõ vagyok. Elõzõnek írom, hogy a zetpol tartja a lábat, a lányomnak az van, attól még mert nem bõr, tartja a bokát, sarkat.... A hivatalos oldalukon írnak is arról, hogy tanúsítvány van arról, hogy egészséges a cipõ. tehát nem a levegõbe beszélek és nem is vagyok kereskedõjük sem. Csak egy használó, de maximálisan meg vagyok elégedve vele.
Elsõ vagyok, aki a zetpolt dícsérte. Tudom, hogy a kérdezõnek szántad a véleményed, de már ne is haragudj, amit gondolsz laikusan az nem igaz a zetpol cipõkre. Úgy gondolom tévútra meg nem kellene vinni a kedves kérdezõt....
A kérdező hozzászólása: Elsõ, köszi a válaaszt! Második, neked is köszi, de attól még, hogy elkezdesz gyõzködni, milyen jók is ezek a drága cipõk, attól még szemfényvesztésnek tartom, hogy ennyibe kerüljenek. Max kihasználják, hogy a szeretõ szülõk megveszik, lévén, más gyerekcucc is ilyen alapon van itthon árazva. Külföldön nem ez van, ott a gyerekruha alap. Használtat nem akarok venni. Irjatok még, akik tudtok olcsóbb, de megbizható márkákat, ötleteket, elõre is köszönöm.
Második vagyok és bocsánat hogy le mertem írni a véleményemet segítõ szándékkal. Szerintem semmi rosszat nem írtam és én sem vagyok kereskedõ. Nem akarlak meggyõzni semmirõl. A Zeptolról sem írtam rosszat csak hogy én laikusként mit gondoltam róla. Külfölddel meg hiába példázódsz mert itthon vagyunk és nem másutt. Szerintem sétálj el egy kínaiba és vegyél ott lábbelit ha már a jószándékot is csak kritizálni tudod azzal talán elégedett leszel minõségben és árban is.
Utólsónak üzenem, hogy én a saját véleményemet írtam le. "A Zeptolt én is néztem de szerintem mivel nem bõr ezért nem is tartja úgy a bokát és belebüdösödhet akár gombás is lehet a gyerek lába. Persze ezt csak én gondolom." Ha nem tudsz mondatokat értelmezni akkor legalább ne kötöszködj. Oda írtam, hogy ezt csak én gondoltam így. Ez nem azt jelenti, hogy igazam is van. Ha ettõl valaki "tévútra" kerül azt csak sajnálni tudom. Írtam egy szubjektív véleményt a konzekvenciákat pedig mindenki levonja úgy ahogyan akarja.
:-D ezt egészen pontosan hogy kell elképzelni?
Igen, van ilyen babona, de nekem sosem tûnt fel, hogy lejjebb ment volna a hasam. Mégis megszültem.
Persze, hogy nem igaz. Biztos van, akinek pont szülés elõtt ilyen, de ennyi.
Van akinél igen és van akinél nem. Akinek lemegy teljesen szülés elõtt a babája, lehúzódik, annak be fog férni a keze a melle és a hasa közé, arra mondják, hogy "leszáll" a has. És ott már igen, lassan szülés lesz. Bár az túlzás, hogy napok múlva. Inkább rövid idõn belül. Viszont van, akinek abszolút nem megy le a hasa és mégis ugyanúgy megszül. Nekem 2 héttel a szülés elõtt ment le a hasam és tudtam betenni a mellem és a hasam közé az egész tenyeremet, míg ugye addig nem. Szóval azért a napok múlva nálam is túlzás volt.
Nekem 32hetesen leszállt a hasam, de császározni kellett, mert sehogysem akart beindulni a szülés!

Van egy simson s51 motorom, az a baj vele, hogy már 2 napja észrevettem, hogy ha már kb.5 percet motorozok, akkor 50km/h fölött elkezd lassítani és furcsa hangokat ad. Ma is ezt történt és most le is állt, és most már el sem indul. Mi lehet a baj?

Ha rugdosom kb. minden 10.-re pukkan egyet a kipufogóban és fekete füstje van. A gyertya, száraz pedig be kéne, hogy köpje ha sokat rugdosom, a karburátort kitisztítottam. Betolásra sem indul. Mi lehet a baja? Gyújtás? Vagy nem kap elég benzint, mivel száraz a gyertya ezért gondolom?

Legjobb válasz: A dugóval nincs baj, nem volt csattanás. Most az a probléma, mint ahogy írtam is, hogy be sem indul.

