Találatok a következő kifejezésre: Hogy gondolkodnak a (3314 db)

Ezt hogy gondolja a nagyapám? SOS

A nagyapám 84 éves,és kb. 2hónapja teljesen ki van fordulva magából(nyilván a kor stb),mindennek elhord minket(tényleg szó szerint mindennek),ilyeneket mond,hogy felrúg és felfordulok stb. (hozzáteszem,egyetemista vagyok nem 12éves kislány akivel így beszélhet,mikor nem is tettünk ellene semmit), + tegnap ilyet is beszólt,hogy kirak minket az utcára mert itt minden az övé,mert hogy ? az özvegy(a nagymamám tavaly szeptemberben meghalt..)Hát közben nem igazán,mert anya élettársáé,mert nem tudtuk fizetni a hitelt,és rá lett írva a ház stb.stb. Megkérdeztünk 2ügyvédet is és mind a kett? azt mondta,hogy neki csak haszonélvezeti joga van és kész.. Az egyik kérdésem az,hogy mit lehet tenni ilyenkor? A másik kérdés: Ha már ennyire be van csavarodva..van hogy rángatja az ajtót ha nem engedjük be ide(két ház van egy telken),ordibál,veri az ajtót,szóval tényleg meg van bolondulva..elfejelti másnapra ,hogy miknek hordott el minket,és jön ide kaját kérni mikor nemtudom hány százezres nyugdíja van.. kb 3-4 nap alatt már nincs is neki,és nem is tudjuk,hogy mire költi.. Persze itt lakik ,de a számlákba soha nem száll be.. Már nagyon gondolkozunk azon,hogy berakjuk valahova,mert teljesen ki vagyunk készülve..mit csináljunk..?

Legjobb válasz: Szia! Nyilván a kora miatt ilyen és gondolom a nagymamád elvesztése is közre játszik abban, hogy így viselkedek. Én apukám 75 éves és neki is memória zavarai vannak, mindig ugyan azt meséli, a múltat hozza fel, folyton kesereg. De én nem haragszom ezért (mert nem is lenne miért), nem idegesít. Van ilyen sajnos. De ezért nehogy bedugjátok õt valamilyen otthonba, mert elõbb vagy utóbb teljesen kikészül ott és ilyenkor halnak meg legtöbben. Ne tegyétek ezt vele. Persze, nem övé már a ház, de gondolom az õ életének munkája van benne. Fõleg nem tudjátok "elzavarni", mivel haszonélvezeti joga van, így élete végéig ott lakhat. Ne bántsátok szegényt! Viseljétek el! Mit nem adnék, ha nekem egy nagyszülõm is élne (sajnos nem ismertem egyiket sem). És végül: szerintem te sem szeretnéd, ha idõsebb korodban a szeretteid bedugnának valamilyen otthonba! Hidd el, neki családi körben a legjobb és becsüljétek meg, örüljetek neki, hogy még veletek van!

Szia! Nyilván a kora miatt ilyen és gondolom a nagymamád elvesztése is közre játszik abban, hogy így viselkedek. Én apukám 75 éves és neki is memória zavarai vannak, mindig ugyan azt meséli, a múltat hozza fel, folyton kesereg. De én nem haragszom ezért (mert nem is lenne miért), nem idegesít. Van ilyen sajnos. De ezért nehogy bedugjátok õt valamilyen otthonba, mert elõbb vagy utóbb teljesen kikészül ott és ilyenkor halnak meg legtöbben. Ne tegyétek ezt vele. Persze, nem övé már a ház, de gondolom az õ életének munkája van benne. Fõleg nem tudjátok "elzavarni", mivel haszonélvezeti joga van, így élete végéig ott lakhat. Ne bántsátok szegényt! Viseljétek el! Mit nem adnék, ha nekem egy nagyszülõm is élne (sajnos nem ismertem egyiket sem). És végül: szerintem te sem szeretnéd, ha idõsebb korodban a szeretteid bedugnának valamilyen otthonba! Hidd el, neki családi körben a legjobb és becsüljétek meg, örüljetek neki, hogy még veletek van!
Ellehet helyezni egy otthonban, ahol apolok es szakemberek fogjak viselni a gondjat. Viszont akkor nem ugyveddel kell beszelni, es nem a jogokrol, hanem a hazi orvossal kellene ezt megbeszelni, sot kerni azt, hogy javasolja stb., tehat megvan a modja annak, hogy azt elintezzek, es ennek semmi koze ahhoz, hogy ki neven van a haz, es milyen jogai vannak stb.
Én a helyetekben beadnám valami normális szociális otthonba. Ezzel mi a baj? Nincs ám ideje pénze mindenkinek ápolót játszani otthon, miért baj ha élni akarnak normálisan, nem archeimeres rokontól rettegni.Az otthon nem olyan rossz, rosszabb ha otthon van leszarva.
Ha övé a haszonélvezeti jog, akkor neki joga van ahhoz is, hogy kirakjon benneteket a házból. A haszonélvezet erõsebb, mint a tulajdonjog.
Magamtól fogok bemenni, nem fogok a családom terhére lenni öregen, betegen, magatehetetlenül!!!!
Elsõ voltam
Elsõnek: Remélem, ha te is így jársz, akkor téged is bedugnak ilyen helyre! :s
Sztem ez már a korral jár, azért van "becsabarodva" Én a helyetekben beadnám valami normális szociális otthonba.
Koltozzetek el! Erre mar regen is megvolt a lehetoseg, hiszen a mamad az felnott, s ha jol ertem, akkor a nagypapa hazaban eltek, illetve telken, ahol van ket epulet, s az egyikben laktok ti. A papa segitett, es belement abba, hogy a tulajdonjogarol lemond, a zert, hogy a hitelt tudjatok rendezni valamilyen formaban. Most nehezebb idoszak erkezett, es neki lenne szuksege segitsegre, igy van, bekell dugni valahova, hiszen ez a kenyelmesebb megoldas, es ezt erdemli meg a papa is, hiszen konnyelmuen dontott akkor, amikor egy idegen emberre iratta a sajat telket, tulajdonat!
A kérdező hozzászólása: Már elnézést, de aki lehurrog, az költözzön ide, és viselje el, hogy minden nap cirkuszol, cibálja az ajtót, eljátékgépezi a pénzét, lek*rvázza Anyát és engem és sorolhatnám estig..én csak tanácsokat kértem, nem lehurrogást..Nem kell neki a segítség, próbáltunk már beszélni vele szépen, de nem segít ez sem..
Papád beteg, vigyétek el orvoshoz.Lehet nayfokú érelmeszedése van a nyakába, egyéb agyi problémák.Ilyen betegségek miatt szoktak az idõsebbek ki fordulni önmagukbõl. Szóval elöszõr doki, és nem ügyvéd,
A kérdező hozzászólása: Ja és arról még nem is beszéltem, hogy olyanokat enged be ide, és üzletel velük, akik kb most szabadultak a börtönbõl.. meg ilyen betörõk, de õ nem érti meg, hogy csak lehúzzák pénzzel..többször is elmagyaráztuk neki szépen, hogy nem ezekkel kell üzletelni, mert 1x kirabolják, és akkor majd csak néz..Eddig is volt rossz élménye velük.. De ugyanúgy csinálja..egyébként köszi a választ..:)
Mert valószínû, hogy a kérdezõ látogatná minden nap? Szépen feledésbe merülne...

