Találatok a következő kifejezésre: Hogy gondolkodnak a (3471 db)

Ezt hogy gondolja a nagyapám? SOS

A nagyapám 84 éves,és kb. 2hónapja teljesen ki van fordulva magából(nyilván a kor stb),mindennek elhord minket(tényleg szó szerint mindennek),ilyeneket mond,hogy felrúg és felfordulok stb. (hozzáteszem,egyetemista vagyok nem 12éves kislány akivel így beszélhet,mikor nem is tettünk ellene semmit), + tegnap ilyet is beszólt,hogy kirak minket az utcára mert itt minden az övé,mert hogy ? az özvegy(a nagymamám tavaly szeptemberben meghalt..)Hát közben nem igazán,mert anya élettársáé,mert nem tudtuk fizetni a hitelt,és rá lett írva a ház stb.stb. Megkérdeztünk 2ügyvédet is és mind a kett? azt mondta,hogy neki csak haszonélvezeti joga van és kész.. Az egyik kérdésem az,hogy mit lehet tenni ilyenkor? A másik kérdés: Ha már ennyire be van csavarodva..van hogy rángatja az ajtót ha nem engedjük be ide(két ház van egy telken),ordibál,veri az ajtót,szóval tényleg meg van bolondulva..elfejelti másnapra ,hogy miknek hordott el minket,és jön ide kaját kérni mikor nemtudom hány százezres nyugdíja van.. kb 3-4 nap alatt már nincs is neki,és nem is tudjuk,hogy mire költi.. Persze itt lakik ,de a számlákba soha nem száll be.. Már nagyon gondolkozunk azon,hogy berakjuk valahova,mert teljesen ki vagyunk készülve..mit csináljunk..?

Legjobb válasz: Szia! Nyilván a kora miatt ilyen és gondolom a nagymamád elvesztése is közre játszik abban, hogy így viselkedek. Én apukám 75 éves és neki is memória zavarai vannak, mindig ugyan azt meséli, a múltat hozza fel, folyton kesereg. De én nem haragszom ezért (mert nem is lenne miért), nem idegesít. Van ilyen sajnos. De ezért nehogy bedugjátok õt valamilyen otthonba, mert elõbb vagy utóbb teljesen kikészül ott és ilyenkor halnak meg legtöbben. Ne tegyétek ezt vele. Persze, nem övé már a ház, de gondolom az õ életének munkája van benne. Fõleg nem tudjátok "elzavarni", mivel haszonélvezeti joga van, így élete végéig ott lakhat. Ne bántsátok szegényt! Viseljétek el! Mit nem adnék, ha nekem egy nagyszülõm is élne (sajnos nem ismertem egyiket sem). És végül: szerintem te sem szeretnéd, ha idõsebb korodban a szeretteid bedugnának valamilyen otthonba! Hidd el, neki családi körben a legjobb és becsüljétek meg, örüljetek neki, hogy még veletek van!

Szia! Nyilván a kora miatt ilyen és gondolom a nagymamád elvesztése is közre játszik abban, hogy így viselkedek. Én apukám 75 éves és neki is memória zavarai vannak, mindig ugyan azt meséli, a múltat hozza fel, folyton kesereg. De én nem haragszom ezért (mert nem is lenne miért), nem idegesít. Van ilyen sajnos. De ezért nehogy bedugjátok õt valamilyen otthonba, mert elõbb vagy utóbb teljesen kikészül ott és ilyenkor halnak meg legtöbben. Ne tegyétek ezt vele. Persze, nem övé már a ház, de gondolom az õ életének munkája van benne. Fõleg nem tudjátok "elzavarni", mivel haszonélvezeti joga van, így élete végéig ott lakhat. Ne bántsátok szegényt! Viseljétek el! Mit nem adnék, ha nekem egy nagyszülõm is élne (sajnos nem ismertem egyiket sem). És végül: szerintem te sem szeretnéd, ha idõsebb korodban a szeretteid bedugnának valamilyen otthonba! Hidd el, neki családi körben a legjobb és becsüljétek meg, örüljetek neki, hogy még veletek van!
Ellehet helyezni egy otthonban, ahol apolok es szakemberek fogjak viselni a gondjat. Viszont akkor nem ugyveddel kell beszelni, es nem a jogokrol, hanem a hazi orvossal kellene ezt megbeszelni, sot kerni azt, hogy javasolja stb., tehat megvan a modja annak, hogy azt elintezzek, es ennek semmi koze ahhoz, hogy ki neven van a haz, es milyen jogai vannak stb.
Én a helyetekben beadnám valami normális szociális otthonba. Ezzel mi a baj? Nincs ám ideje pénze mindenkinek ápolót játszani otthon, miért baj ha élni akarnak normálisan, nem archeimeres rokontól rettegni.Az otthon nem olyan rossz, rosszabb ha otthon van leszarva.
Ha övé a haszonélvezeti jog, akkor neki joga van ahhoz is, hogy kirakjon benneteket a házból. A haszonélvezet erõsebb, mint a tulajdonjog.
Magamtól fogok bemenni, nem fogok a családom terhére lenni öregen, betegen, magatehetetlenül!!!!
Elsõ voltam
Elsõnek: Remélem, ha te is így jársz, akkor téged is bedugnak ilyen helyre! :s
Sztem ez már a korral jár, azért van "becsabarodva" Én a helyetekben beadnám valami normális szociális otthonba.
Koltozzetek el! Erre mar regen is megvolt a lehetoseg, hiszen a mamad az felnott, s ha jol ertem, akkor a nagypapa hazaban eltek, illetve telken, ahol van ket epulet, s az egyikben laktok ti. A papa segitett, es belement abba, hogy a tulajdonjogarol lemond, a zert, hogy a hitelt tudjatok rendezni valamilyen formaban. Most nehezebb idoszak erkezett, es neki lenne szuksege segitsegre, igy van, bekell dugni valahova, hiszen ez a kenyelmesebb megoldas, es ezt erdemli meg a papa is, hiszen konnyelmuen dontott akkor, amikor egy idegen emberre iratta a sajat telket, tulajdonat!
A kérdező hozzászólása: Már elnézést, de aki lehurrog, az költözzön ide, és viselje el, hogy minden nap cirkuszol, cibálja az ajtót, eljátékgépezi a pénzét, lek*rvázza Anyát és engem és sorolhatnám estig..én csak tanácsokat kértem, nem lehurrogást..Nem kell neki a segítség, próbáltunk már beszélni vele szépen, de nem segít ez sem..
Papád beteg, vigyétek el orvoshoz.Lehet nayfokú érelmeszedése van a nyakába, egyéb agyi problémák.Ilyen betegségek miatt szoktak az idõsebbek ki fordulni önmagukbõl. Szóval elöszõr doki, és nem ügyvéd,
A kérdező hozzászólása: Ja és arról még nem is beszéltem, hogy olyanokat enged be ide, és üzletel velük, akik kb most szabadultak a börtönbõl.. meg ilyen betörõk, de õ nem érti meg, hogy csak lehúzzák pénzzel..többször is elmagyaráztuk neki szépen, hogy nem ezekkel kell üzletelni, mert 1x kirabolják, és akkor majd csak néz..Eddig is volt rossz élménye velük.. De ugyanúgy csinálja..egyébként köszi a választ..:)
Mert valószínû, hogy a kérdezõ látogatná minden nap? Szépen feledésbe merülne...

