Találatok a következő kifejezésre: Hogy adjam 1.5 éves (5 db)

Nagytestű kutyának (1, 5 éves) a napi kajáját hogy adjam, 1 v 2 részben?

Legjobb válasz: Én 2x etetem a nagytestû kutyámat, a gyomorcsavarodás esélyének csökkentése végett.

Én 2x etetem a nagytestû kutyámat, a gyomorcsavarodás esélyének csökkentése végett.
Ja, nálunk is reggel-este kap a kis dög kaját. Kiegyensúlyozottabbnak tûnik.
Én is 2x etetek naponta nagytestût. Nem szeretnék kockáztatni.
Én is kétszer etetem és maradunk is ennél.
Én is kétszer etetem a kutyámat, de csak azért mert nem bírná ki, ha csak egyszer kapna ételt. :)
A lényeg, hogy egy slungra megegye és ne járjon rá. Az koszt és bûzt csinál, illetve a kutya nem fogja becsülni az ételt - amennyiben éppen nem a fogára való. 1x-i etetésnél az ember hajlamos túladagolni. Inkább a 2x-i adag a jobb - szerintem.

Van 1, 5 éves macskám nőstény! 2 napig eltűnt ma haza jött! Az orra véres, enni nem akar az hogy koszos kisebb probléma! Mit adjak enni neki? parízert nem kéri semmit! Gyógyszer tipp?

SOS!

Legjobb válasz: Bárcsak ne lenne igazam! A cica valószínüleg, hogy mérget evett, mégpedig kumarint. Ez belsõ vérzéseket okoz, mivel széttördeli az érfalakat. Vidd azonnal állatorvoshoz, K vitamint és atropint fog kapni injekcióban, jó esélye van, hogy megmarad.

Bárcsak ne lenne igazam! A cica valószínüleg, hogy mérget evett, mégpedig kumarint. Ez belsõ vérzéseket okoz, mivel széttördeli az érfalakat. Vidd azonnal állatorvoshoz, K vitamint és atropint fog kapni injekcióban, jó esélye van, hogy megmarad.
Gyógyszer tipp : ÁLLATORVOS. Komolyan úgy érzem hogy ma egy csapat olyan ember teszi fel a kérdéseket akik szándékosan akarnak balhét látni. Lehet az orra verekedéstõl véres, lehet mérgezés, lehet bármi egyéb, ezt mégis honnan tudná bárki is megmondani interneten keresztül? Vidd el orvoshoz, az égre kérlek, komolyan. Fogd meg most és vidd el orvoshoz. Még ha le is írnám a mérgezésre mit kapna (attól is függ milyen méreg egyébként), akkor sem tudnál hozzájutni orvosi rendelvény nélkül. Ha verekedéses seb, akkor lehet hogy teljesen ártalmatlan de ha egy állat eltûnik 2 napra és úgy jön haza hogy valami nem oké vele akkor bezsuppolod a hordozójába és inalsz az orvoshoz mintha a tatár hajtana ha jelent neked bármit is az az élõlény.
Orvoshoz vidd el!
Feltétlen orvos! SÜRGÕS!!! Ne kísérletezz semmivel. Ha van ügyelet ne habozz. Bár egy jó állatorvos soron kívül is fogad. Gyógyszerrel pedig soha ne kísérletezz, mert még ronthat is a helyzeten.

Hogy adjam a húst a 1, 5 éves lányomnak?

Már több mint 12 foga van, (pontosan nem tudom, mert nem mutatja meg)de alig tudok neki húst adni. Nem azért mert nem szereti, hanem ha pépes, azért nem kell már, ha meg darabokban van, beveszi a szájába, de akármilyen puha, omlós, akkor is csak forgatja, (mondja is hogy szereti), de nem nyeli le. Egy falat hús 4 adag körettel megy le, és a végén még rá kell segítenem egy túró rudival, vagy ilyesmivel, hogy minden husi lecsússzon a torkán. Milyen husit csináljak neki, vagy milyen formában eszi a ti babátok ennyi id?sen?

Legjobb válasz: A lányom apróra darabolva szépen pakolta a szájába ennyi idõsen, természetesen kézzel. :-) Fõleg a szárnyasok a bejövõsek, bár a rántott hús bundáját nagyon sokáig nem ette meg. Most már azt is szereti. Épp az elõbb vágott be egy fél csirkecombot. :-) Nem a kérdéshez tartozik, de említetted, hogy nem mutatja meg, hány foga van. Akkor nem is mosod neki? Mert abból baj lehet. Ha viszont mosod, akkor látnod is kellene. Csak jótanácsként mondtam, nem belebeszéni akarok.

