Találatok a következő kifejezésre: Hogy derül ha (193 db)

Terhességem elején normális, hogy nagyon fáj a derekam, ha pl le akarnék hajolni felszisszenek a fájdalomtól?

Ez második baba lesz és az elozonél ilyesmi csak egy strapás nap vegen volt kb 28. Héttol! Valakinek hasonló? Lehet, hogy azért van máris a derékfájás, mert az elsö gyerekünk meg viszonylag kicsi és még ot is emelgetni kell?

Legjobb válasz: Lehet, persze. Hormonok és minden egyéb... Mensesnél is fájdogálhat a derekunk, hát még akkor, mikor a terhesség elején borul a teljes hormonháztartás. Egyébként nem kéne, hogy emelgesd "nagyobb" gyerkõcöt... Ha már tud járni, próbáljátok megoldani, nehogy baj legyen a vége...

Lehet, persze. Hormonok és minden egyéb... Mensesnél is fájdogálhat a derekunk, hát még akkor, mikor a terhesség elején borul a teljes hormonháztartás. Egyébként nem kéne, hogy emelgesd "nagyobb" gyerkõcöt... Ha már tud járni, próbáljátok megoldani, nehogy baj legyen a vége...
Nekem 4-6 héten folyamatosan leszakadt a derekam, minden mozdulatnál figyelnem kellett. Fõleg hogy munkahelyen nem tudják még, és volt hogy elfintorodtam, vagy felszisszentem, mikor belenyilallt. 8. hetes vagyok, pár napja tûnt fel, hogy szinte teljesen elmúlt, alig érzem :)
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat. Nem hormonalis fajdalomra gondoltam, nem menstruacios gorcs szeru, hanem inkabb mint a masodik valaszolo irta rendes derekfajas, mozgasnal erzem de nagyon. A nagyobbik tud jarni, de pl meg kisagyban alszik, onnan is ki kell venni, betenni, stb stb, nem lehet megoldani, hogy ne emelgesse az ember. :)

Ha valakinek nem lehet babája, hogy hogy derül ki? És mitől lehet?

Legjobb válasz: Csak orvosi vizgálatokkal derül ki.Álltalában veleszületett rendellenesség miatt,elzéródások miatt,amit okozhat többszöri erös felfázás,gyulladások,fertözések.De ilyenen ne is gondolkozz.Csak mindíg pozitívan. 38hetes kismama.

Csak orvosi vizgálatokkal derül ki.Álltalában veleszületett rendellenesség miatt, elzéródások miatt, amit okozhat többszöri erös felfázás, gyulladások, fertözések.De ilyenen ne is gondolkozz.Csak mindíg pozitívan. 38hetes kismama.
Sokminden lehet. Gond lehet a peteéréssel, a petevezetõvel, a méhhel, a hormonokkal, a párdoddal. Sok-sok orvosi vizsgálattal derül ki. Általában veled születik, ritán alakul ki "menet közben".

Mit gondoltok erről a csizmáról? Kényelmes lehet? Sokat sétálnék benne, nem tenné tönkre a derekamat, lábamat? Azt mondják, hogy jobb ha van egy kis sarok, mintha teljesen lapos.

http://www.google.hu/imgres?q=s+oliver+csizma&start=147&um=1..

Legjobb válasz: Nekem nem tetszik ez a csizma, nem a stílusom. Viszont az igaz, ha van egy minimális sarka a zárt lábbelinek vagy meg van emelve, egészségesebb. Nekem volt egy átmeneti csizmám, aminek csak talpa volt, a sarkánál picit megvastagítva. Irtó kényelmetlen volt járni benne, soha többet nem veszek olyat. Hogy azt már ne is említsem, hogy a sarka fölött szakadt szét hátul, mert ahogy léptem, a lábam azt a részét erõltette... Ha már 1,5-2 centivel magasabb a sarka, mint a többi része, az már bõven jó.

Nekem nem tetszik ez a csizma, nem a stílusom. Viszont az igaz, ha van egy minimális sarka a zárt lábbelinek vagy meg van emelve, egészségesebb. Nekem volt egy átmeneti csizmám, aminek csak talpa volt, a sarkánál picit megvastagítva. Irtó kényelmetlen volt járni benne, soha többet nem veszek olyat. Hogy azt már ne is említsem, hogy a sarka fölött szakadt szét hátul, mert ahogy léptem, a lábam azt a részét erõltette... Ha már 1, 5-2 centivel magasabb a sarka, mint a többi része, az már bõven jó.
Kényelmesnek tûnik, de szerintem borzasztóan csúnya.
Egyetértek az elõzõ hozzászólóval, semmi bajod nem lesz ettõl :)
A kérdező hozzászólása: Kb 5cm a sarka
Nekem tetszik. A magassággal nincs gond, viszont ha érzékeny a sarkadon a bõr, feltörheti, úgy látom elég kemény a sarkánál. De ha nem vagy az a fajta, hogy minden feltör, akkor jó lesz.

Mi történik ha nem adatom be a gyerekemnek a kötelező védőoltásokat? Hogy derül ki? Ha kiderül jönnek utánam hogy adassam be? És mi van ha nem azokban az időpontokban kapja meg, ami elő van írva?

Félreértés ne essék,a lányom 18hónapos,és be van oltva,csak kíváncsi vagyok!

