Találatok a következő kifejezésre: Hogy adjam 1.5 (11 db)

Nagytestű kutyának (1, 5 éves) a napi kajáját hogy adjam, 1 v 2 részben?

Legjobb válasz: Én 2x etetem a nagytestû kutyámat, a gyomorcsavarodás esélyének csökkentése végett.

Én 2x etetem a nagytestû kutyámat, a gyomorcsavarodás esélyének csökkentése végett.
Ja, nálunk is reggel-este kap a kis dög kaját. Kiegyensúlyozottabbnak tûnik.
Én is 2x etetek naponta nagytestût. Nem szeretnék kockáztatni.
Én is kétszer etetem és maradunk is ennél.
Én is kétszer etetem a kutyámat, de csak azért mert nem bírná ki, ha csak egyszer kapna ételt. :)
A lényeg, hogy egy slungra megegye és ne járjon rá. Az koszt és bûzt csinál, illetve a kutya nem fogja becsülni az ételt - amennyiben éppen nem a fogára való. 1x-i etetésnél az ember hajlamos túladagolni. Inkább a 2x-i adag a jobb - szerintem.

23-án lessz 5 honapos a babám, már lassan 2 hete kostolgatunk almát, barackot és 1*ha-s tejpépet ettünk (nem izlett), mit ehetünk ezután? Meggyet mikortol és hogyan adjak, magában vagy mivel? Héjját le kell venni?

Legjobb válasz: Az orvos javaslatára kezdtem el mert már 1honapja tápszert is kell adnom mert nem elég a tejem,itt olvastam a meggyröl hogy már hamarlehet adni de én nem tudom hogy és mivel keverve.Illetve a gesztenyéröl is hallotam azt mikor és hogyan adjam?Mikkel folytassam a további kostolgatást?

A kérdező hozzászólása: Az orvos javaslatára kezdtem el mert már 1honapja tápszert is kell adnom mert nem elég a tejem, itt olvastam a meggyröl hogy már hamarlehet adni de én nem tudom hogy és mivel keverve.Illetve a gesztenyéröl is hallotam azt mikor és hogyan adjam?Mikkel folytassam a további kostolgatást?
nekünk is az alma és a barack volt az elsõ, aztán a nem gázos fõzelékek illetve a húslevesbõl kiszedett zöldségek.A tejpépekre rá van írva, hogy mikortól adhatók, de szerintem az orvosod is tudja, nyugodtan hallgass rá.:)
Elég korán elkezdted. Nálunk még a sütõtök volt az elsõkörben. Ha ezek megvoltak, akkor jött a fõzi. Meggyet én csak 7 hósan adtam lányomnak, és igen, le kell venni a héját, ahogy a szilvának és zödborsónak is -elsõ körben. Majd 8 hó után m ár nem kell levenni.

Kislányom napközben nagyon sok tejet iszik 1-1, 5 litert. Ennek az a hátránya, hogy éjszaka v. szinűleg bepisil. Mit csináljak adjak rá egy darabig még pelenkát, mert kb.2 hónapja szobatiszta. Mit tanácsoltok?

Legjobb válasz: A tej nagy mennyiségben nem túl jó. Tejnek nagyon magas a fehérje tartalma (ezért 1 éves kor alatt csak keveset szabad adni) és magas a tejcukor tartalma. Még egy felnöttnek sem ajánlatos 1 litert meginni naponta. A folyadék mennyiség sem kevés habár nem tudom mennyi idös a babád. talán gyerekorvost kérdezz meg. ha bepisil adjál rá pelust, nem késsz még rá.

A tej nagy mennyiségben nem túl jó. Tejnek nagyon magas a fehérje tartalma (ezért 1 éves kor alatt csak keveset szabad adni) és magas a tejcukor tartalma. Még egy felnöttnek sem ajánlatos 1 litert meginni naponta. A folyadék mennyiség sem kevés habár nem tudom mennyi idös a babád. talán gyerekorvost kérdezz meg. ha bepisil adjál rá pelust, nem késsz még rá.
Ne adj neki annyi tejet, fõleg ne este. a sok tej nem egészséges. Igyon vizet.
A sok tej valóban nem egészséges, ahogy az elõttem válaszolók írták. Bár nem hinném, hogy a sok tejfogyasztás és a bepisilés között összefüggés lenne. Inkább csak sok folyadék fogyasztást emelném ki.
A kérdező hozzászólása: 2, 5 éves, napközben semmi baj nincs mindig szól hogy pisilni, kakilni kell.
2, 5 évesen ha éjjel bepisil, egész nyugodtan adhatsz rá pelust még.

