Találatok a következő kifejezésre: Hogy büntessem olyan gyereket (1 db)

Hogy büntessem az olyan gyereket aki mindent összetör?

azonkivül bánta a kutyát stb.

Legjobb válasz: Hány éves? Ha még elég kicsi nem úgy kell bûntetni , mint egy nagyot... talán azon múlik, hogy egy-két éves korában mennyit beszélsz nemki, hogy mit szabad és mit nem, ha pedig nagyobb el kell magyarázni, hogy azt nem szabad, miért nem szabad, és meg kell kérdezni,hpgy miért csinálja, ezzel együtt azt is elmagyarázhatod, hogy te sem vered, esetleg mond azt, hogy elviszed a kutyát egyolyan gyereknek, aki nemfogja bántani..

Hány éves? Ha még elég kicsi nem úgy kell bûntetni , mint egy nagyot... talán azon múlik, hogy egy-két éves korában mennyit beszélsz nemki, hogy mit szabad és mit nem, ha pedig nagyobb el kell magyarázni, hogy azt nem szabad, miért nem szabad, és meg kell kérdezni, hpgy miért csinálja, ezzel együtt azt is elmagyarázhatod, hogy te sem vered, esetleg mond azt, hogy elviszed a kutyát egyolyan gyereknek, aki nemfogja bántani..
Agyam eldobom a sok idióta válaszon basszus. Bár igazán nem lep meg. Kedves kérdezõ, lenne néhány kérdésem: 1: kinek a gyerekérõl van szó? 2: mindig voltak vele ilyen problémák, vagy csak mostanában 3: valami változás az élethelyzetében állt-e be? 4: ki fegyelmezi a gyereket általában, és hogyan? a leghatékonyabb büntetés egyébként az ideiglenes szeretetmegvonással történõ fenyegetés. de sajna csak akkor mûködik, ha szeret a gyerkõc. ilyenkor egy fejcsóválás, egy rosszalló tekintet is elég. a titka az, hogy a gyerek olyanná akar vállni, mint a szeretett személy. ha az nem tör zúz, és kínoz állatokat, akkor õ sem fog.
Verd meg.
Jutalmazd meg valami aprósággal, . (Nem kell nagy dologra gondolni: szeret biciklizni, akkor kimész vele. Kap egy puszit vagy egy mosolyt vagy bármi apróság.) Ha pedig rosz gyerek, akkor ezeket lehet megvonni. A kajamegvonás szerintem is undorító módszer. Másrészt egy normális családban szerintem kivitelezhetetlen.(Most komolyan? Bezárjátok a gyerek elõl a konyhát-spájzot és minden egyéb helyen lévõ ehetõ dolgot?)
Sziasztok! Csatlakoznék azokhoz akik a szeretettel való nevelés irányába indultak. Tanár vagyok, és elhihetitek, rengeteg gyerekkel találkoztam már. A gyerekhez az út sosem hangos szóval vezet, sokkal inkább csendes, szeretetteljes bánásmóddal, nem ritkán HALLGATÁSSAL. Igen, egy szülõnek, nemcsak fegyelmezni kell, de meg is kell hallgatnia a gyermekét. Sokszor elrejtik a sérelmüket a tetteikbe a kicsik, mert jórészt meg sem tudják fogalmazni, mi fáj, mi esett rosszul, mi bántja a kis lelkét. Nm hiszem, hogy nevelõintézetes praktikát kellene bevetni, hiszen ott egy nevelõre nem egy-két gyerek jut "nevelni", hanem több, ezért intézet. Nem hiszem hogy egy ott nevelkedett gyerek olyan repesve mesélne ezekrõl a módszerekrõl. A szülõnek javaslom: türelem, szeretet, hallgatás és meghallgatás. Üdv
Próbálj meg vele beszélgetni, hogy miért tör össze mindent. Kérdezd meg hogy neki milyen lenne ha valamelyik kedvenc tárgyát összetörné vki? Neki sem esne jól. A kutyát meg hogy miért bántja nem tudom. Általában a kutyával való játszást élvezik a gyerekek a legjobban. Lehet hogy vmi tényleg le akar vezetni ezzel a viselkedésével. Nekem olyan mintha a kutyán játszaná el hogy õ felsõbbrendû és õ parancsol a kutya meg csak egy alattvaló. Nem veszekedtek otthon vele sokat vagy olyan hangnemben amit ti nem, de õ túlságosan a szívére vesz? Vagy lehet az iskola, a más társaság is okozza ezt. A legjobb a nevelési tanácsadó, ott megtudják mi okozza. Meg a pszichológus. De a legfontosabb hogy sok-sok közös program és beszélgetés. Rengeteg türelem és foglalkozás a gyerekkel. Így elõbb utóbb rá fogsz jönni mi az ok. Aztán meg reméljük hamar túlesik ezen és kinövi hamar. Sok sikert! Írd majd meg mi lett!
