Találatok a következő kifejezésre: Hogy gyakoroljam angol (9 db)

Anyukák akik külföldön élnek, vagy itthon tanulnak nyelvet, hogy gyakoroljam itthon újra az angol nyelvet?

Gyesen vagyok 2 gyerekkel itthon. Nyár végén tervezünk Angliába menni. Viszont 4 éve meg se nyikkantam angolul :( Előtte még telefonon is tudtam állásinterjút megbeszélni, jelenleg szerintem örülök ha be tudnék mutatkozni. Ajánlanátok valamit, hogy hogyan képezzem magam itthon gyerekek és házimunka mellett? Vagy oldalakat, ami segítene? Ilyenkor már le tudok ülni a géphez is.

Legjobb válasz: szia én angolul nézek filmeket, h szinten tartsam az angolomat. Ha nagyon nem értek valamit, bekapcsolom az angol feliratot, mert leírva egyszerûbb. Csak nagyon-nagyon végszükség esetén kapcsolom be a magyar feliratot, de akkor biztosan elõtte háromszor elolvastam az angol szöveget. A kiejtésem biztosan romlott nekem is, de a fiam ovijában egyik kislány apukájával szoktam angolul beszélni, megérti amit mondok.

szia én angolul nézek filmeket, h szinten tartsam az angolomat. Ha nagyon nem értek valamit, bekapcsolom az angol feliratot, mert leírva egyszerûbb. Csak nagyon-nagyon végszükség esetén kapcsolom be a magyar feliratot, de akkor biztosan elõtte háromszor elolvastam az angol szöveget. A kiejtésem biztosan romlott nekem is, de a fiam ovijában egyik kislány apukájával szoktam angolul beszélni, megérti amit mondok.
Kedves kérdezõ! Neked és az elõttem válaszoló válaszadónak is szíves örömest felajánlom a szolgálataimat - azaz szívesen beszélgetek veletek online skypeon.Privátba megírom a skypeom.
Filmek, ha van sorozat, amit szeretsz, azt is töltsd le angolul, hozzá elõször magyar feliratot, utána angolt. Én is külföldön élek, ezek nagyon sokat segítettek. (Csak élõben megint más lesz, mert a legtöbb film amerikai, az angolok meg - szerintem - teljesen más kiejtéssel beszélnek, de hidd el, hamar belejössz az életben.)

Hogyan gyakoroljam az angol kiejtést?

Ha suliban felhívjak, hogy olvassak a frász kapkod, mert nem teljes a kiejtésem. Hogyan gyakoroljam a kiejtést itthon?

Legjobb válasz: nézz filmeket és hallgass zeneszámokat angol nyelven. a zenéknek közben nézegesd a dalszövegét! a film meg legyen angol feliratos. így látod és hallod a szöveget. nehezen hiszik el, de iszonyú sokat segít!!! én így tanultam meg egy csomó új szót is.

nézz filmeket és hallgass zeneszámokat angol nyelven. a zenéknek közben nézegesd a dalszövegét! a film meg legyen angol feliratos. így látod és hallod a szöveget. nehezen hiszik el, de iszonyú sokat segít!!! én így tanultam meg egy csomó új szót is.
Teljesen egyet értek az elõttem szólóval, ez így van. A dalszöveg és a filmfelirat is nagyon jó.
Az angol kiejtés tanulható. Van egy csomó szabály, de csak film hallgatással nem jutsz sokra ...

Angol hallott szövegértését hogy gyakoroljam? Hiába tekerem maxra a hangerõt nem nagyon értem meg, nem tudom, hogyan kellene változtatni ezen.

Hiába gyakorlom, meg hallgatom meg 100-szor akkor sem fogok többet megérteni belõle, de hogyan lehetne ezen javítani? Egyáltalán nem artikulálnak, mindegyik csak motyog.

Legjobb válasz: Vannak erre való anyagok, ahol artikulálnak. Vagy olyan emberrel kellene beszélned, akinek szintén tanult nyelve az angol. Eredetileg magyar, vagy német, francia, cseh, stb.

