Találatok a következő kifejezésre: Hogy beszéljek párommal a (50 db)

Itthon van munkája? Jól keres? El tud tartani egy családot?
A szülés után úgyis otthon babáznál, inkább menj ki vele te is. Mivel nem kell felmondanod egy munkahelyen, nem kockáztatsz. Kihasználhatnád az idõt egy kis nyelvtanulásra (sok helyen van ingyenes, még akár gyermekfelügyelettel is, de ennek utána kell járni), utána pedig meglátjátok. Ha a gyerkõc nagyobb és te ott nem kapsz munkát, akkor visszajöhettek és a német nyelvtudásod is elõny, ha pedig bejön, akkor maradtok.
Külföldön hol? Ti miért nem mentek vele?
Szia .Arról ne beszéld le , hogy kimenjen Németországba , tegye ha van rá lehetõsége ! Inkább azt kellene megoldani , hogy ne 3 havonta , hanem sûrûbben járjon haza és ha úgy adódik idõvel ti is ki tudjatok menni ! Gondolom a férjed a legjobbat akarja neked/nektek , és igaza is van , igy sokkal jobb életet tud biztositani a családjának! :-) Egyébként az én párom is Németországban dolgozik évek óta és én is egyedül , segitség nélkül vagyok itthon a lányunkkal (nagyszülõkre sem tudok számitani, testvér nincs egyik oldalról sem ). Annyival jobb a helyzet , hogy mostanra már kisiskolás a lányunk . Nekünk szerencsére sosem volt távol 3 hónapig , a legtöbb idõ 6 hét volt .Utóbbi idõben pedig még sûrûbben (igaz igy rövidebb idõre)3 hetente jön haza .Szerencsére mi már nem sokáig folytatjuk ezt az életmódot , mert hamarosan költözünk utána , de nem bántam meg soha , hogy ebbe belementem .Megbeszélés kérdése az egész . Menjen , próbáljon szerencsét ;-) ! Én sok sikert kivánok hozzá !
Pedig a gyereknek enni kell, ruha kell neki, esetleg gyógyszer. A te fizetésed kiesik. Gyerekvállalás elõtt nem beszéltetek arról, mibõl fogtok megélni? Menjetek vele ti is.
Én Németországban élek, pont tegnap jött ki a férjem barátja. Van már 2 gyerek, januárban jön a harmadik. Õk úgy oldották meg, hogy novemberben kiköltözik a feleség is a gyerekekkel, a pici már itt fog megszületni. Ahogy annak idején mi is úgy döntöttünk, hogy együtt jövünk.
Akkor azért megy, hogy többet keressen, hogy meglegyen a gyereknek minden! Ne legyél már önzõ!
Menj ki vele! (akár pár hónap múlva) Itt hamarosan senki se lesz úgyse... az utolsó el ne felejtse a lámpát lekapcsolni maga után.
ha nem tudod lebeszélni akkor menjen csak közel ahonnan 7végenként haza tud jönni. vagy pedig te is menj utánna miután meszuletett a kicsi.
A kérdező hozzászólása: Van munkája de az túlzás, hogy jól keres. Németországba akar menni de onnan csak három havonta jönne haza.
A kérdező hozzászólása: Sikerült lebeszélnem, itthon marad.
És akkor õ boldog lesz, vagy folyamatosan fogja veled éreztetni, hogy valamirõl lemaradt - és te voltál a gátja annak, hogy megvalósítsa az álmát?
És akkor hogy lesztek anyagilag? Lebeszélted vagy megzsaroltad? Azt miért zártad ki, hogy mind a hárman kimentek?
Én úgy gondolom nem biztos , hogy jó döntést hoztál ! Elhiszem , hogy félsz , de miért nem engedted , hogy megpróbálja ? Visszaút mindig van ! :-) Én a helyedben átgondolnám ezt még egyszer .Hány hónapos terhes vagy ? Kimenne még most a párod , ha szerencséje van könnyen találna albérletet . Gondolj bele mekkora elõnnyel indulhatna a gyereketek , ha ott nõhetne fel ;-)! Sok ember bármit megadna , ha volna lehetõsége elmenni innen , de te/ti tudjátok ...
Ne haragudj kérdezõ, de nem vagy normális.párod szeretne megfelelõ körülményeket teremteni a babának (és persze az egész családnak), itt a lehetõség hogy többet keressen, te meg lebeszéled.Fantasztikus...Menj ki vele és akkor nem maradsz egyedül.Ha itthon marad a férjed és nem lesz pénz pelenkára, ételre, akármire mit fogsz csinálni?

SOS! Hogyan beszéljem le a páromat a tetoválásról?

Barátom akar egy tetkót csináltatni,kb.3hét múlva megy a tetkóshoz, akkorra kapott időpontot. A probléma nem azzal van,hogy tetkója lesz, hanem azzal,hogy egy számomra taszító dolgot akar (valamilyen fej,ilyen gúvadó szemekkel...) Szerinte nagyon jó,és én már most utálom a nem létező tetkóját... Tudom,hogy az a fontos,hogy neki tetszen,de én nem szeretném. Hamarosan összeköltözünk,így egy életen keresztül fogom nézni rajta. Megpróbáltam neki normálisan elmagyarázni,hogy ne ilyet csináltasson már...megkértem szép szóval,veszekedve már mindenhogy. Mit tegyek,hogy ne ilyen ocsmány dolgot tetováltattasson magára? Legyen tetkója ha akar, mindegy mi,csak ne ez...:(((

Legjobb válasz: Párom, ne tetováltad magad.

