Találatok a következő kifejezésre: Hogy hívják a könyvet, amivel a (5 db)

Ti hogy viszonyulnátok egy olyan könyvhöz, aminek a főszereplőjét úgy hívják, mint az írót?

Változtatna ez az értékén, nem olvasnátok kevésbé szívesen, nem zavarna? Persze nem akkor, ha önéletrajzi regényről van szó, hanem pl. ha a kedvenc könyvetek írója a saját nevét adná a főszereplőjének, mert a saját életéből is merített ihletet, és így életszerűbb legalább az ő számára?

Legjobb válasz: Szerintem nem jó ötlet. Egyértelmûen azt jelenti, hogy az író azonosulni szeretne a szereplõvel. Mellesleg szegényes fantáziára utal, ha a szerzõ nem tud nevet adni a karakternek.

Szerintem nem jó ötlet. Egyértelmûen azt jelenti, hogy az író azonosulni szeretne a szereplõvel. Mellesleg szegényes fantáziára utal, ha a szerzõ nem tud nevet adni a karakternek.
Mondjuk egy Predator-regény esetében nem sokat számítana, de azért a Warhammer 40 000 univerzumában egy C.S. Goto nevû ûrgárdista elég hülyén nézne ki.
A kérdező hozzászólása: Az alap mondjuk egy romantikus regény vagy könnyû fantasy. Ja, és szó sincs fantáziahiányról, mert mondjuk nem az igazi nevérõl van szó, hanem az írói álnévrõl.
Szerinted honnan máshonnan merítene ihletet az író, a saját életén kívûl? Mindenki azért tud más könyvet írni, mert más életet él, már körülmények között. És az is a te "életed", ha más mond egy poént, de te hallod, és ott vagy. Az is a te "életed". És szerintem ne jó a saját nevedet, ha az állnevedet is, de nem jó azt adni a fõszereplõnek, ha már nem a saját életedrõl szól. Hanem a kitalált életedrõl.
Semmit. Jane Auten legtöbb regényében is van egy Jane, mégis tetszett mindegyik.
Vagy pélául Darren Shan vámpírkönyvek sorozatában is Darrenek hívják a fõszereplõt.
6-os én is ezt akartam írni. tehát darren shan vámpír könyveiben is a fõszereplõt darren shannek hívják még sem zavaró. sõt , a végefelé van egy olyan csavar ami miatt az ember elkezd gondolkodni, hogy mi van , ha .... ( tudom, hogy a valoságba lyen nincs, de még is) de ez nem minden könyvnél mükdik jól. tehát, ha könyvet írsz inkább adj más nevet a fõszereplõdnek.
Pl Leslie L. Lawrence? És ez még nem is álnév, csak az eredeti neve angolul. Ezen a néven E/1-ben írja a könyveit, és "õ maga" a fõszereplõ. Bár közel sem olyan alakban, mint amilyen eredetileg.. :) Én szeretem a könyveit, nem zavar a név, meg semmi, hisz aki ismeri, annak egyértelmû hogy nem magáról ír. Nekem az jön le, hogy inkább úgy szeretne kinézni, és olyan szeretne lenni :D (vagy az is lehet hogy fiatal korában olyan volt..)
Oxford Bookworms (angolból legalábbis)
Tetszetõs, hogy néhány száz szavas szókinccsel lehet olvasni könyvet. Viszont nem nagyon élõk a szövegek, távol esnek az élõ nyelvtõl. Érdemesebb más forrásból könyvet nézni, pl Agatha Christie, Stephen King, vagy más kisebb szókincsû könyvet. A mostanában megjelenõ eredeti regények több mint fele nem túl nehéz olvasmány.
Penguin. Nagyon nagyon hasznos! Én végigolvastam majd az összeset, és nagyon nagyon sokat fejlõdött tõle az angolom, nem beszélve arról, hogy ha jó szintet választasz, akkor élvezetes olvasni. Imádtam. Arra vigyázz, hogy a szintednek megfelelõ olvasmányt válassz, különben nem fogod szeretni és leteszed...
Letölteni nem tom hol lehet, de bemégy a könyvtárba, azt kiveszed õket;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
Jól hangzik az hogy a Bookworms (Könyvkukacok) 500-2000 szókincse elég. Ezzel szemben már középfokún min 6-8000 szó az elvárás.

Hogy hívják azokat a gépeket amik a tableteknél kisebbek és csak könyveket lehet rájuk letölteni és olvasni?

és mennyibe kerül?

Legjobb válasz: E-Book (: 10 ezer forinttól felfele van egy rakat (:

E-Book (: 10 ezer forinttól felfele van egy rakat (:
A kérdező hozzászólása: Kösz


Hogy hívják azt a programot aminek 3 könyv a jele és . Rar?

pl: sims.rar kicsomagolós

Legjobb válasz: Winrar

Winrar
A kérdező hozzászólása: íh naok kösz

Hogy hívják azt a könyvet, amivel a színlátást ellenőrzik?

Mindenféle szín? pöttyök vannak benne, köztük általában egy szám és ha nem színtéveszt? valaki, akkor a sok színes pötty között látja a számot is, ami más szín? pöttyökb?l áll.. remélem érthet?en leírtam:)

Legjobb válasz: Az emberiség körülbelül 4%-a (a Föld lakosságából 210 millió ember) színtévesztõ. A színtévesztõk általában kevesebb színárnyalatot tudnak megkülönböztetni, és ezek egy részét gyakran összecserélik. Szûrésükre ún. pseudoisochromatikus táblákat, vagy más néven csereszín-táblasorozatokat, vagyis ilyen ,,pöttyös'' ábrákat használnak. Jól beváltak, és nálunk is használatosak Velhagen és Rabkin, Ishihara, Dvorine táblái.

Az emberiség körülbelül 4%-a (a Föld lakosságából 210 millió ember) színtévesztõ. A színtévesztõk általában kevesebb színárnyalatot tudnak megkülönböztetni, és ezek egy részét gyakran összecserélik. Szûrésükre ún. pseudoisochromatikus táblákat, vagy más néven csereszín-táblasorozatokat, vagyis ilyen , , pöttyös'' ábrákat használnak. Jól beváltak, és nálunk is használatosak Velhagen és Rabkin, Ishihara, Dvorine táblái.
Becenevén baboskönyv. :)
és ezek egy részét gyakran összecserélik hát az k×rvára nem igaz mivel ha valaki piros zöld szintévesztõ a tûzoltoautó nem látja zöldnek :D szal ez egy elég hamis megllapitás :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!