Találatok a következő kifejezésre: Hogy etessem hogy ne legyen (7 db)

Más babája is... Ez enyém borzasztóan mohó:(
nem a cumirésszel van baj? vagy nagy a lyuk?
Szia!Szerintem is nagy a lyuk a cumin. Nekünk is van olyan amelyikbõl nem tudja olyan gyorsan nyelni , ahogy folyik.
Az Aventes cumi nálunk sem jött be, de a MAM nagyon klassz, alig megy mellé! Próbáld ki esetleg.
Szia! Az én kisfiam 6 hónapos, de pont emiatt még mindig az 1-es cumival etetem, vettem 3-ast, de abból nagyon folyik. Utóbb olvastam el, hogy azzal tejpépet kell adni:(
Ananászt.
ananasz
Tormát majonézzel!
Ananászt.Egyszer szex elõtt megittam vagy 4 liter ananàsz lét, és barátnõm szerint finomabb.
Klasszikusan ananászt, de igazándiból a fehérjeszegény étrend már segít. Párolt zöldségek, gyümölcssaláták, ilyesmi. De a fehérje ugye fontos. Szóval lehet hogy az íze fionm lesz de az állóképessége a pasinak egy rakás szar. :S
Szoktasd le a cigirõl.
Én már a paradicsomról is hallottam, de ki tudja, nem próbáltam még ilyeneket. :D
Ananászt és epret ;)

Mivel etessem a pirosfülű teknősbékáimat, hogy ne legyen a vizük nagyon hamar piszkos? Hányszor adjak nekik eleséget?

Legjobb válasz: mindig csak annyit adj enni amit akkor rögtön megeszik.és akkor nem lesz hamar büdös a víz.Én napi 1x szoktam.

mindig csak annyit adj enni amit akkor rögtön megeszik.és akkor nem lesz hamar büdös a víz.Én napi 1x szoktam.
A kérdező hozzászólása: Most kint vannak a szabadban a kerti tóban, viszont nemsokára be kell hoznom õket teleltetni. Kint heti egyszer etettem mindenféle állattal: szöcske, tücsök, csiga, varangyos béka, nagyon szerették. Nem sok a napi1? A száraz hal, rákoktól nem lesz sok ürülékük? Milyen gyakran kell takarítani? A víztisztítók segítenek valamennyit? Mennyivel hosszabb ideig maradnak tiszták a készülékkel mint nélküle? Köszönöm a válaszokat!
ajzat porszívózással, és víztisztítóval tartom tisztán a teknõs akváriumomat, konkrét teljes takarításra 2-2.5 havonta van szükségem.


Hogy etessem kiskutyámat, hogy ne legyen az hogy a tápot nem eszi meg?

Szeretném mással is etetni, nem csak táppal, de azt hallottam ha mást is kap enni, pl.:házikosztot, akkor nem fogja megenni a tápot. Én ezt nem akarom, de szeretném ha válzatosan étkezne...Szóval mit lehet csinálni?Hogy csináljam hogy ez ne történjen meg? És ha finnyáskodik és nem akarja megenni a tápot, akkor hogy szoktassam vissza ahoz h mindkett?t megegye?

Legjobb válasz: ha egyszer már eszi a tápot nem fog totál leszokni róla. ha finnyáskodik éhen marad, ne aggódj ha éhes megeszi. a lényeg hogy megfelelö kaja legyen megfelelö mennyiségben elötte. pl a házi koszt is kiváló ha van benne elég fehérje hús. pl mi mindig konzervet adunk neki de kap mellé levest kenyeret akár fözeléket is. ami nem kell neki ott hagyja de van hogy reggelre azt is megeszi. a lényeg hogy konzervvel adunk neki mindent ami kell. tápot mi nem adunk. pl a barátnöm a legdrágább kajákat vette a kutyájának. ö a tápot és konzervet együtt adta. nagyon drága volt szerintem hülyeség volt.