Hogyan gondolkodnak a 25 éves ffiak a 30 éves nőkről? (társkerin induló kapcs)

az adatlapomon látszik, hogy komoly céllal vagyok fent, erre rámír egy 29 éves "srác"hogy számára hihetetlen hogy vannak ?szinte, komoly n?k és nagyon -nagyon szeretne megismerni. nem tudom hova tegyem ezt a dolgot...

Legjobb válasz: Lehet, hogy sokat csalódott, és benned látja azt, amit másokból hiányolt, vagy fontos tulajdonság számára és érdekesnek gondol.

Lehet, hogy sokat csalódott, és benned látja azt, amit másokból hiányolt, vagy fontos tulajdonság számára és érdekesnek gondol.
Mivan???
A kérdező hozzászólása: *25 elrtam vagy mi nem érthetõ?
A kérdező hozzászólása: elsõhöz: bennem is megfordult a gondolat, nem e lelkisérült, vagy ilyesmi
Azért van mert a legtöbb fiatal srác már beleunt hogy hiába pedáloz csajoknál mindig csak lapát és még jót is szórakoznak vele. Aztán úgy gondolja hogy ideje lenne már megállni valaki mellett hogy legyen stabil élete. Persze erre a sok kis csaj simán nem alkalmas. A mai világban egy fiatal csaj ide oda csapódik nemérdekli õket a jövõ nem lehet számítani rájuk. Ez így van 1000%! Egyéb kérdés?
Na igen. A 29 éves fejemmel ott tartok, hogy már nem is igazán tudom, milyen korúak között kellene keresgélni. Többször jobban tetszik egy 32-33 éves, mint egy 21-22 lány. Valószínûleg pont azért, mint amit az elõttem író is írt.
A kérdező hozzászólása: én viszont nem akarok lenni tesztalany... komolyan ijesztõnek hangzik, mi lenne ha belemennék egy ilyesmi kapcs-ba, szülök egy-két porontyot és akkor jön rá, hogy mégsem ez a legjobb....
Sehogy.
semmit, mert nem gondolnak rá. nem véletlenül szûz:)
Nincs a fejedre írva. Egyébként meg mindenki kezdi valahol. Akik nem tudják a dolgukat és a pali dolgozik az ügyön, azok általában nem szeretik az ilyen férfiakat. Akik pedig tudják a dolgukat és nem szorulnak segítségre, szívesen betanítanak téged.
"aki 33 évesen nem érzett késztetést hogy érezze a muff csodálatos zamatát" - valószínûleg érzett késztetést, csak a muff nem érzett késztetést az õ csodálatos hímtagjára.
Engem nem érdekelne hogy szûz, ha tök normális oka van rá. Úgy értem ha csak azért szûz még mert nem talált olyan lányt akivel elveszítené, vagy esetleg vallás miatt, az nem gond. Én is ismerek ilyet, megesküdni mondjuk nem mernék rá de szerintem az. Mondjuk ha vki ennyi idõsen az, annak szerintem már van vmi rejtett oka. Gátlásosság, szorongás vagy ilyesmi.
Vagy csak szimplán csúnya. Szerintem ez a legtriviálisabb oka ennek a dolognak.
Valaki még 33 évesen szûz marad azt személyiségi problémák, vagy betegség is okozhatja. Ahogy Szolovjov fenti válszából is látszik az alkohol ivás mint pótcselekvés tudja pótolni a párkapcsolat hiányát és igen jó tudatmódosító eszköz.
Azt gondolom, hogy mikor kamaszkorban volt, félszeg, félénk volt, aztán ördöhi körbe került. Ha tehetek ajánlatot, keress egy gusztusos, ápolt jóval idõsebb hölgyet, az fogja tudni a dolgokat, türelmes és nem fog röhögni
Szerintem nincs ezzel gond, ha valaki nem akar utódot nemzeni, akkor minek is szexelne? A szexet a természet arra találta ki. Csak azok az emberek akiknek nincs más örömforrásuk és csak abban tudnak valami jót találni, azok ruházták fel ennél nagyobb jelentõséggel. Én azt mondom amíg van bor, addig no para.
Így: Muháháháháhá!!!
Nem gond. Ezáltal írámyitható. Késõbb ugyis fogka tudni ill. érezni mit és hogyan szeret.
Az evolúció rosszul rakta össze. Oviban kezdjük papás-mamással, aztán húsz éves koráig általában a szaporodási vágy mindenkinél megoldja...így, vagy úgy...aki 33 évesen nem érzett késztetést hogy érezze a muff csodálatos zamatát, azzal nem szabad mélyrehatóan tervezni.. Tehát..sehogy...bááár...még lehet próbálozni, de profinál...
12-k igaza van. Lehet ez lenne a legjobb elsõre. Hülyeség az van. Ugyan már nem kell inni. A körülményeket sem tudjuk.Lehet abban kellene keresni. Nem bántani, mert ettõl nem oldódik meg semmi sem. Haverokkal elmenni, ismerkedni, munkahelyen is.


Miért kell így kibukni azon, hogy gondolok a jövõmre és nem diákmunkákból akarok megélni? Hogy beszéljek vele?

Szeptemberben kezdtem az egyetemet és 2 éve van egy férfi, aki támogat anyagilag (nem pár tízezerre kell gondolni), cserébe én elkísérem összejövetelekre, vacsorákra. Ezt nem kötöttem anya orrára, mert nem láttam értelmét.

Legjobb válasz: majd ha lesz gyereked, megérted. Én se szeretném, ha a gyerekem így akarna pénzt szerezni, mert nem erre neveltem. GYakorlatilag leadtad magad, ahelyett, hogy munkát vállaltál volna.