Hogyan gondolkodnak a 25 éves ffiak a 30 éves nőkről? (társkerin induló kapcs)

az adatlapomon látszik, hogy komoly céllal vagyok fent, erre rámír egy 29 éves "srác"hogy számára hihetetlen hogy vannak ?szinte, komoly n?k és nagyon -nagyon szeretne megismerni. nem tudom hova tegyem ezt a dolgot...

Legjobb válasz: Lehet, hogy sokat csalódott, és benned látja azt, amit másokból hiányolt, vagy fontos tulajdonság számára és érdekesnek gondol.

Lehet, hogy sokat csalódott, és benned látja azt, amit másokból hiányolt, vagy fontos tulajdonság számára és érdekesnek gondol.
Mivan???
A kérdező hozzászólása: *25 elrtam vagy mi nem érthetõ?
A kérdező hozzászólása: elsõhöz: bennem is megfordult a gondolat, nem e lelkisérült, vagy ilyesmi
Azért van mert a legtöbb fiatal srác már beleunt hogy hiába pedáloz csajoknál mindig csak lapát és még jót is szórakoznak vele. Aztán úgy gondolja hogy ideje lenne már megállni valaki mellett hogy legyen stabil élete. Persze erre a sok kis csaj simán nem alkalmas. A mai világban egy fiatal csaj ide oda csapódik nemérdekli õket a jövõ nem lehet számítani rájuk. Ez így van 1000%! Egyéb kérdés?
Na igen. A 29 éves fejemmel ott tartok, hogy már nem is igazán tudom, milyen korúak között kellene keresgélni. Többször jobban tetszik egy 32-33 éves, mint egy 21-22 lány. Valószínûleg pont azért, mint amit az elõttem író is írt.
A kérdező hozzászólása: én viszont nem akarok lenni tesztalany... komolyan ijesztõnek hangzik, mi lenne ha belemennék egy ilyesmi kapcs-ba, szülök egy-két porontyot és akkor jön rá, hogy mégsem ez a legjobb....
Sehogy.
semmit, mert nem gondolnak rá. nem véletlenül szûz:)
Nincs a fejedre írva. Egyébként meg mindenki kezdi valahol. Akik nem tudják a dolgukat és a pali dolgozik az ügyön, azok általában nem szeretik az ilyen férfiakat. Akik pedig tudják a dolgukat és nem szorulnak segítségre, szívesen betanítanak téged.
"aki 33 évesen nem érzett késztetést hogy érezze a muff csodálatos zamatát" - valószínûleg érzett késztetést, csak a muff nem érzett késztetést az õ csodálatos hímtagjára.
Engem nem érdekelne hogy szûz, ha tök normális oka van rá. Úgy értem ha csak azért szûz még mert nem talált olyan lányt akivel elveszítené, vagy esetleg vallás miatt, az nem gond. Én is ismerek ilyet, megesküdni mondjuk nem mernék rá de szerintem az. Mondjuk ha vki ennyi idõsen az, annak szerintem már van vmi rejtett oka. Gátlásosság, szorongás vagy ilyesmi.
Vagy csak szimplán csúnya. Szerintem ez a legtriviálisabb oka ennek a dolognak.
Valaki még 33 évesen szûz marad azt személyiségi problémák, vagy betegség is okozhatja. Ahogy Szolovjov fenti válszából is látszik az alkohol ivás mint pótcselekvés tudja pótolni a párkapcsolat hiányát és igen jó tudatmódosító eszköz.
Azt gondolom, hogy mikor kamaszkorban volt, félszeg, félénk volt, aztán ördöhi körbe került. Ha tehetek ajánlatot, keress egy gusztusos, ápolt jóval idõsebb hölgyet, az fogja tudni a dolgokat, türelmes és nem fog röhögni
Szerintem nincs ezzel gond, ha valaki nem akar utódot nemzeni, akkor minek is szexelne? A szexet a természet arra találta ki. Csak azok az emberek akiknek nincs más örömforrásuk és csak abban tudnak valami jót találni, azok ruházták fel ennél nagyobb jelentõséggel. Én azt mondom amíg van bor, addig no para.
Így: Muháháháháhá!!!
Nem gond. Ezáltal írámyitható. Késõbb ugyis fogka tudni ill. érezni mit és hogyan szeret.
Az evolúció rosszul rakta össze. Oviban kezdjük papás-mamással, aztán húsz éves koráig általában a szaporodási vágy mindenkinél megoldja...így, vagy úgy...aki 33 évesen nem érzett késztetést hogy érezze a muff csodálatos zamatát, azzal nem szabad mélyrehatóan tervezni.. Tehát..sehogy...bááár...még lehet próbálozni, de profinál...
12-k igaza van. Lehet ez lenne a legjobb elsõre. Hülyeség az van. Ugyan már nem kell inni. A körülményeket sem tudjuk.Lehet abban kellene keresni. Nem bántani, mert ettõl nem oldódik meg semmi sem. Haverokkal elmenni, ismerkedni, munkahelyen is.


