Találatok a következő kifejezésre: Hogy a a kutyákat tanítani (55 db)

Hogyan kell a kutyákat tanítani? (többi lent)

Berni pásztorra gondolok konkrétan, és azt akarom megtanítani, hogy ül, és hogy fekszik. Esetleg ha tudtok még, akkor írjatok! Köszi!

Legjobb válasz: Ül: A jutalomfalatot a kezedben tartsd és a kezedet tedd a feje felé, így le fog ülni. Fekszik: Tedd a kezed a földre marokba szorítva és egy idõ után le fog feküdni. Pacsi: (nekem ez csak az egyik kutyámnál vált be) Megint a feje felé rakd a jutalomfalatot úgy hogy ne érje el és a kutya közben üljön.

Ül: A jutalomfalatot a kezedben tartsd és a kezedet tedd a feje felé, így le fog ülni. Fekszik: Tedd a kezed a földre marokba szorítva és egy idõ után le fog feküdni. Pacsi: (nekem ez csak az egyik kutyámnál vált be) Megint a feje felé rakd a jutalomfalatot úgy hogy ne érje el és a kutya közben üljön.
Vagy a mutatóujjad tartod felé és mondod, hogy ül és kicsit ráütsz a seggére, vagy csak hozzáérsz és picit lenyomod. Egy idõ után elég ha megállsz a kezeddel a hátsója elõtt egy kicsit és leül magától. Aztán meg már csak mondani is elég.
Vagy csak a kézmozdulatodból már tudni fogja, ekkor már le sem kell hajolni hozzá. És még szólni sem kell neki.
Emeld a jutalomfalatot kicsit magasabbra, és amikor már leült akkor mond az ül parancsszót. Ha magától nem ülne le, húzd kissé felfelé a nyakörvénél és nyomd le a fenekét. A parancsszót nem szabad ismételgetni sokszor egymás után, ha nem hallgat rá, mert csak azt tanulja meg, hogy nem kell engedelmeskedni egybõl. A bernipásztorok jól taníthatóak, úgy hogy hajrá! :)
Marad szó: nyújds ki a kezed stoppot mutatva és kezdj el tõle távolodni, közben mond neki, hogy marad! Ha elindulna, tereld vissza és kezd újra. Egy idõ után meg fogja érteni mit akarsz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek!!! :D
Nézd meg ezt az oldalt itt mindenféle kutyát tartóknak vannak tippek http://www.kutyatippek.hu

Hogyan lehet staffi kutyát tanítani a lógásra vagy hányéves korban lehet elkezdeni?

Legjobb válasz: el lehet kezdeni tanítgatni hogy fogjon ha megvolt a fogváltás stabilan. (kb 8hónapos kor) aztán olyat lehet hogy a kutyának még állnia keljen a földön és úgy fogjon, aztán hogy két lábon álljon, hogy szépen lassan kialakuljon neki a szükséges izomzat nem szabad erõltetni. Aztán ha másfél éves elmúlt akkor kb mehet ami kifér :)

