Találatok a következő kifejezésre: Hogy beszéljek párommal (56 db)

A lányom csak pénzért ad enni a páromnak, õ meg készségesen fizet neki. Hogy beszéljem meg velük, hogy ez helytelen?

A lányon 17 éves és szeret fõzni, jó is benne és sokszor õ fõz helyettem is. A barátommal viszont nem jön ki jól. Eleinte többször megalázta azzal, hogy csak két személyre fõzött amikor itt volt. A párom végül kitalálta, hogy fizet az ételért, mintha étteremben lenne. Nem is tagadja elõttem, hogy pénzzel akarja megvenni a békét. A lányom ezt ki is használja, mert ezzel a pénzzel már nem kevés hülyeséget tudott összevásárolni, például tegnap is elõrendelt valami õsszel megjelenõ játékra. Többször próbáltam már beszélni velük, de nekik ez megfelel, így nem tudok mit tenni.

Legjobb válasz: Fõzzél te ingyen a párodra. Vagy ha nem, akkor hagyd rájuk, had fizessen.

Fõzzél te ingyen a párodra. Vagy ha nem, akkor hagyd rájuk, had fizessen.
Hát ez bizarr :) Több ötletem is van. 1. Okés, fizet a párod, aztán abból levonod az alapanyagok árát, a maradék lehet a lányodé a munkájáért, a többi megy a kosztpénzbe. Vehetjük úgy, hogy hozzájárult a párod a kajához, ebben nincs semmi rossz. 2. Nem fizet a párod, hanem neki (vagy magatoknak) külön te fõzöl. 3. Megbeszéled a lányoddal, hogy ha szüksége van valamire, mondja el, és (feltéve, hogy mostantól kezdve nem ellenségeskedik a pároddal) majd szülinapjára, karácsonyra stb. a párodtól és tõled megkaphatja ajándékba. Ha viszont továbbra is csúnyán viselkedik, semmi jóra ne számítson. 4. Megkérdezed a lányodat, hogy ha a fõzésért neki pénz jár, akkor majd õ is fizet neked, ha te fõzöl rá, kimosod a ruháját, kitakarítod a szobáját stb.? Vagy lehetne mostantól normálisan, családként mûködni, ahol a szolgáltatások, szívességek ingyenesek és mindenki szívesen segít a másiknak?
Õsi módja ez az ellenérzések kimutatásának. Kb. 30 éve egy unokatestvérem egyetemistaként a nagymamájánál lakott, aki szintén nem volt hajlandó ételt adni a lány udvarlójának. Konkrétan megmondta, hogy neked fõzök, de "annak" nem. És nem hetenként váltogatott fiúkról volt szó, hanem hosszan tartó kapcsolatról, amibõl házasság is lett a végén. Szerintem nyugodj bele. Ha a kislány túl magas árat szab, fõzz te, vagy menjetek vendéglõbe. Miért volna ez lépés az elkurvulás felé? Az egyik ember pénzért tanít, a másik takarít, gyógyít... Olyat is hallottam már, hogy a gyerekeknek fizetnek a szülõk, ha valami rendkívüli házimunkát vállalnak el, ami egyébként nem az õ reszortjuk.
Hogy van ez?! A lányod azt csinál, amit akar, a párod azt csinál, amit akar... A lányoddal közöld, hogy ez a fizetõs kajáltatás az elsõ lépés az elkurvulás felé, a párodnak mondd meg, hogy a lányodat egyelõre neked van jogod nevelni, ne dolgozzon ellened - te pedig kezdj el fõzni.
Nem mondom , szep kis ertekrendje van a kefves parodnak is ot sem kell felteni ahogy latom... A lanyod egy lelemenyes de pofatlan gyerek. Csak azt lehet hulyere venni aki hagyja magat.mindenesetre en kozos gyereket nem tervezbek veletlenul se egy ilyen emberrel, lehet hogy jogos az ellenszenv egyebkent, de a te valasztasod a lanyod ha felnott lenne nem szivatna ilyenekkel .17 eves nem 7.
Nem értelek! Ha a lanyod nem fõz a párodnak, akkor fõzz neki te! Ne enged, hogy pénzt "zsaroljon " ki a lanyod a párodtól, mi lesz késõbb?! Úgy tûnik, hogy te a csaladodban mellkszereplõ vagy, és a lányod az irányító. Ezen változtass. Gondolom a lanyod még nem tudja eltartani magát, úgyhogy állíts fel szabalyokat, végülis te biztosítod a meglhetését. Ülj le velük, és nagyon határozottan tedd helyre a dolgokat. Párod nem fizet neki, vagy te fõzol, vagy rendeltek kaját magatoknak, a lányod meg eheti a fõztjét. Az ellenszenv okait is tisztázzátok, de azt egy percre se felejtsd el, hogy nem a lányod a fõnök! Nem lehet neki sem egyszerû egy idegen férfit elviselni, de azért álljon meg a menet!
Azt mondtad, ez nekik így megfelel, akkor javaslom, hogy hagyd, hadd rendezzék le õk, hiszen a lányod is már "majdnem felnõtt." Élvezi, hogy nagylányt játszhat, és tetszik neki, hogy a "munkájáért" pénzt kap, amit elkölthet a saját "kis dolgaira." A párodat meg, mint írod, nem zavarja. Lehet, hogy ez lesz az, ami közelebb hozza egymáshoz õket, és a "pénzért megvett békébõl" valódi béke lesz. Persze tudom, hogy ez téged zavar, és ezért írtad ki a kérdést, de szerintem várj még egy kicsit türelemmel, hogy mi lesz belõle. (Mióta folyik ez így?)
A kérdező hozzászólása: A lányom szerint a párom "sznob" és ezt olyan érvekkel támasztja alá, amik lényegében igazak. Pont az taszítja, ami engem vonz és ha egy tizenéves helyébe képzelem magam, még érthetõ is, hogy nem tudja értékelni a párom néhány szokását. Más társadalmi rétegbõl sikerült társat találnom, mint amiben eddig éltünk, de ez nem csak anyagi, hanem életmódbeli változással is jár. Ez nem tetszik neki.
Itt nem arról van szó, h fontosabb neki a pasija mint a lànya..minek kell bunkózni a párjàval a lanynak?en a helyedbe nem szórakoznèk ott te vagy a fõnök vagy fõzzèl te vagy szoljàl rájuk, h ez a gyerekes játszma kivsit nevetséges mindenkinek, es teged bantanak az ilyen ellenséges viselkedéssel!!
Látom neked is fontosabb a pasid, mint a lányod. Inkább gondolkozz el, hogy vajon miért utálja a lányod a párocskádat, aztán döntsd el, melyikük a fontosabb, vagy találj kompromisszumot.
Valami csak nincs rendben ha a lányod ennyire nem kedveli a párodat... nem jártál még utána, hogy mi a baj? A lányoddal komolyan el kéne beszélgetned. Nyugodtan, rendesen.
"Eleinte többször megalázta azzal, hogy csak két személyre fõzött" szerintem ez nem megalázó. nem kell a lányodnak a párodra fõznie! szép tõle, hogy rád fõz 17 éves létére! és nem kell a párodat szeretnie, így nem lenne szabad elvárni tõle, hogy márpedig fõzzön a párodra. ezzel csak az utálatát erõsíted meg! az meg végképp helytelen, hogy pénzt kap tõle! különítsd el a párkapcsolatodat a lányoddal való kapcsolatodtól! ha hagysz neki elég idõt akkor nem kell majd gyûlölködnie
17 ėves a lànyod!!kėrdezö ne hogy màr a lanyod diktàljon neked!!!!mi lesz kesöbb tiltani fog a pàrodtol?? Sajnos kerdezö, neked kellene erėlyesebbnek lenned a lanyodal!!!! Es hogy ne ereze asszonyak magat akkor fözte , a lànyod meg magànak!!! Gondolom meg sulis a lanyod.... legalabb is nem dolgozik, akkor meg axt csinalja amit te mondasz!!!lehet 1-2 pofon màr rà fėrne!!
Én eleve nem értem, hogy miért vagytok rászorulva arra, hogy õ fõzzön rátok.