Irodalomból az olvasónaplómhoz kéne (Légy jó mindhalálig) Hogyan gondol a regény elején Misi arra, hogy a debreceni diákok közé tartozik? Mikor változnak meg ebbéli érzései?

valahogy ezt sehol nem találom :(

Legjobb válasz: Az egész errõl szól pedig. Az elején büszke, örül minden debreceni kötõdésnek, fokozatosan kiábrándul, és menekülni akar.

Az egész errõl szól pedig. Az elején büszke, örül minden debreceni kötõdésnek, fokozatosan kiábrándul, és menekülni akar.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, de mikor változnak meg ebbéli érzései (én nem nagyon értettem a könyvet)
Illúziói voltak. Mikor a pakkjából megeszik a kollégiumi tárasai az ételt és a tanárok is (a reskontó/lutri ügy miatt) behívják az értekezletre, onnantól fogva egyre jobban szenved Misi, míg végül nem akar már oda járni

A horvátok hogyan gondolnak a magyarokra?

Gyakorlatilag kb. 900 évig Magyarország része volt Horvátország, nulla függetlenséggel. Hogyan gondolnak ?k ezekre az id?kre?

Legjobb válasz: Az túlzás, hogy nulla függetlenséggel. Egyébként jó szomszédként.

Az túlzás, hogy nulla függetlenséggel. Egyébként jó szomszédként.
Idézet a Wikirõl: Történelmi példák a perszonálunióra: Magyar Királyság és Horvátország között 1102-tõl egészen 1918-ig A perszonálunió definíciója: A perszonálunió két (esetleg több) független állam olyan szövetsége, amelyet a közös uralkodó személye kapcsol össze.

Ha négyes metróberuházást ilyen nehezen nyögte ki anyagilag ez az ország hogyan gondolja a jelenlegi vezetés, hogy a fajsúlyosan többe kerülõ paksi beruházást ki tudjuk majd komoly elvonások nélkül, mondjuk úgy "dalolva" nyögni?

Legjobb válasz: Pont úgy, ahogy írod. Ha ezt is kinyögte, akkor majd azt is kénytelen lesz. Vannak fogások az emberek félrevezetésére. Õk nem megszorításnak nevezik majd, hanem újabb rezsicsökkentésnek, miközben majd az élelmiszerek meg egyéb cikkek ára óvatosan, alig észrevehetõen emelkedik, még kevesebb lesz a munkahely, adóátrendezéssel az össz adóteher növekszik majd és hadd ne adjak tippeket.