el lehet kezdeni tanítgatni hogy fogjon ha megvolt a fogváltás stabilan. (kb 8hónapos kor) aztán olyat lehet hogy a kutyának még állnia keljen a földön és úgy fogjon, aztán hogy két lábon álljon, hogy szépen lassan kialakuljon neki a szükséges izomzat nem szabad erõltetni. Aztán ha másfél éves elmúlt akkor kb mehet ami kifér :)
Próbáld meg úgy hogy már megölt 3-4 tyúkot :D elõtte nekem se volt problémám ezzel.
Egy normálisan szocializált kutyát lógatás nélkül is le lehet tiltani a macskáról.Nekem 2 bullterrierem van.Sosem lógattam õket, mégis erõsek.Mi inkább nagyokat barangolunk a pusztákon velük.
A kérdező hozzászólása: énis azért kezdtem el vele :D de kössz mindent :DD
nem vagyok otthon még az ilyen "szakzsargonban" :D csak itthon kezdtem el vele, hogy lefáraszam. bocsi
A kérdező hozzászólása: oké. köszönöm szépen a tanácsokat nagyon sokat segítettél!! :D esetleg abban tudnál még segíteni hogy olyankor mire gondolnak vagy hogy értik azt hogy menjek vele pecázni?? hiába kérdezem senki sem mondja.. egyszerûen nem tudom mire értsem.. attól hogy én horgaszok (csak így tudom értelmezni) attól még õ nem lesz edzésben XDXD
nagyon sok értelme van.. én mióta lógatom azóta le tudom tiltani macskáról. elõtte nem ment. Úgy csináld hogy elsõre ne kelljen felnyúlnia se érte legyen fej magasságba és mozgasd neki. Szépen lassan naponta kb 5centit emeld a magasságot.
A kérdező hozzászólása: Zeusz kb 14 hónapos :D a földön "fogás" és az izomzat már megvan.. de amit a földön fog és érdekli az már a levegõben nem érdekli.. :/ az értelme pedig az h így is erõsödik!! nõ az önbizalma és az állóképessége is!! :D
És ennek egyébként mi értelme van?
Enyémek is bepróbálték a csirkefogást, de le lehetett róla beszélni õket.

Hogy bírom a kutyámat fegyelemre tanítani?

Legjobb válasz: légy te a falkavezér: http://www.haziallat.hu/kutya/viselkedes/hogyan-legyek-falka..

Ismertje a NEM SZABAD kifejezést, ha küldöd, mutasd az irányt neki, és soha ne röhögd el magad, ha kicsit is erélyesen szólsz rá, mert a kutya tudja, hogy akkor nem gondolod komolyan. Én így fegyelmeztem meg a kutyámat.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat


Hogy kell a kutyáknak trükköket tanítani? Két évesen is el lehet kezdeni? Tudtok esetleg valami linket ahol ezt megírják? Mennyi idő kell hozzá? Gondolom nem kevés! :-)

Olyanokat értek ez alatt,hogy egyik láb,másik láb pacsi,ül,áll,fekszik,stb.

Legjobb válasz: http://www.klikker.hu/ Az alapok itt mind megvannak, illetve youtube-on is rengeteg verziót találhatsz a tanításról. Én teljesen klikker párti vagyok, jelenleg az a legmodernebb, leghatásosabb és legeredményesebb módszer erre. Igaz, fõleg a bonyolultabb trükköknél látványosabbak a klikker elõnyei, amiket máshogy szinte lehetetlen megtanítani a kutyáknak. Még kérdezz a feladatokról nyugodtan, ha valami nem megy, valamit nem értesz vagy elakadtál valahol.

http://www.klikker.hu/ Az alapok itt mind megvannak, illetve youtube-on is rengeteg verziót találhatsz a tanításról. Én teljesen klikker párti vagyok, jelenleg az a legmodernebb, leghatásosabb és legeredményesebb módszer erre. Igaz, fõleg a bonyolultabb trükköknél látványosabbak a klikker elõnyei, amiket máshogy szinte lehetetlen megtanítani a kutyáknak. Még kérdezz a feladatokról nyugodtan, ha valami nem megy, valamit nem értesz vagy elakadtál valahol.
Itt találsz egy párat :) És nem kell hozzá sok idõ - persze ez tõled is és a kutyádtól is függ. Az enyém pl. az integetést 10 perc után magabiztosan tudta. ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Pont ilyenre gondoltam!Nagyon jó az az oldal amit megadtál!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a második válaszadónak is!Ha úgy alakul lehet majd kérdezek tõled!

Hogyan tudnám a legegyszerűbben tanítani kutyámat? (magyar vizsla)

Nem szeretném kutyaiskolába vinni.

Legjobb válasz: ***** * Automatikusan eltávolított tartalom.

