Találatok a következő kifejezésre: Hogy a a kutyákat (4799 db)

Hogy vagytok a kutya lakásban tartásával? Bővebben lent.

Sokan mondják, hogy nem egészséges kutyát lakásban tartani. Milyen dolgok miatt nem érdemes kutyát lakásban tartani? Szerintetek mi a helyesebb megoldás? Mi a véleményetek err?l?:)

Legjobb válasz: Én tudok neked pro és kontrát is mondani. :D Két kutyám a lakásban (is) és és kettõ az udvaron. :) Szerintem semmi gond nincs azzal, ha a kutya a lakásban van, addig amíg az ember ráér naponta takarítani, ha kell kétszer (vagy folyamatosan télen) is. Egyébként nincs vele gond. Két csivavám él bent, két perzsa macskával, a papagájjal és a csincsillákkal egyetemben. A két csivi ki-be mászkál, ami tök jó, nyáron.. Télen nem igazán, mert amikor frissen felmostad a követ, és a kutya be akar jönni a sáros lábával, akkor lehet ne érzed jól magad. Ha említett kutya említett sáros lábával felugrik az ágyra és takaró alá bújik, akkor lefekvéskor kaphat el az ideggörcs. :D Amit vagy tudsz kezelni és beletörõdsz, vagy nem és kivágod a kutyát. :) Szõr... mivel perzsa macskák is vannak a házba, így fennáll annak a "veszélye", hogy csupa szõr a lakás, annak ellenére is, hogy a legjobb porszívóval takarítjuk a szõnyegeket. Ugyanis beleragad az ülõgarnitúrába, a szõnyegbe, száll mindenhová.. tehát megszüntethetetlen. Azt nem mondom, hogy büdös van tõlük, ugyanis aki ide bejön hozzánk, az mindig azt mondja, nem hiszi el, hogy állatok is élnek itt (se kosz se bûz). Viszont, ami jó benne, hogy a kutya/macska a közeledbe lehet, lehet velük aludni, ami tök jó! :) Szeretgetheted õket, mert mindig ott vannak, érzed a közelséget. Míg ez egy udvari kutyával annyira nem tud kialakulni, hiszen képtelenség hosszú órákat kint tölteni a kertbe, és úgy dögönyözni egy kutyát, mintha a lakásba lennétek. Nekem ebbõl kifolyólag nem is alakul úgy ki kötelék (félre ne értés ne essék, mert imádom mindet) a kintiekkel mint a bentiekkel. De egyébként egy oltott, féregtelenített kutya (macska), amelyik tök egészséges nem okoz problémát a lakásba. Viszont én egy házõrzõt nem engednék be, mert õket sokkal nehezebb télen megfürdetni, mint mondjuk egy kis padlócirkálót, akit csak bevágok a kádba ha nagyon sáros. :) Szóval.. én néha már morgok, hogy kutya van a lakásba, mert nagyon nagy koszt tudnak csinálni. De szerintem ezen kívül nincs probléma vele. :) Jó hogy itt vannak közel. :) És ha szüleim nem vágnának ki, akkor a házõrzõt is beengedném, de csakis szigorúan könnyen tisztán tatható, padlócsempés helyre.

