Találatok a következő kifejezésre: Hogy hívják balladában (1 db)

Hogy hívják a balladában szereplő Kőmíves Kelemen 12 kőművesét?

Legjobb válasz: Tudtommal nem nevezték meg õket.

Tudtommal nem nevezték meg õket.
Sarkadi Imre 2 befejezetlen drámát írt belõle, abban nevezi meg õket. A nevek: Boldizsár Izsák Máté Benedek Ambrus Karuj Sebõ Gyula


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az Andrássy Egyetemnek milyen légköre? Inkább magyar, vagy német hallgatók járnak oda? Vizsgázni ha jól tudom németül kell, de van értelme Mo. -on ilyen jellegű diplomának? (történelmet, alkotmányjogot lehet tanulni. )

Úgy általában is érdekel az Egyetem atmoszférája, de a doktori iskolába szeretnék jelentkezni.

1

Mi a lustaság pszichológiai alapja?

8

A tüskevár könyv és a film mennyire egyezik?

4

Mi a különbség a bizalmas és bizalmaskodó között?

Mi a különbség a bizalmas és bizalmaskodó között?
Hogy kell érteni azt, hogy bizalmaskodó?

1

Mely hajtós (sok tanulást és szorgalmat igénylő) szakmák mellett tudnék elegendő időt szánni a magánéletemre, családomra?

Szeretek tanulni, használni az agyam, éppen ezért szeretnék olyan egyetemre menni, ahol be tudom fektetni ezt a munkát. Gondoltam az orvosira, csak attól félek, hogy a magánéletem megszűnik létezni (nem csak az egyetemi évek alatt, de utána is). Ez nem biztos, hogy kizáró ok, de szeretném feltérképezni a lehetőségeimet - egy minőségi élet reményében. Melyek azok a szakmák, amelyek bár hajtósak (tanulás és szorgalom tekintetében), de azért jó arányban tudsz időt szánni a magánéletedre, családodra, stb.? Ilyen távlatokból sajnos még nincs rálátásom...

5

Wass Albertnek 1945-ben volt valamilyen pere. Valaki küldene egy linket vagy egy rövid fogalmazást?

Sütő András 1989-es romániai forradalomban való részvételéről is kérnék egy lineket vagy egy rövid fogalmazást. Köszön előre is.

0

Hogy vehetném fel a kapcsolatot Tótfalusi Istvánnal? Nagyon érdekel a nyelvészet, de egyszerűen nem tudom, hogy hogyan elégítsem ki ezt az érdeklődésemet.

Az ELTE-n van nyelvészet, de amennyire tudom, nem nagyon működik, azonkívül nem akarok csak ebbe egy teljes egyetemi képzést belefektetni. Viszont hobbiból nagyon szívesen foglalkoznék vele.

2

Olyan könyvet keresek, ami pszichológia+irodalom témájú (pl. mítosz és pszi. , mese és pszi. , stb. , pl. Oidipusz, a talány megfejtője). Tudnátok ilyet írni?

4

Mit jelent a szám fölött egy vízszintes vonal?

matematika verseny feladatsorában láttam

0

Miket rakjak bele feltétlenül, ha Izraelről tartok előadást?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!