Találatok a következő kifejezésre: Hogy hívják aki (609 db)

Hogy hivjak aki Istvan kiralyt alakitja?

a href='http://www.youtube.com/watch?v=P-xEHHHCrH4' class='kulso_link'>http://www.youtube.com/watch?v=P-xEHHHCrH4

Legjobb válasz: Pelsõczy László De az énekhangja Varga Miklós [link]

Pelsõczy László De az énekhangja Varga Miklós [link]
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom.Azt hittem a sajat hangjan enekel.

Azokat hogy hívják, akik Jupiterben, Junoban és Minervában hisznek?

Mint például,aki Jézusban az keresztény.

Legjobb válasz: Újpogányok -ezen belül õsi római vallásúak.

Újpogányok -ezen belül õsi római vallásúak.
A kérdező hozzászólása: Kösz!
vagy csillagászok :)
boccs a humorért :S

Ha Magyarországon a nemzeti érzelműeket hungaristáknak hívják akkor hogyan? Többi leírásban?

Akkor hogyan hívják:Amerikában,Ausztriába,Franciaországba stb.. a nemzeti érzelműeket?

Legjobb válasz: Nem hívják hungaristának õket. A hungarizmus egy külön nézet. A nemzeti érzelmûeket nacionalistának , patriótának hívják itt is. Angolul nationalist , patriot Vannak elvakult ,szók látókörû emberek akik a patrióta embereket zsigerbõl nácinak meg fasisztának nevezik.

Nem hívják hungaristának õket. A hungarizmus egy külön nézet. A nemzeti érzelmûeket nacionalistának , patriótának hívják itt is. Angolul nationalist , patriot Vannak elvakult , szók látókörû emberek akik a patrióta embereket zsigerbõl nácinak meg fasisztának nevezik.

Lányok, ha találkoztok egy nagyon szimpatikus pasival, akkor a következő napokban mennyire várjátok, hogy hívjon? Vagy várjak inkább, ne zaklassam?

Legjobb válasz: sztem holnap hívd fel :) hátha lenne kedve megint elmenni valahova :D *-* egyébként én egész nap a telómat sozrongatom és bûvölöm h: hívjon feel, hívjon feel :D

sztem holnap hívd fel :) hátha lenne kedve megint elmenni valahova :D *-* egyébként én egész nap a telómat sozrongatom és bûvölöm h: hívjon feel, hívjon feel :D
én mindig várom...de hiába:D
én már másnap nagyon várom, de én is hiába XD
Feltétlen hívd fel.:D Én is egyszer vártam h felkeressenek, szintén hiába:d

Van olyan hogy Bulémia, addig oké. Aza az aki hánytatja magát ugye? Aki ennek az ellentéte és fél a hányástól azt hogy hívják? És ezek hogy gyógyíthatóak?

Legjobb válasz: Bulimia helyesen, és igen hánytatja magát. Aki fél a hányástól azt meg normális embernek hívják. Kezelni orvos kezeli, valószínûleg valami pszihodoki gyogyókezelõszakon végzett agyturkász.

Bulimia helyesen, és igen hánytatja magát. Aki fél a hányástól azt meg normális embernek hívják. Kezelni orvos kezeli, valószínûleg valami pszihodoki gyogyókezelõszakon végzett agyturkász.
Mielõtt valaki kijavít bulimia nervosa a teljes neve, és háhá nem jött össze.
A kérdező hozzászólása: Ééééééértem
Van olyan fóbia, hogy vki fél a hányástól. Emetofóbiának nevezik.
A kérdező hozzászólása: Értem, és ez gyógyítható dolog?
Persze. Gyógymód: hozzászokás. De ne hánytasd magad, különben átesel a másik végletbe!
A kérdező hozzászólása: Isten ments, dehogy hánytatom magam!!!!! Egyik barátnõm nagyon nagyon fél a hányástól befolyásolja a mindennapjait, alig eszik, stb... figyeli az órát h ne rontsa el a gyomrát, és szeretnék rajta segíteni =)

Suliban ebédlőben szoktam látni egy lányt aki megtetszett nekem (abba a koleszba jár ami ott van a sulimban) nme tudom, hogy menjek oda hozzá és kérdezzem meg, hogy hogy hívják és hívjam el sétálni?

