Találatok a következő kifejezésre: Hogy etessem hogy (209 db)

Merre laktok?
A kérdező hozzászólása: A FECSKÉRÕL VAN ASZÓ NEM A VÁLASZOLÓKRÓL ! NE SZÓLD ÕKET LE MERT ÕK LEGALÁBB NORMÁLISAN TUDNAK VÁLASZOLNI
Nem értem miért verik a nyálukat itt olyanok akiknek fogalmuk nincs az egészrõl... az egyetlen értelmes válaszolót is le kell szólni, ezaz, hadd menjen lefelé a színvonal... -.-"
Mert olyan toxikus anyagokat választ ki a csonti, ami pici fiókára halálos (felnõttnek sem nagyon lehet adni). Emésztõ- és kiválasztó-szervrendszeri problémákat okoz. Nem egy fecskét és cinkét láttam, aki két nap csonti-kúra után egyben ürítette ki õket. Egy hónapja négy csupasz rigófiókából kettõ maradt meg, azok is napokig szenvedtek a begyulladt hasukkal... Ha nem hiszed, kérdezz meg egy-két tapasztaltabb madarászt, akik a fiókanevelésben is jártasak.
Már miért ne adhatna neki csontkukacot? Oszd meg velünk, ha te ilyen tájékozott vagy.
Neeeee, csontkukacot SOHA, SEMMILYEN körülmények között sem!!! Miért vagytok ennyire tájékozatlanok? Ez sem baj, csak akkor ne adj tanácsokat, na, mert megölsz egy szerencsétlen fiókát.
A házilagos felnevelése sok gondal jár, teljes embert kíván és még az sem biztos, hogy sikerül felnevelni. Így én inkább azt javaslom, hogy alegközelebbi állatkertbe vigyétek el, szinte mindegyikben ilyen vadállatmentõ részleg. De Székesfehérváron és a Hortobágyon van direkt vadmadárkórház is. Ha mégis megpróbálkozol a felneveléssel, akkor lisztkukac, csontkukac darabolva, vízbe mártva, hogy folyadékot is kapjon. Kis segítség: http://mme.hu/napi-madarvedelem/madarmentes/fiokat-talaltam...
Állatkert, vadaspark, állatorvos, bármilyen szakember. Addig is víz, lisztkukac, ásványi anyagok (pl. korvimin).
Mert lehet, hogy meg tudnám mondani, hol a legközelebbi állatkert vagy vadaspark és oda kéne vinni.Legjobb lenne a budapestibe, komoly madármentõ állomásuk van és védett madarat mindig bevesznek.
szia! Ha nem tudsz róla gondoskodni, vidd el egy állatkertbe, vagy a hortobágyi madárkórházba! Csak lisztkukacot ehet, vagy fogott legyet, repülõ rovart! Csontit (légylárvát, nyûvet) ne adj neki, mert megdöglik tõle, ez fontos! (kikezdi a begyet belülrõl)
amit lnikeltem, az egészet olvasd el, szerintem mind hasznos :)
Próbáljátok valahogy visszarakni a fészekbe, másképp szerintem nem tudjátok megmenteni.
A kérdező hozzászólása: miért ?
Mi van a fecskével? Él még?

Egyik cucimben reggel 120 ml, a másikban 60. Hogy etessek hogy több legyen abban is? A 60 nem elég egy evésre. Estére 60-20 ml.

Legjobb válasz: Adj neki nyugodtan tápszert kiegészítésként. Mi az elsõ gyereknél nem adtunk. Folyton küzdöttünk vele, hogy éhes még. Nagyon megbántuk. A tápszerrel látod azt is, hogy mennyit evett. Nem kell félni, hogy akkor elmegy a tejed.