Hogy beszéljem le a páromat hogy ne vegyen nekik semmit?

Dillemázunk már a karácsonyon,és én szóba hoztam neki hogy a bátyának a gyerekeinek ne vegyen semmilyen ajándékot mert költsük a gyerekre.Azért nem akarom mert ők sem vesznek semmit a mi gyerekünknek meg amúgy sem érdemlik meg.hogy beszéljem meg vele?

Legjobb válasz: Komolyan nem értem az ilyet. Miért kell ebbõl vitatémát csinálni? Nem szereted õket, oké, de a férjed CSALÁDJA! Nem kell drága ajándékot venni, elég csak valami figyelmesség, most tényleg belerokkantok 3-4 ezer forintba? Vagy a gyereketeknek fog hiányozni? A gyerekeknek vesztek pár könyvecskét, Auchanban tömve vannak az olcsó szép könyvek, játék is biztos lesz akciósan... Ennyire lehetnél elfogadó a férjed családjával, ez nagyon önzõ és csúnya dolog. Nem lenne pofán semmit sem adni...pont a SZERETET ÜNNEPÉN...nah szép...

Komolyan nem értem az ilyet. Miért kell ebbõl vitatémát csinálni? Nem szereted õket, oké, de a férjed CSALÁDJA! Nem kell drága ajándékot venni, elég csak valami figyelmesség, most tényleg belerokkantok 3-4 ezer forintba? Vagy a gyereketeknek fog hiányozni? A gyerekeknek vesztek pár könyvecskét, Auchanban tömve vannak az olcsó szép könyvek, játék is biztos lesz akciósan... Ennyire lehetnél elfogadó a férjed családjával, ez nagyon önzõ és csúnya dolog. Nem lenne pofán semmit sem adni...pont a SZERETET ÜNNEPÉN...nah szép...
Mi tavaly megbeszéltük a ferjemmel, nem veszünk semmit a családjának, mert mi sem kapunk semmit soha, vagy csak haszna vehetetlen jelképes valamit, ami pénzkidobás. Monduk nekik, nálunk lesz a karácsony, nem veszünk senkinek semmit, nem kérünk semmit. Elég volt 20 embert vendégül látni. A gyereknek hozzak ajándékot, nekem 1 kávét szokás szerint, hol ott tudják nem iszom õrölt kávét, kávéfõzõm sincs hozzá... Szerintem nem ciki megmondani hogy ne akándékozzunk!
Tényleg elég undorítóan viselkedsz. Nekem ilyet mondanál, akkor egy darabig biztos nem szólnék hozzád. Irigy vagy.
Majd a te rokonságodnak szánt ajándékok árát költsd a gyerekekre.
Jó bunkó vagy mit ne mondjak...
Miért lenne bunkó, nem látjátok hogy a férj bátyja sem vesz semmit az õ gyerekeinek? Gondolom volt már többször hasonló szitu, és ebbõl lett elege. Én is utálom ha baleknak néznek. Mondjuk egy esetben gondolnám máshogy, ha a bátyám azért nem venne ajándékot az én gyerekemnek, mert nagyon szegények, és én meg nagyon jól állnék, akkor biztosan vennék az õ gyerekeinek hogy kapjanak valamit. De nekem is van olyan rokonom, aki milliomos, de a gyerekemnek valami hasznavehetetlen dolgot vett, én meg az átlag alatti fizuból agyalok, hogy milyen klassz ajándékot vehetnék, hát egy ilyen alkalom volt, a következõvel már én se foglalkoztam, megvettem ami viszonylag olcsó volt és kész.
A helyesírásod is meg a gondolkodásod is nagyon borzasztó!
Szégyellném, hogy te vagy a gyerekeim anyja a helyében.
Hát nagyon gáz vagy kérdezõ... :(
A kérdező hozzászólása: Nem állnak rosszul anyagilag.Mi rosszabbul állunk mint õk. Én meg mindig azt nézem hogy mit vehetnék a gyereknek, és még jó hogy nem azon gondolkozok hogy mit vehetnék az õ gyerekeinek. -.-
Ez egy kényes szituáció!Mert ha nem veszel ajándékot, akkor végül is nem velük ba**ol ki, hanem a gyerekeikkel, akik viszont nemigen tehetnek róla, h a szüleik ilyenek...Én azért valami kis aprósággal meglepném õket.
A kérdező hozzászólása: Nem látnám értelmét akármit is vennék, mert õk ilyenkor mindig fel vannak halmozva mindennel.
utolsó vagyok!Minek kérdezel, ha te már amúgy is eldöntötted, h nem veszel semmit.Ha te lesüllyedsz az õ szintjükre és egy gyereknek nem veszel már csak azért sem ajándékot, mert hogy te majd megmutatod, akkor hajrá!
hát már ne haragudj utolsó, de ha pl. ha a karácsonyi összejövetelen mégis ad ajándékot a pasi gyerekeinek, de a saját gyerekei meg nem kapnak semmit, akkor viszont a SAJÁT gyerekeivel cseszik ki hiszen õ elõre tudta hogy nem fognak kapni semmit, és õ mégis vett a pasi gyerekeinek. Engem ezerszer jobban érdekel, hogy a saját gyerekemmel ne csesszek ki, minthogy egy idegen gyerekkel ne csesszek ki persze te attól még játszatod az irgalmas szamaritánust!!!
Nagyon furcsán gondolkozol kérdezõ. Nagyon irigy vagy. Nem tudom érzed-e ezt vagy ez szimplán természetes nálad? Én amúgy anyagi helyzetemhez mérten mindenkinek vennék valami apróságot, ha nagy dolgot nem is tudok. Nekem így diktálná a lelkiismeretem. De lehet, neked ez nincs...
Kedves 14-es!13as vagyok!Miért cseszik ki azzal a saját gyerekeivel, ha õ más gyereknek ad ajándékot?Nem vagyok szamaritánus, de nem hiszem, h a gyerekeken kéne bosszút állni.HA akkora király, miért nem kérdez rá nyíltan, h mi a bajuk, õk miért tirpákok!Ennyi, de hát nem vagyunk egyformák!
Még a 300 Ft-os boltban is vehet kifestõt vagy kis autót vagy mit tudom én. Nehogy már ennyi ne engedhessenek meg maguknak.

Hogyan beszéljem rá a páromat, hogy hajnalban kísérjen el a busz megállóhoz?

Párommal egy kis faluban lakunk, jobban mondva a falu szélén. A busz megálló tőlünk 1 km-re van, ezért sokat kell gyalogolnom, hajnalban félek mert egy sikátor előtt kell elmennem ahol rajtam kívűl senki nem jár. Párom nem akar hajnalban kelni azért, hogy engem kísérjen a megállóhoz. Hogyan győzzem meg?

Legjobb válasz: A részletek ismerete nélkül nem tudjuk, hogy mit tanácsolhatnánk. Mert ha a párod éppen akkor ér haza, mikor te indulsz akkor nem jogos a kérésed, de ha otthon van és nem indul dolgozni még késõbb sem, akkor igen.