Legjobb válasz: Hívd el, mielõtt még túl késõ lesz. Sikerült nemrégiben rádöbbentem arra az igazságra, hogy ha idõben nem mutatjuk ki az értékeinket, akkor kegyetlenül megbüntet az élet.

Hívd el, mielõtt még túl késõ lesz. Sikerült nemrégiben rádöbbentem arra az igazságra, hogy ha idõben nem mutatjuk ki az értékeinket, akkor kegyetlenül megbüntet az élet.
Odamész hozzá, bemutatkozol neki és megkérdezed tõle, hogy nincs-e kedve sétálni egyet. :)
Odamesz hozza (megkerdezed leulhetsz e) bemutatkozol, es megkerdezed ismeri e mar a varost mert ha nem, te szivesen korbevezeted, vagy szmaithat rad segitesz neki stb. Sok sikert kivanok!
Himringyo. Baratok koztben pl Adam volt az xd :D
Meg egyszer a Szabi is :D (csak õ nem tudott róla)
Kur.vapecér. Szerintem.
Nõ - ribanc Férfi - labanc
Ja igen, Szabi is:D
nõ=ribanc pasi=császááár!!!!:)
P.I.M.P.
néha jó pasinak :(

Hogy hívják azt az embert, aki nincs megkeresztelve?

Legjobb válasz: Kereszteletlennek hívják. Létezik ez a kifejezés. A wiki nem mindenben ír butaságot, de mivel szabadon szerkeszthetõ bárki által (tehát nem csak a tudomány emberei szerkesztik), ezért vannak hibák is benne. A pogány önmagában még tényleg nem egyenlõ a kereszteletlennel, de rengetegen használják ennek a kifejezésére (kis részben helyesen, de zömében helytelenül). Amelyik egyházban a keresztelés a beavató szertartás, ott is hivatalosan a kereszteletlen kifejezést használják arra, aki (még) nincs megkeresztelve, és a pogányt arra, aki nem annak a vallásnak a híve (de másnak attól még lehet híve).