Legjobb válasz: a védõnõnek le kell jelentenie az ÁNTSZ felé, hogy milyen dátummal milyen számú oltóanyagot kapott a gyermeked. Gondolom az ÁNTSZ keresne meg, ha nem lenne beoltva. Volt is valami per ezzel kapcsolatban, ott a szülõket ha jól rémlik pénzbírságra ítélte a bíróság, mert kötelezõ beadatni bizonyos védõoltásokat.

a védõnõnek le kell jelentenie az ÁNTSZ felé, hogy milyen dátummal milyen számú oltóanyagot kapott a gyermeked. Gondolom az ÁNTSZ keresne meg, ha nem lenne beoltva. Volt is valami per ezzel kapcsolatban, ott a szülõket ha jól rémlik pénzbírságra ítélte a bíróság, mert kötelezõ beadatni bizonyos védõoltásokat.
A kötelezõ védõoltásokat azért találták ki, hogy megelõzzék a (régebben) gyermekek között dúló sokszor halálos vagy súlyos szövõdményekkel járó járványokat. Ha nem oltatná be egy anyuka a gyermekét csak vele tolna ki, mert õ megbetegedne míg a többi gyermek (mivel a védõoltás által immunitást szerzett) nem. Szerintem bármikor be lehet adni ezeket a védõoltásokat, a védettség meg lesz, csak késõbb már azért nem érdemes(pl.felnõtt korban), mert akkor már az immunrendszer annyira "bejáratott", hogy a kórokozó által okozott betegség lefolyása enyhébb lesz, nem okoz halált. Szerintem hatóságilag büntethetõ ha a kötelezõ oltás beadását megtagadja a szülõ. Pár éve nagy port is kavart egy ilyen eset, fel is voltak háborodva a szülõk.
A védõnõ tartja nyilván, hogy a körzetében mikor melyik gyereknek kell beadnia az aktuális oltást. Ha esetleg nem mész magadtól, mert elfelejted, értesít. Büntetendõ cselekmény, ha nem adatod be a gyereknek, mert a törvény szerint ezzel veszélyezteted. Az idõpontokban lehet csúszkálás, pl. ha a gyerek beteg, nem fogják oltani, amíg meg nem gyógyul. De a szülõ önkényesen nem kérheti, hogy mondjuk hónapokkal, évekkel késõbb oltsák a gyereket.
Legkésõbb akkor derül ki, amikor közösségbe megy a gyerek, mert vagy elkérik az oltási könyvét, vagy a védõnõtõl kikérik az adatokat. Ha nincs meg a kötelezõ oltások közül akár egy, nem mehet közösségbe. Az említett anya-apa pedig a pénzbírságon túl két évet kaptak, de felfüggesztve.

Mit tegyek, ha útépítésen vagy építkezésen szeretnék dolgozni segédmunkásként, hol lehet ilyenekre jelentkezni, és hogyan választják ki az embereket, hogy derül ki, hogy alkalmas vagyok-e (elegendõ a jó erõnlét, vagy van valamilyen próbamunka? )

Legjobb válasz: van amit neten hirdetnek van ahova ismerõs segíthet bejutni, de a helyszínen is meg lehet kérdezni, csak erõnlét kell, próbamunka van végül is... ha látják hogy nem bírod, nem csinálod stb. elküldenek !

van amit neten hirdetnek van ahova ismerõs segíthet bejutni, de a helyszínen is meg lehet kérdezni, csak erõnlét kell, próbamunka van végül is... ha látják hogy nem bírod, nem csinálod stb. elküldenek !

Hogyan derül ki ha lehallgatják a telefont, ill. mit lehet ellene tenni?

Legjobb válasz: Ha beszélsz valakivel akkor visszhangzik. Hát védekezni esetleg úgy h kiveszed az akksit :D Persze akkor már mind1 ha nem is lenne:D

Ha beszélsz valakivel akkor visszhangzik. Hát védekezni esetleg úgy h kiveszed az akksit :D Persze akkor már mind1 ha nem is lenne:D

Ha úgy adnak el nekem kutyát, hogy ivartalanítanom kell, de nem teszem meg, akkor mi van? Hogy derül ki?

Legjobb válasz: Le ellenõrzik. Azt hiszem, ha csippes, akkor a rendszeren (petvetdata) keresztül meg tudja nézni a tenyésztõ, hogy volt e ivartalanítása, de nem vagyok benne biztos.

