Találatok a következő kifejezésre: Hogy csinálhatnék hogy lehetne kikutatni (1 db)

Hogy csinálhatnék családfát? hogy lehetne kikutatni hogy ki volt az üküknagyapám vagy ilyesmi?

Legjobb válasz: Olvasd át ezt! http://hu.wikipedia.org/wiki/Csal%C3%A1dfakutat%C3%A1s

Menj el a városi levéltárba, ott szokták ezeket kutatni, ott vannak az anyakönyvi kivonatok, amik mindenki számára nyilvánosak.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Anyák napjára mamámnak idézet?

Vele és apuval élek 6 éve. Készítettem neki képeslapot csak idézet kéne. Rövid és ha lehet nem nagyon megható hanem aranyos. :) Sürgős lenne mert ma oda szeretném adni neki.

2

Csalódtam az apukámban. Hogy lehet ezt feldolgozni?

Az a helyzet, hogy kiskorom óta nagyon apás vagyok, nagyon szeretem és felnézek rá. De nagyon sokat iszik, és ilyenkor nagyon rossz természete van, nagyon csúnyákat mond mindenkire, és egész nap csak bántja az embert.
Én mostanában határoztam el, hogy olyan munkát szeretnék a későbbiekben, hogy segítsek az állatoknak, és az embereknek, mert ehhez van érzékem, ebben tudnék kiteljesedni.
Apám meg ahogy egyre többet iszik, nem is tudom hogy régen is így volt-e, de kezd nagyon rosszindulatú lenni.
Most éppen azon húztam fel magam, hogy fiúbarátomnak a nagybátyjának most lesz a temetése, és apám még nem találkozott a barátom szüleivel és el akar jönni. (Barátommal egyeztünk meg így, hogy nem mutatjuk be őket egymásnak, mert a szülei nem állnak jól anyagilag, mi meg igen, és tudom, hogy onnantól állandóan az lenne, hogy csúfolja őket, meg azt hallgatom, hogy én egy templom egere leszek, mert barátomnak szegény a családja)
Na, és az a helyzet, hogy apám pofátlanul el akar menni a temetésre, holott se ő se én nem ismertük barátom nagybátyját. Apa meg is mondta h azért akar, hogy véleményt mondjon, hogy milyen család. Ez tegnap annyira felhúzott, mert gondolhatja h nem vmi gazdagok, és csak azért akarja megnézni őket, hogy röhögjön rajtuk, meg hogy ő magát jobbnak érezhesse. De ebben az a legidegesítőbb h saját célja miatt akar elmenni a temetésre, nem pedig a végső búcsú miatt.
De nem ez az egyedüli eset, mert pl a szomszédain elváltak, annak is örül, mert nem csak az ő házassága a rossz, meg egy hapsinak akit nem kedvel nem jön össze a feleségével a gyerek, és azokat is kiröhögte meg örült neki. Sőt lakik egy fogyatékos srác az utcánkba, és ilyet mond rá, hogy nyomorék, meg hülyegyerek stb.

Szóval, ha én annyira nem vagyok ilyen, hogy mindenkit kikritizálok, és mindenkibe a rosszat látom, hogy tudom elfogadni h ő az?

3

Milyen (leendő) nagymama az ilyen?

A két nagyobbik fiának nemsokára gyerekei születnek. Gratuláltunk mire közölte hogy köszöni és szorítsunk neki hogy fiúk legyenek, mert neki lányunoka nem kell mert azokkal csak a gond van. Szinte egyszerre születnek a kisunokái és nagyon izgul hogy nehogy lányok legyenek :(
A legkisebbik fia majdnem 30 és buliról bulira jár és tiniket szed fel. Nem hinném hogy akkor a lányokkal lenne több gond.
Ez csak nekem nem tűnik normális dolognak egy leendő nagymamától?

16

A papámnak a lánytestvére az nekem ki?

1

Ha a feleség nem veszi fel a férje nevét, akkor a születendő gyermek a férj vagy a feleség családnevét kapja?

8

Hogyan lehet egy régen látott családtagot megtalálni, akivel nem tartjuk a kapcsolatot?

8

Megfutamodni vagy szembenézni és tűrni?

