Találatok a következő kifejezésre: Hogy engedheti a magyar (1 db)

Hogy engedheti meg a magyar törvény egy 18 éves kis"csajnak", hogy pasit csináljon magából?

Nemirnám a korház nevét, valakim ottdolgozik és t?le halottam, levetette a melleit, és a doki megcsinálta a m?tétet. De egy 18 éves lány honnan tudhatja hogy haláláig pasi akar lenni? volt egy barátn?je is és hormont szed. vagyis tiszta pasi. Vagy lehet, hogy csak én háborodok fel ezen?

Legjobb válasz: Hát elõször is nem is biztos , hogy igaz, ha csak úgy hallottad. Másodszor meg elviekben nagykorú lett, szóval azt csinál magával amit akar. ( és amit ki bír fizetni)

Hát elõször is nem is biztos , hogy igaz, ha csak úgy hallottad. Másodszor meg elviekben nagykorú lett, szóval azt csinál magával amit akar. ( és amit ki bír fizetni)
hát úgy, hogy nagykorú. A torvény értelmében felelõsség teljes felnõtt ember. Hát így. Ha igaz a történet, és nem hoaks (kacsa), akkor az is kérdés, hogy hogyan engedheti meg a természet magának, hogy nõi testbe férfit teremtsen? :)
Én úgy vagyok vele, hogy mindenki azt csinál az életével, amit akar, senkinek semmi köze hozzá. Nekem attól se jobb, se rosszabb. Engem csak az háborít fel, de kurvára, ha egy ilyen mûtétet támogat a TB, más aki viszont halálos beteg, csak sokba kerül a gyógyszere v. csak külföldi gyógykezelés során gyógyítható annak meg szarnak a fejére, na ezt nem engedném.
Szerintem nem kellene ennek olyan nagy feneket keríteni.Az õ döntésük, nekünk lényegében semmi közünk hozzá, minthogy ahhoz sem hogy ha valaki kopaszra borotválja a fejét.Mert az õ testével azt csinál amit akar.Nyilván lesarkítottam a hasonlatot, de ha belegondolsz nincs különbség a kettõ között.És ettõl még senki sem lesz rossz ember.Van elég "normálisnak" tûnõ rossz ember.
Te szeretnél más nemû lenni? Nem? Honnan tudod, hogy 15-20 év múlva sem? :) )) Az ilyesmit nagyon hosszas és körültekintõ pszichológiai vizsgálat elõzi meg. A nélkül nem csinálnak ilyen mûtétet. Legálisan legalább is nem. Nálunk (mivel pici ország vagyunk) illegálisan nem lehet. Nem maradna titokban.
A kérdező hozzászólása: De egy 18 éves embernek még 180 fokban megváltozhat a véleménye mindenrõl. Amugy IGEN, biztos hogy igaz. 100%.Honnan tudja mit akar 10-20-50 év múlva? visszacsinálni nemlehet. Jó, ugy is gondolja, de egy ijen mûtétet csak én tartok "korainak?"
Ha kisgyerek korától azért jár pszichológushoz mert úgy gondolja, hogy õ fiú, akkor most jött el jogilag az ideje, hogy azt tegyen amit akar. Nem csak a szexualitásból áll egy férfi vagy nõ. Hozzáteszem... jó ideje már e tekintetben is bizonyos lehet benne, hogy merre felé húz.
Nem menthetetlen betegekre gondoltam. Az egyik ismerõsöm kislánya pár éve azért halt meg, mert a mindennapi életéhez szükséges gyógyszere elfogyott, nem volt "keret", hogy behozzák külföldrõl, mire a szülõk be tudták szerezni / 3 hét / olyan súlyos állapotba került, hogy meghalt, pedig még csak 7 éves volt és nem volt menthetetlen beteg. Élhetett volna, de erre nem volt pénz!!!
18 évesen már hogy ne tudhatná hogy fiú vagy lánynak érzi magát? Én már 14 évesen tudtam hogy rossz testbe születtem. Habár se pénzem se erõm nem lenne egy ilyen mûtéthez, így az életemet nõként kell leélnem miközben boldog soha nem leszek mert így nem tudom elfogadni magam. Ez talán jobb? Én irigylem, hogy neki sikerült és élheti az életét ahogy szeretné.
Egyébként meg rengeteg vizsgálat, teszt meg mindenféle elõzi meg az ilyen mûtéteket, sokszor ez tart évekig, ezekbõl tisztán kiderül hogy mit akar, mert ezek nélkül meg sem csinálják a mûtétet.
Ez hülyeség hogy "18 évesen honnan tudhatja", szerintem ez nem olyan hogy most márpedig pasi akarok lenni, aztán 2 év múlva meggondolom magam és újból nõ. Az már más kérdés hogy milyen kockázatai vannak a mûtétnek. Amúgy meg egyáltalán nem ítélem el az ilyen nemátalakító mûtéteket, mert így belegondolva nagyon rossz érzés lenne ha pasi testben élnék, közben meg nõként/lányként éreznék.
Máshogy is lehet nézni a dolgokat. Annak van értelme, hogy az orvosok és a józan gondolkodású ember szerint is menthetetlen betegeken elvégeznek még ezer mûtétet, meg "kínozzák" õket és nem hagyják õket tisztességben meghalni, drágábnál drágább gyógyszerekkel és beavatkozással látva el õket, vagy annak, hogy egy fiatal, esélytz kapjon a normális életre, olyanra, amilyen járt volna neki. Milyen érzés lenne szerinted az, hogy ha pl belül nõnek érzed magad, de fiu testben vagy? Vagy épen fordítva?

