Találatok a következő kifejezésre: Hogy csinálhatnék hogy (778 db)

Hogy csinálhatja? Hogy lehet 2mp alatt átöltözni? ( videolent)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=K4IV5.. szerintetek?:D

Legjobb válasz: http://www.youtube.com/watch?v=kj-5Ek0oVe0&feature=related

Hogy csinálhatom, hogy a gépem a 2gb ram ot teljesen kihasználja?

mindig max 1 gb t használ és lehetne gyorsabb

Legjobb válasz: Ennyit ismer fel, vagy ennyire terheli le? Ha a max 2 Gb-ot mindenféleképpen ki akarod használni, számolja fagyásokkal, hatalmas nagy lassulásokkal stb. Addig örülj, amíg a gépednek elég 1 giga a mûködéshez és nem terheli le 100%-osan a rendszeredet. 2 Gb-ot újabb játékokkal könnyedén ki tudod használni, ha már nagyon szaggat a géped, na akkor kihasználtad az összeset és többre lenne szükséged...

Ennyit ismer fel, vagy ennyire terheli le? Ha a max 2 Gb-ot mindenféleképpen ki akarod használni, számolja fagyásokkal, hatalmas nagy lassulásokkal stb. Addig örülj, amíg a gépednek elég 1 giga a mûködéshez és nem terheli le 100%-osan a rendszeredet. 2 Gb-ot újabb játékokkal könnyedén ki tudod használni, ha már nagyon szaggat a géped, na akkor kihasználtad az összeset és többre lenne szükséged...
Nem lesz gyorsabb attól, hogy többet használ. Annyit használ, amennyire szüksége van. Ha egy programnak csak 200 MB-ra van szüksége a memóriából, akkor nem fogja kitölteni mind a 2 GB-ot, mert nincs mivel kitöltenie.
A ram kihasználása az operációs rendszer függvénye is. A korszerûbb, vagy jobb rendszer jobban használja a ramot. Hozzáteszem az XP elvileg max 4gb-ot tud használni, szóval tudnia kéne a 2gb-ot jól kezelni.Egyesek a swap, vagy átmeneti tár letiltását szokták alkalmazni , ha sok memória van a gépben, de egyes programoknál ez gondot okozhat.
picit kiegészíteném az elõttem szólót: nem 4GB a max a 32bites oprendzser 3.2-t a 64 bites 6.4-et tud használni! szóval...
4 Gigabájtot tényleg le tud kezelni egy 32 bites oprendszer, de akkor a videókártya memóriát nem fogja látni, ugyanis vagy ez, vagy az. Azért csak 3 gigát lát, hogy a videókártya memória is használható maradhasson.


Tudnád magyarázni nekem, hogy víz fizikát hogyan csinálhatnék?

Víz collidert szeretnék az unityhez.

Legjobb válasz: Szinguláris részecske szimuláció. (Hajrá) Vagy felületmorfológia, a normálisból tudod hogy áll a hajó, a szomszédos csúcspontokból pedig átlagolni tudod a várható magasságot, és már elég jól is néz ki. Persze kell egy hullám amplitúdó-frekvencia szûrõ, hogy a magas frekvenciájú hullámok ne rángassák a hajódat.

