Találatok a következő kifejezésre: Hogy dolgozzam azt, hogy (134 db)

Aki azért dolgozik, hogy éljen és azért él, hogy dolgozzon, az hogy bírja az életét?

Ez biztos viszonylag sok emberre igaz, mikor a 150ezres kereset jónak számít, pedig abból épphogy tengődni lehet gondolom. Én jól keresek, de még én is néha úgy érzem, hogy ez egy verkli, akinek nincs semmi kilátása egy jobb életre, tehát előre látható, hogy sose fog többet keresni, nem rak félre stb. az hogy tudja ezt elviselni? Tényleg elképzelni nem tudom, mert tuti megőrülnék pár hónap alatt.

Legjobb válasz: Nem mindenkinek a pénz az elsõdleges.

Nem mindenkinek a pénz az elsõdleges.
A kérdező hozzászólása: hát én se a gazdagságról beszéltem, de biztos igazad van.
A gazdagság olyan, amit ha egyszer se éreztél, akkor nem hatja át a mindennapjaidat a sóvárgás iránta. Én minimálbért keresek, már lassan 10 éve.
Tök egyszerû, olyan munkát kell csinálni, amit szeretsz, és máris nem dolgozol. Ráadásul fizetnek is.
A kérdező hozzászólása: ok, kezdem kapiskálni.
Én 74-öt keresek csak és utálok dolgozni, bár legalább napi 8 órát ott vagyok, utána elfelejthetem. Valahogy megélek, nem költök sok mindenre, hitel, albérlet nincs, eszem, alszom, nezetek, sétálok, ismerõssel találkozom, néha erre-arra elmegyek, ami nem drága. Lényegében minden ember azért dolgozik, hogy éljen. Valaki a pénzért amibõl él, valaki a munka élményéért, ami neki az életet jelenti. Aki pedig azért él, hogy dolgozzon, az annyira elhivatott ember, hogy munka mellett nincs is más célja? Ilyen szerintem nincs olyan sok.
Sokkal többet keresek, mint 150. Gyûlölök bemenni dolgozni, mindenkinél többet vagyok benn, többet dolgozom, pedig itthon vár a kisfiam. Minden reggel ideges vagyok és minden munkanap vége megváltás. Nagyon gondolkodom rajta, hogy jó lenne 150 ezerért elmenni dolgozni, csak ne legyen ez, mert sokáig nem lehet bírni.
csernus imre a barátod
Sehogy, majd az idõ megoldja. Nem is értem miért kell akárkirõl is feltételezni, hogy tökéletes. Ilyen nem létezik.
Nyelsz egy nagyot, elfogadod, hogy nem vagy tévedhetetlen és túlteszed magad rajta. A tökéletesség különben is csak egy illúzió amivel eltakarod szemed elõl az igazságot. (bocs, az elmúlt fél órában idézeteket olvastam :) )
Verd ki és megkönnyebbülsz!:D
Senki sem tökéletes.
ismered is õt, vagy csak a fejedbe kialakult egy kép?
Egyetértek az utolsó válaszolóval. Lehet, hogy idealizáltad az illetõt. Velem állandóan ez történik. Elsõre az illetõnek csak a jó tulajdonságait látom, aztán mindig csalódok. Talán az lehet a megoldás, hogy tudatosítod magadban, hogy ez az ember nem az, akinek gondoltad. Így könnyebb lesz elfogadni a csalódást. Mostantól próbálj meg netúl sokat elvárni az emberektõl, és gonsolj arra, hogy attól, hogy valakinek kijön egy rossz tulajdonsága, attól még nem feltétlenül kell "kukázni". Az, hogy érdemes-e foglalkozni az illetõvel, a tettei alapján mérhetõ fel, idealizálás nélkül.

Hogyan dolgozzam fel, hogy barátnőm pár hónappal mielőtt összejöttünk elvesztette a szüzességét és még akkor is az elsőt szerette amikor velem volt először?

Legjobb válasz: Talán feltehetnéd azt a kérdést: szeretem ezt a nõt vagy sem. Onnantól elég egyszerû...

Talán feltehetnéd azt a kérdést: szeretem ezt a nõt vagy sem. Onnantól elég egyszerû...
A kérdező hozzászólása: számomra nem...
Kor? Szerintem nem számít én a mostani barátom elõtt elvesztettem és kicsit meglepõdött, de nem nagyon zavarta miután õ is 'elvesztette' velem. 17L
A kérdező hozzászólása: 20

Hogy dolgozzam fel, hogy az esküvőnk nem lesz "igazi"?