Adj neki nyugodtan tápszert kiegészítésként. Mi az elsõ gyereknél nem adtunk. Folyton küzdöttünk vele, hogy éhes még. Nagyon megbántuk. A tápszerrel látod azt is, hogy mennyit evett. Nem kell félni, hogy akkor elmegy a tejed.
Nekem mindkét gyereknél ez volt:( Az egyikben alig volt tej, bármit csináltam vele. A lányom 3, 5 hónapig elvolt ezzel a mennyiséggel (a másikból folyamatosan kiegészítve), a fiamnak olyan étvágya volt, hogy 2 hét után pótolni kellett. Azt mondta a doki, elõfordul ilyen, hogy az egyikben alig termelõdik. Eleinte sokat küzdöttem a lelkiismeretemmel, hogy tápszert kaptnak, de amikor látja az ember, hogy nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb a babája, könnyebb elfogadni. Szerintem ne aggódd túl a dolgot! Nem ettõl lesz boldog a babád, hanem Te fogod azzá tenni!
Felváltva add a babának a cicit. Nem tudom mennyi idõs, hogy alszik, eszik-e éjszaka, stb. Az egyikben nem azért kevesebb, mert utoljára abból kapott? Amúgy mellszívóval tudod növelni a mennyiséget, gyakrabban szívj le belõle, mint ahogy a baba tenné, és teljesen ürítsd ki, vagy csak kínáld abból a cicibõl gyakrabban.
A kérdező hozzászólása: Nem egyszeri alkalom, hetek óta így van :( 3 hónapos.
Nekem volt hogy az egyikben 100 a másikban 10ml volt (mindig nagy különbség volt a kettõ között), abból sokkal nehezebben is jött. Az égegyadta világon mindent próbáltam, de nem segített ezen semmi.:(
1. vagyok...az egyikben nekem is több volt, és pont így kb 3 hónapos volt a babám, amikor volt egy növekedési ugrása. Sokat kért enni, és "felpumpálta" a másikat is. Azóta kb egyforma, de nem tudok ml-t, mert cicibõl kapja. Dehát nem vagyunk egyformák. :)
Ezt én is ugyanígy végig küzdöttem a babámmal. 4 és fél hónapos volt mikor elkezdtem tápszerezni. Eleinte nagyon rossz érzés volt, de mikor láttam, hogy ha tele a pocakja, akkor délelõtt és délután is alszik egy nagyot (elõtte nem aludt napközben szinte semmit), akkor rájöttem, hogy egyáltalán nem volt neki elég a cici. Szerintem is nyugodtan adj neki tápszert napközben és ha tudod, akkor reggel és este szopiztasd. 4 hónaposan pedig már nyugodtan elkezdheted etetni, ha elfogadja. 6hónapos baba anyukája

9 éves yorkit hogy etessek hogy kicsit hízzon?

Mindig soványka volt mert válogatós és keveset evett. Már eszik rendes adagokat de nem hízik nagyon sovány, milyen kaját és hányszor adjak neki? Vagy valami jó vitamint tudtok ajánlani? Eddig ezeket kapta, Bérest kapott fiatalon mostanában 12vitaminost algával vagy multivitamint.

Legjobb válasz: Nekem két yorkie-m van, 13 és 5 évesek. A kilenc éves már nem fiatal, az is lehet, hogy emiatt soványodik. Vagy akár lehet cukorbeteg is. Nézesd meg orvossal. Én a 13 évessel már évente járok laborra, röntgenre, ultrahangra. Olyan aranyos, hótt süket szegénykém már :) <3