Le ellenõrzik. Azt hiszem, ha csippes, akkor a rendszeren (petvetdata) keresztül meg tudja nézni a tenyésztõ, hogy volt e ivartalanítása, de nem vagyok benne biztos.
Nekünk a macskát kellett ivartalaníttatni 10 hónapos koráig. Oltási könyvet, amibe a doki beleírta, lepecsételte, hogy megtörtént, be kellett mutatni a tenyésztõnek. Ha nem tettük volna, jogosan követelhetné a tenyésztõi árat, ami a kedvenc ár többszöröse.
Ha ivartalanítási szerzõdésed van, és megszeged, akkor leperelhetik rólad a gatyádat, vagy vissza a kutyát. Azért írnak szerzõdést, és nem csak elmondják a telefonban, hogy számon lehessen kérni rajtad a szerzõdés tartalmát. Az ivartalanítás pedig azért az õ érdeke, hogy az életét ne a hormonok játéka határozza meg, elkerüljön egy csomó életveszélyes szituációt (szökés, szülés, verekedés, nyilván nemtõl függõen), és egy rakás egészségügyi problémát.
De igen, kötelezõ. Ha tenyészetbõl veszed, és szerzõdésben vállalod, hogy ivartalanítod. Nem tudom, hogy ellenõrzik, de miért is fontos ez? Tartsd be, amit vállaltál. Amúgy is a kutyád érdeke.
Leellenõrzik bizonyos idõ után! Ha menhelyrõl hozod ki ivartalanítási kötelezettséggel lehet csak...na vajon miért, tippelhetsz. Ha tenyésztõtõl hozod, akkor meg valószínûleg azért, mert színhibás, és amúgy sem lehetne tenyészteni, ezért kérik az ivartalanítást, hogy még véletlenül sem fordulhasson elõ.
Akkor ne ivartalaníttasd. De ne csodálkozz, ha megy hozzád a bírósági idézés és tárgyalás után a fejedhez vágják, hogy fizesd ki a 3-4százezres (és ezzel talán még keveset is mondtam) tenyésztõi árat! És ez nem vicc! Mivel szerzõdésbe van írva, amit te aláírtál, köteles vagy erre, nincs kibúvó. Jó lesz az?
A kutya érdeke hogy ivartalaníttasd, hiszen sok betegséget megelõzöl vele. Ha ajándékba kaptad ivartalanítási kötelezettséggel és nem mûtteted meg, akkor is visszakérheti az ajándékozó. Én ha hobbikutyának adok el kutyát még azt is kikötöm, hogy csak az én orvosm végezheti el a mûtétet. Akkor biztos vagyok benne, hogy megtörtént
Kan és szuka kutya esetén is megelõzi az ivarszervi daganatos megbetegedéseket, szuka esetén az álvemhességet és a gennyes méhgyulladást. És nem él át szexuális frusztráltságot, mert a hormonok hajtják, de nem párosodhat.
Nem kötelezõ a kutyát ivartalanítani. Attól függ, miért mondták neked, hogy ivartalanítanod kell.
A kérdező hozzászólása: Helló, AJÁNDÉKBA kaptam, én nem írtam alá igazából semmit, sõt kutyát sem kértem. De mivel ez a búcsú ajándékom így kaptam egy gyönyörû kutyut. Imádom:) De nem akarom ivartalanítani, oda ahova megyek, lesz egy nagyobb kertem és szeretnék mellé venni egy lány kutyát is... Szóval nem lenne lekötözött férfi a sztriptíz bárban:D
aztán szaporítassz...szépen vagyunk.nem értessz hozzá, nem tudod a kutya alkalmas-e rá, de szaporítassz...
a szóbeli szerzõdés is szerzõdés... szomorú világ ahol adott szóban se lehet hinni
A kérdező hozzászólása: Érdekelne, hogy te miért gondolod, hogy nem értek hozzá? Én mondtam, hogy nekem már voltak ezelõtt is kutyáim:)
Látom, keményen kimoderáltak. De mindegy, tehetitek tõlem... Szóval, szerzõdésekre épõl, ugyebár, az egész világ? Ez így, eddig okés is. De a szerzõdés az tisztességes kellene legyen. Még nem hallottam olyanról (bocs a hasonlatért, de hirtelen nem jut más az eszembe), hogy ha megveszel bármilyen márkás akármit és nem tartasz be pl egy olyan kikötést, hogy szervizelni nem viheted a garancia idõben csak márkaképviselethez, akkor kapsz egy olyan büntetést hogy az akármi árának akár a többszörösét is! Esetleg elveszted a garanciát és továbbiakban saját kontódon vagy, de hogy még meg is birságoljanak érte, az már röhejes. Bolondok az emberek, hogy ilyen szerzõdéssel vesznek kutyát!
"és szeretnék mellé venni egy lány kutyát is..." Na, pont ezért adták ivartalanítási kötelezettséggel... Amúgy a tenyésztõt kérdezted már, hogy miért akarja ivartalaníttatni? (Lehet, olyan problémája van ami kizárja a tenyésztésbõl... És a színhiba a legkevesebb, lehet félheréjû, vagy foghibás, vagy nem kívánt alomból, vagy epilepszia gyanús valamelyik felmenõje, stb... Ezek talán sohasem fogják befolyásolni az életminõségét, de hivatalosan kizárják a tenyésztésbõl, hiszen vagy betegséget vagy genetikai rendellenességet örökíthet...)
Na, csak kibújt a szög a zsákból, itt az újabb szaporító jelölt a láthatáron.... Szerencsére külföldön, ahová készülsz, egy kicsit komolyabban szokták venni a dolgokat mint itt, nálunk....
Nem, egy szerzõdést el kell fogadni... sok igazságtalan szerzõdés van (ezt pont nem tartom annak)Ha valamit aláírok vagy szavamat adom rá azt illik betartani... ennyi. Nem értem mi ezen olyan bonyolult? Ez a kérdés nem a szaporításról vagy a kutya érdekeirõl szól ez egy egyszerû erkölcsi kérdés... ha megígérek valamit be kell e tartanom? neked kell eldönteni a te értékrended szerint mi a helyes...engem úgy neveltek, hogy csak olyat ígérjek amit betartok és szerintem egy embernél ez a helyes mert a társadalom csak a bizalomra épülhet. Ma már senkiben nem lehet megbízni és továbbra is fenntartom, hogy ez az ország azért tart itt...
Gondolom azért ajándék, és azért kérték az ivartalanítást, mert tenyésztésre alkalmatlan. Akkor minek mellé szuka...?