Szinguláris részecske szimuláció. (Hajrá) Vagy felületmorfológia, a normálisból tudod hogy áll a hajó, a szomszédos csúcspontokból pedig átlagolni tudod a várható magasságot, és már elég jól is néz ki. Persze kell egy hullám amplitúdó-frekvencia szûrõ, hogy a magas frekvenciájú hullámok ne rángassák a hajódat.
A kérdező hozzászólása: Ez nagyon bonyolult.
A második az egyszerûbb.
Nem bonyolult az, csak ülj le és gondold végig. Az elv maga egyszerû. Nem csináltam még ilyet de értem mit akar mondani a hozzászóló.
A kérdező hozzászólása: Olyan szavakat használ amiket soha nem halottam 22 év alatt. Ennyire nem akarok matek ember lenni mert nem értek hozzá a matek tanulás sem megy még tanárral sem.Ha ehhez ilyen szintû matematika kell akkor inkább kihagyom.
Pedig ez középiskolai matek és fizika. :) Megpróbálom egy kicsit elmagyarázni az elvet aztán majd jól kiigazítanak ha hülyeséget mondtam. Az amplitúdó egy hullámgörbeként írható le, kb. mint egy sinus-görbe. A kolléga azért használta ezt a szót mert a hullámok sûrûsége/magassága jól ábrázolható a görbe "sûrítésével" vagy "ritkításával" azaz a görbe csúcsainak egymástól való távolságának csökkentésével vagy sûrítésével. Az amplitúdó-frekvencia szûrõ sem egy ördöngõsség. Az amlitúdó frekvenciája pontosan azt jelenti amit az elõbb írtam, azaz a az amplitúdó-görbe csúcspontjainak egymástól való távolságát. Minél kisebb ez a szám, annál nagyobb a frenkvencia és minél nagyobb a csúcstávolság, annál kisebb a frekvencia. Itt fordított arányosság van. Egyszerûen megfogalmazva, minél nagyobb egy hullám amplitúdó-frekvenciája, annál magasabb a hullám (vagy annál gyorsabban jönnek egymás után a hullámok, ez attól függ, hogy a megvalósítás során milyen megközelítést használsz). Ez a szûrõ csak annyit csinál, hogy figyeli a hullámot és ha magas a frekvenciája, tehát túl sûrûn jön egymás után x db hullám akkor nem a szokásos módon hat a hajóra hanem egy általad meghatározott, más dolog történik. Pl. finoman csökkenti a hullámzást vagy pl. egyenesen figyelmen kívül hagyja ha olyan látvány. Ez már abszolút tõled függ. Sztem tégy egy próbát, rajzolj fel egy egyszerû sinusgörbét, aztán alág egy másikat ahol a görbe csúcstávolságai fele az elsõnek, aztán egy újabb görbét ahol a csúcstávolság kétszeres. Rögtön látni fogod mit jelent az elõzõ magyarázat (ha érthetõen fogalmazta).
Lemaradt: Magas frekvencia esetén gyorsan jönnek egymás után a hullámok, alacsony esetén nyugis hullámzás van.
A kérdező hozzászólása: Értem a sinus görbét de ez olyan sok és túl bonyolult összetett. Egyébként köszönöm a kimerítõ magyarázatot. Tudom, hogy hülye vagyok én mindig csak irigykedve nézek ratok meg azokra akik a természet tudomány kategóriába írkálják a képleteket. Lehet, hogy túl sokat akarok. Én erre nem vagyok képes. Még mindog nem látom átt azt, hogy miként kéne nekifogni. Az unityben van beépített víz de nincs hozzá fizika. :-(
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1# vagyok A #6-os hozzászóló szépen leírta. Minden felület (így a víz, vagy egy fénykép) leírható egy adott periodikus függvény sorával. Ilyen a Fourier-sor is például, de az egyszerûség kedvéért vegyünk egy szinusz függvényt. Legyen a frekvencia együttható 0, így egy egyen-komponenst, azaz egy egyenest kapunk állítjuk be így a víz magasságát, a továbbiakban iteráljuk a frekvenciát egyesével és határozzuk meg az ezekhez a frekvenciaértékekhez egy amiltudót. Az így kapott n-számú sorral bármilyen n-re diszkretizált felület (szám sor) leírható. Így mûködik a JPEG is, csak az diszkrét koszinusz transzformációval van megoldva. Nézzük meg a hajó hosszát (a hossz itt a hajó azon oldala(i) ahonnan a hullámzást éri) vessük össze 1/f -el, ahol f a frekvencia. Határozzunk meg egy arányszámot ami meghatározza hogyan viselkedik a hajó erre a frekvenciára, azaz (empirikus módon vizsgálva) jó eredményt ad. nyilván egy magas frekvenciás hullán hiába csapkodja a tankerünk oldalát, de egy tutajt felkap egy kis frekvenciás szökõár. Ez az arányszám legyen [0-1] tartományon belül, a negatív hatást és az öngerjesztést egy mérnöki tollvonással nem vesszük figyelembe. Több komponenst esetén az arányszámok sora legyenek normalizálva, azaz összegük = 1, de persze ez lehet akár 0.9 is és a tehetetlenség is le van rendezve egy mérnöki tollvonással. Adott 't' idõpillanatban és 'p' fázisban számoljuk ki a hajó közepén lévõ hullám meredekségét (szinusz elsõ számú deriváltja) és képezzünk belõle egy normálvektort, és egy magasság értéket. Ismételjük meg ezt a sor minden tényezõére és szorozzuk meg a megfelelõ arányszámmal. Adjuk át azt A végeredmény egy hihetõen mozgó hajó lesz, ami függ a hullámtól és attól honnan kapja azt (feltéve ha az arány sorunkat frissítjük a hajó hullámirányra vett effektív hosszától). A hullámot kirajzolhatjuk egy vertex buffer streamelésével is, de változékonysága miatt bõven elfér egy vertex shaderben is, így megspóroljuk a memory overhead-et. A hajó dõlése, magassága pedig képkockánként determinisztikus. Nyilván a helyzet egyszerû, hiszen a víz egy f(x, y) függvény, azaz 2D felület, a módszer alkalmazható térben is, pl. térerõsség számítására. De ha olyan válaszokat ír a kedves kérdezõ, hogy : "a matek tanulás sem megy még tanárral sem.Ha ehhez ilyen szintû matematika kell akkor inkább kihagyom." Akkor nem biztos, hogy valóban érdemes Unity-vel foglalkoznod, vagy legalábbis nem ezzel a részével.