Eddig mindenki azt mondta ne adjak a kislányomnak 1.5-2 éves koráig tehéntejet! Ma közölte a dokink hogy adjam a tejet 15 hónapos! Ti adtok tehéntejet?

Legjobb válasz: Adnék, de nem issza meg. 20 hónaposak vagyunk, és még mindig Milupa junior ital van reggelire és este lefekvés elõtt. Már mindenféle verziót próbáltam, kakaóval stb., de nem issza meg a tejet. Bezzeg a junior italt igen.

Adnék, de nem issza meg. 20 hónaposak vagyunk, és még mindig Milupa junior ital van reggelire és este lefekvés elõtt. Már mindenféle verziót próbáltam, kakaóval stb., de nem issza meg a tejet. Bezzeg a junior italt igen.
AZ én kisfiam 13 hónapos kora óta issza a tejet. Én meg a junior italokat próbáltam sorra, de nem itta. Maradt a tej. Ezt viszont szereti magában, kakaóval.
Szia! Mi 1 évesen kezdtük, azóta minden reggel és este megiszik 2 dl belõle, csak úgy tisztán. Nincs allergiás a családban, most 2, 5 éves a fiam és szereti.
A kérdező hozzászólása: 15 hós a kislányom még szopik tejterméket kapott eddig is de nyers tejet nem!most viszont a doki azt mondta minnél késöbb adom neki a tejet annál jobban allergizálhat:(( Ti hogy adjátok?Az én kislányom csõrös pohárból kapja a vizet mert csak azt iszik!Cumisüveget nem ismeri.
Igen, egy éves kora óta reggel este tejet iszik. Most 20 hónapos.
Igen, 1 éves kora óta. 1.5-ös bolti tejet kap, reggel kakaóként, este tejcsiként. Szereti.
1 éves kor felett lehet neki adni. Persze fokozatosan vezesd be.
Ha tápszert kapott, lehet adni, hiszen a többsége tehéntej alapú. Ha csak anyatejet, akkor 1 éves korig nem szokták adni, az allergia veszély miatt. 15hónaposan nyugodtan kaphat.
18 hónapos és ne kap tejet, nem is fog egy darabig. Amúgy még szopik is, emellet babatejet iszik

Van rajtam 1, 5 kiló felesleg, hogy adjam le? Rettenetesen nézek ki. - Mit szóltok az ilyen kérdésekhez?

persze XD

Legjobb válasz: mit szóltok az ilyen kérdésekhez?? ahol van rajta 5 kg + és ezért nyafognak?? ugye nem csak engem irritál?

