Találatok a következő kifejezésre: Hogy hívják a könyvet, (17 db)

Ez a kérdés egy könyvhöz kapcsolódik a Vámpír akadémiához. Na szóval kérdésem annyi lenne hogy hívják a Vámpírakadémiában a 12 uralkodói családot?

Legjobb válasz: Szelsky, Ozera, Badica, Dashkov, Conta, Drozdov, Ivashkov, Lazar, Zeklos, Tarus, Voda, Dragomir. Én ezt az 5. könyv nem hivatalos fordításából bogarásztam, elõre is bocsánat ha valami nem stimmel.

Szelsky, Ozera, Badica, Dashkov, Conta, Drozdov, Ivashkov, Lazar, Zeklos, Tarus, Voda, Dragomir. Én ezt az 5. könyv nem hivatalos fordításából bogarásztam, elõre is bocsánat ha valami nem stimmel.

Hogy hívják a a Jóban Rosszban sorozatban Veronka barátnőjét alakító Emesét (aki a héten jött) illetve Emil könyvének kiadójának képviselőjét?

A színésznők neveire lennék kíváncsi.

Legjobb válasz: Fúú, na hallod, én is ezen gondolkoztam, de az istennek nem jöttem rá :D

Fúú, na hallod, én is ezen gondolkoztam, de az istennek nem jöttem rá :D
barátnõ: Rádler Judit nõ a kiadóból: Bálinthegyi Papp Anita
az a barátnö naaagyooon hányadék fejü


Tammara Webber Easy című könyv borítóján van egy fiú (aki Lucast ábrázolja) hogy hívják, mi az igazi neve a modellnek?

tammara webber,easy,fiu,lucas,név

Legjobb válasz: Dusan Novakovic, egy modell pasi. https://www.google.hu/search?q=dusan+novakovic&rlz=1C1CHNY_h.. http://magnoliaolvas.blogspot.hu/2013/07/a-konyv-ruhaja-4.html

A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

Hogy hivják az olyan könyveket amelyek a Gyűrűk Ura elözményét meséli el, és részeltesebben bemuttatja a népeket?

Legjobb válasz: Tolkien: A babó címû könyve ilyen. Azt meséli el miként került Bilbóhoz a gyûrû.

Tolkien: A babó címû könyve ilyen. Azt meséli el miként került Bilbóhoz a gyûrû.
A Babó-n kívül: -A Szilmarilok -Húrin gyermekei (bár ez inkább Húrin gyermekeinek az életét írja le, fõképp Túrin Turambar-ét.)
A kérdező hozzászólása: És megtalálható könyvtárban?
Megtalálhatók, szinte biztosan. Szerintem nincs olyan könyvtár (megyei ill nagyobb) ahol ne lennének meg!
Van még A Gyûrû keresése címû könyv is, továbbá ha a teljes Tolkien-hagyaték középföldi része érdekel, akkor a HOME (History of Middle-Earth), ami angol, nincs meg minden könyvtárban (az a ritka, ahol megvan - 12 kötet!). Ezeket, sõt, már a Szilmarilokat is Tolkien fia, Cristopher Tolkien rendezte sajtó alá (illetve ide tartozik még a Húrin gyermekei is, ami történet rövidebben megtalálható a Szilmarilokban), kissé más olvasni, mint Tolkien híres regényeit, a Babót (ma: A hobbit, újrafordították), vagy a GyU-t. A Szilmarilokról egy helyt azt mondták, ez "Középfölde telefonkönyve": ha belekezdenél, készülj fel, hogy a tünde nevek rengetegében könnyû elkeveredni. :)
Azt hiszem van még 1... az Elveszett mesék könyve...vagy valami hasonló :D
Szilmarilok- A hobbit és talán a Gyûrû keresése de az nem biztos.

Azt a személyt, aki ellenőriz e könyvet, vesszőhibák, elírások után kutatva, hogyan hívják? Lektornak?

Nem tudom, hogy itt van-e jó helyen a kérdésem...