Kedves Kérdezõ! Elõször is tisztázásképpen: én személy szerint (sose csinálnék még csak hasonlót se, de) nem vetlek meg! Még akkor sem, ha az eszkort mellé idõnként egy-egy légyott is becsúszik, mert a te életed, a te tested, tulajdonképpen nem ártasz senkinek (nekem meg fõleg nem), így semmi közöm hozzá. DE!!!! Készülj fel, nagyon készülj fel rá, hogy a társadalom 90%-a nem ennyire toleráns. És mivel az igazság elõbb-utóbb ki fog derülni rólad és a szóban forgó férfiról (igen, az ilyesmi valahogy mindig kiderül), nagyon sokan, még a közeli ismeretséged (család, barátok) édesanyádhoz hasonló véleményen lesznek rólad. A kérdés, hogy te ezt vállalod-e? Fontos-e neked annyira, hogy bevállald az általános társadalmi elítélést? Anyukád pedig idõvel meg fog bocsátani neked, de kicsi a valószínûsége, hogy valaha is elfogadja a fennálló helyzetet.
Hidd el, azért senki nem fizet ilyen pénzeket, hogy csak kísérgesse ilyen-olyan eseményekre. Szóval ne nézz senkit se madárnak. A nagy pénzekért valamit csinálni is kell. A másik, hogy azt írod, hogy ezután te majd valahol beosztott leszel pár százezerért. Hááát peeeersze. Ha megszoktál egy bizonyos életszínvonalat minimális munkával, akkor majd pont azért a 200-300 ezerért gályáznál 8-10 órákat, ahelyett, hogy azt csinálnád amit most. És szerinted meddig fog ez a jóléted kitartani? Ennek a faszinak elég hogy kísérgeted, de lehet hamar talál olyat aki többet vállal nálad, esetleg szebb is.
Nem unod már? Mert már én nagyon. Havonta kiírod a kérdést és hol apukád, hol pedig anyukád nem ért egyet a szuper jól keresõ "nem prosti" munkáddal, emellett még a stílusoddal is direkt provokálod az embereket. Vagy csak simán ennyi kitartott k**va van az országban, vagy én nem tudom...de inkább kamu
Nem prosti mi? Általában a mélyen szeretett és megtisztelt barátnõket szokás per éjszakára fizetni. Még a dolgok szépítéséhez is ostoba.
Szerintem nem gáz. Nyilván nem örülnék neki ha a lányom ilyet csinálna, de ha meg tud belõle élni akkor miért ne? Mint mondta nem prostituált.
Áruld már el, hogy ezeket a kapcsolatokat hogy képzeled el? Ha kidob a csávó akkor majd felhívod õket és mit mondasz? Adjanak munkát? Jó, és mégis milyen tudnának neked adni 0 tapasztalattal? Meg miért adna haverja/üzlettársa ex luvnyájának csak úgy? Vagy úgy gondoltad, hogyha kidob, ráakaszkodsz valami gazdag ismerõsére, hátha lehetsz a r.banca? Mert ha még igaz is, hogy ilyen szinten eltart és csak kísérgetned kell nem gondolhatod komolyan, hogy ezt majd mással is el fogod tudni játszani..
Én teljesen megértem anyukádat. Mit mondjon, ha egy ismerõs esetleg megkérdezi tõle, hogy mi a lánya foglalkozása? Nekem égne a pofámról a bõr, ha ilyen helyzetbe kerülnék, és biztosan nem fogadnálak vissza anyukád helyében, akármennyi pénzzel vagy luxus külföldi utazással próbálnál megvesztegetni. Mellesleg, és ezt most a "foglalkozásodtól" függetlenül mondom, az összes hozzászólásodból az jön le, hogy iszonyúan el vagy telve magaddal, egyáltalán nem vagy szimpatikus személy.
Nem, nem vagyok és voltam az. De nem is írok többet. Ostoba vagy és kész. Annak pedig örülj, hogy anyukád ilyen, mert nem lenne annál szánalmasabb, minthogy egy kis anyagi segítségért asszisztáljon ahhoz, hogy a lánya egy megvehetõ húsdarab. Az ostobaságod és naivságod pedig remélem csak a fiatalságodból adódik.
Na, azért ne személyeskedj már, te kitartott kis...
Kamu kérdés. Ha már kemény pénzeket fizet valaki egy egyetemista csajnak, ilyen munkáért, akkor szexet is várna érte. Szimplán azért, mert, baromi egyszerû ilyen nõt találni.
A kislány álmodozik egy szép életrõl és provokál. De nyugi barátaim, mindjárt megy lefeküdni, holnap suli:)
Egyébként nem is értem az ilyen kérdéseket, nem veszik észre, hogy halál égõk?
IGAZAD VAN, MIÉRT LEGYEN ÁLLÁSOD, MIKOR LEHETSZ K..RVA IS...Gratulálok, igazán fényes lehetõség. Te komolyan tudsz tükörbe nézni és nem hányod el magad attól amit látsz?
Lehet a pasi meleg, a lány meg a látszat miatt kell, maximum ezt tudom elképzelni, hogy szex nélkül fizet neki.
" feladnom a luxust, a csillogást, a drága vacsorákat, utazásokat, a fényûzést. " luxusk_rva.
"Felsõbb körökben fontos a látszat, úgyhogy simán lehetséges" Minek a látszata?:P Hogy van mellette egy 18 éves csaj. Ez pont ennek a látszata, hogy egy kitartott nõ.
Megkérdezhetem, hogy milyen egyetemet kezdtél?
Ez csak egy figyelem hiányos kis csitri :D Ez a kérdés már volt többször is itt.
Mibõl gondoljátok, hogy kamu? Honnan tudjátok, hogy nem e normális a pasi? Felsõbb körökben fontos a látszat, úgyhogy simán lehetséges, hogy nem fekszik le vele. Ha meg nincs szex, akkor nem gáz. De ha ez így van, akkor miért nem lehet emellett normális kapcsolatod?
Kamu kérdés! Megvannak az ismérvei, és a kérdezõ elég régóta csinálja már ezen az oldalon! Elsõnek egy hangzatos kérdés kell, hogy egybõl rákattintson mindenki. Már a kérdésre adott válaszok számából is lehet látni, valami nincs rendben a kérdéssel, tehát provokatív. És akkor elkezdi az ember a válaszokat olvasni. Ennek a trollnak a bevett szokása, hogy ahogy jönnek a válaszok, rövid idõ alatt sok, ahogy ezt a kérdés jellege is adja, õ folyamatosan kelti még a feszültséget, a válaszival. Mire felötlik valakiben hogy kamu, provokatív kérdés, de addigra már elérte a célját, a kis trollunk! jelen esetben egy szegény kis egyetemista lány áll mögötte, valószínûleg besokallt a mekis munkától, és most elõadja magát!
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy itt mindenki ennyire tisztában van az életemmel, de tényleg. Kész vicc, ami itt megy. Nem kell folyton a luxusprostikkal jönni, akiket ismersz, utolsó (esetleg te is az vagy/voltál?). Eléggé más helyzetben vagyok, mint õk. Nem akarom, hogy ezek az emberek üzleti szempontból komolyan vegyenek, csak azt írtam, hogyha ennek a kapcsolatnak esetleg vége lenne, akkor sem lennék itt, egyedül, a semmivel körülöttem.
Mire lennék irigy, megvan mindenem, szerintem sokkal több, mint neked. Csak nem tudom eldönteni, hogy álmodozol, vagy tényleg ennyire ostoba vagy, hogy komolyan vesznek téged ezek az emberek üzleti szempontból, mikor a haverjuk x. lotyója vagy. A luxus lányok akiket ismerek, azok nem keresnek ennyit, pedig a hazai leggazdagabb emberek kitartottjai.
Na jó, a kérdezõ utolsó kommentje eléggé megváltoztatta a véleményemet, egyrészt ennek a fele kamu, mert az tuti, hogy a felemelõ társaságodért senki nem fog neked több százezret fizetni, másrészt pedig a befolyásos embereket a hajadra kenheted, mert valószínûleg elég hamar levágták, hogy csak egy pénzért megvehetõ agyatlan kislány vagy, akinek büdös a munka, és soha a közeledbe nem fognak menni a pénzükkel, max majd amikor nekik lesz szükségük háremhölgyekre.. :D
ha a hapsi nem túl öreg, és nem ronda, és belátod, hogy nem ez a normális, csak átmenetileg megszeded magad, félreteszed a pénzt, akkor én nem látok kivetnivalót benne van aki pár piáért odaadja magát a diszkóban, te legalább okosabban csinálod
A kérdező hozzászólása: De amit anya tudott nyújtani, az nekem kevés volt. Ezért tette Miért legyen 2-3 mellékállásom, hogyha ezzel egy este alatt többet keresek, mint más több havi munkával? Köszi utolsó elõtti, hogy így aggódsz a jövõmért, de felesleges! :)