Oké, elismerjük, hogy vannak néha nagyon banális kérdések. De azért azt se felejtsük el, hogy ez az oldal errõl szól. A fejlécben is benne van. Én nem bántom az olyat, aki gondolkodás nélkül bármit megkérdez. Õt biztos zavarja vmi, ami másnak hülyén hangzik, ezért kérdezi meg. És miért ne tenné? Max. nem írok választ vagy el se olvasom.
10:50es vagyok. Ezer bocsánat, félreértettem a kérdést!!! Válaszom: sárga vagyok az irigységtõl, mert idegesít engem is. Rajtam 15 van. Épp azon vagyok hogy megszabaduljak tõle.
Jókat tudok mosolyogni az ilyen szájkaratés írásokon!!!!:D
rajtam van kb 4 kiló feleskeg amit le kellene adni, egyébként 56 kiló vagyok :) de így is nem érzem magam kövérnek inkább vasatgabank, szeretnék vékonyabb lenni.
A kérdező hozzászólása: MÁr ne haragudj, de szerintem nem néz ki szarul. Sokkal szarabbul néz ki, ha valakin van 20-30-40 kiló felesleg és komoly problémája van. A csípõjén az meg nem felesleg, hanem akkor oylan alkat, de legalább vékony.
Engem nem irritàl.LEHet, hogy az az 1, 5 kg pl.mind a csìpojèn van valakinek, ès az tènyleg szarul nèzhet ki.ès van amikor ettol mèg nehezebb megszabadulni, mint valakinek egyenletesen eloszlott 10kg-tol.Ja, amugy meg senki sem kènyszerìt tèged, hogy olvasd a fogyokura rovatot jo ember.
Elsõ vagyok. Csak mikor írtam, nem volt még módosítva a kérdés, így már más. Engem is rettentõen irritál. Szerintem látszott is, itt is rögön kiakadtam... :)
Engem is idegesít, a másik fajta meg, amin kiakadok, a hogyadjakle20kilótkétnapalatt-típusú kérdések. Aztán csodálkoznak, ha 30 jön vissza... Üdvözlettel egy tartósan lefogyott egyén :)
Nem vagy egyedül, engem is baromira irritálnak az ilyen hülyeségek. Mikor a szomszéd, aki vaságyastól sincs 40 kg panaszkodik, hogy kövér és fogyózik, az még jobban kiakaszt.
A kérdező hozzászólása: mit szóltok az ilyen kérdésekhez?? ahol van rajta 5 kg + és ezért nyafognak?? ugye nem csak engem irritál?
ez az oldal errõl szól..van akinek ez a fontos, de te biztos tökéletes vagy ;)
Vannak emberek akik kétségbeesésük miat ír be ide! Nem kéne õket fikázni inkáb használható tanácsokkal kell ellátni!
11:10-es vagyok, utolsó válaszoló, olvastad a kérdést? mert nem értem amit írtál.Err milyen tanácsot lehet adni?
ha téged irritál az hogy vkin 5 kg felesleg van, gondolj bele mi milyen szívesen olvassuk a kérdésedet! Borzasztóan nézhetsz ki. Menj orvoshoz mert neked elmentek hazulról - már bocsánat.
Van, akit ennyi plusz is zavar, miért baj ez?! Pont az a jó, hogy idõben észreveszi, hogy elkezdett hízni és nem akkor kezd el kapálózni, amikor már nagyon sokat kell leadni (mint pl én is :( ) Szerintem ez tök jó dolog!
Hûû, nagyon rettenetesen nézhet ki az a 1, 5 kiló. -.- Fordulj orvoshoz. Nem dietetikushoz, hanem pszichológushoz.
A kérdező hozzászólása: , , Ja, amugy meg senki sem kènyszerìt tèged, hogy olvasd a fogyokura rovatot jo ember." Pff, ez a másik dolog, amirõl a plafonon vagyok, ez a vagdalozás, hogy , , ha nem tetszik ne nézd" Azt néz az ember, amit akar. Nem valami iq-s dolog ilyet mondani.
Nem csak téged zavar. Ahelyett, hogy itt írkál ás várja a válaszokat a +2 kilós egyén, inkább mozogna egy kicsit.:) Vagy sírva topprzékolna a felesleg miatt, és azzal is tud leadni egy kicsit.:) Totálisan megértem, ha valakit zavar a felesleg, most rajtam is van egy kicsi, engem is zavar, de nyilván nem úgy lesz tökéletes alakom, ha itt kérdezgetem, hogy "jajj istenem, most mit csináljak?!"
szerintem igenis lehet zavaró a plusz 2-3 kiló is, és tényleg attól a legnehezebb megszabadulni, de mondjuk túlzásnak tartom az emiatt nyavalygást.

Hogyan adjam le az utolsó 0, 5-1 cm zsírt a hasamról?

Hetente 5x edzek már minimum fél éve de az a makacs utolsó kis zsír nem akar eltűnni. Heti 3-4 30 perces futással lehetséges? Egyáltalán nem vagyok lusta fajta, szóval jöhetnek az edzéstervek. De ne ilyen goo*-os találatokat hanem ami tényleg beválik.