Pont úgy, ahogy írod. Ha ezt is kinyögte, akkor majd azt is kénytelen lesz. Vannak fogások az emberek félrevezetésére. Õk nem megszorításnak nevezik majd, hanem újabb rezsicsökkentésnek, miközben majd az élelmiszerek meg egyéb cikkek ára óvatosan, alig észrevehetõen emelkedik, még kevesebb lesz a munkahely, adóátrendezéssel az össz adóteher növekszik majd és hadd ne adjak tippeket.
Ha jól tudom a négyes metró állami beruházás, az állam csinálta, vagyis a fõváros, az csak Pestre tartozik. Paks viszont orosz pénzbõl, orosz felügyelet alatt jön létre, az oroszok szerelik le a régi reaktort, és állítják fel az újat. Ha az orosz azt mondja, elkezdi csinálni, akkor õ csinálja is, és a tõkéje is megvan hozzá. "A Roszatom szállíthat üzemanyagot a magyar atomreaktorok számára. Ezen kívül ezzel a projekttel Oroszország pozitív módon mutathatja meg magát az Európai Unióban, támogatja atomiparát, amely versenyképes a világpiacon." Tehát Paks fontos nekik. [link]
Ha dalolva nem is de valahogy csak-csak.
heteske: azért nem kéne hülyeséget mondani pont hogy az atomenergia a legolcsóbb, és igaz, hogy másképp hat a környezetre, mint mondjuk egy hõerõmû, és ha nagy galiba van, akkor nagyobb kárt okoz, de mindezek miatt olyan szintre fejlesztették a védelmi mechanizmusokat, amik melett borzasztóan kicsi az esélye a meghibásodásnak
emberek azért nem lesz olcsóbb az áram az új reaktorral, vay legalábbis számottevõen nem lesz olcsóbb de ha nem építjük meg, akkor 2030-ra, amikor már bezártuk a régi reaktorokat(mert tovább nem lehet halogatni) a villamos energia árak oly mértékben megnövekednek, hogy akkor meg amiatt fogsz sírni és akkor már késõ lesz elkezdeni építeni a reaktort
Mivel az energiatermelés legdrágább és legkárosabb módja az atomenergia ezért minden ember tudja, hogy itt a cél nem elsõsorban az energia elõállítása, hanem a magyarság kiirtása.
"Paksnál a teljes építési folyamat mindössze 10%-t fogják magyar vállalatok végezni, tehát max ezt a 10%-ot lehet ellopni." De kis naiv vagy...
Elõbb utóbb esedékes (legkésõbb 6 év múlva) egy gigaberuházás amivel kiöregedett paksi reaktorokat lecseréljük. Akár hatalmas szélfarmokat, vagy naperõmûveket, vagy sokezer párhuzamosan folyó lakossági fejlesztésekkel ügyködünk akár atomerõmûvet húzunk fel, ki kell adni néhányezer milliárdot amibõl tekintélyes összegeket lehet elmismásolni. Mindenünk rámegy, de ez a beruházás végbefog menni, mert nem engedhetjük meg hogy hazai energiatermelés 40%-át bebukjuk. A hiteltörlesztõt meg a járulékos költségeket majd komoly elvonássokkal oldják meg, de feltehetõleg a nemzetgazdaságon fogják leverni a port, mint eddig is, de majd csak felköhögjük valahogy...
Az orosz állam ad hitelt, aminek törlesztését 2030-ban kell megkezdeni. 2008-ban a felvett IMF hitel kétszer akkora volt, mégis tudjuk fizetni. Ráadásul az oroszok is építik, a terveket is õk készítik, szóval nem lehetnek olyan problémák, mint a négyes metrónál, ahol a tervezés és a kivitelezés egyaránt katasztrófa volt, és mindenütt folytak el a pénzek. Paksnál a teljes építési folyamat mindössze 10%-t fogják magyar vállalatok végezni, tehát max ezt a 10%-ot lehet ellopni.
Javítok, értékteremtõ vállalkozás.
Mert a Metró egy szolgáltatás, aminek anyagi értelemben nincs haszna, hanem ráfizetés, tehát a pénz sosem térül meg, csak a pestiek életét könnyíti meg, a paksi buli viszont elõállító vállalkozás, aminek anyagi haszna van, Áramot állít elõ olcsóbban mint eddig. A szocik is akarták ezt az õ idejükben, csak most ellenkeznek.
A kérdező hozzászólása: Azért ugye nem gondolja egyikünk sem, hogy ez egy egyszerû történet lesz, hiába próbálják "elbagaterizálni" a kormányoldalon."Jól teljesítünk , nem téma ez"-már ilyet is hallottam az öntelt kormányoldaltól. Valakinek azért ezt az õrült összeget ki kell majd termelni.-vagy nem?Elkölteni mindenki tudja, az nem kunszt- ugye kedves Viktor? Megszorítások lesznek, -így vagy úgy-, de ilyet ugye nem szabad mondani-ez tabu.

Hogy gondolkodnak a leszbikusok?

Adott egy leszbikus, aki egész életében leszbi volt(nem volt hetero korszaka) aki a cuki leszbiket szereti. Muszáj választania: -vagy egy vonzó férfival fekszik le -vagy egy visszataszító leszbivel(nem büdös, de egyáltalán nem vonzó) Hogy dönt ebben az esetben egy leszbikus? Én hetero pasiként bármilyen nővel előbb lennék, mint férfival.

Legjobb válasz: De ha számára vonzó az a férfi,akkor már nem leszbikus,nem?

