Találatok a következő kifejezésre: Hogy hívják az (2278 db)

Németül hogy vannak ezek a kérdések hogy hívják az anyukád hogy hívják apukád hobiaim apukád hány éves? Ezt adták háziba hogy ki kell írni és holnap le be kell mutatni a házit és ha nincs kész ad 1 ad a tanár válaszokat.

Legjobb válasz: Wie heißst deine Mutter? - Hogy hívják az anyukádat? Wie heißst dein Vater? - Hogy hívják apukádat? Was ist dein Hobby? - Mi a hobbid? Wie alt ist dein Vater? - Hány éves az apukád? Ez lenne, bár nem helyes az interneten puskázni, fõleg ha ennyire legalul vagy németbõl, ezek alap dolgok, kezdõ német tanulóknak alap tanulnivaló.

Wie heißst deine Mutter? - Hogy hívják az anyukádat? Wie heißst dein Vater? - Hogy hívják apukádat? Was ist dein Hobby? - Mi a hobbid? Wie alt ist dein Vater? - Hány éves az apukád? Ez lenne, bár nem helyes az interneten puskázni, fõleg ha ennyire legalul vagy németbõl, ezek alap dolgok, kezdõ német tanulóknak alap tanulnivaló.
A kérdező hozzászólása: kösz
Az elsõ jókat írt, csak a "heißst" az nem három s, hanem csak simán heißt vagy heisst. :)

A papoknak hogy hívják azt a hosszú egyszínű köpenyét? Hogy hívják a nyakkendőjét?

Google-ban akarom megtalálni! Varratni magamnak!

Legjobb válasz: Katolikus papnak nincs nyakkendõje, gallérja van, kolláré-nak hívják.

Katolikus papnak nincs nyakkendõje, gallérja van, kolláré-nak hívják.
Az egyszínû, ha arra gondolsz, az a reverenda. A református lelkészek egyszínû "hosszú köpenyét" palástnak hívják. A katolikus miseruha általáben nem egyszínû. De például a buddhista szerzeteseknek sokszor egyszínû a ruhájuk, nem tudom, melyikre gondolsz.
Katolikusoknál: reverenda. A nyakkendõt nem tudom. Reformátusoknál: palást. A nyakkendõ hagyományos, fekete.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm 3 éve nem kaptam ilyen részletes választ pedig napi szinten rakok fel kérdést!
Nem tudom, mit akarsz reverendával (már ha katolikusra kérdeztél), de tudd, hogy ha papi ruhát húzol, és papnak adod ki magad (tehát nem jelmezbálon), az jövõdben egyházjogilag papságot kizáró tényezõ. Tehát ha katolikus pap akarsz lenni egyszer, ne csinálj elõtte úgy, mintha az lennél. :D Gondoltam, szólok. :) (amúgy megkérdezhetem, mire kell? :) )
Esetleg gondolhatsz a stólára is. Mert az többnyire egyszínû és a nyakába van terítve.

Hogy hívják azt, ha valaki utálja magát, bántja magát? Stb. Úgy is mondhatnám, hogy az ellentéte a szadistának. Nem tudom miért, de nem tudok most rájönni, hogy mi az és hát eléggé fúrja az agyamat.

Legjobb válasz: A szadista ellentéte a mazochista, aki örömét leli a fájdalomban, kiszolgáltatottságban, megalázottságban - szexuális értelemben használatos. Lásd még: Szubmisszív, sub (BDSM kultúrában) Aki öngyûlölõ és bántja magát, az valószínûleg önértékelési zavarokkal küzd. A kísérõjelenség, amirõl írsz, a self-harm (magyarul öncsonkításnak hívják bár nem a legjobb szó, falcolást, önharapást, ököl szétverését tárgyakon, önégetést, hajtépkedést, szándékosan egészségromboló magatartást, stb), általában a feszültség és a frusztrációk levezetése miatt alakul ki, autoagresszió lényegében, nincs köze a mazochizmushoz rendszerint. Sok mentális betegségnél elõfordul. Lelki öngyötrés is elõfordul (önsorsrontás), ezt gyakran bûntudat, öngyûlölet váltja ki vagy mártíromkodás, figyelemre való éhség.

