Találatok a következő kifejezésre: Hogy derül ki, hogy nem (93 db)

A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm részletes válaszod!
Pontosan. Nálunk 2 éve volt, mert gyermektelen nagynéném 85-ben meghalt, és a föld eddig az õ nevén volt. Jó, mi?

Egy 22 éves fiúról hogyan derül ki, hogy meddő? (nem kamu, ma találkoztam egy ilyen sráccal)

Legjobb válasz: Andrológiai vizsgálat után. Vagy vannak bizonyos betegségek amik meddõséget váltanak ki férfiaknál.

Andrológiai vizsgálat után. Vagy vannak bizonyos betegségek amik meddõséget váltanak ki férfiaknál.
Gondolom, h volt valami vizsgálata v mûtétje, ami kiderítette v okozta a meddõség tényét.
Pl. egy orvosi vizsgálatnál derül ki (hímivarsejtek nem megfelelõ minõségûek, vagy van valami más pb.), vagy ha a potenciáljával van gond, akkor maga is tapasztalja.
A kérdező hozzászólása: volt kivizsgáláson, csak gondolom nem úgy derült ki, hogy teherbe akarta ejteni a barátnõjét és nem sikerült neki.

Hogyan derül ki, hogy valakinek a neve nem is az övé?

TV-ben hallani, hogy valakinek nem jó a neve. Ez, hogyan? Hisz ott rögtön beírják a kórházba a gyerek nevét az anyakönyvbe, nem? És azt amit az anya mond. Akkor nem vágom.

Legjobb válasz: A tanulság, hogy mindíg, minden újonnan megkapott, kiváltott igazolványt, okiratot figyelmesen el kell olvasni, hogy minden adat helyesen lett-e leírva.

A tanulság, hogy mindíg, minden újonnan megkapott, kiváltott igazolványt, okiratot figyelmesen el kell olvasni, hogy minden adat helyesen lett-e leírva.
Dédipapámnál volt ebbõl vicces sztori, azóta is mindig mesélik. Az õ anyakönyvében az szerepelt, hogy Vince és leány... Nem is látta/figyelte senki. Valami nagyon nagyon sok év után egy ügyintézésnél tûnt fel a családnak, hogy lányként van anyakönyvezve Vince névvel. :)
Az újszülött adatfelvétele nem sokkal a szülés után, a kórházban történik. Errõl az adatfelvételi lapról kerülnek be az adatok az anyakönyvbe. Ha az anyuka nem olvassa el figyelmesen, amit aláíratnak vele, már egy elírás miatt is becsúszik a hiba. Nekem a kisbabám születési dátumát írták el (igaz, csak 1 nappal). Akkor jöttünk rá, amikor az anyakönyvi kivonatot kiváltottuk. Akkor még lehetett volna módosítani, de babonából nem tettük. Persze más a helyzet egy névelírás esetén.
Nálunk meg a Bátori/Báthory/Báthori az örök téma (nagymamáméknál). Egyik testvér anyakönyvében így, a másikéban úgy. Nagymaám anyakönyvében pl. Báthory van, de anyukám anyakönyvében anyja nevénél meg már Bátori.
A vezetékneveket szokták elrontani általában. Anyukámnál is volt valami ilyesmi ügy. Nem tudták eldönteni, hogy hogy van helyesen a neve. Hajdu vagy Hajdú?
Talán elírják.


Rettenetes sztori, bárkivel megtörténhet. : Mi van olyankor, ha használt autó vásárlás után derül ki hogy nem egyezik az alvázszám?

Egy ismerősöm vett autót, egy budapesti autópiacon, ahol készséggel segítettek az átíratást lebonyolítani. eredetiségvizsgálat stb. minden rendben volt, most hogy lejárt a műszakija vitte a régi jól bevált helyre és ott pár perc után félre hívták, hogy azonnal menjen haza mert nem egyezik az alvázszám... tehát a kocsi lopott és neki most ki kellene hívja a rendőrséget...csak azért nem teszi, mert jól ismerik egymást...szegény nagyon maga alatt van, elment a piacra akinél vette a kocsit azzal védekezett akkor minden stimmelt... ilyenkor mi a teendő?