A kérdező hozzászólása: A dugóval nincs baj, nem volt csattanás. Most az a probléma, mint ahogy írtam is, hogy be sem indul.
A kérdező hozzászólása: 2t olajat használok 3 literhez, 1dl.
Nem mindegy hogy milyen 2t lehet használni a legótvarabb arol 2t-tét is de az annyira nem jó mint mondjuk egy repsol szintetikus olaj, vagy akármi más a lényeg hogy szintetikus legyen és ne ásványi(ezzel csak jobban jársz-nem kormolja akipufogót, nem köpi a gyertyát és nem rágódik be a dugó.) Amit tanácsolok:Próbáld ki másik gyertyával, aztán lehet tovább nézegetni hogy mi baja van.Szal ha nem gyertya akkor benzin gond ami vagy a karbi vagy a benzincsap esetleg eltömõdött a benzinsapkádon a lyuk is.Ha rendben minden akkor lehet tovább menni, megnézni hogy jó helyen kap e gyújtást, ha ezek után sem akkor szét kell kapni annyira hogy megnézd a szimeringeket.
Amikor lehûlt a motor akkor sem indult el?
A kérdező hozzászólása: Eddig ment, amikor lehûlt de most már úgysem indul.
Ha tiris a gyújtás, akkor megadta magát a jeladó. De érdemes a gyújtótekercset is leellenõrizni. Nekem egymás után mentek tönkre.
A kérdező hozzászólása: A gyújtással nincsen baj.
A kérdező hozzászólása: Ha érdekel valakit akkor a lenkerék ék kopott el benne.

Lehetséges az, hogy ha már 12 hetes terhes elvagyok és hüvelyi ultrahanggal nézett meg az orvos, akkor esetleg nem vette észre, hogy terhes vagyok?

Ezt azért kérdezem, mert tudom, hogy a 12. hét utàn hasi uh-t szoktak màr csinàlni, mivel a terhesség màr tùl nagy a hüvelyi uh-hoz.

Legjobb válasz: Igen elvileg csak az elsõ uh a hüvelyi.A 12 hetesen már BIZTOS, hogy észrevennék, ha terhes vagy!

Igen elvileg csak az elsõ uh a hüvelyi.A 12 hetesen már BIZTOS, hogy észrevennék, ha terhes vagy!
12 hetesen hüvelyi és hasi ultrahanggal is tisztán látható, ha valaki terhes!
Nekem a 12 hetes uht hüvelyivel nézték teljesen egyértelmûen látszott a baba. 12 hetes baba már 5-6 centi azt nem lehet elnézni vagy nem észrevenni.
pozitiv teszt volt? olyan nincs hogy nagy a terhesség és azért nem látja a babát.
De ha nem vagy terhes honnan számolod a 12 hetet? Mibõl gondolod hogy terhes vagy? Ha egy doki nem vesz észre egy 12 hetes terhességet, az adja vissza a diplomáját.
A hüvelyi ultrahang sokkal pontosabb, tisztább, mint mint a hasi! 12 hetesen már akkora a baba, hog bármilyen ultrahanggal ki lehet mutatni, de hüvelyivel 100% hogy látnia kellett volna! 12 hetesen már van baba, méhlepény, magzat víz, minden kompletten, akkora a méhed mint egy grape fruit, ami ha nem vagy terhes, akkora mint egy szõlõszem! Kézzel is érezte volna ha terhes vagy!
Kizárt. Nem azért csinálnak hasit, mert nem látszik úgy a hüvelyivel, hanem akkor már a méhszájat sem jó piszkálni, és a hüvelyivel azért bántják. Látta volna a doki a terhességet. Nekem 12. héten csinált a dokim hüvelyi uh-ot, mert mást nézett, mint a babát, de mondta, hogy ilyenkor nem szoktak már hüvelyit, és ha véreznék utána azonnal hívjam. és akkor is látta a babát, persze másképpen. Elég bénának kellene lenni a dokinak, ha nem látta volna.
12 hetesen ilyesmit nem lehetne látni. De miért nem csinálsz egy tesztet most?
De a szívhangját akkor is lehet hallani! Tök mindegy milyen uh-val nézik!
Nem vagy terhes, hidd csak el a dokinak. Majd összejön, de hülyeségeket ne képzelj be.
A magzat a 12. héten már 5-6 cm, mindene tisztán kivehetõ, és izeg-mozog! Biztos, hogy nem vagy terhes.
A kérdező hozzászólása: Akkor mivel magyaràzzàtok azt, higy szabad szemmel làthatòan a hasam egyik oldala ellaposodik a màsik oldala kipùposodik.Aztàn vissza?
Fogalmam sincs, ezt a dokitól kérdezd meg. Ha gondolod menj el egy másik orvoshoz uh-ra, de ezt is csak azért hogy megnyugodj végre. Attól a dokitól pedig kérdezd meg miért látod ezt a jelenséget.
Amúgy az hogy szabad szemmel ilyeneket láss, nem 12 hetes terhesnek kéne lenned hanem olyan 24-26 hetesnek.....
Tök mindegy, csinálj tesztet!
A kérdező hozzászólása: De nem 12 hetes vok (ha vok).Ha az én felételezéseim igazak akkor max. 21 hetes, de inkàbb olyan 18 hetes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a vàlaszokat.Egy kicsit hosszù lenne leìrni hogy mibõl gondoltam hogy terhes vagyok.Viszont én nõgyògyàsztòl tudom hogy plpl. egy 16hetes terhesség tùl nagy a hüvelyi vizsgàlathoz.És igaz hogy itt mindenki 12 hetes terhességrõl ìr, de én a kérdésemben ùgy ìrtam hogy ha màr 12 hetes elvagyok.
12hetesen hüvelyi uh-n voltam, egyértelmûen látszott a kisfiam! Szerintem nem vagy terhes
A kérdező hozzászólása: De te is azt mondod hogy csak az elsõ a hüvelyi.De nekem 12. hét utàn nézték hüvelyivel.És ugy tudom hogy akkor màr nagy ahhoz a terhesség és nem annyira észrevehetõ.
A kérdező hozzászólása: Pont ez az hogy amikor kézzel nézett akkor azt mondta hogy meg van nagyobbodva a méhem.Ezért megnézett uh-on is és azt mondta hogy furcsa az alakja is.De nem vagyok terhes.
szia a hüvelyi az ahogy irták is 100%-osan kimutatja ha terhes vagy, igaz hüvelyit csak az elsö vizsgálaton csinálnak utána már nem, mert veszélyes is lehet, voltál elötte utrahangon? ha ugy gondolod terhes vagy menj el egy másik dokihoz is, hogy megnyugodj , nekem elsö vizsgálat hüvelyi volt akkor már 13 hetes voltam, csak közbe meg is volt, de egész pontossággal kimutatta a babát, utána már hasit csinált 20 hkm
Sõt, van, akinek vastag a hasfala, és emiatt inkább hüvelyi ultrahanggal nézik meg 12 hetesen.
12 hetes genetikai uh-n hüvelyit is csináltak nekem és jól látszódott a baba. Úgyhogy tuti hogy olyan nincs hogy hüvelyi uh-val nem látják a babát. 26 hkm
Engem mar vagy 4x ultrahangoztsk, abbol csak egy volt hasi...az is kb a 8. Heten, mar akkor kimutatta szepen hogy ott a babaaa:) De a masik 3 huvelyi, ami tegnap is volt...es csodas kepet kaptam a babarol, teljesen latszik rajta mindene:) szoval, ha a tes esetedben nem mutatna ki a terhesseget....az eleg valoszinutlen. Sot kizart. Megha lenne par pozitiv teszted...de nincs, gondolom. Udv:11hkm
Sajna kizárt dolog, hogyha terhes vagy és 12 hetes nem vette észre hüvelyivel, ahogy a 3-as is írta azért használják kisebb terhességnél a hüvelyit, mert sokkal érzékenyebb és az olyan kicsi terhességet is mutatja, amit a hasi nem.
Mindkét terhességemnél hüvelyi uh volt a 12. hétig és csak utána lett hasi. Lehetetlen nem észrevenni a babát, hiszen akkor már te is látod, olyan nagy!
12 hetesen vak az az orvos, aki nem látja a terhességet. Nálunk akkor már mocorgott, jól hallható szívhangja volt, még a nemét is meg tudták tippelni. Méretre olyan 6-7 cm között mozognak már a babák, és kézzel is kivehetõ a méh nagyobbodása. Ha ott nem látnak babát, akkor vagy nincs, vagy éppen pár napja fogant, azaz még kimutathatatlan idõszakban jár.
Hát szerintem 21 hetesen sem nagyon látni még ilyesmit... volt pozitív teszted? Azóta nem menstruáltál? Mibõl gondolod (a hasfélreálláson kívül ami tutira nem attól van mert ahhoz fiatal a terhesség) hogy terhes lehetsz?