Hogyan fejleszthetném rajzkészségét? Hogyan csinálhatnék kedvet?

Hamarosan 5 éves lesz kislányom,nagyon ügyes érdeklõdõ,fogékony mesékre,versekre,betûkre,számolásra,körülötte lévõ világra.Ügyesen mozog,énekel.Szívesen barkácsol velem és festeget,de a rajzolásban megmaradt kb másfél-egy évvel ezelõtti szintjén.Emberalak felismerhetõ,de fej,nyak körpocak pálcika végtagok,szemek száj áll.Egyébként legtöbb dolgot körnek rajzol.Autót pl úgy rajzol hogy van 4 kerék kormány stb de ezek egymás alatt mellett helyezkednek el.Állandóan firkál,de ha kérdem mi az megnevezi,de csak fantáziámra van bízva,gyakorlatilag bármi lehet.Gyakran mondja hogy az amit rajzolt térkép.El vagyok keseredve.Az oviban jelezték minap,hogy le van maradva rajzolás terén.

Legjobb válasz: Kár. Úgy értem, hogy kár, hogy van egy gyerek, aki ennyi mindenben jó és ügyes, és mégis az van kiemelve, h mi a hiány. Értem én, h egy bizonyos szintig el kéne jutni, csak most eszembe jutott, hogy pl annakidején én már ovisan többszáz rajzot készítettem, míg öcsém egy év alatt egyetlen egyet... mégsem volt semmi problémája az életben még, azóta diplomás. Õszintén azt gondolom, hogyha több területen lenne lemaradás, akkor talán aggódnék, de ha annyi mindenre amit írtál valóban fogékony, hát akkor majd egyszer megjön a rajzhoz a kedve, de ha nem, hát akkor õ nem egy rajzolós. Esetleg olyat kipróbálhatnátok, hogy pl pálcikával rajzoltok homokba, vagy a hóba...ha lesz :)