Kereszteletlennek hívják. Létezik ez a kifejezés. A wiki nem mindenben ír butaságot, de mivel szabadon szerkeszthetõ bárki által (tehát nem csak a tudomány emberei szerkesztik), ezért vannak hibák is benne. A pogány önmagában még tényleg nem egyenlõ a kereszteletlennel, de rengetegen használják ennek a kifejezésére (kis részben helyesen, de zömében helytelenül). Amelyik egyházban a keresztelés a beavató szertartás, ott is hivatalosan a kereszteletlen kifejezést használják arra, aki (még) nincs megkeresztelve, és a pogányt arra, aki nem annak a vallásnak a híve (de másnak attól még lehet híve).
A pogány tényleg csak a tájékozatlanok szóhasználatában jelenthet megkereszteletlen (és ennélfogva valószínû ateista) embert. De valós jelentése szerint olyan ember, aki más, nem-keresztény vallást követ. Így vannak pogány vallások, de önmagukban pogányok nem. Ne bizonygassátok azt, amit nem tudtok.
Aki nincs megkeresztelve arra azt mondjuk, hogy pogány. idézek Wikipediából: "A pogány szó ezen kívül a szövegkörnyezettõl függõen jelenthet nem-zsidót, nem-keresztényt vagy nem-mohamedánt, illetve hitetlen vagy megkereszteletlen embert" http://hu.wikipedia.org/wiki/Pog%C3%A1nys%C3%A1g
Pogány biztos nem. Mert lehet olyan is, aki hívõ keresztény és gyakorolja is a vallását, csak valamilyen oknál fogva nem keresztelték meg. Pogány (a köznyelvben) az aki nem a te vallásodat követi. Hivatalos terminológiában pedig a természetközeli animista vallások híve. Szerintem a nem megkeresztelt emberre nincs külön elnevezés. Egyszerûen azt mondják, hogy nincs megkeresztelve. Illetve ha nem keresztény, akkor azt, hogy ilyen meg olyan vallású. Abból már egyértelmû.
Kedves 23:00-ás! Ha te a Wikipédiát mérvadó forrásnak tekinted, akkor csak sajnálni tudlak. Ha én most felírom a wikipediára, hogy háromfejû, öt se.ggû õsmajmot találtak az Antarktisz jegébe fagyva, amelynek a fülébõl egy szívószál lóg ki és belinkelem ide, azt is igaznak fogod elfogadni csak mert a Wikipedia írja?
(Második vagyok) Akkor rosszul tudják és rosszul tanítják. Nem az a helyes, amit az iskolában tanítanak, vagy amit a szüleidtõl hallasz, hanem az, amit a tudomány helyesnek mond. Mint mondtam, a pogány megnevezést a köznyelv arra használja, aki nem a te vallásodat követi. Na már most. Feltételezem, hogy te keresztény vagy. Nagyon sokáig a keresztények is csak felnõttkorban kereszteltek. Akkor azok is pogányok voltak, akik keresztény családból származtak, a szüleik rendszeresen hordták õket misére és õk is hittek Istenben meg minden, csak épp a kor szokása szerint nem keresztelték (még) meg õket? Szerinted ez nem tûnik paradoxnak? Mert szerintem igen. Annyi igazság van benne, hogy a pogány nincs megkeresztelve. De aki nincs megkeresztelve, az nem feltétlenül pogány.
pogány vagy kereszteletlen :)
inkább csak pogány :D
második hozzászóló vagyok mi az iskolába is így tanultuk, hogy aki nincs megkeresztelve az pogány:D és édesanyámék is így tudják
És akkor én mi vagyok, ha nem vagyok megkeresztelve, de attól fügetlenül hiszek Istenben? 17/L Szerintem én nem vagyok pogány, szerintem a pogány az olyan, hogy nem is tagadja, hogy van Isten, de nem is hívõ.
00:33 - Elolvastad, amit belinkeltem, hogy mit ír a lexikon? Szerintem nem.
Én például meg vagyok keresztelve RK-nak, de ateista vagyok, és a RK egyházat különösen útálom. Akkor mi vagyok?
EMBER.A keresztelés marhaság.
A Katolikus Lexikonnak természetesen hiszek. De ez akkor is logikátlan és teljesen irracionális. Szerintem ma már a Katolikus Egyház senkire nem mondja hogy pogány. Pláne saját híveire.
00.09-es, köszönöm ;)
Egy kis apróság, remélem, a Magyar Katolikus Lexikon hitelesebb, mint a wiki :-) http://lexikon.katolikus.hu/P/pog%C3%A1ny.html
Tény lenne, ha mondanák. Csak "sajnos" nem mondják. Ma már az emberek magasról tesznek arra, hogy valaki meg van-e keresztelve vagy sem. Még a keresztények is. A pogány egy pejoratív jelzõ. Akkor alkalmazzák, ha azt akarják kihangsúlyozni, hogy az illetõ helyzete, vallása nemhelyes. Ez manapság már a legkevésbé sem jellemzõ. Amúgy meg találsz a wikipedián hülyeséget épp eleget. Jó, ha felrakod azt, hogy három heréd van, azt törlik. De sok minden van, ami lehet hogy nem egyértelmûen hamis, de attól még az és mégis ott van.
A pogány szót eredetileg azokra használták, akik a a Magyar õsvallást a Tengrizmust követték, ill. más tájakon is a világvallások fölvétele elõtti vallást nevezik pogány vallásnak.Manapság tévesen az ateistákra is használják, akik nem hisznek semmiféle Istenben, de ez így nem helyes.Aki nincs megkeresztelve, az kereszteletlen, és magán viseli az eredendõ bûnt.

Azt a heterót aki undorodik a melegektől homofóbiásnak hívják. Hogy hívják azt aki heteroként bírja őket?

aki beírja, hogy "bxzi" annak jár egy virtuális szánalompacsi.

