Találatok a következő kifejezésre: Hogy büntessem olyan gyereket (1 db)

Hogy büntessem az olyan gyereket aki mindent összetör?

azonkivül bánta a kutyát stb.

Legjobb válasz: Hány éves? Ha még elég kicsi nem úgy kell bûntetni , mint egy nagyot... talán azon múlik, hogy egy-két éves korában mennyit beszélsz nemki, hogy mit szabad és mit nem, ha pedig nagyobb el kell magyarázni, hogy azt nem szabad, miért nem szabad, és meg kell kérdezni,hpgy miért csinálja, ezzel együtt azt is elmagyarázhatod, hogy te sem vered, esetleg mond azt, hogy elviszed a kutyát egyolyan gyereknek, aki nemfogja bántani..

Hány éves? Ha még elég kicsi nem úgy kell bûntetni , mint egy nagyot... talán azon múlik, hogy egy-két éves korában mennyit beszélsz nemki, hogy mit szabad és mit nem, ha pedig nagyobb el kell magyarázni, hogy azt nem szabad, miért nem szabad, és meg kell kérdezni, hpgy miért csinálja, ezzel együtt azt is elmagyarázhatod, hogy te sem vered, esetleg mond azt, hogy elviszed a kutyát egyolyan gyereknek, aki nemfogja bántani..
Agyam eldobom a sok idióta válaszon basszus. Bár igazán nem lep meg. Kedves kérdezõ, lenne néhány kérdésem: 1: kinek a gyerekérõl van szó? 2: mindig voltak vele ilyen problémák, vagy csak mostanában 3: valami változás az élethelyzetében állt-e be? 4: ki fegyelmezi a gyereket általában, és hogyan? a leghatékonyabb büntetés egyébként az ideiglenes szeretetmegvonással történõ fenyegetés. de sajna csak akkor mûködik, ha szeret a gyerkõc. ilyenkor egy fejcsóválás, egy rosszalló tekintet is elég. a titka az, hogy a gyerek olyanná akar vállni, mint a szeretett személy. ha az nem tör zúz, és kínoz állatokat, akkor õ sem fog.
Verd meg.
Jutalmazd meg valami aprósággal, . (Nem kell nagy dologra gondolni: szeret biciklizni, akkor kimész vele. Kap egy puszit vagy egy mosolyt vagy bármi apróság.) Ha pedig rosz gyerek, akkor ezeket lehet megvonni. A kajamegvonás szerintem is undorító módszer. Másrészt egy normális családban szerintem kivitelezhetetlen.(Most komolyan? Bezárjátok a gyerek elõl a konyhát-spájzot és minden egyéb helyen lévõ ehetõ dolgot?)
Sziasztok! Csatlakoznék azokhoz akik a szeretettel való nevelés irányába indultak. Tanár vagyok, és elhihetitek, rengeteg gyerekkel találkoztam már. A gyerekhez az út sosem hangos szóval vezet, sokkal inkább csendes, szeretetteljes bánásmóddal, nem ritkán HALLGATÁSSAL. Igen, egy szülõnek, nemcsak fegyelmezni kell, de meg is kell hallgatnia a gyermekét. Sokszor elrejtik a sérelmüket a tetteikbe a kicsik, mert jórészt meg sem tudják fogalmazni, mi fáj, mi esett rosszul, mi bántja a kis lelkét. Nm hiszem, hogy nevelõintézetes praktikát kellene bevetni, hiszen ott egy nevelõre nem egy-két gyerek jut "nevelni", hanem több, ezért intézet. Nem hiszem hogy egy ott nevelkedett gyerek olyan repesve mesélne ezekrõl a módszerekrõl. A szülõnek javaslom: türelem, szeretet, hallgatás és meghallgatás. Üdv
Próbálj meg vele beszélgetni, hogy miért tör össze mindent. Kérdezd meg hogy neki milyen lenne ha valamelyik kedvenc tárgyát összetörné vki? Neki sem esne jól. A kutyát meg hogy miért bántja nem tudom. Általában a kutyával való játszást élvezik a gyerekek a legjobban. Lehet hogy vmi tényleg le akar vezetni ezzel a viselkedésével. Nekem olyan mintha a kutyán játszaná el hogy õ felsõbbrendû és õ parancsol a kutya meg csak egy alattvaló. Nem veszekedtek otthon vele sokat vagy olyan hangnemben amit ti nem, de õ túlságosan a szívére vesz? Vagy lehet az iskola, a más társaság is okozza ezt. A legjobb a nevelési tanácsadó, ott megtudják mi okozza. Meg a pszichológus. De a legfontosabb hogy sok-sok közös program és beszélgetés. Rengeteg türelem és foglalkozás a gyerekkel. Így elõbb utóbb rá fogsz jönni mi az ok. Aztán meg reméljük hamar túlesik ezen és kinövi hamar. Sok sikert! Írd majd meg mi lett!
Lehet, hogy az erõszak még erõsebb indulatokat vált majd ki a kicsibõl. Persze, ezt is meg lehet próbálni...
Annyi mindent írtatok hogy sok volt olvasni is.egyszerûen üss a kezére ha összetör valamit, persze ha szándékosan teszi.
a gyerekeknél a 6-7 éves kor a leeg'rosszabb' egyszerûen csak rosszak. a legjobb megoldás a szobafogság nem nézhet tv-t nem kap édességet stb. esetleg kicsit felemeled a hangod, és ha enm fogad szót egy kisebb pofon se áárt.
Étel megvonás? Törjünk össze valamit, amit szeret?: Ez a tipikus magyar felfogás. Ha nekem nem jó, akkor a szomszédnak se legyen az! Mi van, komoly lelki problémák állnak a háttérben? Egy esetleges hirtelen, vagy nagy változás. Ilyen lehet az iskolába kerülés is. Új közösség, új szokások, és keményebb szabályok, mint az oviban. Esetleg családi konfliktus, munkahelyi, egyéb stressz. Az is lehet, hogy csak elhanyagolva érzi magát és minden, amit tesz, azt figyelemfelkeltésbõl teszi. Lehet segélykérés, hogy törõdjenek vele többet. A kutyán és a tárgyakon kiélheti a haragját. De tudni kéne, hogy miért haragszik. Én nevelési tanácsadóhoz fordulnék. Ott szakemberek foglalkoznának vele. És ez is lehet bübtetés, még, ha nem is tudatosan. Hiszen amíg a szakemberekkel "ücsörög", addig nem mehet a játszótérre.
Az elõzõ vagyok.Esetleg törj össze valamit, amit szeret.Persze mérlegeld, hogy mit, nehogy nagyon kiboruljon.Hátha akkor átérzi jobban, hogy mit mûvel.
A vacsoramegvonás elég rosszul hangzik.Én soha nem büntetnék étel megvonásával egy gyereket.Szerintem ez már túl megy egy határon.Az édesség megvonása az más.Én is a Tv-t, számítógépet nem engedném neki egy idõre, vagy valamit, amit szeret csinálni.És legyél kitartó és következetes.Ne lásson bizonytalanságot, mert akkor nem vesz majd komolyan.KITARTÁS!
Szia!Számára a fontos dolgokat meg kell vonni!Én az enyémtõl (nagyon szeret számítógépezni)megvonóm tõle, nem játszhat, nem nézheti kedvenc meséjét még könyvet sem vehet a kezébe és beküldöm a szobályába!
A kérdező hozzászólása: 7 éves
Hát kedves második válaszolóó, lehet ez náálad bejön, nem is kritikai szempontból, de ezt amit írtál a gyerek felfoghatja lelki terrorkéntés még lejjeb mehet a pszichés értelme, aztán simán visszavág...a séta pedig azért nem jó szerintem , mert ha egyedül marad otthon, akkor bármi történhet fõleg ha dühös és aztán a szülõ mehet a börtönbe.. Inkább ha ilyen megvonásokban gondolkodik a kérdezõ is, az vonatkozzon a tv, számítógép, mobiltelefon..stb elvételére, de ne az étel legyen. Ekkora gyerekeknek már legtöbbször van ilyen, fõleg tv, de minimum játszani nem kell leengedni, ez nyári szünetben nagy érvágás..TV helyett kapjon egy jó vastag könyvet, egy két matek feladatot.De igen valóban nem tudjuk hány éves!
kortol függ!!!! ha gyerek (10-13) akkor ne adj neki vacsoràt.menj el nélküle sétàlni.egyél elötte de nélküle finomsàgokat.ha ugymond"vergödik"magyaràzd el hogy min kell javitania. de lehet jobb lenne egy pszichologus segitsége!!!!!!
Én úgy tarkón basznám, hogy még a kutya is megdöglene XD!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit tegyek a bátyám csúnyán beszélő és nagyon hisztis gyerekével?

