Találatok a következő kifejezésre: Hogy bírja 4 hónapos (11 db)

Holnap viszem a 4 hónapos babám vérvételre! Azt mondták, hogy előtte ne egyen-igyon, mert nem lehet. De ő még 4 óránként eszik, nem bírja ki azt, hogy éjféltől 8ig ne egyen semmit! Be kell tartani azt, hogy ne egyen?

Legjobb válasz: Sajnos be kell, mert fals lehet az eredmény. Nálunk ugyan ez volt, amikor az akkor 8 hónapos fiam mûtétre vittem (na ne gondolj semmi komolyra, csak a nyelvfékét vágták fel, de altatásban, mert hogy állítólag nagyon vastag volt neki), reggel 9-re kellett mennünk, de a "mûtét" csak délben volt, de ezt elõre nem tudták megmondani. Aztán fél egykor visszahozták, egykor felébredt, két perc múlva már felült és játszott, kérdeztem, hogy kaphat-e már enni, azt mondták, majd kettõkor, de inni már kaphat. Szóval komoly volt, elõzõ nap este nyolctól aznap délután kettõig nem kaphatott enni. Mondjuk egy 4 hónapos még kevésbé bírja, érdekes módon az én fiamnak egy hangja nem volt, de hát õ már nagyobb gyerek volt akkor.

Sajnos be kell, mert fals lehet az eredmény. Nálunk ugyan ez volt, amikor az akkor 8 hónapos fiam mûtétre vittem (na ne gondolj semmi komolyra, csak a nyelvfékét vágták fel, de altatásban, mert hogy állítólag nagyon vastag volt neki), reggel 9-re kellett mennünk, de a "mûtét" csak délben volt, de ezt elõre nem tudták megmondani. Aztán fél egykor visszahozták, egykor felébredt, két perc múlva már felült és játszott, kérdeztem, hogy kaphat-e már enni, azt mondták, majd kettõkor, de inni már kaphat. Szóval komoly volt, elõzõ nap este nyolctól aznap délután kettõig nem kaphatott enni. Mondjuk egy 4 hónapos még kevésbé bírja, érdekes módon az én fiamnak egy hangja nem volt, de hát õ már nagyobb gyerek volt akkor.

4 honapos kisbabám 220 ml viz, plusz 7 kiskanál tápszert eszik. A 4 orát is alig birja ki vele. Elég nagy baba 7kg felett. Kicsit aggodom, hogy sok neki, és nem tudom mit csináljak. Almát néha eszik du. , de mást nem akar. Mit kellene csinálnom?

Az éjszakt átalussza. Este 8-tol, reggel 6-ig.

Legjobb válasz: Szia! Kicsit próbáld meg érthetõbben feltennia kérdést mert igy csak hülyeségeket mondunk majd."a 4 órát is alig birja ki vele" ....."Kicsit aaggódom hogy sok neki" a két mondatnál elég nagy az ellentmondás...most vagy sok vagy kevés

Szia! Kicsit próbáld meg érthetõbben feltennia kérdést mert igy csak hülyeségeket mondunk majd."a 4 órát is alig birja ki vele" ....."Kicsit aaggódom hogy sok neki" a két mondatnál elég nagy az ellentmondás...most vagy sok vagy kevés

Meddig birja ki egy 4 hónapos kiskutya hogy ne keljen neki üríteni?

Kaptam egy Yorksire terrier - Bichon havanese keverék kutyust és mivel kicsi így a lakásban kell maradnia. Lécciii nagyon kellenek a válaszok előre is kösziii!!!

Legjobb válasz: Kb. 3-4 óráig.