De ha számára vonzó az a férfi, akkor már nem leszbikus, nem?
Olyan nincs, hogy csak két választás van. Ha más lehetõség nincs, inkább segítek magamon. Még elvbõl sem fekszem le olyannal, aki nem vonz - sõt, nekem annál több kell: érzelem. Tudom ez a férfiak többségének felfoghatatlan.
"Én hetero pasiként bármilyen nõvel elõbb lennék, mint férfival." Egy leszbikus, bármilyen nõvel elõbb lenne, mint férfival! Amúgy mégis mibõl gondolod, hogy egy leszbikus lefeküdne egy pasival? Melegként én se feküdnék le egy nõvel se. A leszbikusok se szexelnének férfival. 23 meleg F.
A kérdező hozzászólása: "Én hetero pasiként bármilyen nõvel elõbb lennék, mint férfival."
Ennyi erõvel te is megdugathatnád magad pasival. Ugyan az.
A kérdező hozzászólása: 9# 1. Igen, ez az, amiben nem voltam egyészen biztos. 2. Ezzel nem mondtál újdonságot. Kérdésemben viszont ki van kötve, hogy MUSZÁJ választani. 3. ld. 2. válasz 4. Persze, de itt az elvi döntésrõl van szó, hogy képesek lennének-e férfival együtt lenni.
Ekkora egy idióta kérdést, már ne haragudjál.
1. Ez nem gondolkodás kérdése, hanem kémia. 2. Nem lehet itt általánosítani, ahogy a hetero férfiak közül sem mindegyik hajlandó akármilyen nõvel lefeküdni. 3. Sosem kell kettõ közül választani - szerencsére tele van a világ jobbnál jobb nõkkel. :P Mindenáron nem kell lefeküdni valakivel. 4. Teljesen szubjektív, hogy kinek mi a vonzó. Mivel minden ember más - minden leszbikus is más. Csak a magam nevében tudok nyilatkozni. Nekem tökre nem a csomagolás számít. Tehát nem az alapján vonzódom egy nõhöz, hogy milyen a melle vagy a feneke. Nálam döntõ a lelke, az esze, meg a kisugárzása, csak ezek után nézem meg, hogy néz ki.
A kérdező hozzászólása: 7# A bivalybasznádi alanyunkról ki van kötve, hogy nem büdös :) De azért köszi a választ, segített.
Tényleg nem értik, ez már súlyos. Egy leszbikus ugyanúgy a nõket szereti mint egy hetero férfi. Ha ezek közül kéne választania, akkor a másodikat választja. Ha nem, akkor nem leszbikus. Mi olyan bonyolult ezen? Most halál komolyan, mit vártok ezektõl a kérdésektõl? Kérdezõ, tessék választani. Vagy lefekszel a [email protected]ádi büdös, koszos, redvás, igénytelen, 2 hónapja nem fürdött cigányasszonnyal, vagy egy vonzó igényes férfival. Hogy döntenél? Jaaaa, várjál, "Én hetero pasiként bármilyen nõvel elõbb lennék, mint férfival." Akkor miért gondolod, hogy egy leszbikus a vonzó fickót választaná?
Ha igazi leszbikusról van szó, akkor az elsõ szóba se kerülhet. Ezen mit olyan nehéz megértened?
Luk - luk :P
A kérdező hozzászólása: Szerintem ne mondja magát leszbikusnak, ha eszébe jut, hogy a férfival szívesebben lenne. Akkor már binek kell lennie, nem?
Mégis mit gondolsz? Amúgy meg nem ártana tájékozódnod, nincs olyan, hogy hetero korszak, max akkor még nem volt tisztában magával.
A kérdező hozzászólása: Leszbikus nõrõl van szó, a férfi hetero nõk szemszögébõl vonzó
A szex kommunikáció, nem mesterség A szex több annál, minthogy jó mesteremberek vagyunk. A szex lényege a kommunikáció. Amit közlünk, abban a tapasztalatban van részünk. Ha nem szeretetet közlünk, akkor nincs is részünk szeretetben. Ha a szexben csak a kikapcsolódás és az igényeink kielégítésének egyik formáját látjuk, akkor nagyon alacsony szinten tartjuk a szexet az életünkben. Ha a szexszel kapcsolatos energiánk azt sugározza, hogy ez olyasvalami, amitõl tiltottak, akkor a tiltott gyümölcs izgalmában lesz részünk, de, ha nem lépünk túl a tabu megszegése nyújtotta izgalmon, akkor a szexet az elsõ szintjére korlátozzuk, és elmulasztjuk mindazt, amiben részünk lehetne. A szex a kapcsolatteremtés és a kommunikáció erõteljes módja. Mivel a kommunikáció az egyik legjobb gyógymód, a szex is hatásos módja annak, hogy túllépjünk a hatalmi harcokon és elinduljunk a partnerünk felé. Átsegít a nézeteltéréseken, és a valóság, a szövetség és a felszabadultság új érzetét nyújtja. A kommunikáció gyógyít, és elmulasztja a fásultságot. A szex is képes erre, feltéve, hogy több, mint egyszerû fizikai aktus. A szexnek van érzelmi és szellemi töltete is, a szexben kapcsolódunk a társunkhoz, és megismerjük õt. Teljes mértékben adunk neki és kapunk tõle. Teljes szívbõl örömünket leljük benne. Chuck Spezzano

Vajon hogy gondolkodnak a pasik, ha szerelmesek, v. tetszik nekik valaki?

A lányok folyton bambulnak, szívecskéket rajzolnak a füzetbe :D de a srácok teljesen máshogy gondolkodnak. Pl. volt egy eset, mondta a fiú, hogy reggel én voltam az els? gondolata. Visszakérdeztem, hogy igen, és mi volt az? ;) erre ?: hogy írok neked egy szép üzit és akkor :D hát még jó, hogy nem a szomszéd Marika nénire gondolt közben :)))) Pasik! Ti ha tetszik valaki, milyen gyakran jut eszetekbe? :) légyszi csak komoly válaszokat és megy a zöld kéz!

Legjobb válasz: Ha szeretem 0-24 õ jár a fejemben, még álmomban is.

Ha szeretem 0-24 õ jár a fejemben, még álmomban is.
Nagyon sokszooooor!!!!
Reggeltõl estig õ járt a fejemben.
Sokszor jár a lány a fejemben.
A kérdező hozzászólása: És milyen gondolatok ezek? Rendesen álmodoztok? :D vagy nektek is csak az, hogy fel kéne hívni, stb :)
Csak csatlakozni tudok az elõttem szólókhoz. Csak õ jár a fejemben. Mindig, szüntelenül. :)
Megállás nélkül õ jár az eszemben. Milyen jó lenne most ott lenne mellette, megérinteni, átölelni, magamhoz szorítani... Nagyon jó de ha nem jön össze semmi akkor a legszívettépõbb dolog a világon.

A vegetáriánusok hogyan gondolkodnak a nem-vegákról?

Negatívan vagy semlegesen?