Párom, ne tetováltad magad.
A kérdező hozzászólása: Gondoltam már erre a dologra, hogy valami hasonló kérdést nekiszegezek :) Grat. anyukádnak nem semmi:) Szóval ha semmi sem fog bejönni akkor ez lesz az utolsó dolog amit be fogok vetni. Jó ötlet! Köszönöm! :)
Hát az egy igen dedós megoldás lenne, sztem ne tedd. Ha megfigyelted (én igen, a leírásod alapján), mióta egyre erõszakosabban mondod neki, hogy na-azt-aztán-nem (mégha értem is, hogy Neked nem tetszik), azóta csakazértis arra a tetkóra teszi le a voksát. Valahogy szelídebben kéne próbálkoznod, mert így csak egyre jobban befeszül a barátod.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy eddig megpróbáltam szépen megkérni, hogy ne tegye. Aztán összegyûjtöttem az érveket, hogy miért nem jó egy ilyesfajta tetoválás. Majd elmondtam, hogy engem miért zavarna. És sajnos ugyanott tartok, hogy sehol... Ezért gondoltam arra, hogy mivel még jó pár nap van arra, hogy meggondolja magát, ezért reménykedek abban, hátha meggondolja magát. Viszont ha eltelik az idõ, és nem oldódik meg addig a probléma, arra az esetre gondoltam, hogy felteszem neki a kérdést. De ezt nagyon jól tudom amúgy, hogy nem a legjobb megoldás. És nem is akarom ilyennel zsarolni, tehát remélem, hogy végül nem lesz rá szükség, egy végsõ dolognak tartom, amikor már tényleg semmi sem segít!
A kérdező hozzászólása: .Cyan.! Jól látod, hogy egyre jobban befeszül a barátom sajnos. :(
ha szereted a baratodat elfogadod azzal a tetkoval eggyutt
"Vagy megszoksz vagy megszöksz!" Ez szörnyû, teljesen olyan vagy, mint az én barátom...Nálunk fordítva megy ez.Falra tudnék mászni Tõle mikor elkezdi, hogy ezt meg azt ne tedd...Ez a fültágítóra, piercingre, tetoválásra és pici rasztára szól.Mindegyikbõl csak szolíd kell, jó ideig nem lehetett, mert a szüleim nem engedték, most mikor nyugodtan megtehetem, nehogy ne legyen azért, mert valaki meg akarja tiltani...ha én így érzem magam jól, akkor miért ne?!Én sem mondom meg másnak, hogy mit tegyen...Mikor említettem a fültágítót(3-4mm), Õ is ezzel a választós szöveggel jött, zsarolni próbált...Csak mosolyogtam rajta, tudom hogy nem hagyna el ezért, hiszen szeret, ahogy én is Õt, ha pedig mégis megtette volna, akkor igazán nincs miért siránkozni...Másik nap már fogpiszkálók voltak a fülemben, pár nap alatt csigát tettem és simán megbékélt vele..Most megint kezdjük a piercing témával, de abból sem csinálok gondot...Egy nap jön és már meg lesz :)
Ha szereted, elfogadod õt úgy, ahogy kinéz, akármit csinál a SAJÁT testével... Neki az tetszik, arra vágyik, s úgy látszik, minél inkább le szeretnéd róla beszélni, annál hajthatatlanabb. Eleinte szokatlan lesz Neked, de idõvel úgy megszokod a tetoválás látványát, hogy magad is meglepõdsz majd rajta. Egyébként ez egy hannya maszk, amit belinkeltél. Jelentése (hátha ez segít megbékélni a mintával): "a dühödt, féltékeny nõt szimbolizálja és megvéd minden rossztól" "A széles körben elterjedt véleménnyel szemben a valóság az, hogy a Hannya Maszkoknak semmi köze a gonoszhoz vagy sátánhoz. A japán buddhizmus külön foglalkozik a pokollal, de a Hannya-k földi szörnyek. Néhány emberi érzés, mint például a szenvedély, féltékenység, gyûlölet átváltoztathatják a nõket ezekké a borzasztó szörnyekké."
Most bukkantam a kérdésedre. Sikerült pároddal kompromisszumot kötni?
lehet hogy õrült ötlet, de azért leírom. mondd neki azt, hogy vagy a tetoválást választja, vagy téged. ha a tetoválást választja, az azt jelenti hogy téged nem is szeret. ha téged választ, akkor le tud mondani róla. nálunk ez a történet már bevált, apu dohányzott, anyu tette fel ugyanezt a kérdést, és azóta egyetlen szál cigarettát nem szívott el(10 év).
A kérdező hozzászólása: Sajnos már ezeket mind sorra elmondtam neki amiket tanácsoltatok:( Teljesen ki vagyok akadva, mert nem igazán ért meg engem a párom. :( Köszönöm szépen Mindenkinek a segítséget!!!
Keress már neten légyszi egy hasonló képet és linkeld be!Kíváncsivá tettél. :)
A kérdező hozzászólása: Hát ehhez hasonlót akar: http://www.flickr.com/photos/kevintotton/5737514716/
A kérdező hozzászólása: Viszont azt nem tudom, hogy milyen színkompozícióban akarja megvalósítani. De számomra elég csúnya, és taszító az ilyen:(
Mondd el neki, amit most nekünk leírtál, meg azt, hogy egy tetkót egy életen át viselni kell, és gondolja át, hogy mit akar majd 80 évesen az esetleges unokáknak mutogatni. Keresgélj tetkós oldalakon olyan tetkót, ami neked tetszik és talán neki is tetszene. Talán ha találsz olyat, ami jobban megtetszik neki, meggondolja magát.
És hova szeretné, mekkorában? Alapvetõen illik az õ stílusához?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget! :) Sajnos az észérvekkel nem sikerült meggyõznöm. Pedig hasonló példát felhoztam neki én is, és azt is mondtam, hogy egy életen át kell viselnie, de nem hatotta meg a dolog.:( Így most kezdem a tetkó nézegetést, egyébként már próbáltam volna a koi pontyra rábeszélni, mivel még az jöhetett volna szóba nála. Viszont amióta elmondtam a fenntartásaimat, hogy miért ne legyen ez, azóta már a koi pontyra nem is gondol, azt mondta, hogy kizárólag ilyet akar és semmi más nem jöhet szóba:( És már amúgy elõleget is hagyott a tetkósnál, és ha jobban számolok sajnos már nincs is egész 3hét addig:(
A kérdező hozzászólása: Hát a jobb karjára akar egy ilyen nagyobb tetkót ami majdnem a könyökéig fog érni egészen a vállától kezdve. És ilyen színes mindenféle motívumokkal díszítve és a tetkó közepén lenne ez a csúnyaság.:( Hát nem tudom, hogy pontosan mi illene hozzá. Mert azzal, hogy tetkója lesz, ám legyen... de amit õ akar, az nekem egyáltalán nem tetszik.:(
Mondd neki határozottan, hogy nem fog úgy tetszeni, és nem fogod kívánni. Mi fontosabb neki, te vagy a firkája? A legtöbb embernek nem tetszik a tetkó, és a jövõbeli munkahelyein is okozhat problémát. Ha annyra tetszik neki a minta, szitáztasd rá hosszú ujjú pólóra!
A kérdező hozzászólása: Nem sikerült sajnos:( Volt a tetkóshoz, de nem kezdtek még bele a tatto-ba hanem csak megbeszélték, hogy hogy lesz és a srác meg készíti a tervet, aztán májusra van a következõ idõpontja amikor bele is kezdenek.:(kb 5-6alkalom lesz mire elkészül. :((((((

Hogyan beszéljem le a páromat arról, hogy orvoshoz vigyen?