Csak itt az a bökkenõ, hogy a kérdezõ sem nem írt alá semmiféle szerzõdést, sem becsületszavát nem adta. Õ ajándékba kapta a kutyát. És nem értek egy valamit: a tenyésztõ miért nem ivartalaníttatta saját maga a kutyát, és csak azután adta volna el? És akkor nem lett volna ide feltéve ez a kérdés! Én esetleg válaszolni is próbálok: mert akkor nem tudta volna ennyiért eladni! Inkább elrejtette valahova a szerzõdésbe, amúgy az emberek egy kutya vásárlásnál lehet hogy el sem olvassák a szerzõdést.
A kérdező hozzászólása: Felõlem fiú kutya is mehet mellé, nem szaporítani akarom, csak mindig is párosával voltak kutyáink. És gondoltam azért veszek most ugyanolyan fajtát, mert végre olyanom van, amire mindig is vágytam :) Mellesleg nem tudom milyen ár egy hobby kutyáért, de 110 ezer volt.
a mi fajtánkban ennyiért hobbyra se kapsz... de azt hittem ajándék volt
Na mi az? Kimoderáltak? Pedig semmi olyat nem írtam! :(
*hozzáállás
én nem értem ha valamit megígérek mért nem tartanám be? mindegy, hogy van e szerzõdés vagy nincs akkor is megígértél valamit... én soha nem ígérek olyat amit nem akarok vagy tudok betartani, nem tudom megérteni, hogy miért ígérget valaki ha nem akarja betartani... A társadalom a szerzõdésekre épül (szóbeli és írásbeli társadalmi szerzõdések) sajnos azért tart itt az országunk mert az emberek ezeket a szerzõdéseket ma már semmisnek tekinti (az állam is sajnos). Én sajnállak, hogy eszedbe jut, hogy átverj valakit, de ez tipikus magyar hozz állás...
A kérdező hozzászólása: Ajándékba kaptam egyet elvileg ivartalanítanom kell, hogy ne tenyészthessem!De én nem akarom megtenni.Tudom nem veszélyes stb, de nem szeretném ivartalanítani. Miért lenne ez az õ érdeke?
A kérdező hozzászólása: :( 1 hónap múlva már külföldön fogok élni, szerintetek akkor is utánam fog jönni? Egyik kutyám se volt még soha beteg:)
A kérdező hozzászólása: Ha én vettem volna a kutyát, nem tõled vettem volna, aki megmondja kihez kell vinnem, hadd döntsem már el, hol szeretném megcsináltatni.
nem kell utánad mennie, a rendõrség megy utánad és visszahozza a kutyát. Mivel a tulajdonjog visszaszáll az eladóra, ha határidõig nem ivartalaníttatod. És az bizony külföldön is utánad megy. És gennyes dolog megígérni valamit aztán kibújni alóla. Gerinctelen emberek viselkedése (ja és külföldön ivaros kutya után kemény adót fogsz fizetni. Hová is mész?
Remek, mázlista vagy. De a többi kutyád nem ez, lehet még beteg. És tényleg borzasztó frusztráció nekik az, hogy hajtják õket a hormonok, hogy párosodni kéne, de 15 éven keresztül nem sikerül. Szoktam mondani, hogy manapság egy kutyának ivarosan létezni kb. olyan, mintha egy pasit lekötöznének egy sztiptízbárban, hátrakötötött kézzel. Az akarat megvan, de sosem lehet eredménye. Nem kellemes...
Nevetségesek vagytok! Szóval, csak tõletek szabad kutyát venni (tenyésztõk), majd össze is dolgoztok dokikkal (csak õ ivartalaníthat!), esetleg táp-kereskedõkkel ( egy ismerõsöm most vesz egy kutyust, szerzõdéssel egy magát tenyésztõnek mondó, de gyakorlatilag szaporítótól, olyan szerzõdés kikötéssel, hogy egy éves koráig tõle kell vennie a tápot!!!). Hogy lehetnek ennyire hülyék az emberek! Még van olyan aki tõletek vesz kutyát? Kérdezõ, máskor ha kutyát vállalsz akkor vigyázz! Semmiféle szerzõdés! És erre figyeljetek oda, mindenki, ezek a "tenyésztõk" már minden határt tullépnek!
Gabriellinek aztán nagyon sok esze van! :D Nevetséges vagy!
kedves elõzõ, nem csak hogy vesznek, de 1 évre elõre le van kötve minden alom. Van aki másfélévet várt. ha akarnék kétszer ennyi kutyát eladnék, mert jönnek érte egész európából. Tudod, ha valaki olcsóbban vesz hobbi kutyát az vállalja a feltételeket. Nem, a tápot nem írom elõ, de volt már olyan gazdi, akit meglátogattam és láttam, hogy nem bír a kutyával és megkérdeztem, hogy visszavegyem-e. Õ örült neki a legjobban. Tudopd a felelõs állattartásnak vannak szabályai. Amirõl neked fogalmad sincs.
no name, neked van sok eszed! Egyelõre nem én élek kutya-szaporításból, hame, ti! Csak ezt tenyésztésnek nevezitek legtöbben, akik itt potyáztok reggeltõl estig és mindenkit "leültettek". Ha valakinek 12 kiskutyája születik, mind eladásra szánja, de, ugyebár, õ tenyésztõ, akkor attol hülye aki kiskutyát vesz! Szerzõdéssel, apuskám, hogy aztán vakarja a fejét amikor még a pofátlanja meg is jelenik a kapujában egy zsák prémium táppal, hogy tessék már kifizetni, mert ott van a szerzõdésben! Drága, jó Isten! Úgy vágnálak szájon, hogy azt meg emlegetnéd!
gabrielli: na pont az ilyenek miatt( mint te is vagy) tart ott a hazai kutyázás és az emberek felfogása ahol tart! Mert a FELELÕS ÁLLATTARTÁS nem ott kezdõdik, hogy szeretem a kutyákat!
gabriellibõl kitört a kultúra. Nem tudsz semmit a tenyésztésrõl, de véleményed az van.
Ha Neked nem felel meg így, akkor vidd vissza a tenyésztõnek. Nyilván készült róla szerzõdést, és amit Te csinálsz, az szerzõdésszegésnek minõsül. Akkor is, ha kimész külföldre. Beszélj a tenyésztõvel, ha neked nem felelnek meg a feltételek, akkor add vissza, és vegyél úgy kutyát, hogy nincs ivartalanítási kötelezettség.
A kérdező hozzászólása: Ajándék volt:) Nem én fizettem érte.. Én a te helyedben nem becsülném le mások agyát, nagy gyakoris harcos:)