Legjobb válasz: Nekem teljesen semlegesek a nem-vegák!Nincs semmi bajom velük !Csak azokat nem szeretem ,akik rohadt bunkón magyarázzák nekem , hogy hülyeség amit csinálok!chh...máshogy gondolkodunk...ennyi

Nekem teljesen semlegesek a nem-vegák!Nincs semmi bajom velük !Csak azokat nem szeretem , akik rohadt bunkón magyarázzák nekem , hogy hülyeség amit csinálok!chh...máshogy gondolkodunk...ennyi
Én vagyok az egyetlen vega a családban és senki nem akar téríteni, és én sem akarom, hogy "leszokjanak". Elfogadjuk egymás szokásait. A többi húsevõét is elfogadom. Max magamba gondolom, hogy a halott állat nem az asztalra való. Am ovo-lakto vagyok, nem csúszik le se csirke se hal, ezek is állatok.
Semlegessen.
Arról negatívan, aki azt mondja magáról, hogy vega, de azért lecsúzik a csirke meg a hal.. Egyébként meg mindenkinek szíve joga azt enni, úgy tenni, ahogy szeretné, úgyhogy a nemvegákra úgy gondolok, mint más emberekre más szokásokkal.
Utolsó válaszadónak: Fogadd el, hogy nem csak vegák vannak. Az ember alapból mindenevõ. És ha én elfogadlak vegaként, akkor te is fogadj el nem-vegaként.
Utálom ha egy ember istent játszik. "Meg kell ölni" Hogy jössz te ahhoz hogy életekrõl dönts? Ki vagy te? A nagy és hatalmas ember? Akkor lehetne annyi eszed hogy mást egyél! Mással is jól lehet lakni, csak sokkal egyszerûbb így, igaz? Mint az õsember azon a szinten vagy.
Elfogadom, csak ez egy kicsit erõs volt. Ez itt a probléma. Mindenkinek szíve joga, de az ilyen brutális barmokat nem bírom.
szerintem az állatokat meg kell ölni, és a fazékba valók, de a párom full vega volt. elhagyott, de ha annyira utálnák a húsevõket, akkor össze se jöttünk volna.
Büdik.
Az ilyenekrõl mint az elõzõ hozzászóló azt gondolom hogy egy állat, és õt kell megölni, aztán mehet õ a fazékba. Dögevõ gyilkos.
"Lekottáztam egy növény melódiáját és megpróbáltam elemezni strukturális szempontból. Messze kellett visszamennem az idõben. A zöld világ olyan melódiákat közvetít, amelyek négy hangból formálódnak, mint az ógörög zene. Minden növény ezen a négy akkordon „játszik", amelyek keresztezõdnek, váltakoznak, mélyebb vagy magasabb hangon szólalnak meg a növény organoleptikai, érzékszervekkel meghatározható jellemzõi szerint, tekintettel arra, hogy nem minden nyirok egyforma. A növények csak nappal zenélnek, éjszaka alszanak, azaz a nyirok éjszaka olyan lassan mozog, hogy a gép nem tudja érzékelni" - magyarázta Tiziano Franceschi." A kutatók állítják, hogy a növények érzelmeket is ki tudnak fejezni. A fák például a félelmet a tûzzel szemben. A linfát ekkor összegyûjtik a törzsben, a gyökerekben, míg a hangjuk mélyebb tónusra vált.
és komolyan hogy lehet az állatokat meg a növényeket egy szintre sorolni??? 13 éves vagyok de nem ilyen begyepesedett idióta mint itt néhányan! nekem semmi bajom azokkal akik esznek húst, sõt azokat nagyon szeretem akik elfogadnak, de akik cseszegetnek hogy kecske vagyok..egyszerûen nicns rá szó annyira szánalmas!! amúgy meg ahhoz hogy a növények nõjenek napfény kell, meg víz... és ezt õk megkapják! lehet hogy nyomnak beléjük valami vegyszeres cuccot is, de nem érzik meg higyjétek el .. és az állatok? a boci megszületik elválasztják az anyjától, mesterséges cuccokkal tömik tele nem engedik napra és amint megnõ levágják! na most akkor az állatot vagy a növényt kell jobban sajnálni? ész megáll komolyan mondom >_<
Köszi! Helyettem is odapörköltél nekik. Én sem írhattam volna jobban. :)
A kérdező hozzászólása: Nem lenne kedvetek abbahagyni a fröcsögést?
Akkor ne kérdezz ilyeneket.
Sosem fogja megérteni egy mindenevõ miért lesz valakibõl vega. El kell fogadni, hogy ezek ellentétes emberek. Ha valakirõl tudom, hogy mindenáron belém akar kötni akkor kikerülöm vagy leoltom ennyi.
A környezetmben senki nem vega.Se a gyerekem se a bátyám, senki. Attol még a családom és a szeretteim, barátaim. és nekik meg már teljesen természetes h én nem eszem húst(12 éve) de amikor azt hallom v olvasom h hülye aki nem eszik hust akkor elszomorodok h még mindig itt tartunk :-(