Nekem két yorkie-m van, 13 és 5 évesek. A kilenc éves már nem fiatal, az is lehet, hogy emiatt soványodik. Vagy akár lehet cukorbeteg is. Nézesd meg orvossal. Én a 13 évessel már évente járok laborra, röntgenre, ultrahangra. Olyan aranyos, hótt süket szegénykém már :) <3
Jelenleg mit adsz neki enni? Nem kell egy kutyát elhizlalni fõleg nem egy yorkit, sokkal több probléma adódhat az elhízástól mint gondolnád. Mit jelent az, hogy sovány? Ha tényleg sovány akár lehet pajzsmirigy probléma is!
Ha jó a közérzete és nincs más gond akkor hagyd. Fõleg ha mindig is ilyen volt. Gondolom egy szûk hátú yorki az enyém is az nem is igazán lenne jó ha nagyon meghízna mert a vékonyka lábai el sem bírnák a súlyát! Emberek között is vannak olyanok akik akármennyit esznek nem híznak! Az én kutyám is elég vékonyka szintén kint vannak a csontjai de 10 éves elmúlt és ilyen volt mindig. Kicsi korban én is cipelgettem orvostól orvosig de hát semmit nem találtak nála. Õ ilyen így szeretem :-)))
A kérdező hozzászólása: Úgy néz ki mint egy agár. Tiszta csont, púpos kint vannak a csigolyái is. Még fiatalon voltunk dokinál hogy miért ilyen sovány de azt mondta nincs baja. Royal vagy Eukanuba most kapott Acanát de eddig felnõtt kaját kapott. Meg kap még fõt húst, sajtot, sonkát, almát, paprikát.
A kérdező hozzászólása: Féltem a kicsikémet, szeretném ha még sokáig velem lenne. Most nyírtam le és meglepõdtem mert mintha soványabb lenne mint szokott.


Hogyan etessem hogy "hízzon"?

9 hónapos cane corsom van.az etetétésel sok gond volt kisebb korábban mert fehérjeérzékeny gyanús volt,majd kiderült hogy poratka,de azóta sem kap semmilyen szárnyas eledelt.az állatorvos utasitása szerint rizst kap répával és darált nyesedéket ami még mindig csak marha vagy vadhús,de annyira be van "horpadva"mintha nem kapna enni...egyébként most 30kg körüli a súlya.az a kérdésem hogy vajon valamit rosszul csinálunk vagy más kellene adnunk??

Legjobb válasz: Nem értem. Ha kiderült, hogy poratkára allergiás, akkor miért kerülitek a szárnyasokat? Mondjuk oké, a biztonság kedvéért, de szárnyason kívül is még van sok másfajta hús. Prémium tápokban is van hipoallergén fajta, amiben nincs csirke (ugye erre a leggyakrabban allergiásak a kutyák). De fõzni is fõzhetsz olyat, ami olcsó és mégis van hús benne. Például marhamáj, mondjuk az lehet, hogy nem olcsó, csak nekem tûnik annak, hiszen az én kutyám nem eszik valami sokat (1.8 kg-os kutya). De a fehérjét hallal és fõtt tojással is tudod pótolni.

Nem értem. Ha kiderült, hogy poratkára allergiás, akkor miért kerülitek a szárnyasokat? Mondjuk oké, a biztonság kedvéért, de szárnyason kívül is még van sok másfajta hús. Prémium tápokban is van hipoallergén fajta, amiben nincs csirke (ugye erre a leggyakrabban allergiásak a kutyák). De fõzni is fõzhetsz olyat, ami olcsó és mégis van hús benne. Például marhamáj, mondjuk az lehet, hogy nem olcsó, csak nekem tûnik annak, hiszen az én kutyám nem eszik valami sokat (1.8 kg-os kutya). De a fehérjét hallal és fõtt tojással is tudod pótolni.
Ja, most látom, kap marhát is. (elnézést) Szerintem az arányokkal lehet a baj. Szénhidrátból adj kevesebbet (rizs) és zöldségbõl, húsból többet, én répa mellé adok még zöldborsót, fehér répát, spenótot...stb. És vannak kutyáknak táplálék kiegészítõk, koncentrátumok, multivitaminok...stb Meg valami zöldkagyló (arról nem tudom micsoda, csak sokat hallottam, hogy kölyköknek érdemes adni) És a húst pótolhatod hallal vagy fõtt tojással is, vagy csak pluszba beleteheted a marha mellé a vacsijába.
A kérdező hozzászólása: igen egy nyers tojást minden reggel kap a kajájába meg immunovet-et+csonterõsitõt kap:) egyébként köszönöm a hozzászólást:) )
Ha a táplálékával az arányai rendben vannak, akkor hízást a többszöri etetéssel és a nagyobb mennyiségû táplálékkal érhettek el. Viszont ha a doki és a tenyésztõ szerint nincs kórosan elhízva, akkor jobb, ha nemt erhelitek le az ízületeit plusz kilókkal, mégsem egy apró testû fajta.
huuha némelyik kutya jobban él mint akármelyik ember XD
Más babája is... Ez enyém borzasztóan mohó:(
nem a cumirésszel van baj? vagy nagy a lyuk?
Szia!Szerintem is nagy a lyuk a cumin. Nekünk is van olyan amelyikbõl nem tudja olyan gyorsan nyelni , ahogy folyik.
Az Aventes cumi nálunk sem jött be, de a MAM nagyon klassz, alig megy mellé! Próbáld ki esetleg.
Szia! Az én kisfiam 6 hónapos, de pont emiatt még mindig az 1-es cumival etetem, vettem 3-ast, de abból nagyon folyik. Utóbb olvastam el, hogy azzal tejpépet kell adni:(

