Találatok a következő kifejezésre: Hogy csinálhatnék hogy lehetne kikutatni hogy (1 db)

Hogy csinálhatnék családfát? hogy lehetne kikutatni hogy ki volt az üküknagyapám vagy ilyesmi?

Legjobb válasz: Olvasd át ezt! http://hu.wikipedia.org/wiki/Csal%C3%A1dfakutat%C3%A1s

Menj el a városi levéltárba, ott szokták ezeket kutatni, ott vannak az anyakönyvi kivonatok, amik mindenki számára nyilvánosak.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan lehetek hajéktalan szálón? Nincsen senkim se szar a hejzet?

hajléktalan

13

Hogy vigasztalható egy leendő özvegy?

Nagynényém férje évek óta küzd a rákkal,most viszont már semmi nem hat,pedig kemoterápia és műtétek mellett mindent kipróbált ami az országban és nyugatabbra kapható.A legagresszivabb rák van a teste minden kis pontján.
Ránézésre még jól van,de 1-2 hónap és vége.
Alig negyven éves.
Két kisgyereket (6 és 8 évesek) hagy hátra és nagynényémet,aki idén hatodik éve családfenntartóként ápolja,biztatja,kezelésekre hordja az ország másik végébe,miközben gyereket nevel,háztartást lát el,és próbál nem összomlani.

Mi, a család mit tegyünk értük?
Vigyázunk a gyerekekre amikor csak tudunk,főzünk mosunk takaritunk,hogy azt se kelljen,család összes pénztartaléka már ráment a különböző kezelésekre,hálapénzre (már utolsó műtétet sem akarták vállalni).
De úgy érzem ez kevés,az igazi terhet nem tudjuk levenni róluk...

5

Milyen eredetű a Varga név?

Gondoltam már rá hogy a spanyol "Vargas" névből alakult át.Szerintetek?A másik:
Dédnagymamámnak Németh volt a vezetékneve.Igaz hogy régebben mesterségekről,származásról kapták a nevüket az emberek?Mellesleg az apámat már többször is németnek/germánnak nézték még Németországban is...

9

Szerintetek is durva? Nagyszülőkhöz beköltöztetni az unokát a barátnőjével együtt?

Nagyszüleim felnevelték a gyerekeiket,amelyiknek kellett ,segitettek felnőttként is,befogadták kisgyerekkel,stb.Szép nagy házuk van,amit régen nem volt gond fenntartani.
Most viszont már nyugdijasak,kevés nyugdij,gyógyszereik sokba kerülnek,a házat úgy tudják fenntartani,hogy amelyik gyerek és unoka megteheti,segitjük őket,főképp télen,nincs is ezzel gond,ez a dolgunk,ők is befogadtak többször anyával amikor bajban voltunk.
Most viszont egyik lánya(ő nem támogatja őket) fia a barátnőjével hozzájuk akar költözni,tanul mindkettő papiron még,jövedelmük a családipótlék.
Unokaöcsém anyja szorgalmazza ezt (nagyszüleim lánya),mivelhogy náluk a lány nem fér el,elszökött otthonról,mert rosszul bánnak vele,18 éves,otthagyta a sulit,dolgozni sem akar,unokaöcsém detto (még papiron iskolásak,de 2 hónapja be se járnak,érettségi előtt).
Nagyszüleim ideiglenesen befogadták őket pár napra,bár így mégszűkebben jönnek ki,így nem elég egy szintet befűteni,az emeletet is be kell,több rezsi,főzni rájuk,stb.
Unokaöcsém anyja rá akarja beszélni a nagyszüleimet,hogy végleg maradjanak már nála,ott több a hely (náluk is elférni,de szűkebben,és több költség,),nyugi van.
Unokaöcsémnek és a barátnőjének is ott lenne jobb,hát persze,hisz rend van és kaja,tisztaság,sok hely,stb.
Csak nagyszüleimnek nem jó,70 évesen alkalmazkodni két gyerekhez,akik védekezni se védekeznek,hogy ne csússzon be egy gyerek...
És nekünk se,hisz nem egy idegen lányt akarok támogatni,aki lusta tanulni,csicskáztaná nagymamámat,stb,csak a nagyszüleimet,de így hogy.

Ugye szerintetek sem szabad hagyni hogy rábeszéljék őket?

15

Nálatok is előfordult már olyan helyzet, hogy az unoka megszületése után az apai nagymama, a baba anyjának képzelte magát?

Igyekszik engem háttérbe szorítani, önmagát pedig előtérbe helyezni, a gyereknevelést illetően.

4

A páromnak alkohol problémái vannak. Mi lenne a jó megoldás? Szakember?

Nem alkoholizmusról van szó egyáltalán, nem függő. Mindössze annyi, hogy hétvégente elmegy a haverokkal sörözni és egyszerűen nem tud úgy hazajönni, hogy ne lenne részeg. Állítólag csak sört iszik, azt persze töménytelen mennyiségben. Hajnal 3-4-kor ér haza, addig azért lecsúszik jó pár korsóval. Mindig azt mondja, hogy neeem, most nem megy meg nem iszik, de egyszerűen képtelen azt mondani ha hívják, hogy nem és nem jut eszébe, hogy a 8-10. sör után leálljon, pedig nyilván ismeri már saját magát és a határait. Mit lehet ez ellen tenni? Én már nagyon unom, hogy ezután persze másnaposan egy napig használhatatlan és ha lenne valami közös program, én magyarázkodok miatta. Szakemberre bízzuk a dolgot?

11

Szerintetek milyen származású vagyok?

Apai oldalról van két ükszülőm, akiknek a nevük miatt nem vagyok biztos benne, hogy magyarok. Úgyanis ükapám neve HOLES MIHÁLY, ükanyám neve GYETMAN ILONA. Õk házasok voltak és született egy fiúk (aki a későbbi dédapám lett). Õt HOLES LAJOSNAK hívták, ám felnőtt korában HEGYMEGIRE változtatta meg a nevét. Olyannyira, hogy a nagymamámat is Hegymeginek hívják, holott nem ez lenne a neve, ha annak idején dédapám nem változtatta volna meg a nevét. Emellett dédapám egy Nógrád megyei kis településen született, ezért gondolom, hogy az őseim északról betelepültek Magyarországra. Kérlek, segítsetek nekem megmondani, hogy a nevek alapján milyen származású lehetek!
Előre is köszönöm!

16

A levéltárban azt hallottam hogy van olyan hogy 1830-ig is vissza lehet vezetni az emberek adatait. Kb hány % az esélye annak hogy legyen a felmenőim között külföldi?

2

Anyám nem akarta h a babám azaz az unokája megszülessen mindent megtet annak érdekében h ne szülesen meg most elköltöztek nem is kiváncsi ránk megkeseritete az életem de vmilyen szinten hiányzik mit tegyek?

5

Az Antal CSALÁDNÉV visszavezethető francia vagy olasz eredetre?

Az előbbi kérdésem levették ott írta valaki hogy francia vagy svájci.Azt olvastam valahol hogy az András és az Antal vezetéknévre azt írták ilyen nem lévén a magyar környezetben.
Még nyáron azt írta valaki hogy a hannibAL ANTe portas mondásból jön.Mert régen hogy könnyebb legyen a segélykérés azt mondták csak hogy ALANT és mivel a magyarnál ez fordítva van így jött az ANTAL.De ahogy olvastam a dolgokat úgy vettem ki hogy nem magyar.

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!