Találatok a következő kifejezésre: Hogy csinálják az abortuszt (7 db)

Hogy csinálják az abortuszt?

Lécci komolyan válaszoljatok!! 17 éves lány vagyok és abortuszt szeretnék csináltatni.Esetleg ha valaki tud tapasztalatokat is lécci!!!

Legjobb válasz: Azoknál, akik már szültek, mûszerrel: 4–12 mm átmérõjû 0,5 mm-enként vastagodó fémpálca sorozattal – egyre vastagabb pálcákat helyeznek fel a méhnyakba, és így tágítják. Azoknál, akik még nem szültek, vagy császármetszésük volt: Kémiai anyagból vagy tengeri növények kiszáradt rostjaiból gyártott pálcát (ún. lamináriát) helyeznek fel, amely nedvesség hatására megduzzad; ez 6-8 óra alatt kitágítja a méhnyakat Gyógyszerrel, melyet a méhnyak csatornájába vagy a hüvelyboltozatba helyeznek, ami 4-5 óra alatt fellazítja a méhnyakat 2. lépés: A méh üregének kiürítése Vákuumszívásos módszerrel (vákuum-aspiráció): (Magyarországon ez a leggyakoribb beavatkozás.) Egy kb. 6–14 mm (a magzat nagyságától függõen) átmérõjû csövet vezetnek a méhnyakba, és egy elektromos szívógép segítségével kiszívják a méh tartalmát, majd egy speciális („küret”) kanállal ellenõrzik, hogy minden magzati szövetet eltávolítottak. Szívó nélkül, elõbb egy fogóeszközzel, kiveszik a nagyobb magzati részeket.