A részletek ismerete nélkül nem tudjuk, hogy mit tanácsolhatnánk. Mert ha a párod éppen akkor ér haza, mikor te indulsz akkor nem jogos a kérésed, de ha otthon van és nem indul dolgozni még késõbb sem, akkor igen.
Biztos én vagyok begyepesedett, de szerintem normális férfi 100 métert nem hagyja a kihalt, veszélyes utcán, sötétben sétálni a szerelmét akkor sem, ha ezért 2 órával korábban fel kell kelnie. Vagy hív taxit.
Az enyémnek sem kellene 2x mondani, de szerintem mond el neki, hogy félsz, és veszélyesnek érzed a környéket, ha igazán szeret, megteszi, hogy kikísér.
Falu szélen sikator, az nem valószínû.... Na mindegy. Mondd el neki, hogy szeretnéd, ha elkísérne, mert félsz. Ennyi.
Én nem gyõzködném, mert normális párom van, aki kikísérne. A te kedves párodat már rég megreptettem volna!
Ezer oka lehet, miért nem kísér le. Dolgozik? Mert ha nem, akkor én is reptetnék. :)
Mikor hajnalba?
Miért a párod, ha nem természetes neki, hogy segít? A kérdésed amúgy értelmetlen, mert mi nem fogjuk tudni megmondani, hogy a te párodat hogyan beszéld rá. Szóval, mit is vársz tõlünk?
Van egy út, ahol nemrég megöltek valakit, neked végig kell ott menned a lehetõ legsz*rabb idõpontban, te meg egy olyannal szexelsz, aki nem hajlandó ott téged elkísérni? Ne haragudj, de megvan rólad is a véleményem.
Az a lényeg, hogy fél, és a párja meg cseszik ennyit megtenni érte. Nagy a szerelem, mi?
Haza sem engedek nõt egyedül! Taxi a minimum vagy közös séta.
"23-as, ezt mondd pl. Bándy Kata szüleinek is, hogy végülis nem volt túl nagy sansz arra, hogy kicsinálják a lányukat, hiszen senki se járt arra..." Azért tök más a két ügy, nem értem, miért kellett szegényt idekeverned. Azt írta, nem jár ott senki. Ha senki nincs ott, akkor miért fél?
Nem jár senki út nem létezik! Azt jelenti kihalt és a bûnözõknek ideális.
23 Ez troll:D A párod elég kiábrándító. Ha ennyit nem tesz meg érted, akkor mire számítasz még tõle? Egy órával kéne korábban kelnie, az igazán nem sok, fõleg ha már így is hozzászokott a koránkeléshez. Ez nem nagy erõfeszítés. De ha ennyit nem tesz meg érted, akkor mi lesz, ha nagyobb bajban leszel? Mi lesz, ha gyereked lesz? Akkor se fog tenni érted semmit.
Én ezt nem tudnám tolerálni a páromtól. Az enyém a 200 m-re lévõ buszmegbe is eljön elém, ha éjjel 3-kor jövök is haza egy csajos estébõl, ha õ kel reggel dolgozni akkor is. Félt annyira, pedig mondom neki, hogy nem kell, hiszen 2 háztömb csak... Nálam is lehetne szakítópróba, hogy enniyre nem aggódik értem, ennyi nem számít a félelmem(ami lehet ok nélküli is, de igenis létezõ félelem.) (Eleinte velem a liftbe is beszállt, mert volt egy kicsi fóbiám, és 8-on lakunk, persze azóta megszoktam 1-2 hét kellett)
Szerintem evidensnek kellene lennie, hogy elkísérjen. Fõleg ha történt arra bûncselekmény. Páromnak sosem kellett mondani, hogy kísérjen el a buszhoz amikor hajnal 5 indult, hiába õ 7kor kelt.
Én senkiért nem kelnék hajnali fél ötkor. Bagoly típus vagyok, és egyszerûen nem bírok hajnalban felkelni... Lehet lepontozni, sajnálom, de így van. Én nõ vagyok, szóval nekem nem is kell elkísérnem senkit, de megérteném a férjemet, ha ugyanígy érezne, és vennék egy gázsprayt inkább.
Utolsó: ha hajnal 5 sírna a gyereked akkor se kelnél fel? Akkor is inkább a "bagoly" típusodra fogod majd? Szánalmas!
ott már baj van ha rá kell beszélni és nem alapból jön neki. Régebben nekem is volt egy idõszak mikor hajnalban kellett mennem dolgozni, mindennap elkísért a buszra szó nélkül, nehogy legyen valami, és akkor még csak 1 éve jártunk. Most 8 év után minden reggel elvisz dolgozni a falu egyik végébõl a másikba és értem is jön.
Az én páromat kérni sem kéne, jönne magától, nem engedne el egyedül. Volt már hasonló kérdés nemrég...ennyi puding pasit!?
A bagoly típusú válaszoló vagyok. Ha felébredne a gyerekem, hozzá kimennék, de a feleségem felnõtt ember, aki elvileg tud vigyázni magára. Vagy legalábbis én úgy érzem magamról, hogy nem zokognék a férjemnek, hogy kísérjen el, mert tudok vigyázni magamra :)
Minden nap ki kellene kísérnie téged a buszmegállóba reggel? Mert ha havonta 1-2 ilyen alkalom van, akkor azt mondom, hogy tényleg el kellene veled mennie, de ha minden nap ez lenne, nagyon nem. Többen írták, hogy menjél bicklivel, kocsival, motorral. Ez jó ötlet. De amúgy nem igaz, hogy ennyire félsz, felnõtt ember vagy...
23-as, ezt mondd pl. Bándy Kata szüleinek is, hogy végülis nem volt túl nagy sansz arra, hogy kicsinálják a lányukat, hiszen senki se járt arra...
"egy sikátor elõtt kell elmennem ahol rajtam kívûl senki nem jár" Mitõl félsz, ha nincs ott senki, csak te?
A kérdező hozzászólása: Hajnal fél 5-kor. Õ általában fél 6-kor szokott kelni. Nemrég megöltek ott valakit és azóta egy kicsit félnek az emberek. Rendõr, polgárõr sehol...
A kérdező hozzászólása: Mi nem valószínû??? Ha szólok neki mindig azt mondja, hogy ki bántana? Soha nem lehet tudni...
Nem rég megöltek ott valakit, és a férjed nem kísér el? Rendelj taxit a közeli városból, és fizettesd ki a férjeddel!
