Találatok a következő kifejezésre: Hogy a beadni a Vigantol (5 db)

Lehet valami gond amiatt, hogy gyakran elfelejtem a Vigantolt beadni a kicsikénknek?

Szörny?,hogy milyen feledékeny vagyok,pedig minden nap elhatározom,hogy "ma nem felejtem el" és mégis....

Legjobb válasz: Próbáld a Vigantol adását valamilyen tevékenységhez kötni. Pl. minden nap a fürdés után, és akkor rutinná válik, nem fog elmaradni. Tedd látható helyre! Néha én is elfelejtem, de igyekszem, hogy beadjam. Én délután adom neki minden nap.

Próbáld a Vigantol adását valamilyen tevékenységhez kötni. Pl. minden nap a fürdés után, és akkor rutinná válik, nem fog elmaradni. Tedd látható helyre! Néha én is elfelejtem, de igyekszem, hogy beadjam. Én délután adom neki minden nap.
20:13-as vagyok. Szinte ugyanazt tanácsoltuk, csak az elõttem szóló bõvebben, szóval sok sikert:D
Szia. Én is sokszor elfelejtettem, de én írtam egy cetlit. kiraktam a hûtõre. Oda azért naponta többször megy az ember, és ha mindig látom, csak nem felejtem el:) Nekem bejött:)
Én rögtön az elsõ szopi után adom be, majd teszek egy pipát a füzetébe, ahol a kajaidõket, mennyiségeket vezetem. Így kétszer sem lesz beadva, de el sincs felejtve.
Ha az izülete ropog, az nem attól van, hanem attól. hogy növekszik, ez teljesen normális. Úgy tudom, hogy a feje lesz deformált, ha D-vitamin hiánya van.
Én is sokszor elfelejtettem, pedig már mindenhová kiraktam. Ált 2 naponta adok neki 2 cseppet...:-S Úgy szégyenlem magam, de néha olyan fáradt vagyok, hogy azt se tudom a cicim hol van, nemhogy a csepp.....
Szia! Én a telefonom állítottam be emlékeztetõre, ha reggel 9-kor megszólal rögtön eszembe jut, így megy 10 hónapja.
Én a határidõnaplómba írom fel minden nap. De egy naptár is tökéletes ilyen célra, amin bekarikázod/felírod, miután beadtad. Eleinte én is sokszor elfelejtettem, de amióta a védõnõ szóvá tette, hogy még elég nagy a kutacsa, azóta odafigyelek rá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, igyekszem ezentúl is...:(és igen-igen, annyi minden jár a fejemben, szééégyen, hogy ilyen szétszórt vagyok.

Igaz, hogy a vigantolt (D-vit) 1 éves kor után csak minden másnap kell beadni?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta az orvosunk,hogy 1 éves korig naponta,majd 1-3 éves koráig szeptembertõl -áprilisig.

Nekem azt mondta az orvosunk, hogy 1 éves korig naponta, majd 1-3 éves koráig szeptembertõl -áprilisig.
Nem hallottam errol meg. Ahogy vege a nyarnak, naponta 1 cseppet kap, nemsokara 2 eves lesz.
Nálunk is azt mondta a doki, amit az elsõ válaszolónak.
nekem azt mondta naponta 1csepp 1éves kor után is.Születése óta kapja naponta, most 15hónapos.
Nekünk is minden másnap kell adni, de hallottam már olyat is, hogy 1 éves kor után naponta több csepp kell. Hát, nem tudom.

Kisfiam decemberbe született. A D-vitamint (Vigantol) meddig kell neki adni? És hogy szoktátok beadni? Anyatejjel vagy csak simán kiskanállal?

Kisfiam decemberbe született.A D-vitamint(Vigantol)meddig kell neki adni?És hogy szoktátok beadni?Anyatejjel vagy csak simán kiskanállal?

Legjobb válasz: Szia!

