Találatok a következő kifejezésre: Hogy büntessem olyan gyereket aki mindent összetör (1 db)

Hogy büntessem az olyan gyereket aki mindent összetör?

azonkivül bánta a kutyát stb.

Legjobb válasz: Hány éves? Ha még elég kicsi nem úgy kell bûntetni , mint egy nagyot... talán azon múlik, hogy egy-két éves korában mennyit beszélsz nemki, hogy mit szabad és mit nem, ha pedig nagyobb el kell magyarázni, hogy azt nem szabad, miért nem szabad, és meg kell kérdezni,hpgy miért csinálja, ezzel együtt azt is elmagyarázhatod, hogy te sem vered, esetleg mond azt, hogy elviszed a kutyát egyolyan gyereknek, aki nemfogja bántani..

Hány éves? Ha még elég kicsi nem úgy kell bûntetni , mint egy nagyot... talán azon múlik, hogy egy-két éves korában mennyit beszélsz nemki, hogy mit szabad és mit nem, ha pedig nagyobb el kell magyarázni, hogy azt nem szabad, miért nem szabad, és meg kell kérdezni, hpgy miért csinálja, ezzel együtt azt is elmagyarázhatod, hogy te sem vered, esetleg mond azt, hogy elviszed a kutyát egyolyan gyereknek, aki nemfogja bántani..
Agyam eldobom a sok idióta válaszon basszus. Bár igazán nem lep meg. Kedves kérdezõ, lenne néhány kérdésem: 1: kinek a gyerekérõl van szó? 2: mindig voltak vele ilyen problémák, vagy csak mostanában 3: valami változás az élethelyzetében állt-e be? 4: ki fegyelmezi a gyereket általában, és hogyan? a leghatékonyabb büntetés egyébként az ideiglenes szeretetmegvonással történõ fenyegetés. de sajna csak akkor mûködik, ha szeret a gyerkõc. ilyenkor egy fejcsóválás, egy rosszalló tekintet is elég. a titka az, hogy a gyerek olyanná akar vállni, mint a szeretett személy. ha az nem tör zúz, és kínoz állatokat, akkor õ sem fog.
Verd meg.
Jutalmazd meg valami aprósággal, . (Nem kell nagy dologra gondolni: szeret biciklizni, akkor kimész vele. Kap egy puszit vagy egy mosolyt vagy bármi apróság.) Ha pedig rosz gyerek, akkor ezeket lehet megvonni. A kajamegvonás szerintem is undorító módszer. Másrészt egy normális családban szerintem kivitelezhetetlen.(Most komolyan? Bezárjátok a gyerek elõl a konyhát-spájzot és minden egyéb helyen lévõ ehetõ dolgot?)
Sziasztok! Csatlakoznék azokhoz akik a szeretettel való nevelés irányába indultak. Tanár vagyok, és elhihetitek, rengeteg gyerekkel találkoztam már. A gyerekhez az út sosem hangos szóval vezet, sokkal inkább csendes, szeretetteljes bánásmóddal, nem ritkán HALLGATÁSSAL. Igen, egy szülõnek, nemcsak fegyelmezni kell, de meg is kell hallgatnia a gyermekét. Sokszor elrejtik a sérelmüket a tetteikbe a kicsik, mert jórészt meg sem tudják fogalmazni, mi fáj, mi esett rosszul, mi bántja a kis lelkét. Nm hiszem, hogy nevelõintézetes praktikát kellene bevetni, hiszen ott egy nevelõre nem egy-két gyerek jut "nevelni", hanem több, ezért intézet. Nem hiszem hogy egy ott nevelkedett gyerek olyan repesve mesélne ezekrõl a módszerekrõl. A szülõnek javaslom: türelem, szeretet, hallgatás és meghallgatás. Üdv
Próbálj meg vele beszélgetni, hogy miért tör össze mindent. Kérdezd meg hogy neki milyen lenne ha valamelyik kedvenc tárgyát összetörné vki? Neki sem esne jól. A kutyát meg hogy miért bántja nem tudom. Általában a kutyával való játszást élvezik a gyerekek a legjobban. Lehet hogy vmi tényleg le akar vezetni ezzel a viselkedésével. Nekem olyan mintha a kutyán játszaná el hogy õ felsõbbrendû és õ parancsol a kutya meg csak egy alattvaló. Nem veszekedtek otthon vele sokat vagy olyan hangnemben amit ti nem, de õ túlságosan a szívére vesz? Vagy lehet az iskola, a más társaság is okozza ezt. A legjobb a nevelési tanácsadó, ott megtudják mi okozza. Meg a pszichológus. De a legfontosabb hogy sok-sok közös program és beszélgetés. Rengeteg türelem és foglalkozás a gyerekkel. Így elõbb utóbb rá fogsz jönni mi az ok. Aztán meg reméljük hamar túlesik ezen és kinövi hamar. Sok sikert! Írd majd meg mi lett!