****** Automatikusan eltávolított tartalom.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!:) átnézem !! :) ))))) Zöld mancs! :)
A kérdező hozzászólása: Még valaki vmi 5let??:) )))
Leginkább az olyan dolgokat tudod neki a legegyszerûbben megtanítani amihez mozgás szükséges. A marad, fekszik hasonló parancsokat is megcsinálja természetesen, de az apportírozós vagy ugrálós trükköket sokkal szívesebben elvégzi. :)

Hogy lehet a kutyát meg tanítani "beszélni"?

Legjobb válasz: azt elfelejtettem oda írni hogy úgy gondolom hogy ha kutyusnak azt mondom beszélj akkor elkezd ugatni.

A kérdező hozzászólása: azt elfelejtettem oda írni hogy úgy gondolom hogy ha kutyusnak azt mondom beszélj akkor elkezd ugatni.
Mond neki sokszor, hogy beszélj. Ha egyszer elkezd ugatni akkor adj neki jutalomfalatot. Utána is csináld így. Mindig adj jutalomfalatot.
A kérdező hozzászólása: de akkor ennyi erõvel azt hogy ül úgy is meg lehet neki tanítani ha csak hajtogatom és egyszer csak le ül.Ennyi lenne az egész?
:) nem nem....nem ennyi. Kezedbe veszel egy falatot, és megmutatod a kutyának. Úgy kell tenned mintha odaadnád neki aztán mégsem. Addig kell "idegesíteni" vele a kutyát, amíg rád nem ugat hogy add már oda. akkor oda kell adni, és újra kezdeni. Amikor ugat akkor mond a parancsszót és adj kézjelet is (csipogást utánzó jelzést.) egyre hamarabb ugatni fog ha akarja a jutit. A legjobb ha ezt úgy gyakorlod vele, amikor éhes tehát pl. pont etetés elõtt!
A kérdező hozzászólása: Köszi végre egy értelmes válasz:)
Csak vigyáz mert lehet h utána nem csak a parancsszora fog majd ugatni!!!hanemmikor bent vagy a házba (ha kinti kutya)akkor is ugatni fog de sok sikert majd írd meg lécci h h sikerült a lecke :D♥
én ha azt mondom az enyémnek, hogy ugat, akkor meg is teszi. Már fél évesen tudta. Úgy tanitottam meg neki, hogy ahogy egy elõttem szóló irta, egy kis kajával addig idegesitettem amig nem ugatott egyet, utána megdicsértem. Párszor elpróbáltuk és ment is. Ja és van egy kézjel is hozzá, ha nem ismondom hogy ugat, de mutatom a jelet, akkor is ugat.
A kérdező hozzászólása: Köszike:) Akkor majd én is kipróbálom de elõszõr is kéne egy kutyus:D

Meglehet a kutyát tanítani arra hogy fessen? (többi lent)

persze azt nem várnám el tőle hogy fákat meg ezeket fessen , hanem kis firkákat , én gondoltam hogy a táblát felállítom neki és a szájában az ecsettel fest ,így szeretném :) idióták kíméljenek