Kár. Úgy értem, hogy kár, hogy van egy gyerek, aki ennyi mindenben jó és ügyes, és mégis az van kiemelve, h mi a hiány. Értem én, h egy bizonyos szintig el kéne jutni, csak most eszembe jutott, hogy pl annakidején én már ovisan többszáz rajzot készítettem, míg öcsém egy év alatt egyetlen egyet... mégsem volt semmi problémája az életben még, azóta diplomás. Õszintén azt gondolom, hogyha több területen lenne lemaradás, akkor talán aggódnék, de ha annyi mindenre amit írtál valóban fogékony, hát akkor majd egyszer megjön a rajzhoz a kedve, de ha nem, hát akkor õ nem egy rajzolós. Esetleg olyat kipróbálhatnátok, hogy pl pálcikával rajzoltok homokba, vagy a hóba...ha lesz :)
A kérdező hozzászólása: köszi, engem nem is érdekelt volna de hogy így megjegyezték elkezdtem rajta filózni é elkezdett aggasztani, neki egyébét véletlenül sem mondanám, hogy ezt mondanák mert az amúgy is kicsi önbizalmát nem szeretném letörni
Az én 4, 5 éves lányom se rajzol, még autót és embert se. Csak firkál, aztán azt mondja, hogy klérancsot rajzolt vagy vicces vityillót. Épp tegnap kérdeztem az oviban, hogy baj-e, és hogy lehet fejleszteni. Az óvónéni azt mondta, az õ korában még nem baj, a finommotorika pedig fejleszthetõ például gyöngyfûzéssel, pötyizéssel. Egyébként õ is nagyon fogékony a mesékre, énekekre, szerintem elég nagy a szókincse és ügyesen legózik. Valaki még azt javasolta nekem, hogy a firkáit is tegyük ki a falra, hûtõre, stb., hogy nõjön az önbizalma rajzolás terén, és jobban kedvet kapjon. Mi így is tettünk, és azóta lassú javulást látok.
A gyöngyfûzés az nagyon sokat segít, persze nem kásagyönggyel, hanem nagyobb fa gyöngyökkel próbálkozzatok. A lego/duplo is segít abban, hogy ügyesebb legyen a keze, tanítsd meg fonni, van nagyon sok ilyen ujjon számolgatós, mutogatós játék/mese, amit ha szépen megtanul, õ is mutogatja veled. Ezek mind elõsegítik a finom motorikát. Persze egyébként tök természetes, hogy nem rajzol semmi konkrétat, és simán le is tojhatod magasról az ovónõt, mert neki kellene legjobban tudnia, hogy hogyan mûködik egy gyerek. Az sem lehet hátrány, ha nem ceruzával rajzol, mivel az azért nem áll rá egy gyerek kezére könnyen. Lehet kapni már nagyon sok helyen téglatest alakú zsírkrétát, amit sokkal könnyebben kezel majd. :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nekem a nagyobb volt lemaradva ugyanígy, a spanyol Rubio preescolar sorozatból nyomtattam neki lapokat, azt imádta csinálni. Nagycsoportosan meg második lett egy kerületi rajzversenyen. :-) Itt van pár kép, ezen az elsõnél pl. a virágok szárát kell behúzogatni: [link] [link] Van elõre megrajzolt kép, ahol a pontokon kell végigmenni: [link] [link] [link] [link]
Megtaláltam, ahol letölthetõek ezek a füzetek. [link] Itt a 0: [link] [link] Az én gyerekeim tényleg nagyon szerették csinálni, nemcsak fejlesztette õket, de még jól is szórakoztak. Ami viszont a legjobb, az ez: [link]
Mintha az én 5 éves fiamról írtál volna. Rajzkészsége 0, sajnos a családban senki sem ügyes e téren. A bátyus 9 éves, õ is az ovi utolsó évében érzett rá.A suliban írás problémája nem lett emiatt. Az én 5 évesem is már mindent tud, ami a sulihoz kell, együtt tanulja a tesóval a számokat, verseket, angol szavakat. Az óvónõnk azt mondta sokat kell gyurmázni, hogy fejlõdjön. A fiam is tervrajzokat rajzol:)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nagyon "bírom" az ilyen óvónõket...Mintha a gyereknek mindenben zseninek kellene lennie... Vannak gyerekek, akiknek a grafomotoros készségük gyengébb, fõleg fiúk. Persze lányoknál is elõfordul. Ha csináltak a gyermekednek már iskola elõszûrõ vizsgálatot és ott nem jelzet a pszichológus, hogy diszlexia veszélye állna fenn, akkor nem kell az egésszel foglalkozni. A diszlexiás, diszgráfiás gyerekekenél nem csak a rajzkészség a probléma, hanem az irányok más észlelése és egyéb idegrendszeri tünetek fennállása is. Ezt szûrik elvileg, de ha nálatok ilyen nem volt, akkor kérheted a nevelési tanácsadóban is, hogy nézzék meg. 7 éves korára kell olyan szinten lennie, hogy a finommotorikája alkalmas legyen az írás elsajátításához. Teghát tudjon piciben vonalakat, köröket rajzolni. A grafomotorikában is mindig a nagyobb felõl megyünk a kisebb felé, tehát úgy segítesz neki, hogy akár krétával elõször nagyban rajzoltok, firkáltok, akár énekléssel egybekötve, ritmusra is. Gyakorolhattok körberajzolni tárgyakat, akár úgy is, hogy valaki lefekszik a földre tett rajzlapra és körberajzolja a gyerek. Vannak kézzel használható festéket, az ún, ujjal festés, az is nagyon jó. Az alkotásába semmiképpen ne szólj bele, ennyi idõs korban még tilos vezetetten rajzoltatni! (hogy javítják a rajzát) A labdajátékok, a biciklizés, a tánc, zenetanulás mind jó hatással vannak a mozgásrendszerre és az idegrendszeri érésre. Emellett a többi genetika, ha mindene negatív, akkor nem kell erõltetni. Üdv: pszichológus
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat segítséget éskedvességeteket.
Mit értesz az alatt, hogy nem tudod megszólaltatni? Fel van húrozva?
Vonót gyantázd be! :D
Nem akarlak elkeseríteni, de a hegedû egy olyan hangszer, amellyel hónapokig kell gyakorolni már csak azt is, hogy nyekergés helyett élvezhetõ zenei hangot tudj kicsalni belõle. Egyetlenegyet.

Mit csinálhatok, hogy ne nézzenek le? SÜRGÕS!