ha egyszer már eszi a tápot nem fog totál leszokni róla. ha finnyáskodik éhen marad, ne aggódj ha éhes megeszi. a lényeg hogy megfelelö kaja legyen megfelelö mennyiségben elötte. pl a házi koszt is kiváló ha van benne elég fehérje hús. pl mi mindig konzervet adunk neki de kap mellé levest kenyeret akár fözeléket is. ami nem kell neki ott hagyja de van hogy reggelre azt is megeszi. a lényeg hogy konzervvel adunk neki mindent ami kell. tápot mi nem adunk. pl a barátnöm a legdrágább kajákat vette a kutyájának. ö a tápot és konzervet együtt adta. nagyon drága volt szerintem hülyeség volt.
Add neki összekeverve, több legyen a táp, kicsi a házikoszt (az íze meg a szaga kedvéért), jól áztasd be a tápot. Ha így se eszi meg, akkor éhen marad:) elõbb utóbb megeszi ha éhes és látja hogy nincs más.
Az en kutyaim kicsi koruktol mindent kapnak felvaltva es mindent mag is esznek. Van persze kedvenc es kevesbe kedvelt kajajuk, de ha ehesek, mindent megesznek. Ha nem eszi meg mindet, elveszem elole egy ido utan, mivel akkor eleget evett a tuleleshez. Gyonyoruek a kutyaim(4) ragyogo fenyes a szoruk es egyaltalan nem sovanyak pedig 4000 negyzetmeteren vannak szabadon eresztve.

Mivel etessem a palotapincsim, hogy egészséges legyen és hogy ne szenvedjen semmiben hiányt? Mit ne adjak neki?

Legjobb válasz: csak mert még sosem volt kutyám õ az elsõ és mindenki mást mond ' ne adjak hust 2 hust adjak mert az segíti a növekedést! Szoval nem tudom eldönteni.Lécci segitsetek!

A kérdező hozzászólása: csak mert még sosem volt kutyám õ az elsõ és mindenki mást mond ' ne adjak hust 2 hust adjak mert az segíti a növekedést! Szoval nem tudom eldönteni.Lécci segitsetek!
Elsõsorba tudnod kell, hogy a palotapincsik nagyon érzékenyek a gyomrukra. Én a házikoszt mellett foglalok állást. De sikerült párhuzamosan a konzervet is elfogadtatnom vele. Az állatdoki megemelte a kalapját, ugyanis ez szinte lehetetlen. Nekik nagyon sok vitaminra van szükségük. Elõször is azt döntsd el, hogy melyiket választod. Egész fiatal korban kell elkezdeni. Ha a házikoszt mellett döntesz javaslataim: zsír, füszer, bõrke mentes ételek. Én farhátat adok neki (bõr nélkül), imádja a savanyúkáposztás ételeket (c-vitamin), és minden põrköltös cuccot keverek rizzsel (szénhidrát, stb) és tésztával. Szoktam idõnként felvágottakat is adni (párizsi, löncs) és még sorolhatnám. A tv paprikát, uborkát, narancsot, mandarint, õszibarackot is szereti. Meglepõ, de a pincsiknél ezt is adni kell neki, ha nem akarod, hogy késõbb minden baja legyen. Én inkább ezt adok neki, mint bogyókat. Ha a konzerv mellett döntesz: becsapós a sok reklám. Ugyanis a pedigree és ezek nagyon sok zsírt tartalmaznak. Volt, hogy hányt tõle, ha sokat evett belõle. Ezeknél alig drágább a fressnapf-ben, kapható konzervek. Illatra, és ránézésre is jobban néznek ki. Ja és ne kocsonyásat adj neki, hanem a másikat:pl:best meat, multi fitt.
A kérdező hozzászólása: öszi sépen nagyon sokat segitettél :)
Az elõzõ hozzászóló tele van ellentmondással.Nem akarom sorolni, de ne vedd készpénznek amit tanácsolt.Elõször is:a házi kaja a kutyának nem tartalmazza azokat a vitaminokat, amire egy kutyának szüksége van.A drágább, de jobb minõségû tápokat a kutyáknak fejlesztették ki, ha ezt adod, nem kell mellette más.A változatosság kedvéért adhatsz konzervet, idõnként házi kosztot, és ritkán far-hátat.Így nem fog elhízni, és minden szükséges ásványi anyagot megkap.Cserébe lesz egy energikus, egészséges kiskutyád.
Szia! Ha a maximumot akarod adni a kutyusodnak én ajánlanám a Royal Canin prémium junior tápot, igaz kicsit drága, de minden benne van, ami a kutyusodnak kell. Majd ha nagyobbacska lesz, 9-10 hónapos kezdhetsz átállni más kajákra is. Persze addig sem kell folyton száraz tápot ennie, adhatsz neki mást is, de legalább 70%-ban a száraztáp tegye ki az eleségét.
Ha rászoktatod a házikosztra és adsz mellé tápót az a legjobb megoldás.Nekem is van palotapincsim amit nagyon imád az a rízs, rízseshús és a csirkenyakat.De megeszi a babélevest is.Az a lényeg, hogy sikerüljön rászoktatnod a házikosztot.