Azoknál, akik már szültek, mûszerrel: 4–12 mm átmérõjû 0, 5 mm-enként vastagodó fémpálca sorozattal – egyre vastagabb pálcákat helyeznek fel a méhnyakba, és így tágítják. Azoknál, akik még nem szültek, vagy császármetszésük volt: Kémiai anyagból vagy tengeri növények kiszáradt rostjaiból gyártott pálcát (ún. lamináriát) helyeznek fel, amely nedvesség hatására megduzzad; ez 6-8 óra alatt kitágítja a méhnyakat Gyógyszerrel, melyet a méhnyak csatornájába vagy a hüvelyboltozatba helyeznek, ami 4-5 óra alatt fellazítja a méhnyakat 2. lépés: A méh üregének kiürítése Vákuumszívásos módszerrel (vákuum-aspiráció): (Magyarországon ez a leggyakoribb beavatkozás.) Egy kb. 6–14 mm (a magzat nagyságától függõen) átmérõjû csövet vezetnek a méhnyakba, és egy elektromos szívógép segítségével kiszívják a méh tartalmát, majd egy speciális („küret”) kanállal ellenõrzik, hogy minden magzati szövetet eltávolítottak. Szívó nélkül, elõbb egy fogóeszközzel, kiveszik a nagyobb magzati részeket.
Hasonló cipõben jártam mint te most! Én megtartottam és csodálatos két éves kisfiam van most. Sokat köszönhetek a szüleimnek is, haza tudtam költözni hozzájuk. Nem bántam meg. Megértelek nem könnyû. Pláne 17 évesen ilyen döntést hozni, mert az egész életed megváltozik. De fiatalon anyuka lehetsz, ez ajándék. ( Sok abortusznak az a következménye, hogy nem lehet többé babád. Ezt is mérlegelned kell.) Elég csúnya dolog a barátodtól, hogy rádbízza a döntést. Tehát õ innentõl kezdve nem is vállalja a tettei következményét?
Kellemes lehet:-SSS
Jól hangzott, mi? Máskor húzzál a farokra gumit.
Egyikõtöknek sincs igaza. A szex élvezet IS. Mancika akkor fog szexelni, ha élvezi. De felelõsen kell csinálni. Élet is fakad belõle. Épp ezért nem szabad felelõtlenül. Az élet nem játék.
"Úristen! Te nem vagy normális! Ne szexeljenek az emberek, csak ha babát akarnak? :-D " Úristen! Te nem vagy normális! Szerinted mégis miért "találták ki" a szexet? Hogy Mancikának jó érzés legyen a lába között? Nem. Azért, hogy az olyanok mint te (vagy akár én) élhessünk
Nyilván jó érzés, különben a kutya sem csinálná. Mindenesetre az elsõdleges funkciója a reprodukció. Nem hiszem, hogy ez vitatható.
Nem vitatható, de gondolj bele: manapság hány szexbõl születik utód? :) Mindegy, a lényeget leírtam. Nem a szex funkciója számít- nekem legalábbis az inkább az élet védelme. Nem papolni akarok, mindenkinek saját maga dolga, én nem vetetném el. Ennyi. Egyébként felõlem mindenki úgy, olyan okból szexel, ahogy akar. Akár egész életében teheti "csak" szórakozásból, de ha kifejezetten és kizárólag gyerekcsinálás céljából kíván párzani, az sem zavar. Véleményem szerint középúton a válasz. :)
-az - "ahogy" helyett "amilyenbõl"
Elmész dokihoz, megállapítja a terhességet, leírja, hogy hány hetes vagy. (Gondolom nem 4 hetes vagy, mert ha 4 hetes lennél, akkor még csak most lenne aktuális a menzeszed, ami ugye a terhesség miatt elmarad. A terhességet ugyanis az utolsó menzesz elsõ napjától számolják, azaz mikor kimarad a vérzésed, akkor vagy 4 hetes. Ha egy hete késik, akkor 5 hetes stb.) Utána elmész szépen a családvédelmi szolgálatoz és elmondod, hogy abortuszt szeretnél. Ott szépen elbeszélgetnek veled, megkérdezik miért nem vállalod, milyen egyéb lehetõségeid vannak, miben segítenének ha megtartanád, a késõbbiekben milyen védekezést kellene alkalmaznod, hogy máskor ne forduljon elõ. Ezután kapsz 3 nap gondolkodási idõt. Ha nem gondoltad meg magad, akkor visszamész 3 nap után, kapsz egy csekket kb. 30 ezer forintról, amit befizetsz, plusz vmi papírt Azzal szépen elmész vmelyik kórházba/dokihoz és kérsz egy idõpontot a mûtétre. Természetesen 18 éves kor alatt a mûtéthez szülõi beleegyezés kell! Ha még nem szültél hüvelyi úton, akkor a beavatkozás elõtt egy nappal bemész a kórházba, és este felhelyeznek egy tágítót a méhszájadba. Következõ nap elaltatnak, elõször egyre vastagabb fémrudakkal kitágítják a méhszájadat, majd egy vákuumcsõvel kiszívják az embriót és a méhtartalmat. Ezután szépen körbetisztítják a méhed egy kis kaparószerû dologgal. Ébredés után, ha nem volt komplikáció, akkor pár órás megfigyelés után mehetsz haza. 18 éves kor alatt 18 hetes korig lehet abortuszt csináltatni, de a 12. hét után kicsit összetettebb az eljárás. A vége ugyanaz, de az elején gyógyszeresen fájásokat indukálnak. Egyáltalán biztos az, hogy terhes vagy? Mivel védekeztél?
Ó, a szabad társadalom! Aki ellenvéleményt fogalmaz meg, az elhallgattatásra kerül. Get a grip, f**king mods ;)
# 27/28 :S (És tegyük hozzá: aztán nem biztos, hogy lehet gyereked).
Mi az, ami miatt erre a döntésre jutottál?
#29, ha valaki nem abortusz-halmozó, 1-2 mûvi abortusznak még nincs jelentõs kockázata ebben a tekintetben, statisztikailag valószinûleg nem tudnál szignifikáns különbséget kimutatni a 0 és a legfeljebb 2 mûvi abortuszon átesett nõk teherbe esési esélyei között.
#24 - "Mindenesetre az elsõdleges funkciója a reprodukció." - ez ugye az emberi fajra régesrég nem igaz, az ember nagyságrendekkel többet él szexuális életet az örömszerzõ funkciójáért, mint azért, hogy utódot hozzon létre. Szóval a szex szerepe a biológiában valóban az önreprodukció, de az ember életében az elsõdleges funkciója messze az örömszerzés.
Még sok állatfajra se igaz egyértelmûen...
tudjátok egy abortuzs nemjáték, gondoljatok bele apici helyztébe õnem tud védekezni, õ csak elszenvedi a szülõk hülye felelõtlenségét! menekül a méhben a gylkosság elõl!!!õ egy élet!!! nekem sajnos másokokbólmusály volt és a mai napig nem hevertem ki minden nap megsiratom!!! ez felelõsségteljes dntés, de még a mûtõasztalon is meggondolhaod magad!!!
Igazabol en azt tartom felhaboritonak, h sok tini, ha szexröl van szo, annyira de annyira nagynak es felnöttnek erzi magat. Persze, ha a felelössegvallalasrol lenne szo, akkor rögtön visszamennek gyerekbe. Az abortuszt nem neveznem felelössegvällalasnak, inkabb az azelöl valo menekülesnek. Es rengetegen azt hiszik, h megszabadulnak egy tehertöl, es rajönnek, h az abortusz utan meg nagyobb teher nehezedik a lelkükre. Gondold meg jol, jobban tönkreteheted az eleted egy abortusszal.
így csinálják az abortuszt: http://youtu.be/UX7goxsip6Y ultrahangos felvétel arról, amikor a vákuumal széttépik a magzatot.
"És ha kihordja a babót, gondolod 9hónap alatt nem fog kötõdni hozzá és lesz szíve örökbe adni??" "Megölni" van szíve? Ha ez felmerült benne, talán örökbeadni is lesz.
Úristen! Te nem vagy normális! Ne szexeljenek az emberek, csak ha babát akarnak? :-D És ha kihordja a babót, gondolod 9hónap alatt nem fog kötõdni hozzá és lesz szíve örökbe adni?? 17 évesen hagyja abba a sulit? Ha egyszer nem akar gyereket, akkor nem akar. Te milyen jogon szabod meg, mit, hogy csináljon? Milyen jogon ítéled el? Tudod ne ítélkezz, hogy ne ítéltess!
A kérdező hozzászólása: Nem akarom tönkretenni az életem most egy gyerekkel mert még énis gyerek vagyok.Beszeretném fejezni a sulit.....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm sokat segítettél ezzel!!
A fiúnak mi a hozzáállás. Nem egyedül hoztad össze a babát. Hány hetes terhes vagy?
egyébként altatásban végzik. Sok erõt!
A kérdező hozzászólása: 8-as! A barátom csak aztmondta döntsem el én ugyhogy többet nem is beszéltünk róla és 4hetes terhes vagyok!!
A kérdező hozzászólása: Hát igazából nemtudom, hogy vállalja-e mert hát csak tegnap mondtuk meg a szüleimnek is.Bár mondjuk a barátom mindig mellettem állt bármit csináltam, de szerintem a felelõsséget vállalja és aztmondta ha ugydöntök hogy megtartom a kicsit akkor velem marad és segít felnevelni a kicsit.
Miért kell egybõl arra gondolni, hogy nem volt gumi? És ha kiszakadt a gumi és valamiért nem vették észre, vagy ami valószínûbb, hogy a gyógyszer nem volt hatásos..komolyan nehéz belegondolni ebbe??? Sok-sok erõt kérdezõ!!
Szüleid mit szóltak hozzá?
Akkor ne menj abortuszra. Van egy megértõ barátod, támogatnak a szüleid is. Bánnád egy életen át. Egy gyerek nagy öröm.
Van még egy megoldás: add örökbe, így nem lesz lelkiismeret furdalásod késõbb. A baba élni fog és lehet, nagy ember lenne belõle :)
*És ettõl még a te életed sem megy tönkre.
Én már akkor is megszültem volna. Pedig állandóan feminista-karrieristának neveznek. :)
Egyébként ha segítenek a szülõk, tanulhatsz mellette. Bár NEHÉZ lesz! És mire 27 leszel, a gyerek már 10! Mire 30, a gyerek tizenéves! Csinálhatsz karriert, könnyebben találsz állást, stb. Gondold át!
"Az abortuszt nem neveznem felelössegvällalasnak, " - mások viszont igen, és szerintem igazuk van.