Hizasra hajlamos kutyusomat hogy etessem, hogy fogyasszam le?

Folyton ehes,es most tulsulyos is kicsit,es fogynia kene.Probaltam hogy kevesebbet adok neki,de igy telen jobb az etvagya(nyaron mar nem eszik ennyit es nem is kover) es nagyon ehes.Probaltam hogy ketszer adok neki kevesebbet,de ugy sem jott be,se nem fogyott,se nem volt jollakva.A szaraz tapot szereti,de nem foetelnek,nem sokat eszik meg belole.Inkabb a neki fozott hazikosztot kedveli,hogy az nedvesebb.Ugyhogy a csak light tappal etetes sem jo.Ezektol a szaraz tapoktol rengeteg vizet iszik,es neki az nem jo,mert igy is inkontinenciaval kuzdunk,es kezelve van,de az orvos azt mondta tulzasba ne igyon vizet.A szaraz tapra meg rengeteget iszik.Kutyum kistermetu,ivartalanitott,es hizasra hajlamos.Sokat mozog,szalad,ugral,de nem fogy.Nyaron talan jobban lefogy a meleg miatt es megtobbet is mozog,es kevesebb kaja is eleg neki.De addig sem akarom hogy dagi legyen.Van valakinek otlete hogy csinaljam,hogy megse ehezzen azert?Mert ha olyan gyenge kajat kap,ami szinte csak felfujja,delutan hal megfele ehen.Legyszi irjatok!!

Legjobb válasz: Nálam bevált a Gréti Mix. Vagy egyéb hasonló puffasztott rizs, kukorica. Tele a pocakja vele, de semmi tápanyag nincs benne.

Nálam bevált a Gréti Mix. Vagy egyéb hasonló puffasztott rizs, kukorica. Tele a pocakja vele, de semmi tápanyag nincs benne.
ettes csak nyugodtan napi 3 valami utána 2 utána 1 utána megint 1 és tovább nem baj ha éhes így le fogyhat nálam be vált nagyon éhes lett és ugat folyton akkor sem adok neki
Ha házi kosztot eszik nagyrészt, akkor vagy adj neki gréti mixet és csökkentsd le a fõtt kaja adagját felére-háromnegyedére vagy ugyanígy csökkentett adag mellé fõzzél neki krumplit és azzal add neki a már megszokott kajáját. Lehetõleg ne egyszer, hanem naponta többször, 3-4x kapjon enni keveset, úgy, hogy a napi adagot egyenlõ részekre osztod, aztán ha közelít az ideális súlyához fokozatosan visszatérhetsz a napi 2 etetéshez.

Mit keverjek a szemes csirke táphoz hogy jó etetőanyag legyen belőle? És hogyan etessek be folyóvízen?