Hogy etessem a macskát, hogy ne legyen pazarlás, de ne is éhezzen?

A következ? a problémám: A macskám igénye kb. 3-400 gr nedves táp egy nap. Próbálok átállni a szárazra, ? próbálja ezt bojkottálni... :) viszont: ha kirakok annyit, amennyi fél napra elég, akkor nem eszi meg egyszerre, csak egy kis részét, a többit otthagyja. Aztán rájárkál, de miután már állott lesz (kb egy óra) nem eszi meg. Akkor sem, ha otthagyom, és nem rakok ki újat. Ha kis adagokban adom neki - kb egy ev?kanállal egyszerre - akkor szépen megeszi, majd 1-2 óra múlva újra jelzi, hogy éhes. Ezt nyilvánvalóan nem lehet csinálni, ráadásul amikor dolgozom, akkor nem is vagyok otthon. A szárazat nem eszi, illetve csak ha nagyon éhes, és csak azt rakok ki neki. Akkor is csak pár falatot. Van, hogy miokr már egy jó ideje nem evett, akkor hány, kijön neki a gyomorsav. Akkor is csak akkor eszik, ha konzervet kap. Makacs egy állat. Összességében tehát akkor nincs baj, ha 1-2 óránként adagolva kapja a konzervet. De ha megáll, otthagyja. A szárazat is többnyire otthagyja. HA nem öntöm ki, akkor az egész megáll, szépen összeérik, büdös lesz, és akkor már a frisset sem eszi meg, amit rárakok :) Ötletek macskaetetés-nevelésre?

Legjobb válasz: Hát a legegyszerûbb és leghatásosabb nevelési forma talán az, hogy fogod és kirakod neki a fél vagy haramdnapnyi adagot egyszerre. Nem fogja megenni, biztos pár napig fanyalog is, és éhezik, de hidd el késõbb már annyira éhes lesz, hogy az egészet meg fogja enni egyszerre. :) Nálunk úgy van, hogy reggel és este kap 100-100g konzervet és napközben egy kis szárazat. Nem csinálok gondot belõle, ha nem eszi meg egyszerre és otthagyja, nem lesz semmi baja a kajának.