Kb. 3-4 óráig.
Az a kutya mindig kicsi lesz. Mindig a lakásban fog maradni? 4 hónaposan már nyugodtan kiviheted pisilni, meg kakálni. Vagy hogy tervezed?
4 hónapost már ki lehet vinni piszkolni. Ekkora kutya talán már elviseli a 3 óránkénti ürítést is. Érdekes, ha be vannak csukva boxba, a legtöbbje oda nem piszkít.
2-3 óra.
Nekem négy és fél hónapos Bichon bolognesem van. Napközben négyszer viszem ki, az éjszakát este nyolctól reggel hatig kibírja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igyekeszem elég sûrûn kivinni de a fülébe kell rágni hogy "mennj pisilni meg kakilni" mert magátol nem csinálja sokszor kell neki elmondani .Mikor, mennyi idõsen fog már jelezni?


Ki hogy birja ezt a rossz időt, és ezzel együtt a bezártságot? Állandó 4 fal megbolondit, 4 hónapos a lányom.

Néha már nagyon nem birom,már nagyon várom a jó id?t.

Legjobb válasz: Nálunk is szeles, esõs az idõ hetek óta. Én csak ritkán mentünk sétálni, inkább az erkélyre vittem ki. Ha kisüt a nap, azonnal kapom és megyünk, mert az ember tényleg egészen kivirul tõle. A gyerek is utál hidegben-szélben sétálni: mindig olyan morcos és szótlan.

Nálunk is szeles, esõs az idõ hetek óta. Én csak ritkán mentünk sétálni, inkább az erkélyre vittem ki. Ha kisüt a nap, azonnal kapom és megyünk, mert az ember tényleg egészen kivirul tõle. A gyerek is utál hidegben-szélben sétálni: mindig olyan morcos és szótlan.
szia! én is a bekattanás határán állok... mi sajna csak a teraszra tudunk kimenni, mert nincs járda, négysávos mellett lakunk :( a kisfiam alszik kinnt, én meg támasztom mellette a falat és halálra unom magam. de ilyenkor legalább nem sír. egyedül nem merem kinnt hagyni a macskák miatt. holnap után lesz 4 hónapos a kisfiam és semmit sem várok jobban, mint a jó idõt...
azért ha nem esik nem fúj kimehetsz most is...ha meg van segítséged, anyu, v párod(én is oktben szültem csak 2006 ban)nekem ilynekor mikor eljöttek v elhívtam õket v férjem ottho volt, én elmentem boltba, egydül, olyan jó volt, egy óra, s teljesen feltöltõdsz próbáld ki:)
Az én fiam 3 hónapos, és teljesen "megõrül" ha egymás után 2 nap nem tudunk kimenni.Már nekem is szükségem lenne a napocskára.
A kérdező hozzászólása: kimegyük egy kicsit, de egy óra hossza édes kevés.többet meg nem alszik napközben.
Szia mi is 4 hosak vagyunk de minden nap kiviszem ha az eso esik akkor csak az erkelyre(hazba lakom )de anyira megszokta 2 hetes koratol ha nem viszem 12kor el sem alszik amint kimegyunk rogton elalszik cumi nelkul sztem probalj fokozatosan bevezetni minel tobb setat vele meg az sem baj ha nem alszik csak friss levegon legyen .az en babam szinte semmit nem alszik egesz nap csak amikor kinn van .Mi kb 2-3 orat tudunk kinn lenni jol feloltozve de soha nem volt beteg eddig es tesoja is kinn volt rengeteget telen is .Ellenorizd a kezet h ne fazzon s fokozatosan emeld a seta idejet jo lesz mindkettotoknek.
szia nézz körül a környéken babás programok után.ebben a rossz idõben is elviheted pl.baba-mama tornára, v ha kicsit nagyobb lesz-zenebölcsibe.bár, talán már 1 hónap múlva jobb idõ lesz.addig hivj át egy barátnõdet-aki szintén babás.ha van kocsid, pattanj bele-menjetek el egy babaáruházba, körülnézni, sztem sétálni is viheted, ha nem túl szeles-esõs.biztos találsz másik kismamát-akivel együtt kellemesebb a séta.én is gyakran megyek anyuhoz, ha unatkozom.

Hogy bírja egy 4 hónapos baba a 4 órás vonatozást?