Legjobb válasz: valószínû hogy homofil... :D

valószínû hogy homofil... :D
Normális.
homorajongó
úgy, hogy b*zi
felvilágosultabb, mint te! na de nem fárasztom magam ilyen emberekkel, sajnos szomorú, de ezt is el kell fogadni, mert ráerõltetik ezeket a középpontban ugráló búzákat a népre.. utána meg az lesz a sz*mét, aki fel meri emelni a hangját, hogy na álljon meg a menet.. felháborító.. aki egyet ért velem, úgyis megérti, amit mondok, mert nem egyedül én vagyok ilyen, sõt nagyon is sokan vannak.. de látom kérdezõ, te a hõségriadót választod!
megköszönöm a szüleimnek, hogy normálisnak neveltek.. és nem olyan búzának, mint téged és társaidat
már nem azért de szerintem is búzaság bírni a köcsögöket...én inkább addig közömbös vagyok velük amig nem akarnak valamit..utánna már utálnám...persze csak azt az egyet...de valahogy nem menne hogy kifejezetten birjak egy homárt ... undoritoak...szerintem... és szerintem ez a normális..
1es voltam, és bocs, de ez az igazság ( neked jár a szánalom pacsid ), hogy ilyen kérdést tettél fel
jajj de megy az utálkozás... általában ez szokott lenni a pasik részérõl, hogy fúj de gusztustalanok meg egyéb jelzõ, de a leszboszik már szexik... :D
Miért kellene a melegeket akár utálni, akár kedvelni? A szexuális irányultság nem mutat arra, hogy ki milyen ember. Simán lehet egy meleg is kedves vagy épp atomparaszt, akárcsak egy hetero.
Én is rajongok a leszboszikért, ha mindkét lány csinos, és elõttem csókolóznak, azt sem bánnám, ha tarthatnám nekik a gyertyát. A buzákkal semmi bajom, ha nem jönnek a közelembe, és nem akarnak lefeküdni velem. 23F
Mint már írták, normális embernek hívják! Akik homofóbiások egyszerûen szánalmasak, szánalmasabbnál szánalmasabb érvekkel.. Felvonulást felhozni, meg 1-1 melegmûvészt, egyszerûen no komment.. 19/F
Fetisiszta?
fag stag a nevük angolul, magyarul nem tudom van-e megfelelõje :) fag hag az a heteró lány, aki szeret melegekkel lógni, ennek férfi megfelelõje a fag stag :)
A toleráns szerintem hülyeség. Azt implikálja, hogy a melegek olyasmit csinálnak, amit tolerálni kéne. Nem. A melegek csak egymással szexelnek, meg egymást szeretik. Ezen mi olyan van, amit tolerálni kellene? mások hülyeségét esetleg toleráljuk, de ezt nem.
Félretéve minden szubjektív dolgot, csak a kérdésre figyelve: félelem - fóbia kedvelés, vonzódás - fília (latin az eredet, phobia és philia, ahogy a gyerekkorúak kedvelése a pedophilia például, ez a legismertebb kifejezés), a szexuális vonzalmak típusát is összefoglaló néven parafíliának nevezik (valamilyen körülmény kedvelése). http://hu.wikipedia.org/wiki/Paraf%C3%ADlia De ha mást is bele akarsz keverni: http://hu.wikipedia.org/wiki/Filia_%28kereszt%C3%A9nys%C3%A9.. Viszont a homofília azért nem lenne jó megnevezés, mert heteróként nem tudsz egy homoszexuálishoz szexuálisan vonzódni. Ha igen, akkor nem vagy kizárólag heteroszexuális, erre többen is utaltak vulgárisabb formában. Így végül is nincs arra kifejezés amire választ szeretnél kapni. A közbeszédben sem fordul ilyen elõ, a szlengben sem, mert nem egy hétköznapi jelenség, hogy közbeszéd tárgya lenne. Ha te kedvelsz egy homoszexuális egyént, arra nem kell külön kifejezést létrehozni, mert nem tesz téged különbbé a normál embertõl, így megkülönböztetni sem kell magadat.
Ha csak elviseli, akkor toleránsnak. Ha direkt kedveli... látens homoszexuálisnak. Vagy stylistnak.
Én mindig azt tartottam, hogy a homofób egy olyan ember, aki fél attól, hogy egy férfi úgy kezeli õt, mint ahogy õ kezeli a nõket :)
igen a 13asnak minden lyuk lyuk, neki mindegy.. na ez a baj, hogy ma itt tartunk!
Embereknek. De komolyan. Nincsen rá név. Egy tisztességes jó ember nem akad fenn azon, hogy ki kivel szexel.
én felpontoztalak 9es! és tessék kérdezõ itt a bizonyíték!
A kérdező hozzászólása: biztos nagyon felvilágosult család lehettek :)
A kérdező hozzászólása: neked is meg anyádnak is küldök egyet, hogy így nevelt :)
SP...ja nem, mert hogy ugye hetero volt a kérdésben...phú akkor passz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!