Az a helyzet,hogy erősen szorongok,erről van is papírom,és szedek is gyógyszert...A suliban folyton engem cukkolnak,mert,hogy jól tanulok,szemüveges vagyok,csendes vagyok és,hogy nem vagyok benne semmilyen rosszban...Ezért engem folyton cukkolnak,lökdösnek,ütögetnek és bántalmaznak,a szüleimnek nem szólhatok,mert akkor még rosszabb lesz :( Ti mit tennétek,hogy ne nézzenek le engem és ne viselkedjenek így velem?

Legjobb válasz: az is egy megoldás, hogy felvállalod magad. azt, hogy te jó tanulsz, mert érdekel a matek, a fizika, mert te látod, hogy mi a szép ebben. és vannak terveid ezzel. szóval ha nem pironkodnál azért, hogy jól tanulsz és csendes vagy, hanem ha szilárdan állnál ebben a dologban, mint akit nem lehet megingatni. ha ezt el tudod érni, akkor lesz honnan vissza válaszolnod, mert fogod tudni védeni a saját életformádat, ami kétségkívül más mint az övéké. de ehhez neked magadnak tudnod kell, hogy miért így élsz. tudnod kell miért tanulsz jól. ha azért mert anyu azt mondta vagy mert az iskola ezt várja el, akkor nem csoda, hogy cikiznek. szóval gondold végig ki vagy te és miért ilyen vagy. ezt fogalmazd meg. ha nem tetszik, akkor lásd amit #1 írt, változz. ha viszont teszik, akkor szilárdan védd ezt a dolgot.

az is egy megoldás, hogy felvállalod magad. azt, hogy te jó tanulsz, mert érdekel a matek, a fizika, mert te látod, hogy mi a szép ebben. és vannak terveid ezzel. szóval ha nem pironkodnál azért, hogy jól tanulsz és csendes vagy, hanem ha szilárdan állnál ebben a dologban, mint akit nem lehet megingatni. ha ezt el tudod érni, akkor lesz honnan vissza válaszolnod, mert fogod tudni védeni a saját életformádat, ami kétségkívül más mint az övéké. de ehhez neked magadnak tudnod kell, hogy miért így élsz. tudnod kell miért tanulsz jól. ha azért mert anyu azt mondta vagy mert az iskola ezt várja el, akkor nem csoda, hogy cikiznek. szóval gondold végig ki vagy te és miért ilyen vagy. ezt fogalmazd meg. ha nem tetszik, akkor lásd amit #1 írt, változz. ha viszont teszik, akkor szilárdan védd ezt a dolgot.
bántalmaznak? szerintem inkább szólj a szüleidnek, és én a helyedben felvállalnám, hogy jól tanulok stb. stb. ja, és véleményem szerint ne csináld azt, amit a legelsõ válaszoló mondott, mert a "menõk" ha már amúgy is szemetek lesznek, nem biztos, hogy változni fog, ha felturbózod magad. amúgy, vannak barátaid??
A kérdező hozzászólása: Igen, bántalmaznak... :( Nem, nincsenek barátaim....
esetleg próbálj beszélni valamelyikükkel. NÉGYSZEMKÖZT. általában szemtõl szembe az emberek normálisabbak. ha õk többen vannak, akkor valószínûleg nincs esélyed egy normális beszélgetésre szóval esetleg annak, aki a legnagyobb barom, meséld el, hogy neked ez nagyon rossz így. rosszul érzed magad. és kérdezd meg szerinte mit csinálj, hogy javuljon a helyzeted. õ mit tenne a helyedben. ha sikerül errõl kicsit beszélni vele. akkor neki sokkal nehezebb lesz utána szemétkedni veled, mert azt akivel beszélgettünk, tanácsot adtunk neki, nem szívesen bánjuk utána. szóval a lényeg, hogy ne lecseszd, ne szemrehányást tegyél, hanem csak mond el a helyezted és hogy szerinte mit kéne. csak egy ötlet. kell hozzá némi bátorság. lehet nem jön be. de szerintem mûködhet.

Mit csinálhatnék, hogy fontos legyek valamennyire az internetes haveromnak?

Élőben nincsenek haverjaim, és nem is tudok hozzám hasonló érdeklődési körű embereket a környékről, ezért összehaverkodtam interneten valakivel egy azzal foglalkozó oldalról, akinek ugyanez a hobbija. Jól el tudunk beszélgetni vele, a hobbinkról, és van még 1-2 közös téma. Elég bőbeszédű összességében, de valamit keveslek benne. Szinte soha nem ír rám magától, nem kezdeményez beszélgetést, mindig én irkálok rá. Elég gyakran beszélgetünk, szinte minden nap a nyári szünetben (iskolaidőben ritkábban majd). Olyan érzésem van, hogy már irritálja, ha ráírok facebookon, csak túl nagy szíve van, hogy a szemembe mondja, mindig azt mondja nem zavarom. Meg kb. minden fontosabb mint én számára, úgy érzem. Mit tegyek, hogy biztosan jó havernak tartson, és meg is tartsam sokáig mint havert?