Szerintem azért mégis csak érzed te magad is, hogy egyáltalán nem erkölcsös dolog, amit csinálsz, különben nem titkolóztál volna a családod elõtt 2 évig. Ahogy írtad, a jövõd miatt csinálod, de be kell látnod, hogy ezzel nem tudod megalapozni a jövõdet. Csak addig tudod csinálni, amíg fiatal és csinos vagy, de aztán majd egyszer csak lecserél az a pasas egy szebb és fiatalabb nõre, te pedig ott fogsz állni nulla munkatapasztalattal, úgy pedig egyetlen normális munkahelyre se fogsz kelleni. Akkor mihez kezdesz majd? Ráadásul ilyen háttérrel nyilván barátod se nagyon lehet, nem alapíthatsz családot, ez nem zavar?
kívánom, hogy minden lepontozó gyereke éljen a testébõl. MAjd akkor nem lesztek ennyire megértõek...
Igaz, hogy nem illegálisan szerzed a pénzt, de nagyon erkölcstelen módon! Kitartott nõnek lenni még ma sem dicsõség. Anyád helyben én is szégyellném, hogy ilyen lányom van. Csak tegyél félre arra az idõre, amikor lecserél egy fiatalabb pipire, hogy ne maradj ott üres kézzel.
Hagyd lenyugodni. Pontosan olyan volt a reakciója, mint a válaszolóknak. Ha neked belefér az életedbe a mostani helyzet, akkor éld. Senki nem fogja a közértben megkérdezni, mibõl veszed meg a napi zsömlédet.
ólcsón adtad magad.És a legszarabb az, hogy még csak meg se próbáltál 2-3-4 mellékállást összeszedni, hogy önerõbõl pénzt szedj össze.
Igaza van. Nem azért keccsölte ki, hogy te egyetemre járhass, hogy itt tarts. Nem egyedül vagy mint az ujjam, és nem kellett menekülnöd otthonról. Én a helyébe még meg is téptelek volna.
Hát látod én nem aggódok a jövõdért, mert már most prosti vagy, ne fárassz légyszíves, ha ennyit keresel, akkor ráadásul a bevállalósabb fajta. Inkább sajnállak.
Nem tudom, hogyan tudnád ezt megbeszélni vele, talán hagyd egy kicsit ezt leülepedni, az idõ sok mindent megold.
8 Ugyan az vagy, mint akik a kocsisoron állnak, csak õk valamivel különbek nálad.
A kérdező hozzászólása: Nem azért írtam ki a kérdést, hogy azt olvasgassam, itt mit gondolnak rólam. De írjátok le nyugodtan, ha nektek ettõl jobb lesz a kedvetek. 20:06 Drágám, ne itt törd magad. :) Nem vagyok luxusprosti. Ismered azt a férfit, akivel ilyen kapcsolatban vagyok? Vagy honnan tudod, hogy mekkora a vagyona és én mennyi pénzt kapok tõle? Szerinted a barátai, ismerõsei úgy ismernek, hogy én vagyok a lány, aki pénzért megy vele mindenhova?! Ugyan, kérlek, ne nevettess. Mintha irigységet éreznék a válaszodban...
Arról nem beszélve, hogy "sok befolyásos" ember biztos komoly üzleti kapcsolatot ajánl egy ostoba, pénzért megvehetõ kis ribinek.
16-os: Persze, nehéz boldogulni. Neked is, nekem is, másoknak is, akiknek nem jómódúak a szüleik, és nem támogatják esetleg a gyerekeiket. De én például sose mennék bele olyanba, mint amibe a kérdezõ, akármennyire is sz_r a helyzetem. Ráadásul láthatólag inkább csak élvezi az egészet, egyáltalán nincs annyira rászorulva. Amúgy bicskanyitogató a stílusod, kérdezõ.
Te most komolyan kit fárasztasz. Ekkora kamut. A munkám révén sok luxus prostival találkoztam, azok nem keresnek ennyit. Biztos havi több tízmilliót szán arra a buta agyadra valaki. Ne itt provokálj.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Komolyan itt mindenki úgy beszél, mintha annyira könnyû lenne állást találni egy érettségivel, pláne egyetemistaként, amiért fizetnek annyit, hogy meg lehet belõle élni. Fõleg ha az ember nem kommunikáció és médiatudomány szakra jár, hanem mondjuk olyanra, ahol laborok, kötelezõ gyakorlatok vannak. És akkor besétál az ember egy diákmunka közvetítõbe, és olyan álláshirdetésekkel találja magát szemben, hogy óránkénti 450 ft-ért, napi 8 órában 9-tõl 5-ig csak nappali tagozatos diákot keresnek. Aki rendes egyetemre jár, az az ilyet nem tudja elvállalni, meg nagyon más sem.. Aztán próbáljon meg havi nettó 60 ezer forintból megélni egyedül. Én megfogtam az isten lábát, és találtam egy állást, amit heti 20 órában végezhetek, abszolút kötetlen beosztásban, akár itthonról is, és többet keresek így, mint sok ember teljes munkaidõben, de megmondom õszintén, hogy nem ismerek még egy olyan diákot a környezetemben, akinek ekkora mákja lett volna. Én is komoly protekcióval kerültem be a céghez diákmunka során, és dolgoztam be magam annyira, hogy ilyen lehetõségem legyen. És még ez is iszonyat fárasztó, és van, hogy nem tudok bemenni elõadásra, pedig kellene, de dolgoznom kell. Az sem egy kellemes érzés, ha a 8-tól 2-ig tartó labor után a többiek mennek haza tanulni, én meg még dolgozom hatig, és utána állok neki annak, aminek õk kettõkor, és próbálom meg hozni ugyanazt a színvonalat. Mert az egyetemen senkit sem érdekel, hogy dolgozom-e vagy nem. Én személy szerint nem tudnék úgy élni, mint a kérdezõ, de nem tudom elítélni, mint itt a sok álomvilágban élõ erkölcscsõsz. Próbáljatok meg olyan tisztességes munkát találni, amit esetleg egy mérnöki kar mellett is tudtok végezni, majd éljetek meg a fizetésbõl, amit megkaptok érte. Persze itt mindenki orvosit végzett, miközben 3 mûszakban robotolt a gyártósoron..
ha nem érdekel, ha ribinek tartanak, miért írsz ki kérdést arról, hogy anyád mit szól hozzá? Hát nem mindegy az is? Úgyse kapsz tõle smmit, õ egy nulla, te vagy az isten, aki azt hiszi, mekkora menõ csaj. Egy szánalmas fruska vagy, aki kegyetlenül fog még sírni. ÉS tudod, anyukád, bár nem érdemled meg, valószínûleg akkor is ott lesz...
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 18:59, tévedsz, megtudom ezzel alapozni a jövõmet. Rengeteg befolyásos emberrel találkozom ezáltal a kapcsolat által, olyan helyekre jutok, ahová mások álmukban sem. Már most van annyi pénzem, hogy gond nélkül tudjak élni, ha esetleg elegem lenne. Kétlem, hogy ennek majd õ vetne véget egyszer, valószínûbbnek tartom, hogy én akarok majd kiszállni. Ne hidd, hogy én ezután majd beosztottként szeretnék dolgozni bárhol, pár százezres fizetésért, reggeltõl estig. Igen, ez eléggé akadályoz abban, hogy komoly kapcsolatom legyen bárkivel, de nem is vágyok rá jelenleg. Persze, lehet, hogy majd jön valaki, aki miatt érdemes lesz feladnom a luxust, a csillogást, a drága vacsorákat, utazásokat, a fényûzést. De még sose találkoztam ilyennel. Itt van anya pl., aki a 130 ezres fizetését elkölti a hitelekre és a házra, utána egész hónapban kéregeti az 1000, 2000 forintokat a mostohaapámtól, aki semmiben nem segít, de nem tud kilépni a házasságból, mert egyedül nem bírná. Vagy az egyik barátnõm, aki 18 évesen férjhez ment a gimis szerelméhez és most üti, veri a férje, de fél elhagyni. Nekem erre nincs szükségem. Egyszer minden elmúlik, még a szerelem is. Nem vagyok prosti, nem fekszem le vele. Neki kellett valaki, aki eljátssza a párját és nem hoz rá szégyent, nem jártatja feleslegesen a száját olyan dolgokról, amikhez másoknak semmi közük, legyen ez akár magánügy, akár üzlet. Mert szerintetek a zsebpénzembõl ilyen színvonalon élnék, ilyen dolgaim lennének és ilyen helyekre járnék? Ugyan már, akkor lakhatnék az egyetemi koliban, vásárolhatnék turkálóba és ehetnék gyorsétterembe, hogyha szerencsém van. Ja, és emellett még dolgozzak is. Lehet ri.ncozni, k.-zni, de nem nagyon érdekel. Van egy lehetõségem, amit én maximálisan kihasználok, ennyi.
Remélem, a kérdés kamu. Ha nem, akkor gratulálok. Eladtad magad egy gazdag hapsi r..ancának, hogy egyetemre mehess. Zsebpénzedet félrerakhattad volna, állást vállalhattál volna, de dugni egyszerûbb, persze. Mert még ha most nem is... majd... eljön még annak is az ideje.
majd ha lesz gyereked, megérted. Én se szeretném, ha a gyerekem így akarna pénzt szerezni, mert nem erre neveltem. GYakorlatilag leadtad magad, ahelyett, hogy munkát vállaltál volna.

