Találatok a következő kifejezésre: Hogy alakul a jégvirág (1 db)

Hogy alakul ki a jégvirág?

Érdekelne, hogy mib?l? És f?leg miért olyanok, mintha tényleg virágok lennének? És miért van bel?le egyre kevesebb? Vagy csak én látok ritkábban ilyet télen?

Legjobb válasz: Tudtommal a jégvirág a levegõ páratartalmából keletkezik, megfelelõ körülmények között. A mintázata azért épp olyan amilyen, mert a víz megszilárdulva ilyen rácsba rendezõdik. A jégvirág gyakorlatilag egy sík felületen létrejött hópihe. Én gyakran látok ilyet, mert az ablakaink nem melegednek át télen, csak a szoba, de ha egy volánbusz ablakait nézed meg olyan hidegben, amin a víz így rendezõdve fagy rá, tuti siker.

Tudtommal a jégvirág a levegõ páratartalmából keletkezik, megfelelõ körülmények között. A mintázata azért épp olyan amilyen, mert a víz megszilárdulva ilyen rácsba rendezõdik. A jégvirág gyakorlatilag egy sík felületen létrejött hópihe. Én gyakran látok ilyet, mert az ablakaink nem melegednek át télen, csak a szoba, de ha egy volánbusz ablakait nézed meg olyan hidegben, amin a víz így rendezõdve fagy rá, tuti siker.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A pupillám gyorsan mozog egyszer szűk lesz azután meg tág. Mitől lehet?

9

Tudtok példát mondani iparvárosra és üdülővárosra?

3

Mi az alábbi egynelet megoldása? m1v12+ (1/2) m2v22=W m1v1=m2v2 W=630 J

1

Hogyan kell megoldani ezt a fizika feladatot? (mozgások)

Egy motorkerékpár az útjának első harmadát v1 állandó sebességgel, a további kétharmadát pedig 72 km/h sebességgel tette meg. Az átlagsebessége 36 km/h volt. Mekkora v1 sebességgel haladt az út első harmadában?

2

Egy 2 cm befogójú egyenlő szárú derékszögű háromszög átfogóján lévő két csúcsában egy-egy 10 nC töltésű pozitív ponttöltés van. Milyen irányú és mekkora az elektromos térerősség a háromszög harmadik csúcsában?

Ha egy elektront helyezünk e csúcsba, milyen nagyságú és irányú erő hat ott rá? (ε0 ≈ 9·10^-12 C^2N^-1m^-2, e ≈ -1,6·10^-19 C)

Jártas vagy a fizikában és szereted a kihívásokat, akkor segíts nekem kérlek és magyarázd el lépésről lépésre.

0

Egy összenyomott rugó 1, 8 kg és 2, 4 kg tömegu testeket dob szét. Szétlökés után a testek mozgási energiája összesen 630 J. Mekkora az egyik és mekkora a másik test sebessége?

Létszíves vezessétek is le.

2

Hogy nevezik a karboránsav sóit?

a kénsavé a szulfát,salétromsavé a nitrát,sósavé a klorid.Bizonyára a karboránsav is alkot sókat.

0

Hol találok helyesen kidolgozott emelt szintű kémia szóbeli érettségihez tartozó kísérleteket? Esetleg ha valakinek a birtokában van egy megbízható forrás, tudna segíteni?

4

Valaki megmondaná, mi ezeknek a feladatoknak az eredménye?

Ma dolgozatot írtunk fizikából, kíváncsi lennék, jók lettek-e az eredményeim, de nem biztos... Megpróbálom leírni a feladatokat, de nem tudom, jól emlékszem-e.
1. Egy 10 m hosszú vashuzal hőmérséklete 20 °C. Melegítés után 15 mm hosszúságváltozás tapasztalható. Mekkora lett a vashuzal hőmérséklete, ha a vas lineáris hőtágulási együtthatója 1,1 x 10^-5 1/°C?
2. Egy folyadékot 20 °C-ról 60 °C-ra melegítve 2 %-os térfogatnövekedés tapasztalható. Mekkora a térfogati hőtágulási együtthatója?
3. Egy rézszobor -20 °C-ról 40 °C-ra melegszik, a hőtágulás után 1 m^3 a térfogata. Mekkora volt az eredeti térfogata, ha a réz térfogati hőtágulási együtthatója 4,8 x 10^-5 1/°C (ez lehet, hogy nem így volt)?

9

Voltak/vannak olyan kutatók akik egész életükben nem kaptak semmilyen díjat?

meg ha nem kaptak akkor tulajdonkpp mit csinálnak?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!