Tényleg olyan nagy kérés hogy ha már ingyen lakik itt, legalább fűtsön be?

Szóval a szitu a következ?: Mi apám házában élünk, ? nem lakik itt. Volt neki egy m?helye, és az egyik melósát (hívjuk Jakabnak) megsajnálta amikor ?t kidobta a barátn?je és nem volt hova mennie, ezért ide költöztette erre a telekre egy kis k?ny?szerkezetes kis házba, ami addig iroda volt. A m?hely azóta megsz?nt, de apu azóta is ami kisebb munkát tud, ad a Jakabnak, hogy legyen egy kis pénze, mert más munkája nincs. Rezsit, lakbért nem fizet, mi fizetjük a többletet is ami azóta van hogy itt lakik, majdnem duplája a villany számlánk, mint az el?tt. Fával f?tünk.Amit szintén nem hoz, egy szálat sem. Párom sokszór éjszakás, és amikor hajnalban haza ér, félholtan esik be az ágyba. Jakabnak már szolt apuis, és mi is töbsz?r hogy reggel úgyis fent van már 6-kor, f?tsön be. Mégsem f?t be!Most ez tényleg olyan nagy kérés???

Legjobb válasz: Tápos pesti csirkenként aki a távhõt ismeri megtanultam seperc alatt befûteni, amikor itthon maradtam egy egy évessel a qvára hideg házban... Ha gyújtóst nem tudsz hasogatni, akkor kérd meg az uradat hasogasson egy kosárral, egyszer mutassa meg, hogyan kell tüzet rakni. /nálunk a cserépkályhába úgy teszek tüzet, hogy a tûztér két oldalára egy egy vékonyabb hasáb, közé a papírgalacsin, keresztbe a hasábokra egy másik hasáb, rá a kicsi gyújtósok megint pár papírgalacsin, és meggyújtom, persze elõtte kihamuzom, nyitva az alsó levegõztetõ, amikor meggyullad a fa, a tûzteret lezárom, és kb 20perccel késõbb a levegõztetõt, ha ügyes vagyok, akkor marad annyi parázs, hogy 2hasábbal délben megdobom, és tüzet se kell rakni/