Irodalomból az olvasónaplómhoz kéne (Légy jó mindhalálig) Hogyan gondol a regény elején Misi arra, hogy a debreceni diákok közé tartozik? Mikor változnak meg ebbéli érzései?

valahogy ezt sehol nem találom :(

Legjobb válasz: Az egész errõl szól pedig. Az elején büszke, örül minden debreceni kötõdésnek, fokozatosan kiábrándul, és menekülni akar.

Az egész errõl szól pedig. Az elején büszke, örül minden debreceni kötõdésnek, fokozatosan kiábrándul, és menekülni akar.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, de mikor változnak meg ebbéli érzései (én nem nagyon értettem a könyvet)
Illúziói voltak. Mikor a pakkjából megeszik a kollégiumi tárasai az ételt és a tanárok is (a reskontó/lutri ügy miatt) behívják az értekezletre, onnantól fogva egyre jobban szenved Misi, míg végül nem akar már oda járni

A horvátok hogyan gondolnak a magyarokra?

Gyakorlatilag kb. 900 évig Magyarország része volt Horvátország, nulla függetlenséggel. Hogyan gondolnak ?k ezekre az id?kre?

Legjobb válasz: Az túlzás, hogy nulla függetlenséggel. Egyébként jó szomszédként.

Az túlzás, hogy nulla függetlenséggel. Egyébként jó szomszédként.
Idézet a Wikirõl: Történelmi példák a perszonálunióra: Magyar Királyság és Horvátország között 1102-tõl egészen 1918-ig A perszonálunió definíciója: A perszonálunió két (esetleg több) független állam olyan szövetsége, amelyet a közös uralkodó személye kapcsol össze.

Ha négyes metróberuházást ilyen nehezen nyögte ki anyagilag ez az ország hogyan gondolja a jelenlegi vezetés, hogy a fajsúlyosan többe kerülõ paksi beruházást ki tudjuk majd komoly elvonások nélkül, mondjuk úgy "dalolva" nyögni?

Legjobb válasz: Pont úgy, ahogy írod. Ha ezt is kinyögte, akkor majd azt is kénytelen lesz. Vannak fogások az emberek félrevezetésére. Õk nem megszorításnak nevezik majd, hanem újabb rezsicsökkentésnek, miközben majd az élelmiszerek meg egyéb cikkek ára óvatosan, alig észrevehetõen emelkedik, még kevesebb lesz a munkahely, adóátrendezéssel az össz adóteher növekszik majd és hadd ne adjak tippeket.

