Találatok a következő kifejezésre: Hogy hívják unokatesómnak az apját (1 db)

Hogy hívják az unokatesómnak az apját?

mármint keresztapa vmi?ezt sosem értettem... ?

Legjobb válasz: A keresztapa egyértelmûen az, akit a szüleid választottak, amikor megkereszteltettek téged. a te unokatesód apja az egyik szülõd fiútestvére, tehát a te nagybátyád.

A keresztapa egyértelmûen az, akit a szüleid választottak, amikor megkereszteltettek téged. a te unokatesód apja az egyik szülõd fiútestvére, tehát a te nagybátyád.
Az unokatesód apja az egyik szülõd tesvére, vagy a szülõd tesvérének a férje. Mindenképpen a nagybátyád. Ettõl még lehet egyben a keresztszülõd is, ha a szüleid annakidején õt kérték fel erre a szép feladatra. A keresztszülõnek nem muszáj rokonnak lenni, õt a szüleid választották, amikor megkereszteltettek Téged.
nagybácsi!! :) )
Õ az én nagybátyám.
Nem minden esetben keresztapa! Bárki lehet keresztapa!Õ a nagybátyád.
Nagybácsi, de nekem az egyik nagybácsi egyben a keresztapa is.-)
ez könnyû... Józsibátyám ezt nem tudni -.-"
Krisztofer


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért gyűlölöm ennyire?

Már ha a sógornőmre gondolok már elkap az ideg.
Még mikor ott laktunk anyósoméknál,én akkor szültem meg a lányomat.Állandóan beszólogatott,nagyobb rendűnek gondolta magát mert ők jobban állnak anyagilag.Mikor első nap megismertem már sejtettem hogy nem fogunk jól kijönni.
Féltékeny hogy nekünk lányunk lett,nekik meg nem sikerült.
Két gyerek anyja de egy igazi nagyszájú nagyképű nő.
Egyszerűen ha már eszembe jut akkor már minden bajom van.Most terhes a harmadikkal,állítólag lány lesz.
Nekem meg szúrja a szememet egy kicsit.Nem tudom miért utálom ennyire.Hátha ti kivülállóként jobban látjátok.

10

Hogy lehet megértetni/elfogadtatni a nagyszülőkkel, hogy a születendő gyerek nem fogja ugyanazt a nevet kapni, ami az apjáé, nagyapjáé, dédapjáé, stb?

Párom Kis Jóska,apukája is Kis Jóska,nagypapája is,dédpapája is,meg még ki tudja mennyi felmenő Kis Jóska.
Minden feleség Kis Jóskáné.
Egyszem fiú a családban párom.
Ha házasodunk,én garantáltan nem leszek Kis Jóskáné,se a gyerek nem lesz Kis Jóska.
Párom eleinte erőltette hogy de vigyük tovább a nevet,de lebeszéltem,Kisné Nagy Rozi leszek,gyerek meg Kis Lajoska/Boriska.
De a szülei és egyéb rokonok megtudták,azóta ezen háborognak akármikor a közelükbe megyünk...

34

A Kerékgyártó családnév honnan származik?

8

Szerintetek milyen nagymama az ilyen?

Az apai nagymamámról van szó, aki érezhetően jobban szerette mindig is a másik fiának a gyerekeit, én és a két testvérem nem voltunk neki olyan fontosak. Tavaly el volt törve a keze, és elvárta volna hogy anyuék 40 km-ről hordják neki minden nap a kaját, mikor a másik fia ott lakik helyben. Aztán felháborodott, hogy anyuék nem vitték el magukhoz addig, még gipszben volt a keze (hely sincs anyuéknál, mert a két tesóm még otthon lakik). Ezeken a dolgokon úgy felháborodott, hogy azóta nem jön hozzánk. Tavaly áprilisban megszületett a lányom, és el sem jött meglátogatni, mégcsak fel sem hívott a kórházban sem. Egyetlen egyszer látta mikor eljött anyuékhoz veszekedni, mindennek elhordta az édesanyámat (persze aput nem, csak anyut), és akkor én is ott voltam a lányommal. Akkor én is mindenféle senkiházinak el lettem mondva. Mostmár 1 éves lesz, de nem kíváncsi sem ránk, sem a dédunokájára. Apu azt mondja menjünk el hozzá, látogassuk meg a picivel. Én annyira haragszom rá, hogy mégcsak telefonon sem érdeklődött soha a piciről, még a szüléskor sem, hogy hogy vagyunk. Ti elmennétek hozzá a helyemben? Milyen nagyszülő/dédnagymama az ilyen?

8

Ifj Tokaji Györgyné (született:Gazsi Piroska) régi ismerőseit keresem.1986-ban halt meg. Valaki segítene?

2

Mit jelent vezetéknév esetében az "-ics" végződés?

Sejtem, hogy szláv eredetű, de nem beszélek szláv nyelveket, nem tudom milyen rag lehet.

7

A 8 dédszülőd közül mennyire emlékszel? Hányan éltek, amikor már te is éltél?

Olyan válaszok is jöhetnek,hogy egyet sem,mindenki helyzete érdekel.Ha emlékek is vannak velük kapcsolatban,azokat is szívesen olvasom.

31

Mit gondoltok az orosz keresztnevekről?

ejjj szerintem olyan szépek!

főleg ezek tetszenek:
Mása
Olga
Irina
Igor
Iván
Levin
Szása

39

Hogyan lehetek hajéktalan szálón? Nincsen senkim se szar a hejzet?

hajléktalan

13

Hogy vigasztalható egy leendő özvegy?

Nagynényém férje évek óta küzd a rákkal,most viszont már semmi nem hat,pedig kemoterápia és műtétek mellett mindent kipróbált ami az országban és nyugatabbra kapható.A legagresszivabb rák van a teste minden kis pontján.
Ránézésre még jól van,de 1-2 hónap és vége.
Alig negyven éves.
Két kisgyereket (6 és 8 évesek) hagy hátra és nagynényémet,aki idén hatodik éve családfenntartóként ápolja,biztatja,kezelésekre hordja az ország másik végébe,miközben gyereket nevel,háztartást lát el,és próbál nem összomlani.

Mi, a család mit tegyünk értük?
Vigyázunk a gyerekekre amikor csak tudunk,főzünk mosunk takaritunk,hogy azt se kelljen,család összes pénztartaléka már ráment a különböző kezelésekre,hálapénzre (már utolsó műtétet sem akarták vállalni).
De úgy érzem ez kevés,az igazi terhet nem tudjuk levenni róluk...

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!