Ha azokat az időket éljük, hogy "sosem" kell aggódni, mert minden gyerek más, és nem lehet hasonlítgatni, akkor hogyan derül ki, ha egy gyermek mégis le van maradva?

Ezt arra értem,hogy akárki feltesz egy kérdést,szinte mindig azokat a válaszokat kapja,hogy ne aggódjon,és ne hasonlítgassa a gyermekét,hiszen minden gyermek különböz?en fejl?dik.

Legjobb válasz: Egy gyereket nem lehet tankönyv szerint nevelni hogy ekkora meg ekkora legyen és szellemileg mennyit kell hogy teljesitsen. Hatalmas különbségek vannak amiket kétségtelenül a szülõk vesznek észre de azért van a gyerekorvos meg a védõnõ hogy mivel õk ritkábban látják a gyereket kiszürjék a rendellenességeket. anyukák meg képesek parázni pedig a kisnövés lehet genetika hiába van napi két kakis pelus és eszik sokat a baba.

Egy gyereket nem lehet tankönyv szerint nevelni hogy ekkora meg ekkora legyen és szellemileg mennyit kell hogy teljesitsen. Hatalmas különbségek vannak amiket kétségtelenül a szülõk vesznek észre de azért van a gyerekorvos meg a védõnõ hogy mivel õk ritkábban látják a gyereket kiszürjék a rendellenességeket. anyukák meg képesek parázni pedig a kisnövés lehet genetika hiába van napi két kakis pelus és eszik sokat a baba.
A józan észt kell haszn álni: Hallgatni az orvosra és a védõnõre is. Ha egy gyerek mozgása fejlõdik, ha tud egyedül játszani, mozog eleget, figyel a körülötte levõ dolgokra, akkor biztosan nincs semmi baj vele. Ha 8 hónaposan is csak fekszik még, nem kúszik-mászik, ül vagy áll, akkor már érdemes aggódni. Ha csak fekszik vagy ül a széken, és nem érdekli semmi, csak néz maga elé, akkor már lehet aggódni. Ha kétévesen sem mond egy szót sem, akkor is. De még ekkor sem biztos, hogy valóban el van maradva a gyerek. Akik pedig itt válaszolnak, azok többnyire a saját tapasztalataikat mondják el. Ez lehet hasznos és nem hasznos is. Nekem 3 gyerekem van, de mindegyik más testalkatú, és mindent másképpen csináltak. De mindegyik egészséges, jól fejlõdött kamasz lett. Figyelni kell rájuk, de nem szabad túlaggódónak lenni.
józan paraszti ész.... ha te 180, az Apa 200 cm magas, akkor sürgõsen vigyétek el fejlõdés neurológiára, mert lemaradott a gyereketek. De nyilván nem errõl van szó, gondolom sem te, sem apa nem nagy darab... Vagy pl. nyilván ha 2 éves kora után még egy szót sem mond, akkor baj van. De azt hasonlítgatni, hogy valakinek a gyereke 7 hónaposan áll és kapaszkodva megy, vagy épp valakinek 15 hónaposan indul el a babája tökéletesen értelmetlen, mert ez semmit sem jelent. Vannak korok, amiket elérve már kell tudnia dolgokat, beszéd/mozgásfejlõdés terén. Ezért van a védõnõ és a doki, hogy figyeljék nehogy gond legyen. Jobban bízz a paraszti észben!
Vannak bizonyos normák, amiket a dokik is szem elõtt tartanak. Én pont amiatt aggódhatnék, hogy vajon a fiam miért olyan nagy. 7 hónaposan már 85 cm volt, ami jócskán másfél éves méret.
Ha egy gyerkõc vékonyka, még nem ok az aggodalomra. Amennyiben nem beteges, 1, 5 évesen mát illik mennie, gagyognia (vannak akik már kezdenek beszélni, de van aki a beszédet 2, 5 évesen kezdi) Aggódni akkor kell, ha a vékonyság betegességgel, gyengeséggel (a magához való ereje sincs meg) társul. A gyerekek valóban nagy szórást mutatnak fejlõdés terén és nagyon nagyok lehetnek az egyéni eltérések. Vannak gyerekek akik 9 hónaposan szaladnak, de éppen más területen, mint beszéd lemaradnak. A legtöbb gyermek valamiben nagyon jól fejlõdik (ahogyan a nagykönyvben meg van írva), másban pedig lemarad. Mozgékony a gyerek, vagy éppen frecsogós. Ha együtt van a kettõ az nagyon jó, de ritka. Viszont ha az anyuka fejében szól a vészcsengõ és úgy érzi valami nagyon nincs rendben, akkor mindenképpen utána kell járni. A védõnõ tud tanácsot adni ez ügyben. Az egyéni fejlõdési eltérések óvodás, kisiskolás korban kezdenek összemosódni és közelíteni egymáshoz egyre kisebb különbségeket mutatva.
Hát konkrétan nem tudok válaszolni, de szerintem látja az orvos hogy fejlõdik hónapról hónapra.Ha gond lenne észre venné.Látja a szülõket is abból következtet a gyerek alkatára stb.
Nyilván azért mondja ezt a doktornõ, mert nincs olyan betegség, aminek ez a tünete: 1, 5 éves 10 kg és kisebb ruhákat hord, mint a korának megfelelõ. (bár zárójelben jegyzem meg, nekem van olyan bodym, ami 4 hónaposokra van méretezve és most már 27 hónapos a fiam, de még szerintem nagy rá) Nyilván, ha valami baja lenne, lenne más tünet is. Egyébként tõlem is kérdezte orvos, amikor másfél éves volt a fiam, hogy koraszülött volt, mert igen pici, és 440 hétre született több, mint 4 kilóval És 10 kiló volt másfél évesen. Egyébként pedig az látszik, hogy egy gyerek nem fejlõdik megfelelõen vagy csak másképp fejlõdik. Nem lehet ezt így megmagyarázni, de észre lehet venni. Egy doktornõ, aki nap mint nap találkozik gyerekekkel különösen látnia kell.
Én még annyit tennék hozzá, hogy az anyukák azért írják azt, amit írnak, mert tényleg minden gyerek más és egy normális orvos, védõnõ is pontosan tudja, hogy a várt mozgások (felülés, mászás, járás stb.) nem határolható be csak egy adott hónapra (például járni 18 hónapos korig "illik" megtanulnia). Nekem ikreim vannak, idõre születtek, normál súllyal, tehát nincsenek lemaradva. Mégis a fiam mindent jóval korábban csinált, mint a lányom. Nem aggódtam, mert láttam rajta, hogy teljesen más beállítottságú és csak azért nem csinálja a dolgokat, mert még nem érzi szükségét. Szerintem Te is megnyugodhatsz: orvos és védõnõ is ugyanazt mondta, vagyis attól, hogy alacsony és vékony testalkatú a lányod, még nincs semmi baja, sõt, a maga ütemében fejlõdik! ;)