Már egy ideje lefoglaltuk a dátumot, és egy vasárnapi napra esett a választás. Az anyakönyvvezető egy szóval sem említette, hogy ez nem lehetséges (pedig az új törvények értelmében valamiért nem lehet vasárnap házasodni, eddig lehetett), csak most pár nappal az esküvő előtt... Azt mondta, semmi gond, szombaton bemegyünk és aláírjuk, vasárnap pedig kijön, és eljátssza az egészet (a házasságkötő teremtől 1 perc sincs a helyszínünk, ahol lesz)... Én ezt nagyon nem akartam és a vőlegényem sem (édesapám esküvőjén is így volt, de legalább nekik ugyanazon a napon), de sajnos már nincs lehetőség átszervezni mindent... Hogy dolgozzam fel, hogy az esküvőnk csak "álesküvő"? Nem lesz templomi, így a polgári az egyetlen szertartásunk...

Legjobb válasz: Õszintén szólva nem is értem, hogy juthatott eszetekbe vasárnapra dátumozni az esküvõt, az anyakönyvvezetõnek pedig hogy nem jutott eszébe figyelmeztetni titeket? Ez kb olyan, mint ha egy idegenvezetõ hétfõn akarná múzeumba vinni a csoportját... Ezen az alapon "álesküvõ" mindenkié, akiknek polgári és templomi szertartásuk is van. A polgáriról házasként mennek a templomba "újra házasodni", a templomin házasként kísérik ki õket, de valójában csak a polgárin lesznek azok. Ha már így alakult, igyekezz a pozitívumát látni a dolognak; kicsit különleges lesz a házasságkötésetek:)Ha így alakult, és nem akartok/tudtok rajta változtatni, akkor ne keseregj, és ne légy rosszkedvû emiatt. A vendégeitek veletek akarják ünnepelni ezt a napot, a házasságkötés pedig egy olyan esemény, ami a közös életeteket semmiben nem fogja befolyásolni. Ettõl lehet nagyon boldog, tartalmas, és szép a közös jövõtök, amit õszintén kívánok nektek!:)

