Találatok a következő kifejezésre: Hogy büntessem olyan gyereket aki mindent (1 db)

Hogy büntessem az olyan gyereket aki mindent összetör?

azonkivül bánta a kutyát stb.

Legjobb válasz: Hány éves? Ha még elég kicsi nem úgy kell bûntetni , mint egy nagyot... talán azon múlik, hogy egy-két éves korában mennyit beszélsz nemki, hogy mit szabad és mit nem, ha pedig nagyobb el kell magyarázni, hogy azt nem szabad, miért nem szabad, és meg kell kérdezni,hpgy miért csinálja, ezzel együtt azt is elmagyarázhatod, hogy te sem vered, esetleg mond azt, hogy elviszed a kutyát egyolyan gyereknek, aki nemfogja bántani..

Hány éves? Ha még elég kicsi nem úgy kell bûntetni , mint egy nagyot... talán azon múlik, hogy egy-két éves korában mennyit beszélsz nemki, hogy mit szabad és mit nem, ha pedig nagyobb el kell magyarázni, hogy azt nem szabad, miért nem szabad, és meg kell kérdezni, hpgy miért csinálja, ezzel együtt azt is elmagyarázhatod, hogy te sem vered, esetleg mond azt, hogy elviszed a kutyát egyolyan gyereknek, aki nemfogja bántani..
Agyam eldobom a sok idióta válaszon basszus. Bár igazán nem lep meg. Kedves kérdezõ, lenne néhány kérdésem: 1: kinek a gyerekérõl van szó? 2: mindig voltak vele ilyen problémák, vagy csak mostanában 3: valami változás az élethelyzetében állt-e be? 4: ki fegyelmezi a gyereket általában, és hogyan? a leghatékonyabb büntetés egyébként az ideiglenes szeretetmegvonással történõ fenyegetés. de sajna csak akkor mûködik, ha szeret a gyerkõc. ilyenkor egy fejcsóválás, egy rosszalló tekintet is elég. a titka az, hogy a gyerek olyanná akar vállni, mint a szeretett személy. ha az nem tör zúz, és kínoz állatokat, akkor õ sem fog.
Verd meg.
Jutalmazd meg valami aprósággal, . (Nem kell nagy dologra gondolni: szeret biciklizni, akkor kimész vele. Kap egy puszit vagy egy mosolyt vagy bármi apróság.) Ha pedig rosz gyerek, akkor ezeket lehet megvonni. A kajamegvonás szerintem is undorító módszer. Másrészt egy normális családban szerintem kivitelezhetetlen.(Most komolyan? Bezárjátok a gyerek elõl a konyhát-spájzot és minden egyéb helyen lévõ ehetõ dolgot?)
Sziasztok! Csatlakoznék azokhoz akik a szeretettel való nevelés irányába indultak. Tanár vagyok, és elhihetitek, rengeteg gyerekkel találkoztam már. A gyerekhez az út sosem hangos szóval vezet, sokkal inkább csendes, szeretetteljes bánásmóddal, nem ritkán HALLGATÁSSAL. Igen, egy szülõnek, nemcsak fegyelmezni kell, de meg is kell hallgatnia a gyermekét. Sokszor elrejtik a sérelmüket a tetteikbe a kicsik, mert jórészt meg sem tudják fogalmazni, mi fáj, mi esett rosszul, mi bántja a kis lelkét. Nm hiszem, hogy nevelõintézetes praktikát kellene bevetni, hiszen ott egy nevelõre nem egy-két gyerek jut "nevelni", hanem több, ezért intézet. Nem hiszem hogy egy ott nevelkedett gyerek olyan repesve mesélne ezekrõl a módszerekrõl. A szülõnek javaslom: türelem, szeretet, hallgatás és meghallgatás. Üdv
Próbálj meg vele beszélgetni, hogy miért tör össze mindent. Kérdezd meg hogy neki milyen lenne ha valamelyik kedvenc tárgyát összetörné vki? Neki sem esne jól. A kutyát meg hogy miért bántja nem tudom. Általában a kutyával való játszást élvezik a gyerekek a legjobban. Lehet hogy vmi tényleg le akar vezetni ezzel a viselkedésével. Nekem olyan mintha a kutyán játszaná el hogy õ felsõbbrendû és õ parancsol a kutya meg csak egy alattvaló. Nem veszekedtek otthon vele sokat vagy olyan hangnemben amit ti nem, de õ túlságosan a szívére vesz? Vagy lehet az iskola, a más társaság is okozza ezt. A legjobb a nevelési tanácsadó, ott megtudják mi okozza. Meg a pszichológus. De a legfontosabb hogy sok-sok közös program és beszélgetés. Rengeteg türelem és foglalkozás a gyerekkel. Így elõbb utóbb rá fogsz jönni mi az ok. Aztán meg reméljük hamar túlesik ezen és kinövi hamar. Sok sikert! Írd majd meg mi lett!
