Találatok a következő kifejezésre: Hogy engedheti a magyar (1 db)

Hogy engedheti meg a magyar törvény egy 18 éves kis"csajnak", hogy pasit csináljon magából?

Nemirnám a korház nevét, valakim ottdolgozik és t?le halottam, levetette a melleit, és a doki megcsinálta a m?tétet. De egy 18 éves lány honnan tudhatja hogy haláláig pasi akar lenni? volt egy barátn?je is és hormont szed. vagyis tiszta pasi. Vagy lehet, hogy csak én háborodok fel ezen?

Legjobb válasz: Hát elõször is nem is biztos , hogy igaz, ha csak úgy hallottad. Másodszor meg elviekben nagykorú lett, szóval azt csinál magával amit akar. ( és amit ki bír fizetni)

Hát elõször is nem is biztos , hogy igaz, ha csak úgy hallottad. Másodszor meg elviekben nagykorú lett, szóval azt csinál magával amit akar. ( és amit ki bír fizetni)
hát úgy, hogy nagykorú. A torvény értelmében felelõsség teljes felnõtt ember. Hát így. Ha igaz a történet, és nem hoaks (kacsa), akkor az is kérdés, hogy hogyan engedheti meg a természet magának, hogy nõi testbe férfit teremtsen? :)
Én úgy vagyok vele, hogy mindenki azt csinál az életével, amit akar, senkinek semmi köze hozzá. Nekem attól se jobb, se rosszabb. Engem csak az háborít fel, de kurvára, ha egy ilyen mûtétet támogat a TB, más aki viszont halálos beteg, csak sokba kerül a gyógyszere v. csak külföldi gyógykezelés során gyógyítható annak meg szarnak a fejére, na ezt nem engedném.
Szerintem nem kellene ennek olyan nagy feneket keríteni.Az õ döntésük, nekünk lényegében semmi közünk hozzá, minthogy ahhoz sem hogy ha valaki kopaszra borotválja a fejét.Mert az õ testével azt csinál amit akar.Nyilván lesarkítottam a hasonlatot, de ha belegondolsz nincs különbség a kettõ között.És ettõl még senki sem lesz rossz ember.Van elég "normálisnak" tûnõ rossz ember.
Te szeretnél más nemû lenni? Nem? Honnan tudod, hogy 15-20 év múlva sem? :) )) Az ilyesmit nagyon hosszas és körültekintõ pszichológiai vizsgálat elõzi meg. A nélkül nem csinálnak ilyen mûtétet. Legálisan legalább is nem. Nálunk (mivel pici ország vagyunk) illegálisan nem lehet. Nem maradna titokban.
A kérdező hozzászólása: De egy 18 éves embernek még 180 fokban megváltozhat a véleménye mindenrõl. Amugy IGEN, biztos hogy igaz. 100%.Honnan tudja mit akar 10-20-50 év múlva? visszacsinálni nemlehet. Jó, ugy is gondolja, de egy ijen mûtétet csak én tartok "korainak?"
Ha kisgyerek korától azért jár pszichológushoz mert úgy gondolja, hogy õ fiú, akkor most jött el jogilag az ideje, hogy azt tegyen amit akar. Nem csak a szexualitásból áll egy férfi vagy nõ. Hozzáteszem... jó ideje már e tekintetben is bizonyos lehet benne, hogy merre felé húz.
Nem menthetetlen betegekre gondoltam. Az egyik ismerõsöm kislánya pár éve azért halt meg, mert a mindennapi életéhez szükséges gyógyszere elfogyott, nem volt "keret", hogy behozzák külföldrõl, mire a szülõk be tudták szerezni / 3 hét / olyan súlyos állapotba került, hogy meghalt, pedig még csak 7 éves volt és nem volt menthetetlen beteg. Élhetett volna, de erre nem volt pénz!!!
18 évesen már hogy ne tudhatná hogy fiú vagy lánynak érzi magát? Én már 14 évesen tudtam hogy rossz testbe születtem. Habár se pénzem se erõm nem lenne egy ilyen mûtéthez, így az életemet nõként kell leélnem miközben boldog soha nem leszek mert így nem tudom elfogadni magam. Ez talán jobb? Én irigylem, hogy neki sikerült és élheti az életét ahogy szeretné.
Egyébként meg rengeteg vizsgálat, teszt meg mindenféle elõzi meg az ilyen mûtéteket, sokszor ez tart évekig, ezekbõl tisztán kiderül hogy mit akar, mert ezek nélkül meg sem csinálják a mûtétet.
Ez hülyeség hogy "18 évesen honnan tudhatja", szerintem ez nem olyan hogy most márpedig pasi akarok lenni, aztán 2 év múlva meggondolom magam és újból nõ. Az már más kérdés hogy milyen kockázatai vannak a mûtétnek. Amúgy meg egyáltalán nem ítélem el az ilyen nemátalakító mûtéteket, mert így belegondolva nagyon rossz érzés lenne ha pasi testben élnék, közben meg nõként/lányként éreznék.
Máshogy is lehet nézni a dolgokat. Annak van értelme, hogy az orvosok és a józan gondolkodású ember szerint is menthetetlen betegeken elvégeznek még ezer mûtétet, meg "kínozzák" õket és nem hagyják õket tisztességben meghalni, drágábnál drágább gyógyszerekkel és beavatkozással látva el õket, vagy annak, hogy egy fiatal, esélytz kapjon a normális életre, olyanra, amilyen járt volna neki. Milyen érzés lenne szerinted az, hogy ha pl belül nõnek érzed magad, de fiu testben vagy? Vagy épen fordítva?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Érdekhazasságról tudok hol lehet ezt jelenteni?