Fel lehet bontani az egyházit is, de sokkal bonyolultabb mint a polgárit felbontani.Mert kérvényt kell írni, és még így sem biztos, hogy felbontják.
Õszintén szólva nem is értem, hogy juthatott eszetekbe vasárnapra dátumozni az esküvõt, az anyakönyvvezetõnek pedig hogy nem jutott eszébe figyelmeztetni titeket? Ez kb olyan, mint ha egy idegenvezetõ hétfõn akarná múzeumba vinni a csoportját... Ezen az alapon "álesküvõ" mindenkié, akiknek polgári és templomi szertartásuk is van. A polgáriról házasként mennek a templomba "újra házasodni", a templomin házasként kísérik ki õket, de valójában csak a polgárin lesznek azok. Ha már így alakult, igyekezz a pozitívumát látni a dolognak; kicsit különleges lesz a házasságkötésetek:) Ha így alakult, és nem akartok/tudtok rajta változtatni, akkor ne keseregj, és ne légy rosszkedvû emiatt. A vendégeitek veletek akarják ünnepelni ezt a napot, a házasságkötés pedig egy olyan esemény, ami a közös életeteket semmiben nem fogja befolyásolni. Ettõl lehet nagyon boldog, tartalmas, és szép a közös jövõtök, amit õszintén kívánok nektek!:)
11.33-asnak. Jogilag csak és kizárólag a polgári után lesznek házasok. Sehol nem jegyzik a templomi esküvõt a jogban.
Magyarországon joghatályosan csak a POLGÁRI házasság kötést ismerik el!! Tehát az egyházi az isten elõtt tett fogadalom, ami nagyon szép és értékes, de jog szerint nem tekinthetõ házaspárnak ez alapján egy pár, csak a polgári után!
Fantáziával. Most képzeld azokat, akiknek polgári és egyházi szertartásuk is van, és mondjuk pont nem egy napon, mert nem volt lehetséges egy napra kérni. A másodikra már tulajdonképpen házasokként érkeznek, mégsem lesz ettõl még "álesküvõ". :)
Aztán majd ha örökösödésre kerül a sor, akkor írjanak kérvényt istenhez :D Vicces kicsikét ez az istenfétis :D
ma 11:33: Ez azt jelenti, hogy lehetséges csak egyházi szertartást tartani, ha úgy dönt a pár, akkor a polgári nem is szükséges? Csak kíváncsi vagyok. Elsõ voltam.
A második válaszoló tévedésben van! Már az egyházi esküvõ után IS házasok, nemcsak a polgári után!
Még valami: a katolikusoknál pedig szentségi házasság van, ami egyáltalán nem fogadalom, hanem sokkal több annál: szentség. Míg bármelyik polgárit fel lehet bontani, az egyházit soha. Fogalmi rendet kell tenni a fejekben.
Isten elõtt csak az egyházi után lesznek házasok, a polgári után még nem. A társadalom miatt a polgárit is meg kell kötni, oké, de Isten elõtt is házasok kell, hogy legyenek, és ez fontosabb mindennél.
Sok boldogságot! Egyházit is bontják. Valláshoz még annyit: "zuhanó gépen nincs ateista" ;-)
A kérdező hozzászólása: 19-es, nem kérnek ki otthonról, hiszen már külön költöztünk egy ideje :)
Ez teljesen mindegy, hogy épp téged kikérnek-e, de az egészben az a lényeg, hogy színjáték a rokonságnak, hogy most valójában a papírozás egy nappal elõbb megvolt... Most ezen mit kell "feldolgozni"? Ki halt meg, vagy mi? Neked nem az a lényeg, hogy összeházasodtok és mások elõtt csináltok mondtok, hangzatos dolgokat is? Na, ez mind meglesz.
Bementek, civil ruhába aláírjátok, és kész. :D
hat nekunk is igy volt. Gyorsan osszepapiroztunk egyik szerdan deleott az irodaban. Semmit nem ereztunk utana. Aztan szombaton az anyakonyvvezeto kijott es nagyon szep egyedi altalunk irt szoveggel osszeadott. Iden lessz az egyhazi aldas egy unnepi ebed kereteben a barataink koreben. Nem katolikusok vagyunk. Tehat 3x hazasodunk ossze.Az alairas nem eskuvo az egy jogi kotelezo lepes ami kell. Az eskuvo az amikor mindenki ott van aki szamit es unnepelyessen kimondjatok az igent mindenki elott. Igy nezd a dolgokat.
Az egyháznak csak az egyházi számít és az az érvényes, a jognak meg csak a polgári. Ha hívõ vagy, akkor Isten nélkül nincs érvényes házasság. Vannak olyan országok, ahol az egyházit a törvény is elismeri. Viszont ha két kereszteletlen köt házasságot polgárilag, azt az egyház érvényesnek tekinti, mivel õk nem hívõk, így nem várható el tõlük a templomi esküvõ, de a házasságuk érvényes. Ez a katolikus szemlélet.
19:34-nél a pont! Ez a lényeg, mármint ami a külsõségeket illeti. Meglátod gyönyörû, és emlékezetes esküvõtök lesz!:)
Az egész esküvõ csak színjáték. Színjátékkal indul eleve, hogy kikérnek otthonról, mikor már úgy is rég odaadtak, lehet már évek óta nem is ott laksz, meg együtt éltek. Úgy is csak az számít, hogy mindenki hallja, hogy na most már házasok lesztek, azért nem akkora tragédia, hogy elõzõ nap már aláírjátok, nem 10 év után játsszátok el..
14-es, remélem azt azért fel tudod dolgozni, hogy nem mindenki vallásos...:) Én például nem hiszek istenben..:) Tudod ilyen emberek is vannak.
Én vagyok az elsõ és a negyedik válaszoló is. Én is úgy tudom, hogy jogilag a polgári házasságkötés az "igazi". Nem véletlenül kérdeztem, hátha azóta változott valami, de akkor ezek szerint nem. A válaszokat én is köszönöm. Vitázni viszont nincs értelme, mert akinek az egyházi fontosabb, annak érzelmi alapon valóban fontosabb, még akkor is, ha tudja, hogy nem Isten írta a Ptk.-t. :)
Na szóval: kérdezõ, amint látod sok okos, és használható választ kaptál.:) Ha nem tudjátok módosítani az esküvõ idõpontját, tegyétek azt a vasárnapot az életetek legszebb, és legemlékezetesebb napjává, amikor az anyakönyvvezetõ összead benneteket. Sok sikert, és sok boldogságot hozzá!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztató kommentekt :) Egyházi-polgári vitához: nálunk NEM játszik a templomi esküvõ, hiszen nem vagyunk vallásosak (sõt, kifejezetten unszimpatikus mindkettõnknek a keresztény egyház, na meg a családunkban a katolikustól az unitáriuson át a reformátusig és a zsidóig minden vallási irányzat megfordul...), szóval kérlek azt most ne keverjétek ide!
Nem minden a Ptk. Halálod után is a Ptk-ból idézz, nem biztos, hogy elég lesz. Tudod, nemcsak földi törvények vannak, isteni törvények is vannak. Kötelezõ MINDKETTÕT megtartani. Nem azt mondtam, hogy a polgárit nem kell megkötni; dehogyisnem, meg kell kötni. De meg kell kötni az egyházit is, így teljes. Részemrõl igazából elmondtam mindent. Nem vitázni akartam, csak kijavítani egy tévedést.
Az éves adóbevallás csak annyiban más, mint egy templomi ceremónia, hogy a jog elfogadja. Míg egy templomi esküvõt nem. Vagy idézd légyszives a Ptk-ból azt a paragrafust, ami teljes értékûnek tekinti a templomi frigyet! Ha tudsz ilyet, akkor még elnézést is kérek tõled, addig bocsáss meg, de csak röhejes vagy.
Na oké, azért aki ennyit ért a komoly dolgokból, mint a 8-as válaszoló, az ne itt mutassa már ki a tudatlanságát. Ez pont olyan, mintha én az éves adóbevalláson röhögnék, hogy jaj, de vicces, csak azért, mert nem értek hozzá.
Fogalmi rend a te fejedben nincs. Ki nem szarja le, hogy egyházilag nincs elválva valaki? A kutyát nem érdekli a jog szempontjából. Helló!!! Ez a XXI. század, nem a középkor :D Akinek fontos, házasodjon templomban is. Senkinek semmi köze hozzá. Sõt, nem is érdekel senkit. A jogot a legkevésbé. És jelenleg még olyan jogszabályok vannak, amik tojnak a templomi esküvõre. Szerencsére.
Nézd, kedves kérdezõ, ha nincs mit tenni, akkor próbáld meg a legpozitívabban felfogni. Végülis mitõl lesz igazi egy esküvõ? A törvény azt mondja, a szombati naptól vagytok házasok.Akkor írtátok alá. De Ti ünnepélyesen vasárnap nyilvánítjátok ki egymásnak a család és rokonok elõtt. Hát tekinthetitek ezt egymás között az igazi esküvõnek.