Legjobb válasz: szia! elõször is elmondanád mi a közös hobbitok...másodszor...attól függ hogy viszonyulsz...régen én is voltam így sokszor....és én azt csináltam hogy megvártam amíg meg nem szokott és utána már hiányoztam...közös pontra kell jutni vele...kérdezd meg milyen zenéket filmeket szeret hogy egy idõ után már megszokottá vállj....igaz ez természetétõl függ..mert lehet hogy csak kevesebbet kellene beszélnetek..

szia! elõször is elmondanád mi a közös hobbitok...másodszor...attól függ hogy viszonyulsz...régen én is voltam így sokszor....és én azt csináltam hogy megvártam amíg meg nem szokott és utána már hiányoztam...közös pontra kell jutni vele...kérdezd meg milyen zenéket filmeket szeret hogy egy idõ után már megszokottá vállj....igaz ez természetétõl függ..mert lehet hogy csak kevesebbet kellene beszélnetek..
Az is lehet hogy nem tud olyan gyakran felmenni facebookra. Vagy, az is lehet, hogy nem ér rá amikor éppen írsz neki ( vagy mondjuk valami foglalkoztatja és azzal van elfoglalva, aztán te ráírsz, de nem akar bunkó lenni, meg dumálna is veled, csak egyszerre két dologgal foglalkozni nem olyan könnyû ) Ha viszont úgy érzed hogy mindig így válaszol, akkor lehet hogy nem szívesen beszélgetne veled. De amit az elsõ írt abban is van valami.

Hogyan csinálhatok Nightcore számokat?

Nagyon szeretem az animéket,persze ez nem tartozik ide.Szóval az animékkel ismertem meg a Nightcore-t és az szeretném kérdezni,hogy hogy lehet ilyen zenét csinálni,mert fogalmam sincs róla.Ilyesmikre gondolok:

Legjobb válasz: Nos elöször is , a Nightcore egy amolyan feldolgozása egy zeneszámnak (ami nem jelenti azt hogy rosszabb mint az eredeti). Nem neves elõadók vagy DJ-k készítik , (igaz is , hogy nézne ki ha David Guetta egy már megjelent albumot remixelne ) tehát egyszerû , a zenéhez értõ ( és nem ilyen begyöpösödött hozáállással rendelkezõ mint az 1. válaszoló) és a mûfajt kedvelõ ember képes készíteni Nightcore "mixet". Hallgass sok Nightcore-t , house-t ... nézz olyan videókat amikben elmagyarázzák a -zenei -dolgok alapjait ( angoltudás nélkülözhetetlen ), olvass utána mit, hogyan , miképp , nemmondom hogy kevés idõ , de nemcsak akkor lehet nekiállni , ha az ember profi. Ssináld, tapasztalj , ha van tehetséged hozzá úgyis kifog mutatkozni, ha meg nincs akkor hallgasd másokét. Nemtudni kibõl lesz profi , viszont egy biztos , az ilyen hozzáállás mint amilyet az 1. hozzászóló tanusít csupán utálat , lenézés , nagyképûség , besavanyodott észjárás [Tipikus magyar gondolkodás és viszonyulásmód , egy amúgy teljesen helyénvaló kérdésre]. Azok írnak ilyen kommenteket akik begyöpösödött elavult észjárást követve mindent ami egy kicsit is szabadelvû rögtön elutasít és leszól. Az ilyen embereknek nemszabadna kommentet hozzáfûzni semmihez. Emberek !! nemkell leszólni egymást, mindenki volt kezdõ és az a jó ha valaki érdeklõdik új dolgok iránt mert könnyenlehet ha elég elszánt még sokra viszi !! Sajnálom hogy eltértem a témától , szóval szerintem próbáld meg ! :)