Jah és az lemaradt, hogy nálunk is van bérlõ. havi 5ezer forint a víz+gáz+villany többlet részérõl maximum. Nem a duplája. Nem is értem.
Tápos pesti csirkenként aki a távhõt ismeri megtanultam seperc alatt befûteni, amikor itthon maradtam egy egy évessel a qvára hideg házban... Ha gyújtóst nem tudsz hasogatni, akkor kérd meg az uradat hasogasson egy kosárral, egyszer mutassa meg, hogyan kell tüzet rakni. /nálunk a cserépkályhába úgy teszek tüzet, hogy a tûztér két oldalára egy egy vékonyabb hasáb, közé a papírgalacsin, keresztbe a hasábokra egy másik hasáb, rá a kicsi gyújtósok megint pár papírgalacsin, és meggyújtom, persze elõtte kihamuzom, nyitva az alsó levegõztetõ, amikor meggyullad a fa, a tûzteret lezárom, és kb 20perccel késõbb a levegõztetõt, ha ügyes vagyok, akkor marad annyi parázs, hogy 2hasábbal délben megdobom, és tüzet se kell rakni/
Figyi, én nö létemre bármikor simán befütök, Jakab nélkül!
Szerintem meg kamu. Mi ez a baromsag?
Nekem se tetszik ez a jakab dupla villanyszamlat csinal dolog. Megis mivel? Felallitott egy komplett gyartosort? Meg a tobbi, latom unatkozik a kerdezo.
És te mi az anyámért nem tudsz befûteni? Nálunk nincs ilyen gond, mert távhõ, de pl a barátnõm 16 éves korától egyedül fût be, mert nagyrészt õ van otthon napközben.
Jakab mivel fût a kis házban? Szerintem villannyal, ezért hatalmas a számla. Fizesse ki nektek a rezsi felét, ti meg éljetek úgy, mint ha õ nem lenne ott. Amúgy ez a dolog nem egészséges hosszútávon. Elhiszem, hogy aputok segíteni akar neki, de adjon neki egy határidõt, hogy addig keressen egy másik helyet lakni, mert így csak a nyakatokon fog maradni és persze ti fizettek utána is. Szóval beszéljetek apáddal, hogy rendezze ezt a dolgot a melósával. Sz*r idõket éltünk, de ti sem vagytok szeretet szolgálat.
Szoval a Jakab egy kulon allo kis hazban lakik, mig Ti is kulon egy hazban. Talan nem akar bemenni a Ti hazatokba, tul koran van, ott van mar a ferjed, stb. Nehez elhinni, hogy a konnyuszerkezetu kis hazzal dupla lenne a villanyszamlatok, na de mindegy. Miert nem beszeled meg a Jakabbal, miert ideirsz? Ha jakab annyira nem akar befuteni, keszitsetek el a fat este, reggel, mikor ferjed hazajon, gyorsabban megy. Meg mindig azt mondom, Jakab ugy latja, a ferjed az "ur" a hazban, O dolga.
Ne futcse be! Szeretem ha hideg a szoba egy kicsit! Veletlenul ezen a felvetelen nem Jakab hallhato?
A kérdező hozzászólása: Hát köszönöm aválszokat.Akkor ezek szerint tényleg nekem nagy az elvárásom. Nem kéne bejönnije a házba, mert kint van a kazán a ház mellet, és õ is onnan van fûtve, szóval olyankor nála is hideg van. Azért dupla annyi a villany, mert alapon õ egy ezer éves rezsóval fõzõcskézik, és melegíti a kaját magának.Meg így 2 hûtõ van, amibõl az övé szintén régi sokat fogyasztó, 1el több tv. Nem tudom nekem valahogy ez a begyújtás nem megy, sokszor próbáltam már, de nem sikerült.Bármi mást megcsinálok, ha kell villanyt szerelek, de valahogy a tûzgyújtás nem megy. Hiába mondjuk hogy jólenne ha beszálna a rezsibe, ha egyszer nincs mibõl, mert nem dolgozik.Az a kevés amit apu tud neki adni egy kis munkáért, elmegy neki kajára. Én meg nem tehetem meg hogy csak a felét fizetem, mert az elmût nem érdekli hogy a többit jakab használja, jönnek és kikapcsolják az áramot a gyerekem mellöl.
Dolgoztassátok le vele a rezsit. Úgy sincs munkája, ráér. Takarítson, fõzzön, vásároljon be, vágja a fát, gondozza a kertet.
Kerdezo, most akkor nezd ugy, hogy mennyi lenne ha egy embert kellene fizetned, hogy jojjon, gyujtson be. Ferjed nem leheet annyira hulla, munka utan. Minden nap hulla? Szserintem csak megjatsza, mert hat ott van a Jakab, aki igenis futson be. Hmmm, furcsa idoket elunk.

Három hetem van az államvizsgáig és van 60 tételem. Szerintetek mennyire kell részletsen tanulni? Valahol azt hallottam, hogy ha már 15 mondatot tudsz mondani az már elég ahhoz, hogy meglegyen.