Estefelé kimennék a lónyai főcsatornára ezért kérdezem. A csali csonti lenne. A válaszokat előre is köszi. 15/f

Legjobb válasz: Szükségeltetik egy daráló gép ehhez. Még kell kevés(fél kiló)búza,2 kg kukorica,0.5 kg vegyes madáreleség+száraz kenyér(amennyit gondolsz áztatva)+pl vanília aroma 1,2 kisüveg.Úgy etess,hogy mindig annak a folyónak a vizébõl keverd be,amelyikben horgászol. Csak keveset tegyél bele egyszerre,hogy még véletlenül se áztasd el! Ne csinálj túl nagy gombócokat,mert az elzavarja a halakat. Idõnként újabb és újabb adagokat dobjál be.Számítsd be,hogy a sodrás lejjebb fogja vinni az etetõanyagot,így egy kissé feljebb dobáld! Persze ha van elég pénzed,akkor kiválthatod ezeket a fent leírt dolgokat 3-5 kg jó minõségû etetõanyaggal. Mind jó,bármennyiért is adják.

Szükségeltetik egy daráló gép ehhez. Még kell kevés(fél kiló)búza, 2 kg kukorica, 0.5 kg vegyes madáreleség+száraz kenyér(amennyit gondolsz áztatva)+pl vanília aroma 1, 2 kisüveg.Úgy etess, hogy mindig annak a folyónak a vizébõl keverd be, amelyikben horgászol. Csak keveset tegyél bele egyszerre, hogy még véletlenül se áztasd el! Ne csinálj túl nagy gombócokat, mert az elzavarja a halakat. Idõnként újabb és újabb adagokat dobjál be.Számítsd be, hogy a sodrás lejjebb fogja vinni az etetõanyagot, így egy kissé feljebb dobáld! Persze ha van elég pénzed, akkor kiválthatod ezeket a fent leírt dolgokat 3-5 kg jó minõségû etetõanyaggal. Mind jó, bármennyiért is adják.

Mit csinálhatnék? Hogyan etessem a 4 ékszerteknősömet ha távol vagyok?

Albérletben lakom és nem tudom hogyan etethetném meg ?ket a jelenlétem nélkül nem lakom senkivel tehát valami alternatív megoldást kellene keresni. Etet?kosár vagy valami adagoló nem létezik? SeGÍTSETEK!!!

Legjobb válasz: Attól függ, mennyi idõre mész el hazulról. Ha tényleg hosszú idõre, több hétre, akkor szerintem kérj meg egy jó ismerõst, barátot, hogy etesse õket néhanapján. Vagy addig költözzenek át a tekik hozzá, és akkor nem kell bemászkálnia a lakásodba. Egyébként a tekik egy, legfeljebb két hetet azért átvészelnek kaja nélkül is. Csak azért jó, ha néha rájuk néz valaki, hogy észreveszi, ha valami baj van valamelyikkel.

Attól függ, mennyi idõre mész el hazulról. Ha tényleg hosszú idõre, több hétre, akkor szerintem kérj meg egy jó ismerõst, barátot, hogy etesse õket néhanapján. Vagy addig költözzenek át a tekik hozzá, és akkor nem kell bemászkálnia a lakásodba. Egyébként a tekik egy, legfeljebb két hetet azért átvészelnek kaja nélkül is. Csak azért jó, ha néha rájuk néz valaki, hogy észreveszi, ha valami baj van valamelyikkel.
A kérdező hozzászólása: Igazatok van... Bocsi majdnem minden héten de minden második héten haza megyek és 3 napra körülbelül!
Három napot kibírnak kaja nélkül, semmi gond nem lesz velük. Fõleg ha már nagyobbak, akkor amúgy sem kell minden nap etetni õket.
csak az nem irtad meg, hogy milyen idönként jársz haza.
hüllõk... akár heteket is kibírnak kaja nélkül...

Hogy etessem 20 hónapos lányomat? Mit csináljak, hogy egyen?

Egy félrenyelés miatt 1 hónapja kórházba került, és valószín?leg a rossz élmény miatt nem akar nagyon enni, szinte semmit. Mindent próbálok neki adni, de szinte semmit nem fogad el. A gyerekorvos azt mondta, hogy ne aggódjak, mert jó súlyban van a lányom, és hogy ne er?ltessem az evést, mert akkor méginkább nem akar majd enni. Van valamilyen jó tanácsotok, hogy mit próbálhatnék?