Hogyan dolgozzam fel, hogy az ex barátomnak lett egy új barátnője?

Ezzel a lánnyal 1 hete ismerkedett meg és feljárkál hozzá meg azt mondja komoly a dolog. 2 napnyi ismeretség után már felment a nőhöz. De könyörgöm mi ez az 1 hét? Hogy lehet ilyet mondani hogy komoly ha nemis ismerik még egymást? Én még mindig szeretem azt a fiút és tanácsokat kérjek hogyan dolgozzam fel ezt a dolgot mert nagyon fáj. Van itt még egy dolog. Hogyan viselkedjek az exemmel ha esetleg összefutok vele valahol?

Legjobb válasz: 1. NE beszélj vele, ne tartsd vele a kapcsolatot 2. még barát SE akarj vele lenni, mert amíg szerelmes vagy, ez nem barátság 3. NE nézegesd az adatlapját az idõ majd mindent megold, de ha a fenti hármat nem tartod be, akkor minden nap feltéped a sebet és sosem gyógyul be.

Szerintem inkább törõdj a saját életeddel és ne az exedével, mert egyrészt így soha a büdös életbe nem fogsz túllépni rajta, hanem még 30 évesen is utána fogsz koslatni mint egy nyomorék vénlány. Ismerek ilyeneket, komolyan már nem is próbáljuk õket jobb belátásra téríteni, mert falra hányt borsó... a másik meg, hogy az exed elõtt is idiótát csinálsz magadból. Hogy viselkedj az exeddel, ha összefutsz vele valahol? Köszönj szépen, széles mosollyal, hogy szia és menj tovább.
1. NE beszélj vele, ne tartsd vele a kapcsolatot 2. még barát SE akarj vele lenni, mert amíg szerelmes vagy, ez nem barátság 3. NE nézegesd az adatlapját az idõ majd mindent megold, de ha a fenti hármat nem tartod be, akkor minden nap feltéped a sebet és sosem gyógyul be.
22:47 vagyok.. nem hiszem hogy muszáj lenne becsapnia magát.. szeret még valakit, és úgy összejönni valakivel, csak azért hogy totál összezavarja? magyarul átverje magát meg azt is akivel ezt megteszi? ügyes vagy mit ne mondjak! .... különben meg lehet hogy annak a hapsinak már elõtte meg volt az a lány.. (ezt most nem rosszból mondom) de elég érdekes hogy ilyen hamar talált mást... és egyébként meg ilyenért nem érdemes kûzdeni, inkább örülni kéne hogy vége van, mert nem érdemli meg.Persze ez ilyenkor senkit sem vígasztal, mert fáj, ez a természetes.Inkább sírja magát ahányszor csak úgy érzi hogy az kell, és majd ha eljött az ideje akkor menjen emberek közé, addig meg támogassák a barátai! Ez a véleményem..
Most miért kell ezen kiakadni?? Tudod mi neked a bajod?, Az, hogy õ elõbb talált valakit mint te! Ennyi! Egyébként a legjobb javaslat h valaki túltegye magát egy szakításon az egy másik nõ/pasi!
A kérdező hozzászólása: Hát az a helyzet hogy csak reménykedni tudok, hogy nem lesz hosszú ez a kapcsolat és hogy valahogy vissza tudom õt hódítani ha nem most akkor egy idõ múlva! most nem tudok mit csinálni csak hogy várni mikor jön el az én idõm! és imádkozok, hogy valaha szóba álljon velem :( :S
(22:47)még mindig ) ... és hozzátenném hogy nem mindenki van olyan fából hogy rögtön túlteszi magát, ez nem önsajnáltatás, csak neki nem megy másképp, és nincs vele egyedül, nem tehet róla hogy igazán tud szeretni.. nem kell megváltoznia senki kedvéért, neki is elfog jönni az, aki majd ezt becsülni fogja!
tegnap 22:47! mindig az a fél siránkozik aki egyedül marad akit elhagynak és akinek késõbb lesz csak valakije! ez mindig így van! az h neki elõbb lett valakije, arról meg nem tehet senki! a kérdezõnek is ezt kell tennie! ergo pasizni!
Nahát azért kedves utolsó ez nem teljesen így igaz..Te ilyen esetben nem ugyanúgy szenvednél, mint a kérdezõ.. Az hogy a pasi ezt tette, ez sajnos nagyon egyértelmû.Ezt a lányt ezer féle indokkal lehet magyarázni.Én azt javaslom neked, hogy most ne keseredj el, és a helyedben jól kiöltöznék, mosolyognék, nevetnék, direkt elõtte boldognak mutatnám magam, mert egy letört kedvû nõ nem kell neki, inkább legyél vad, meg nagyon csinos!És ha összefutsz vele, akkor õ is tökéletesnek fog látni, és rájön hogy mit veszített!Ne is keresd!Hagyd hogy õ gondolkodjon! Higyj nekem, ez az egyetlen megoldás: D
Ha találkozol vele, kapd el és vallasd, amíg meg nem mondja az igazságot. Vallatás közben ne felejtsd: a cél szentesíti az eszközt
Vágd jól pofán!