Aki már szült annak hogyan csinálják az abortuszt? Meddig kell bent lenni a kórházba?

Legjobb válasz: Nem igaz, aki már szült, annál nem raknak fel tágítót. Aki még nem szült annál elõzõ este felhelyezik, orvosa, kórháza válogatja éjszakára hazamehet, másnap visszamegy reggel, átöltözik, aztán mûtik mikor sorra kerül. Szerintem annál is így van aki már szült, reggel bemegy, aztán várja mikor kerül rá a sor...

Nem igaz, aki már szült, annál nem raknak fel tágítót. Aki még nem szült annál elõzõ este felhelyezik, orvosa, kórháza válogatja éjszakára hazamehet, másnap visszamegy reggel, átöltözik, aztán mûtik mikor sorra kerül. Szerintem annál is így van aki már szült, reggel bemegy, aztán várja mikor kerül rá a sor...
Reggel bemész, délelõtt megcsinálják, két óra ágynyugalom és ha minden rendben du. mehetsz haza.
Ez a gyakorlati része.Nagyon rossz dolog az abortusz.
Ugyanúgy, mint annálaki még nem szült. Reggel megcsinálják, délután mehetsz, ha minden okés.
Ha nem tágultál, akkor elõtte nap felteszik a lamináriát. A hüvelyi szülés szokott számítani. (Nem akarok papolni, de meggondoltad? Ha az elõzõ kellett, õ miért nem? Nyilván van oka, csak gondolj bele, a meglévõ gyereked is így kezdte. Szinte tök ugyanolyan a hasadban lévõ)
A kérdező hozzászólása: Annak is így csinálják aki császárral szült?
Igen, délelõtt megcsinálják, magadhoz térsz az altatásból, egy kicsit lábadozol egy-két órát, aztán ha úgy érzed mehetsz is... Estére otthon vagy.
A kérdező hozzászólása: És akkor a mûtét napján haza is mehet vagy bent kell maradni?
A kérdező hozzászólása: De én nem tudom hogyan csinálják
http://www.youtube.com/watch?v=_-s_dy-K24Q Nyugi, nem a néma sikoly :-)

Mostanában csak arról szólnak a kérdések, hogy 14-17éves vagyok, hogy zajlik az abortusz? Hogy csináljam hogy a szüleim ne vegyék észre? Annyira lehangoló nem? Mi lett ezzel az oldallal?

általában itt feln?tt n?k szeretnének babát,és meger?sítést várnak,de mostanában ennyi tini gyereket!

Legjobb válasz: Az a baj, hogy sajnos egyik idelátogató gondokkal, problémákkal küzdõ fiatalnak nincs olyan kapcsolata az édesanyjával, hogy hozzá tudjon fordulni a kérdéseivel. Ez a lehangoló!!! De ez nagyon.

Az a baj, hogy sajnos egyik idelátogató gondokkal, problémákkal küzdõ fiatalnak nincs olyan kapcsolata az édesanyjával, hogy hozzá tudjon fordulni a kérdéseivel. Ez a lehangoló!!! De ez nagyon.
Az sokkal lehangolóbb, hogy ezek a lányok nincsenek felvilágosítva!!! És igen, baromira az. Én ennél szoktam beokalni, és letenni a gépet. Nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek, bár ez inkább siralmas...
vannak akik okosak, ezért jutottunk a csúcsra. azt észrevettem, ha egy nõ terhes lesz, onnantól kezdve jelentõs ütembern csökken az iqja a magyarázatot nem ismerem
Sztem is gáz kérdéseket tesznek fel, de én valahol megtudom érteni, hogy pl. valaki aki már nagyon régóta próbálkozik egy gyerekkel és nem jön össze minden szálba próbál kapazkodni. Csak megerõsítésre várnak, mert már annyira görcsösen szeretnék... És sztem ez teljesen érthetõ. Amúgy én 20 vagyok és rendesen védekeztünk és most terhes vagyok és eszeme se jutna abortusz, sztem aki felnõttnek érzi magát a sexre gondolkozzon el azon is, hogy egy abortusz gyilkosság és nem csak úgy van , hogy Ó majd beveszem az esemény utáni tablettát, vagy abortusz.... Más meg örülne, ha sikerülne. Rengetek éretlen és felelõtlen fiatal van ebben teljesen egyetértek... Viszont az hogy milyen a kapcsolatuk az Édesanyjukkal az nem csak az õ hibájuk szerintem...
Én naponta többször is nézem az oldalt, de elég ritkán látok olyan kérdést, ahol bárki arról kérdezne, hogy hogyan zajlik az abortusz. Sõt, inkább azt tapasztalom, hogy ha egy tini terhes lesz, akkor arra bíztatják, hogy tartsa csak meg, arra senki nem gondol, hogy mekkora terhet tesz ezzel a leendõ nagyszülõk nyakába, akik talán nem tudják ezt bevállalni a felnõttesdit játszó lányuk helyett. Nem mintha az abortuszt nagyon helyeselném, én a megfelelõ védekezést helyeslem. Meg azt, hogy csak az vállaljon gyereket, aki fel is tudja nevelni. Mondom ezt én, aki 20 évesen szültem, de úgy érzem, tisztességgel nevelem a gyerekemet.
Szerintem ha lenne hülyeségszámláló és a kérdéseket is lehetne pontozni, akkor talán éreznék, hogy ciki ilyen hülyének lenni. De egy csomó ostoba kérdés biztosan csak vicc, ha ilyen ostobák lennénk mi emberek, nem értünk volna a törzsfejlõdés csúcsára, nem?
szerintem meg az a szánalmas, mikor a nõci itt kérdezgeti a peteérése és az aktus után két nappal, hogy vajon lehet e terhes, ha azt érzi, hogy szurkál a hasa. meg hogy lehet e kakaót adni egy éves gyereknek meg hogy baj e, ha nem érzi, hogy csuklana a babája meg még nagyonsok egyéb idióta kérdés...
:) :(
Igencsak szomorú, hogy ezt a témát nem tudják sokan a szüleikkel, esetleg testvéreikkel megbeszélni, és ehelyett itt az interneten kell választ kapjanak ezekre az igencsak kényes kérdésekre. De ha én ilyen helyzetbe kerülnék, és senkivel sem tudnám megbeszélni, inkább itt kérdezném meg, minthogy esetleg az egész életemet "tönkretegyem".