Legjobb válasz: Lektor tudtommal szakmailag ellenõrzi a könyvet, nem nyelvtanilag. Akit te keresel, az talán korrektor. V. más, de most kicsit késõ van a gondolkodáshoz :) Ha eszembe jut, írok még. (V. majd jön vki, aki megerõsíti a fenti infot, esetleg ír újabbat).

Lektor tudtommal szakmailag ellenõrzi a könyvet, nem nyelvtanilag. Akit te keresel, az talán korrektor. V. más, de most kicsit késõ van a gondolkodáshoz :) Ha eszembe jut, írok még. (V. majd jön vki, aki megerõsíti a fenti infot, esetleg ír újabbat).
A kérdező hozzászólása: köszönöm! :)
Szerintem szerkesztõ.
Korrektor, illetve egyes helyeken a nyelvi lektor (ha pl. szótárról, enciklopédiáról van szó). A szerkesztõ elbírálja, kiadáskész-e a mû.
Horváth József Ferenc
epilógus
A kérdező hozzászólása: A borítón szokott lenni ismertetõ a könyvrõl, aminek a célja a vásárló magával ragadása. csak nem jut eszmbe a szakzsargon... nem epilógus!
Oxford Bookworms (angolból legalábbis)
Tetszetõs, hogy néhány száz szavas szókinccsel lehet olvasni könyvet. Viszont nem nagyon élõk a szövegek, távol esnek az élõ nyelvtõl. Érdemesebb más forrásból könyvet nézni, pl Agatha Christie, Stephen King, vagy más kisebb szókincsû könyvet. A mostanában megjelenõ eredeti regények több mint fele nem túl nehéz olvasmány.
Penguin. Nagyon nagyon hasznos! Én végigolvastam majd az összeset, és nagyon nagyon sokat fejlõdött tõle az angolom, nem beszélve arról, hogy ha jó szintet választasz, akkor élvezetes olvasni. Imádtam. Arra vigyázz, hogy a szintednek megfelelõ olvasmányt válassz, különben nem fogod szeretni és leteszed...
Letölteni nem tom hol lehet, de bemégy a könyvtárba, azt kiveszed õket;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
Jól hangzik az hogy a Bookworms (Könyvkukacok) 500-2000 szókincse elég. Ezzel szemben már középfokún min 6-8000 szó az elvárás.

Hogy hívják ezeket a könyveket?

Az olvasó dönti el, hogyan halad tovább. Pl.:egy autóban ülsz, ha kiszállsz, lapozz a 88oldalra, ha nem, az 55-re. Tudtok ajánlani valamit, ezekből? Köszi!

Legjobb válasz: Hallottam róluk de sosem olvastam ilyet. Lapozgatós füzetekként említette nekem valaki.

Hallottam róluk de sosem olvastam ilyet. Lapozgatós füzetekként említette nekem valaki.
lapozgatós, szerepjátékkönyvek. kaland, játék, kockázat ez volt az egyes darabok szlogenje. a vaterán találsz még párat olcsóbban de újonnan is lehet venni a deltavision honlapjárol.
ajánlom pedig: országúti harcos démonlovagok (baromi nehéz szerezni) megmérgezve Zagor legendája
Jordi Sierra I Fabra-A rappelõ papagáj rejtélye Ez úgy van megírva.

Melyik az a könyv hogy vagy is hogy hívják (lent)?

Olyan könyv amiben olyan volt pl hogy dobj dobokockával x -et és menj a mondjuk 20-ik oldalra . Régen nagyon men? volt minden oszt társamnak volt egy.

Legjobb válasz: Kalandkönyvek

Kalandkönyvek
Az eredeti sorozat a Steven Jackson féle Kaland-Játék-Kockázat könyvek. Magyarországon pedig a Cherubion kiadónak volt egy saját sorozata a Harcos Képzelet néven. A KJK könyvek nagy része innen elérhetõ: http://zagor.hu/?oldal=letoltes
lapozgatóskönyv


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!