Legjobb válasz: Szerintem az a lényeg, hogy mindegyikhez hozzá tudjál szólni valamit. Viszont legyen néhány olyan témakör amit nagyon tudsz. Ha ügyes a beszélõkéd, és nem hagyod szóhoz jutni a vizsgáztatót, akkor rá tudod terelni a témát arra amit jól tudsz. Bár lehet, hogy ez nem mindenhol válik be, de szerintem meg lehet próbálkozni vele. A másik pedig amire oda kell figyelni, hogy mindig arról beszélj amit tudsz, és próbáld elkerülni azokat a dolgokat amik nem mennek annyira.

Szerintem az a lényeg, hogy mindegyikhez hozzá tudjál szólni valamit. Viszont legyen néhány olyan témakör amit nagyon tudsz. Ha ügyes a beszélõkéd, és nem hagyod szóhoz jutni a vizsgáztatót, akkor rá tudod terelni a témát arra amit jól tudsz. Bár lehet, hogy ez nem mindenhol válik be, de szerintem meg lehet próbálkozni vele. A másik pedig amire oda kell figyelni, hogy mindig arról beszélj amit tudsz, és próbáld elkerülni azokat a dolgokat amik nem mennek annyira.
Szia, nekem is 3 hetem van hátra az NYF-en, én tegnap kezdtem el tanulni, nyugi, fog ez menni! Ha nem megy magadtól, majd kérdezgetnek! Csak valamit konyíts a témához! Sok sikert! ;-)
Minden a fõiskolai gyakorlattól és a tanártól függ, de 3 hét alatt bármit meg lehet tanulni rendesen...
Azért ne az legyen a cél, hogy éppen átmenj... Azért van annyi diplomás, de pocsék szakember, mert sokaknál csak a minimum a cél és tudás nincs mögötte. 3 hét alatt meg lehet tanulni, csak állj neki most már, mert különben 2, 5 hét múlva kinn lesz a kérdés, hogy "hogy lehet megtanulni 60 tételt 3 nap alatt"...
A kérdező hozzászólása: köszönön szépen a válaszokat..azért még írjatok :) az elsõnek meg szintén sok sikert kívánok és majd írj, hogy sikerült e :) )

Miért gondolják azt a férfiak hogy ha már egyszer elváltak akkor már nem akarnak újra házasodni?

A párommal 3 éve vagyunk együtt, most született egy kisbabánk és én már a terhességem alatt szerettem volna ha összeházasodunk, de nem kérte meg a kezem. (félreértés ne essék, nem azért estem teherbe hogy elvetessem magam!!!) Apasági nyilatkozatot tett, így a fiúnk az ? nevét viseli. Neki volt el?ttem egy házassága ahol igen csak megégette magát. Az ex egy b?rönddel jött és egy házzal meg egy kocsival ment. Azt mondja össze sem lehet hasonlítani minket, engem imád és a babát is és hogy nem a papír tesz bennünket boldoggá ezt ? már csak tudja. De olyan jól esne legalább csak az ha vennénk közösen jegygy?r?t és hordanánk hogy bárhová megyünk lássák hogy összetartozunk. Õszintén szólva kerültem már egy párszor kellemetlen helyzetbe hivatalos helyen is hogy : "jaj nem vetted fel a férjed nevét?" erre én: "nem mentem férjhez" de ott van velem a pici fiúnk. Nem tudom ki ért meg ebben a témában engem, nagyon kíváncsi lennék hogy elvált apukák mit gondolnak err?l a témáról. Csak én vagyok ilyen naív (egyébként 29 éves vagyok) vagy a n?i mivoltom miatt nem tudok egyr?l a kett?re jutni.

Legjobb válasz: Az élettársi kapcsolat jogilag nem tiszta. Magyarázd meg neki, hogy te nagyobb biztonságban éreznéd magad. Pl az én számomra is csak ennyi értéke van a házasságnak, mert a papír igenis fontos. Mi lesz ha neadjisten a párodat éri valami? Téged a kórház környékérõl is elzavarnak. Hogy csak egy példát mondjak a sok közül. De hát én a jogász szemével nézek és látok, talán próbáld meg te is ezekkel a józan száraz érvekkel elmagyarázni, hogy mennyivel biztonságosabb házasságban élni.