Hát a legegyszerûbb és leghatásosabb nevelési forma talán az, hogy fogod és kirakod neki a fél vagy haramdnapnyi adagot egyszerre. Nem fogja megenni, biztos pár napig fanyalog is, és éhezik, de hidd el késõbb már annyira éhes lesz, hogy az egészet meg fogja enni egyszerre. :) Nálunk úgy van, hogy reggel és este kap 100-100g konzervet és napközben egy kis szárazat. Nem csinálok gondot belõle, ha nem eszi meg egyszerre és otthagyja, nem lesz semmi baja a kajának.
Ha rosszalkodik, mindenképpen próbáld valahogy megfenyíteni. Az írásaidból elég vajszívû gazdinak tûnsz, de ha nagyon rosszalkodik, egy kis kiabálás minimum kéne, plusz nyugodtan sózz is rá, ha a fenekére csapsz egy kicsit, attól nem lesz baja, viszont tanulni fog belõle. Én is nagyon szeretem a macskáimat, de néha muszáj ezt megtenni, fõleg h 3 macskám van és pl ha egymásnak esnek, nincs mit tenni, inkább én tegyek rendet köztük, mint egymás szemét kikapják vagy valami. És sztem amiket a tiéd csinál se kéne hagyni :)
Menj kukázni az abortuszklinikák mögé! Egy méhlepénnyel elvan egy hétig, még vendégeket is hívhat!
"HA nem öntöm ki, akkor az egész megáll, szépen összeérik, büdös lesz, és akkor már a frisset sem eszi meg, amit rárakok :) " Háááát... Te sem ennéd meg szerintem a tegnapi tökfõzeléken a mai pörköltet, igaz-e?:) Komolyra fordítva: Ha rá/átszoktatni próbálod nedvesrõl száraz kajára a macsekot, akkor javaslom próbál keverni a kettõt eleinte. A normál adag nedveshez adj egy kevés szárazat is mellé, majd szépen lassan, fokozatosan, ahogy telnek a napok ez az arány tolódjon el a száraz irányába. Ez nálam mindig beválik, amikor új kajára szoktatom rá a macskákat. S mindig csak annyit adj neki, amit tuti meg fog enni relatíve rövid idõ alatt. Amikor hány tuti, hogy gyomorsav jön ki neki? Nem lehet, hogy kevés szõrcsomót öklendezik fel? Elõszokott az ilyesmi fordulni. A másik lehetõség, hogy érzékeny a gyomra, ez esetben vmi kímélõtáppal kéne próbálkozni. Ebben viszont én sajnos nem tudok komolyabb tanáccsal szolgálni, szerencsére ilyen jellegû gondom nem volt még (kop-kop-kop).
Mi így etetjük : reggel és este nedveset, azt tapasztalatból lehet tudni, hogy mennyit: amennyit egy óra alatt megeszik. Ha több, a fölöst már úgyis csak kerülgeti késõbb. Száraz kaja meg víz viszont ott van állandóan. Nem zabál be, nem hízik el. Egyébként házimacs a szentem.
A kérdező hozzászólása: tuti, hogy csak gyomorsav, ugyanis ez egy szõr nélküli macskafajta.
Ebben az esetben részemrõl síri csend, és hullaszag...:)
Hagyd elõtte, ha éhes lesz, megeszi, ne aggódj. Ám nem tudom, hogy milyen kaját adsz neki, ami megbüdösödik.
A kérdező hozzászólása: sima konzerves macskakaját. idõnként az olcsóbbik, máskor drágább fajtát. váltogatom. egy idõ után mindegyik bûzölögni kezd (12 + óra)
Mi így etetjük: reggel kap egy evésre elegendõ nedveset, este meg ugyanennyi szárazat. Kinti cica. Amíg bent volt, ugyanígy etettük, de száraz mindíg volt elõtte.
A kérdező hozzászólása: szoktam fenyíteni, mindenféle módszerrel. a spricni a leghatásosabb. mindig egyérelmûen leszidom, ha rosszat csinál. elõtte lévõnek: úgy vettem észre, hogy akkor szokott hányni, ha jó ideig nem eszik. akkor kicsi fehéres-habos dolog kijön, aztán megy tovább játszani. voltunk dokinál is kétszer, nincs semmi baja állítólag.
Engedd ki az udvarra egerészni...
Ha csak egy-két kanál kaját eszik egyszerre, meg sav miatt hány, ha nem eszik, nincs annak valami baja? Én még ilyet nem is láttam/hallottam, pedig 6 macskám van, meg egy csomó macskás ismerõsöm. Az még hagyján, hogy válogat és keveset eszik, de nem normális, hogy hány.
A kérdező hozzászólása: igen, muszáj lesz vhogy megrendszabályozni. csak annyira rosszalkodik, mikor kaját akar, tudjátok, kiveri a hisztériát, felmászik a fejemre, ott üldögél, szó szerint a fejemre nõ, te jó ég.
Szerintem csak akkor adj neki egy kis adagot, amikor eteted (nem óránként, hanem napi 1-2 alkalommal) és a többi idõben hagyj neki kint szárazat - így éhenhalni nem fog, hiszen kap konzervet is, és készenlétben van egy csomó száraz, és onnantól már rajta áll, hogy feladja az elveit és rendesen is jóllakjon :)
Úristeen..A mi macskánk is nagyon makacs egy jószág.De nem õrülök meg tõle miértelme?Óránként etetni?Egyértelmûen túlzás.Muszály rászoktatni egy emberbarátabb etetésre.Én a macskámnak reggel este adok enni egyszer egy tasakos macskaeledelt nap közben meg vmi házikosztot vagy párizsit.Szokott õ is követelõzni meg fanyalogni de aztán mindig megeszi a maradékot is.
A kérdező hozzászólása: sztem se lesz, de szerinte igen :) ) amúgy én is otthagynám neki, de olyan erõs kényszerítõ módszerei vannak, hogy ihaj :) olyankor rosszalkodik, pattog, zaklat, tép, tör, zúz... volt, hogy kint hagytam 24 órát a kaját, amit nem volt hajlandó megenni, de aztán muszáj volt kidobni, mert rettenetesen büdös volt.
Minden kaja (ami nem száraz táp) megbüdösödik egy idõ után. Melegben (vagy télen fûtött lakásban) meg aztán pláne.