Legjobb válasz: Nagyon jól fogja bírni, ne aggódj, talán még jobban mint Te! Fõleg ha biztosítasz neki méltó alvóhelyet, mert ilyen hosszú út alatt egészen biztosan aludni is fog, ha szerencséd van, elég sokat. A többi idõt pedig már el tudjátok tölteni valahogy. A vonatban pont az a jó, hogy mászkálni is lehet.

Nagyon jól fogja bírni, ne aggódj, talán még jobban mint Te! Fõleg ha biztosítasz neki méltó alvóhelyet, mert ilyen hosszú út alatt egészen biztosan aludni is fog, ha szerencséd van, elég sokat. A többi idõt pedig már el tudjátok tölteni valahogy. A vonatban pont az a jó, hogy mászkálni is lehet.
Biztos élvezni fogja:-) Vigyél neki játékot is, és takarót, ha elalszik, tudd betakarni.

4 hónapos a kisfiam, a gastroenterológus a gastrotusst ajánlotta, de úgy tűnt, hogy nem bírja. Evés után 2, 5 órával sikoltozva kezdett sírni. Napról napra fokozódott a dolog. A 3 nap után abbahagytuk. MIT A TAPASZTALTATOK A GASTROTUSS SZEDÉSE ALATT?

Legjobb válasz: Szia, mi 1 hónapja használjuk ezt a szirupot, nekünk bevált. Mivel a súlyunk már 5 kg, ezért 5 ml-t adok minden étkezés után 10 percel, de érdemes arra odafigyelni, hogy büfiztesd meg rendesen, és ne fektesd le egybõl a picit, hanem 15-20 percig dajkáld függõleges testhelyzetben. Remélem nektek is be fog válni.

Szia, mi 1 hónapja használjuk ezt a szirupot, nekünk bevált. Mivel a súlyunk már 5 kg, ezért 5 ml-t adok minden étkezés után 10 percel, de érdemes arra odafigyelni, hogy büfiztesd meg rendesen, és ne fektesd le egybõl a picit, hanem 15-20 percig dajkáld függõleges testhelyzetben. Remélem nektek is be fog válni.

1 hónapos kisbabám 10 perc alatt 140-160 grammokat szopik. A védönö azt mondta ez sok, mert nem birja meg emészteni csökkentsem a felére, hogy csak 5 percig szoptassam, és 3-4 órát tartsam be. Próbálom de a baba sir és kéri a cicit. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Az, hogy nem tudja megemészteni, látszódik is? Mármint bukik, vagy fáj a hasa vagy van valami tünet? Mert ha nincs, akkor bizonyára éhes, és neki ennyi az adagja. Én nem venném el tõle, örülnék, hogy jól eszik.