Anyóssal való rossz kapcsolat miatt gyakori vita állandó mindennapos látogatásainak miatt. Nincs nyugtunk állandóan azt nézzük hogy el ment -e már, itt mellettünk dolgozik a házhoz tartózó földeken és az udvarba pakol mindent ami neki nem fér el a házánál.Esély sincs rá hogy kitiltsuk innen mert az övé és félig párom apukája után. Mennyünk albérletbe a nyugodt élet érdekében vagy maradjunk és tűrjünk?Látszólagosan nem csipjük egymást és mások előtt beszégyenít, és a falun ki tudja mit terjeszt rólam csak furán néznek rám az emberek és úgy befeketített már. Én jobbnak látom a költözést.

3

Milyen megoldás van erre a kibírhatatlan vén birtokló nőszemélyre?

Örökölt házban élünk párommal és gyermekemmel 4 éve és anyósom kijár ide nap mint nap mert a földje itt van a házunk mellett és irgalmatlan nagy szájjal rendelkezik az a fajta aki beleköt a másikba aki meg akarja szabni ki meddig maradhat milyen vendég jöjjön ide aki ha már itt van 5 alkalommal 2 hónapon belül arra azt mondja hogy mi az tán mán ez ide is költözik hozzánk vagy mi...flegma stílusban.De érdekes nekem nem mond semmit a szemembe esetleg úgy ha kinn van az udvaron én meg bent és a páromnak mondja hangosan úgy hogy be hallatszódjon a vita, szemtől szembe már csak akkor mond bármit ha már valami nagyon idegesíti ha nem cm pontossággal van visszatéve valami a helyére. Sok dolog van amit a párom örökölt apja után de még fejszét is vennünk kellett mert anyós mindent elhord innen és eladja hogy mi ne tudjuk használni. És utána azt mondja hogy itt van az valahol csak mink elhánytuk mert trehányak vagyunk,és dolgozzunk meg érte, hol ott ö sem dolgozott meg érte,és neki a legnagyobb szája érte, mikor vettünk új fejszét boltból akkor meg az arcunkba nevetett hogy minek vettük meg a drága szerszámot....Hát azé talán mert nincsen a háznál mert valaki elvisz minden használhatót a háztól úgy hogy nem is szólhatunk érte.Igazából ő nem tudja milyen az igazi szegénység mikor nem segít az emberen senki mikor az ember munkahelyen dolgozik reggeltől estig s még sem lesz több az átlagnál csak saját magára számíthat. Mink lakunk itt és nekünk kell alkalmazkodni ö hozzá. Engem alapból nem szeret mert a párom amióta velem van azóta teljesen elfordult tőle,de nem veszi észre magát hogy vannak dolgok amihez semmi köze.Volt már pár alkalom hogy összeakart minket veszíteni párommal de sikertelenül hazugságokat mondott amire azt hitte hogy felkapom a vizet és elhagyom párom, csak hogy azzal nem számol hogy fiam nélkül sehova nem megyek.És az ilyen dolgokat soha nem nekem mondja hanem a páromon keresztül próbálja az infót átjuttatni mert tudja hogy párom mindent elmond nekem.Én nem beszéllek anyóssal csak köszönünk és kész, eddig azért nem mentünk albérletbe mert hogy nehogy örüljön anyós hogy eltudott minket üldözni de a béke kedvéért inkább fizetnék albérletet is. Az unokáját sem nézi meg pedig van mikor egész nap itt van a közelben nem is venné észre ha elmennénk innen. Mit javasoltok?

8

Õ nekem kim (bőv. Lent)?

Nos... az anyai nagymamám testvérének az unokája nekem kicsodám? :) Másodunokatestvérem? Mert az apukám unokatestvérének a gyerekei is a másodunokatestvéreim! Akkor az anyai nagymamám testvérének az unokája (szóval a nagymamáink testvérek és van közös dédink is) az kicsodám nekem? Vagy nem lehet egyszerűbben megfogalmazni mint ahogy én írtam? Nincs valami külön kifejezés erre a rokoni kapcsolatra?
12/L

7

Miért van az hogy a nagybátyám csaját annyira utálom?

22 éves és rühellem,én csak 14 vagyok de úgy vagyok vele hogy ha hozzámszól akkor eskü megtépem! És tudom hogy a nagybátyámat uszitja ellnem mikor eddig jó volt a viszonyunk! és álandóan nyávog! A nagymamám azért költözött el a papámtól mert nem birta elviselni a fia barátnőjét! MIt csináljak vele?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!