Egy órával hamarabb kéne csak kelnie. Magától eszébe sem jut, hogy elkísérjen? Kérted tõle, mondtad neki hogy félsz? Engem a férjem biztos nem engedne egyedül kóricálni ilyen helyen a sötétben.
Ha tényleg bántottak arra valakit akkor én sem mászkálnék egyedül se túl korán, sem túl késõn. Egy órával korábban kelni nem lenne olyan nagy dolog, én is megtenném a páromért, és a párom is értem, soha nem hagyja hogy este egyedül mászkáljak.
Én nem biztos, hogy gondolnám, hogy hajnalban veszély lenne, inkább az éjszakára szavaznék, de nem kötekedni akarok. Amúgy a helyedben beszereznék egy gázpisztolyt (lehet a hordására engedélyt kérni, úgy olvastam, hogy gyorsan megvan).
A kérdező hozzászólása: A gázsprayel nem sokra mennék ha hátúlról valaki fejbe ver. A taxi nem jönne el húsz kilómétert azért, hogy engem egy kilóméterrel arrébb furikázzon. Nem tudom mi legyen.
Szerintem szerezz be valamilyen önvédelmi eszközt.
Menj késõbb.
Mi legyen? Dobd ki ezt a köcsögöt!
Nekem természetes volt hogy a párom mindig elém jött, elkísért, pedig 2percre van a buszmegálló! Mond el neki hogy félsz, és hivatkozz ránk.
Szerintem inkább igazi férfit szerezz be, aki nem hagy a sötétben egyedül mászkálni, gázpisztoly helyett...
#17. "Menj késõbb" Hát neked is sok eszed van. Ha ilyen a munka beosztása akkor nem mehet dolgozni délben.
mindennap arra kell menned? bicikli?:)
Ja, várj, minden napról van szó? Azt hittem egy adott alkalom! Minden nap hadd ne kísérgessen már!
Itthon van munkája? Jól keres? El tud tartani egy családot?
A szülés után úgyis otthon babáznál, inkább menj ki vele te is. Mivel nem kell felmondanod egy munkahelyen, nem kockáztatsz. Kihasználhatnád az idõt egy kis nyelvtanulásra (sok helyen van ingyenes, még akár gyermekfelügyelettel is, de ennek utána kell járni), utána pedig meglátjátok. Ha a gyerkõc nagyobb és te ott nem kapsz munkát, akkor visszajöhettek és a német nyelvtudásod is elõny, ha pedig bejön, akkor maradtok.
Külföldön hol? Ti miért nem mentek vele?
Szia .Arról ne beszéld le , hogy kimenjen Németországba , tegye ha van rá lehetõsége ! Inkább azt kellene megoldani , hogy ne 3 havonta , hanem sûrûbben járjon haza és ha úgy adódik idõvel ti is ki tudjatok menni ! Gondolom a férjed a legjobbat akarja neked/nektek , és igaza is van , igy sokkal jobb életet tud biztositani a családjának! :-) Egyébként az én párom is Németországban dolgozik évek óta és én is egyedül , segitség nélkül vagyok itthon a lányunkkal (nagyszülõkre sem tudok számitani, testvér nincs egyik oldalról sem ). Annyival jobb a helyzet , hogy mostanra már kisiskolás a lányunk . Nekünk szerencsére sosem volt távol 3 hónapig , a legtöbb idõ 6 hét volt .Utóbbi idõben pedig még sûrûbben (igaz igy rövidebb idõre)3 hetente jön haza .Szerencsére mi már nem sokáig folytatjuk ezt az életmódot , mert hamarosan költözünk utána , de nem bántam meg soha , hogy ebbe belementem .Megbeszélés kérdése az egész . Menjen , próbáljon szerencsét ;-) ! Én sok sikert kivánok hozzá !
Pedig a gyereknek enni kell, ruha kell neki, esetleg gyógyszer. A te fizetésed kiesik. Gyerekvállalás elõtt nem beszéltetek arról, mibõl fogtok megélni? Menjetek vele ti is.
Én Németországban élek, pont tegnap jött ki a férjem barátja. Van már 2 gyerek, januárban jön a harmadik. Õk úgy oldották meg, hogy novemberben kiköltözik a feleség is a gyerekekkel, a pici már itt fog megszületni. Ahogy annak idején mi is úgy döntöttünk, hogy együtt jövünk.
Akkor azért megy, hogy többet keressen, hogy meglegyen a gyereknek minden! Ne legyél már önzõ!
Menj ki vele! (akár pár hónap múlva) Itt hamarosan senki se lesz úgyse... az utolsó el ne felejtse a lámpát lekapcsolni maga után.
ha nem tudod lebeszélni akkor menjen csak közel ahonnan 7végenként haza tud jönni. vagy pedig te is menj utánna miután meszuletett a kicsi.
A kérdező hozzászólása: Van munkája de az túlzás, hogy jól keres. Németországba akar menni de onnan csak három havonta jönne haza.
A kérdező hozzászólása: Sikerült lebeszélnem, itthon marad.
És akkor õ boldog lesz, vagy folyamatosan fogja veled éreztetni, hogy valamirõl lemaradt - és te voltál a gátja annak, hogy megvalósítsa az álmát?
És akkor hogy lesztek anyagilag? Lebeszélted vagy megzsaroltad? Azt miért zártad ki, hogy mind a hárman kimentek?
Én úgy gondolom nem biztos , hogy jó döntést hoztál ! Elhiszem , hogy félsz , de miért nem engedted , hogy megpróbálja ? Visszaút mindig van ! :-) Én a helyedben átgondolnám ezt még egyszer .Hány hónapos terhes vagy ? Kimenne még most a párod , ha szerencséje van könnyen találna albérletet . Gondolj bele mekkora elõnnyel indulhatna a gyereketek , ha ott nõhetne fel ;-)! Sok ember bármit megadna , ha volna lehetõsége elmenni innen , de te/ti tudjátok ...
Ne haragudj kérdezõ, de nem vagy normális.párod szeretne megfelelõ körülményeket teremteni a babának (és persze az egész családnak), itt a lehetõség hogy többet keressen, te meg lebeszéled.Fantasztikus...Menj ki vele és akkor nem maradsz egyedül.Ha itthon marad a férjed és nem lesz pénz pelenkára, ételre, akármire mit fogsz csinálni?