Legjobb válasz: mivel 40 perc után indul meg a zsírégetés nem hiszem hogy eleve elég 30 percet futni, bár több mint a semmi. De amúgy az utolsó 1 centi az csak kemény diétával megy le.

mivel 40 perc után indul meg a zsírégetés nem hiszem hogy eleve elég 30 percet futni, bár több mint a semmi. De amúgy az utolsó 1 centi az csak kemény diétával megy le.
A kérdező hozzászólása: Zsírégetés nem 20 perctõl van?

Van 1, 5 éves macskám nőstény! 2 napig eltűnt ma haza jött! Az orra véres, enni nem akar az hogy koszos kisebb probléma! Mit adjak enni neki? parízert nem kéri semmit! Gyógyszer tipp?

SOS!

Legjobb válasz: Bárcsak ne lenne igazam! A cica valószínüleg, hogy mérget evett, mégpedig kumarint. Ez belsõ vérzéseket okoz, mivel széttördeli az érfalakat. Vidd azonnal állatorvoshoz, K vitamint és atropint fog kapni injekcióban, jó esélye van, hogy megmarad.

Bárcsak ne lenne igazam! A cica valószínüleg, hogy mérget evett, mégpedig kumarint. Ez belsõ vérzéseket okoz, mivel széttördeli az érfalakat. Vidd azonnal állatorvoshoz, K vitamint és atropint fog kapni injekcióban, jó esélye van, hogy megmarad.
Gyógyszer tipp : ÁLLATORVOS. Komolyan úgy érzem hogy ma egy csapat olyan ember teszi fel a kérdéseket akik szándékosan akarnak balhét látni. Lehet az orra verekedéstõl véres, lehet mérgezés, lehet bármi egyéb, ezt mégis honnan tudná bárki is megmondani interneten keresztül? Vidd el orvoshoz, az égre kérlek, komolyan. Fogd meg most és vidd el orvoshoz. Még ha le is írnám a mérgezésre mit kapna (attól is függ milyen méreg egyébként), akkor sem tudnál hozzájutni orvosi rendelvény nélkül. Ha verekedéses seb, akkor lehet hogy teljesen ártalmatlan de ha egy állat eltûnik 2 napra és úgy jön haza hogy valami nem oké vele akkor bezsuppolod a hordozójába és inalsz az orvoshoz mintha a tatár hajtana ha jelent neked bármit is az az élõlény.
Orvoshoz vidd el!
Feltétlen orvos! SÜRGÕS!!! Ne kísérletezz semmivel. Ha van ügyelet ne habozz. Bár egy jó állatorvos soron kívül is fogad. Gyógyszerrel pedig soha ne kísérletezz, mert még ronthat is a helyzeten.

Az miért van, hogy a 2, 5 hetes babám 100 ml anyatej után 1 órával süvölt az éhségtől, ugyanakkor 90 ml tápszerrel durmol órákat? Lehet, hogy vizes, vagy nem elég neki a tejem? Adjak neki 120 ml anyatejet?

(Nagy baba,4300 gramm most) Kérlek segítsetek! Szeretném sokáig szoptatni, de nem akarom, hogy állandóan sírjon az éhségt?l.

Legjobb válasz: Anyuka, ne szoktasd át tápszerre, ha van tejed! Nem lehet, hogy hasfájós és azért üvölt? Mondod, hogy nagy baba, szerintem 120 ml is simán mehet, a baba nem hinném, hogy túleszi magát...de ezt védõnõtõl kéne megkérdezni!