Az állat az állat...a növény meg növény. mindnek joga van az élethez menjünk ki együnk egy marék földet. Azért én midnig inkább tövestül tépek ki hat tõ paradicsomot (szemrebbenés és lelkiismeret furdallás nélkül) mint hogy egyetlen nyuszit megöljek :) Szerintem miután az ermber midnenevõ, egy vegának el kell fogadnia hogy bár õ nem eszi meg az állatot, más igen- hiszen végtére is ez lenne a természetes. Viszont egy nemvegának el kell fogadnia hogy a vegának valószínûleg érzékenyebb erre a lelkivilága és nem ecsetelni hogy hogyan vágnak nyuszit- mert engem csak ez zavar. Jogom van eldönteni hogy mit eszek meg, és mit nem -és mért nem. ÉS midnenkit szépen megkérek hogy tartsa tiszteletben h szerintem a malacka a világon akkoris az egyik legjobbarc állat :) )
de azok az emberek akik húst esznek még nem biztos hogy õk ölik / gyilkolják meg õket... és eleve ha minden ember növényeken élne akkor a világ sokkal rosszabb lenne és az állatok annyira elszaporodnának, hogy nem lennének emberek. Lehet hogy a vegák sajnálják a szegény állatokat de ha a nem ennénk állatokat akkor õk ennének meg minket.
nem témába vég, de: a növények is élõlények. azokat is meg kell ölni. kimutatták, hogy ha beszélsz hozzájuk, megváltozik az anyagcseréjük.
Utolsóra reagálva : Szerinted az a legfontosabb, hogy élõlény, vagy nem élõlény? Lemosni egy penészes falat, vagy lenyírni a gyepet az akkora bûn, mint felakasztani egy embert? Azért vannak különbségek, nem? Ez a "növény is szenved" megközelítés eléggé szõrszálhasogatásnak tûnik.
Én metál párti vagyok, de van ahol Mozartot játszanak nekik, pont ezért. Itt meg egy tölgy nedvkeringése hallható hangokká alakítva, egy zenész házaspár tette ezt. Nme fantázia, hanem csak fordítás.http://www.vocidipiante.it/Suoni/Mp3%20di%20Piante/Noce.mp3
A kérdező hozzászólása: Régebben egy mûsorban az volt, hogy a növények metálzenére jobban nõnek. :D
18:56 ! van az ablakban három muskátli. Egyikrõl letör egy rossz ember egy ágat. Az Y-os ember meg kezében az Y ággal. Ha bejön a szobába a "rossz" ember, az ág lehajlik a muskátlik mellett. Ha a "jó"(locsolõs) jön be, felfele mozdul.Lehetett volna trükk, de nem az volt. Ne hidd el, de láttam! Attól, hogy nincs agya, még nem szereti, ha megeszik. Olyan jó ötletem támadt: aki sajnálja az állatokat, az ehetne oroszlánt meg rókát, és akkor egy csomó gazellát és nyulat megmenthetne ezzel.
A kérdező hozzászólása: Légyszíves hagyjátok abba a csatát.
hehe. a barátnõm is mindig ilyesmikkel oltott, hogy neandervölgyi vagyok, de nem tehetek róla, én már 5évesen korán keltem a disznóvágáshoz. amúgy persze, a növényeket is szeretem, de a HÚS az kell, meg a sült VÉR, és az ilyesmihez valakinek meg kell halni. lehetõleg az állatnak, mert én nem akarok. :)
Az állatok jobban megérdemlik az életet. Jobban tudnak szeretni.
az lehet, sõt, szeretni biztos hogy jobban tudnak. de mi jobban tudjuk megenni õket, és itt az számít. melyik állat darálja le a másikat, hogy aztán a saját belébe töltve felakassza a padláson?
A kérdező hozzászólása: Nem sértésként mondom, de most jutott eszembe, hogy elvileg a növények is élõlények.
Igen, igazad van. De! Valamit enni kell, és azért te is tudod hogy egy növénynek nincs idegrendszere. Ez tény.
Azért vagyunk mindenevõk hogy mindent ergyük de én elfogadom a vegákat is és a nem vegákat is ahogy gondolják úgy legyenek^^
Jaj hogy dögölnétek éhen..egyetek fényt annak nincs idegrendszere. Üljél be biológia órára ha ennyire imádot az állatokat, a csirkét, a malacot , a puylkát amiket azért tartunk hogy aztán megegyük õekt, de te vidd el az összeset egy lakatlan szigetre had éljenek boldogan.A hiéna szájából meg szedd ki a dögöket mert sajnos õ ugylett kitalálva hogy azt eszi.vagy edd meg a hiénát, nekem mindegy. Nem a vegetáriánusokkal van a baj, hanem az ostobákkal (bár ahogy látom ez a két fogalom lefedi egymást elég rendesen)
Am a növényeknek azért mert nincs agyuk meg vérnyomásuk nem élnek? ÉS HOGY JÖSSZ TE AHHOZ HOGY MEGEGYEÉL EGY ÁRTATLAN KARFIOLT??????
Semlegesen elítéljük és haljon meg õ is!Amúgy azt eszik, amit akar az a gyilkos!
A növények GYAKORLATILAG élõlények, és joguk van a szép élethez. Én meg élõ ember vagyok, a Föld ura, a tápláléklánc csúcs, lelkes állat!.. és jogom van a kielégítõ táplálkozáshoz! Hogy élõ anyagot vegyek magamhoz, nem mûanyagot. Az életet az élet élteti. És az élet meg a halál ugyan annak az ajtónak két oldala. Mõbiusz ajtót akarnak? Nincs olyan.
én minden embert szeretek úgy ahogy van legyen vega vagy nem vega <3 :)

