Találatok a következő kifejezésre: Hogy derül ha valakinél (3 db)

Ha valakinél szülés közben derül ki, hogy császározni kell, de nem engedi, akkor mi történik?

A kérdés elméleti, csak egy ismer?ssel vitatkoztunk ezen.

Legjobb válasz: 24.héttõl jogilag a magzat is ember. Ekkor a császárba nem kell beleegyezni. Az orvos nem csak az anya, de a babaéletéért is felelõs. Meg fogják császározni, ha orvosilag indokolt. Max. szedálják, ha ellenáll. A gyermek életéért is küzdenek. De biztosan nem császároznak feleslegesen! Az anya életébe is bele kerülhet, ha ellenáll!

24.héttõl jogilag a magzat is ember. Ekkor a császárba nem kell beleegyezni. Az orvos nem csak az anya, de a babaéletéért is felelõs. Meg fogják császározni, ha orvosilag indokolt. Max. szedálják, ha ellenáll. A gyermek életéért is küzdenek. De biztosan nem császároznak feleslegesen! Az anya életébe is bele kerülhet, ha ellenáll!
Tekintsük csak az anyát: életmentõ beavatkozásokhoz nem szükséges a páciens beleegyezése. Félkómás beteget sem kérdezek meg arról, hogy ha leáll a szíve, újraéleszthetem-e (eü-s vagyok). Meg fogják tenni, ami ahhoz kell, hogy túlélje, még ha ez a császár is. Nincs beszámítható állapotban, innentõl kezdve eleve nem tiltakozhat. Orvosilag megoldják, hogy meg tudják csinálni. Amúgy igen, a baba életéért is küzdenek az orvosok.
Ezt pontosan nem tudom megmondani Neked.17 óra vajúdás után édesen csengõ szavak voltak, éjjel 1 órakor:Katika, akkor most mûtjük, mert ez így simán nem jön össze.Gerinces érzéstelenítést kaptam. Ha sürgösségi császár, akkor altatnak. Azért az, hogy valaki ellentmondjon az orvosnak, felülbírálja a döntését nagy bátorságra vall.
Bocsánat az offért, de nem minden sürgõsségi császárnál altatnak. Ha ilyen eset áll fent, nincs az anyának döntési joga, hogy õt márpedig nem fogják megcsászározni.
ha nem engedi akkor is megcsinálják én rettegek hogy ha császárra kerülne sor, ébren kéne maradnom egy rémálom lenne ahogy kotorásznak bennem, arréb fötrik a beleimet meg a szerveimet egyszer mûtöttek a hátamról anyajegyet, kaptam érzéstelenítõt és fájdalmat nem, de a kaparást, vágást, matatást éreztem. a vágás hangja egyszerûen kikészít félnék hogy valamit elszúrnak és érezném ahogy tekergetik ott a beleimet meg vágnak, varrnak attól is félek hogy elböknek valamit és örökre lebénulok vagy hogy nekem is nyitott gerincem van csak nem tudok róla és akkor örökre megnyomorodok elég sokat fáj azon a részen a hátam amúgy is attól is félek hogy sohatöbbé nem lesz olyan a hasam, az alap hogy nem emelhetnék utána semmit, de ami mégrosszabb (egy ismerõssel történt) hogy nem bír évek elteltével se kocogni, sportolni mert állandóan húzódik neki a heg és szét is jött neki anno szóval sokmindentõl félek, de csak lesz valahogy :) én könyörögnék altatásért, de ha nem engednék, legalább egy füldugót kiharcolnék
A kérdező hozzászólása: Megkérdezhetem, milyen gerincproblémád van? Nekem enyhébb nyitott gerincem van, szintén az ágyéki szakaszon, kb fél centis a rés. 15 évesen fedezték fel, akkor mondták is, hogy emiatt császárral fogok szülni - de ezt majd, ha aktuális lesz, ismételten megnézetem egy szakorvossal. De ez például ellenjavallat lehet az epidurállal szemben?
Én gerincérzéstelenítõt kaptam, és nem éreztem sem a vágást, sem a varrást. Azt éreztem, hogy kotorásznak bennem, de az sem volt rossz, csak fura. Hallani nem hallottam semmit, mert beszélgettünk az anesztessel. Semmi pénzért nem mondtam volna le arról, hogy hallhattam felsírni a lányunkat. Nehéz volt utána emelni, de csak a heg miatt. Persze akinek az egészsége nem engedi, annak marad az altatás.
Oh, sajnos elég sok minden. Túlságosan ki van egyenesedve a gerincem, van szûkület (és ott pl. az MRI szerint megtörik a gerinc (pontosabban maga a velõ kb. ott ér véget, és az, illetve a további idegfonatok), van sérv, csigolyatörés, mind ugyanazon a részen, szóval elég összetett a probléma. Anatómiailag a tût csak nehezen lehet beszúrni. A nyitott gerincet sajnos pontosan nem tudom, gondolom függ a pontos helyétõl, súlyossági fokától, szerintem az aneszteziológus dönti el, vállalja-e.
Elsõ kérdésre: ha az anya ellenáll, leszedálják, hisz nem életmentõ beavatkozásról beszélünk. Ilyenkor nincs döntési lehetõsége. Második: Ha császár, akkor általában megbeszélhetõ az orvossal, hogy altassanak-e. Engem pl. altatni fognak, ha császározni kell, mert ágyéki gerincszakaszon (ott, ahova adnák) van pár betegségem, ami nehezíti az érzéstelenítõ beadását, és nem szeretném végigélni, amit a testvérem (8-szor próbálták beszúrni neki, pedig a csontozata alkalmatlan rá, mire leszakadt a dúrazsákja, és csak a szerencsének köszönheti, hogy helyrejött).
A kérdező hozzászólása: Kívülállóként a hátam szurkálás tûnik rosszabb opciónak (a fogorvosnál is elég rosszul élem meg az érzéstelenítõt, egyfajta tûfóbia), de nem tudom megjósolni, hogy terhesség után éppen hogy vélekednék.
OFF: A nagy tût a gerincedben nem érzed, elõtte adnak helyi érzéstelenítést. Semmi extra, olyan mintha a fogorvos adná... Azért abba gondolj bele, sztem AZONNAL szeretnéd látni a gyerekedet, amikor megszületik, nem akarnád végigaludni amikor felsír!! Én a császár elõtt majdnem elájultam mikor lefektettek (vena cava szindrómám volt terhesen), és mikor kezdett sötétedni a világ az elsõ pánik szerû gondolatom az volt, hogy most elvesztem az eszméletem és lemaradok az egészrõl! Iszonyú rémisztõ pár másodperc volt! De kaptam gyógyszert és végig élhettem a babám "születését". Legalább így, ha természetesen nem...
A kérdező hozzászólása: A kérdés miatt belegondoltam, hogy ha odakerülök, én mit tennék. Háát, az érzéstelenítéstõl a jeges félelem kerülgetne (tûvel gerincen szúrnak, ami eleve a legvastagabb idegköteg a testemben). Az altatástól nem félnék, altattak már, pont úgy ébredtem utána, mint bármelyik reggel, még rosszul se voltam.
:) ), pedig egyik sem fáj, mindkettõben volt részem.
A kérdező hozzászólása: Tényleg, olyan létezik, hogy valaki gerincérzéstelenítés helyett altatást kér és meg is teszik? Még terhes se voltam soha, de a gerincérzéstelenítés nagyjából úgy hangzik nekem, mint a körömletépés.
Off, de szóba került az érzéstelenítés-altatás. Unokatesómat azért altatták, mert nagyon alvadt a vére, emiatt nem kaphatott volna sem epidurált, sem pedig spinális érzéstelenítést. És igen, életveszély, egészségkárosodással járó állapot esetén nem fogják megkockáztatni az orvosok, hogy elállnak a császártól a páciens kérésére, mert a feladatuk a gyógyítás és ha ezt nem teljesítik, börtönbe kerülhetnek. Én sem szeretném, ha felvágnák a hasamat meg láttam császármetszésrõl fotókat és nagyon durva, de ha ez kell ahhoz, hogy a baba és anyuka egészségesek maradjanak szülés után is, akkor kell és kész.