Tegnap úgy belenyilalt a szivembe, hogy a kezemben lévő poharat is elejtettem. Erre a párom el akar vinni orvoshoz, mondtam neki, hogy nem megyek de csak akaratoskodik. Miért csinál ebből ekkora ügyet? Tavaly voltam dokinál akkor szívzörejen kívűl semmit nem észlelt.

Legjobb válasz: Örülj neki, hogy aggódik érted! Menj el orvoshoz. Ha valóban nics baj akkor megnyugszik, ha pedig mégis van valami probléma, akkor minél elõbb kezelni kell.

Örülj neki, hogy aggódik érted! Menj el orvoshoz. Ha valóban nics baj akkor megnyugszik, ha pedig mégis van valami probléma, akkor minél elõbb kezelni kell.
Menj el orvoshoz. Most mibõl telik az?!? Ártani nem árt.
Ilyenkor mindig gondold el a helyzetet forditott esetben is. Ha a pároddal történne bármi te is segiteni szeretnél rajta, ez teljesen normális dolog. Örülj neki, hogy foglalkozik veled és fontos vagy neki.
Mert aggódik érted. És neked miért fáj elmenni? A te érdeked, illetve meg is nyugtathatod õt, ha semmi gond nincs.
Szerintem is jobb, ha orvoshoz mész, amíg tudsz menni. Lehet, hogy a következõ nyilallás után már csak az orvost hívják hozzád, és szerencséd lesz, ha idejében odaér. Nem egyszerûbb megnézetni magad? Legfeljebb azt mondják, hogy örülj, mert semmi bajod, és így mindenki megnyugszik. Ha pedig esetleg mégis valami probléma van, akkor jobb azt minél hamarabb észre venni.
Lehet, hogy panikbeteg, vagy depresszios vagy. Nekem is igy kezdodott... nyilalassal. Elobb aprocskak, aztan egyre erosebbek. Volt, hogy sirtam a fajdalomtol, meg a felelemtol. Mondjuk en orvoshoz mentem az elso komolyabb utan....
Sehogyan. Menj el orvoshoz.
"Kedvesem, megertem, hogy aggodsz ertem, de az a helyzet, hogy en fel akarok fordulni. Hiszen, egyertelmu, hogy az a szivnyilalas, amimiatt a poharat is elejtem, nem jatek, akar lehet egy csendes szivroham jele is, de en akkor sem szeretnek orvoshoz menni. Nekem ertelmesebb gondolatnak tettszik, hogy meghaljak. De hogy ne hidd, hogy felelotlen vagyok, nezd, itt a vegrendeletem, mar megirtam." (Ironia) Vagyis, ha egy pici eszed is van, akkor sehogy...
Azt hiszem, sokak véleményét foglalom össze: SZÁDAT BEFOGOD, ÉS HÚZOL A DOKIHOZ, AMÍG JÓL VAN DOLGOD! ÖRÜLJ INKÁBB, HOGY VAN AKI AGGÓDIK ÉRTED, AMIT MEG SEM ÉRDEMELSZ, TE FELELÕTLEN ALAK!
Ehelyett az itteni nyavalygás helyett már rég túl lennél egy vizsgálaton, amivel megnyugtatnád a párodat. Fölösleges idõpazarlás és fölösleges szócséplés.
Szerintem menj el. Ha van valami esetleg jobb most megtudni, mint mikor már késõ, ha nincs semmi bajod azt is megmondják. A párod is megnyugodna. Tudod anyukám egy rutin mûtét miatt ment be a kórházba, mert volt egy kis nõi panasza. (mint neked ez a nyilallás kb annyi). Aztán mikor a rutinmûtétet elvégezték kiderült, hogy kezdeti stádiumban lévõ komoly betegsége van (igen az amire gondolsz). A kezdeti stádium kezdeti részén kapták el, mondta az orvos, hogy piszok mázlija volt, hogy akkor bement, nem halogatta. Tünetmentes 2, 5 éve.
az én öcsém a szívritmuszörejre gyógyszert kapott:S lehet hogy a te dokid semmit sem tud tenni vele de más lehet igen:P pl.: egyik doki azt mondta semmi baj nem lesz a gyógyszeremmel nem befolyásol az semmit, másik meg elkezdi úristen ha eddig ezt szedtem hogy nem lett bajom tõle
Tegnap nekem is szurkált a szívem és egész nap olyan furcsán nyomott voltam, ma meg a fejem fáj. Lehet, hogy valami front jön. Gondolom, a férjed aggódik érted, nem is árt egy komolyabb kivizsgálás. Ha most nem is mész orvoshoz, ha megismétlõdik és ilyen erõsen, szerintem mindenképp menj el.
A kérdező hozzászólása: Azt nem mondták, hogy mitõl van szívzörejem. Csináltak szívultrahangot és EKG-t. Ennyi...
En se gondoltam, hogy az vagyok. Plane, hogy depresszios is... na persze, az csak hiszti, gondoltam en. De nem. Kemiai depressziom volt, eselyes, hogy barmikor ujra elojohet. Miutan a sziv alapbol nem erez fajdalmat, ha te megis ugy erzed az a, komoly szivproblema vagy b, mentalis eredetu gond. De ha nem akarsz vele foglalkozni, akkor hagyd el a parodat es mindjart nem lesz senki, aki orvoshoz kuldene.
Ha rendesen kivizsgáltak, és kizárták, hogy a szívednek baja van, akkor más miatt nyilall. Még jónéhány oka lehet ami miatt nyilall, de szinte kizárt, hogy ezt egy orvos neked meg fogja állapítani. Nem a szíved és kész, részükrõl ennyi. Nem fogja õket érdekelni a többi. Azt megállapították, hogy mitõl van szívzörejed? Ha nincs belszervi ok, de panaszaid vannak, akkor tudnám javasolni, hogy hova menj. Persze csak ha akarsz ezzel bárhova is menni.
A kérdező hozzászólása: Miért lennék pánikbeteg??? Ez egy egyszerû nyilalás, lehet soha nem fog többször elõfordúlni.
Egyrészt önálló ember vagy, ha nem akarsz elmenni, nem mész. Ennyi. Ha régebben is volt ilyened, és egyértelmûen bizonyított, hogy nincs komoly bajod, akkor felesleges tényleg elmenned. Bár szerintem egy szívultrahang meg egy EKG nem olyan megrázó beavatkozás, és utána mindketten megnyugodnátok, és vita se lenne.
A kérdező hozzászólása: Tavaly is volt már ilyen és az orvos azt mondta, hogy szívzörejem van és nem lehet vele semmit sem csinálni.
"lehet soha nem fog többször elõfordúlni." Igaz. De az is lehet, hogy a következõben meg meghalsz. Nekem is problémám van a szívemmel, és rendszeresen járok a kardiológushoz, mert az nem elég, hogy egyszer voltam, akkor nem volt baj, akkor most sincs. Ebben semmi logika.