A szadista ellentéte a mazochista, aki örömét leli a fájdalomban, kiszolgáltatottságban, megalázottságban - szexuális értelemben használatos. Lásd még: Szubmisszív, sub (BDSM kultúrában) Aki öngyûlölõ és bántja magát, az valószínûleg önértékelési zavarokkal küzd. A kísérõjelenség, amirõl írsz, a self-harm (magyarul öncsonkításnak hívják bár nem a legjobb szó, falcolást, önharapást, ököl szétverését tárgyakon, önégetést, hajtépkedést, szándékosan egészségromboló magatartást, stb), általában a feszültség és a frusztrációk levezetése miatt alakul ki, autoagresszió lényegében, nincs köze a mazochizmushoz rendszerint. Sok mentális betegségnél elõfordul. Lelki öngyötrés is elõfordul (önsorsrontás), ezt gyakran bûntudat, öngyûlölet váltja ki vagy mártíromkodás, figyelemre való éhség.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Amúgy elég lett volna maga a szó is, de látom megint találtam egy az átlagosnál intelligensebb embert. :) Még egyszer köszönöm a választ és további szép napot.
Ha az emberi testbeszédre gondolsz akkor gesztikulálás.
A pszichológia egyik ága, amely a testbeszéd és az idegrendszer kapcsolatait vizsgálja.
Mimika, gesztus, testbeszéd - tudományosabb nevén metakommunikáció.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Hogy hívják azt vagy hogy lehet megoldani azt egy autónál hogy egy laptop van az autó computerére kötve és azon tudom állítani a turbónyomást a tiltás helyét 1ben 2 ben stb?

Legjobb válasz: Ezt az ECU programozásának hívják. Kell hozzá egy programozható ECU (önmagában sem olcsó mulatság, hát még kábelezéssel együtt), egy laptop, valami kábel, megfelelõ program és több évnyi szakértelem, hogy ne csak annyiból álljon a dolog, hogy "eztnézzedmá', öcsi, géprül állítom a laóerõüt, mint a fásztenfjúriüszbe' a jappán csávó".

Ezt az ECU programozásának hívják. Kell hozzá egy programozható ECU (önmagában sem olcsó mulatság, hát még kábelezéssel együtt), egy laptop, valami kábel, megfelelõ program és több évnyi szakértelem, hogy ne csak annyiból álljon a dolog, hogy "eztnézzedmá', öcsi, géprül állítom a laóerõüt, mint a fásztenfjúriüszbe' a jappán csávó".
Akár üzem közben is lehet programozni, sõt, szoktak is ilyet játszani. Bizonyos üzemállapotokat nem lehet fékpadon szimulálni, egyszerûbb, ha menet közben állítgatják a paramétereket és egybõl érzékelhetõ az eredmény is. De ez általában nem úgy mûködik, hogy fixen ott figyel a laptop az anyósülés elõtt, a mûszerfalon, te meg azzal menõzöl a diszkó elõtt, hogy két kattintással megemeled a turbónyomást. A menet közbeni beállítást csak addig szokás alkalmazni, ameddig feltétlenül szükséges, ha jól viselkedik a motor, nem bántják tovább az ECU-ba beírt értékeket. Ha bõvebben érdekel a dolog, javaslom, hogy nézelõdj itt: http://pwracing.hu/
A kérdező hozzászólása: ezekrõl tudnál küldeni linket?
A kérdező hozzászólása: meg annyi ez az hogy nem kell felnyitni a tetõt hanem olyan hogy AKÁR vezetés közben lehet
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm megy a zöld kéz

Azt a heterót aki undorodik a melegektől homofóbiásnak hívják. Hogy hívják azt aki heteroként bírja őket?

aki beírja, hogy "bxzi" annak jár egy virtuális szánalompacsi.