Lehet valami következménye annak, ha valakinél későn derül ki, hogy allergiás?

Legjobb válasz: Kérlek, kissé pontosítsd a kérdést, mert nem egyértelmû, legalábbis számomra. Én allergiás vagyok, szénanáthám van. Tavasszal két hónapon keresztül borzalmas állapotban vagyok. A kezeletlen allergia (az effajta) átcsaphat asztmába, nekem majdnem ez történt. Az is vele jár, hogy legyengül a szervezet és más bajok is könnyebben beszúszhatnak. Pontosan milyen allergiára gondolsz? Ha valamire gyanakodsz, érdemes elmenni allergiavizsgálatra menni, ott pontosan kimutatják, mire vagy allergiás. Minél elõbb megtudod, annál hamarabb lehet kezeltetni és felkészülni rá.

Kérlek, kissé pontosítsd a kérdést, mert nem egyértelmû, legalábbis számomra. Én allergiás vagyok, szénanáthám van. Tavasszal két hónapon keresztül borzalmas állapotban vagyok. A kezeletlen allergia (az effajta) átcsaphat asztmába, nekem majdnem ez történt. Az is vele jár, hogy legyengül a szervezet és más bajok is könnyebben beszúszhatnak. Pontosan milyen allergiára gondolsz? Ha valamire gyanakodsz, érdemes elmenni allergiavizsgálatra menni, ott pontosan kimutatják, mire vagy allergiás. Minél elõbb megtudod, annál hamarabb lehet kezeltetni és felkészülni rá.
Fokozatok vannak: - gyenge tünetek: ilyenkor még nem szokott kiderülni, hogy ez allergia. - erõs tünetek: ilyenkor megy (jó esetben) allergia-vizsgálatra az illetõ. - komolyabb sérülések (ha mégse ment). Ezek már sok hónap (vagy évek) alatt gyógyulhatnak. - halál. ...te hol tartasz?
A kérdező hozzászólása: Hát én most ott tartok, hogy nagyon sokat fújom az orrom és viszket is meg tüsszögök is fõként így nyáron. Sajnos munka mellett nem nagyon van idõm elmenni allergiavizsgálatra, ezért kérdeztem, hogy ha nem foglalkozom vele akkor lehet-e bajom belöle. köszi
Egy súlyos, nem kezelt légúti allergia a késõbbiekben asztmához is vezethet sajnos, érdemes elmenni vele orvoshoz!

Hogy derül ki, ha valakinél ellenanyagot találnak és mi van a papiron feltüntetve?

Legjobb válasz: Szia! Számomra nem világos a kérdés,hogy milyen ellenanyagról kérdezel.

Szia! Számomra nem világos a kérdés, hogy milyen ellenanyagról kérdezel.
Nyilván negatívós a kismama vércsoportja! Nem?
Ellenanyag identifikált, azaz azonosítható.Ha A szülõk vércsoportja, ill Rh-ja eltérõ, anya negatív, míg apa pozitív. Remélem segítettem.Szia
Én A RH pozitív vagyok, és az ellenanyag amit találtak, az ANTI CW. Állandóan kontrollálni kell, hogy ott van-e még. 2 hetes kismama.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!