Hogy dolgozzam fel hogy gyülöl az egyettlen testvérem?

Hali! Szóval nehéz gyerekkorunk volt, de hozzám képest azért több mindent megkapott a hugom aki hat évvel fiatalabb. Gyerekként sokmindent átéltünk együtt, és igyekeztem mindíg is mindent megtenni érte. Amikor megbukott, kapott magántanárokat, ha kellett akkor iskola is lett cserélve ha nem érezte magát ott jól és hasonló dolgok. Én már lassan nyolc éve külföldön élek, és tudom hogy ez megviselte nagyon, engem is, de nem írt nekem mailt sem pedig tudta a mail címem, amikor meg írtam neki mindíg azt kaptam vissza hogy nem létezik a mail címe. . . mindíg gondoltam rá, sosem mentem üres kézzel haza, volt hogy tömött sporttáskányi új ruhákat vittem neki, d epl. a ballagásaira is mindíg hazautaztunk majdnem 2000kilométert oda-vissza, és amikor volt a ballagás akkor is én cibáltam el az utolsó pillanatba fodrászhoz meg szerveztünk virágot sütit stb. . . Volt itt kint nálunk is látogatóba, bár igaz hogy tanulmányi eredményhez kötöttük, mert a párom is azt mondta hogy az nem lehet hogy megbukik az iskolában, és akkor még jutalomképpen két hetes nyaralást is kap. . szóval a suli sikerült kihztuk magunkhoz, de sajnos pont mikor itt volt beteg lettem, de azért elmentünk vele kirándulni, minigolfozni, fürdeni, meg elvitttem múzeumba is meg sétálni, biciklizni stb. . . Amikor elvesztette a munkáját, napokat ültem itt kint a gép elött és kerestem neki melót, innen kintröl telefonáltam a hírdetökkel, megcsináltam neki az életrajzát, még el is klüldtem és hasonlók. . . . Erre azt kaptam meg töle hogy mindíg is ö volt a fekte bárány. . és hogy öt nem akarta senki - ezt a baromságot az idióta apánk mesélte be neki hogy anyukánkat rossz színben tüntesse fel- és olyanokat vágott a fejemhez amik nem igazak. . . Aztán egyik este felmentem egy netes helyre ahol tudtam hogy ö is ott van és beszélgettem vele, de ö nem tudta hogy én vagyok az . . . olyanokat írt a növéréröl - vagyis rólam- amik nem igazak. . hogy én ö rá féltékeny voltam, hogy ö csak azért jöhetett ki hozzánk mert apánk nálam kikönyörögte és hogy nálunk be volt zárva a szobába és nem mehetett sehova, és gyerekként le se szarták, és hogy ö senkitöl nem kapott szeretet. És hogy engem csak anyánk érdekel öt nem is hívom fel, és a szülinapján meg a névnapján sem köszöntöm fel soha - nem igaz egyáltalán vagy telefonáltam mindíg de egy smst mindíg is irtam neki- és hasonló dolgok. Azt írta hogy semmi nincs ami a növérével összekötné, és hogy nem is érdeklem öt. Nagyon nagyon nagyon fájt amiket írt és mondott, és most egy világ omlott össze bennem, mert hiába vagyok messze töle és mindig is nagyon szerettem az én kishugomat és mindíg igyekeztem a lehetöségeimhez képest mindent megtenni érte, de most nem tudom hogyan tovább???? Nem tudom feldolgozni hogy, ennyire gyülöl. . . Van pár szavatok hozzám??

Legjobb válasz: Persze, hogy van. Beszélgess vele. Mondjuk személyesen, nála.