Legjobb válasz: Ilyenkor a féllegális verzió, hogy megfenyegetni az autóneppert, hogy azonnal megy a rendõrségre ha nem csinálják rögtön vissza az egészet. A legális verzió, hogy bejelenti a rendõrségen de akkor el fogják kobozni a nyomozás idejére az autóját...

Ilyenkor a féllegális verzió, hogy megfenyegetni az autóneppert, hogy azonnal megy a rendõrségre ha nem csinálják rögtön vissza az egészet. A legális verzió, hogy bejelenti a rendõrségen de akkor el fogják kobozni a nyomozás idejére az autóját...
Az ismerõsödnek rohadt nagy mázlija van hogy félre hívták és elmondták neki hogy menjen haza, minthogy rendõrségi ügy legyen belõle. Persze az eladó volt a ludas mert õ tuti hogy csalással csinálta meg az eredet vizsgálatot meg minden, ilyet nem szabad rájuk bízni, de kitudta hogy ez lesz. A rendõrségen ezt bejelentheti csak mivel ez már 2 éve volt a vásárlás így elõbb kellett volna. Most ha ezt bejelenti akkor csúnyán megszívhatja majd, mert a kocsit elkobozzák egy jó idõre. Ilyenkor tényleg azt kell hogy az alvázszámot le kell koptatni amennyire csak lehet így igaz többe kerül de az fog belekerülni hogy ezért meg ezért nem olvasható le így megúszhatja. Sajnálom hogy ez történt.
Nekem azért kissé furcsa a történet! Már két éve is be kellett küldeni az adatokat egy központi gépbe, fényképpel együtt. Nem is adnak már papírt az eredetiség vizsgálat eredményérõl, minden az okmányirodai gépeken van! Vitás esetekben bizonyára mód van visszaellenõrizni a két évvel ezelõtt beküldött adatokat, és ha valami nam stimmel akkor ráhúzni a vizeslepedõt arra, akki csinálta a vizsgálatot!
Egyszerû: ki kell köszörülni az alvázszámot a motorból. Eredetvizsgán mûszakin a következõt írják be alvázszám helyett: természetes elhasználódás miatt olvashatatlan. Mindenki ezt csinálja! Természetesen illegális.
Miért lenne lopott????? új motor van benne és nem papírozták át. Sósavval kenegesd a nem egyezõ számokat és caffogjon a rozsda a blokkon így a mûszakin beírják olvashatatlan motorszám...Mindenki így csinálja.
Ja, és az autóvásárlás elsõ-számú szabálya, hogy magyarországon kereskedõtõl NEM szabad autót venni...
" Egyszerû: ki kell köszörülni az alvázszámot a motorból. Eredetvizsgán mûszakin a következõt írják be alvázszám helyett: természetes elhasználódás miatt olvashatatlan. Mindenki ezt csinálja! Természetesen illegális." Teljesen mûködõképes módszer. Nekem elhiheted. Egy-két autó már megfordult a kezem alatt. (törött Passat stb)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, megyek és elmondom neki, tudjátok elmúlt 60 éves a bácsi s csak arra vette a kocsit, hogy ki tudjon járni a hobbira, már a biciglizés megterhelõ volt neki... hogy fog örülni:) )))))
A kérdező hozzászólása: :O komolyan?????? ilyen létezik?és ez elfogadott ???
A kérdező hozzászólása: bocsi de azt elfelejtettem írni, hogy a vásárlás két éve volt... ilyenkor mit tegyen? az eladó simán a képébe vágta, hogy amikor megvette az eredetiség rendben volt... !!!!
Ne keverjük a szezont a fazonnal....ezt egy-két válasz adónak mondom...az alvázszám, és a motorszám nem ugyanaz!! Így neten nehéz ügy, de keresni kell egy hozzáértõ embert...Dél Alföldön segítek...

Az hogy derül ki hogy 2 ember nem összeillő? Nem lehet közös babájuk?

Nem tudom hogy hívják amikor a n? szervezete megöli a spermákat? Van ilyen? Hogy vizsgálják és mit?l van?