Ha elmegyek nőgyógyászhoz és megcsinálja a rákszűrést és a hpv-t is megnézi hogy van e, vagy az hogy derül ki?

Legjobb válasz: Amikor vizsgál, kenetet vesz a méhszáj váladékából- ebbõl állapítják meg késõbb-laboratóriumi munkák során- a gyanús elváltozásokat, rákos sejteket, baktériumokat is. A vizsgálat után kb. 3-4 héttel mehetsz vissza az eredményedért. A P2-es eredmény teljesen jó, P3-P4 lehet akkor is, ha erõsebb fertõzés áll fent, illetve rosszabb esetben HPV gyanúnál, ás atypusos sejteknél van ez az eredmény. Egyébként amikor vizsgálja a méhszájad, és lát rajta valami elváltozást, akkor mindig szól egy orvos.

Amikor vizsgál, kenetet vesz a méhszáj váladékából- ebbõl állapítják meg késõbb-laboratóriumi munkák során- a gyanús elváltozásokat, rákos sejteket, baktériumokat is. A vizsgálat után kb. 3-4 héttel mehetsz vissza az eredményedért. A P2-es eredmény teljesen jó, P3-P4 lehet akkor is, ha erõsebb fertõzés áll fent, illetve rosszabb esetben HPV gyanúnál, ás atypusos sejteknél van ez az eredmény. Egyébként amikor vizsgálja a méhszájad, és lát rajta valami elváltozást, akkor mindig szól egy orvos.

Ha a bűncselekmény elkövetőjéről nem tudhatjuk, hogy cigány származású, akkor az áldozatról hogyan derül ki, ha az?

Ugyanis magyarországon nincs hivatalos nyilvántartás, mégis ha egy áldozat cigány akkor rögtön megjelenik a médiában a származása. Az országos statisztikákban is csak az jelenik meg, hogy hány cigány áldozat van, az hogy hány elkövet?, arról semmi!

Legjobb válasz: elfuserál cigánybarát kormány...kissebség lesz a többségbõl sajnos