Ma verte ki nálam a biztosítékot a bátyám 4éves fia!
Kezdjük azzal hogy mindenen hisztizett csupán egy példa a sok közül hogy kitessékelte apukám az aknából a gyereket, ott akart békát fogni és ő zokon vette!
Másik példa hogy csak akkor szeret valakit hogyha kap valamit, szerintem ez rettentő rossz dolog!
Harmadikként az az eset történt hogy a testvéremnek azaz az apjának azt mondta hogy f*sszopó nem csak tévedés volt, 2 szer ismételte meg!
Tesóm odacsapott neki, persze az én drága sógornőm rohant megvigasztalni, ugyanis hogy gondolja a bátyám ezt -.-"
aztán fagyit követelt a kisfiú hogyha mennek haza vegyenek fagyit mondta az apja hogy nem mert ma sok mindent követelőzött erre a gyermek hisztibe kezdett és az apjának a következőket mondta "ne szólj bele az életembe azt csinálok amit akarok semmi közöd hozzá" elkeserítő egy 4esztendős gyerektől ez!
Na mikor indultak haza, az anyukának mondta hogy "gyere már mert mindjárt olyan pofont kapsz hogy leesik a fejed" én csak erre figyeltem fel hogy na hogy képzeli,na ekkor a drága feleség megengedte hogy oda csapjon a gyereknek mert hogy képzeli ezt, illetve ki a "nagyobb"!!??
Oltári nagy hülyeség ez, a gyerek teljesen elvan rontva+
Számítógéppel játszik azon kardozik ha "azt merjük illetve merik" mondani hogy nem a földhöz csapja magát!!