Hogy etessem a yorkimat, hogy ne legyen a súlya 4-5 kiló?

Jelenleg 3 kilós de megszeretném el?zni,hogy tovább hízzon.

Legjobb válasz: Mennyi idõs? Mindig annyi eledelt adj neki, amennyi energiát ebbõl felhasznál. Pl. Van két 5 kilós kutya. Az egyik lakásban nevelkedik, szinte alig mozog, a másik pedig rendszeresen futkározik a kertben, hiába ugyanannyi a súlyuk, az utóbbi kutya többet fog enni. Nem tudom, hogy most milyen rendszerben kapja az étket, de ha hízásnak indul, mellõzd az "uzsonnáztatást", azaz ne adj neki akkor kaját, amikor nem kellene. Egyen kétszer a kutya és mozogjon sokat.

Mennyi idõs? Mindig annyi eledelt adj neki, amennyi energiát ebbõl felhasznál. Pl. Van két 5 kilós kutya. Az egyik lakásban nevelkedik, szinte alig mozog, a másik pedig rendszeresen futkározik a kertben, hiába ugyanannyi a súlyuk, az utóbbi kutya többet fog enni. Nem tudom, hogy most milyen rendszerben kapja az étket, de ha hízásnak indul, mellõzd az "uzsonnáztatást", azaz ne adj neki akkor kaját, amikor nem kellene. Egyen kétszer a kutya és mozogjon sokat.
Ne a standardot és a kilókat nézd, hanem a saját kutyádat. Nekem pl. volt egy francia bulldogom, aki 5 kilóval nehezebb volt a fajtatársainál, mert egy nagyobb, izmosabb példányú kutya volt. Akkor ideális a súlya, ha a bordák nem láthatóak, de könnyen kitapogathatóak, a has és a derékvonala határozott. Ha nem akarod, hogy elhízzon mozgasd többet és ne kapjon naponta többször nasit. Nagyon fontos a minõségi (száraz)táp is. Amúgy remélem nem azért kérdezed, mert ölben és kistáskában akarod cipelni szerencsétlent és nem bírod el, ha ennél nehezebb....
Ha a génjei azt diktálják, hogy 4-5 kilós legyen akkor nem tudsz mit tenni, ugyanúgy nõni fog csak csontsoványra. Ha tudod mekkorák voltak a szülei akkor következtethetsz a felnõttkori súlyára és az alapján etesd, akkor annyi lesz a súlya ami az ideális.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!