Anyuka, ne szoktasd át tápszerre, ha van tejed! Nem lehet, hogy hasfájós és azért üvölt? Mondod, hogy nagy baba, szerintem 120 ml is simán mehet, a baba nem hinném, hogy túleszi magát...de ezt védõnõtõl kéne megkérdezni!
Elõzõ vagyok: a nagyobbod már nem szopizik? Mert az enyémek sokszor tandemban nyomták az elején, mostanra a lányom szépen tûri, hogy szopizik a kicsi. Azt is gyakran csinálom, hogy amíg a kicsi szopizik, addig a nagyobbnak mesélek, vagy együtt nézünk mesét, esetleg valamit játszunk, amihez nem kell ugrálnom. :-) Így nincs gond, hogy a kicsi szopizik.
A kérdező hozzászólása: ja, azért tudom így a mennyiségeket, mert napközben fejem a tejem és üvegbõl kapja, mivel a 16 hónapos másik gyerekem mellett kivitelezhetelen órákat szoptatni.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! Kedves 2., 3.: :) a nagyobbik 5 hónapig szopizott csak. Ezért is próbálok meg mindent, hogy a kicsi sokáig tudjon szopizni... az elsõ 2 hétben nem is volt gond, mivel a sárgaság miatt aluszékony volt, így elégnek tûnt neki a tejci. Az a baj, hogy nem tudom kivitelezni hogy állandóan a cicin lógjon... gyakorlatilag folyamatosan a cicin lenne, ha nem fejném és adnám neki cumisüvegbõl. A tápszert "csak" kipróbáltam, hogy vajon mit szól hozzá. Hát aludt is rendesen tõle...
Egyetértek az elõzõekkel, tényleg nagyot kockáztatsz, ha ezt folytatod továbbra is! Az "egész napos" szoptatás nagyon fontos és sokkal jobban kivitelezhetõ, ha hordozókendõben viszed magaddal a babádat. Így együtt tudsz lenni a nagyobbal, és a kicsi is akkor szopizhat, látatlanul, amikor csak szeretne. Tényleg hagyd el az üveget, mert egy esetleges cumizavart már pláne nehezebb megoldani...
Nézd, ha jól értem nem is szoptatsz, lefejt tejet adsz neki cumisüvegbõl. Xstefix meg tudja mondani pontosan, de én úgy emlékszem a tej tartalma változik napszakról napszakra, szoptatáson belül (elõször zsírosabb aztán..) Szerintem ha elõre lefejed, az tökre nem ugyanaz, mintha szoptatnál. Meg így te szabályozod, mennyit kap. Lehet 120 kell neki egyszer máskor meg 70.

Hogyan adjak le 2 hét alatt körülbelül 1, 5-2 kg-ot?

Fontos lenne, akkor lesz egy nagy esemény, ahol jó alakúan, szexin kell megjelennem. Ennyi felesleg van rajtam. Segítsetek pls!

Legjobb válasz: úgy,hogy minden nap futkározol reggel és este mint az ökör egy-másfél órán keresztül

úgy, hogy minden nap futkározol reggel és este mint az ökör egy-másfél órán keresztül
A kérdező hozzászólása: nem bírok most, mert még 2 hétig gipszben lesz a bokám (mert futás közben elestem, és eltört) pont akkor veszik le, amikorra le kell fogynom :S szept. 18-ára kell, és 17.-én veszik le
Mindenképpen pihentesd sokat a lábad. Van egy módszer, amit ha heti háromszor vagy négyszer megcsinálsz akkor elvileg a hét végére fogyhatsz fél vagy akár egy kilót. Ha megy, akkor szobabiciklizz, méghozzá így: - öt perc bemelegítõ, lassú tekerés - egy perc teljes erõbedobással - egy perc lassú tekerés - egy perc teljes erõbedobással - öt perc levezetõ, lassú tekerés Ha ezt betartod és normálisan étkezel, akkor valószínûleg sikerül leadnod ezt a két kilót. :)
reggelire igyal meg egy pohar grapefuitot, a nap folyaman 3 liter szensavas asvanyvizet, egeszseges dolgokat egyel, persze csak keveset mindenbol..... es ami a legfontosabb: csinalj meg minden nap legalabb 200-300 felulest. ...... TUTI HOGY LEADSZ 2 KILOT!!!!!!

Hogy adjam a húst a 1, 5 éves lányomnak?