Nos elöször is , a Nightcore egy amolyan feldolgozása egy zeneszámnak (ami nem jelenti azt hogy rosszabb mint az eredeti). Nem neves elõadók vagy DJ-k készítik , (igaz is , hogy nézne ki ha David Guetta egy már megjelent albumot remixelne ) tehát egyszerû , a zenéhez értõ ( és nem ilyen begyöpösödött hozáállással rendelkezõ mint az 1. válaszoló) és a mûfajt kedvelõ ember képes készíteni Nightcore "mixet". Hallgass sok Nightcore-t , house-t ... nézz olyan videókat amikben elmagyarázzák a -zenei -dolgok alapjait ( angoltudás nélkülözhetetlen ), olvass utána mit, hogyan , miképp , nemmondom hogy kevés idõ , de nemcsak akkor lehet nekiállni , ha az ember profi. Ssináld, tapasztalj , ha van tehetséged hozzá úgyis kifog mutatkozni, ha meg nincs akkor hallgasd másokét. Nemtudni kibõl lesz profi , viszont egy biztos , az ilyen hozzáállás mint amilyet az 1. hozzászóló tanusít csupán utálat , lenézés , nagyképûség , besavanyodott észjárás [Tipikus magyar gondolkodás és viszonyulásmód , egy amúgy teljesen helyénvaló kérdésre]. Azok írnak ilyen kommenteket akik begyöpösödött elavult észjárást követve mindent ami egy kicsit is szabadelvû rögtön elutasít és leszól. Az ilyen embereknek nemszabadna kommentet hozzáfûzni semmihez. Emberek !! nemkell leszólni egymást, mindenki volt kezdõ és az a jó ha valaki érdeklõdik új dolgok iránt mert könnyenlehet ha elég elszánt még sokra viszi !! Sajnálom hogy eltértem a témától , szóval szerintem próbáld meg ! :)
A nightcore az nem csak egy "mix" stílus, tehát nightcore zenét lehet nullából is csinálni. Ajánlanám neked inkább az alábbi megoldást: -Youtube-ra menj fel. -Keresd meg DJ s3rl csatornáját -Küldj neki üzenetet/mail-t -Kérd meg hogy tanítson meg a nightcore számok készítésére. -Érthetõen el fogja magyarázni (angolul) hogy hogyan csinálhatsz ilyeneket. Ugyanis õ nem a felpitchelõs technikával csinálja a számokat, hanem õ egészen a nullából a szám készítését már ebben a stílusban kezdi, alap pitch-en. Pár híresebb száma: Pika Girl: http://www.youtube.com/watch?v=dCrLMwDz5qE MTC: http://www.youtube.com/watch?v=m38g4L1U0rc FTW: http://www.youtube.com/watch?v=2rZBEVqtA_8 Everybody wants to be a DJ: http://www.youtube.com/watch?v=BeHIRVtu8Wg Ha jól emlékszem (de nem biztos) akkor a "jordesuvi" az õ csatornája. Rengeteg száma van még. Most csak azokat emeltem ki amik többször is megjelentek a youtube fõoldalán.
Ez csak más zenék feldolgozása -.- És ha azt hinnéd, hogy "úú de jó lehet zenét csinálni, holnaptól zenéket fogok írni"......Ez nem így van! És azt se hidd, hogy 3 kattintás és kész egy zene, ha pedig nem tetszik akkor +1 kattintás és kész is a tökéletes zene, ami mindenkinek tetszik! Amiket linkeltél azok meg csak szar, kis felpitchelt gagyiságok Ahhoz, hogy zenét írj minimum kellene pár év tapasztalat zene téren, és nem elég bejárni az énekórákra Tudod te, hogy hány ezer olyan zene van, amit az olyanok csinálnak, akik azt sem tudják, hogy mi az a "c-dúr"....? Arról nem beszélve, hogy jónak hiszik, miközben egy nagy kalap kaki az egész......és pontosan ezért nem lehet észrevenni a feltörekvõ alakokat, akiknek viszont van tudásuk, normálisan "megírt" zenéjük, és hozzáállásuk
http://www.youtube.com/watch?v=2ggzxInyzVE http://www.youtube.com/watch?v=Mzzk8zYsVRA http://www.youtube.com/watch?v=eu-xFvLaE68 Itt vannak az eredeti számok -.- Remélem ez a "nightcore" ki fog pusztulni egy olyan fél év alatt. Szánalom, hogy miket csinálnak ma már És mielõtt szidnál, hogy én az a fej vagyok aki szerint csak az a zene amit hangszerrel csinálnak.....pont, hogy nem, sõt.. Eddig 3 éve csinálok számokat (nem egonövelésõl)szinte mindenféle stílusban kivéve rockot! De ez a stílus valami szánalom....fogom berakom fl-be, feltolom a pitchet 2-vel és az van, hogy megcsináltam egy "számot"?????? EZ KOMOLY???? Ez a mai világ? OMFG!!! Szánalom legteteje.... Mondj egy számot, és megcsinálok neked egy ilyen "nightcore" zenét nem kevesebb mint 30-másodperc alatt, rendereléssel együttvéve!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget :) a kritikák nem érdekelnek ._. neked az a zenei stílusod, nekem meg ez. El kell fogadnod :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
Le lehet pontozni, én azzal az elmével élek, hogy minek betorzítani a gyönyörû emberi hangot ilyen természetellenes vinnyogásra... Nem az én stílusom, nem fogom kipróbálni, hogy milyen lehet ilyet csinálni, nem is fogom hallgatni. A mai zeneiparnak vannak feltörekvõ ágai is, (pl complextro/glitch hop) és én ezeket próbálom megfogni, viszont nem az vagyok, aki most kezdi a zeneipart + egy magánkérdés, nem off: 5# Miért ítélsz egy komment alapján embereket?
Szia! Hát, nem szeretem ezt csinálni, de most az egyszer eltérek én is a témától! Igazatok van abban, hogy eléggé torzult hanguk van, de nekem is, meg gondolom a kérdezõnek is nagyon tetszenek! Jah, még valami, a kérdezõ tényleg nem kritikákat kért a Nightcore-ról. Sz'tem az lenne az elsõ lépés, hogy bazi sokat tanulsz énekbõl és Infóból, mondjuk, ha csak ezt a kettõt tanulod, mást nem, menne már úgy egy fél év múlva, ha nullától kezded..... Biztos van valami progi is amiben tudsz zenét szerkeszteni, keress ilyeneket!
20%al gyorsítsd fel, és vágj be mögé egy anime képet, ennyi az egész...többnyire, de az egyik válaszoló nekem is újat mondott, pedig elég sokat hallgatok ilyen zenéket:D de tényleg, ennyi a nagy trükk, 20%-al felvannak gyorsítva(többnyire)