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha a TESCO elől elviszek haza egy bevásárlókocsit, mit kaphatok érte?

3

Ha Magyarországon elkövetek egy olyan dolgot, ami itt bűn, de bemenekülök egy olyan ország nagykövetségére, ahol nem az, akkor azok nem adnak ki?

Tegyük fel, rajta kap a rendőr az utcán, hogy füves cigit szívok. Megbüntetnek, behívnak tárgyalásra. Ahelyett, hogy bemennék a tárgyalásra, magamhoz venném a sátramat meg néhány konzervet és tábort vernék Pesten a holland nagykövetség kertjében.

Ilyenkor mi történne? A követségre bejöhetnének a rendőrök elvinni engem? Megszervezné a követség, hogy egy lezárt autóban szállítsanak holland földre?

17

Érdemes aláírni a megbízási szerződést?

Egy cég ajánlott munkát 1-2 hónapra megbízási szerződéssel. Ezt a szerződést azt mondták hogy esetleg utána meghosszabbítják.
De mivel a közszférában lenne, nem tudom hogy a fizetésem elérné-e a minimálbér 30%-át (a TB miatt) meg amúgy se érzem stabilnak az egészet.
Nektek mik a tapasztalataitok?

2

Lehet ebben az esetben bármit tenni? (bővebben lent)

Egy felnőtt férfi örökségéről van szó, aki nőtlen és gyermektelen volt és szellemi fogyatékos. Mit lehet tenni akkor, ha az apa a törvényes örökös, de tőle a felügyeleti jogot megvonták és soha nem törődött a gyerekével? Hogy lehetne megakadályozni, hogy ne ő kapja meg az örökséget, hanem a gyám? (aki a nagymama egyébként)Van erre bármilyen lehetőség?

2

Mit tehetek és mi az eljárás a lenti esetben, milyen úton induljak el?

50 ezer ft. összeg tűnt el a szobámból,bizonyítékom nincs rá de biztos vagyok benne ,hogy anyám élettársa volt a tettes.Hajlandó vagyok messzire elmenni,hogy bizonyítsam a lopását. Ujjlenyomat minta vételre gondoltam,de nem tudom,hogy alkalmazható-e esetleg a megmaradt pénzösszegről levehető-e a minta vagy a körülötte lévő tárgyakról,amikhez hozzáért.

3

Melyik mit jelent?

1. Mit jelenet a Házi őrizet?

2. Mit jelenet a Lakhelyelhagyási tilalom?

3. Mi a kettő között a különbség?

4. Bele számít-e a végleges büntetésbe?

5. Ha igen. Milyen formában?

6. Mit jelent az Összbüntetés?

7. Mit jelent a halmazati büntetés?

8. Mi a kettő között a különbség?

9. Ha egy adott ügyben több bűncselekmény van akkor Összbüntetést vagy Halmazati büntetést szabnak ki?

10. Ha egy személy ellen folyik egy büntetőeljárás és ezen eljárás ideje alatt követ el újabb bűncselekményt akkor milyen büntetésre számíthat?

11. Ha egy jogerősen próbaidejét töltő követ el újabb bűncselekményt akkor Halmazati büntetést vagy Összbüntetést kap?

12. Mi alapján számolják ki Halmazati büntetés vagy az Összbüntetés mértékét?

13. Eltér-e a Felnőttekre illetve a Fiatalkorúakra kiszabható Halmazati illetve Összbüntetés mértéke?

4

A emberek miert allnak be rendszeresen a mozgasserült parkoloba, rokkant kartya nelkül?

Altalaban meg nekik all feljebb, ha valaki szova teszi ezt. Hazudoznak, hogy "otthon felejtettek a kartyat" meg velük van az igazolvany, de a kesztyütartoban. Lefotoztam öket, erre majdnem nekem jöttek.

7

Hány éves kortól nem büntetik a szexet Szlovákiában?

Nem tud valaki olyasmiről h 16év felett már nem büntetendő? Vagy csak 18 felett? Mert feljött egy pletyka h megrontott engem egy 25éves lány én 17vagyok és ezt büntetik? vagy hogy működik? Nem értem vagy valami link segíteni ahol utánna tudok olvasni erről? SZLOVÁKIA

12

Az alkohol márkák végezhetnek szponzori tevékenységeket?

Vagy van vmi tiltás, korlátozás erre vonatkozóan?

2

Szilveszter este ha kiteszem a hangfalaim az erkélyre és zenét hallgatok az mennyire törvényes? (nagy teljesítményű hangfalakról van szó)

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!