Hogy beszéljem le a páromat hogy ne vegyen nekik semmit?

Dillemázunk már a karácsonyon,és én szóba hoztam neki hogy a bátyának a gyerekeinek ne vegyen semmilyen ajándékot mert költsük a gyerekre.Azért nem akarom mert ők sem vesznek semmit a mi gyerekünknek meg amúgy sem érdemlik meg.hogy beszéljem meg vele?

Legjobb válasz: Komolyan nem értem az ilyet. Miért kell ebbõl vitatémát csinálni? Nem szereted õket, oké, de a férjed CSALÁDJA! Nem kell drága ajándékot venni, elég csak valami figyelmesség, most tényleg belerokkantok 3-4 ezer forintba? Vagy a gyereketeknek fog hiányozni? A gyerekeknek vesztek pár könyvecskét, Auchanban tömve vannak az olcsó szép könyvek, játék is biztos lesz akciósan... Ennyire lehetnél elfogadó a férjed családjával, ez nagyon önzõ és csúnya dolog. Nem lenne pofán semmit sem adni...pont a SZERETET ÜNNEPÉN...nah szép...

Komolyan nem értem az ilyet. Miért kell ebbõl vitatémát csinálni? Nem szereted õket, oké, de a férjed CSALÁDJA! Nem kell drága ajándékot venni, elég csak valami figyelmesség, most tényleg belerokkantok 3-4 ezer forintba? Vagy a gyereketeknek fog hiányozni? A gyerekeknek vesztek pár könyvecskét, Auchanban tömve vannak az olcsó szép könyvek, játék is biztos lesz akciósan... Ennyire lehetnél elfogadó a férjed családjával, ez nagyon önzõ és csúnya dolog. Nem lenne pofán semmit sem adni...pont a SZERETET ÜNNEPÉN...nah szép...
Mi tavaly megbeszéltük a ferjemmel, nem veszünk semmit a családjának, mert mi sem kapunk semmit soha, vagy csak haszna vehetetlen jelképes valamit, ami pénzkidobás. Monduk nekik, nálunk lesz a karácsony, nem veszünk senkinek semmit, nem kérünk semmit. Elég volt 20 embert vendégül látni. A gyereknek hozzak ajándékot, nekem 1 kávét szokás szerint, hol ott tudják nem iszom õrölt kávét, kávéfõzõm sincs hozzá... Szerintem nem ciki megmondani hogy ne akándékozzunk!
Tényleg elég undorítóan viselkedsz. Nekem ilyet mondanál, akkor egy darabig biztos nem szólnék hozzád. Irigy vagy.
Majd a te rokonságodnak szánt ajándékok árát költsd a gyerekekre.
Jó bunkó vagy mit ne mondjak...
Miért lenne bunkó, nem látjátok hogy a férj bátyja sem vesz semmit az õ gyerekeinek? Gondolom volt már többször hasonló szitu, és ebbõl lett elege. Én is utálom ha baleknak néznek. Mondjuk egy esetben gondolnám máshogy, ha a bátyám azért nem venne ajándékot az én gyerekemnek, mert nagyon szegények, és én meg nagyon jól állnék, akkor biztosan vennék az õ gyerekeinek hogy kapjanak valamit. De nekem is van olyan rokonom, aki milliomos, de a gyerekemnek valami hasznavehetetlen dolgot vett, én meg az átlag alatti fizuból agyalok, hogy milyen klassz ajándékot vehetnék, hát egy ilyen alkalom volt, a következõvel már én se foglalkoztam, megvettem ami viszonylag olcsó volt és kész.
A helyesírásod is meg a gondolkodásod is nagyon borzasztó!
Szégyellném, hogy te vagy a gyerekeim anyja a helyében.
Hát nagyon gáz vagy kérdezõ... :(
A kérdező hozzászólása: Nem állnak rosszul anyagilag.Mi rosszabbul állunk mint õk. Én meg mindig azt nézem hogy mit vehetnék a gyereknek, és még jó hogy nem azon gondolkozok hogy mit vehetnék az õ gyerekeinek. -.-
Ez egy kényes szituáció!Mert ha nem veszel ajándékot, akkor végül is nem velük ba**ol ki, hanem a gyerekeikkel, akik viszont nemigen tehetnek róla, h a szüleik ilyenek...Én azért valami kis aprósággal meglepném õket.
A kérdező hozzászólása: Nem látnám értelmét akármit is vennék, mert õk ilyenkor mindig fel vannak halmozva mindennel.
utolsó vagyok!Minek kérdezel, ha te már amúgy is eldöntötted, h nem veszel semmit.Ha te lesüllyedsz az õ szintjükre és egy gyereknek nem veszel már csak azért sem ajándékot, mert hogy te majd megmutatod, akkor hajrá!
hát már ne haragudj utolsó, de ha pl. ha a karácsonyi összejövetelen mégis ad ajándékot a pasi gyerekeinek, de a saját gyerekei meg nem kapnak semmit, akkor viszont a SAJÁT gyerekeivel cseszik ki hiszen õ elõre tudta hogy nem fognak kapni semmit, és õ mégis vett a pasi gyerekeinek. Engem ezerszer jobban érdekel, hogy a saját gyerekemmel ne csesszek ki, minthogy egy idegen gyerekkel ne csesszek ki persze te attól még játszatod az irgalmas szamaritánust!!!
Nagyon furcsán gondolkozol kérdezõ. Nagyon irigy vagy. Nem tudom érzed-e ezt vagy ez szimplán természetes nálad? Én amúgy anyagi helyzetemhez mérten mindenkinek vennék valami apróságot, ha nagy dolgot nem is tudok. Nekem így diktálná a lelkiismeretem. De lehet, neked ez nincs...
Kedves 14-es!13as vagyok!Miért cseszik ki azzal a saját gyerekeivel, ha õ más gyereknek ad ajándékot?Nem vagyok szamaritánus, de nem hiszem, h a gyerekeken kéne bosszút állni.HA akkora király, miért nem kérdez rá nyíltan, h mi a bajuk, õk miért tirpákok!Ennyi, de hát nem vagyunk egyformák!
Még a 300 Ft-os boltban is vehet kifestõt vagy kis autót vagy mit tudom én. Nehogy már ennyi ne engedhessenek meg maguknak.

Hogyan beszéljem rá a páromat, hogy hajnalban kísérjen el a busz megállóhoz?

Párommal egy kis faluban lakunk, jobban mondva a falu szélén. A busz megálló tőlünk 1 km-re van, ezért sokat kell gyalogolnom, hajnalban félek mert egy sikátor előtt kell elmennem ahol rajtam kívűl senki nem jár. Párom nem akar hajnalban kelni azért, hogy engem kísérjen a megállóhoz. Hogyan győzzem meg?