A lányom apróra darabolva szépen pakolta a szájába ennyi idõsen, természetesen kézzel. :-) Fõleg a szárnyasok a bejövõsek, bár a rántott hús bundáját nagyon sokáig nem ette meg. Most már azt is szereti. Épp az elõbb vágott be egy fél csirkecombot. :-) Nem a kérdéshez tartozik, de említetted, hogy nem mutatja meg, hány foga van. Akkor nem is mosod neki? Mert abból baj lehet. Ha viszont mosod, akkor látnod is kellene. Csak jótanácsként mondtam, nem belebeszéni akarok.
az enyém CSAK a darált húst eszi meg, tehát a darált húsos ételeket, így csak sertéshúst kap, mivel nincs itthon húsdarálóm:) a legpuhább csirkecombot, vagy marahapörköltet sem eszi meg. a fasírtot sem, csak ha apró darabokban van elrejtve a fõzelékben. felvágottat, virslit stb szintén nem. 20 hónapos múlt és 13 foga van!
A kérdező hozzászólása: Dehogynem mosom neki, illetve elkezdem, hagyja is egy darabig, de nem nyitja olyan nagyra a száját, így nagyjából látatlanba megy a kádban fürdés közben. Utána õ is mossa, elég ügyes. Szóval fogmosásnál nem látni, már bele sem tudok hajolni a kádba hogy megnézzem (25 hetes vagyok ikrekkel). Max akkor látom, ha sír, az meg hála Isten nem sokszor van. Köszi, ez az hogy én feldarabolom kicsikre az omlós husit, mégsem nyeli le, csak forgatja a szájába. Ezért nem tudom hogyan adjam, hogy le is nyelje. Mert ízlik neki, az tuti, mert ami nem ízlik azt be sem veszi másodjára a szájába, de a husi megy be, csak ott is marad. :-(
A kérdező hozzászólása: Felvágott, virsli nálunk nagyon megy. Virslit felkarikázom, és szépen eszi sütis villával. Kap néha kechupot is hozzá, "tunkolja " aranyosan. Kiflit is harapja, eszi rendesen. ?
Elsõ vagyok: hát, akkor ötletem sincs. Esetleg botmixerrel beleturmixolni a fõzelékébe, ilyesmi, mint a bébiételeket... Tényleg nem tudom. Ikreket vársz? De jó! Nekem csak egy van a pocakban, õ már 34 hetes. :-)
ahogy írtam, adjál neki darált húst. azt lehet fõzelékbe keverni, vagy simán rizzsel, vagy tésztával....
Nálunk is a darált húsos dolgok váltak be. Paradicsomos húsgombóc, rakott dolgok, töltött cukkini, bolognai, fasírozott és társai.
Én is ilyen voltam kicsi koromban. Addig forgattam a számban míg a végén ki kellett köpnöm. De a lányom szerencsére imádja a husit és az apró darabokat kézzel eszi. De a darált húsos étel is jó megoldás. Vagy a panírozott figurás dolgok: pl Hami Maci a Ságától . Ezt könnyebb összerágni. Nyugi, egyszer csak kinövi, én is kinõttem.

Hogy adjam be 1.5 éves kisfiamnak a Zyrtec cseppeket?

Zolika Zyrtec cseppet kap az allergiájára. Mostanában nem tudom neki beadni sehogy se. Eddig kapott vasat, (Maltofer csepp) azzal minden gond nélkül lement, s?t, imádta. Azonban a vas elfogyott. Magában a zyrtec nagyon keser?, annyira, hogy én ahhoz foghatót nem ízleltem. Próbáltam cukorral mézzel, kiköpte. (Csak remélni merem, legalább pár cseppet a 10-b?l, ez az adagja, sikerült benttartani.) 2X5-ös adagban is próbálkoztam, az sem ment. Lekvárral még nem adtam be neki, ez lenne a holnapi terv de több ötletem már nincsen. Adott valaki a gyermekének zyrtecet? Esetleg olyan gyógyszert, amit nagyon rossz íz??? Van valami tippetek? Ha a hétvégén sem sikerül valamit kieszelnem, akkor a tüd?gyógyász dokinénihez fordulok segítségért, háha van ötlete, ha már egyszer felírta.

Legjobb válasz: hát a zyrtekröl nem sok jót mesélnek. jó az alergiára de az egész testre kártékony. anyukám is már vagy 10 éve fulladásosan alergiás nyáron és a zyrtektöl most már minden baja van. szerintem vidd el egy normális alergolgushoz mert zyrtek egy babának nem tudom it csinál a fejlödésben.