Lehet, hogy az erõszak még erõsebb indulatokat vált majd ki a kicsibõl. Persze, ezt is meg lehet próbálni...
Annyi mindent írtatok hogy sok volt olvasni is.egyszerûen üss a kezére ha összetör valamit, persze ha szándékosan teszi.
a gyerekeknél a 6-7 éves kor a leeg'rosszabb' egyszerûen csak rosszak. a legjobb megoldás a szobafogság nem nézhet tv-t nem kap édességet stb. esetleg kicsit felemeled a hangod, és ha enm fogad szót egy kisebb pofon se áárt.
Étel megvonás? Törjünk össze valamit, amit szeret?: Ez a tipikus magyar felfogás. Ha nekem nem jó, akkor a szomszédnak se legyen az! Mi van, komoly lelki problémák állnak a háttérben? Egy esetleges hirtelen, vagy nagy változás. Ilyen lehet az iskolába kerülés is. Új közösség, új szokások, és keményebb szabályok, mint az oviban. Esetleg családi konfliktus, munkahelyi, egyéb stressz. Az is lehet, hogy csak elhanyagolva érzi magát és minden, amit tesz, azt figyelemfelkeltésbõl teszi. Lehet segélykérés, hogy törõdjenek vele többet. A kutyán és a tárgyakon kiélheti a haragját. De tudni kéne, hogy miért haragszik. Én nevelési tanácsadóhoz fordulnék. Ott szakemberek foglalkoznának vele. És ez is lehet bübtetés, még, ha nem is tudatosan. Hiszen amíg a szakemberekkel "ücsörög", addig nem mehet a játszótérre.
Az elõzõ vagyok.Esetleg törj össze valamit, amit szeret.Persze mérlegeld, hogy mit, nehogy nagyon kiboruljon.Hátha akkor átérzi jobban, hogy mit mûvel.
A vacsoramegvonás elég rosszul hangzik.Én soha nem büntetnék étel megvonásával egy gyereket.Szerintem ez már túl megy egy határon.Az édesség megvonása az más.Én is a Tv-t, számítógépet nem engedném neki egy idõre, vagy valamit, amit szeret csinálni.És legyél kitartó és következetes.Ne lásson bizonytalanságot, mert akkor nem vesz majd komolyan.KITARTÁS!
Szia!Számára a fontos dolgokat meg kell vonni!Én az enyémtõl (nagyon szeret számítógépezni)megvonóm tõle, nem játszhat, nem nézheti kedvenc meséjét még könyvet sem vehet a kezébe és beküldöm a szobályába!
A kérdező hozzászólása: 7 éves
Hát kedves második válaszolóó, lehet ez náálad bejön, nem is kritikai szempontból, de ezt amit írtál a gyerek felfoghatja lelki terrorkéntés még lejjeb mehet a pszichés értelme, aztán simán visszavág...a séta pedig azért nem jó szerintem , mert ha egyedül marad otthon, akkor bármi történhet fõleg ha dühös és aztán a szülõ mehet a börtönbe.. Inkább ha ilyen megvonásokban gondolkodik a kérdezõ is, az vonatkozzon a tv, számítógép, mobiltelefon..stb elvételére, de ne az étel legyen. Ekkora gyerekeknek már legtöbbször van ilyen, fõleg tv, de minimum játszani nem kell leengedni, ez nyári szünetben nagy érvágás..TV helyett kapjon egy jó vastag könyvet, egy két matek feladatot.De igen valóban nem tudjuk hány éves!
kortol függ!!!! ha gyerek (10-13) akkor ne adj neki vacsoràt.menj el nélküle sétàlni.egyél elötte de nélküle finomsàgokat.ha ugymond"vergödik"magyaràzd el hogy min kell javitania. de lehet jobb lenne egy pszichologus segitsége!!!!!!
Én úgy tarkón basznám, hogy még a kutya is megdöglene XD!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha valakit intézetbe akarnak adni, de az nem akar menni, akkor nem családtag befogadhatja?

egy szülőm van és jelenleg halálos beteg...
további családtagok,pedig nem tudnak befogadni

6

Elmehetek GYES-re 7éves fiammal?

