Találatok a következő kifejezésre: Hogy csinálhatnék hogy lehetne kikutatni hogy (1 db)

Hogy csinálhatnék családfát? hogy lehetne kikutatni hogy ki volt az üküknagyapám vagy ilyesmi?

Legjobb válasz: Olvasd át ezt! http://hu.wikipedia.org/wiki/Csal%C3%A1dfakutat%C3%A1s

Menj el a városi levéltárba, ott szokták ezeket kutatni, ott vannak az anyakönyvi kivonatok, amik mindenki számára nyilvánosak.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit mondjak a levéltárban, ha a családomat szeretném visszavezetni néhány évszázaddal ezelőttre?

Ti ha csináltátok, hogyan? És körülbelül mennyit kellett fizetni?
Nagyon érdekel, hogy kik voltak az őseim, és szeretném megtudni:))

1

Milyen napokra adtok valamit a keresztgyereketeknek?

Úgy értem, hogy megvan a keresztelő pl, és utána kb hány éves koráig vettetek neki névnapjára, szülinapra, karácsonyra ajándékot vagy adtatok neki pénzt? Kíváncsi vagyok, ki hogy gondolkodik.

33

Családfakutatás közben milyen érdekes, meglepő dolgokat találtatok az ősökről, amit addig nem tudtál?

6

Milyen származású vagy?

Úgy értem, hogy a magyar mellet milyen más származás van benne és hány %-ban!

46

Használható ötleteket kérnék családfa kutatásához?

Szeretném én is elkezdeni, mert a családomnak csak az anyai ágáról rendelkezem iratokkal. Azt is szeretném bővíteni, de az apai ágról is kellene információ. Tudom, hogy itt már sok szó esett a témáról, de sajnos nem tudok angolul, így pl. a FamilySearch-öt nem tudom használni. Időm van, benzinpénzem viszont nem sok, így első körben itthonról szeretnék nézelődni.

2

Felnőtt férfiak, nők, beszámoltok a szüleiteknek az anyagi dolgaitokról?

Tudják mennyit kerestek,mibe került egy naralás,mennyit sproltok,stb?
Vagy hogy hogy működik a kassza a párotokkal?

9

Hogyan vezessem rá, nem akarom megbántani?

A párom az utóbbi időbe igénytelen lett.Nem is nagyon van kedvem ezek után puszit adni neki meg semmit.Büdös a szája,és nem tudom hogy mondjam el neki hogy ne bántsam meg.Plusz még elég izzadt is állandóan,de még ez nem is zavar annyira.Hogyan tudnám egy kicsit felnyitni a szemét?Nem akarom pikk pakk bele vágni az arcába.

14

Csak engem nem szeretett senki igazán?

A legtöbb kapcsolatomban én szerettem jobban, sokan kihasználtak, barátnővel léptek le, stb...családom se számított soha, utánuk is én "koslattam"...most férjnél vagyok, de félek, vele is úgy járok, mint anno: talál valaki mást és lelécel...ma elég alaposan megbámult mellettem egy nőt, utána fordult, stb...régebben is voltak érdekes dolgai, amiket megbeszéltünk...

10

Hogyan deríthetnék fényt a családfámra?

3

Apám agyilag kezd megzápulni?

Csak annyit mondhatok amennyit én megtapasztaltam régen (már elkoltoztem) es amit a hugom elmond.

Páromat mai napig nem fogadta el (6év).Egy telefonbeszelgetest leszamitva nem is beszeltek (tehat nem járt hozzánk vasárnapi ebédre). Fél ev utan a paromhoz kotoztem mert nem bortam.tovabb a lelki terrort. Napi szintu volt a kiabálás. Anyukam sokaig bologatott,mert csak apamnak van szava... aztan tavaly elotz karacsonykor haza mentem (elotte valo karacsonyokkor is hazamentem) de elkezdte anyam a regi notat fujni igy ivet kaptam es elviharzottam. Egy evig nem beszeltem veluk. Jobban mondva az eset utan kaptak egy levelet hogy tudjak hol lakom ha akarnak vmit akkor jojjenek ők. Iden dec 21-en anyukam eljott hozzám. Elmeselte hogy kellett ezaz egy év hogy rajojjon sokkal fontosabb neki a lánya mintsem a férje szavara bologasson.Tehat anyut havonta felhivom es levelet irunk egymasnak.

Hugom a fent leirt esemenyek alatt azzal fenyegetozott hogy ongyilkos lesz mert o sem birha elviselni az apankat. Orditanak egymással,kurv.anyázás is van meg minden Oo (az én időmben azert ilyen nem volt...legalabbis en nem kiabaltam senkivel se). Voltak pszcihologusnal. Hugom tobbszor,apamat is behivatta a doktornő. Hugomat mikor megkerdeztem hogy az orvos mit mondott apurol: Zsuzsi az apád hülye. Nyugtatot irtak ki a hugomnak amire egy ido utan raszokott igy kesobb lekellett szoktatni rola (ha nem vette be szedult,lehangolt volt,hányt...stb). Most legujabban apam azt mondta neki hogy majd a barátjának mond olyanokat róla ami elűzi tőle...stb. Minden nap minősithetetlen stilusban beszelnek rgymassal. A batyank az szent es serthetetlen mondhatni apu2.
Hugom mondta hogy multkor annyira felidegesitette hogy azt hitte kiugruk a szive. Erre csak azt tudtam modani hogy ne adja meg joedes apanknak az Isten hogy amiatt kelljen lemennem mert a hugomnak szivinfarktust okoz.
Mi a bánat ez ami az ido elorehaladtával teljesen felorli az idegeit? Ez nem normális,de észre sem veszi hogy hulye! Az orvosnak nem látta be akkor nekunk se fogja. Valaki volt mar igy?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!