Legjobb válasz: valószínû hogy homofil... :D

valószínû hogy homofil... :D
Normális.
homorajongó
úgy, hogy b*zi
felvilágosultabb, mint te! na de nem fárasztom magam ilyen emberekkel, sajnos szomorú, de ezt is el kell fogadni, mert ráerõltetik ezeket a középpontban ugráló búzákat a népre.. utána meg az lesz a sz*mét, aki fel meri emelni a hangját, hogy na álljon meg a menet.. felháborító.. aki egyet ért velem, úgyis megérti, amit mondok, mert nem egyedül én vagyok ilyen, sõt nagyon is sokan vannak.. de látom kérdezõ, te a hõségriadót választod!
megköszönöm a szüleimnek, hogy normálisnak neveltek.. és nem olyan búzának, mint téged és társaidat
már nem azért de szerintem is búzaság bírni a köcsögöket...én inkább addig közömbös vagyok velük amig nem akarnak valamit..utánna már utálnám...persze csak azt az egyet...de valahogy nem menne hogy kifejezetten birjak egy homárt ... undoritoak...szerintem... és szerintem ez a normális..
1es voltam, és bocs, de ez az igazság ( neked jár a szánalom pacsid ), hogy ilyen kérdést tettél fel
jajj de megy az utálkozás... általában ez szokott lenni a pasik részérõl, hogy fúj de gusztustalanok meg egyéb jelzõ, de a leszboszik már szexik... :D
Miért kellene a melegeket akár utálni, akár kedvelni? A szexuális irányultság nem mutat arra, hogy ki milyen ember. Simán lehet egy meleg is kedves vagy épp atomparaszt, akárcsak egy hetero.
Én is rajongok a leszboszikért, ha mindkét lány csinos, és elõttem csókolóznak, azt sem bánnám, ha tarthatnám nekik a gyertyát. A buzákkal semmi bajom, ha nem jönnek a közelembe, és nem akarnak lefeküdni velem. 23F
Mint már írták, normális embernek hívják! Akik homofóbiások egyszerûen szánalmasak, szánalmasabbnál szánalmasabb érvekkel.. Felvonulást felhozni, meg 1-1 melegmûvészt, egyszerûen no komment.. 19/F
Fetisiszta?
fag stag a nevük angolul, magyarul nem tudom van-e megfelelõje :) fag hag az a heteró lány, aki szeret melegekkel lógni, ennek férfi megfelelõje a fag stag :)
A toleráns szerintem hülyeség. Azt implikálja, hogy a melegek olyasmit csinálnak, amit tolerálni kéne. Nem. A melegek csak egymással szexelnek, meg egymást szeretik. Ezen mi olyan van, amit tolerálni kellene? mások hülyeségét esetleg toleráljuk, de ezt nem.
Félretéve minden szubjektív dolgot, csak a kérdésre figyelve: félelem - fóbia kedvelés, vonzódás - fília (latin az eredet, phobia és philia, ahogy a gyerekkorúak kedvelése a pedophilia például, ez a legismertebb kifejezés), a szexuális vonzalmak típusát is összefoglaló néven parafíliának nevezik (valamilyen körülmény kedvelése). http://hu.wikipedia.org/wiki/Paraf%C3%ADlia De ha mást is bele akarsz keverni: http://hu.wikipedia.org/wiki/Filia_%28kereszt%C3%A9nys%C3%A9.. Viszont a homofília azért nem lenne jó megnevezés, mert heteróként nem tudsz egy homoszexuálishoz szexuálisan vonzódni. Ha igen, akkor nem vagy kizárólag heteroszexuális, erre többen is utaltak vulgárisabb formában. Így végül is nincs arra kifejezés amire választ szeretnél kapni. A közbeszédben sem fordul ilyen elõ, a szlengben sem, mert nem egy hétköznapi jelenség, hogy közbeszéd tárgya lenne. Ha te kedvelsz egy homoszexuális egyént, arra nem kell külön kifejezést létrehozni, mert nem tesz téged különbbé a normál embertõl, így megkülönböztetni sem kell magadat.
Ha csak elviseli, akkor toleránsnak. Ha direkt kedveli... látens homoszexuálisnak. Vagy stylistnak.
Én mindig azt tartottam, hogy a homofób egy olyan ember, aki fél attól, hogy egy férfi úgy kezeli õt, mint ahogy õ kezeli a nõket :)
igen a 13asnak minden lyuk lyuk, neki mindegy.. na ez a baj, hogy ma itt tartunk!
Embereknek. De komolyan. Nincsen rá név. Egy tisztességes jó ember nem akad fenn azon, hogy ki kivel szexel.
én felpontoztalak 9es! és tessék kérdezõ itt a bizonyíték!
A kérdező hozzászólása: biztos nagyon felvilágosult család lehettek :)
A kérdező hozzászólása: neked is meg anyádnak is küldök egyet, hogy így nevelt :)
SP...ja nem, mert hogy ugye hetero volt a kérdésben...phú akkor passz.
talán vocal-nak hívják. Tuti hogy nincs ilyen progi
Acapellának nevezik, a programról sajnos nem tudok nyilatkozni....