Nem tudom mit lehetne kezdeni, milyen tanáccsal lássam el őket, mert majd csak azt veszik észre hogy a gyerek a falkavezér ami szerintem most is megvan!!
Hasonló gyerekkel találkoztatok már??Mi a helyes út ilyenkor??Van jogom beleszólni a nevelésbe??

8

Szakértők véleményét szeretném kérni?

Kisfiam 5 éves, és az óvónéni azt mondta, hogy a háromszögbe nem tudja belerajzolni a kört, illetve, kérte, hogy sokat színeztessem a kisgyereket, mert a finom motorika elég fejletlen. Kérdésem az lenne, hogy otthon mit gyakoroljak a fiammal, melyik feladatok lennének számára megfelelőek? Köszönöm

8

Mik a "szokásos" diagnózisok a korai fejlesztéssel foglalkozó intézményekben?

Egyre többször hallom, hogy "beskatulyázzák" a gyerekeket. Ti mit tapasztaltok ezzel kapcsolatban? Van kiút ezekből a skatulyákból? Egyáltalán van reális alapjuk?

1

Kislányom 2éves lesz és lassan 2hete folyik az orra! Semmi egyéb tünet nincs csak ez! Mi lehet a gond?

6

Nektek erről mi a véleményetek vagy pedig ti engednétek ezt a gyereketeknek/gyerekeiteknek ilyen idősen?

http://www.youtube.com/watch?v=4uYV5fLq9T8&feature=relmfu


<http://www.youtube.com/watch?v=zHhy9_B3zPU&feature=related

3

Van itt olyan szülő, akinek autista gyanús gyermekéről kiderült, hogy mégsem autista?

Olyan szülők válaszát várom, akiknek VAN ilyen tapasztalata.

8

TSMT tornasora van valakinek? Pici településen lakom én nem jutok el ilyen helyre a kisfiammal.

21

Mik lehetnek idegrendszeri éretlenség jelei 8 éves korban?

Akinek van tapasztalat vagy netán szakértő a témában légyszives segítsen nekem.

4

Tudtok olyan DSGM (dévényes) gyógytornászt, aki házhoz is jár XIV. Kerületben?

2

Mit lehet tenni egy olyan anyával, aki nem támaszt elvárásokat a gyerekei elé, hanem minden feltétel nélkül elfogadja őket, és próbál nekik mindent megadni?

Bátyám barátnőjéről van szó, elvált, két tizenéves fiút nevelnek együtt. Teljesen más az értékrendjük, ha bátyám próbálná őket terelgetni (ezt szabad, azt nem, de ezt csináld helyette, így egyél evőeszközzel, stb.), így ha rosszat csinálnak, le is szidja őket, ami az anyjuknak nagyon nem tetszik, és mindenre azt mondja, hogy "majd megtudod, ha neked is lesz gyereked!" Ami nekem egy kicsit furcsa, mert a nő 41 éves, már nem akar szülni, a bátyám meg már 2 éve próbál apa lenni. Nagyon szenved ebben a kapcsolatban, és a nő semmilyen változásra nem képes, hiába ígéri folyton. Nem tanul a gyerekekkel, bukásra állnak, nem megy be a suliba a tanárokhoz, de ha bátyámnak olyan munkája van, amit haza kell vinnie, tehát nem annyira ér rá, akkor veszekszik vele, hogy miért nem tanul a gyerekekkel, így nem lesz kész a házijuk, stb...

Próbáljuk szegénynek felnyitni a szemét, de eddig nem sikerült. A gyerekeknek csak el kell fingani magukat, hogy biciklit szeretnének, vagy számítógépet, és szó nélkül megkapják az anyjuktól. Nincs az, hogy ha javítasz a jegyeiden, vagy ha többet tanulsz egy kicsit, akkor beszélünk róla, nem. Elmondja, hogy mit szeretne, és 1-2 hét múlva meg is kapja. Ráadásul nincsenek valami jó anyagi helyzetben, komoly hitelük van. A gyerekekkel nagyon elnéző a nő, de bátyámat minden apró hibájáért, mulasztásáért kritizálja.

Õszintén szólva fogalmam sincs, hogy viseli el szegény, nagyon ki van merülve idegileg, úgyhogy mostanában 1-2 alkalommal előfordult, hogy elszakadt nála a cérna, és megverte a nagyobbik (problémásabb) gyereket. Szeretnék velük beszélni, de fogalmam sincs, hogy kezdjek hozzá. Van valami ötletetek?

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!