Legjobb válasz: Kínálj neki pépes dolgokat, és próbálhatjátok játékosan. Együtt leülsz vele az asztalhoz, és eszel. Joghurt, banánturmix (esetleg szívószállal), kukoricakása, krumplipüré, leves leve stb. Ha az segít, átmenetileg leturmixolhatod az ételét. Nagyon nehéz lehet, de fontos, hogy Te nyugodt maradj, és hogy ne érezze, hogy nyomást gyakorolsz rá. Szerintem mindig együtt üljetek asztalhoz, és ha látja hogy a család többi tagja ízletesen eszik, talán elõbb utóbb kedvet kap. Legjobbakat!

Kínálj neki pépes dolgokat, és próbálhatjátok játékosan. Együtt leülsz vele az asztalhoz, és eszel. Joghurt, banánturmix (esetleg szívószállal), kukoricakása, krumplipüré, leves leve stb. Ha az segít, átmenetileg leturmixolhatod az ételét. Nagyon nehéz lehet, de fontos, hogy Te nyugodt maradj, és hogy ne érezze, hogy nyomást gyakorolsz rá. Szerintem mindig együtt üljetek asztalhoz, és ha látja hogy a család többi tagja ízletesen eszik, talán elõbb utóbb kedvet kap. Legjobbakat!

Hogy etessem kiskutyámat, hogy ne legyen az hogy a tápot nem eszi meg?

Szeretném mással is etetni, nem csak táppal, de azt hallottam ha mást is kap enni, pl.:házikosztot, akkor nem fogja megenni a tápot. Én ezt nem akarom, de szeretném ha válzatosan étkezne...Szóval mit lehet csinálni?Hogy csináljam hogy ez ne történjen meg? És ha finnyáskodik és nem akarja megenni a tápot, akkor hogy szoktassam vissza ahoz h mindkett?t megegye?

Legjobb válasz: ha egyszer már eszi a tápot nem fog totál leszokni róla. ha finnyáskodik éhen marad, ne aggódj ha éhes megeszi. a lényeg hogy megfelelö kaja legyen megfelelö mennyiségben elötte. pl a házi koszt is kiváló ha van benne elég fehérje hús. pl mi mindig konzervet adunk neki de kap mellé levest kenyeret akár fözeléket is. ami nem kell neki ott hagyja de van hogy reggelre azt is megeszi. a lényeg hogy konzervvel adunk neki mindent ami kell. tápot mi nem adunk. pl a barátnöm a legdrágább kajákat vette a kutyájának. ö a tápot és konzervet együtt adta. nagyon drága volt szerintem hülyeség volt.

ha egyszer már eszi a tápot nem fog totál leszokni róla. ha finnyáskodik éhen marad, ne aggódj ha éhes megeszi. a lényeg hogy megfelelö kaja legyen megfelelö mennyiségben elötte. pl a házi koszt is kiváló ha van benne elég fehérje hús. pl mi mindig konzervet adunk neki de kap mellé levest kenyeret akár fözeléket is. ami nem kell neki ott hagyja de van hogy reggelre azt is megeszi. a lényeg hogy konzervvel adunk neki mindent ami kell. tápot mi nem adunk. pl a barátnöm a legdrágább kajákat vette a kutyájának. ö a tápot és konzervet együtt adta. nagyon drága volt szerintem hülyeség volt.
Add neki összekeverve, több legyen a táp, kicsi a házikoszt (az íze meg a szaga kedvéért), jól áztasd be a tápot. Ha így se eszi meg, akkor éhen marad:) elõbb utóbb megeszi ha éhes és látja hogy nincs más.
Az en kutyaim kicsi koruktol mindent kapnak felvaltva es mindent mag is esznek. Van persze kedvenc es kevesbe kedvelt kajajuk, de ha ehesek, mindent megesznek. Ha nem eszi meg mindet, elveszem elole egy ido utan, mivel akkor eleget evett a tuleleshez. Gyonyoruek a kutyaim(4) ragyogo fenyes a szoruk es egyaltalan nem sovanyak pedig 4000 negyzetmeteren vannak szabadon eresztve.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!