Lehet, hogy az erõszak még erõsebb indulatokat vált majd ki a kicsibõl. Persze, ezt is meg lehet próbálni...
Annyi mindent írtatok hogy sok volt olvasni is.egyszerûen üss a kezére ha összetör valamit, persze ha szándékosan teszi.
a gyerekeknél a 6-7 éves kor a leeg'rosszabb' egyszerûen csak rosszak. a legjobb megoldás a szobafogság nem nézhet tv-t nem kap édességet stb. esetleg kicsit felemeled a hangod, és ha enm fogad szót egy kisebb pofon se áárt.
Étel megvonás? Törjünk össze valamit, amit szeret?: Ez a tipikus magyar felfogás. Ha nekem nem jó, akkor a szomszédnak se legyen az! Mi van, komoly lelki problémák állnak a háttérben? Egy esetleges hirtelen, vagy nagy változás. Ilyen lehet az iskolába kerülés is. Új közösség, új szokások, és keményebb szabályok, mint az oviban. Esetleg családi konfliktus, munkahelyi, egyéb stressz. Az is lehet, hogy csak elhanyagolva érzi magát és minden, amit tesz, azt figyelemfelkeltésbõl teszi. Lehet segélykérés, hogy törõdjenek vele többet. A kutyán és a tárgyakon kiélheti a haragját. De tudni kéne, hogy miért haragszik. Én nevelési tanácsadóhoz fordulnék. Ott szakemberek foglalkoznának vele. És ez is lehet bübtetés, még, ha nem is tudatosan. Hiszen amíg a szakemberekkel "ücsörög", addig nem mehet a játszótérre.
Az elõzõ vagyok.Esetleg törj össze valamit, amit szeret.Persze mérlegeld, hogy mit, nehogy nagyon kiboruljon.Hátha akkor átérzi jobban, hogy mit mûvel.
A vacsoramegvonás elég rosszul hangzik.Én soha nem büntetnék étel megvonásával egy gyereket.Szerintem ez már túl megy egy határon.Az édesség megvonása az más.Én is a Tv-t, számítógépet nem engedném neki egy idõre, vagy valamit, amit szeret csinálni.És legyél kitartó és következetes.Ne lásson bizonytalanságot, mert akkor nem vesz majd komolyan.KITARTÁS!
Szia!Számára a fontos dolgokat meg kell vonni!Én az enyémtõl (nagyon szeret számítógépezni)megvonóm tõle, nem játszhat, nem nézheti kedvenc meséjét még könyvet sem vehet a kezébe és beküldöm a szobályába!
A kérdező hozzászólása: 7 éves
Hát kedves második válaszolóó, lehet ez náálad bejön, nem is kritikai szempontból, de ezt amit írtál a gyerek felfoghatja lelki terrorkéntés még lejjeb mehet a pszichés értelme, aztán simán visszavág...a séta pedig azért nem jó szerintem , mert ha egyedül marad otthon, akkor bármi történhet fõleg ha dühös és aztán a szülõ mehet a börtönbe.. Inkább ha ilyen megvonásokban gondolkodik a kérdezõ is, az vonatkozzon a tv, számítógép, mobiltelefon..stb elvételére, de ne az étel legyen. Ekkora gyerekeknek már legtöbbször van ilyen, fõleg tv, de minimum játszani nem kell leengedni, ez nyári szünetben nagy érvágás..TV helyett kapjon egy jó vastag könyvet, egy két matek feladatot.De igen valóban nem tudjuk hány éves!
kortol függ!!!! ha gyerek (10-13) akkor ne adj neki vacsoràt.menj el nélküle sétàlni.egyél elötte de nélküle finomsàgokat.ha ugymond"vergödik"magyaràzd el hogy min kell javitania. de lehet jobb lenne egy pszichologus segitsége!!!!!!
Én úgy tarkón basznám, hogy még a kutya is megdöglene XD!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