Vannak erre való anyagok, ahol artikulálnak. Vagy olyan emberrel kellene beszélned, akinek szintén tanult nyelve az angol. Eredetileg magyar, vagy német, francia, cseh, stb.


Angol ragozás gyakorlását hogyan gyakoroljam?

Tárgyeset: me,you,him,her...stb jelző birt: my,your,his her.. stb... Önálló birt. névmás:mine,yours ...stb... Nos ezeket szeretném begyakorolni h nagyon gyorsan tudjam őket használni. Vmi gyakorlatot tudnátok ezekre írni nekem? Csak azért mert kicsit bizonytalan vagyok ha én írnám össze őket, rosszul nem akarom tanulni, rossz berögződés miatt. (neten nem találtam konkrétan összeírva ilyen gyakorlatot) Pl.: én kutyám - my dog te kutyád - your dog ...stb...

Legjobb válasz: Ha konkrét táblázat kell: http://en.wikipedia.org/wiki/English_personal_pronouns#Table.. Amúgy csak úgy tudod igazán gyakorolni, hogy mondatokban használod.

Ha konkrét táblázat kell: http://en.wikipedia.org/wiki/English_personal_pronouns#Table.. Amúgy csak úgy tudod igazán gyakorolni, hogy mondatokban használod.
Próbáld guglival így keresni a gyakorlatokat: english personal pronouns exercises
Keress dalszövegeket, amik azzal kezdõdnek: My bonnie is over the ocean, ...
a jó hír, h az angol nem ragozó nyelv, van az igei I/3 személy -s ragja meg a fõnév többesszám -s ragja (mindkettõ bizonyos extra bonyodalmakkal), bár melléknévi és határozói rag és ennyi ... amirõl te beszélsz, az 1 óra alatt megtanulható, és egy hét alatt - kicsit unalmas ismételgetéssel - bármilyen magad által kreált példamondattal begyakorolható hajrá!

Hogy gyakoroljam az angol kommunikációt?

Pl.: tud vki olyan oldalt ahol pl. angol nyelv? fiatalokkal lehet beszélgetni????

Legjobb válasz: Sokféle chat program van, ahol szöveges üzenettel és mikrofonnal is tudsz beszélni. Én a PalTalk-ot ajánlom, mert itt szabadon beszélhetsz chat szobákban mikrofonnal. A skype sem rossz, csak ha azon akarsz beszélni, akkor olyan embert keress aki SkypeMe-módban van. A skypeme mód annyit tesz, hogy bárki szabadon hívhatja egy kis csevegésre. :)

Sokféle chat program van, ahol szöveges üzenettel és mikrofonnal is tudsz beszélni. Én a PalTalk-ot ajánlom, mert itt szabadon beszélhetsz chat szobákban mikrofonnal. A skype sem rossz, csak ha azon akarsz beszélni, akkor olyan embert keress aki SkypeMe-módban van. A skypeme mód annyit tesz, hogy bárki szabadon hívhatja egy kis csevegésre. :)
Én a Skype nevû programmal szoktam angol, amerikai, kanadai fiatalokkal és kevéssé fiatalokkal beszélgetni, írásban és szóban egyaránt lehet... ingyenes program ha csak neten használod, beszélt nyelv alapján is lehet keresni

Hogyan gyakoroljam az angol kiejtést?

egy dalt szeretnék megtanulni és már elég sokszor meghallgattam és még mindig nem tudok kiejetni néhány szót :/

Legjobb válasz: Megvan a dal szövege leírva? A szótárakban van kiejtési segítség minden szóhoz. Elõször hieroglifának tûnik a kiejtés átírása, de gyorsan belejön az ember a jelek értelmezésébe. A kiejtés tanulásához szerintem egy nyelvtanár a legjobb segítség.