Tényleg olyan nagy gond, hogy azt szeretném, hogy a párom beszéljen a picihez? 13 hkm

Legjobb válasz: 24 hetes vagyok a 2. picinkkel, de párom még most se viszi túlzásba a beszélgetést! Az elsõ babánkkal is csak a 30. hét után kezdett kommunikálni bár akkor már énekelt neki!

24 hetes vagyok a 2. picinkkel, de párom még most se viszi túlzásba a beszélgetést! Az elsõ babánkkal is csak a 30. hét után kezdett kommunikálni bár akkor már énekelt neki!
ha ö nem lrzi hogy kéne ne eröltesd. Ráadásul számátra ez egy tök megfoghatatalan abszurd dolog egyenlõre. Mivel nagy változás még nincs is rajtad sem, furának érezheti. majd ha már érzi hogy mozog változhat, de sok férfi addig nem tud mit kezdeni vele amig bent van, sõt sok uána sem egy ideig amig nagyon csecsemõ. Ezt férfije válogatja. De nem ezen fog mulni hogy milyen apa lesz és nem ezen mulik hogy mennyire akarja ezt a babát.
Az en parom sem igazan beszelt a kicsihe, de ahogy kerekedtem, es neha el el kapott egy mozdulatot es tudta hogy mar hallja ot na akkor mindennapos lett a kommunikalas koztuk!(Ugyanis amikor meghallja a kicsi hogy hazaert a parom(es persze ha ebren van) akkor ugy kidugja valamijet mindig!:D Es akkor mindig ad neki puszikat oda..Mar parszor csinaltam azt hogy cuppogtam es nekem is kidugta a kis feneket..:D 36 hkm
Az anyának kell egy megkeresni a gyerekük dalát és azt végig énekelgetni. Ha te énekelsz akkor az másképp hallatszik bent, mint kívülrõl. Én inkább erre a dalocskára koncentrálnék.
a párom anno egyáltalán nem úgy viselkedett velem mint ha tehes lennék soha nem jött el velem egy vizsgálatra sem stb.... de amint megszületett a gyerek megváltozott nagyon jó apa lett belõle azt mondta amíg nincs a kezében a gyerek addig nem tudott vele mit kezdeni
Szerintem ha már látszik kívülrõl, lehet érezni neki is a tenyerével, ahogy rugdos, felvetheted neki újra a témát. Addig hagyd ezzel. Jó érv lesz akkor, ha mondod neki, hogy a gyerek az anyaméhben megszokott hangokra kint is megnyugszik, így õ jár vele jól, ha már most mesél neki.
Nekem fura, hogy erre kéred. Ez vagy jön vagy nem. Ettõl még lehet szuper apa, nem ettõl függ. Nem minden pasinak megy ez.
Szerintem ráerõlteted, és csak idegesíted ezzel. igen, baj, ha nem akarja, akkor miért nyüstölöd ezzel? Amúgy sem hallja. Majd ha megszületik babausgatja eleget.
nem gond, hogy ezt szeretnéd, mint ahogy az sem, hogy õ nem tud még mit mondani neki ráértek... talán próbáljon meg mesét olvasni :)
Nem gond de ha jól tudom akkor a 17. hét körül hallják csak a picik a zajokat hangokat.
Még nagyon picike.Majd, ha elkezd gömbölyödni a pocakod meg már a párod is érzi a mozgásait csak szól majd hozzá, ha látja, hogy szeretnéd. Enyém sem beszél hozzá, mondjuk én sem nagyon tudok mit mondani neki :) Símogatni meg puszilgatni szokta a párom neha-néha a pocakom. Szeritem nincs ezzel baj. 26hkm

Hogyan beszéljek a párommal? (bőv lenn)

A párom ma akar este találkozni egy barátnőjével. Ezzel nincsen semmi gond, csak az hogy a bnője elég beteg köhög, lázas stb elvileg előre megbeszélt közös program, színházba mennének. Hétvégén utaznánk el és félek ha elmegy és találkozik vele akkor ő is elkapja, és akkor a mi programunk és egészségünk aminek lőttek.