Hogy csinálják pontosan az abortuszt? Mennyi ideig kell bent lenni a kórházban? Csinálnak maga a műtét előtt valamit, vizsgálat vagy bármi? Kiskorúaknál szükséges mindkét szülő beleegyezése?

És nagyjából mindent szeretnék tudni. és légyszi ne ugassatok le a kérdés miatt.

Legjobb válasz: Szia Azt nem tudom,h mindket szulonek kell az alairasa. A mutet maga ugy megy,h reggel a megbezselt idoben ott vagy a korhazban,felvesznek,es az orvosod vagy aki a mutetet fogja vegezni egy mehtagitot fog felhejezni,nekem ez kellemetlen volt.Aztan nalam kb.2 ora mulva mar vittek is be,ott nem melyaltatasban vegzik a mutetet,es kb.1/2 ora az egesz.En akkor tertem magamhoz amikor mar az agyban voltam. Viszont tudok olyan eseteket,h mar elozo este be kellett fekudnie az illetonek,mert a mehtagitot felhelyeztek neki,amivel nagyon szenvedett egesz ejszaka. Ja es En reggel mentem es delutan 2-3 korul mar hazaengedtek. Utana nekem nem fajt semmi,vereztem jo par napig,es talan 2 het mulva kellett visszamennem az orvoshoz. Azert jol gondold meg,mert azert vannak veszelyei a dolognak.Nekem szerencsem volt,h semmi nem lett,es most mar az egeszseges kisbabankat varhatom. Es ami meg szeritnem nagyon fontos,h nekem tenyleg nem fajt,de lelkileg nagyon megviselt,de nem tarthattam meg sajnos,es En gyogyszer melett lettem terhes akkor. 17 hetes kismama