Legjobb válasz: Immunológiai eredetû meddõség a neve. Elõfordul, de nem túl gyakori meddõségi ok. A meddõségi kivizsgálás után amikor már minden más lehetséges okot kizártak akkor szokták ezt vizsgálni. (akció után kell menni, és azt nézik, hogy meddig jut el a sperma nõ szervezetében)

Immunológiai eredetû meddõség a neve. Elõfordul, de nem túl gyakori meddõségi ok. A meddõségi kivizsgálás után amikor már minden más lehetséges okot kizártak akkor szokták ezt vizsgálni. (akció után kell menni, és azt nézik, hogy meddig jut el a sperma nõ szervezetében)
Kedves utolsó! Mit akartál írni? Az, hogy az egyik fél rh negatív, a másik rh pozitív nem kizáró oka a teherbeesésnek! A fiam az élõ példa! Régebben olvastam egy cikket, miszerint ellenanyagot termelhet a nõi test a férfi spermájával szemben. Az okot, ami miatt ez kialakul, nem tudom pontosan, inkább nem írok hülyeséget. Viszont kezelésnek több hónapos szexmentességet javasoltak, amíg a nõ szervezet "elfelejti" a tévesen rögzült reakciót. Lehet, hogy ez orvosilag nem állja meg a helyét, mert nem egy túl gyakran hangoztatott elmélet. Ha kérdésed vagy problémád van ez ügyben keress fel hozzáértõ szakorvost, akivel el lehet errõl beszélgetni. Sajnos létezik egy olyan immunológiai betegség, ami a magzatra veszélyes. Ez azonban a nõ saját betegsége, független a partnertõl, és úgy tudom a teherbeesést nem befolyásolja.
Szerintem ha már voltál terhes, nem kell emiatt aggódnod.
Kedves kerdezo es 12:52-es valaszado. En ugy tudom, hogy ez a fajta meddoseg ugy alakul ki, hogy valahogyan a no veraramlataba bekerul egy sperma. A no vere ugy erzekelik mintha egy idegen test lenne es elkezdik ellene termelni az ellenanyagot, hogy elpusztitsak. Innettol kezdbe a no szervezete ellenanyagot termel es a spermat idegen testnek tekinti amit meg kell olni. Ilyenkor mar eleg az is, ha a sperma a meh akkar a huvely nyalkahartyajaval erintkezik mar felismeri a no teste es elkezdi termelni ellene az ellenanyagot. En igy tudom. De ez tenleg nagyon de nagyon ritka. Itt valamelyik nap irt egy nagyon erdekes valaszt egy valaszolo (mar nem emlekszem a kerdesre) de a lenyege az volt, hogy neki ugy sikerult teherbe esnie, hogy lekapott egy virust (natha) es az imunrendszere annyira legyengult, hogy igy nem tudta elpusztitani a spermat. :)
Az elsõ amin kiderülhet hogy nem lehet közös baba az a vér, mondjuk ha mindkettõtöknek B a vércsoportja de az eggyik negatív és a másik pozitiv az már vérösszeférhetetlenség.
A kérdező hozzászólása: Ha már voltam egyszer terhes a páromtól akkor biztos nincs ilyen immunológiai meddõségem? Vagy az közbe is kialakulhat? Mert ilyen vizsgálaton még soha nem voltam.

Miért csak a 9. oldalon derül ki, hogy nem általában az "egyetemisták"-ról van szó, hanem csak néhány HÖK-ösről? Miért csak akkor lett fontos a lapnak, hogy mennyit keresnek a HÖK-ösök, amikor a kormány ellen tiltakozni?

Közpénzb?l megy a fideszes propaganda? A pécsi városi újság címlapja, amit a HírTV-s Kapitány Gergely vezetése alatt áll...Az pedig nem zavarja a lapot, hogy Hoffmann Rózsa másfélmilliós fizetés mellett közli az alig százezer felett keres? tanároknak, hogy a krétát is vehetnék ?k?

Legjobb válasz: Tudom téged az oktatás érint. De én beleütközöm ilyen visszásságokba az egészségügy a vallás a bíróságok és a sajtó területén is. 98-óta mióta ez az agresszív uralkodó osztály zsarol hol kormányon hol ellenzékben csak arra vártak hogy 2/3-addal ne legyen a hatalom és a pénz elõtt akadály. De hol marad Magyarország?