Lehet, hogy az erõszak még erõsebb indulatokat vált majd ki a kicsibõl. Persze, ezt is meg lehet próbálni...
Annyi mindent írtatok hogy sok volt olvasni is.egyszerûen üss a kezére ha összetör valamit, persze ha szándékosan teszi.
a gyerekeknél a 6-7 éves kor a leeg'rosszabb' egyszerûen csak rosszak. a legjobb megoldás a szobafogság nem nézhet tv-t nem kap édességet stb. esetleg kicsit felemeled a hangod, és ha enm fogad szót egy kisebb pofon se áárt.
Étel megvonás? Törjünk össze valamit, amit szeret?: Ez a tipikus magyar felfogás. Ha nekem nem jó, akkor a szomszédnak se legyen az! Mi van, komoly lelki problémák állnak a háttérben? Egy esetleges hirtelen, vagy nagy változás. Ilyen lehet az iskolába kerülés is. Új közösség, új szokások, és keményebb szabályok, mint az oviban. Esetleg családi konfliktus, munkahelyi, egyéb stressz. Az is lehet, hogy csak elhanyagolva érzi magát és minden, amit tesz, azt figyelemfelkeltésbõl teszi. Lehet segélykérés, hogy törõdjenek vele többet. A kutyán és a tárgyakon kiélheti a haragját. De tudni kéne, hogy miért haragszik. Én nevelési tanácsadóhoz fordulnék. Ott szakemberek foglalkoznának vele. És ez is lehet bübtetés, még, ha nem is tudatosan. Hiszen amíg a szakemberekkel "ücsörög", addig nem mehet a játszótérre.
Az elõzõ vagyok.Esetleg törj össze valamit, amit szeret.Persze mérlegeld, hogy mit, nehogy nagyon kiboruljon.Hátha akkor átérzi jobban, hogy mit mûvel.
A vacsoramegvonás elég rosszul hangzik.Én soha nem büntetnék étel megvonásával egy gyereket.Szerintem ez már túl megy egy határon.Az édesség megvonása az más.Én is a Tv-t, számítógépet nem engedném neki egy idõre, vagy valamit, amit szeret csinálni.És legyél kitartó és következetes.Ne lásson bizonytalanságot, mert akkor nem vesz majd komolyan.KITARTÁS!
Szia!Számára a fontos dolgokat meg kell vonni!Én az enyémtõl (nagyon szeret számítógépezni)megvonóm tõle, nem játszhat, nem nézheti kedvenc meséjét még könyvet sem vehet a kezébe és beküldöm a szobályába!
A kérdező hozzászólása: 7 éves
Hát kedves második válaszolóó, lehet ez náálad bejön, nem is kritikai szempontból, de ezt amit írtál a gyerek felfoghatja lelki terrorkéntés még lejjeb mehet a pszichés értelme, aztán simán visszavág...a séta pedig azért nem jó szerintem , mert ha egyedül marad otthon, akkor bármi történhet fõleg ha dühös és aztán a szülõ mehet a börtönbe.. Inkább ha ilyen megvonásokban gondolkodik a kérdezõ is, az vonatkozzon a tv, számítógép, mobiltelefon..stb elvételére, de ne az étel legyen. Ekkora gyerekeknek már legtöbbször van ilyen, fõleg tv, de minimum játszani nem kell leengedni, ez nyári szünetben nagy érvágás..TV helyett kapjon egy jó vastag könyvet, egy két matek feladatot.De igen valóban nem tudjuk hány éves!
kortol függ!!!! ha gyerek (10-13) akkor ne adj neki vacsoràt.menj el nélküle sétàlni.egyél elötte de nélküle finomsàgokat.ha ugymond"vergödik"magyaràzd el hogy min kell javitania. de lehet jobb lenne egy pszichologus segitsége!!!!!!
Én úgy tarkón basznám, hogy még a kutya is megdöglene XD!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért nem csinálta a tornát? Lehet, hogy én kellek neki? 3 évesen tud zárt lábbal ugrálni egy gyerek?