Persze, hogy van. Beszélgess vele. Mondjuk személyesen, nála.
Átérzem a fájdalmad, velem is ez történt két testvéremmel. Õk a nagy korkülönbség miatt sosem fogadtak el engem. Próbáltam rengetegszer felvenni és tartani velük a kapcsolatot, aztán beláttam, hogy ezt csak én akarom. Így megkeményítettem a szívem, már évek óta nem keresem õket, ahogy õk sem engem. Nem érdeklem õket. Számodra is ez az egyik lehetõség. A másik, hogy elmondod a húgodnak, veled beszélgetett és mennyire fáj, hogy így gondolkodik. Biztosítsd róla, hogy szereted és mellette állsz, ahogy eddig is. De gondolkozzon el, hogy õ mit tett a kapcsolatotokért. Ha majd átértékelte a dolgokat, keressen meg téged..
Az nem lehet, hogy õ mindezt így éli meg? Mi lehet az oka, hogy úgy érzi elhanyagolják és senki sem szereti? Szerintem lehet, hogy az apukátok egy csomó hülyeséget bemagyarázott neki, úgy érzi, hogy senki sem szereti és téged boldogabbnak lát, ezért úgy tûnik a számára, hogy arany életed van.
Mielõtt "lemondasz" a hugodról én a helyedbe megmondanám neki h veled dumált és hogyan mi van, aztán ha akar keres ha meg nem nem.
Figyelj, hagyd a pixcsába. Mondd el neki tisztán világosan, hogy nem tudod mi az oka a bunkó viselkedésének, de nem tovább fogsz könyörögni neki A kezdõ lépést megtetted, most rajta a sor. Ha akar, megtalál bármilyen problémája is legyen, számíthat rád. Ne erõszakold rá magad, mert ez, mint láthattad, semmi jóhoz nem vezet.

11. -es voltam most de évvégén elég sokból meghúztak mer nem jártam be családi problémák miatt és a barátom miatt is mulasztottam pár igazolatlan napot. Hogyan dolgozzam fel hogy újra kell járnom ezt az évet?

nappalokat éjszakákat sírtam át emiatt..egyszer?en nem tudom elvilselni hogy én is.. csomó ismer?söm bukott, azt elnéztem nemis az érdekelt, de én saját magamnak nem tudom elfogadni :( életem legrosszabb nyara, mert 8ból buktam és of? is meg mindenki megmondta esélyem sincs.. új suli senkit nem ismerek talán annyira nem lesz ciki.. semmihez nincs kedvem..kimozdulni se.. nagyon rosszul érzem magam.. nagyon fura a családi helyzetem és barátom is alkotott elég sokat szóval éjszakáztam mindig.. attól mer egy évet elpocsékoltam az életemb?l lehetek még ugyanolyan ember mint mások? és hogy dolgozzam fel? rettenetesen rosszul érzem magam

Legjobb válasz: mint ahogyan én. én mondjuk tavaly buktam 10.-ben mert nem tanultam abszolút semmit, annak ellenére h bejártam. 4 tantárgyból buktam. idén viszont olyan osztályba kerültem akik 9.-be már tanultak olyan tárgyakat amiket én csak 10.-ben kezdtem el.. nekem sajnos idén megint nem sikerült az évem de készülök ezerrel pótvizsgára. a tavalyi nem nagyon érdekelt de az idei bukás annál inkább mivel ha valamiért megbukok pótvizsgán akkor ki leszek rúgva... feldolgozni nem nehéz, ezt a nyarat bulizd át, élvezd minden percét mert nem tart sokáig... :S és mikor kezdõdik a tanév tanulj ezerrel és mindig legalább a 3-as legyen a cél. (ha a hármasra hajtassz, tanulsz akkor a 2-es meglessz.)

mint ahogyan én. én mondjuk tavaly buktam 10.-ben mert nem tanultam abszolút semmit, annak ellenére h bejártam. 4 tantárgyból buktam. idén viszont olyan osztályba kerültem akik 9.-be már tanultak olyan tárgyakat amiket én csak 10.-ben kezdtem el.. nekem sajnos idén megint nem sikerült az évem de készülök ezerrel pótvizsgára. a tavalyi nem nagyon érdekelt de az idei bukás annál inkább mivel ha valamiért megbukok pótvizsgán akkor ki leszek rúgva... feldolgozni nem nehéz, ezt a nyarat bulizd át, élvezd minden percét mert nem tart sokáig... :S és mikor kezdõdik a tanév tanulj ezerrel és mindig legalább a 3-as legyen a cél. (ha a hármasra hajtassz, tanulsz akkor a 2-es meglessz.)
Én is megbuktam! De én azért, mert rossz társaságba kerültem + a matekom így is nagyon gyenge volt még általánosban is! 9-ben buktam én meg matekból pótvizsgáztam is, de szerintem már a magatartásom miatt se adták meg a kegyelem 2-est a pótvizsgán! Mert egész évben logincáltam + beszóltam a tanároknak miközben kitûnõ eredménnyel mentem el ált suliból és mint mondtam a rossz társaságnak köszönhetõ mindez! Megbuktam napokat sírtam és sírtam ROHADT nehéz volt egy másik osztályba bemenni azt hittem elsírom magam amikor évnyitóra kellett mennem! DE ÚJRAKEZDTEM! Jobb osztályfõnök jobb osztálytársak lett az eredmény + bukás után 4.5 lett az átlagom! Az igazgató külön kiemelt minden rendezvényen, h ezt is meglehet csinálni + a szülõknek is mindig velem érvelt ha diákokkal találkoztam mindig azt halottam, h te vagy az aki megbuktál és most kitûnõ tanuló vagy jaj anyámnak is veled pedálozott az oszim!
A kérdező hozzászólása: az elsõ kommentelõnek köszönöm :) a többiekbõl kiindulva tovább lehet lépni értem én csak nehéz és félek :S de majd csak alakul valahogy :S :)