Nõbõl is van ilyen! A párom fiatalon házasodott 3 évig tartott mi most vagyunk 14 hónapja együtt, együtt is élünk, tisztelem, becsülöm, szeretem õt, de ha nekem az elkövetkezendõ 2-3 évben elõhúzna egy gyûrût félnék, hogy "válóok" lenne a 'nem'-em, de az lenne, rossz érzés másodiknak lenni egy ilyen fontos kérdésben! És hosszú-hosszú idõ kell hozzá amíg elavul ez bennem! Persze minden vágyam egy gyönyörû fehér ruha végig a templomban ésatöbbi, de kár hogy nincs ilyen 'egy éjszakás házasság' ahol reggel már ugyan úgy csak élettársak lennénk! :)
Õ akkor tulajdonképpen amiatt nem akar házasságot, hogy nehogy egy esetleges válás miatt te is vidd az autót meg a házat? Mert erre az esetre lehet kötni házassági szerzõdést, amiben elõre megbeszélitek, hogy neadjisten ilyen helyzetben hogyan lenne tovább. Bár az ilyesmi, hogy házassági szerzõdés, számomra eléggé a bizalom hiányát mutatja, de végülis ha egyszer már pórul járt, akkor valamennyire érthetõ a félelme, akármennyire is te nem vagy olyan, mint az elõzõ. ("A házassági szerzõdés: A családjogi törvény lehetõséget ad arra, hogy a házasuló felek, illetve a házastársak egymás közötti vagyoni viszonyaikat - a vagyonközösség általános szabályaitól eltérõen - szerzõdéssel rendezzék. A szerzõdésben meghatározhatják, hogy mely vagyon kerül a közös-, illetõleg a különvagyonba. Ahhoz, hogy a szerzõdés érvényes legyen annak közokiratba vagy jogi képviselõ által ellenjegyzett magánokiratba foglalása szükséges. Ez a rendelkezés nem vonatkozik ingó dolgok ajándékozására, ha az ajándék átadása megtörtént, valamint az életközösség megszakadása után a házastársi közös vagyon megosztása tárgyában létrejött megállapodásra. Házassági szerzõdés tehát a házasság elõtt és alatt is köthetõ, és nem csupán a már megszerzett, hanem a jövõben megszerezni kívánt vagyontárgyakra is irányulhat.")
Szia! En pont forditva vagyok ezzel , bar nam valtam meg , sot igazibol meg meg sem kertek a kezemet , de nem is akarom! Valahogyan talan meg a szabadasgomat feltem es azt , hogy szbadon mehessek magyarazat nelkul ! 26 eves vagyok es engem a parom szeretne elvenni , allitolag o nem kerte meg meg mas kezet , viszont nagyon sokan hozza akartak mar menni . Bocsi ez eltert kicsit a kerdesedtol, csak azert irtam, hogy en azert nem szeretnek hozzamenni , mert nem erzem ugy, hogy kene . A Papir neki megnyugvas lenne , valahogyan ugy , ahogyan neked . Ezzel nem azt akarom mondani , hogy nem szeret a parod es "menekulni" akar . Csak talan keresi a megfelelo alkalmat ! Kozos gyerek mellett viszont elegge itt lenne az ideje, hogy hazasok legyetek ! Valoban beszelned kene vele errol es ez a "kisemmizem" ha a felesege leszek , total hulyeseg ! Ha ot megnyugtatja , meg irhatjatok a kozos baba nevere is az ingatlant ! De a szerzodes is rendben , bar nam hiszem , hogy neki ez annyira fontos lenne , bar a sok csalodas utan ki tudja ! Mast nem tudsz csinalni , mint beszelni vele errol . Talan rajon, hogy ha eddig o is akarta , kar meg tobbet varni vele . Ha meg nem , akkor azt is tudjatok tisztazni. De meg mielott magadat emeszted ezzel , vele kene megbeszelned , de nem ugy kifakadva , mint annak idejen ! Remelem siekrul valahogyan dontenetek !
Csak a kérdést volt idõm elolvasni a válaszokat és a kommented nem, és arra reagálok. Nagyon megértelek.Kérdezd meg tõle, ha a papír nem jelent semmit, akkor miért nem lehet hivatalossá tenni a családotokat?Hiszen lehet ez akár csak 1 óra és semmi nagy felhajtás.Ha neki úgyis mindegy van papír vagy nincs, akkor miért ne lehetne ha számodra fontos? Én azt mondom, (és ezzel nem akarlak elkeseríteni, csak így látom)ha valaki független nemtõl véglegesnek gondolja a kapcsolatát a szeretett személlyel, akkor igen is azt akarja, hogy hivatalosan is összetartozzanak, egy családot alkossanak. Szerintem ülj le vele komolyan elbeszélgetni. Ez nagyon ostoba kifogás, hogy már megégette magát.Mindenkinek volt az életében ex.volt csalódás, de nem is Õt Õket kellene most elvennie, hanem téged, akit gondolom állítása szerint szeret. Nagyon méltatlan és megalázó a jelen kapcsolatot az exekhez hasonlítgatni, hiszen azért van veled, mert tõlük különbnek tart téged nem? Beszéljetek egymással õszintén csak ezt lehet tanácsolni. Ha meg neki valóban mindegy a papír, mert szerinte semmin nem változtat akkor miért nem lehetne?
Az élettársi kapcsolat jogilag nem tiszta. Magyarázd meg neki, hogy te nagyobb biztonságban éreznéd magad. Pl az én számomra is csak ennyi értéke van a házasságnak, mert a papír igenis fontos. Mi lesz ha neadjisten a párodat éri valami? Téged a kórház környékérõl is elzavarnak. Hogy csak egy példát mondjak a sok közül. De hát én a jogász szemével nézek és látok, talán próbáld meg te is ezekkel a józan száraz érvekkel elmagyarázni, hogy mennyivel biztonságosabb házasságban élni.
Egyik oldalról érthetõ, hogy szívesen megtapasztalnád az esküvõ, a feleség-lét tudatát.:) Ez amolyan nõi-itisz, akkor is sóvárgunk néha a papír, gyûrû után, ha tutti, hogy enélkül is lehet boldogság. Akinek már volt házassága az ezt nem látja ilyen misztikusnak, fontosnak. Biztatlak azért, mert az én férjem 4 év után kérte meg a kezem, egy 20 éves házasságból jött, ahol önként hagyott ott több autót, több házat. Nem élünk jól- de ha õ így nyugodt, akkor legyen így. Az elsõ 4 évünkben nem akart sem házasságot, sem gyereket. Most mindent akar. De én elintéztem annyival, hogy ha õ így érzi magát jobban, akkor ám legyen. Annyit kértem tõle csak- de ehhez ragaszkodtam- hogy akkor maradjon velem, ha magában le tudja tenni a jóban-rosszban nagyesküjét. A férfiak mások. nem mindig értik, mi a fenéért bizonyítja jobban egy pár gyûrû meg egy ceremónia a szeretetüket, mint a mindennapok. És ebben igazuk van. A házasságnak lehetnek elõnyei, de. Inkább leszel Te is papír nélkül boldog, mint papírral boldogtalan. Kívánom, ne rontsd el a szép életedet azzal, hogy arra vágysz, ami nincs.