Kisfiam nem beszél, 3 éves múlt. Illetve halandzsázik egész nap, és néha-néha felismerhető egy-két értelmes szó.
Elkezdtük hordani valami beszédfejlesztő tornára. TSMT-elemek vannak benne, de nem egészen olyan, állítólag (nálunk csak ez a pasi csinál tornát.)
Első alkalommal semmit nem volt hajlandó csinálni. Sajnos én nem nagyon tudok elmenni vele, mert akkor pont nem érek rá, de a férjem vitte.
Második alkalommal sikerült elszabadulnom. A férjem csinálta vele a gyakorlatokat, én csak ültem a kispadon és mosolyogtam. Vidáman végigcsinálta a 45 percet. Mondta is a gyógytornász, mintha nem is ugyanaz a gyerek lenne. A férjem állítja, hogy a jelenlétem. Dehát nem csináltam semmit!
Én arra gondoltam, hogy talán az, hogy elkezdett oviba járni, és most már jobban bírja a nyüzsgést maga körül.
Ma megint vitte az apja, állítólag 10 perc után hisztizni kezdett, és ki kellett vinni.
A férjem szerint az a baj, hogy én nem vagyok ott. Lehet ebben valami? A bácsi elég szigorú, ha a gyerek nem akart valamit csinálni, mondta a férjemnek, hogy igenis erőltesse. Én meg inkább leintettem. Konkrétan csak a zsákban futás nem tetszett neki, ott nagyon sírt. Szerintem nincs értelme megríkatni, és az egész órát tönkretenni, ha egyébként minden mást csinált. Mondtam most is a férjemnek, ha valamit nem akar csinálni, hagyja rá. A gyógytornász szerint meg ez így nem jó.
Nem is tudom, lehet, hogy már nagyon kiakadt a gyermek, hogy ketten is ennyire ellene voltak?
Elég macerás lenne a munkámat átszervezni, de talán megoldható. Lehet, hogy az a baja, hogy én nem ültem ott?
A férjem már nem akarja vinni, én mindenképpen szeretném, mert most is a 10 perc után itthon már teljesen egyedül bukfencezik. Nem is értem, hogy azt mondják összefüggenek ezek a gyakorlatok a beszéddel. A lányom a koránál sokkal fejlettebb gyerek volt, és 3 évesen nem tudott még bukfencezni! Õ meg simán.
Meg az is a baj állítólag, hogy nem zárt lábbal ugrál. Azt mondták, hogy tegyek egy könyvet a lábai közé, és ha kiesik az baj. 3 évesen úgy kell ugrálni? Akinek van 3 éves gyereke, kipróbálná nekem, hogy megy-e?

18

Hogyan tartsam a 16, 5 éves fiam kordában? Hogyan irányítsam az életét a helyes mederbe? Nem szeretném, ha elkallódna! Részletek lent!

Elvált szülők gyermeke.Sajnos az édes apja nem foglakozik vele,nem törődik vele.A páromnak meg nem fogad szót,sok köztük a feszültség,a konfliktus!

5

Elöbb utobb rájön majd a lányom hogy egyedül is tud enni?

a Kislányom elmult 3 éves de azt tudni kell róla hogy corpus callosum hiánnyal született és mindent nagyon lassan tanul meg nemrégiben kezdtem el megtnitani neki az evést.Eleinte nehéz volt megfogatni vele a kanalat mert mindig orditott miatta.Aztán megszokta a dolgot és már magától nyujtja a kezéét hogy fogjuk meg együtt a kanalat.Igyekszem már ugy megfogni a kezét hogy érezze hogy egyedül fogja a kanalat.Mert még nem telesen hajlandó egyedül megfogn a kanala.Megfogja majd idövel a kanalat egyedül?

3

A gyenge szemkontaktus (autizmus vagy a gyanúja esetén) javult idővel gyermekednél?

9

Gyermekkineziológus 7 éves kisgyereknek? Tapasztalat?

Vitte valaki kineziológushoz gyermekét szorongás, túlzott félősség miatt? Gyógypedagógus lőtte ki, hogy "születési traumás" a gyerek. (Ezt persze én is gondoltam/tudtam). Pszichológus(okon) túl agyunk, nem volt érdemi változás.

1

Streptococcus fertőzés okozott a gyermekednél problémákat?

10

Az hogy lehet, hogy 1 évig "egészséges" a gyerek, elkezd beszélni és ugyanolyan mint a többi normális gyerek, aztán eltelik 1-2 hónap elkezd nem beszélni és kiderül h autista? Ez hogy lehet?

19

Van olyan, akinek adhd-s a gyereke, és a kólától még jobban bepörög?

5

4éves gyereknek mennyibe kerül a személyi igazolvány? Kedvezményes Utazási kártyához kellene

12

Hogyan kezeljük gyermekünk internetfüggőségét?

Sajnos már függő. Minden nap arról szól, hogy hány órát ülhet a gép előtt? Előtte is, utána is hiszti van.

33

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!