1 éve van egy fajtiszta fókabarna sziámi lány cicám, Zafira és most meg kell válnom Tőle, mert a családban allergiásak lettek rá és nem maradhat. Hogyan dolgozzam fel, hogy az ÉN szeretett cicámat el kell adnom? :' (

Legjobb válasz: Nekem a kutyusomat tûntette el az apám...:( tudtom nélkül.nem könnyû, de gondolj az együttöltött szép pillanatokra, és arra, hogy szeretõ, jó helyre került:(

Nekem a kutyusomat tûntette el az apám...:( tudtom nélkül.nem könnyû, de gondolj az együttöltött szép pillanatokra, és arra, hogy szeretõ, jó helyre került:(
kérd meg az új gazditól, hogy hagy látogasd meg idõnként :) én is szomorú lennék ha meg kéne válni akármelyik cicámtól :(
én nagyon mérges lennék rájuk!!!!!!a helyedben is az vagyok.
Ha elég tisztán tartjátok a lakást (napi!!! alapos porszívózás és felmosás) és a cica mozgásterét némileg korlátozzátok (pl. az allergiás személyek szobájába nem mehet, kanapékra, fotelokra nem mehet fel, stb.), akkor nyugodtan maradhatna. A mi 7 éves gyerkõcünk nemcsak allergiás a macskaszõrre, de asztmás is, mégis megoldottuk, hogy ne kelljen kedvencek nélkül élnie. Igaz, az én részemrõl sokkal több munka a napi teljes takarítás, de megéri. Mivel te már nagyobb vagy, magad vállalhatod a takarítást, hidd el, alig 40-45 perc alatt kész lehetsz mindennel. Ez méltányos alkuajánlat lehet a szüleid felé, de csak akkor, ha be is tartod!
Fura, hogy pont most lett valaki allergiás a macskára, egy év múlva. Amikor megvetted akkor meg nem volt senki allergiás, és hopp 1 év múlva meg már az. Szerintem, ez rossz kifogás, hogy megszabaduljanak a cicádtól. Mert elegük van belõle. Harcolj érte!! Amúgy elég sok hirdetésben látom, hogy 2-3 év körüli macskákat adnának el ún. családi ok miatt. Szerintem az ilyen emberek megunták és szabadulni akarnak tõle. Erre jó alibi az allergia. Én mindenesetre kérnék egy allergia vizsgálatot, a szülõnek, mint bizonyíték, hogy tényteg allergiás-e és, hogy nem kamuzik. De ha allergiás is akkor is van rá gyógyszer és a folyamatos takarítás mellett szerintem meg lehet lenni. Drukkolok neked, hogy sikerüljön megtartanod a cicádat!!

Hogy dolgozzam fel, hogy gigászi nagy az orrom?

Anyám és nagyanyám is nagyon szép nők voltak, és én örököltem a vonásaikat, kivéve az orromat. Csúf gesztus a genetikától. Szemből hatalmas krumpli, oldalról meg hosszú, mint Mátyás királynak. Beleborzongok, ha meglátom valahol, mert a saját érdekemben ha csak lehet, kerülöm a tükröket, fotózni meg egyáltalán nem engedem magam.