Legjobb válasz: http://www.youtube.com/watch?v=fbkiYWzOraA

A kérdező hozzászólása: ja igazad van (utolsó) :)
Szerintem a mûanyag-/ teniszlabda károsabb, mint a fa ecset:) Azt meg nem értem, hogy kerül a kutya szájába a festék. És pont ugyanannyira kooperál benne, mint a hempergésben, villanylekapcsolásban, strandon úszkálásban, hogy pár tükörmódszeres videót is említsek. Azért remélem a Népszigetin nem ilyen tanácsokat adsz;)
azért mert nyertes kutya? ez ám a válasz.. A festés nem ugyan olyan mint a pacsi vagy labdázás vagy akármi.. Elõször is a kutya nem igazán cooperál benne. Vagyis minimálisan, gazda függõ. De elég sok egészség ügyi vonzata lehet mivel a szájával csinálja. És kétlem hogy a kérdezõ bio festéket fog venni, olyat ami a kutya számára biztosa nem mérgezõ.. A mûanyag ecset lenyelésérõl ne is beszéljünk..
A kérdező hozzászólása: harmadik : oksa :) jó is :D
A kérdező hozzászólása: második : képzeld szügsége van rá mert nyertes kutya...:D
Ugyanannyi, mint arra, hogy pacsit adjon/ hemperegjen/ lelõtt kutya pózt felvegyen/ szlalomozzon stb. Magyarul semmi, de agyi fárasztásnak és közös akciónak viszont nagyon jó.
anyira bírom mikor valaki feltesz egy teljesen idióta kérdést és odaírja a végére hogy idióták kíméljenek.. :D Szerinted a kutyádnak mért van szükséges arra hogy fessen?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen kösziii :)
A videoón szereplõ módon szokott festeni ismerõsöm kutyája, Fido a spánielkeverék :) Szombaton a Világkiállításon be is mutatta!! http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/ez-nem-kutya-a-spaniel-tu..

Hogy tudnám a kutyámat dolgokra tanítani?

Ülés, fekvés, stb.. ilyen dolgok érdekelnének..

Legjobb válasz: Bújd a netet, olvass könyveket, nézegesd a youtube-ot, járj kutyaiskolába - ezek tetszõleges kombinációja valamilyen szintû eredményre fog vezetni.

Bújd a netet, olvass könyveket, nézegesd a youtube-ot, járj kutyaiskolába - ezek tetszõleges kombinációja valamilyen szintû eredményre fog vezetni.

Vettem ma egy klikkert. Milyen trükköket tudok vele tanítani a kutyának? És hogyan?

Az ül,fekszik,kúszik parancsokat már tudja:)

Legjobb válasz: Gyakorlatilag bármit meglehet tanítani vele a kutyának. Csak a fantáziád szab határt. Mit találsz ki. Nem tudom mennyire ismered a klikker elvét, de azon alapszik, hogy a reakció idõt csökkenti le. Hogy minél hamarabb tudj reagálni arra, hogy a kutya azt a dolgot cselekszi amit Te elvársz Tõle. Így sokkal hamarabb megtanulja a dolgot amit szeretnél neki tanítani. Mert ha hagyományosan tanítod például az ülnél, leül oda adod neki a falatot meg dicséred lehet a kutya azt veszi jó cselekedetnek, hogy éppen balra nézett. Ezért jó a klikker, hogy pont akkor tudsz reagálni amikor a kutya éppen leül. Hozzá kell szoktatni a kutyát hogy a klikk hangja dicséret legyen számára. Bõvebben errõl a www.klikker.hu weboldalon olvashatsz.