Sziasztok a volt élettársam kiment angiliába a lányommal és 5000 fontért cserébe hozzámanet egy indiaihoz akinek vizumra lenne szüksége felhasználjak erre a lányomat is a ki 3 éves! kihez tudok fordulni panasszal jelenteni szertnem, hogy buktassam le öket?

13

Jól tudom, hogy az törvényben rögzített, hogy ha én a fizetésemet készpénzben szeretném megkapni, akkor kötelesek úgy adni?

4

A nyilaskereszt miért tiltott önkényuralmi jelkép?

Azt olvastam már sokszor, hogy tiltott, és hogy önkényuralmi jelkép... De azt nem, hogy miért? Miért tiltották be?

6

Van annak bármiféle törvényi akadálya, hogy az ember az összes (azonos nemű) gyerekének ugyanazt a nevet adja? Láttatok már példát ilyenre?

14

Mire számíthatnak?

Ha egy fiatalkorú ellen eljárás indul bűncselekmény miatt. Az eljárás alatt szabadlábon védekezhet. De ez idő alatt újabb újabb bűncselekményt követ el.

Az újabb bűncselekmény elkövetése után előzetes letartóztatásba került.

1. Az előzetes letartóztatás időtartamát be kell-e majd számítani a bírósági ítéletbe?

2. Az előzetesben töltött időt melyik ítéletbe kell majd beleszámolni?

3. Számíthat-e arra, hogy az első ügyben felfüggesztett büntetést kap?

4

Mit szóltok hozzá, hogy ha egy terhes nőre rájön a szülés a magyar határon, nem engedik át soron kívül, hanem várja ki sort?

Terhes feleségemmel már másodszor fordult elő, hogy az ukrán-magyar határon a magyar katonák nem engedtek fel soron kívül, hanem közölték, hogy várjunk a sorunkra. Ma például az ukrán katonának egy szót sem szóltam, hogy felmennénk, mivel kezelésre kell mennünk, mert csak 8 autó volt előttünk. Õ még is betelefonált, hogy egy 9 hónapos terhes van a sorban, és engedjék fel soron kívül. A magyar szakaszon viszont kb 3x ennyi autó volt. Ment a feleségem megkérdezni a magyar katonát, aki nem engedte fel, helyette álltunk egy órát a sorban. Pedig van egy sor, ami sosem dolgozik, mindig üres és a lámpa piros. Megkérdezte és mikor megindul a szülés, akkor mi lesz? Azt mondták, hogy az a törvény, hogy akkor sem mehet fel soron kívül! Mit szóltok ehhez? Nem szégyen, hogy egy MAGYAR emberhez így viszonyulnak?

7

Feljelentés életveszélyesen fenyegetőző lakó ellen. Milyen bizonyítékot fogadnak el?

Egyik házbeli illető rendszeresen fenyeget megöléssel ("szétverem a fejedet baseball ütővel", "elvágom a torkodat" stb.), mivel szóvá merem tenni, hogy egész nap az ablak alatt hőbörög, szemetel és a közös motorgarázsban dohányzik. Az utóbbi időben felvettem a fenyegetőzését diktafonra. Azt tervezem, hogy a CD-re írt anyaggal felkeresem az ügyvédemet és feljelentést teszek zaklatás címén. Tud valaki hasonló eljárásról és annak kimeneteléről? Elég bizonyíték-e a diktafonra felvett fenyegetőzés, és mekkora büntetést szabnak ki ilyen esetben?

Köszönöm a válaszokat előre is!

0

A közös képviselőt hogyan lehet rábírni, hogy a biztosító által már kifizetett kárt (beázik a tető) helyreállítsa és ne csak zsebre tegye a pénzt?

6

Nemi erőszakot mi alapján szoktak rábizonyítani egy férfira?

A legtöbb nő akivel ilyen történik, nem rohan orvoshoz, ha csak nincs súlyos fizikai sérülése. Elég megalázottság neki az ami történt, nem hiányzik nőgyógyászati vizsgálat még ilyen állapotban. Akik feljelentést tesznek, ők is csak napokkal, hetekkel az eset után. Addigra meg már nincs semmi fizikai bizonyíték. Akkor mi alapján bizonyítják be, hogy az a konkrét férfi volt az erőszak elkövetője?

2

Mi történik, ha kiderül, hogy munkáltatóm nem akkortól jelentett be, amióta alkalmaz?

Volt munkáltatóm 2000.őszén személyesen kért ki a munkaügyi központtól , utánam támogatást igényelt. Ma voltam a NAV-nál, ahol közölték velem, hogy 2001.április óta vagyok bejelentve... A dolog érdekessége még az , hogy 2001.január 2-án baleset ért , meg is műtöttek és a TB nem követelt rajtam semmit, tehát biztosításom volt. Nem értem!!!

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!