Szia Azt nem tudom, h mindket szulonek kell az alairasa. A mutet maga ugy megy, h reggel a megbezselt idoben ott vagy a korhazban, felvesznek, es az orvosod vagy aki a mutetet fogja vegezni egy mehtagitot fog felhejezni, nekem ez kellemetlen volt.Aztan nalam kb.2 ora mulva mar vittek is be, ott nem melyaltatasban vegzik a mutetet, es kb.1/2 ora az egesz.En akkor tertem magamhoz amikor mar az agyban voltam. Viszont tudok olyan eseteket, h mar elozo este be kellett fekudnie az illetonek, mert a mehtagitot felhelyeztek neki, amivel nagyon szenvedett egesz ejszaka. Ja es En reggel mentem es delutan 2-3 korul mar hazaengedtek. Utana nekem nem fajt semmi, vereztem jo par napig, es talan 2 het mulva kellett visszamennem az orvoshoz. Azert jol gondold meg, mert azert vannak veszelyei a dolognak.Nekem szerencsem volt, h semmi nem lett, es most mar az egeszseges kisbabankat varhatom. Es ami meg szeritnem nagyon fontos, h nekem tenyleg nem fajt, de lelkileg nagyon megviselt, de nem tarthattam meg sajnos, es En gyogyszer melett lettem terhes akkor. 17 hetes kismama
Ez pont így van, amit elõttem leírtak.Annyival még kiegészíteném, hogy aki már szült, annak nem kell bent aludnia a kórházban.Aki még nem szült, annak 1 éjszakát bent kell töltenie, persze van aki saját felelõsségre hazamegy, bár szerintem fõ a biztonság.Kiskoruaknál abortusz elõtt el kell menni a családsegítõbe ahol elbeszélgetnek veled, és kapsz 1 csekket amit be kell fizetni.És elég az eggyik szülõ aláírása.Testileg tényleg nem fájdalmas, de lelkileg elviselhetetlen tud lenni, amikor már tulvagy a mûtéten, és felfogod mi is történt valójában...Sajnos velem is egyszer már elõfordult, de a gyomrom összeszorul ha csak erre gondolok.
Szia! Csatlakozom az elõttem szólokhoz. Nekem elhalt a kisbabám ezért kellett megszakitani a terhességet. A mûtét elõtt vért vesznek és csinálnak egy EKG vizsgálatot.
igen. ha még nem szültél addig tágitással csinálják.
ne bántsátok már, csak egy egyszerû kérdést tett fel.biztosnem jókedvébõl menne abortuszra.
Aki nem szült hüvelyi úton, annak mindegyik abortuszát tágítással csinálják.
Sztem mindenki eltudja dönteni mi a megfelelõ ilyen helyzetben(magára nézve).Nem azt kérdezte hogy mit csináljon, hanem hogy hogyan csinálják.milyen gyógyszert szedsz?
Miért gondolod, hogy nem lennél képes felnevelni egy gyereket? Ha akartad, ha nem, õ megfogant és él, ha meg nem ölöd.
Milyen szörnyeteg vagy te?! Képes lennél egy második kisbabát is megölni???? Más örülne, ha legalább egyszer az életben teherbe tudna esni... Szedd össze magad és vedd elõ a jobbik eszed! Ilyen önzõ senki sem lehet. Itt nem rólad van szó, hanem egy másik életrõl!!! Ha nem tudod felnevelni, akkor szüld meg és add örökbe, biztosan szeretõ szülõkhöz fog kerülni. Olyanokhoz, akik akár az életüket adnák érte, nem úgy, mint egyesek... Ha rajtam múlna, akkor az abortusz az anya élete kioltásával valósulna meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az elsõ választ.
"Még annyi kérdésem lenne, hogy ha akarok pici babát és rendes felügyelet melett teszem ezt akkor lehet még?vagy a 2 abortusz miatt ez már meghiúsul, félek töle, mert a késõbbiekben én is mint minden nõ szeretne egy porontyot:(" Igen, lehet. Egyik ismerõsömnek (nem a barátom...) tizenévesen volt vagy 5 abortusza, és most, felnõttként van két lánya. Persze jár kockázattal az abortusz, de nem mindenkinél lesz késõbb probléma.
Ha beteg a baba, akkor meg tudlak érteni, de a kérdésedben azt írod, hogy az elsõ volt beteg, de most nem érzed magad képesnek arra, hogy felnevelj egy gyereket: "Volt már egy abortuszom de azt egézségügyi okobol muszály volt. Nem érzem magam képesnek erre hogy feneveljek egy gyereket." Lehet, hogy én vagyok hülye, de itt szó nem volt arról, hogy most is valami baja lenne a csöppségnek, itt csak egyszerûen az érzõdik, hogy "én most ezt nem akarom". Attól, hogy gyógyszer mellett estél teherbe /ami megint csak azt erõsíti, hogy ez egy nemkívánt terhesség, amitõl meg szeretnél szabadulni/ az még nem jelenti azt, hogy az a pici beteg lenne... ezt a dokik meg tudják mondani, és akkor azt is elmondják, hogy milyen lehetõségek vannak és azoknak mi a menete. Én senkit nem akarok bántani, és ha tényleg baj van, akkor megértelek és nagyon sajnállak, de amiket írtál, abból az jön le, hogy te csak magadra gondolsz és az miatt nem akarod ezt a babát."nem akarom megtartani. Volt már egy abortuszom de azt egézségügyi okobol muszály volt." Szóval ezt most nem lenne muszáj....
Az asztmás anyuka vagyok. Kedves 71%-os válaszoló! Pont azért kérdezem, hogy mire van beállítva a kérdezõ, mert olvastam, hogy az elsõ babának nem volt szívhangja, amire a kérdezõ azt írta, hogy valószínüleg a gyógyszerektõl. A gyógyszerekre vagyok kíváncsi csak, milyen asztma elleni szer okozhat ilyet? 2. Ha asztmás, a tüdõgondozóban nem csak akkor van ellenõrzés alatt ha terhes hanem mindíg. És ha tudja a doki, hogy terhes az illetõ, akkor azt is tudja hogyan kombinálja a gyógyszereit a baba érdekében.
És az hol nem érthetõ hogy az elõzõnek nem volt szívhangja? Az majdnem olyan egészséges mint a te gyereked...
Én is asztmás vagyok, elég kemény szteroidokat kell szednem, mégis két, egészséges, gyönyörû gyermeket szültem!!! Másik dolog:A kérdezõ az abortuszról kérdez, de utána kontráz, és arról kérdez, hogy 2 abortusz után lehet-e még gyereke ha beállított kezelés alatt fog állni. Nem értem az egészet:most nincs beállítva az asztmája? Ezt ne mondja senki, mert igenis tuti valamire beállították.Úgyhogy nem a betegsége a gond a kérdezõnek, szerintem másért akarja elvetetni ezt a babát. Amúgy soha semmi problémám nem volt így asztmásan a terhességeim alatt, pedíg volt, hogy fulladtam, de a babákkal semmi baj nem volt. Kérdezõ, leírod milyen gyógyszereket szedsz?
Senkinek semmi köze hogy a kérdezõ mit csinál, és olvasni sem tudnak mert nem az volt a kérdés hogy "gyilkos-e vagyok?" -.-' . Én is úgy tudom, hogy tágítással végzik.
A kérdező hozzászólása: Még annyi kérdésem lenne, hogy ha akarok pici babát és rendes felügyelet melett teszem ezt akkor lehet még?vagy a 2 abortusz miatt ez már meghiúsul, félek töle, mert a késõbbiekben én is mint minden nõ szeretne egy porontyot:(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! azért érdekel ez mert az elsõ nagyon kellemetlen volt :S(minden értelemben)valahol tudat alatt bíztam benne, hogy nem kell megint a tágitást alkalmazni, de nagyon köszönöm szépen a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ babát muszály volt elvetetnem mert olyan gyógyszert szedtem ami 99%ba kárositja magzatot. Most is gyógyszer melett, inkább nem szülök minthogy egy gyereknek tönkretegyem az életét aki ráadásul beteg lenne.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ babámnak nem volt szívhanga, v szinü gyógyszerek miatt ezért ha szeretnék, orvosi felügyelet alatt kell állnom folymatosan ...nem túl jó élmény nem gyilkos vagyok csak gondolok magamra, és arra hogy ne x hónaposan ne kezdjem el hallani a babám szívhangját, vagy beteg legyen vagy egyéb problémák.
A kérdező hozzászólása: Asztma gyógyszereket plusz fogamzásgátlót, és köszönöm szépen annak aki megvéd, nem vagyok buta gyerek de ha dönthetek, hogy kockáztatok e vagy sem akkor inkább nem... nemtudnám elviselni ha az én hibámbol egy 85%osan sérült gyermekem lenne, de ettõl függetlenül nem érzem magam miatta jól!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm bízok a legjobbakban.