Legjobb válasz: A részletek ismerete nélkül nem tudjuk, hogy mit tanácsolhatnánk. Mert ha a párod éppen akkor ér haza, mikor te indulsz akkor nem jogos a kérésed, de ha otthon van és nem indul dolgozni még késõbb sem, akkor igen.

A részletek ismerete nélkül nem tudjuk, hogy mit tanácsolhatnánk. Mert ha a párod éppen akkor ér haza, mikor te indulsz akkor nem jogos a kérésed, de ha otthon van és nem indul dolgozni még késõbb sem, akkor igen.
Biztos én vagyok begyepesedett, de szerintem normális férfi 100 métert nem hagyja a kihalt, veszélyes utcán, sötétben sétálni a szerelmét akkor sem, ha ezért 2 órával korábban fel kell kelnie. Vagy hív taxit.
Az enyémnek sem kellene 2x mondani, de szerintem mond el neki, hogy félsz, és veszélyesnek érzed a környéket, ha igazán szeret, megteszi, hogy kikísér.
Falu szélen sikator, az nem valószínû.... Na mindegy. Mondd el neki, hogy szeretnéd, ha elkísérne, mert félsz. Ennyi.
Én nem gyõzködném, mert normális párom van, aki kikísérne. A te kedves párodat már rég megreptettem volna!
Ezer oka lehet, miért nem kísér le. Dolgozik? Mert ha nem, akkor én is reptetnék. :)
Mikor hajnalba?
Miért a párod, ha nem természetes neki, hogy segít? A kérdésed amúgy értelmetlen, mert mi nem fogjuk tudni megmondani, hogy a te párodat hogyan beszéld rá. Szóval, mit is vársz tõlünk?
Van egy út, ahol nemrég megöltek valakit, neked végig kell ott menned a lehetõ legsz*rabb idõpontban, te meg egy olyannal szexelsz, aki nem hajlandó ott téged elkísérni? Ne haragudj, de megvan rólad is a véleményem.
Az a lényeg, hogy fél, és a párja meg cseszik ennyit megtenni érte. Nagy a szerelem, mi?
Haza sem engedek nõt egyedül! Taxi a minimum vagy közös séta.
"23-as, ezt mondd pl. Bándy Kata szüleinek is, hogy végülis nem volt túl nagy sansz arra, hogy kicsinálják a lányukat, hiszen senki se járt arra..." Azért tök más a két ügy, nem értem, miért kellett szegényt idekeverned. Azt írta, nem jár ott senki. Ha senki nincs ott, akkor miért fél?
Nem jár senki út nem létezik! Azt jelenti kihalt és a bûnözõknek ideális.
23 Ez troll:D A párod elég kiábrándító. Ha ennyit nem tesz meg érted, akkor mire számítasz még tõle? Egy órával kéne korábban kelnie, az igazán nem sok, fõleg ha már így is hozzászokott a koránkeléshez. Ez nem nagy erõfeszítés. De ha ennyit nem tesz meg érted, akkor mi lesz, ha nagyobb bajban leszel? Mi lesz, ha gyereked lesz? Akkor se fog tenni érted semmit.
Én ezt nem tudnám tolerálni a páromtól. Az enyém a 200 m-re lévõ buszmegbe is eljön elém, ha éjjel 3-kor jövök is haza egy csajos estébõl, ha õ kel reggel dolgozni akkor is. Félt annyira, pedig mondom neki, hogy nem kell, hiszen 2 háztömb csak... Nálam is lehetne szakítópróba, hogy enniyre nem aggódik értem, ennyi nem számít a félelmem(ami lehet ok nélküli is, de igenis létezõ félelem.) (Eleinte velem a liftbe is beszállt, mert volt egy kicsi fóbiám, és 8-on lakunk, persze azóta megszoktam 1-2 hét kellett)
Szerintem evidensnek kellene lennie, hogy elkísérjen. Fõleg ha történt arra bûncselekmény. Páromnak sosem kellett mondani, hogy kísérjen el a buszhoz amikor hajnal 5 indult, hiába õ 7kor kelt.
Én senkiért nem kelnék hajnali fél ötkor. Bagoly típus vagyok, és egyszerûen nem bírok hajnalban felkelni... Lehet lepontozni, sajnálom, de így van. Én nõ vagyok, szóval nekem nem is kell elkísérnem senkit, de megérteném a férjemet, ha ugyanígy érezne, és vennék egy gázsprayt inkább.
Utolsó: ha hajnal 5 sírna a gyereked akkor se kelnél fel? Akkor is inkább a "bagoly" típusodra fogod majd? Szánalmas!
ott már baj van ha rá kell beszélni és nem alapból jön neki. Régebben nekem is volt egy idõszak mikor hajnalban kellett mennem dolgozni, mindennap elkísért a buszra szó nélkül, nehogy legyen valami, és akkor még csak 1 éve jártunk. Most 8 év után minden reggel elvisz dolgozni a falu egyik végébõl a másikba és értem is jön.
Az én páromat kérni sem kéne, jönne magától, nem engedne el egyedül. Volt már hasonló kérdés nemrég...ennyi puding pasit!?
A bagoly típusú válaszoló vagyok. Ha felébredne a gyerekem, hozzá kimennék, de a feleségem felnõtt ember, aki elvileg tud vigyázni magára. Vagy legalábbis én úgy érzem magamról, hogy nem zokognék a férjemnek, hogy kísérjen el, mert tudok vigyázni magamra :)
Minden nap ki kellene kísérnie téged a buszmegállóba reggel? Mert ha havonta 1-2 ilyen alkalom van, akkor azt mondom, hogy tényleg el kellene veled mennie, de ha minden nap ez lenne, nagyon nem. Többen írták, hogy menjél bicklivel, kocsival, motorral. Ez jó ötlet. De amúgy nem igaz, hogy ennyire félsz, felnõtt ember vagy...
23-as, ezt mondd pl. Bándy Kata szüleinek is, hogy végülis nem volt túl nagy sansz arra, hogy kicsinálják a lányukat, hiszen senki se járt arra...
"egy sikátor elõtt kell elmennem ahol rajtam kívûl senki nem jár" Mitõl félsz, ha nincs ott senki, csak te?
A kérdező hozzászólása: Hajnal fél 5-kor. Õ általában fél 6-kor szokott kelni. Nemrég megöltek ott valakit és azóta egy kicsit félnek az emberek. Rendõr, polgárõr sehol...
A kérdező hozzászólása: Mi nem valószínû??? Ha szólok neki mindig azt mondja, hogy ki bántana? Soha nem lehet tudni...
Nem rég megöltek ott valakit, és a férjed nem kísér el? Rendelj taxit a közeli városból, és fizettesd ki a férjeddel!
Egy órával hamarabb kéne csak kelnie. Magától eszébe sem jut, hogy elkísérjen? Kérted tõle, mondtad neki hogy félsz? Engem a férjem biztos nem engedne egyedül kóricálni ilyen helyen a sötétben.
Ha tényleg bántottak arra valakit akkor én sem mászkálnék egyedül se túl korán, sem túl késõn. Egy órával korábban kelni nem lenne olyan nagy dolog, én is megtenném a páromért, és a párom is értem, soha nem hagyja hogy este egyedül mászkáljak.
Én nem biztos, hogy gondolnám, hogy hajnalban veszély lenne, inkább az éjszakára szavaznék, de nem kötekedni akarok. Amúgy a helyedben beszereznék egy gázpisztolyt (lehet a hordására engedélyt kérni, úgy olvastam, hogy gyorsan megvan).
A kérdező hozzászólása: A gázsprayel nem sokra mennék ha hátúlról valaki fejbe ver. A taxi nem jönne el húsz kilómétert azért, hogy engem egy kilóméterrel arrébb furikázzon. Nem tudom mi legyen.
Szerintem szerezz be valamilyen önvédelmi eszközt.
Menj késõbb.
Mi legyen? Dobd ki ezt a köcsögöt!
Nekem természetes volt hogy a párom mindig elém jött, elkísért, pedig 2percre van a buszmegálló! Mond el neki hogy félsz, és hivatkozz ránk.
Szerintem inkább igazi férfit szerezz be, aki nem hagy a sötétben egyedül mászkálni, gázpisztoly helyett...
#17. "Menj késõbb" Hát neked is sok eszed van. Ha ilyen a munka beosztása akkor nem mehet dolgozni délben.
mindennap arra kell menned? bicikli?:)
Ja, várj, minden napról van szó? Azt hittem egy adott alkalom! Minden nap hadd ne kísérgessen már!