Legjobb válasz: Szerintem ezt túlaggódod, legalábbis ha a párod nem hajlamos tényleg mindent elkapni, akkor fölöslegesen aggódsz. Nem értem, miért ne mehetne el a barátnõjéhez? Vele is találkoznia kell valamikor.

Szerintem ezt túlaggódod, legalábbis ha a párod nem hajlamos tényleg mindent elkapni, akkor fölöslegesen aggódsz. Nem értem, miért ne mehetne el a barátnõjéhez? Vele is találkoznia kell valamikor.

SOS! Hogyan beszéljem le a páromat a tetoválásról?

Barátom akar egy tetkót csináltatni,kb.3hét múlva megy a tetkóshoz, akkorra kapott időpontot. A probléma nem azzal van,hogy tetkója lesz, hanem azzal,hogy egy számomra taszító dolgot akar (valamilyen fej,ilyen gúvadó szemekkel...) Szerinte nagyon jó,és én már most utálom a nem létező tetkóját... Tudom,hogy az a fontos,hogy neki tetszen,de én nem szeretném. Hamarosan összeköltözünk,így egy életen keresztül fogom nézni rajta. Megpróbáltam neki normálisan elmagyarázni,hogy ne ilyet csináltasson már...megkértem szép szóval,veszekedve már mindenhogy. Mit tegyek,hogy ne ilyen ocsmány dolgot tetováltattasson magára? Legyen tetkója ha akar, mindegy mi,csak ne ez...:(((

Legjobb válasz: Párom, ne tetováltad magad.

Párom, ne tetováltad magad.
A kérdező hozzászólása: Gondoltam már erre a dologra, hogy valami hasonló kérdést nekiszegezek :) Grat. anyukádnak nem semmi:) Szóval ha semmi sem fog bejönni akkor ez lesz az utolsó dolog amit be fogok vetni. Jó ötlet! Köszönöm! :)
Hát az egy igen dedós megoldás lenne, sztem ne tedd. Ha megfigyelted (én igen, a leírásod alapján), mióta egyre erõszakosabban mondod neki, hogy na-azt-aztán-nem (mégha értem is, hogy Neked nem tetszik), azóta csakazértis arra a tetkóra teszi le a voksát. Valahogy szelídebben kéne próbálkoznod, mert így csak egyre jobban befeszül a barátod.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy eddig megpróbáltam szépen megkérni, hogy ne tegye. Aztán összegyûjtöttem az érveket, hogy miért nem jó egy ilyesfajta tetoválás. Majd elmondtam, hogy engem miért zavarna. És sajnos ugyanott tartok, hogy sehol... Ezért gondoltam arra, hogy mivel még jó pár nap van arra, hogy meggondolja magát, ezért reménykedek abban, hátha meggondolja magát. Viszont ha eltelik az idõ, és nem oldódik meg addig a probléma, arra az esetre gondoltam, hogy felteszem neki a kérdést. De ezt nagyon jól tudom amúgy, hogy nem a legjobb megoldás. És nem is akarom ilyennel zsarolni, tehát remélem, hogy végül nem lesz rá szükség, egy végsõ dolognak tartom, amikor már tényleg semmi sem segít!
A kérdező hozzászólása: .Cyan.! Jól látod, hogy egyre jobban befeszül a barátom sajnos. :(
ha szereted a baratodat elfogadod azzal a tetkoval eggyutt
"Vagy megszoksz vagy megszöksz!" Ez szörnyû, teljesen olyan vagy, mint az én barátom...Nálunk fordítva megy ez.Falra tudnék mászni Tõle mikor elkezdi, hogy ezt meg azt ne tedd...Ez a fültágítóra, piercingre, tetoválásra és pici rasztára szól.Mindegyikbõl csak szolíd kell, jó ideig nem lehetett, mert a szüleim nem engedték, most mikor nyugodtan megtehetem, nehogy ne legyen azért, mert valaki meg akarja tiltani...ha én így érzem magam jól, akkor miért ne?!Én sem mondom meg másnak, hogy mit tegyen...Mikor említettem a fültágítót(3-4mm), Õ is ezzel a választós szöveggel jött, zsarolni próbált...Csak mosolyogtam rajta, tudom hogy nem hagyna el ezért, hiszen szeret, ahogy én is Õt, ha pedig mégis megtette volna, akkor igazán nincs miért siránkozni...Másik nap már fogpiszkálók voltak a fülemben, pár nap alatt csigát tettem és simán megbékélt vele..Most megint kezdjük a piercing témával, de abból sem csinálok gondot...Egy nap jön és már meg lesz :)
Ha szereted, elfogadod õt úgy, ahogy kinéz, akármit csinál a SAJÁT testével... Neki az tetszik, arra vágyik, s úgy látszik, minél inkább le szeretnéd róla beszélni, annál hajthatatlanabb. Eleinte szokatlan lesz Neked, de idõvel úgy megszokod a tetoválás látványát, hogy magad is meglepõdsz majd rajta. Egyébként ez egy hannya maszk, amit belinkeltél. Jelentése (hátha ez segít megbékélni a mintával): "a dühödt, féltékeny nõt szimbolizálja és megvéd minden rossztól" "A széles körben elterjedt véleménnyel szemben a valóság az, hogy a Hannya Maszkoknak semmi köze a gonoszhoz vagy sátánhoz. A japán buddhizmus külön foglalkozik a pokollal, de a Hannya-k földi szörnyek. Néhány emberi érzés, mint például a szenvedély, féltékenység, gyûlölet átváltoztathatják a nõket ezekké a borzasztó szörnyekké."
Most bukkantam a kérdésedre. Sikerült pároddal kompromisszumot kötni?
lehet hogy õrült ötlet, de azért leírom. mondd neki azt, hogy vagy a tetoválást választja, vagy téged. ha a tetoválást választja, az azt jelenti hogy téged nem is szeret. ha téged választ, akkor le tud mondani róla. nálunk ez a történet már bevált, apu dohányzott, anyu tette fel ugyanezt a kérdést, és azóta egyetlen szál cigarettát nem szívott el(10 év).
A kérdező hozzászólása: Sajnos már ezeket mind sorra elmondtam neki amiket tanácsoltatok:( Teljesen ki vagyok akadva, mert nem igazán ért meg engem a párom. :( Köszönöm szépen Mindenkinek a segítséget!!!
Keress már neten légyszi egy hasonló képet és linkeld be!Kíváncsivá tettél. :)
A kérdező hozzászólása: Hát ehhez hasonlót akar: http://www.flickr.com/photos/kevintotton/5737514716/
A kérdező hozzászólása: Viszont azt nem tudom, hogy milyen színkompozícióban akarja megvalósítani. De számomra elég csúnya, és taszító az ilyen:(
Mondd el neki, amit most nekünk leírtál, meg azt, hogy egy tetkót egy életen át viselni kell, és gondolja át, hogy mit akar majd 80 évesen az esetleges unokáknak mutogatni. Keresgélj tetkós oldalakon olyan tetkót, ami neked tetszik és talán neki is tetszene. Talán ha találsz olyat, ami jobban megtetszik neki, meggondolja magát.
És hova szeretné, mekkorában? Alapvetõen illik az õ stílusához?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget! :) Sajnos az észérvekkel nem sikerült meggyõznöm. Pedig hasonló példát felhoztam neki én is, és azt is mondtam, hogy egy életen át kell viselnie, de nem hatotta meg a dolog.:( Így most kezdem a tetkó nézegetést, egyébként már próbáltam volna a koi pontyra rábeszélni, mivel még az jöhetett volna szóba nála. Viszont amióta elmondtam a fenntartásaimat, hogy miért ne legyen ez, azóta már a koi pontyra nem is gondol, azt mondta, hogy kizárólag ilyet akar és semmi más nem jöhet szóba:( És már amúgy elõleget is hagyott a tetkósnál, és ha jobban számolok sajnos már nincs is egész 3hét addig:(
A kérdező hozzászólása: Hát a jobb karjára akar egy ilyen nagyobb tetkót ami majdnem a könyökéig fog érni egészen a vállától kezdve. És ilyen színes mindenféle motívumokkal díszítve és a tetkó közepén lenne ez a csúnyaság.:( Hát nem tudom, hogy pontosan mi illene hozzá. Mert azzal, hogy tetkója lesz, ám legyen... de amit õ akar, az nekem egyáltalán nem tetszik.:(
Mondd neki határozottan, hogy nem fog úgy tetszeni, és nem fogod kívánni. Mi fontosabb neki, te vagy a firkája? A legtöbb embernek nem tetszik a tetkó, és a jövõbeli munkahelyein is okozhat problémát. Ha annyra tetszik neki a minta, szitáztasd rá hosszú ujjú pólóra!
A kérdező hozzászólása: Nem sikerült sajnos:( Volt a tetkóshoz, de nem kezdtek még bele a tatto-ba hanem csak megbeszélték, hogy hogy lesz és a srác meg készíti a tervet, aztán májusra van a következõ idõpontja amikor bele is kezdenek.:(kb 5-6alkalom lesz mire elkészül. :((((((