Csajok! Pasit szeretnék szívatni! +csináljam vele hogy szexelek vele (szedek fogitabit) utána egy kismama ismerősömet kérem csináljon egy pozitív terhességi tesztet és azzal megszívatni hogy teherbe estem és abortuszra kell hogy menjek! Szerintetek?

Lényegébe az van hogy eleinte a sráccal remekül kijöttünk, találkoztunk, udvarolgatott, stb. ("az" nem volt) de elkezdett egy ideje eltünedezni,kifogásokaat keresni (pl. h nem ér rá, stb), Én kértem h legyen ?szinte velem, de egy aljas dög.. most azon gondolkozok h rávegyem Õt arra h lefeküdjünk (abba csak benne lenne) és Én szedek gyógyszert, de a legkeményebb kicseszés lenne vele ha pozitív tesztet csináltatnék egy terhes ismer?sömmel és eljátszom vele h abortuszra kell h menjek és fizesse ki a felét. Utána Én is elt?nök.. Szerintetek? Csajok, csinált már valamelyik?tök ilyet?

Legjobb válasz: Egy hülye 100at csinál...azért mert õ bunnkó volt veled, most te is bunkó leszel? Gratulálok! Értelmes vagy nagyon...

Egy hülye 100at csinál...azért mert õ bunnkó volt veled, most te is bunkó leszel? Gratulálok! Értelmes vagy nagyon...
Ez elég beteg dolog lenne. 21/L
Hová fajult ez a világ?? Legalább te legyél már különb, mint õ, és fogadd el, hogy nem kellesz neki!!
Ha nem kellesz neki, akkor nem, lehet nem akar megbántani azzal, hogy õszinte lenne veled, de akkor sem ez a megoldás, keress mást.
Csináld meg.
'Ti pasik se vagytok külömbek velünk Nõkkel szemben' Nõ vagyok. És mégsem jutna még csak eszembe se ekkora kibacás.
De buta vagy, Istenem! :D Szóra sem méltatom a választ...
Hogy lehetsz ennyire felelõtlen és lelketlen?? A terhesség-abortusz nem vicc kérdése, ha ki akarsz vele cseszni, csináld máshogy, de ne így! Nem kívánom, hogy egyszer visszafizessen az élet és legyen egy nem kívánt terhességed... 2 gyerekes anyuka
A kérdező hozzászólása: A bosszú meglehetõsen gyerekes felfogása a dolgoknak. Legyél különb nála, és az abortusz szerintem nem vicc. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad. # 43/46 tegnap 23:58 Igen, de legalább letettem rola meg elkezdtünk higgadtan beszélni.. Nem fûzök hozzá reményt, jó persze valahol Én is elrontottam, elég hirtelen haragú vagyok (talán ez a baj velem), de késöbb beismerem a hibáimat...... Mostmár elkeztünk ujra beszélni, és letettem róla.. Csak jött és kész.. vagy megbeszéljük vagy lesz más, ennyi :D
A bosszú meglehetõsen gyerekes felfogása a dolgoknak. Legyél különb nála, és az abortusz szerintem nem vicc.
A kérdező hozzászólása: Másrészt meg Ti pasik se vagytok külömbek velünk Nõkkel szemben olykor...... Egy barátnõmet terhesen csalta meg, és hagyta ott a párja... akkor ez mi?
A kérdező hozzászólása: Srácok/lányok meg akik irtatok!! Elhiszem h jót akartatok, és igazatok volt-van. Már elkezdtük higgadtan megbeszélni a dolgokat.. Kedves fiu lenne Õ, de Neki is + nekem is összejöttek a dolgaim.. sok szar kapcsolatom volt, de a jóból nem lehet tanulni...... Talán igazatok volt. De azért ordenáré ri...cozni se kéne, ez csak szimplán mélypont volt..
hát ez megérne egy Maunika shoóówt!! te hülye liba
Van talán még 16 is! Ha több, akkor pedig debil.
Az azért érdekelne, hány évesen sikerült elérni ezt a szellemi mélypontot...
Kedves kérdezõ! Ajánlom figyelmedbe! http://kepfeltoltes.hu/120712/403928_471457809530928_18052
A kérdező hozzászólása: Hogy lehetsz ennyire felelõtlen és lelketlen?? A terhesség-abortusz nem vicc kérdése, ha ki akarsz vele cseszni, csináld máshogy, de ne így! Nem kívánom, hogy egyszer visszafizessen az élet és legyen egy nem kívánt terhességed... 2 gyerekes anyuka Igen, már letettem róla.. Már elkeztük megbeszélni a dolgokat, de az ötletemet is elvetettem.. Kedves válaszolók!! Igazatok volt!
46-os vagyok. Örülök, hogy a kommunikáció normális útjára tértél. Csak így tovább, hajrá! Hidd el, az életben hosszú távon ez a kifizetõdõ;-)
A kérdező hozzászólása: 46-os vagyok. Örülök, hogy a kommunikáció normális útjára tértél. Csak így tovább, hajrá! Hidd el, az életben hosszú távon ez a kifizetõdõ;-) Oké.. Hát remélem.. remélem h sikerül megbeszélni.. tény h senki se tökéletes.. 50-50
A kérdező hozzászólása: Inkább Te vagy az. Már réégen lezártam magamba az egészet...... és nem, nem tettem meg, mert rájöttem h nem helyes!!! Igazuk volt azoknak akik tényleg jószándékból irtak.
idióta
Aljas dög de azért lefeküdnél vele egy ilyen hülyeség miatt? -.- nem vagy normális
A kérdező hozzászólása: # 58/58 07-18 17:32 Neem nem baj h hozzá szóltál.. amiket irtak megfogadtam átgondoltam.. akik mint jótanácsként irtak, ill. hallgattam a lelkiismeretemre...... Igy is van épp elég bajom szingliként nemhogy még fokozzam is :D
olvasgatta a hozzászólásokat... láttam, hogy már megbeszéltétek de azért hozzászólok a kérdésedhez ha szabad. Igazából szabad és elfajult világban élünk sajnos. Ha megtetted volna azt, amit leírtál, magadat minõsítetted volna. Ha ilyes fajta dolgok jutnak legközelebb eszedbe, akkor mindig gondolj bele a következményekbe. Talán mindenki rólad fog beszélni... vagy egy pont pont pontnak fognak tartani... Nem kioktatni szeretnélek, nehogy annak vedd, csak egy tanács. Mint ahogy a kimondott szónak is súlya van így az is rajtad maradt volna egy életre amit szerettél volna tenni.
A kérdező hozzászólása: Amugy kérdést h lehet törölni??
A kérdező hozzászólása: Hát, nem nem kell oltogatni.. Igazatok volt, de akinek ezekután is szar/szemét "ember" vagyok az olvasson visszáb.. Még csak levélbe beszéltük meg a sráccal adunk pár napot mig lecsillapodunk, ennyi.. vagy nem illünk össze.. de akkor se szeretnék k...va anyázva elválni, inkább az a gáz Velem h hirtelen haragú vagyok rettentõen, és ezt a kérdést is emiatt tettem fel, ha már itt lehet névtelenül irni (de igy könnyû)