Gyakorlatilag bármit meglehet tanítani vele a kutyának. Csak a fantáziád szab határt. Mit találsz ki. Nem tudom mennyire ismered a klikker elvét, de azon alapszik, hogy a reakció idõt csökkenti le. Hogy minél hamarabb tudj reagálni arra, hogy a kutya azt a dolgot cselekszi amit Te elvársz Tõle. Így sokkal hamarabb megtanulja a dolgot amit szeretnél neki tanítani. Mert ha hagyományosan tanítod például az ülnél, leül oda adod neki a falatot meg dicséred lehet a kutya azt veszi jó cselekedetnek, hogy éppen balra nézett. Ezért jó a klikker, hogy pont akkor tudsz reagálni amikor a kutya éppen leül. Hozzá kell szoktatni a kutyát hogy a klikk hangja dicséret legyen számára. Bõvebben errõl a http://www.klikker.hu weboldalon olvashatsz.
Könyvet nem vettél hozzá? Egyébként klikker.hu. Itt mindent megtalálsz.
A kérdező hozzászólása: Egy kiskönyv(kézikönyv) volt hozzá, de az meg nem magyarul van:-(
Hasznos dolog egy ilyen klikker. Ha van tesód, tök jól idegesítheted vele, amikor ezerszer is beleklikkelsz a fülébe. Este is lehet pattogtatni, amikor már mindenki aludna. És unatkozás esetén is jól jöhet egy kis klattyogtatás. Ja, igen, a kutyát is lehet tanítgatni vele.
Szijja :) szerintem meg tudod tanítani neki a "pacsi"-t wagy "hempergés"-t.."marad" is könnyû :) Én a pacsit úgy tanítottam hogy a kezembe wettem a klikkert és a jutifalatot és felemeltem a kutyám lábát és mondtam "pacsi" és klikk+jutifalat..ezt soxor eljátszottam wele :D a hempergést még énsem tudom hogyan álljak neki :) a marad nagyon könnyû..mint írtad tudja az ül, fekszik parancsokat és wagy leülteted wagy lefekteted és mondod hogy marad..hátrébb lépsz 1-2 lépést..klikk+falat :) és igy towább...amikor már jól tudja akár 5-6 lépést is tehetsz hátrafele :) Remélem segítettem és jó gyakorlást a kutyuddal!! =)

Palota Pincsi kutyám lesz és majd szoba tisztaságra fogom tanítani szerintetek hogyan csináljam majd ezt? Vasárnap lesz meg a kutyám

És majd ruhát is szeretnék rá adni szerintetek vegyek vagy a barátnőmnek a kutyáján bébi ruhák vannak szerintetek jó az is?

Legjobb válasz: Most gyereked vagy kutyád lesz?

Most gyereked vagy kutyád lesz?
Szia! Érdemes a kutyapelussal kezdeni. Még kicsi a kutyus a pisilését nem tudja szabályozni kb fél óránként pisil. Venni kell kutya pelust illetve lehet kapni ilyen szobatisztaságra szoktató sprayt. Azt ráfújod és megszagoltatod a kutyussal. Biztos hogy lesznek balesetek úgyhogy érdemes a kutyus helyét olyan helyre tenni ahol könnyedén fel lehet takarítani. Mikor látod, hogy pisilnia kell akkor tedd rá a pelusra és ha oda sikerül simogasd meg esetleg jutalom falat és dicsérni kell. Tuti pisilni fog ivás után, felkelés elõtt, lefekvés elõtt. Kajálás után meg várható nem sokkal a kaki. Ha véletlen rossz helyre sikerül neki akkor rá kell szólni erõteljesen, hogy rossz kutya nem szabad és a pelusra kell tenni. A sétákat próbáld meg azonos idõre idõzíteni. Pl reggel, minden etetés után és lefekvés elõtt este. Akkor így fog neki beállni az agyagcseréje. Ott is megkell dícsérni jutalom falat legyen a zsebben.:) Sok türelem kell hozzá de megéri:) Sok sikert neked. Ha már egyszer ruhát szeretnél rá adni akkor inkább neki gyártott rucit vásárolj. Bár egy palotapincsinek felesleges.
Szia! A palota pincsi, nem fázos kutya, ezért nem kell neki ruha. NE vegyél neki, mert ha ijeneket adsz neki, bõrbetegséget kaphat. Szobatisztaságra nevelés: http://kutyapraktika.hu/szobatisztasagra-neveles-2 én is így tanítottam
A többiek mindent leírtak elõttem. Egyet fûznék hozzá: nem létezik palotapincsi. A neve pekingi palotakutya. Igazából semmilyen pincsi nem létezik. Csak pincs (pl. havannai, bolognai) és pincser (pl. német törpe).
Ja.. Még annyit fûznék hozzá, hogy mivel gondolom kölyök, nincs meg az összes oltása, körültekintõek legyetek, más állat ürülékéhez és más állathoz se engedjétek oda, amíg nincs meg az összes oltása.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!