Tudom téged az oktatás érint. De én beleütközöm ilyen visszásságokba az egészségügy a vallás a bíróságok és a sajtó területén is. 98-óta mióta ez az agresszív uralkodó osztály zsarol hol kormányon hol ellenzékben csak arra vártak hogy 2/3-addal ne legyen a hatalom és a pénz elõtt akadály. De hol marad Magyarország?
Szerintem azért ez az elõbbi egyértelmû, talán ennyire azért nincs pofájuk hülyének nézni az embereket, (dehogynem) hogy mindent egyetemistát multimilliomosnak állítsanak be. Mi másból? Saját zsebbõl? :D Ez Magyarország.
Sajnálják azt a 175 ezret, mikor az õ képviselõjük ennek dupláját, ha nem tripláját kapja a parlamenti alvásért? Szerintem is sok mondjuk, de én átlagpolgár vagyok, nem politikus, én beszólhatok. Szánalmas emberek.

Mennyi idő alatt derül ki hogy "nem bírja" a tejalapú anyatejpótló tápszert, pépet?

Pótlásként a doki HA-s tápszert írt fel, kérdeztem hogy miért, azt mondta hogy ez a bevett szokás.Mivel kisfiam 4 hónapos délelőttönként már bevezetném neki a tejpépet,de HA jelzésű igen kevés van.Elméletben semmi nem indokolná a hypoallergén tápit. Tegnap óta nem HA-s adom neki, hanem a DM-bio tejalapú tápszerét, azt mondják hogy ekcémás lesz tőle a baba bőre ha nem bírja.Semmi bajunk sincsen,nem piros sehol,jókedvű baba! Csupán azért nem szeretném megfosztani a gyerekemet a több íztől,mert HA-s tápszer a "bevett szokás". Értékelem a doki óvatosságát,de akkor senki nem eszik mást csak HA-s cuccokat hogy nehogy baj legyen?!

Legjobb válasz: Nekünk is HA-t irt fel. BEBA PRO HA, nekem is azt mondták ez a bevett szokás. 4 hónapos kora óta nem HA-t kap, mivel már nem izlett neki. Mi Babydream-osat eszünk. 6 hósak leszünk 4.-én, eszik már gyümit, tejpépet, fõzit. HA-s tejpépek nemigen vannak, csak egyet láttam a Milupát,de nem ehet mindig egyféle izt. Szerintem mindenki kitapasztalja a saját babájának mi a jó. Nekünk sincs semmi bajunk tõle.

Nekünk is HA-t irt fel. BEBA PRO HA, nekem is azt mondták ez a bevett szokás. 4 hónapos kora óta nem HA-t kap, mivel már nem izlett neki. Mi Babydream-osat eszünk. 6 hósak leszünk 4.-én, eszik már gyümit, tejpépet, fõzit. HA-s tejpépek nemigen vannak, csak egyet láttam a Milupát, de nem ehet mindig egyféle izt. Szerintem mindenki kitapasztalja a saját babájának mi a jó. Nekünk sincs semmi bajunk tõle.
Szia! Nekem is Ha tápis és lassan 5 hónapos lesz. Én a lehetõ legrosszabbat tettem..:S Adtam neki tejpépet. Kb a 4. alkalom után nagyon durván vörös ekcémás lett szinte mindenhol. Abbahagytam kentem és napok alatt elmúlt. 1-2 nagyon halvány dolgot mintha láttam volna a 2. alkalom után is mikor fürdettem, de mire bekentem a pantenolt is tartalmazó arckrémével utána már nyomát se láttam. Máig se vagyok benne biztos, hogy egyáltalán látszódott. Ha-t csak gyógyszertárba lehet venni tudtommal. Viszont azt kevesen szeretik. Nagyon lelkiismeret furdalásom van. Ráadásúl utána kaptan Sinlac-os kis tájékoztatót amiben le van írva, hogy a hippoallergén hozzátáplálás mirõl szól... ha hamarabb tudom én nem adtam volna neki. Anyósom hozott egy doboz hipp-es barackosat én addig azt sem tudtam, hogy létezik. Bár hajítottam volna ki:(
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Igen én is az mellett vagyok h minden baba más kell tapasztani mi a jò.Második válaszolò akkor ezek szerint holnapra ha mem pirosodunk be nem fogja bántani mint babòkádat :-(
A tejallergia van, hogy csak két hét után jelentkezik. HA-s tápoknál mivel félig lebontva van benne a fehérje, van, hogy késõbb. Van amikor a testsúly stagnálásán, vagy éppen a fogyáson kívül nincs más tünet. Persze lehet elõbb is tünet, mint hasmenés, kiütések esetleg száraz ekcémásodó bõr.