Már több mint 12 foga van, (pontosan nem tudom, mert nem mutatja meg)de alig tudok neki húst adni. Nem azért mert nem szereti, hanem ha pépes, azért nem kell már, ha meg darabokban van, beveszi a szájába, de akármilyen puha, omlós, akkor is csak forgatja, (mondja is hogy szereti), de nem nyeli le. Egy falat hús 4 adag körettel megy le, és a végén még rá kell segítenem egy túró rudival, vagy ilyesmivel, hogy minden husi lecsússzon a torkán. Milyen husit csináljak neki, vagy milyen formában eszi a ti babátok ennyi id?sen?

Legjobb válasz: A lányom apróra darabolva szépen pakolta a szájába ennyi idõsen, természetesen kézzel. :-) Fõleg a szárnyasok a bejövõsek, bár a rántott hús bundáját nagyon sokáig nem ette meg. Most már azt is szereti. Épp az elõbb vágott be egy fél csirkecombot. :-) Nem a kérdéshez tartozik, de említetted, hogy nem mutatja meg, hány foga van. Akkor nem is mosod neki? Mert abból baj lehet. Ha viszont mosod, akkor látnod is kellene. Csak jótanácsként mondtam, nem belebeszéni akarok.

A lányom apróra darabolva szépen pakolta a szájába ennyi idõsen, természetesen kézzel. :-) Fõleg a szárnyasok a bejövõsek, bár a rántott hús bundáját nagyon sokáig nem ette meg. Most már azt is szereti. Épp az elõbb vágott be egy fél csirkecombot. :-) Nem a kérdéshez tartozik, de említetted, hogy nem mutatja meg, hány foga van. Akkor nem is mosod neki? Mert abból baj lehet. Ha viszont mosod, akkor látnod is kellene. Csak jótanácsként mondtam, nem belebeszéni akarok.
az enyém CSAK a darált húst eszi meg, tehát a darált húsos ételeket, így csak sertéshúst kap, mivel nincs itthon húsdarálóm:) a legpuhább csirkecombot, vagy marahapörköltet sem eszi meg. a fasírtot sem, csak ha apró darabokban van elrejtve a fõzelékben. felvágottat, virslit stb szintén nem. 20 hónapos múlt és 13 foga van!
A kérdező hozzászólása: Dehogynem mosom neki, illetve elkezdem, hagyja is egy darabig, de nem nyitja olyan nagyra a száját, így nagyjából látatlanba megy a kádban fürdés közben. Utána õ is mossa, elég ügyes. Szóval fogmosásnál nem látni, már bele sem tudok hajolni a kádba hogy megnézzem (25 hetes vagyok ikrekkel). Max akkor látom, ha sír, az meg hála Isten nem sokszor van. Köszi, ez az hogy én feldarabolom kicsikre az omlós husit, mégsem nyeli le, csak forgatja a szájába. Ezért nem tudom hogyan adjam, hogy le is nyelje. Mert ízlik neki, az tuti, mert ami nem ízlik azt be sem veszi másodjára a szájába, de a husi megy be, csak ott is marad. :-(
A kérdező hozzászólása: Felvágott, virsli nálunk nagyon megy. Virslit felkarikázom, és szépen eszi sütis villával. Kap néha kechupot is hozzá, "tunkolja " aranyosan. Kiflit is harapja, eszi rendesen. ?
Elsõ vagyok: hát, akkor ötletem sincs. Esetleg botmixerrel beleturmixolni a fõzelékébe, ilyesmi, mint a bébiételeket... Tényleg nem tudom. Ikreket vársz? De jó! Nekem csak egy van a pocakban, õ már 34 hetes. :-)
ahogy írtam, adjál neki darált húst. azt lehet fõzelékbe keverni, vagy simán rizzsel, vagy tésztával....
Nálunk is a darált húsos dolgok váltak be. Paradicsomos húsgombóc, rakott dolgok, töltött cukkini, bolognai, fasírozott és társai.
Én is ilyen voltam kicsi koromban. Addig forgattam a számban míg a végén ki kellett köpnöm. De a lányom szerencsére imádja a husit és az apró darabokat kézzel eszi. De a darált húsos étel is jó megoldás. Vagy a panírozott figurás dolgok: pl Hami Maci a Ságától . Ezt könnyebb összerágni. Nyugi, egyszer csak kinövi, én is kinõttem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!