Hogyan beszéljem le a páromat erről? Félek!

Barátom azt tervezi, hogy a későbbiekben majd néhány haverjával elintézi az exemet. Mikor összejöttünk a volt barátom próbált kontrázni,és a párom azt mondja, nem felejt, és nem nyel le mindent,és néhány haverjával majd el akarja intézni... De nagyon féltem őt, azt pláne nem akarom, hogy miattam valami baja legyen! Hogyan beszéljem le róla? Ti mit mondanátok neki a helyemben?:S

Legjobb válasz: Én ezt mondanám: szakítok veled te önzõ vadbarom.

Én ezt mondanám: szakítok veled te önzõ vadbarom.
Jó nagy marha a barátod. Mondjad meg neki, hogy ne a haverjaival támadjon az exedre, hanem legyen tökös, és egyedül arcoskodjon. Amúgy meg a helyedben otthagynám a francba. Egy pasi védje meg a nõjét, de ez már túlzás
Elõször is mondd el a barátodnak, hogy mekkora egy barom.. Aztán pedig azt, hogy az exed tud a dologról és egy rendõr ismerõsének beszámolt errõl, aki tudja, hogy ha bármi baja esik, akkor kit kell keresni ez ügyben.
Jó buli lesz, segítek, merre lakik a barátod? 22f @kidobó vagyok :)
Jó nagy idióta a barátod. Azt hiszi ettõl lesz menõ? És te most kit féltesz? Ezt a marhát, vagy az exed? Magának keresi bajt, figyelmeztesd, aztán meg kötözgesd a sebeit. Én amúgy az ilyet kapásból kivágnám, akiben ennyi agresszió van, az lehet egyszer téged is elver majd...
Miattad esik baja?! Õ az idióta vadbarom, nem te :D
Mondd meg neki, hogy azonnal hagyja abba, mert már a lábad köze tele van ezzel!! Valld be, hogy titokban iszonyúan imponál ez az egész, igaz?!
A kérdező hozzászólása: akkor hagyjam?:O nagyon nagy bûntudatom van már elõre, hogy miattam esik baja.
Nem értem az ilyen embereket. "Majd megyek és jól megverlek a haverjaimmal!". Röhej. De ha neked ilyen kell..
A kérdező hozzászólása: egyedül sem szeretném, hogy támadjon...aztán majd rámennek a haverjaival. Nagyon féltem. Akár mit mondok neki, csak kifordítja, és azt mondja biztos az exem féltem.
szerintem ne tegyél semmit, mert, ha bármit teszel, és rossz vége lesz, te leszel a hibás... maj amikor vége... vígasztald meg, ha fáj neki vmi.
A kérdező hozzászólása: azt hiába mondom neki, hogy nem szeretném, mert féltem....azt szûrte le ebbõl is, hogy az exem féltem. De tudom, hogy neki is vannak elég durva barátai, szóval...:S
Én ezt válaszolnám: egy férfit lehet tisztelni az erejéért, de szeretni csak a gyengédségeiért lehet.
a barátod egy barom.. mi az nem mer egyedül menni ? -.- fél ?

Hogyan beszéljem le a párom?

A pasim imád motorozni de én féltem. Mit tehetnék?

Legjobb válasz: Neked hogy esne, ha megpróbálna lebeszélni téged valamirõl amit nagyon szeretsz? Gondolom nem jól.

Neked hogy esne, ha megpróbálna lebeszélni téged valamirõl amit nagyon szeretsz? Gondolom nem jól.
Ne akard megváltoztatni mert akkor megutálhat
Hát errõl nem nagyon lehet lebeszélni a motorozás egy életérzés hát talán olyan mint a lányoknak a sminkelés. Mond el neki hogy félted hogy baja esik. Nem hinném hogy ettõl abba fogja hagyni de jól fog neki esni az aggódásod. Talán késõbb inkább autózni fog. Sajnos a motorosok elég veszélyesek sokan gyorsan haladnak és szabálytalankodnak és ezért mindegyiket utálják pedig köztük is van normális. Õket nem védi a kaszni max csak a motoros ruha meg a sisak de láttam én már rövidnadrágban meg izompólóban száguldozni az m1-n. 23/F
Egyetértek. Ne próbáld megváltoztatni, fogadd el, hogy az a hobbija, és szeret motorozni. Normális, hogy félted, ez nem is baj, de eltiltani ne próbáld. Én mennék vele, amikor csak tudnék:D
A kérdező hozzászólása: De félek.

Hogyan beszéljem rá a páromat arra, hogy adja el a házát és vegyünk egy másikat?