Megvan a dal szövege leírva? A szótárakban van kiejtési segítség minden szóhoz. Elõször hieroglifának tûnik a kiejtés átírása, de gyorsan belejön az ember a jelek értelmezésébe. A kiejtés tanulásához szerintem egy nyelvtanár a legjobb segítség.
Ha megvan a szöveg leírva, de a fonetikus írás kiolvasása nehezen menne, akkor rákereshetsz a szavakra a hu.forvo.com oldalon. Itt adott nyelven beszélõ emberek mondják fel a mások által kért szavakat.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen mind a kettõtöknek :D :) )

Bármilyen angol telivér megfelel arra a célra, hogy gyakoroljak, ha munkalovas akarok lenni?

szimpla gyakorlás heti egyszer egyensúlyt fejlesztenék vele,a többi nap lovaglás meg ugratás

Legjobb válasz: A lovaglást nem csak telivéren lehet gyakorolni, azok között is lehet birka :P No meg félvérbõl is pörgõs. Mennyire tudsz lovagolni?

A lovaglást nem csak telivéren lehet gyakorolni, azok között is lehet birka :P No meg félvérbõl is pörgõs. Mennyire tudsz lovagolni?
ez nem igaz kb 4versenyfélvér van az egész pályán.kb 1000lóból 4.
ezek mostanába terjedtek el a galopp sporban , van bennük félvér és telivér is, a jellegükre mondják azt , hogy telivér de nem tiszta vérü!
Sebességet bármelyik lóval lehet növelni!! :DD És a magyar sportlovammal vágtáztam 60km/h. Kell ennél több? Tiszta adrenalin volt. :DD
A kérdező hozzászólása: verseny félvérekrõl?
ez igaz de vannak bizonyos egyedek amiknek ha elkattan az agyuk akkor még egy gyakorlott lovas is nehezen boldogul velük.Amúgy vannak a verseny félvérek , azok nem tetszenek?
A kérdező hozzászólása: de másabb a galoppjuk, mint egy félvérnek és hosszabbat lépnek
Telivérbe is van olyan amin lehet félni hidd el nekem.
A kérdező hozzászólása: de a telivér arra is jó lenne, hogy lehet rajta sebességet növelni, és alapból a vágtája nem félelmetes, viszont lovagoltam angol telivéren rajta nem féltem sebességnél, de egy arab félvéren ugyanolyan tempóban már féltem
Gyakorlatilag a helyes ülést bármilyen lovon lehet gyakorolni, megtanulni.Mivel a galoppban nem számít az ugró stílus csak az a lényeg , hogy ne féljen az akadálytól és túl jusson rajta ezért szerintem az ugratást is el tudod sajátítani egy alap lóval is nem feltétlen kell hozzá versenyló.
A kérdező hozzászólása: nagyon vicces..normális válaszokat kérek
A kérdező hozzászólása: 13 évnyi lovastudás, és már lovagoltam telivért, ezért tudom, hogy egyértelmûen a sebesség megszállottja vagyok, feltéve ha csak lóról van szó, azért gondoltam pont telivérre, mert õket használják galoppversenyeken is meg jó ugrók is
nyugodtan elmehetsz a galoppra is gyakorolni:) én is ott vagyok munkalovas és csak 7 éve lovagolok....
Én Longman New Cutting Edge Intermediate könyvébõl készültem, szerintem nagyon jó.
interpals.net-en angolul tudsz beszégletni (külföldi levelezõ oldal vannak magyarok is) hallgass sok zenét, angolul nézz filmeket...

Nyelviskolába megyek, angol középszint. Mire gyakoroljak, hogy ne égjek le első nap?

Ne értsetek félre,tudok angolul valamennyire.Csak nem szeretnék leblokkolni az els? nap.Aki volt,légyszi irja meg,hogy ez hogy megy.Gondolom bemutatkozás,de utána?Köszönöm szépen!

Legjobb válasz: teljesen változó mivel kezdenek. Szerintem semmit se, nem fogsz leégni, vagy ha nem tudsz valami úgy sem fognak kinevetni.

teljesen változó mivel kezdenek. Szerintem semmit se, nem fogsz leégni, vagy ha nem tudsz valami úgy sem fognak kinevetni.
Nem voltam ilyen iskolában, de gondolom kell valami rövid bemutatkozás, tehát a témából (magadról) egy picit készülhetsz, hátha tényleg be kell mutatkozni. Azonkívül nem árt, ha a fõbb nyelvtani szabályokat átnézed. Azokat, amikrõl azt gondolod, hogy: "Na ezt azért illene tudni".


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!