Pont úgy, ahogy írod. Ha ezt is kinyögte, akkor majd azt is kénytelen lesz. Vannak fogások az emberek félrevezetésére. Õk nem megszorításnak nevezik majd, hanem újabb rezsicsökkentésnek, miközben majd az élelmiszerek meg egyéb cikkek ára óvatosan, alig észrevehetõen emelkedik, még kevesebb lesz a munkahely, adóátrendezéssel az össz adóteher növekszik majd és hadd ne adjak tippeket.
Ha jól tudom a négyes metró állami beruházás, az állam csinálta, vagyis a fõváros, az csak Pestre tartozik. Paks viszont orosz pénzbõl, orosz felügyelet alatt jön létre, az oroszok szerelik le a régi reaktort, és állítják fel az újat. Ha az orosz azt mondja, elkezdi csinálni, akkor õ csinálja is, és a tõkéje is megvan hozzá. "A Roszatom szállíthat üzemanyagot a magyar atomreaktorok számára. Ezen kívül ezzel a projekttel Oroszország pozitív módon mutathatja meg magát az Európai Unióban, támogatja atomiparát, amely versenyképes a világpiacon." Tehát Paks fontos nekik. [link]
Ha dalolva nem is de valahogy csak-csak.
heteske: azért nem kéne hülyeséget mondani pont hogy az atomenergia a legolcsóbb, és igaz, hogy másképp hat a környezetre, mint mondjuk egy hõerõmû, és ha nagy galiba van, akkor nagyobb kárt okoz, de mindezek miatt olyan szintre fejlesztették a védelmi mechanizmusokat, amik melett borzasztóan kicsi az esélye a meghibásodásnak
emberek azért nem lesz olcsóbb az áram az új reaktorral, vay legalábbis számottevõen nem lesz olcsóbb de ha nem építjük meg, akkor 2030-ra, amikor már bezártuk a régi reaktorokat(mert tovább nem lehet halogatni) a villamos energia árak oly mértékben megnövekednek, hogy akkor meg amiatt fogsz sírni és akkor már késõ lesz elkezdeni építeni a reaktort
Mivel az energiatermelés legdrágább és legkárosabb módja az atomenergia ezért minden ember tudja, hogy itt a cél nem elsõsorban az energia elõállítása, hanem a magyarság kiirtása.
"Paksnál a teljes építési folyamat mindössze 10%-t fogják magyar vállalatok végezni, tehát max ezt a 10%-ot lehet ellopni." De kis naiv vagy...
Elõbb utóbb esedékes (legkésõbb 6 év múlva) egy gigaberuházás amivel kiöregedett paksi reaktorokat lecseréljük. Akár hatalmas szélfarmokat, vagy naperõmûveket, vagy sokezer párhuzamosan folyó lakossági fejlesztésekkel ügyködünk akár atomerõmûvet húzunk fel, ki kell adni néhányezer milliárdot amibõl tekintélyes összegeket lehet elmismásolni. Mindenünk rámegy, de ez a beruházás végbefog menni, mert nem engedhetjük meg hogy hazai energiatermelés 40%-át bebukjuk. A hiteltörlesztõt meg a járulékos költségeket majd komoly elvonássokkal oldják meg, de feltehetõleg a nemzetgazdaságon fogják leverni a port, mint eddig is, de majd csak felköhögjük valahogy...
Az orosz állam ad hitelt, aminek törlesztését 2030-ban kell megkezdeni. 2008-ban a felvett IMF hitel kétszer akkora volt, mégis tudjuk fizetni. Ráadásul az oroszok is építik, a terveket is õk készítik, szóval nem lehetnek olyan problémák, mint a négyes metrónál, ahol a tervezés és a kivitelezés egyaránt katasztrófa volt, és mindenütt folytak el a pénzek. Paksnál a teljes építési folyamat mindössze 10%-t fogják magyar vállalatok végezni, tehát max ezt a 10%-ot lehet ellopni.
Javítok, értékteremtõ vállalkozás.
Mert a Metró egy szolgáltatás, aminek anyagi értelemben nincs haszna, hanem ráfizetés, tehát a pénz sosem térül meg, csak a pestiek életét könnyíti meg, a paksi buli viszont elõállító vállalkozás, aminek anyagi haszna van, Áramot állít elõ olcsóbban mint eddig. A szocik is akarták ezt az õ idejükben, csak most ellenkeznek.
A kérdező hozzászólása: Azért ugye nem gondolja egyikünk sem, hogy ez egy egyszerû történet lesz, hiába próbálják "elbagaterizálni" a kormányoldalon."Jól teljesítünk , nem téma ez"-már ilyet is hallottam az öntelt kormányoldaltól. Valakinek azért ezt az õrült összeget ki kell majd termelni.-vagy nem?Elkölteni mindenki tudja, az nem kunszt- ugye kedves Viktor? Megszorítások lesznek, -így vagy úgy-, de ilyet ugye nem szabad mondani-ez tabu.

Hogy gondolkodnak a leszbikusok?

Adott egy leszbikus, aki egész életében leszbi volt(nem volt hetero korszaka) aki a cuki leszbiket szereti. Muszáj választania: -vagy egy vonzó férfival fekszik le -vagy egy visszataszító leszbivel(nem büdös, de egyáltalán nem vonzó) Hogy dönt ebben az esetben egy leszbikus? Én hetero pasiként bármilyen nővel előbb lennék, mint férfival.

Legjobb válasz: De ha számára vonzó az a férfi,akkor már nem leszbikus,nem?

De ha számára vonzó az a férfi, akkor már nem leszbikus, nem?
Olyan nincs, hogy csak két választás van. Ha más lehetõség nincs, inkább segítek magamon. Még elvbõl sem fekszem le olyannal, aki nem vonz - sõt, nekem annál több kell: érzelem. Tudom ez a férfiak többségének felfoghatatlan.
"Én hetero pasiként bármilyen nõvel elõbb lennék, mint férfival." Egy leszbikus, bármilyen nõvel elõbb lenne, mint férfival! Amúgy mégis mibõl gondolod, hogy egy leszbikus lefeküdne egy pasival? Melegként én se feküdnék le egy nõvel se. A leszbikusok se szexelnének férfival. 23 meleg F.
A kérdező hozzászólása: "Én hetero pasiként bármilyen nõvel elõbb lennék, mint férfival."
Ennyi erõvel te is megdugathatnád magad pasival. Ugyan az.
A kérdező hozzászólása: 9# 1. Igen, ez az, amiben nem voltam egyészen biztos. 2. Ezzel nem mondtál újdonságot. Kérdésemben viszont ki van kötve, hogy MUSZÁJ választani. 3. ld. 2. válasz 4. Persze, de itt az elvi döntésrõl van szó, hogy képesek lennének-e férfival együtt lenni.
Ekkora egy idióta kérdést, már ne haragudjál.
1. Ez nem gondolkodás kérdése, hanem kémia. 2. Nem lehet itt általánosítani, ahogy a hetero férfiak közül sem mindegyik hajlandó akármilyen nõvel lefeküdni. 3. Sosem kell kettõ közül választani - szerencsére tele van a világ jobbnál jobb nõkkel. :P Mindenáron nem kell lefeküdni valakivel. 4. Teljesen szubjektív, hogy kinek mi a vonzó. Mivel minden ember más - minden leszbikus is más. Csak a magam nevében tudok nyilatkozni. Nekem tökre nem a csomagolás számít. Tehát nem az alapján vonzódom egy nõhöz, hogy milyen a melle vagy a feneke. Nálam döntõ a lelke, az esze, meg a kisugárzása, csak ezek után nézem meg, hogy néz ki.
A kérdező hozzászólása: 7# A bivalybasznádi alanyunkról ki van kötve, hogy nem büdös :) De azért köszi a választ, segített.
Tényleg nem értik, ez már súlyos. Egy leszbikus ugyanúgy a nõket szereti mint egy hetero férfi. Ha ezek közül kéne választania, akkor a másodikat választja. Ha nem, akkor nem leszbikus. Mi olyan bonyolult ezen? Most halál komolyan, mit vártok ezektõl a kérdésektõl? Kérdezõ, tessék választani. Vagy lefekszel a [email protected]ádi büdös, koszos, redvás, igénytelen, 2 hónapja nem fürdött cigányasszonnyal, vagy egy vonzó igényes férfival. Hogy döntenél? Jaaaa, várjál, "Én hetero pasiként bármilyen nõvel elõbb lennék, mint férfival." Akkor miért gondolod, hogy egy leszbikus a vonzó fickót választaná?
Ha igazi leszbikusról van szó, akkor az elsõ szóba se kerülhet. Ezen mit olyan nehéz megértened?
Luk - luk :P
A kérdező hozzászólása: Szerintem ne mondja magát leszbikusnak, ha eszébe jut, hogy a férfival szívesebben lenne. Akkor már binek kell lennie, nem?
Mégis mit gondolsz? Amúgy meg nem ártana tájékozódnod, nincs olyan, hogy hetero korszak, max akkor még nem volt tisztában magával.
A kérdező hozzászólása: Leszbikus nõrõl van szó, a férfi hetero nõk szemszögébõl vonzó
A szex kommunikáció, nem mesterség A szex több annál, minthogy jó mesteremberek vagyunk. A szex lényege a kommunikáció. Amit közlünk, abban a tapasztalatban van részünk. Ha nem szeretetet közlünk, akkor nincs is részünk szeretetben. Ha a szexben csak a kikapcsolódás és az igényeink kielégítésének egyik formáját látjuk, akkor nagyon alacsony szinten tartjuk a szexet az életünkben. Ha a szexszel kapcsolatos energiánk azt sugározza, hogy ez olyasvalami, amitõl tiltottak, akkor a tiltott gyümölcs izgalmában lesz részünk, de, ha nem lépünk túl a tabu megszegése nyújtotta izgalmon, akkor a szexet az elsõ szintjére korlátozzuk, és elmulasztjuk mindazt, amiben részünk lehetne. A szex a kapcsolatteremtés és a kommunikáció erõteljes módja. Mivel a kommunikáció az egyik legjobb gyógymód, a szex is hatásos módja annak, hogy túllépjünk a hatalmi harcokon és elinduljunk a partnerünk felé. Átsegít a nézeteltéréseken, és a valóság, a szövetség és a felszabadultság új érzetét nyújtja. A kommunikáció gyógyít, és elmulasztja a fásultságot. A szex is képes erre, feltéve, hogy több, mint egyszerû fizikai aktus. A szexnek van érzelmi és szellemi töltete is, a szexben kapcsolódunk a társunkhoz, és megismerjük õt. Teljes mértékben adunk neki és kapunk tõle. Teljes szívbõl örömünket leljük benne. Chuck Spezzano