Hogyan beszéljem le a páromat a dohányzásról? Havi szinten 5000 forintot költ dohányra amit hitelbe hoz el. Márciusban születik meg a gyerekünk és az a pénz is jól jönne. Mit javasoltok?

Legjobb válasz: Persze, hogy jó lenne a gyerekre is, de gondolom mikor terhes lettél akkor is tudtad, hogy cigizik és tudtad mennyit költ rá. Vagyis azzal mért kalkulálsz? Ezeket mért nem a gyerekvállalás elõtt beszélted meg vele? Mért nem akkor mondtad neki, hogy figyi szeretnék gyereket, de akkor le kell majd szoknod a dohányzásról. Ha meg nem szoksz le akkor úgy akarod a gyereket megfogni??? Nehogy már most azzal zsarolod, hogy terhes vagy és mostantól az van amit Te gondolsz, hogy jó.

Nem értem! Amikor összejöttetek, még nem dohányzott? Ha nem, akkor minek szoktattad rá? Ha igen, akkor meg miért vállaltál gyereket mellette? Ugye nem arra gondoltál, hogy majd ha jön a gyerek, úgyis leteszi? Hiszen a terhes nõk többsége is ugyanúgy szívja, mert sajnos nem olyan egyszerû letenni a cigit! Amúgy ahogy valaki már említette ez a pénz tényleg nem sok cigire, még ha tölti is. Esetleg vegyél neki egy elektromos cigit, hátha segít valamit, de ha õ nem akarja, akkor ez így nem fog menni!
Persze, hogy jó lenne a gyerekre is, de gondolom mikor terhes lettél akkor is tudtad, hogy cigizik és tudtad mennyit költ rá. Vagyis azzal mért kalkulálsz? Ezeket mért nem a gyerekvállalás elõtt beszélted meg vele? Mért nem akkor mondtad neki, hogy figyi szeretnék gyereket, de akkor le kell majd szoknod a dohányzásról. Ha meg nem szoksz le akkor úgy akarod a gyereket megfogni??? Nehogy már most azzal zsarolod, hogy terhes vagy és mostantól az van amit Te gondolsz, hogy jó.
5000Ft havi szinten nem sok amúgy cigire, de értem a problémádat. A legjobb lenne ha leszokna, de ehhez az kell, hogy õ is akarja. Meg nem is biztos h egybõl sikerülne. Nekem 2, 5 év volt mire tényleg le tudtam tenni.
Próbáljátok meg tölteni a cigit úgy olcsóbb. Ez egy függõség szép szóra nem fogja abbahagyni keresetek fel vele egy orvost.
Szerintem ne beszéld le. Fõleg ne a gyerek miatt, mert még rá lesz ideges. Eddig is cigizett így fogadtad el. 5000 ft nem a világ vége, annyira nem dohányozhat sokat. Ennyit hagyjál meg neki. Ha Õ le akar szokni akkor le fog.
5000 ft nagyon kevés cigire.
Én már rég elköltöztem volna. Attól még észbe is kapna, hogy valamit nem jól csinál. Csak drasztikus módszerekkel tudsz rá hatni, ha ennyire függõ.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom milyen dohány de ezer forint egy csomaggal.
Ez valóban nem egy nagy összeg cigire. Én férjem is cigizik, sose várnám tõle, hogy letegye, azt gondolom, hogy így ismertem meg, azért, mert én már nem dohányzom, attól még nem várhatom el tõle. A gyerekek mellett sosem cigizett, és alapos kézmosás, arcmosás volt, mielõtt felvette õket babakorukban. Amikor hazajött, át is öltözött itthoni ruhába, ami ugye nem volt büdös, mert itthon nem cigizik.
Már ne is haragudj, de ha ennyire zavar akkor netán nem kellene neki gyereket szülni... nem elõbb teherbe esni aztán vinnyogni, hogy cigizik! Eddig is cigizett, nem tûnt fel?
Derítsd már ki légyszives, hogy milyen dohányt/hüvelyt szokott venni és mennyit szív el egy nap (hány szálat) Összehasonlításként; Napi egy dobozzal (néha több) megy el nekem LD dohányból és szofi hüvelybõl. kb. 3500Ft-ból hozok ki nagyjából 200-250 szálat, ami megközelitõleg tíz napra elég. Tehát egy hónap alatt a dupláját füstölöm el, mint a párod. (Üzenem annak a nem dohányzónak aki kiszámolná most nekem, hogy ebbõl a pénzbõl x év alatt egy ferrarit tudtam volna venni magamnak, hogy mutassa meg a ferrariját!) ;)
sehogy sem tudod lebeszélni. én másfél évig könyörögtem a férjemnek aztan feladtam, inkább csak közben mondogattam, hogy milyen káros stb. és egyszer csak magától megszólalt, hogy "ez az utolsó cigim" azóta sem gyújtott rá. Amúgy az 5ezer forint valóban nem sok, napra lebontva kb 10 szál lehet.
25-ös vagyok. Azt is hülyeségnek tartom, hogy orvoshoz kell fordulni. Csakis akaraterõ kell hozzá, de abból nagyon nagy. :)
Jujj de orulnek ha az enyem ennyit koltene cigire!! naponta masfel dobozzal sziv, mondjuk egy harmincas havonta. ket gyerek van, es nem eheznek
A kérdező hozzászólása: 24. Club hüvelyt szokott venni a dohány nem tudom milyen márka de 1000 forint 10 dkg. Nem tudja hány szálat szív naponta.
09-01 19:06: én elqrváztam a pénzt. ki járt jobban?
Úgy látszik telóról nem sikerült elküldenem a hozzászólásomat... Csak annyit akartam írni, hogy amennyi dohányt vesz, ebbõl túl sok cigit nem igazán tud magának csinálni (talán ha 4-6 dobozzal), tehát viszonylag keveset szív! Ez az összeg elmenne másra, ha letenné is a cigit. Szerintem mindkettõtök érdekében ne "zaklasd" ezzel. Ha képesek vagytok kompromisszumokra, akkor igazán boldogok lehettek ezzel a kis szépséghibával is! (részedrõl elnézés, részérõl, kézmosás, fogmosás, lakáson kívüli bagózás, és persze ez az igényeknek megfelelõen módosítva). De továbbra is jó ötletnek tartom az e-cigit, illetve én most azt találtam ki, hogy veszek egy vizipipát magamnak. Annak legalább jó az illata ahogy hallottam! :)
Hát mondd meg neki, ha leszokik, te lemondod a netet, és akkor több, mint egy tízessel több marad másra.
Szerintem menj át a dohányzás kategóriába, és érdeklõdj, hogy ki mennyit költ havi szinten cigarettára. Majd meglátod, össze teszed a két kezed, hogy csak ennyit dohányzik el a te férjed, nem hogy még ezt is sokalld. Inkább azt beszéld meg vele, hogy ennél többet ne költsön rá, mert hogy a kicsi... Egyébként megkérdezhetem, hogy milyen dohányt tölt, hogy ennyibõl kijön, és mennyit szív egy hónapban? Ez valóban rettenetesen kevés összeg.
hetente költök 10.000-et cigire....
A kérdező hozzászólása: Tölti a cigit, így kerül 5000 a dohány.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy a ruhája tiszta büdös ettõl a dohánytól amit szív. Ha megszületik a kicsi akkor majd a füstös ruhában veszi magához?
A kérdező hozzászólása: De az a havi 5000 jó lenne a gyerekre is.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy igazatok van.
Nõként nem bírom megérteni, miért hiszik azt a nõk hogy majd a gyerek miatt megváltozik a pasi. NEM változik meg. Azért dohányzik, mert dohányozni szeretne. Nem fog errõl leszokni sem a pénz, sem a gyerek miatt. Így vállaltál vele gyereket, így fogadtad el. Gondolom nem ezen a 5000 ft-on múlik, hogy tudtok-e enni adni a gyereknek.
"Én már rég elköltöztem volna." Ha a párom azért elhagyna, mert dohányzom, menjen! Azért ez morbid.... Én is dohányoztam, mikor megvolt gyerek, de kimentem, mielõtt a gyerekhez értem, alap volt a kézmosás. Feleségem ebbõl nem csinált ügyet, a kisgyerekbõl azóta nagy gyerek lett, és nem halt meg füstmérgezésben, sõt nem is dohányzik, én ezt meg csak támogatni tudom, én stresszes munkahelyen dolgozom, sajnos nem tudnám csak úgy letenni....
Ha elhagyod az sem megoldás, mert akkor meg dupla annyit fog költeni cigire. Miért nem használ elektromos cigit, az is ugyan olyan jó, és ha szereti a kávét, akkor meg meg lehet olyan cigit is venni, ami kávé ízû. És nem is lesz tõle büdös. házban is lehet használ, és nem veszélyes a kisgyerek számára sem.
A kérdező hozzászólása: Persze nem ezen múlik. De azt gondoltam, hogy majd le tudom beszélni a cigirõl.
Az elektromos cigi az olyan, mint ha levegõt szívna, és nem mérgezi magát. Ha erre rá tudod venni, akkor az már nagyon nagy elõre haladás. Te meg fõleg ne stresszelj egy gyermekkel a szíved alatt. Az elektromos cigi segíthet és akár le is szoktathat ha valaki azt akarja.
Ötezer forint nem nagy pénz, nem ezen múlik egy kisbaba felnevelése, de ha igen, akkor pedig régen rossz. Én is utálom, ha valaki bagózik, mégis a páromat úgy ismertem meg, hogy dohányzott, és eszembe se jutna olyat mondani neki, hogy tegye le a cigarettát. Neked is biztos vannak olyan kiadásaid, ami számodra fontos, de ugyanakkor nem létfeltétel, mondhatni tehát luxus. Vagy neked nincs ilyen? Te nem veszel sminket, hajápolási kellékeket, ruhákat, cipõt (csak mert szép), élelmiszert, ami nem alapélelmiszer stb...???
én ennek a tizszeresét költöm cigire...
Illetve, még egy szálra való van belõle. :)

Nem akarok apás szülést, de a párom bent szeretne lenni, hogy beszéljem le?

semmiképp nem szeretném hogy megundorodjon tőlem és nem akarom hogy ott legyen. mondtam neki, hogy max. a vajúdáskor legyen ott de ő végig szeretné nézni. viszont félek hogy ettől örökre elmenne a kedve a velem való szextől. sok ilyet hallani. :(

Legjobb válasz: Én úgy gondolom, hogy ez elsõsorban a NÕ döntése kéne, hogy legyen. Én sem akartam, hogy a férjem bent legyen velem, bár õ bejött volna (utólag kiderült, hogy csak azért, ne érezzem, hogy õ nincs velem). Nem szerettem volna, így nem is jött be... és lám, mégis megvan köztük a lányával az a bizonyos kapocs :))