hát a zyrtekröl nem sok jót mesélnek. jó az alergiára de az egész testre kártékony. anyukám is már vagy 10 éve fulladásosan alergiás nyáron és a zyrtektöl most már minden baja van. szerintem vidd el egy normális alergolgushoz mert zyrtek egy babának nem tudom it csinál a fejlödésben.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen most éppen úgy néz ki, hogy sikerül neki beadnom a vacsorájával együtt. Egy kanál kefírbe keverve. Rögtön jön a másik kanál, észre sem veszi. A Zyrtecet viszont folytatom, mert van rá remény, hogy kinövi az allergiát és csak fél-egy évig kell szednie. Majd ha az allergiaszezon véget ér, meglátom mit mond a doktornõ, aki szerintem a legjobb allergológus a városban, és nagyon normális. A homeos tanácsot köszi, de inkább nem. A környezetemben szerintem senkinek sem hat, és a doktornõ, akihez járok, nem hisz benne.
Kérj tanácsot a dokinénitõl , ha ilyen pici gyereknek is adnak ilyen gyógyszert csak gyártanak jobb ízben is hasonló hatóanyaggal készült szert . Esetleg ha továbbra is kapna vasat is ? A maltofer olyan jóízû , hogy semlegesítette a másik keserûségét ? Keress hasonló ízvilágu ízesítõt ! Most azon töprengtem , hogy ha az édes íz nem nyomja el a keserût akkor én a savanyúval próbálkoznék !
Szia! Ilyen pici a babád és már ilyen gyógyszereket kell adni neki?? Nem semmi. Én 15 éves koromtól vagyok allergiás és asztmás, kb 10 évig szedtem a Zyrtec-et! De ha rám hallgatsz, nem adsz be neki ilyet. Nekem például roncsolta az izületeimet a hosszú évek alatt! Kb 3 éve teljesen elhagytam a szedését emiatt! Próbáld meg a babáddal a homeopátiát! Vidd el homeopátiás orvoshoz, hogy adjon neki valami természetes "gyógyszert". Én is homeopátiás szert használok most, hogy babát várok és kb ugyanúgy érzem magam mint amikor erõs gyógyszereket szedtem az allergiára! Gondolj bele, ha már most ilyen pici korában ilyen erõs gyógyszerekkel tömik, mi lesz vele késõbb! Szerintem mindenképpen keress fel egy homeopatát!!! 31 hetes kismami
Helló! Én nõvérként dolgoztam és mi sajnos néha ahhoz folyamodtunk, hogy lefogtuk a kisgyerek kezét, hogy ne verje ki a mi kezünkbõl a szert és úgy adtuk be, majd ráfújtunk az arcára egyet, kettõt és abban a pillanatban a levegõ hatására, ami az arcát érte, hirtelen lenyelte a gyógyszert. Vagy a cumisüvegébe szoktuk belecsepegtetni kevés folyadékba (ízesítettbe) és megitattuk vele. Egyébként a lekvár is jó ötlet, kívánom, hogy sikerüljön, ne kelljen erõszakoskodni vele.

Eddig mindenki azt mondta ne adjak a kislányomnak 1.5-2 éves koráig tehéntejet! Ma közölte a dokink hogy adjam a tejet 15 hónapos! Ti adtok tehéntejet?

Legjobb válasz: Adnék, de nem issza meg. 20 hónaposak vagyunk, és még mindig Milupa junior ital van reggelire és este lefekvés elõtt. Már mindenféle verziót próbáltam, kakaóval stb., de nem issza meg a tejet. Bezzeg a junior italt igen.

Adnék, de nem issza meg. 20 hónaposak vagyunk, és még mindig Milupa junior ital van reggelire és este lefekvés elõtt. Már mindenféle verziót próbáltam, kakaóval stb., de nem issza meg a tejet. Bezzeg a junior italt igen.
AZ én kisfiam 13 hónapos kora óta issza a tejet. Én meg a junior italokat próbáltam sorra, de nem itta. Maradt a tej. Ezt viszont szereti magában, kakaóval.
Szia! Mi 1 évesen kezdtük, azóta minden reggel és este megiszik 2 dl belõle, csak úgy tisztán. Nincs allergiás a családban, most 2, 5 éves a fiam és szereti.
A kérdező hozzászólása: 15 hós a kislányom még szopik tejterméket kapott eddig is de nyers tejet nem!most viszont a doki azt mondta minnél késöbb adom neki a tejet annál jobban allergizálhat:(( Ti hogy adjátok?Az én kislányom csõrös pohárból kapja a vizet mert csak azt iszik!Cumisüveget nem ismeri.
Igen, egy éves kora óta reggel este tejet iszik. Most 20 hónapos.
Igen, 1 éves kora óta. 1.5-ös bolti tejet kap, reggel kakaóként, este tejcsiként. Szereti.
1 éves kor felett lehet neki adni. Persze fokozatosan vezesd be.
Ha tápszert kapott, lehet adni, hiszen a többsége tehéntej alapú. Ha csak anyatejet, akkor 1 éves korig nem szokták adni, az allergia veszély miatt. 15hónaposan nyugodtan kaphat.
18 hónapos és ne kap tejet, nem is fog egy darabig. Amúgy még szopik is, emellet babatejet iszik

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!