A baba annyit eszik, amennyire igénye van, minden baba más ütemben fejlõdik, és anyatejjel nem tudod túletetni, szóval ne aggódj! Már én is kamuzok a védõnõnek, mert a hülyeségei miatt ideiglenesen lecsökkent a tejem, szóval már nem hallgatok rá.
Az, hogy nem tudja megemészteni, látszódik is? Mármint bukik, vagy fáj a hasa vagy van valami tünet? Mert ha nincs, akkor bizonyára éhes, és neki ennyi az adagja. Én nem venném el tõle, örülnék, hogy jól eszik.
Egyetértek az elõttem szólóval. Nekünk is mondta a védõnõ kezdetben, hogy túl sokat eszik, és mondtam a dokibácsinknak, hogy tele van a kakija fehér pöttyökkel, tehát nem emészti meg. Õ azt mondta ne foglalkozzak vele, ami kell neki az felszívódik. Én biztos nem bírnám hallgatni ahogy sír, sosem bírtam...Ráadásul egy idõ után normalizálódott a mennyiség. Lehet most van egy fejlõdési ugrása ami miatt többet eszik. De ez csak az én véleményem.
A szoptatással nem lehet túletetni. Annyit adj neki amennyit kér. A védõnõ pedig adja vissza a diplomáját. Egyébként én soha nem mértem, hogy mennyit szopik a gyerekem/gyerekeim. Mind a 3 erõs és egészséges.
hülyeség amit mond már bocsi...kisfiam is ennyiket evett ennyi idõsen, nekem is mondták, hogy vegyem le, de akkor üvöltött...amúgy még annyit hozzátennék, hogy 6 hetes korától napi egyszer 250-290 között evett...a védõnõ szeme kigúvadt mikor mondtam neki. Szoptasd ahogy jó neki, tudja mennyit kell ennie.Ha mégis lenne egy kis fölösleg, azt kibukizza.
Adj neki enni, ne vedd el tõle!!ami felesleges úgyis visszabukja!!
Annyit adj neki, amennyit kér. De a 3 órát jó betartani, ha ennyit szopik.
elsõ vagyok tök jó hogy mindenki egy véleményen van és mégis lepontoztak :( érdekes
így van, anyatejtõl nincs elhízás és nem lehet túletetni. Kereslet-kínálat alapon mûködik. És igény szerint. Jó ez így.
Egészségére! :) Ne aggódj, kedves Anyuka! Nem tudod túletetni a kisbabát szopizással! Igény szerint szoptass!

7, 5 hónapos babámnál szerintetek normális, hogy állandóan álmos? Max.3-4 órát bir fent lenni napközben- és ebben az evés is benne van.3 órás ébrenlétnél már megy a hiszti.

Amúgy mosolygós tündéri kislány, és amikor nem álmos, akkor energikus. Reggel 9kor kel, 11kor már le kell tenni aludni. Kb. 2 órát alszik-1ig. Majd 4-6ig alszik, és még vacsi el?tt 8tól is alszik fél órát, különben visit fürdés közben a fáradtságtól. Van akiknél hasonlóképpen volt? Mikor fog ez változni szerintetek?

Legjobb válasz: Szia! Az én fiam ugyan nem alszik ennyit, de mióta elkezdett kúszni, majd most mászni sokkal hamarabb kifárad és többet alszik. Szerintem használd ki hogy ilyen jó alvó, pihenj te is. :)