Igen, igazat adok, már megbeszélték, nem kell oltogatni tovább! Kérdezõ! Legközelebb viszont alaposan gondold át ezeket a dolgokat! Örülök, hogy rájöttél, ez a szivatás nem lett volna fer dolog.
Tényleg nagy hülyeséget akart csinálni a kérdezõ, de már megbeszélték a sráccal... nem kell még most is ócsárolni
Nõként mondom azt, hogy egy ostoba p*csa vagy. Jézusom... L/25
utolsó te hogy lehetsz ennyire szerencsétlen? nem loátod az elõted érkezett komentet hogy csak hirtelen felindulásból jött a kérdés és már nyugodtan megbeszélik? mi van a szemed helyén, bab?
ha azt akarod hogy eltünjön csinald meg , de amugy a fogamzas tab. se szazszazalek
ZSOCCA Pedig milyen jó buli lett volna, ha közlöd a csajjal, hogy van egy pozitív teszted.Terhes vagy tõle. :) Szörnyû, hogy milyen elmebeteg emberek futkosnak az utcán!
Kedves kérdezõ igen basszott már át nõ de érdekes módon nem terveztem aljas bosszút és még meg sem vertem de téged simán lecsapnálak ha szembe jönnél velem az utcán
na mi van mérdezõ már nem reagálsz? és ha azt mondja hogy elkísér az abortuszra mert mégsem olyan rossz ember amilyennek leírod és melletted szeretne maradni? akkor te fogsz bunkónak kijönni. szerintem menj politikusnak. a gerinctelenség már stimmel, meg kamuzni is tudsz rendesen. akár még elnök is lehet belõled
ez jó ötlet! szívasd meg a kis tetvet! csak nehogy jövõ 7-en téged azonosítson a halottkém egy elhagyott szemétdombon
Képzeld akkor mi lenne ha ezt mondaná : Ne vetezsd el , neveljük fel ! Hozzám jössz feleségül ! ;-)
Szerintem is csináld meg! :D:D
Én fiu létemre mondom , hogy kib*szott jó ötlet :-) Nekem tetszik , ha ilyen f*szfej akkor megérdemli ! Ja és nagyon kreatív vagy drága , hogy ezt kitaláltad :-)
és ha csak gumival megy bele akkor mit csinálsz? már ha bele is megy, mert ha nem kellesz neki akkor nem is fog lefeküdni veled.
szerencsétlen vagy kérdezõ:DD a faszi annyit mondana na akkor helóó:DD
szerintem egyszerûen hagyd ott!
Hány évesek vagytok?
Kérdezõ, te biztos jól viselkedtél vele?Biztosan nem tettél olyasmi ami nem tetszett neki? Biztos makulátlan vagy? Õszinte legyél, hidd el eddig minden csajt én hajítottam el, mert hülyén viselkedtek, azt hitték mindent megtehetnek következmények nélkül, hogy aranyból van a punájuk. :O Aztán rájöttek, hogy nálam ez nem megy.
A kérdező hozzászólása: ASOT: Már nagyon hülyén viselkedik.. ha örökre 'eltünik' váljon egészségére
ha ezt megcsinálod akkor lehet h örökre eltûnik! Ezt felejtsd el!
A kérdező hozzászólása: mondjuk nálam szemet-szemért alapon mûködik minden.. elegem lett a nagyszáju palikból, meg azokból akik csak hülyítik a Nõket... És csodálkoznak h mi is milyenek vagyunk velük......
Végre valami feldobta a napom XD
balek kérdezõõõõ
Én azt hittem nálam bosszúállóbb ember a földön nincs. TÉVEDTEM! Ilyen genyóság meg sem fordulna a fejemben. Tényleg és, akkor mi van, ha azt mondja, hogy Jajj, de jó tartsuk meg.½?
Mert a kérdezõnek nincs gerince.
Miert nem elegendo az a megoldas, hogy a sracot gondolatban berakod a "bunko" kategoriaba, majd emelt fovel, egyenes gerinccel tovabblepsz es ismerkedesz rendesebb fiukkal?!
"Kedves" kérdezõ! Ha ezt megcsinálod, a pasinál 1000x aljasabb dög leszel...
A kérdésedbõl világosan leszûrhetõ a jellemed. Nem csak, hogy bosszút akarsz állni a semmiért, de a lehetõ legaljasabb módot választod. Ki a francnak kellene egy ilyen hulladék nõ? Szép lehetsz, de hogy egy végtelenül ostoba, épp ezért nagyon sértõdékeny hisztigép vagy, az biztos. Csináld csak meg, remélem, úgy elver utána, hogy a fosodban hemperegsz egy hétig. Sosem bántottam nõt, de ezért simán megtenném. Fogd fel, hogy nem kellettél neki, mert megismert. Errõl csak te tehetsz. Nézz magadba, olvasd el a saját kérdésed, talán rájössz, mi lehet a baj. Szerintem téged még az édesanyád is elkerül...
Egyáltalán hogy juthat ilyen valakinek az eszébe? Te belegondoltál abba, hogy mire készülsz? Nem vagy normális.
végülis azért sértõdtél meg hisztikirûálynõ mert leszar a fickó?:DDD hát ezvan a kis önbecsülésednek biztos nem esik jo lde ahogy leirtad probálkozott meg minden gondolom nem tudtad neki nyujtani amit akart vagy jött egy jobb nõ és lesz*r ennyi:DD ez van ezért nem õ a hibás. csak ba*ssza a kis önbecsülésedet
ez nagyon hülye vicc. bár lehet õ is jobban meggondolná legközelebb h csak úgy ágyba bújjon akárkivel egy alkalmi kapcsoaltra
A kérdező hozzászólása: Zsocca válasza: Szerintem bölcsen tette hogy elhagyott téged mert ahogy elnézem egy szemét ribanc vagy a szó legszorosabb értelmében és ha megcsinálod vele remélem utána úgy el ver hogy többet egyetlen pasinak sem fogsz majd kelleni és meg is érdemelnéd !!!! Zsocca kedves NEM ismersz, a helyzetet sem ismered...... Sose bántottam meg õt, jókat elbeszélgettünk (bár azt tudni kell rólam h ami a szivemen az a számon) 5 barátom volt, és ebbõl csak 2-vel feküdtem le.. És ez Neked ribancság? Téged alázott már meg nõ?
Szerintem bölcsen tette hogy elhagyott téged mert ahogy elnézem egy szemét ribanc vagy a szó legszorosabb értelmében és ha megcsinálod vele remélem utána úgy el ver hogy többet egyetlen pasinak sem fogsz majd kelleni és meg is érdemelnéd !!!!
A kérdező hozzászólása: # 10/21 ma 14:19 Én ugyérzem h igen..Jókat elbeszélgettünk, Én csak annyit vártam el tõle h legyen mindig õszinte velem, meg ne vágjon át.. a zenékrõl kezdve a munkán át, a magánéletig bármirõl el tudtunk beszélgetni (ja és még csúnya se vagyok).. még azt se vártam el h meghivjon mindenre, az elején tök lelkes volt h kapcsolatot szeretne, stb a vége felé fajultak el a dolgok, mikor kezdett eltünedezni, kifogást keresni..
Mikor várakoztok a rendelõben az abortuszra kezd el mondani , " El kell mondanom valami , nem vok terhes , ja és kapjˆ d be "
A kérdező hozzászólása: Amugy Én sem értem mi baja lett velem, pedig jól eldumálgattunk, meg csinos is vagyok (ezt Õ is megmondta)