Miből derül ki, hogy nem eredeti?

Vettem neten egy converse dorkót, ami teljesen fekete csak az embléma fehér rajta. Szeretném, ha megmondanáok, hogy mit nézzek meg rajta, mib?l derülhet ki egyértelm?en, hogy nem eredeti.

Legjobb válasz: Nézd meg, hogy a Converse, Chuck Taylor, All Star rajta van-e és ha igen, akkor jól van-e írva. A cipõfûzõkarikákat nézd meg, hogy masszívak-e. Az új converse-k orra kicsit felfele áll és ha van a csillag alatt egy bekarikázott R betû akkor eredeti :)

Nézd meg, hogy a Converse, Chuck Taylor, All Star rajta van-e és ha igen, akkor jól van-e írva. A cipõfûzõkarikákat nézd meg, hogy masszívak-e. Az új converse-k orra kicsit felfele áll és ha van a csillag alatt egy bekarikázott R betû akkor eredeti :)
utolsónak. NEM MINDEGYIK CONVERSE-N VAN R BETÛ A CSILLAG ALATT!!!!! CSAK AMI AMERIKAI.DE MÉG AZOKON SEM AZ ÖSSZESEN!:D AZ A LÉNYEG, HOGY A MÁRKA JELZÉS RENDESEN, HIÁBTLANUL RAJTA LEGYEN, MINT AZ OLDALÁN MINT A CIPÕ SARKÁNÁL ÉS, HOGY NE LEGYEN SEMMILYEN[eerre nagyon figyelj!]HIBA AZ OLDALÁNÁL, SÕT SEHOLSEM!!:) de ha nem vagy benne biztos akkor vizsgáltasd meg:)
a nyelvét nézd meg, ha az van irva hogy made in usa akkor eredeti, ha más, akkor hamisitvány
Nem lesz semmi baj.Csak fölösleges volt a kezelés.

Mikor derül ki, hogy gyes mellett hány órás munkát vállalhatok január 1-től? Ha én a 2. babával tgyáson leszek áprilistól, akkor az 1. gyerek után a férjem még igényelheti a gyest amíg be nem tölti a 3. évét (mármint a gyerek)?

Emlékszem, volt valami hasonló kérdés itt, de sehol sem találom.

Legjobb válasz: Szia! A parlament dec. 20-i ülésére van elõirányozva a zárószavazás, tehát legkorábban akkor derül ki, hogy mi is lesz.

Szia! A parlament dec. 20-i ülésére van elõirányozva a zárószavazás, tehát legkorábban akkor derül ki, hogy mi is lesz.
Egy családba egy juttatás jár tehát ha tgyáson vagy nem lehet a férjed gyesen.
igen, a szavazás után megtudod. szinte biztos, hogy megszavazzák, úgyhogy szerintem mindenki számolhat azzal, hogy januártól max 4 órában lehet gyes mellett dolgozni. És: nem, nem kaphattok egyszerre gyes-t és gyed-et(vagy tgyást). Egy háztartás, egy ellátás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat.
Annyit módosítanék, hogy a tervezet heti 30 óra, azaz 5 napos munkahét esetén 6 óra napi munka lesz megengedve.
Bocs, hogy belekérdezek, de hátha tudja valaki. Akkor vállalkozni nem is lehet? Mert az ugyebár 8 órás. Vagy ki mondja meg majd, hogy mennyit dolgozok? Ja, és ugyanúgy a gyerek egy éves korától érvényes ez a változás, mint eddig?
A gyesre érvényes.Tehát a gyerek egy éves korától.Miért ne lehetne vállalkozni?Saját cégben annyira jelented be magad, amennyire akarod.Saját cégben bejelentés nélkül annyit dolgozol, amennyit akarsz.Mármint órára.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!