Szia! Az én fiam ugyan nem alszik ennyit, de mióta elkezdett kúszni, majd most mászni sokkal hamarabb kifárad és többet alszik. Szerintem használd ki hogy ilyen jó alvó, pihenj te is. :)
Az én lányomnál ez így alakul, õ most 7 hónapos: Reggel fél 7 körül ébred. 9-fél 10-tõl alszik másfél órát. Ebédel, utána megyünk csavarogni, vásárolni, aztán olyan fél 3-3 körül alszik el újra. Alszik újra másfél, néha 2 órát. 5 körül uzsi, és fent van estig. Ha kiszámolod, õ sincs ébren 3-4 óránál többet. Mondjuk õ általában este legkésõbb 8-kor már alszik.
22.13-as vagyok. Amikor látom, hogy már álmos, és nyûgös, akkor még általában van idõ a tényleges alvásig. Nálunk ez úgy néz ki pl reggel, hogy ébred-eszik-büfi-peluscsere. Kicsi játék a szõnyegen. Aztánúgy másfél órával az ébredés után kezdõdik a "mûsor". Pislogás, orrdörzsölés, nyafogás. Ekkor már nem játszik el egyedül, de ha beteszem a kiságyba, még nem alszik el, hanem sír. Akkor kiveszem, kicsit körülnézünk a szobában :) , játszunk még valamivel, és kb félóra múlva jönnek a nagy ásítások. Na ilyenkor már ahogy beteszem a kiságyba, befordul a fal felé, gyûrögeti a maciját, és 2 perc múlv alszik. Szóval eltelik legalább egy bõ félóra aközött, amikor már fáradt, addig amíg igazán álmos is lesz. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok. Még annyi, ha vki még tud kommentálni, hogy az is normális-e, hogy kb. 1, 5 órás fentlét után nagyon elkezd nyügösködni, pedig addig simán eljátszik akár egyedül is a szõnyegén. Olyankor szoktátok fogni (az elsõ nyekkenésnél?), és beviszitek az ágyába aludni? Mert én várok még akkor fél órát, húzom az idõt, és amikor már semmi nem jó neki, akkor viszem aludni. Igy jó? Köszönöm, és bocs, ha hosszú voltam..
Én meg csak irigykedek. Lányom 1 éves és mióta megszületett azóta nem igazán alszik napközben. Bár éjjel jól nyomja, de nappal...max néha fél órára bealszik... Szerintem örülj, hogy ilyen jókat alszik a babád. Engem jobban idegesített, hogy nem aludt nagyon napközben. De most már látom, neki meg ez az igénye.
Enyém is, pedig 15hós!!!! reggel fél8kor kel, fél11-tõl alszik délig, és 3-5ig. este 8kor fürdés kaja, és fél9kor már alszik. Neki nagy az alvásigénye. Nincs ezzel gond. :)
8 hónapos a fiam, õ 2 órát bír ébren lenni!! Ebben is benn van az evés. Gondolhatod, milyen rohanás pl. a napi séta, hogy ebbe az is beleférjen evés elõtt! Mire hazaérünk, már éhes-álmos egyszerre, azt sem tudom hova kapjak. Szóval a 3-4 órás ébrenlét 7 és fél hósan teljesen normális. Védõnõnk szerint vannak ilyen álomszuszék babák. :)
a lányom most 7 hónapos, kb 9 kor kel, aztán 11kor ki is dõl, utána 13kor kel és 16 órakor megint kidõl:) Ez normális, ne aggódj
Mi 8 hónaposak vagyunk, õ is 3-4 órát van fent!!!!!! Ez tök normális idõ:)
Kisfiam 20 honapos lesz es o van fent 4 orakat. :) Annyit alszik, hogy mar en is le vagyok dobbenve. Reggel 8-kor ebresztem mert megyunk bolcsibe 9-re. Ha nem ebresztenem reggel 9:30 es 10:00 kozott ebredene fel magatol. Szoval reggel 8-kor ebredes es ezutan 12-tol delutan 3-ig alszik a bolcsibe. 3-kor hozzuk haza es este 7:30-kor mar alszik mint a bunda reggel 8-ig, hetvegen reggel 10-ig. :) )

A kisfiam 4 kilóval és 54 centivel született, most egy hónapos. Normális hogy 160at eszik? És általában 2 órát bír ki szopi nélkül.!?

Legjobb válasz: Ilyen nagy babának szüksége van a kalóriára. De majd fog ez csökkeni, okosak õk és tudják mennyire van szükségük. Ráadásul ha szopizik nem is tudod befolyásolni , hogy mennyit egyen. de ilyen kicsi babánál nem is kell befolyásolni, ha nem fáj a pocija akkor csak egyen . Jó babázást!

Ilyen nagy babának szüksége van a kalóriára. De majd fog ez csökkeni, okosak õk és tudják mennyire van szükségük. Ráadásul ha szopizik nem is tudod befolyásolni , hogy mennyit egyen. de ilyen kicsi babánál nem is kell befolyásolni, ha nem fáj a pocija akkor csak egyen . Jó babázást!
Fiam 4, 4 kilóval született, 3 hetesen kiszívott 220-at, de a lányom aki 4 kilóval született, 150 grammnál soha nem evett többet. 2óra szeintem normális.

Baj, hogy 9 hónapos fiam hajnali 4-5 között eszik és nem bírja ki reggelig?