Fiam tanulási problémákkal, enyhébb viselkedészavarral küzd.Speciális iskolába vették fel egy másik városba, ahová úgy kell hordanunk majd.A családsegítőben azt mondják GYes-re mehetek vele,de erről döntő gyerekpszichiáter szerint sok ,,probléma"van a fiúnkkal,de egyik sem olyan súlyos, hogy megkapjam a gyest.Harcoljak érte vagy reménytelen, hogy bármilyen támogatást kapjunk.Van valaki ilyen helyzetben?

7

Hisztériás rohamok 2, 5 kislánynál. Mit tudok csinálni?

Csak az elmúlt két nap eseményei: Reggel kelteném, mert oviba kell vinni a négy éves bátyját. Nekiáll hisztizni, hogy fáradt. Apja szól, hogy rosszul aludt, hagyjam, majd elviszi a kisfiút. Fekszik az ágyba, meglátja az ablakból az apját és ordít hogy ő is menni akar.
Nem hagyja magát pelenkázni. Kért kakaót, megcsinálom. Erre ő inkább teát kér. Ez már lefutott kör, mindent kér és semmi sem jó. Mondtam neki, hogy most kakaó van: erre földhöz kente a csészét és rám rontott!
Ma reggel is előadta, hogy fáradt. Most nem engedtem. Ordít mint a lánc, felöltöztettem, nekiállta szaggatni ruháit, hogy ő akart öltözni.
Elvittük oviba a bátyját. Utána bolt. Kiválasztott egy valamit, a bolt előtt földhöz kente, hogy ő kindertojást akart.
A kapuban elkezd üvölteni, hogy menjünk játszótérre. Az ajtóban már az óvodába akart visszamenni.
Kiadtam a reggelit (kakaóscsiga), nem kell. Végül nyammogott egy kicsit és otthagyta. Sajnos nem figyeltem eléggé és a lányom (másfél) kivette a tányérból és beleharapott. Erre szó szerint nekiugrott, lökdöste, ütötte. Úgy kellett lerángatnom róla. Ekkor belémharapott.
Sarokbaállítós bünti van, kb két órát használ.
Jelenleg azon van az ordítás, hogy ő menni akar a nagymamához.
Hazudik: pl: ott áll nyakig csokisan de a bátyja volt (mikor itthon sincs), fellöki a lányomat, utána meg sír, hogy megütötte.
Hullámokban jönnek ezek rá. Van amikor egy hétig semmi, utána meg az élő fába is beleköt.
Semmi rendszer. Még a frontot is figyeltem, de nem az volt.

14

TMST-fejlesztés alatt álló gyerekek anyukái! Otthon milyen gyakorlatokat végeztek a gyermeketekkel?

9

Mit tegyek, hogyan neveljem 3 éves nagyon hisztis kisfiú gyermekemet?

Tegnap 5!!! hatalmas hisztije volt, hosszadalmasan ordított, belém is rúgott, pedig nagyon semmiségek voltak az okok, legalábbis szerintem. Mindig akkor van a hiszti, ha nem az van, amit ő akar. Például nem engedtem, hogy egy olyan dologgal játsszon, ami dísz és törékeny. Elvettem tőle és ordított, de nagyon, de nagyon kitartó. Egy másik dolog, hogy este van, menni kell be, fürdeni, feküdni, de ő nem akar, csak ordít és toporzékol.

15

Konkrét példát tudtok olyanra, hogy lázgörcsös gyerek epilepsziás lett?

Kisfiamnak októberben és novemberben is volt lázgörcse. A második után irányultunk neurológiára. Kapott egy két éves kezelést. Mióta szedi a gyógyszereket, azóta volt már lázas nem is egyszer, de görcsölt. A kezelést azért kapja, hogy elkerüljük az esetlegesen kialakulandó epilepsziát. De én azért így is rettegek, hogy mi van ha a kezelés ellenére mégis.....

5

Enyhén autisztikus, ill Asperger szindrómás gyerekek anyukáitól kérdeznék. Van olyan, hogy bizonyos időszakban romlik a gyerek állapota, aztán meg jön jobb, könnyebb időszak?