S. O. S! Autizmushoz értő szakemberek vagy tizenéves autista gyerekek szülei! Autista vagyok? 17/L (bőv. Lent)

Privàtban leìrom,nehogy valaki ràmismerjen.Kérlek ìrjatok ide,hogy küldhetek privàtban üzenetet,és fogok küldeni.Azèrt kérem ezt,mert nagyon el vagyok keseredve,mert anyukàm már régòta nem èl,pedig nagyon durva problémáim vannak a tàrsas kapcsolatokban,beszédben,tanulàsban.
Aki segìt,annak előre is köszönöm szèpen!

7

Mennyi idős korukban vállnak szobatisztává és ágy tisztává az Autista gyermekek?

9

Rossz anya lennek?

A kslanyom 3 eves lesz, folyamatosan harcol a figyelemert, de ha 5 percig nem o van a kozeppontban kepes megserteni ,agat, ha wc-re szaladok el elbujik es odapisil...ma annyira kiakadtam h sirva ordibaltam vele miert csinalja ezt, mikor kb minden szobaba van bili, tudja hasznalni a wc-t, es csak nevet. Kiborit, tonkretesz mndent, ha fozo szethajigal dogokat, telefont firkal, neha mar ugy erzem nem birom. Folyamatosan olelgetem, puszilgatom, gyontolom de o teljesen maganak akar..

8

Nevelő apukák/anyukák főleg apukák, hogy bírjátok?

Ti bele szóltok a párotok gyerekeinek nevelésébe? Mit tesztek ha a gyerek nagyon pimasz,rosszindulatú és agresszív veletek?
A következő a helyzet:Nemrég költöztünk össze a párommal van egy 14 egy 6 és egy 2 éves lánya (nő uralom!!! :D ).
1 éve vagyunk együtt fél éve költöztünk össze most jegyeztem el és minden olyan lenne mint amire egész életemben vágytam ha a legnagyobb lányka nem lenne ennyire ellenséges.Tudom,hogy kamaszodik meg nehéz neki az apja nélkül,de már komolyan néha nagyon össze kell szorítanom a fogam,hogy ne vágjam pofon amiket csinál .A párom is és én is egy klinikán dolgozunk,én mint orvos ő pedig a gazdaságin van és van,hogy sokáig bent kell maradnia.Olyankor én vagyok a gyerekekkel és annyit kérek tőle,hogy adjon a nagyobbiknak egy szendvicset vagy valamit amíg én fürdetem pelenkázom a kicsit... áhh dehogy.De ez még a legkisebb baj,állandóan a tv és a net előtt ül és csínyeket keres ellenem. Csak azt nem fogja fel,hogy ami a tv-ben vicces és nincs következménye annak a való életben komoly következményei lehetnek.Egy példa: A lépcsőre erősített valami gumit nekem ,hogy leesek,csak azt nem számította bele,hogy a kicsi beteg lesz és az anyja hozza le az éjszaka közepén a szerencsén múlt,hogy nem gurultak le mind a ketten.Nem vagyok egy erőszakos ember de akkor majdnem elgurult a gyógyszer.A büntetése 2 hét szobafogság volt Õ ezt megoldotta mert suli után átment a barátaihoz amíg mi melóztunk 6-ra itthon volt,mire mi is.Lehet ez csak számomra elfogadhatatlan de én ezt nem hagynám.A párom nagyon kimerült és már mindent kipróbált ő is, lelkére beszélt, leordította, ráuszította az apját (mondjuk vele jó a kapcsolata,nem nagyon dorgálta meg a kisasszonyt),büntetés. Ahogy beszél velem arról ne is beszéljünk.Ti mit tennétek?Ha rászólok azt mondja nem vagyok senkije ne szóljak bele,de nem bírom már sokáig.Tapasztalatok,megoldások?
34/F