Hogy hívják az a-s lányokat? (SZJG)

Azt tudom, hogy van Edina és Tami, de a másik kettőt hogy hívják? Mondjuk még csak most fejeztem be az 5. részt, de kicsit zavar, hogy még Reni egyszer sem mondta ki a nevüket, holott szinte mindennap látja őket.

Legjobb válasz: Azt tudom, hogy a harmadik lányt Ivettnek hívják. A negyediket én sem tudom :)

Azt tudom, hogy a harmadik lányt Ivettnek hívják. A negyediket én sem tudom :)
A negyedik pedig Rami
A kérdező hozzászólása: köszi :)
Honnét tudjátok?
Azt hiszem vagy a 7., vagy a 8. kötetben említi :)
Második válaszoló vagyok, én még csak 6 kötetet olvastam, de Rami említve volt benne. Én Ivettet nem tudtam, úgyhogy kiegészítettük egymás válaszait :)
A Kalauzban van!

Hogy hívják azt a szakmát ami evészavaros emberekkel foglalkozik?

érdekelne a téma, hogy mi a rendes neve ennek a szakmának..és mi a dolga?miket csinál? ,,sima" pszichiáter? hány évet kell tanulni, hogy olyan lehessek aki ilyen emberekkel foglalkozik?

Legjobb válasz: A szakmát Túry Ferenc professzornak hívják. Pszichiáter. [email protected]; [email protected] De a dilit neked kell legyõzni. Amit anorexiásként eddíg megtanultam: anorexiából gyógyulni ne csak annyit tesz, hogy meghízunk, hanem azt, hogy leszarjuk, hogyan nézünk ki. Azt sporttal kell formálni, nem éhenhalással. http://www.youtube.com/watch?v=XvILb8psZpM http://www.youtube.com/watch?v=iNn-VH5Lx58 sok sikert!

A szakmát Túry Ferenc professzornak hívják. Pszichiáter. [email protected]; [email protected] De a dilit neked kell legyõzni. Amit anorexiásként eddíg megtanultam: anorexiából gyógyulni ne csak annyit tesz, hogy meghízunk, hanem azt, hogy leszarjuk, hogyan nézünk ki. Azt sporttal kell formálni, nem éhenhalással. http://www.youtube.com/watch?v=XvILb8psZpM http://www.youtube.com/watch?v=iNn-VH5Lx58 sok sikert!
A kérdező hozzászólása: ja nem, én nem vagyok anorexiás meg semmi ilyesmi...csak érdekelne az, hogy ki foglalkozik ilyenekkel, mármint azokat pszichológusnak hívják-e vagy pszichiáternek? vagy van-e rá más szó..?! mert érdekel ez a dolog, mint szakma, vagy hogyis mondjam...szeretnék olyan téren elhelyezkedni, aki evészavaros emberekkel foglalkozik. de azért köszi..:)
Nincs rá szó.
Az, hogy érdekes állatkáknak tartasz minket, még nem elég... :D
A kérdező hozzászólása: oké hogy tök õszinte legyek másfél évig bulímiás voltam én is...csak gondoltam ha ezt nem írom le így nem jönnek olyan hozzászólások amelyben elítéltek...de ha így jobb.:) szóval igen az voltam és most én is szeretnék segíteni az ilyeneken.ezért érdekelne
Na, ennek "örülök". Szerintem olyan ember ehhez nem ért, aki nem esett át rajta. Vagy valami más mély traumán... :S
A kérdező hozzászólása: igen amúgy, igazad van:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!