Pár napja feltettem itt egy kérdés, nem ezzel kapcsolatban, de ott is leírtam, hogy hajnalban még eszik a fiam. Volt két olyan hét amikor nem evett hajnalban, mert ha felkelt akkor pár korty vizet adtam neki és visszafeküdt, de fél-háromnegyed óra múlva megint kelt, és ez hajnali négyt?l így ment reggelig. Azt hittem a foga, de rájöttem, hogy éhes. Este 8-kor leteszem aludni, hajnali 4-5 között kel, megissza a tápszert és alszik tovább reggel 7-ig. Na itt az egyik anyuka elkezdte leírni, hogy ezt jól elb...tam, hogy hozzászoktattam a hajnali evéshez, majd ne sírjak ha nem tudom err?l leszoktatni. Szerintetek olyan nagy baj ha eszik? Nektek eszik ilyen id?s korú babátok hajnalban? Ja és adok neki elég kaját napközben. Pl lefekvés el?tt vacsi 180 gr tejpép, majd fürdés után 170 ml tápszer, többet nem hajlandó meginni.

Legjobb válasz: Hát akkor a kedves anyuka megbotránykozhat: az én 9 hós lányom éjfélkor is megébred enni, és 4kor is. És akkor mi van? ha nem terhes ez neked akkor miért ne ehetne hajnalban. Még azért nem olyan nagy egy 9 hós. Nekem nég a védõnõ is "megenngedte" Ha meg este telitömöd, akkor meg azért nem alszik. teljesen jó ez így.

Hát akkor a kedves anyuka megbotránykozhat: az én 9 hós lányom éjfélkor is megébred enni, és 4kor is. És akkor mi van? ha nem terhes ez neked akkor miért ne ehetne hajnalban. Még azért nem olyan nagy egy 9 hós. Nekem nég a védõnõ is "megenngedte" Ha meg este telitömöd, akkor meg azért nem alszik. teljesen jó ez így.
Hát valóban nehéz lesz errõl leszoktatni. Ekkora gyereknek már átkéne aludni az éjszakát, de ha neked így jó az a ti dolgotok.
Az én kisfiam is eszik még éjszaka, van, hogy kétszer is, pedig már egy éves :) Védõnõm, gyerekorvosom azt mondta, nincs ezzel semmi baj, ha éhes, adjak neki enni. annyi minden elveszi az idejüket, figyelmüket napközben az evésrõl. ez késõbb majd megváltozik. Nekem nincs lelkiismeret furdalásom, mert megetetem, ha éhes :)
az en 10 honaposom is fel 8-tol 5-6-ig alszik. Szerintem ez mar ejszaka atalvasa... Ekkor megissza a tapjat es visszaalszik egy picit. 9 körül kapja a tizorait. A masik verzio, amikor fel 7-kor kel. Ekkor 10-kor kap gyümölcsöt. Nalunk ez igy remekül müködik, ugyhogy nem erdekel mas anyukak velemenye. Teged se erdekeljen.:)
Meg annyit akartam, hogy az en lanyom kevesebb vacsoraval alszik ennyit. Mondjuk ejszakai tapot kap 210ml vizzel keszitve.
Az én kislányom is 9 hónapos. Nálunk fõzelék van 18.00 körül, 20.00 körül tápszer (kb. 200-250 ml). Elalszik 22.00 körül, és bizony rendszeresen ébred 1.00-kor, bár mindig csak 100 ml-t eszik. Nem szomjas, próbáltam adni neki vizet, nem kéri. Egyszer-kétszer próbáltam, hogy csak vizet adok, hátha visszaalszik, stb. Nem bírtam 1-2 percnél tovább, hogy sír. Minek? Az örüljön, aki át tudja aludni az éjszakát, de én inkább felkelek éjjel arra a 10 percre, minthogy sok sírás árán "leszoktassam" róla. Én nem bírom megtenni vele.
Nem baj, hogy felkel enni. Az én fiam 14 hónapos, mostanában kezd leszokni a hajnali evésrõl(magàtól) - eddig 5-6 körül kelt, megivott egy csomó tápszert, és vissza aludt 8-9 ig. A te bábád is egy idõután el fogja hagyni. Ha éhes, adj neki :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!