Vajon hogy gondolkodnak a pasik, ha szerelmesek, v. tetszik nekik valaki?

A lányok folyton bambulnak, szívecskéket rajzolnak a füzetbe :D de a srácok teljesen máshogy gondolkodnak. Pl. volt egy eset, mondta a fiú, hogy reggel én voltam az els? gondolata. Visszakérdeztem, hogy igen, és mi volt az? ;) erre ?: hogy írok neked egy szép üzit és akkor :D hát még jó, hogy nem a szomszéd Marika nénire gondolt közben :)))) Pasik! Ti ha tetszik valaki, milyen gyakran jut eszetekbe? :) légyszi csak komoly válaszokat és megy a zöld kéz!

Legjobb válasz: Ha szeretem 0-24 õ jár a fejemben, még álmomban is.

Ha szeretem 0-24 õ jár a fejemben, még álmomban is.
Nagyon sokszooooor!!!!
Reggeltõl estig õ járt a fejemben.
Sokszor jár a lány a fejemben.
A kérdező hozzászólása: És milyen gondolatok ezek? Rendesen álmodoztok? :D vagy nektek is csak az, hogy fel kéne hívni, stb :)
Csak csatlakozni tudok az elõttem szólókhoz. Csak õ jár a fejemben. Mindig, szüntelenül. :)
Megállás nélkül õ jár az eszemben. Milyen jó lenne most ott lenne mellette, megérinteni, átölelni, magamhoz szorítani... Nagyon jó de ha nem jön össze semmi akkor a legszívettépõbb dolog a világon.

A vegetáriánusok hogyan gondolkodnak a nem-vegákról?

Negatívan vagy semlegesen?

Legjobb válasz: Nekem teljesen semlegesek a nem-vegák!Nincs semmi bajom velük !Csak azokat nem szeretem ,akik rohadt bunkón magyarázzák nekem , hogy hülyeség amit csinálok!chh...máshogy gondolkodunk...ennyi