Legjobb válasz: Ja, és 17L

A kérdező hozzászólása: Ja, és 17L
A kérdező hozzászólása: Nem mutatok. :)
nekem is nagy, de a fejem is nagy hozzá csináltak egy programban képeket, hogy néznék ki kisebb orral és a hosszúkás arcomhoz irtó béna lenne ha rövidebb lenne, max a végét lehetne keskenyíteni hogy ne legyen nevetséges. viszont a buszon amivel jövök utazik egy néni, akinek konkrétan olyan orra van, mint egy malacnak. Nem viccelek, rövid és bele lehet látni az orrlyukaiba. És a Férjével jön megy néha, szóval, ha még õ is elkelt, akkor nekünk is van esélyünk. :) meg én láttam olyan csajt, akinek szintén nem kicsi az orra, mégis szexi vele valahogy
nekem viszont brutál széles orrom van :D kb mint egy négernek, de már elfogadtam :D
Figyi, nekem is nagy orrom van, a haverok állandóan ezzel szivatnak, hogy nagy káááároly orrom van meg Obelix orrom meg ilyenek... meg kitaláltak már minden hülyeséget, és mindenki észreveszi hogy nagy, de alapból nem érdekli az embereket. A barátnõm meg imádja. Szóval nyugi, engem is csak haverok szivatnak, más sosem említi, és nem is ítélnek meg miatta:) 21/F
ma 21:26 jajj de van egy tippem, h ki vagy
Egyébként lehethogy vicces, de szerintem a nagyorrú emberek vonzóak. Már mások is észrevették, hogy nekem mindig nagyorrú pasik tetszenek meg :D
Nem lelombozás képpen mondom, és kérlek ne ponzozzatok le, de hasonló helyzetben vagyok, és nem tudtam elfogadni az orrom 15 év alatt sem! Próbáltam, rövidebb ideig sikerült is, de rájöttem, hogy ez az egész önértékelésemet csak is ez húzza le. Szóval plasztikám lesz nemsokára. És emiatt nem érzem magam kevesebbnek senkinél, mégis csak az én testem, és csak magamnak akarok megfelelni.
Én is pontosan így vagyok ahogyan te. A legtöbb vonásom anyukámtól örököltem aki szép nõ volt, kivéve egyet, az orromat, az apukámé. Elölrõl széles, oldalól meg hosszú, ha egy képen meglátom magam oldalról kiszaladnék a világból legszívesebben olyan ocsmány vagyok. Én is gondolkozom az plasztikai mûtéten egyébként. 17/L
Mutass egy képet. Megmondom kell e siránkoznod...
A kérdező hozzászólása: Nem, nem Betti vagyok. Másnak is van ekkora orra? :D Nem hiszem.
Nem baj az, hidd el. Ha lelkiznél még ezzel kapcsolatban, akkor írj!
ha majd túl leszel a pubertás koron, akkor menj el plasztikai sebészhez orrot elég olcsón megcsinálnak, nekem orrsövény-ferdülésem is volt, így háziorvos is adott javaslatot, és 60% kedvezménnyel megúsztam. 27/f
Hallottam már olyat, hogy nem kellett fizetni a mûtétért. Orrsövényferdülés-mûtétként kezelték, ha jól emlékszem. De nem tudom, ezt meg lehet-e még csinálni. Ha ennyire zavar, nem tudom, megtanulsz-e együtt élni vele.
Ilyen vagy, na és? Ha a ''többi szép vonást örökölted'', akkor elismerheted, hogy nem vagy ronda. Lesz olyan fiú, akinek te leszel a legszebb (persze, ha nem a tökéletest várod, mert olyan nincs). Kezdj el odafigyelni a szép, jó tulajdonságaidra is. És ne hagyd, hogy egy ilyen kicsi dolog gátoljon az ismerkedésben. 200kg-s és ezerszer rondább lányok között is vannak boldogok, akik örülnének, ha csak az orrukkal lenne bajuk:)
Múltkor látam egy csajt a neten (pontosabban egy videót) orbitális nagy volt az orra! Aztán elkezdte magát kisminkelni, megmutatta a végeredményt és nem is látszott, hogy nagy!
Fogadd el magad és ne ezzel foglalkozz. Ha akarsz, küldhetsz képet privátban, de én úgy gondolom, hogy aki szeret, az ezzel együtt is szeret. Ha egyébként minden más klappol, akkor ez nem lehet visszatartó erõ szerintem. Legalább is nem nálam. Általában egy lányra ha azt mondom, hogy nem érdekel, az sosem a külseje alapján mondom. Nekem pl személyiségileg nehéz igazán megfelelni. :D
Te vagy az Betti?
En elfogadlak így :) írj!
basszus mennyien vagyunk még így, nagyorrú nõk... nekem is ugyanez a problémám aki meg azt írta, hogy pasi és zavarja a nagy orra, hát...egy férfinál nem gáz a nagy orr, de egy nõnél azért lehet én nem mondom sem azt, hogy fogadd el, sem azt, hogy mûttesd meg, mindegyik mellett szól érv és ellenérv is de a legjobbakat kívánom! :)

A szomszedom ravette a fiamat, hogy dolgozzon az ujonnan alakult "vallalkozasaban" viszont 1 havi beret nem fizette ki, mit tegyek?

Nem akarok beavatkozni, es a fiam azota elköltözött messzire. Viszont mivel nincs itt, ezert ö nem tudja olyan hatasosan ervenyesiteni a jogait. En viszont nem akarok a szomszedokkal veszekedni. Feljelenteni nem tudom, mivel bejelentve nem volt.

Legjobb válasz: Ha veszekedsz, ha nem, arra pénzre keresztet vethetsz. Zsebbõl pénzt vagy megkapsz, vagy nem.

Ha veszekedsz, ha nem, arra pénzre keresztet vethetsz. Zsebbõl pénzt vagy megkapsz, vagy nem.
Ez a szívás...Nem hiszem, hogy bármi jò jár majd neki.
Szomszéd háborút kell indítani.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a valaszokat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!