Miért vagyok ilyen? Mit csinálhatok, hogy ne legyen ilyenem? és ez micsoda?

Nagyon sok mindentől félek(pl.ha buszon vagyok attól,hogy felborul,ha vonaton attól,hogy kisiklik,ha metrón attól,hogy össze ütközik valamivel/vagy kisiklik),beszélgetni sem tudok mert akkor attól félek,hogy valami hülyeséget mondok,a lakásból nem merek kimozdulni,mert egyből pánikolni kezdek,ha egyedül vagyok akkor sírok.Suliban is csak ülök,mert egész nap rosszul vagyok,de ha itthon vagyok akkor semmi bajom sincs.Nem értem mi bajom van,soha nem voltam még ilyen ez kb.1éve van.nem szóltam anyáéknak,nem szeretnék dokihoz menni.rendszeresen sportolok(focizok),de már ezt sem merem csinálni,mert szégyenlem,hogy lány létemre focizom.Mindenbe találok valamit amitől félnék/visszatartana.Ez mi?és miért változtam meg ennyire?mit tehetek ellene?

Legjobb válasz: Nagyon szorongó vagy. Talán elmúlik a kamaszkorral, de szerintem ezt nem kéne megvárnod. Jobb lenne dokihoz menned, hogy minél elõbb megoldódjon a probléma. Ezenkívül szerintem túl sokat foglalkozol azzal, hogy mások mit gondolnak rólad, ezért félsz az emberektõl. Hidd el, senki sem tökéletes, és senki nem annyira magabiztos, mint amennyire annak látszik. Mindenkinek megvannak a maga hibái, a kérdés az, hogy elfogadod-e ezeket - akár magadban, akár másokban.

Nagyon szorongó vagy. Talán elmúlik a kamaszkorral, de szerintem ezt nem kéne megvárnod. Jobb lenne dokihoz menned, hogy minél elõbb megoldódjon a probléma. Ezenkívül szerintem túl sokat foglalkozol azzal, hogy mások mit gondolnak rólad, ezért félsz az emberektõl. Hidd el, senki sem tökéletes, és senki nem annyira magabiztos, mint amennyire annak látszik. Mindenkinek megvannak a maga hibái, a kérdés az, hogy elfogadod-e ezeket - akár magadban, akár másokban.
A kérdező hozzászólása: De ez mi lehet?valamilyen betegség vagy fóbia vagy micsoda?és miért lettem hirtelen ilyen?soha nem ültem benn egyedül az osztályban, meg soha nem sírtam ha egyedül voltam.
Pszichológus tudná megállapítani, hogy mi is ez pontosan. Tippem: erõs szorongás, pánikbetegség.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!