Egy vidéki kis faluban lakunk. Párom a falu szélén épített házat, ami a bolttól és a párom munkahelyétől két kilóméterre van. Szóval télen elég nehéz a faluba bemenni. Milyen trükkel vegyem rá, hogy adja el a házat?

Legjobb válasz: Két km miatt eladni egy házat? Sehogy! Felépítette, gondolom nem azért, hogy eladja.

Két km miatt eladni egy házat? Sehogy! Felépítette, gondolom nem azért, hogy eladja.
Most azért nem kell lepontozni, mert azt írtam, hogy észérvekkel... Ha lenne egy bármilyen ingatlanom, engem biztos nem zavarna, hogy két km-re van a bolttól. Többszörösét sétálom le naponta. De ha a kérdezõnek ez a gondja...én csak megoldást írtam.
2km? annyit azért egy egészséges ember el bír sétálni 1 nap 2x. nem kell folyton futkosni a faluba, hanem egyszerre bevásárolni nagyobb mennyiséget, és meg van oldva. gondolom azért autója van. ne trükközz, felesleges.
Nem lehet, hogy üresnek érzed ott az életedet, és nem is a 2km jelent problémát?
Komolyan 2 km miatt rinyálsz?KETTÕ???Az mit szóljon, aki 32 km-re van a munkahelyétõl?Inkább nem is szólok semmit...
Szerintem te csak azt akarod, hogy a házasság elõtti különvagyona ezzel a húzással közös vagyonná váljon. Adja az ég, hogy ne legyen igazam. Ilyen kifogás nincs!
Ne haragudj, de neked mi közöd ahhoz az ingatlanhoz? Nem kötözködésbõl kérdezem. Leginkább észérvekkel.
De el kell ismerni, jó ötlet. Ha sikerül akkor ne felejtsük el a mondást: a gyõztesek diktálnak.
zsarold szexel
Szerintem 2 km nem a világ, még gyalogosan is meg lehet járni, ha nincs bicaj. Ha már mindenképpen szeretnél máshova költözni, akkor se trükközz, nyíltan beszéld meg a pároddal az elképzeléseidet, hallgasd meg az övét is. Biztos hogy találtok közös megoldást.

Hogyan beszéljem le a páromat a motorról?

Soha nem volt még motorja, nem is vezetett, jogosítványa sincs rá.

Legjobb válasz: Kössél rá életbiztosítást. Lebeszélni úgy se tudod.

Kössél rá életbiztosítást. Lebeszélni úgy se tudod.
Aki motorozni szeretne, azt nem lehet lebeszélni. Engem se lehetett, se az elsõrõl, se a másodikról, se miután átestem egy autó felett, se azóta. Amit tehetsz: megpróbálod rávenni, hogy ne csak felüljön a motorra és menjen, hanem szerezzen elõször jogsit mielõtt motort vesz, nézze végig a motoros felszerelések (bõrruha, sisakok, kesztyûk, lábbelik) árait, olvasson utána a vezetéstechnikának és gondolkodjon eleget a típuson, mert a motorozás elég költséges hobbi - egy pár gumi ára is elég húzós egy modern motorra, hát még úgy mindenestõl a fenntartása. Meg kezdéskor elég komoly beruházás minden szükséges holmit megvenni - ezeket látva azért visszaeshet a kedve egy kicsit. (Márpedig pl. egy 600 köbcentis motoron, ami röhögve megy 200 felett nem illik vacak sisakban és bõrruha + motoros csizma nélkül útra kelni - csak ezek a személyes védõfelszerelések könnyedén át tudják lépni a 200e forintos összeget. És akkor még egyetlen métert sem gurult.) Esetleg elterelni autó irányba megpróbálhatod valami régebbi, esetleg különlegesebb típus felé: lehet akár valami régebbi (veterán) vagy egyéb okból "feltûnõ" (kabrió, sportkocsi) gép. Viszont elég kevés az esélye hogy sikeres leszel vele, mert motorozni tejesen más élmény, mint autózni.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Elsõnek én is ilyen voltam, bár akkor simsonoztam. Minden pénzemet ráköltöttem, kezdtem hanyagolni a sulit, barátokat is, csak a motor. Ész nélkül húztam neki, nem érdekelt hogy földút, vagy közút. Jogsi? Na ne már. Akkor fogalmam sem volt még róla (16 éves lehettem) Mikor került rá egy 75-ös henger, 5 sebességes váltó és egyéb finomságok, dagadó mellel dicsekedtem hogy már majdnem 100-at megy. Igenám. Egy délután kimentem egyedül, van itt nemmessze egy jó hosszú út, és megakartam nézni mit tudok kisajtolni belõle. 70 körül járhattam, mikor kiszaladt egy õz, és hátsófékkel nagyot fékeztem, és kicsúsztam. Azóta is szeretem a motorokat, de már nincs meg bennem az a "húzzad ameddig megy" érzés... Komolyabban veszem az egészet, sajnos ez kellett, hogy rádöbbenjek. Csak annyit tudok kívánni nektek, hogy a férjednek ne kelljen borulnia ahhoz hogy rájöjjön hogy is megy ez...
A motorozás olyan mint a drog. Kíváncsiság vagy vágyakozás visz rá, hogy kipróbáljuk de ha egyszer felültünk rá nem tudunk leszokni róla.Úgysem fogod róla lebeszélni csak késlelteted a dolgot.Az én barátnõm is ugyan így aggódott értem.Én kaptam tõle egy matricát amit ráragasztottunk a tankra, hogy mikor nyeregbe ülök mindig látható legyen.Ez állt rajta: "Kicsim, nagyon szeretlek.Kérlek fékezz és gyere vissza hozzám.<3 :* " Ha hiszed ha nem ennek a 3 sornak köszönhetem az életem.
Ja és az elõbbi hozzászólásomhoz csatolnám , hogy ha meglesz a motorja akkor SZÉLES UTAT kívánok !

Hogyan beszéljem le a páromat arról, hogy elhozza a gyermekeit 2 hétre (közös felügyelet)?

1 éve ismerjük egymást. Három gyermeke van az elõzõ házasságából és nekem is van egy 6 éves fiam. Sajnos a párom 5 hónapja elveszítette a munkahelyét és felélte a tartalékait is. Még nem terveztünk összeköltözni, de mivel nem tudta volna fizetni az albérletét, úgy döntöttünk, mégis belevágunk. Bevallom, meg sem fordult a fejemben, hogy a költözés után 1 héttel már ide fognak jönni a gyermekei. Nem velük van baj, hanem a kialakult helyzettel. A páromnak arra is alig van pénze, hogy a saját költségeit kifizesse, nem gond, kisegítem, de azért +3 gyerek ellátása nem kis pénzbe kerül, amit nem tudok megoldani. Nem tudom, hogyan tudnám vele ezt úgy megbeszélni, hogy ne "támadásnak" tartsa az egészet. Imádja a gyermekeit, alig várja azokat a heteket, amiket nála töltenek és most még a munkanélküliség miatt is nagyobb szüksége lenne rájuk, de nem tudom, hogyan tudnánk ezt megoldani.