"A fa alatt dől el a karácsony". Ezt hogy gondolja a Media Markt?

Csak engem zavar ez a szlogen?

Legjobb válasz: Mégis mit vársz egy üzlettõl?

Én sem találkoztam még ezzel, de elég furcsa, hogy ezt engedélyezték. Egyáltalán nem tartom etikusnak ezt a szlogent.
Mégis mit vársz egy üzlettõl?
Én sem láttam még ezt a reklámot, de õszintén szólva, nem vagyok meglepve. Egyik évben is volt botrány abból, hogy ez volt a szlogen :"Hülye, aki nem ünnepel". Ez csak sértõ volt egyesekre nézve, de ez a mostani milyen rohadt kellemetlenül érintheti már azokat, akik nem tehetik meg, hogy több százezres kütyüket vegyenek a fa alá? Na igen, média + üzletlánc, én így szeretlek.
Bár én még nem halottam ezt a reklámot tekintve, hogy nem nézek tévét és nem olvasok reklámújságokat, de azért ez már... Egyáltalán nem reagálod túl, igazad van. 16/F
Még egy érv a mellett, hogy jól tettem, hogy ezt a szennyáradatot kikapcsoltam az életembõl. Heti pár órát még nézek tévét, de ha feltûnik egy reklám, abban a pillanatban elkapcsolok, ugyanez van a rádiónál is, addig tekerem, amíg nincs más, vagy lezárom. Más reklámhordozóval nem találkozom, vagy ha igen, képes vagyok nem észrevenni, illetve tökéletesen törölni az agyamból.
Óriásplakáton láttam én is a minap. Az, hogy ha a haverokkal sörözés közben egy ilyen szóvicc-szerû szlogent találunk ki, s nevetünk rajta, hogy milyen ötletes - ez még oké. De egy üzlet nehogy már így hirdesse (reklámozza...) a Karácsonyt!
Nem csak téged zavar. A minap én is ledöbbentem mikor meghallottam a reklámot. Ezek tényleg ennyire pofátlanok? 20N
Nekem tetszik, jól megmutatja, hogy mi valójában a karácsony.
Óriásplakáton láttam a minap és kifejezetten sértõnek éreztem. Szerintem tenni kellene valamit ez ellen a nagy és undorító vásárlási téboly ellen ami elárasztja a világot karácsonykor.
Legalább ne legyetek ennyire álszentek. A boltok hetek óta annyira tömve vannak a vásárló emberektõl, mint a heringek!
A kérdező hozzászólása: 08:58! Szívembõl szóltál, de tényleg! tegnap 08:48! A "Hülye aki nem ünnepel" miatt 100millió Ft büntit kaptak. Érdekes, de én ezek után kicsit visszavennék... És az ilyen kis apróságokkal terelik el a figyelmet a karácsony igazi voltáról. Nekem speciel már több éve nem volt meg az a bizonyos "karácsonyi fíling"-em. Legutoljára húsvét elõtt volt karácsonyi hangulatom, miután felébredtem egy szép álomból. Lehet, hogy azért, mert a karácsony a fa alatt dõl el? xD
Realista?! Neked. A mindennawpokban is örömmel tapasztalom, hogy a Media Markt-féle "mûanyag ember" még mindig nem a többség. Ha te közéjük sorolod magad, lelked rajta.
"Aljas, sívár és sanda, mint a Media Markt egész "emberképe"." Realista a MM emberképe. Ilyen õszinteséget ritkán látunk egy cégtõl, különösen reklámban, elég szórakoztató a "botrány", amit ez a szlogen kavart.
Én sem vagyok tv-nézõ, tehát - szerencsére - nem is tudtam róla. Aljas, sívár és sanda, mint a Media Markt egész "emberképe". Van erre célközönség, sajnos..olyan "befogadó közeg", mint az itteni egyik hozzászóló, akinek a karácsonya pontosan egybevág egy multiéval. A "Mert hülye azért nem vagyok" - szlogent meg egyenesen ördöginek tartom. Egy cinikus és gátlástalan áruházlánc ilyen zacskókkal sétáltatja a klienseit, akiket - ahol csak tud - átver, hülyére vesz (aztán meg lenézõen röhög azokon, akiknek a "hülyeségét" épp a "nem vagyok hülye"-szlogen bizonyítja). Na, szóval, undorodom tõlük. Mit lehet tenni ellenük? Elfordulni tõlük és bojkottálni õket. Belemenekülni a MI Karácsonyunkba: a betlehemezésbe, egy Ady-versbe, a Mennybõl az angyal-ba és a szeretteinkbe. Ki-ki amibe tud. Mindannyiótoknak szép ünnepet.
Hát nincs nagy sikere a "frappáns" szlogennek......:) http://www.google.hu/search?q=%22A+fa+alatt+d%C5%91l+el+a+ka..
Nem csak téged. Engem is idegesít. Sajnos ma ez van. "Nekem tetszik, jól megmutatja, hogy mi valójában a karácsony." Részben igazad van. Csakhogy a karácsony NEM errõl szól(na) Vallásos nem vagyok. Szerintem a szeretetrõl szólna.De ma már csak a pénzrõl.Egyszerûen undorító, amit ezek ( és a legtöbb bolt) mûvelnek.
"Nekem tetszik, jól megmutatja, hogy mi valójában a karácsony." Én ezt annyiban javítanám, hogy jól megmutatja, hogy ezeknek az érzéketlen tuskóknak valójában mi a véleményük a Karácsonyról. Undorító, és eszméletlenül felháborít, hogy képesek maguknak ilyen dolgot megengedni... Itt nem egy születésnapról, névnapról, vagy hasonlóról van szó (bár azokkal se csináljanak ilyet..), hanem Jézus születésérõl. Szánalmas mennyire elanyagiasodott a világ... /elsõ voltam/ 20N
A kérdező hozzászólása: Én TV-t egyáltalán nem nézek. A fent említett szlogent óriásplakáton illetve szórólapon láttam. TV-t én sem nézek. Rádiót nagyon ritkán. Újságot is ritkán, úgyhogy az interneten jutok hozzá a "hírek"-hez. És én is boldog vagyok, hogy nem nézek TV-t, nics az a "majdmegveszek" érzés mikor bejön a reklám a kedvenc filmem közbe.
A kérdező hozzászólása: Valahogy nem ezt. A "hülye azért nem vagyok" még eleinte vicces is volt. De ez a szöveg szánalmas és aljas is. Najó, lehet kicsit túlreagálom, de kíváncsi vagyok, hogy kinek még ez a véleménye. 20/F
Nézd..Szerencsére nem mindenki a Media Markt-ban, plazma-tv után tipródik ám! A többség gonddal, szeretettel keres valami apróságot, amit annak adhat - örömmel, izgalommal, hogy tetszik-e? - aki közel áll hozzá. Más minõségû vásárlás ez. "Szeretem õt - de nincs kézügyességem, fantáziám. Hát veszek valami kis...gyönyörût". Szép ez és jó.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!