Teljesen megértelek, bár én még nem voltam /és már nem is leszek/ ebben a helyzetben. Minden nõ /lány/ szeretne férjhez menni. Akár tagadja, akár bevallja. Fõleg akkor, ha már gyereke is van. A házasság egy érzelmileg és anyagilag is rendezett állapot, amely érzelmi biztonságot is ad. A férjed nem hivatkozhat egy elrontott házasságra, hiszen ebben te nem vettél részt, semmi közöd nem volt hozzá. Addig, amig nem történik meg a házasságkötés, rengeteg kellemetlen percnek teszed ki magad, késõbb a gyermekedet is. Örökké magyarázkodhatsz. Beszéld meg vele, hogy neked ez fontos lenne és ha teljesen fel akar vállalni benneteket, ne ágáljon a házasságkötés ellen, hanem törvényesítse a kapcsolatotokat.
Én 9 éve "járok" a párommal, azért írom így, mert nem is lakunk együtt. Õ volt már nõs, állítólag megszenvedte és többet hallani sem akar ilyesmirõl. Én azért tartok ki mégis mellette, mert én sem akarok férjhez menni, gyereket sem szeretnék, sõt, túlságosan is megszoktam a függetlenséget, 42 évesen már úgy érzem, képtelen lennék alkalmazkodni valakihez, fõként esetleg egy új partnerhez. Így aztán elfogadom ezt a helyzetet, neki is megvan a szabadsága és nekem is. Persze nálatok más a helyzet, a baba miatt érthetõ, hogy te szeretnéd a házasságot, de erõltetni nem lehet, az csak rontana a helyzeten. Finom célozgatásokkal megpróbálhatod befolyásolni a döntését, esetleg.
Kedves jogász, 10:16-os vagyok, az életközösség és a vagyonközösség fogalma -ezt bizonyára jogászként Te is tudod-még akkor is megállja a helyét, ha a férfi pl még nem bontotta fel az elõzõ házasságát papíron. Attól az az élet-és vagyonközösség már sok tekintetben megszûnt. Egyetlen kórházból sem zavartak el soha, és máshonann sem.
végigolvastam a válaszokat, és mindenkinél van igazság. de ha nagyon akarod, akkor egy jó pillanatban kérd meg te a kezét. tudod ez mostanában nagy divat lett. és csak nem mondana nemet. persze ne erõltesd rögtön az esküvõt, mondd meg neki, hogy egyenlõre neked ennyi is elég, hogy gyûrût váltottatok. talán sikerül. :) és jót nevettek a végén.
A kérdező hozzászólása: Kedves 13:24-es! Nagyon szépeket írtál, olyan mintha a számból vetted volna ki a szót! Köszönöm mindenkinek az együttérzését és a véleményét. Mindegyik hozzászólás tanúlságos számomra.
A kérdező hozzászólása: Ja igen! A férfi válaszolónak külön köszönöm a véleményét valahogy így gondolkodhat az én párom is, ezért voltam kíváncsi a másik nem véleményére és lám õ is hasonlóan látja a dolgokat. Ezt most teljesen pozitív irányban gondoltam, megkaptam amit akartam, egy hasonló helyzetben lévõ/volt/ férfi véleményét. Ha van még valaki aki ilyesmi cipõben járt, szívesen veszem a véleményét!!!
Kedves Kérdezõ! Elõre bocsátom, hogy kifejezetten házasságpárti vagyok és nem rossz szájízzel mentem bele a harmadik/!/ házasságomba se, amely végre olyan, amilyennek az elsõ kettõnek is lennie kellett volna. Soha, egyik férjemmel sem éltem együtt az esküvõ elõtt egy percet sem. Ki is jelentettem, hogy ágyasa nem kívánnék lenni senkinek. Ez irányú kérést nem is kellett elhárítanom.Nagyon büszke vagyok arra, hogy engem mind a három férfi boldogan vett feleségül Nem volt semmiféle fûzõcske, rafinéria. Ez baromi jó érzés volt. Nagy bajnak tartom, hogy a férfiak egy része ilyen kijentéseket tesz: gyereket szeretnék tõled..., mintha nem az volna a természetes, hogy elõbb feleségül veszi leendõ gyermekei anyját. És a lányok egy része már attól elalél, ha valaki gyereket akar tõle. Be kellene tartani a sorrendet! Azt se hiszem el, hogy valaki 30-40 évesen egy régóta tartó kapcsolatot ne szeretne véglegesíteni. Mert milyen meghitt kapcsolat az, amelyben a felek függetlenségre vágynak? Itt már közös célokról eshetne szó, közös véágyakról. És elképzelem a szüleidet, mennyire ciki ez neki is. Számtalan esetben fogsz találkozni megalázó helyzetekkel, ahol csak "egy barátnõ" leszel és ez a státus meg fogja keseríteni az életedet. Vagy te olyan értékü nõ, mint bármelyik, akit feleségül vesznek. Ez /is/ megadja egy nõ önbizalomát, a kicsirõl nem is beszélve.Késõbb elõtte is magyarázkodhatnál. Ha pedig késõbb netán mégis megromlana a kapcsolatotok, azzal a felkiáltással lép le egy férfi: semi különös, nem voltunk házasok. Hogy egy nõt, esetleg gyereket, vagy gyerekeket tört össze, vajmi kevset éredekli. Igenis azt mondom: vállalja a felelõsséget értetek, jóban rosszban és lépjen veled házasságra. Így is te elõlegeztél neki többet azzal, hogy szültél egy kisbabát.
Én most vagyok túl, a válásom elsõ félidején, és mivel korrekt módon intézzük az életünket, remélem a másodiknál lezárhatom az életem ezt a szakaszát. S' amiért teszem? Szerelem, szeretet, boldogság, és oly sok minden, amit idáig még nem tapasztaltam. Én úgy gondolom, elvált Apa, vagy férfiként, jogom van a boldog és az egymást szeretõ életre, amit mit sem fejez ki jobban, mint a gyûrû és a házasság. Persze, ezek nélkül is mûködhet egy párkapcsolat, össze lehet tartozni mélyen, és szorosan, de amint rendezõdik a helyzetünk, én szeretném megkérni annak a Hölgynek a kezét, akivel leszeretném élni a maradék életem. Igen, én vágyom arra, hogy így, ilyen formában is érezzem, hogy Mi összetartozunk.
12.38-as: Mi rossz lett volna abban, ha összeházasodtok és vagyoni szerzõdést írtok, mit vittetek bele a kapcsolatba? Ugye, ugyanez? A Ti esetetek más, mert egyikõtöket sem zavarta, hogy "csak" élettári kapcsolatban vagytok. De máshogy is alakulhatott volna a dolog. Ha olyan a személyiségeketek, élettársad a lelkiismeretes és Te "kisemmized", amikor elhagyod - ez is benne van a pakliban. Ismeretlenek személyiségérõl nem nyilatkoznék, ezért nem válalom a felelõsséget. Ha a kérdezõ esetét nézzük, ott egyik fél akarja, másik nem a házasságot, akkor anyagilag legalábbis nem ez a szerzõdés a legjobb megoldás szerinted? 12.22-es voltam

