Találatok a következő kifejezésre: Hogy csinálják 3D-s (3 db)

Hogy csináljak 3D-s képeket egyszerű digitális fényképezővel?

Van egy digitális fényképezőgépem és szeretnék 3D-s képeket készíteni vele.Kéne valami jó program.

Legjobb válasz: Stereo képekre gondoslz? amit aztán 3d (stereo) tévén visszanézhetsz?

Stereo képekre gondoslz? amit aztán 3d (stereo) tévén visszanézhetsz?
A kérdező hozzászólása: nem. amit egszerû tévén(vagy gépen) is visszanézhetem egy zöld piros 3D-s szemüveggel
az is sztereo :) csak a szeparálás módja más. Az elkészitéshez két fényképet kell készitened azonos témárol. A cél ilyenkor, hogy az emberi szem távolságát probáld utánozni 5, 5 - 6cm. Tehát kiszemelsz a távolban egy pontot amire fokuszálsz, elkésized a képet aztán arrébb rakod a fényképezõgéped állványát kb 5-6centivel és ugyanabba a pontba fókuszálva exponálsz mégegyszer.. ez az eljárás egyáltalán nem preciz de müködhet.. utána photoshopra lesz szükséged. itt egy lépésrõl lépésre leirás: http://stereo.gsfc.nasa.gov/classroom/3d.shtml
A kérdező hozzászólása: kösz a választ :)

Hogy csinálják a 3D-s filmeket?

levettem a szemüveget és láttam hogy igazából össze van mosódva a kép (bocs attól aki eddig ezt nem tudta:D), de mit?l lehet látni 3D-snek, hogy készül a szemüveg meg az ilyen film? szal mit?l látszik az egész 3D-nek?

Legjobb válasz: A 3D hatást úgy érik el, hogy meghatározott mértékkel eltolva megismétlik a képet. A két színt pedig megfelelõen keverve érhetõ el a szemüveg segítségével az, hogy az agy "egy képnek lássa."

A 3D hatást úgy érik el, hogy meghatározott mértékkel eltolva megismétlik a képet. A két színt pedig megfelelõen keverve érhetõ el a szemüveg segítségével az, hogy az agy "egy képnek lássa."
A kérdező hozzászólása: köszi a választ!
én úgytudom ha két kamera 5-10 centi távolságra van egymástól mert a szemeink is mást látnak és ezzt valahogy összehozzák olyan kékre meg pirosra

Sony vegas-al készítettem 3d-s (piros-kék szemüveges (anaglyph) ) videót de nem "jön" ki a térből! Valahogy jól látom meg minden de "hátrafelé megy" a kép! hogyan csináljam?

SEGÍTSETEK!

Legjobb válasz: Hogyha a másik irányba tolod el a képet akkor kifelé fog jönni!!!!A nagyobb térhatás érdekében érdemes kicsit távolabbról nézni....:)

Hogyha a másik irányba tolod el a képet akkor kifelé fog jönni!!!!A nagyobb térhatás érdekében érdemes kicsit távolabbról nézni....:)
Fordítsd meg a szemüveget (a két szín szempontjából). Akkor fordított irányba érzed a távolságokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!