Abortuszom volt 1 hete és akkor azt mondta a doki, hogy jövőhétem menjek visszahozzá ultrahangra! De még 1 picit vérzek, mit csináljak? Visszamehetek így is?

Ezt azért kérdezem,mert amikor beszoktak hívni rögtön az öltöz?be kell menni vetk?zni! De ebben az esetben is le kell? Légyszi valaki segítsen!

Legjobb válasz: Szia! Ugyan ebben a cipõben járok.Most készülök az orvoshoz,ma volt 1 hete a miss. ab.-om. Még én is vérzek kicsit, de persze vissza kell menni, nem biztos,hogy megvizsgál, csak azt nézi uh-n,hogy minden rendben van-e ott bent.(lehet szövet, lepény maradék).De ez nem feltétlen, csak fõ az ovatosság. Fel a fejjel!!! Szép napot

Szia! Ugyan ebben a cipõben járok.Most készülök az orvoshoz, ma volt 1 hete a miss. ab.-om. Még én is vérzek kicsit, de persze vissza kell menni, nem biztos, hogy megvizsgál, csak azt nézi uh-n, hogy minden rendben van-e ott bent.(lehet szövet, lepény maradék).De ez nem feltétlen, csak fõ az ovatosság. Fel a fejjel!!! Szép napot
Amikor szólnak, hogy menj be, mondd meg, hogy még vérzel.
Az elsõ vagyok. Ahogy az elõttem szóló mondta, mikor bemész az orvoshoz, biztos kérdezi, hogy van e még panaszod.Mondd meg, hogy vérzel még.Innentõl kezdve majd õ eldönti, hogy szükséges-e igy is a vizsgálat.
Nekem missed ab. után 2 hétre múlt el és akkor kellett visszamennem is.
Az elõzõ vagyk, azt akartam írni, hogy akár el is múlhat addig.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Akkor most mit csináljak? Vetkõzzek az öltõzõbe vagy se? :SSS
Persze hogy megvizsgál. NEkünk, inszemeseknek a ciklus 3.napján kell menni, amikor legerõsebb a vérzés. Nem akadály.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!