Legjobb válasz: Kérd meg rá, hogy tolja el késõbbre ezt a kis "vakációzást". Esetleg akkora mikor már lesz munkája. Akkor már neked se lesz akkora teher ha õ is aktívan be tud szállni az anyagiakba.

Kérd meg rá, hogy tolja el késõbbre ezt a kis "vakációzást". Esetleg akkora mikor már lesz munkája. Akkor már neked se lesz akkora teher ha õ is aktívan be tud szállni az anyagiakba.
Azert ez nem igy mûködik, elso. A közös felügyelet azt jelenti, hogy X idõt az anyanal, X idõt az apánal töltenek a gyerekek. Igy nincs pl tartasdij se. Ha nem mehetnek a gyerekek, tartasdijat kellene fizetni. Nos, kerdezo, mondd el neki, hogy neked nincs ra kereted, hogy hat embert tarts el egy jövedelembõl.
Gondolom, megbeszélitek a napi problémáitokat. Akkor meg lehet beszélni, hogy 2 hétre plusz 3 gyerek most még nem fér bele a költségekbe.
Persze, hogy az elvált ember csomagban jön és azzal együtt el kell fogadni, de a kérdezõ szavaiban nem is érzem a teljes elutasítást, csak arról van szó, hogy kakiban vannak, erre megjelenik még 3 gyerek, akiket õ tarthat el. Még így is szívességet tett, mert nem neki volt sürgõs az összeköltözés, hanem a férfi került anyagilag lehetetlen helyzetbe. A férfi inkább örülhetett volna, nem egybõl odahozni a népes családot etetni. Biztos lehet láthatást cserélni, vagy valahogy megoldani, hogy a gyerekek csak egy hétig legyenek vagy késõbb jöjjenek, amikor a férfinek van munkája. Mert azért ez így nem korrekt. Ráadásul nem is több éves kapcsolatról ír, hogy egy pár hónapos mélypontot kibírnának. A kérdezõ a csóri pacákon akart segíteni, hogy ne kerüljön az utcára, erre kapott még egy fészekalja gyereket mellé.
szerintem azzal a fejjel kellene gondolkozni ahogy a csórók, amikor bevállalnak 5 gyereket. szóval kenyér, meg tej, meg ami van. de aztán te is jól bevállaltad ezzel a pasival. õ persze nem mondhatja, hogy nem vállalja be õket, mert úgy nem tudná magát jó apának, vagy eleve apának tartani. meg férfinek egyáltalán. a fordulópont ott volt, hogy a tartalékait felélte. nos itt lett volna õ rákényszerítve valódi változás elérésére foggal körömmel, te kihúztad az albérlettel a csávából. lehet hiba volt. vannak akikkel vészhelyzetben történik csak valami. a lényeg, hogy ez most a te levesed, nem az övé. sajnos. lehet ez jel arra, hogy te kezdj gondolkodni...
eleve az összeköltözés is egy kényszerhelyzet volt, leírtad, hogy te nem is akartad, hát mégis mit vársz?
Ah, ok.
.?????? Elemezd mar ki, hogy mi volt a bunkósag a válaszomban, utolsó. 3.voltam
utolsó vagyok, közben törölték a 3as választ, nem a jelenlegi 3asnak szól!
Gondold meg, tényleg ezt a kapcsolatot akarod? Még te hozol olyan döntést meg, amit egyáltalán nem akartál, a helyzet hónapok óta fennáll, a férfi látja, hogy bajban vagytok és odavinné a 3 gyermeket??? Nekem ez azért sok lenne:)
8: Oké, persze, hogy nincs eltartási kötelezettsége, de a kapcsolatot vállalta a kérdezõ. Olyat nem lehet tenni, hogy te jöhetsz, de a gyerekek nem. Illetve, minden attól függ, hogyan vágnak bele egy kapcsolatba ismervén a hátteret. Igen, tudom, vannak olyan emberek is, akik a nyakadba sóznák a 3 lurkót...reméljük itt nem errõl van szó. Mivel az még egy nagyon friss kapcsolat, így a kérdezõnek van lehetõsége megismerni az élet másik oldalát is, ami most adott. Vajon el tudná-e képzelni mint férj és feleség? Ez egy olyan dolog, amit neki kell tudnia. Hisz ilyen helyzet bármikor adódhat, sõt, rosszabb is. Isten ne adj, de történik valami az édesanyával....a 3 gyereket megkapja az apuka, és általa õ is....
Az a baj, hogy nincs jó megoldás ebben a pillanatban, ha nemet mondasz azt támadásnak veszi mert ez emocionális döntés lesz nála. Beszélj vele errõl a hitelrõl szerintem, vagy mondjon le a házról és akkor fizessen az anya tovább, vagy pedig adják el a házat, így nem lesz jó senkinek sem. Ha jönnek mégis ajánlom a krumplit krumplival-lángos-káposztás tészta akármilyen kajákat, ezek olcsóbbak aránylag. Illetve este mehet a zsíros kenyér-margarinos kenyér, fõtt tojás, padlizsánkrém akármik... Hármaska meg nyaljon sót!
Sajnos, amikor egy pár lettetek, a 3 gyermek már adott volt, tehát tudnod kellett, hogy õk az apukájukkal is lesznek majd, ami természetes. Hogy közben az életetek olyan fordulatot vett, hogy neki nincs munkája, az sajnos benne van a pakliban. Egyszer fenn, egyszer lenn. Az tény, hogy + 3 gyermek nagy felelõsség minden téren. Azt meg lehet beszélni az apukával, hogy vagy ne együtt jöjjön a 3 lurkó, vagy a -gyerekek bevonásával, persze kortól függõen-, hogy sajnos most ilyen helyzetben vagytok, és nem tudsz svédasztalos vagy 9 fogásos túristamenüt készíteni. De azt nem teheted, hogy egyáltalán nem fogadod a gyermekeit, legalább felváltva.
A kérdező hozzászólása: Most is dolgozik, de fizetnie kell a közös házuk hiteleinek a felét. Egész hónapra marad 20-25000Ft-ja ami 1 felnõtt és 3 gyerek ellátására iszonyúan kevés.
Egyébként elférne nálad pluszban a 3 gyerek? Nagyi nincsen apuka részérõl? Õ tényleg úgy gondolja, hogy te fogod fizetni a gyerekei ellátását?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!