Szerintem is engedd meg. Mi hárman vagyunk nõvérek, összesen 6 gyerekkel. A nagyobbik és én beengedtük a párunkat minden szülésre, és semmi gond nem volt soha. Mindkét pasi azóta is élményként, meghatottan emlegeti. A kisebbik nem volt hajlandó beengedni, és a volt párja még mindig felhozza, nehezményezi, õ hatalmas törésként élte meg, hogy nem mehetett be. Sõt, még be is dacolt szegény, mert eleinte még a kicsire is haragudott, amiért annak ellenére sem lehetett ott a születésénél, hogy ez volt minden vágya. Persze ez nem racionális, ezzel õ is tisztában van, de képzeld, azóta új csaja van, és a csaj gyereket szeretne, és nem akarja, hogy bemenjen majd a szülésre, erre õ közölte, hogy szakítsanak - mert õ többször nem lesz a saját családjában kívülálló. Ez egy elég sarkos, és ritka példa, de lásd, hogy ilyen is van. Ha a kapcsolatotok rendben van, akkor a szülésélmény csak erõsíteni fogja, ha megundorodik tõled, akkor az a kapcsolat eleve nem volt rendben. És ha nagyon szeretne bemenni, akkor csalódás és hiányérzet lesz az osztályrésze, ha te szereted õt, akkor nem teszed ennek ki. Más kérdés, hogy ha nem akar bemenni, akkor erõltetni nem szabad, de ha be szeretne, akkor nem szabad kizárni, mert rosszabbul is elsülhet. Inkább nyugodj meg, és bízz a párodban! Hiszen bízol benne annyira, hogy gyermeket szülj neki, de annyira nem bízol már benne, hogy engedd átélnie a saját gyermeke születését? Ugye nem:)
Én úgy gondolom, hogy ez elsõsorban a NÕ döntése kéne, hogy legyen. Én sem akartam, hogy a férjem bent legyen velem, bár õ bejött volna (utólag kiderült, hogy csak azért, ne érezzem, hogy õ nincs velem). Nem szerettem volna, így nem is jött be... és lám, mégis megvan köztük a lányával az a bizonyos kapocs :) )
Szerintem nagyon jó dolog, hogy végig veled akar lenni, és támogatni szeretne! :) Nekem is bent volt párom végig, és semmi bajunk.Sokkal több pozitív dolog van ezzel kapcsolatban, mint negatív.Kitolásnál, pedig nem kell neki premierbe látni ami történik.Én párom oldalt ült, és végig nézte az egészet, õ vágta el a köldök zsinórt, állítása szerint ezt semmiért nem hagyta volna ki. Egyébként soha nem értettem azokat az embereket, akik emiatt megundorodnak a párjuktól... Egyébként ha beakar menni, akkor menjen, majd úgy is akkor látja, hogy mit bír, és bármikor ki mehet.Én párom azt mondta, hogy a vajúdás alatti tehetetlensége sokkal rosszabb volt, mint amikor már elindult kifelé a kisasszony.Ja és amikor már toló fájásaid lesznek, akkor már minden mindegy.Pl nálam legalább 10-en voltak bent amikor szültem.Semmi sem érdekelt, csak, hogy minél hamarabb kint legyen a lányom.
Engedd meg, hogy veled legyen. Majd akkor döbbensz rá, hogy mekkora lelki segítség, hogy veled van, hatalmas erõt ad. Én kétszer szültem, mindkétszer velem volt és sokkal jobb volt így. A fejednél, arcodnál nyugodtan lehet, ott nem lát a lenti dolgokból semmit. Az én férjem is a fejemnél volt, de a végén még a köldökzsinórt is elvágta.
Mondd el neki ezt a félelmed, reméljük megérti. De ha ennyire akarja, lehet hogy nem következne be, együtt élitek át ezt a fontos pillanatot.
Ne utasítsd el, mert az életed, és a gyereketek része akar lenni. Jól fog jönni majd egy segítõ kéz, ha nem jó már sehogy sem szülés közben.
ha bent akar lenni akkor hadmenjen
Azért mert nem értetek velem egyet, miért kell lepontozni.Na mi mindegy, nem errõl szól ez az oldal. Kedves kérdezõ mi újság? Beszéltél a férjeddel?Hogy döntöttetek? 12-es voltam
Az terhesség elején én is így voltam ezzel. Aztán fordult a kocka. Bejött az apuka. Nekem nem egyedül kellett végigcsinálni (az orvosok nem olyan jó társaság), neki egy életreszóló élmény volt. Potyogtak a könnyei mikor kibújt a kisfia. Ha azt szeretnéd hogy ne lásson semmit, max. ne õ vágja el a köldökzsinórt.
"Ne akarjátok már rábeszélni, hogy bent legyen a férje. Ez Elsõsorban a nõ döntése!" Nem értek egyet. Ahogy a gyerek sem csak a nõ döntése. Egy igazán jó kapcsolat a KÖZÖS döntésekrõl szól, nem arról, hogy egyik vagy másik fél kisajátít valamit a közös életbõl, kizárva a másik felet. Fõleg úgy, hogy esélyt se ad szegénynek. A saját véleményem az, hogy a kulcsszó a BIZALOM. HA már bízol benne annyira, hogy gyereket vállaltatok, bízhatnál annyira is, hogy felnõttként kezeli a helyzetet. Fõleg, hogy senki nem erõlteti, hanem Õ szeretne részese lenni.
én nem rábeszélni szerettem volna, csak leírtam az én jó tapasztalatomat. Azt írta, hogy fél, hogy elmegy a párjának a kedve a sextõl én csak erre reagáltam, hogy egyáltalán nincs összefüggés a szülés és a sex között. (persze saját vélemény) 11es voltam.
Én is így voltam vele Kérdezõ, mint te. Nem akartam, hogy bent legyen a párom mert nem szerettem volna, ha lát abban a kiszolgáltatott helyzetben, amikor szinte nem is tudok magamról, abban a nem túl gusztusos szituációban. Szóval eleinte úgy volt, hogy nem jön be, pedig õ szeretett volna. Aztán egyre több férfi ismerõsünkkel beszéltünk, akik bent voltak a szülésen és mind azt javasolták, hogy jöjjön be a párom is mert hatalmas élmény! Én húztam a számat...szóval kb. a 7-8. hónapig úgy volt, hogy nem lesz ott a szülésnél legfeljebb az elején, de aztán valahogy átállt bennem valami és már én is kezdtem affelé hajolni, hogy bejöhessen. És így is történt, nagy élmény volt bár a vége császár lett. Amúgy én persze nem akarlak rábeszélni mert te ismered a párodat, mennyire irtózik pl vértõl, testnedvektõl, betegségtõl, mennyire lehet rá számítani.
Ne akarjátok már rábeszélni, hogy bent legyen a férje. Ez Elsõsorban a nõ döntése! Mond el neki a félelmeidet! Én szerencsésebb helyzetben voltam , mint te mert nekem a férjem nem akart bejönni és én sem szerettem volna hogy bent legyen. Nem akartam, hogy olyan kiszolgáltatott helyzetben lásson. Míg vártuk, hogy táguljak addig kint sétáltam vele a váróban :) Amikor kitágultam már nem engedtek ki. Végül császár lett és nem bántam meg hogy nem volt ott velem senki. Így megmarad nekem, hogy mennyit szenvedtem.Elég volt az hogy császár után bejött és látott kinyúlva...
Párom nálam is bent volt. Õ végig is nézte pöttöm kijövetelét de egyáltalán hozza össze a sexet a szüléssel. Ketté tudja választani. Rám azóta is nõként néz, mi sem bizonyítva jobban, hogy ismét terhes vagyok és fel sem vetõdik benne, hogy nem akar bejönni :)
Szerintem nem megy el tõled a kedve. Legalábbis én nem ezt tapasztaltam. Nem látja konkrétan az "altájékot" ilyenkor az apuka, legalábbis nálunk végig a fejem mellett állt, és szorítottam a kezét. Nagyon sokat jelentett! Nem beszélve arról, hogy mikor meglátta a pici lányát, bekönnyesedett a szeme, és dagadt a melle a büszkeségtõl. Ne vedd el tõle a lehetõséget, ha be szeretne menni szerintem. :-) A véresebb részeknél azért általában már nincsenek bennt az apukák. Ahogy a babát elviszik vizsgálatra, fürdetni, az apuka õt kíséri. Legalábbis Szolnokon így van. A méhlepényes témát már nem látja, se a gátvarrást, ha esetleg lesz..
Szülés elõtt egyikõnk sem szeretett volna apás szülést. Annyira nem, hogy nem id készültünk rá, az egyik barátnõm jött volna be velem. Szépen elterveztük, hogy mikor hívjuk telefonon, a párom kinn fog várakozni, stb... Aztán mikor eljött a szülés napja, 5 perces fájásokkal mentünk a kórházba. A párom mondta, hogy õ nem szívesen hagyna itt, és megmondom õszintén, akkor már én sem szereztem volna :-) Azért telefonáltunk a barátnõmnek, hogy álljon készenlétben. :-) Egyébként sok mindent nem látott, mert a fejemnél állt.
Szerintem se nincs helye a szülésnél!
Az, hogy bunkó...
lehet hogy sokat beszélsz de azelõtt, hogy szépen elítélném a párodat, hogy mekkora bunkó, azért kíváncsi vagyok rá, hogy nem-e vagy-e esetleg idegesítõ-e
ekkora 1 gány embert teh!!!
A kérdező hozzászólása: Egyáltalán nem beszélek sokat! Sõt inkább keveset!
Ezt mi nem tudhatjuk, nem ismerjük a párodat és téged sem.
pssszt...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!