28

Idegrendszeri éretlenség esetén melyik fejlesztés hatásosabb, a kondutív vagy az alapozó terápia?

A kisfiú 3,5 éves.

3

A pszihologus hogy tudja kideriteni hogy mitol szorong egy kisgyerek?

6

Miért változott meg ennyire a lányom? (rossz irányba, és nagyon)

Lányom, most júniusba lesz 16 éves, és 9.-edikes.
A 7. osztályt már egy másik városban kezdte egy hatosztályos gimnáziumban. Nem sokat, de romlottak a jegyei 7.-ben. 8. félév után már alig volt iskolába, rengeteget lógott. Általános végig kitűnő volt, mindenféle biológiai versenyt megnyert, ezért mondta az összes tanár, hogy vigyük el az általános iskolából egy hatosztályos hadd használja ki az eszét.
Azért, hogy ne kelljen osztályozóznia átment egy másik, megye első gimnáziumba, kollégista lett az idén. Az első kollégiumából lopott, kicsapták, aztán a magántanuló lett, annyit hiányzott. Második kollégiumból azért csapták ki, mert részegen ment be.
Jövőre egy másik iskolába megy megint.
Mivel magántanuló, nem tanul, csak nyelvből jár különórára, mert csak az érdekli, de eljár folyamatosan bulizni, ha nem engedjük, akkor is megy. Régebben többször részegedett le, mostmár drogozik.
Mi történt vele?

11

Szerintetek van okunk aggodni?

Ferjemnek szuletett egy hazassagon kivuli gyereke(10eve vagyunk hazasok, van kozos gyerekunk, ez a kisfiu egy botlasabol sikerult, megbocsajtottam, de ez hosszu tortenet)Kisfiu 4eves lesz juliusban, anyukajaval el de nalunk van ket hetente,a velhetoen baj az hogy a kisfiuval nincsen foglalkozva, se jatszira nem jar se oviba(anyuka szult azota masnak is gyereket, igy a kicsi miatt nem jarhat elvileg oviba)kisfiu egesznap tevezik, keveset es nagyon rosszul beszel(alig van ertheto szava) kanallal villaval nem tud enni, ha nalunk van es probaljuk sem sikerul neki, poharbol leissza magat. A kozos gyermekunket mindig terrorizalja 1 ev van koztuk.Elvileg szept-tol ovis lesz ha beiratja, de addig is hova lehetne vinni hogy tudjon "viselkedni" a tarsadalomba. Mint anya rossz nezni hogy elkallodik az a gyerek.Velemenyek? Otletek? Koszonom

6

Anyukák, akik hiperaktív vagy autista gyereket nevelnek, volt valami tünete csecsemőkorban, vagy olyan volt mint a többi csecsemő?

2

Hiperaktivitás, ADHD, és egyéb kitalált "betegségek". Bővebben? Lent.

Mostanában egyre több kérdést látok a témakörben ezekkel kapcsolatban. Mindig elcsodálkozom azon, hogy így meg lehet vezetni embereket. Aki érintett, vagy csak érdekli, olvasson utána (NE orvosok weboldalán, könyvében, ők úgyis a szokásosat szajkózzák, hisz ez áll érdekükben.)

"nem létezett, és ma sem létezik olyan tudományos vizsgálati eredmény, amely egyértelműen bizonyítaná, hogy a hiperaktivitás betegség lenne, s amely indokolná, hogy a gyerekeket olyan erős tudatbefolyásoló pszichiátriai szerekkel kellene kezelni, amelyekkel jelenleg is kezelik őket."


33

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!