Az igaz hogy ha már a végefelé vagy a terhességnek (pl.: 33. hét) hanyatt nem jó feküdni mert árt a baba vérkeringésének?

Legjobb válasz: Én úgy hallottam ha már nagya pocakod már akkor sem egészséges mert a méh nyomja a köldökzsinort és az lelassítja a baba vérkeringését és nehezebben kap levegõt is.

Én úgy hallottam ha már nagya pocakod már akkor sem egészséges mert a méh nyomja a köldökzsinort és az lelassítja a baba vérkeringését és nehezebben kap levegõt is.
Sajnos igazán jó választ én sem tudok, csak annyit, hogy állítólag azért nem jó, mert háton fekve nyomja a nagy ereket benned, amitõl neked is leeshet a vérnyomásod rendesen, ami pedig a babócára is kihat. Szóval nem tudom pontosan a választ, de én pl. mindig oldalt fekszem, héha háton is, de azt csak rövid idõre. Jó babavárást!
Én is úgy olvastam, hogy a háton fekvéssel a méh az aortára nehezedik, ami a baba oxigén ellátását veszélyeztetheti. Kb. félóra hátonfekvés nem árt, de én öt percig sem bírok már... 35 hetes kismama
Nekem azt mondták, nem a babának árt, hanem nekem, mert a már nagy magzat a hasi ütõeret elnyomja. A baba ne félj, szól, ha neki nem tetszik! Az enyém az oldalamat is kirúgja, ha a hátamra merészelek feküdni!:-) Valószínûleg az a gondja, hogy ebben a helyzetben kisebb helye van.
Egyetérteni tudok, én is azt olvastam, hogy a 30 hét után ne feküdjünk hanyatt, mert elnyomja a hasi aortát, és a baba nem kap vért és oxigént. De jelez õ, ha nem tetszik neki valami:-) Én mondjuk sosem voltam hanyatt fekvõs, de ha pl úgy nézek tévét, szétrugja az oldalam.) Tehát én is oldalt fekszem, sõt még néha hason is tudok.-) 28 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszike a válaszokat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!