elfuserál cigánybarát kormány...kissebség lesz a többségbõl sajnos
kérdezõ: Te is beismered, jól látod, hogy a cigányok semmivel sem rosszabbak mint a nem cigányok, csak más területen vannak felülreprezentálva (az okait most hagyjuk) . Azzal, hogy csak a cigányokon verjük el a port, és a többit úgymond hagyjuk saját magunkat csapjuk be. Erõsebben úgy mondanám szembeköpjük a józan eszünket. Látod te is eljutottál odáig, hogy a milliárod csaláson már fel sem háborodsz, mert van egy "nagyobb" súlyú probléma szerinted. Ez az erkölcsi relavativizmus. Az a 3 milliárd Ft meg csak csepp a tengerben hidd el az ilyenekk miatt is tart itt az ország. ha leosztod ez fejenként 300 Ft. Ne mond, hogy nem a mi zsebünkbõl megy ki. Pont, hogy ez nem vezet sehova, mert ellentmond a józan észnek. A cigánybûnözés egy olyan bélyeg, ami megbélyegez egy egész csoportot attól függetlenül , hogy annak egy tagja rendes , vagy nem rendes ember.
sétájatok végig este a nyóckeren, aztán jöhet a szöveg. A rózsadombról egyszerûbb toleránsnak lenni kismajmok
Engem az haboritott idaig fel a legjobban , mikor megoltek a vilagklasszis Roman kezilabdast Cozmat , aki kuldolfi csabitasok ellenere sem igazolt el a magyar csapatatol. Na masnap este TV2 azt mondta , hogy semmit sem lehet tudni abszolut az elkovetokrol , hat en majdnem leestem a fotelrol!! Semmit??? csak annyit , hogy CIGANYOK voltam mar MEGINT , ez kicsit szukiti a kort aze !!! ROHADEK TV2 !!!!
Elõzõ! Képzeld van olyan gyilkosság is amit magyarok követnek el és nem mondják be a TV-ben, hogy magyarok voltak.
Igen 100 cigányok által elkövetettre jut pár olyan amit nem cigány követett el. Érdekes módon az országos felháborodást okozó események szinte 100%át cigányok követték el ( lásd. pl Olaszliszka, Kiskunlacháza, Veszprém, Makó és még lehetne sorolni). Hírtelen tudok mondani egyet, amit nem cigányok követtke el: a móri mészárlás.
Pedig hidd el, hogy sokkal több gyilkosság történik, amirõl TE tudsz.Csak a média számára azok nem érdekesek Ez nem más, mint a média torzítása akarattal, vagy akaratlanul. Nekik az a jó hír amire sokan ráharapnak. Ilyenekbõl levonni következtetéseket hiba.
Az elhallgatott gyilkosságokat szerinted kik követik el többségben? Én csak kettõ esetet tudok, amirõl nem számolt be a média, de C kategóriások voltak, igaz az egyik csak majdnem gyilkosság és Jászapátiban történt, de nem sokon múlott, mert szegény öreget úgy megverték, h még a kórházban is lemondtak róla, de végül megúszta.
a gyilkosságok száma évente 150 és 300 között mozgott az utóbbi 20 évben.
8.kerbe járok suliba, bolti lopást nem egyet láttam itt, mind ugyanolyan származásúak voltak. Naponta megállít egy-két agresszív csaj, hogy vegyek tõle zoknit, mert az egyébként pufók, ámde éhezõ gyerekét el kell tartania egy babakocsi is van nála, és mivel nem veszek, egy aljas gyerekellenes személynek mond. Ugyanez van aluljárókban és utálom, mikor mindenféle gagyi cuccot akarnak rám sózni. Már amiatt is rasszistáztak le, mikor kimondtam, hogy minket eddig csak romák raboltak ki, ilyenkor azt mondták, biztos azt képzeltük, hogy roma, de láttuk õket, csak nem nagyon mertünk egy csorda ellen fellépni. Pénztárcámat roma lopta el, csak tesóm észrevette. Villamoson is zsebtolvajt mikor láttam roma volt.
"A Tücsök és a Hangya" videót a videómegosztókon nézd meg! nagyon jó, és sok kérdésre választ kapsz belõle! ha nem találod, akkor megint töröltette a vélemény-nyilvánítás szabadságát nagyon védelmezõ csoport egy vezetõje, de akkor is eljuttatom hozzád ha érdekel
12:30 Sajnálatos, ha veled ilyen történik, de az még sajnálatosabb, ha emiatt nem látsz tovább az orrodnál. Hidd el napi szinten az emberek bunkósága is rettentõ idegesítõ, és ez nem bõrszín kérdése.Sõt. Az életem során a cigányok elneyészõ részben okoztak nekem problémát a nem cigányokhoz képest. Számomra mindig is meglepõ volt, hogy utálhat valaki egy népet , sõt még olyan népet is pl zsidók akikkel valószínûleg a sajtón kívül soha nem találkozik személyesen. Nem azt akarom mondani, hogy nincs probléma a cigányokkal, de másféle tekintetben másokkal is ugyanígy megvan ez.
A kérdező hozzászólása: A havi egy-két milliárdos lenyúláson az átlagember már fel sem háborodik. Az egyén biztonság érzetét leginkább a napi "kis" balhék befolyásolják. A pártok milliárdos lenyúlásai miatt nem lesz (ott, és akkor) kevesebb az emberek zsebében, de ha elviszik a nyugdíjat, vagy a kertbõl a termést azt rögtön megérzik az emberek. Ha bankot rabolnak, még mellé is állnak (lásd Wiszkis), de ha napi szinten kifosztják õket a sötét utcán az többet ront a biztonság érzeten. A kutya se törõdne a cigányokkal, ha csak az állam milliárdjait herdálnák (mint a többi "fehérgalléros"), és nem napi szinten terrorizálnák a egyszerû embereket.
Te nyilván valami kis urigyerek vagy. Majd ha a gyerekedet naponta kirabolják meg összeverik az salyát cigány osztálytársai, akkor átgondolod te fasz
Ha nem jelenne meg az elkövetõkrõl statisztika, akkor nem hallanánk olyat, hogy ennyi meg ennyi cigány ül a börtönben, és , hogy ez mennyivel magasabb a számarányuknál. Akinek van füle rá meghallja, aki meg nem akarja nem hallja meg. Mindenki arra emlékszik ami a világnézetéhez passzol.