Szia!
én úgy csinálom, mint a 9:27-es! Az én babám is elõszeretettel cuppog neki.
Nálunk 2 éves korig kell adni, én a szájába cseppentem. Téli, napsütés nélküli idõszakban kettõ cseppet, tavasszal, nyáron egy cseppet javasolt a gyerekdokink.
Én kiskanálba cseppentek, hozzá egy kis anyatej és így kapja meg.
Elvileg gy van, hogy 1 éves korig, aztán már csak a napsütéshiányos hónapokban. mivel a te babád decemberi, így neked jövõ tavaszig (május, amikor már lazábban lehet öltöztetni, éri a nap)mindenképpen adnod kell. Én eleinte anyatejbe cseppentettem, mert az üveghez nem volt pipetta. Most, amit vettem, ehhez már van, így egyenesen a szájába megy :)
Azt már írták elõttem, hogy meddig kell.Én cumira cseppentem, úgy lenyalogatja.
Szia, a d-vitamint min.1 éves koráig adni kell a babának, én mindig esti fürdésnél (hogy ne felejtsem el) cseppentettem bele a szájába, egész hamar megtanulta és utána már õ nyitotta hogy cseppetsek neki:)
Nekünk is 1, 5 évig kell adni, mert szintén októberben született.Én közvetlenül a szájába cseppentem.Egy ideig kiskanállal adtam, de a fele rajta maradt.
Bocsi!A babám októberben született és nekem a védõnõ azt mondta, hogy 1, 5 éves koráig kell adnom neki a d-vitamint, mert téli baba.Lehet, hogy nektek tovább
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszotokat!
Nem, semmi baja sem lesz! Ne aggódj!
én is mindig elfelejtettem.hébe-hóba adtam.most 2 éves még félig van az üveg és már rég nem adom neki.semmi baja, makk egészséges!ne aggódj!
Szia! Hát azért ez a babától függ, hogy mekkora a kutacsa. Általában 1 éves korig felírják, kivéve, ha kisebb az átlagosnál, vagy túl gyorsan nõ be.Ha viszont nagyobb, akkor nagyobb adagban kell szedetni a picivel. Ha néha elfelejted, biztosan nem lesz baj, de ha az orvosotok úgy látja jónak, hogy szükséges akkor azért add neki. Boldog babázást.
Nem lesz gond ne aggódj, de szerintem egyszerübb hetente mondjuk 2szer adni pár cseppen, én is úgy csinálom és semmi baja. Nálunk kedd-péntek a gyógyszerosztás nap. Így egyik nap adsz 3 cseppet, másik nap meg 4-et.
Túladagolni tilos, mert az angyobb baj, mintha nem adod, szerintem ne adj egyszerre több cseppet! Egyébként most már sok a napsütés, annak hatására is termelõdik valamennyi, így semmi gond nem lesz, ha elfelejted néha :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a kedves válaszaitokat!Már kezdtem nagyon aggódni, hogy bajt csinálok az én picirimnek!!

Hogy a legkönnyebb beadni a Vigantol olajat kicsiknek?

A kanálon ottmarad nekem mindig, a cumiról lefolyik, hogyan adjátok be neki??

Legjobb válasz: Én cseppentõvel a szájába cseppentettem...

Én cseppentõvel a szájába cseppentettem...
Szia! Én fürdés után a közvetlenül a szájába cseppentem, ez a mi kis "rituálénk" :-) és nagyon ügyesen tátja a kis száját.
Én szoptatás elõtt a mellemre cseppentettem, onnan leszopogatja.
Kiskanállal vagy a cumira csöpögtetni
Szia! Nekem azt mondták, míg szoptatok, addig egy kiskanálba fejjek le egy kis anyatejet evés elõtt és abba csöpögtessem bele.
Kiskanálban, anyatejjel kezdtük, mint az elõttem szóló, aztán hasfájós lett a gyerek, így az Espumisan-nal kényelmesebb volt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!