Nekem teljesen semlegesek a nem-vegák!Nincs semmi bajom velük !Csak azokat nem szeretem , akik rohadt bunkón magyarázzák nekem , hogy hülyeség amit csinálok!chh...máshogy gondolkodunk...ennyi
Én vagyok az egyetlen vega a családban és senki nem akar téríteni, és én sem akarom, hogy "leszokjanak". Elfogadjuk egymás szokásait. A többi húsevõét is elfogadom. Max magamba gondolom, hogy a halott állat nem az asztalra való. Am ovo-lakto vagyok, nem csúszik le se csirke se hal, ezek is állatok.
Semlegessen.
Arról negatívan, aki azt mondja magáról, hogy vega, de azért lecsúzik a csirke meg a hal.. Egyébként meg mindenkinek szíve joga azt enni, úgy tenni, ahogy szeretné, úgyhogy a nemvegákra úgy gondolok, mint más emberekre más szokásokkal.
Utolsó válaszadónak: Fogadd el, hogy nem csak vegák vannak. Az ember alapból mindenevõ. És ha én elfogadlak vegaként, akkor te is fogadj el nem-vegaként.
Utálom ha egy ember istent játszik. "Meg kell ölni" Hogy jössz te ahhoz hogy életekrõl dönts? Ki vagy te? A nagy és hatalmas ember? Akkor lehetne annyi eszed hogy mást egyél! Mással is jól lehet lakni, csak sokkal egyszerûbb így, igaz? Mint az õsember azon a szinten vagy.
Elfogadom, csak ez egy kicsit erõs volt. Ez itt a probléma. Mindenkinek szíve joga, de az ilyen brutális barmokat nem bírom.
szerintem az állatokat meg kell ölni, és a fazékba valók, de a párom full vega volt. elhagyott, de ha annyira utálnák a húsevõket, akkor össze se jöttünk volna.
Büdik.
Az ilyenekrõl mint az elõzõ hozzászóló azt gondolom hogy egy állat, és õt kell megölni, aztán mehet õ a fazékba. Dögevõ gyilkos.
"Lekottáztam egy növény melódiáját és megpróbáltam elemezni strukturális szempontból. Messze kellett visszamennem az idõben. A zöld világ olyan melódiákat közvetít, amelyek négy hangból formálódnak, mint az ógörög zene. Minden növény ezen a négy akkordon „játszik", amelyek keresztezõdnek, váltakoznak, mélyebb vagy magasabb hangon szólalnak meg a növény organoleptikai, érzékszervekkel meghatározható jellemzõi szerint, tekintettel arra, hogy nem minden nyirok egyforma. A növények csak nappal zenélnek, éjszaka alszanak, azaz a nyirok éjszaka olyan lassan mozog, hogy a gép nem tudja érzékelni" - magyarázta Tiziano Franceschi." A kutatók állítják, hogy a növények érzelmeket is ki tudnak fejezni. A fák például a félelmet a tûzzel szemben. A linfát ekkor összegyûjtik a törzsben, a gyökerekben, míg a hangjuk mélyebb tónusra vált.
és komolyan hogy lehet az állatokat meg a növényeket egy szintre sorolni??? 13 éves vagyok de nem ilyen begyepesedett idióta mint itt néhányan! nekem semmi bajom azokkal akik esznek húst, sõt azokat nagyon szeretem akik elfogadnak, de akik cseszegetnek hogy kecske vagyok..egyszerûen nicns rá szó annyira szánalmas!! amúgy meg ahhoz hogy a növények nõjenek napfény kell, meg víz... és ezt õk megkapják! lehet hogy nyomnak beléjük valami vegyszeres cuccot is, de nem érzik meg higyjétek el .. és az állatok? a boci megszületik elválasztják az anyjától, mesterséges cuccokkal tömik tele nem engedik napra és amint megnõ levágják! na most akkor az állatot vagy a növényt kell jobban sajnálni? ész megáll komolyan mondom >_<
Köszi! Helyettem is odapörköltél nekik. Én sem írhattam volna jobban. :)
A kérdező hozzászólása: Nem lenne kedvetek abbahagyni a fröcsögést?
Akkor ne kérdezz ilyeneket.
Sosem fogja megérteni egy mindenevõ miért lesz valakibõl vega. El kell fogadni, hogy ezek ellentétes emberek. Ha valakirõl tudom, hogy mindenáron belém akar kötni akkor kikerülöm vagy leoltom ennyi.
A környezetmben senki nem vega.Se a gyerekem se a bátyám, senki. Attol még a családom és a szeretteim, barátaim. és nekik meg már teljesen természetes h én nem eszem húst(12 éve) de amikor azt hallom v olvasom h hülye aki nem eszik hust akkor elszomorodok h még mindig itt tartunk :-(
Az állat az állat...a növény meg növény. mindnek joga van az élethez menjünk ki együnk egy marék földet. Azért én midnig inkább tövestül tépek ki hat tõ paradicsomot (szemrebbenés és lelkiismeret furdallás nélkül) mint hogy egyetlen nyuszit megöljek :) Szerintem miután az ermber midnenevõ, egy vegának el kell fogadnia hogy bár õ nem eszi meg az állatot, más igen- hiszen végtére is ez lenne a természetes. Viszont egy nemvegának el kell fogadnia hogy a vegának valószínûleg érzékenyebb erre a lelkivilága és nem ecsetelni hogy hogyan vágnak nyuszit- mert engem csak ez zavar. Jogom van eldönteni hogy mit eszek meg, és mit nem -és mért nem. ÉS midnenkit szépen megkérek hogy tartsa tiszteletben h szerintem a malacka a világon akkoris az egyik legjobbarc állat :) )
de azok az emberek akik húst esznek még nem biztos hogy õk ölik / gyilkolják meg õket... és eleve ha minden ember növényeken élne akkor a világ sokkal rosszabb lenne és az állatok annyira elszaporodnának, hogy nem lennének emberek. Lehet hogy a vegák sajnálják a szegény állatokat de ha a nem ennénk állatokat akkor õk ennének meg minket.
nem témába vég, de: a növények is élõlények. azokat is meg kell ölni. kimutatták, hogy ha beszélsz hozzájuk, megváltozik az anyagcseréjük.
Utolsóra reagálva : Szerinted az a legfontosabb, hogy élõlény, vagy nem élõlény? Lemosni egy penészes falat, vagy lenyírni a gyepet az akkora bûn, mint felakasztani egy embert? Azért vannak különbségek, nem? Ez a "növény is szenved" megközelítés eléggé szõrszálhasogatásnak tûnik.
Én metál párti vagyok, de van ahol Mozartot játszanak nekik, pont ezért. Itt meg egy tölgy nedvkeringése hallható hangokká alakítva, egy zenész házaspár tette ezt. Nme fantázia, hanem csak fordítás.http://www.vocidipiante.it/Suoni/Mp3%20di%20Piante/Noce.mp3
A kérdező hozzászólása: Régebben egy mûsorban az volt, hogy a növények metálzenére jobban nõnek. :D
18:56 ! van az ablakban három muskátli. Egyikrõl letör egy rossz ember egy ágat. Az Y-os ember meg kezében az Y ággal. Ha bejön a szobába a "rossz" ember, az ág lehajlik a muskátlik mellett. Ha a "jó"(locsolõs) jön be, felfele mozdul.Lehetett volna trükk, de nem az volt. Ne hidd el, de láttam! Attól, hogy nincs agya, még nem szereti, ha megeszik. Olyan jó ötletem támadt: aki sajnálja az állatokat, az ehetne oroszlánt meg rókát, és akkor egy csomó gazellát és nyulat megmenthetne ezzel.
A kérdező hozzászólása: Légyszíves hagyjátok abba a csatát.
hehe. a barátnõm is mindig ilyesmikkel oltott, hogy neandervölgyi vagyok, de nem tehetek róla, én már 5évesen korán keltem a disznóvágáshoz. amúgy persze, a növényeket is szeretem, de a HÚS az kell, meg a sült VÉR, és az ilyesmihez valakinek meg kell halni. lehetõleg az állatnak, mert én nem akarok. :)
Az állatok jobban megérdemlik az életet. Jobban tudnak szeretni.
az lehet, sõt, szeretni biztos hogy jobban tudnak. de mi jobban tudjuk megenni õket, és itt az számít. melyik állat darálja le a másikat, hogy aztán a saját belébe töltve felakassza a padláson?
A kérdező hozzászólása: Nem sértésként mondom, de most jutott eszembe, hogy elvileg a növények is élõlények.
Igen, igazad van. De! Valamit enni kell, és azért te is tudod hogy egy növénynek nincs idegrendszere. Ez tény.
Azért vagyunk mindenevõk hogy mindent ergyük de én elfogadom a vegákat is és a nem vegákat is ahogy gondolják úgy legyenek^^
Jaj hogy dögölnétek éhen..egyetek fényt annak nincs idegrendszere. Üljél be biológia órára ha ennyire imádot az állatokat, a csirkét, a malacot , a puylkát amiket azért tartunk hogy aztán megegyük õekt, de te vidd el az összeset egy lakatlan szigetre had éljenek boldogan.A hiéna szájából meg szedd ki a dögöket mert sajnos õ ugylett kitalálva hogy azt eszi.vagy edd meg a hiénát, nekem mindegy. Nem a vegetáriánusokkal van a baj, hanem az ostobákkal (bár ahogy látom ez a két fogalom lefedi egymást elég rendesen)
Am a növényeknek azért mert nincs agyuk meg vérnyomásuk nem élnek? ÉS HOGY JÖSSZ TE AHHOZ HOGY MEGEGYEÉL EGY ÁRTATLAN KARFIOLT??????
Semlegesen elítéljük és haljon meg õ is!Amúgy azt eszik, amit akar az a gyilkos!
A növények GYAKORLATILAG élõlények, és joguk van a szép élethez. Én meg élõ ember vagyok, a Föld ura, a tápláléklánc csúcs, lelkes állat!.. és jogom van a kielégítõ táplálkozáshoz! Hogy élõ anyagot vegyek magamhoz, nem mûanyagot. Az életet az élet élteti. És az élet meg a halál ugyan annak az ajtónak két oldala. Mõbiusz ajtót akarnak? Nincs olyan.
én minden embert szeretek úgy ahogy van legyen vega vagy nem vega <3 :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!