Van statisztika, csak nem verik nagy dobra, de a rendõrségen persze, h tudják , h milyen származású volt. Nemrég pl. a miskolci rendõrkapitány mondta, h az elmúlt hónap minden bûncselekményét cigány követte el, és persze , h egybõl nekiestek meg le akarták mondatni. Viszont senki sem cáfolta a rendõr meg tudja az állítását bizonyítani. Vagyis igen is van róla statisztika, a konkrét ügyek leírásában ott van a származás. sokszor maga az elkövetõ is ezzel takarózik: "most azsér' me' cigány vagyok?" Kérdezzetek meg egy rendõrt hányszor hallotta már ezt.
Amíg ebben az országban hagyjuk a cigányokat bûnözni, bûnözni is fognak. Több joguk van mint a magyaroknak. És a pofájukra is rá fér minden!!!! A 98% igénytelen, büdös, alpári, sötét, .... A környezetemben csak is ezek vannak. Õk mondják hogy elkülönítik az iskolában õket?! Hát az én gyerekem ne azt hallja az iskolában, hogy "rák a beleidben". Mert sajnos az Õ értelmi színvonaluk eddig tart. Tisztelet a 2%-os kivételnek! Egyik nagy párt se mer tenni ellenük semmit. Mert akkor hova lesz az Õ szavazatuk!!!! Így meg le van .... a magyar!!! Adjuk nekik a segélyt! Hagyj szüljék rakásra a gyerekeket, mert az állam majd el tartja Õket! 18 évesen a harmadikat! Erre megy el az állam pénze!!!!! A segélyekre!!!!!
A cigány az cigány!!!!! Vagy minek hívjuk Õket TERÉZ ANYÁNAK??!!!
onnan lehet megtudni hogy az elköveõ cigány hogy megfigyeljük a jelzõket amiket rá mondanak. Ehhez érteni kell polkorrektül. egy kis polkorrekt szótár: családtól "gyakran távol lévõ" apa miatt lelkileg sérült gyerekek és ezért agresszívak blablabla = töbszörösen büntetett elõéletû fát gyûjtött = fát lopott(derékban kivágva) gyüjtögetésbõl élõ család = gyerekek kéregetnek zsebelnek a szülõk rezet alut egyéb fémet fát háziállatot terményt lopnak guberálásból élõ család = színesfémtolvaj egyedül neveli X (x helyére behelyettesíthetõ bármely 6 nál nagyobb egész szám) gyermekét = megélhetési szülõ apa börtönben vagy egy kocsmai verekedésben vagy "népes család" összeverekedett szituációban jobb létre szenderült jogvédõ szervezethez fordult = megy jajgatni hogy már megint azok a rászísta magyarok jajajaj ergó õ cigány az ilyen és hasonló jelzõkre kell odafigyelni és máris tudhatjuk az elkövetõk származását. Ha õ az áldozat azért mondják be hogy ne kelljen egy percig se gondolkozni azon hogy minden magyar rasszistafasisztagárdistanácista és rögtön elkezdjük sajnálni mint annakidején Patai "ártatlan" Józsikát akit leszúrtak a "nácik" (kiderült hogy igazából a szurkáló is cigány) de amikor már Józsika volt az elkövetõ (viperával összevertek valakit) akkor már csak P.József gyanúsított volt.
Ha meg azt hallod, h leszúrta késsel támadt rá mobilteleofnját és pénzét elvette akkor 99%, h C kategóriás.
Siralmas, de ez van, Mo-n hivatalosan nincs cigány-bûnözés, nincs kisebbségi bûnözés, mert: 1)szavazókat veszít az a fél aki ezt kimondja, aki nyilvánosságra hozza a statisztikákat 2)rasszizmussal fogják vádolni a kormányt amelyik nyilvánosságra hozza ezt a problémát. Ez pont olyan takargatás, mint annak idején a Kádár-rendszerben ahol nem volt munkanélküli, persze, hogy nem volt hárman nyomkodtak egy gombot, és kapták érte a fizetést, csak azért, hogy elmondhassa az akkori vezetõ elit: NINCS MUNKANÉLKÜLISÉG! Most takargatják, mert amíg nem beszélnek róla nyíltan, addig csak ilyen és ehhez hasonló portálokon, meg hétköznapi beszélgetéseken tûnik fel, amit kábé másnapra el is felejtesz, egyszerûen nem MERNEK vele foglalkozni, ez presztízskérdés, addig nem oldódik amíg ilyen fatökû banda irányítja az országot, mindkét oldalra nyugodtan rá lehet érteni.
De miért nem mer tenni ellenük senki semmit? Miért! Amíg a kormány most "zsidó" kormány és le akarja váltani a "cigány" kormány, addig nem lesz itt semmi!! Nem szeretném megbántani Oláh Ibolyát, de egy kicsit furcsa volt számomra anno a brüsszeli fellépése! Miért egy cigány származású énekel az eu-nak. Õ ne képviselje magyarországot! Jó a hangja, de a viselkedése az sajnos elég cigányos. Amíg ilyenek történnek, addig semmi pozítiv hatás nem lesz!
Elõzõ válaszoló. Sajnos nem látod a nyilvánvaló összefüggést a Zs. kormány és a C. bûnözés között:)
Kettõs a mérce ez innen is látszik. 1. "Hát az én gyerekem ne azt hallja az iskolában, hogy "rák a beleidben"." szerintem te nem vagy tisztában, hogy egy átlagos gyerek hogy beszél. ez nem kisebbségi jelenség. 2. Miért nincs cigánybûnõzés? Akkor lennie kéne magyarbûnözésnek is. Valaki hallott már magyarbûnõzésrõl? ugye nem. Ezért nincs cigánybûnözés sem szerintem. 3. Ma reggel hallottam, hogy 3 milliárdot lopott az államtól a be nem fizetett adó maitt egy magyar cég , mert csalt a számlákkal. Lesz ebbõl felháborodás, meg felvonulás? Nem Ha megjelenne, hogy a cégben cigányok voltak lenne felháborodás? Igen. Így alakul ki a kép az emberekben a "cigánybûnözésrõl"
A kérdező hozzászólása: tegnapelõtt 15:42 Köszi, meg van eredetiben. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!