Vagy általában egyforma? A lányom 4 éves, jártunk pszichológushoz, aki szerint vannak autisztikus tünetei. Való igaz, időnként nagyon nehéz vele, de máskor meg olyan, mint a többi 4 éves.
Egyenlőre nem tudom mi váltja ki belőle a rosszabb napokat, gondoltunk arra is, hogy "túlhallása" van, és pl zavarja a szél, vagy valami elektromos berendezés zaja, amit mi nem is észlelünk. De konkrét dologra nem jöttem még rá.

Ha van ilyen viselkedésbeli ingadozás, akkor mi lehet az oka?

14

Mit csináltok a gyereketekkel, ha nem akar a szóból érteni?

6 éves, iskolás lesz, fiú, értelmes, de az utóbbi időben: Ha szólok neki 5X kell és a végén még nekem kell odamennem, hogy odafigyeljen (nem a hallásával van a baj, mert amikor megkérdeztem hallott-e azt mondja igen, de a miért nem akkor oda kérdésre nem tud válaszolni).
Ha leszidom visszabeszél (pl:"kérj te bocsánatot"). Újabban beszélek hozzá és közben elindul, hogy neki elég volt.
Most pl. a húga játszott sárkányfigurákkal, leszedi és visszarakja a szárnyaikat, erre a fiam elviszi a szárnyakat, összeveszés. Rászólok, megtiltom, és még 3X kell bemennem a konyhából, hogy ne vigye el, mit nem ért ezen?
Normális ez, hogy 6 évesen így megkergüljön a gyerek és erőharcokat provokál, a szót nem akarja érteni?
Kérlek ne írjátok, hogy verjem meg, nem azért mert nem viszket a tenyerem tőle, hanem mert szeretném a 6 évesemmel színvonalasan megoldani ezt a dolgot!
Ha tudtok, segítsetek!
Köszönöm!

13

Akkor mit kell csinálni ha egy közelemben levő kisgyerek tök antiszociális?

Például az apja sokat cigizik, de alig van rá pénze. Láttam ezt a kölyköt amikor az apa tornyokat épített 10 20 50 forintos pénzekből egy utolsó cigire a hó végén, a gyerek odafurakodott, a felnőttek mellet de észrevétlenül, lecsapott egy ilyen pénztoronyra, megragadta és elrohant vele. Az ablakhoz, ott kivágta, egy szinttel lejjebb a fűre?? És sok ilyen húzása van, a szülei meg: milyen édes, aranyos....Vahhh!!! ??

6

Mit tegyek a bátyám csúnyán beszélő és nagyon hisztis gyerekével?

Ma verte ki nálam a biztosítékot a bátyám 4éves fia!
Kezdjük azzal hogy mindenen hisztizett csupán egy példa a sok közül hogy kitessékelte apukám az aknából a gyereket, ott akart békát fogni és ő zokon vette!
Másik példa hogy csak akkor szeret valakit hogyha kap valamit, szerintem ez rettentő rossz dolog!
Harmadikként az az eset történt hogy a testvéremnek azaz az apjának azt mondta hogy f*sszopó nem csak tévedés volt, 2 szer ismételte meg!
Tesóm odacsapott neki, persze az én drága sógornőm rohant megvigasztalni, ugyanis hogy gondolja a bátyám ezt -.-"
aztán fagyit követelt a kisfiú hogyha mennek haza vegyenek fagyit mondta az apja hogy nem mert ma sok mindent követelőzött erre a gyermek hisztibe kezdett és az apjának a következőket mondta "ne szólj bele az életembe azt csinálok amit akarok semmi közöd hozzá" elkeserítő egy 4esztendős gyerektől ez!
Na mikor indultak haza, az anyukának mondta hogy "gyere már mert mindjárt olyan pofont kapsz hogy leesik a fejed" én csak erre figyeltem fel hogy na hogy képzeli,na ekkor a drága feleség megengedte hogy oda csapjon a gyereknek mert hogy képzeli ezt, illetve ki a "nagyobb"!!??
Oltári nagy hülyeség ez, a gyerek teljesen elvan rontva+
Számítógéppel játszik azon kardozik ha "azt merjük illetve merik" mondani hogy nem a földhöz csapja magát!!

Nem tudom mit lehetne kezdeni, milyen tanáccsal lássam el őket, mert majd csak azt veszik észre hogy a gyerek a falkavezér ami szerintem most is megvan!!
Hasonló gyerekkel találkoztatok már??Mi a helyes út ilyenkor??Van jogom beleszólni a nevelésbe??

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!