Hát ha lakásban van, akkor a lakásban is kezet mosol kutyázás után :D Amúgy én nem mindig szoktam megmosni, különben szinte egész nap a csap elõtt állnék, mert mindig megpaskolom a fejét, ha az utamba keveredik. :) Persze evés, vagy fõzés elõtt mindenképp megmosom. Meg mindennap felsöprünk, felmosunk, 2-3 naponta kiporszívózzuk a szõnyegeket, és nincs se büdös, se kosz. A kutya nem jöhet fel a bútorokra, de amúgy is meg szoktuk mosni a lábát séta után.
Én tudok neked pro és kontrát is mondani. :D Két kutyám a lakásban (is) és és kettõ az udvaron. :) Szerintem semmi gond nincs azzal, ha a kutya a lakásban van, addig amíg az ember ráér naponta takarítani, ha kell kétszer (vagy folyamatosan télen) is. Egyébként nincs vele gond. Két csivavám él bent, két perzsa macskával, a papagájjal és a csincsillákkal egyetemben. A két csivi ki-be mászkál, ami tök jó, nyáron.. Télen nem igazán, mert amikor frissen felmostad a követ, és a kutya be akar jönni a sáros lábával, akkor lehet ne érzed jól magad. Ha említett kutya említett sáros lábával felugrik az ágyra és takaró alá bújik, akkor lefekvéskor kaphat el az ideggörcs. :D Amit vagy tudsz kezelni és beletörõdsz, vagy nem és kivágod a kutyát. :) Szõr... mivel perzsa macskák is vannak a házba, így fennáll annak a "veszélye", hogy csupa szõr a lakás, annak ellenére is, hogy a legjobb porszívóval takarítjuk a szõnyegeket. Ugyanis beleragad az ülõgarnitúrába, a szõnyegbe, száll mindenhová.. tehát megszüntethetetlen. Azt nem mondom, hogy büdös van tõlük, ugyanis aki ide bejön hozzánk, az mindig azt mondja, nem hiszi el, hogy állatok is élnek itt (se kosz se bûz). Viszont, ami jó benne, hogy a kutya/macska a közeledbe lehet, lehet velük aludni, ami tök jó! :) Szeretgetheted õket, mert mindig ott vannak, érzed a közelséget. Míg ez egy udvari kutyával annyira nem tud kialakulni, hiszen képtelenség hosszú órákat kint tölteni a kertbe, és úgy dögönyözni egy kutyát, mintha a lakásba lennétek. Nekem ebbõl kifolyólag nem is alakul úgy ki kötelék (félre ne értés ne essék, mert imádom mindet) a kintiekkel mint a bentiekkel. De egyébként egy oltott, féregtelenített kutya (macska), amelyik tök egészséges nem okoz problémát a lakásba. Viszont én egy házõrzõt nem engednék be, mert õket sokkal nehezebb télen megfürdetni, mint mondjuk egy kis padlócirkálót, akit csak bevágok a kádba ha nagyon sáros. :) Szóval.. én néha már morgok, hogy kutya van a lakásba, mert nagyon nagy koszt tudnak csinálni. De szerintem ezen kívül nincs probléma vele. :) Jó hogy itt vannak közel. :) És ha szüleim nem vágnának ki, akkor a házõrzõt is beengedném, de csakis szigorúan könnyen tisztán tatható, padlócsempés helyre.
nem tudom, hogy értik azt, hogy "nem egészséges". szerintem a kutyusnak is jó, hogy a "falkájával" lehet és a gazdinak is, hogy a kutya is a családdal van. mi legalábbis olyan kapcsolatban vagyunk a kutyusunkkal, hogy örülünk, hogy egész nap velünk van. emelett persze minden nap sétáltatjuk és jó idõben szinte az egész napot kinn tölti.
Én úgy gondolom, hogy kutya fajtájától is függ, hogy hol tartod. Nekünk drótos vizslánk van, és rövid úton megbolondulna, ha lakásban kéne laknia, és csak akkor futhat, amikor mi megszabjuk neki. Nálunk csak a macskák bejárósak, de azok sem élnek benn. Panelben, ha ott laknék, valószínûleg tengerimalacot vagy görényt tartanék, ismerve jól a kutya és a macska szokásait. (elég sok fajta kutyával kerültem már barátságszerû kapcsolatba, tacskó, puli, keverék, németjuhász, vizslák, és mind olyanok voltak, hogy nem bírták volna egy lakásban.) Szóval, én ellene vagyok, de lehet, hogy azért is, mert még nem találkoztam állandóan lakásban tartott kutyával.
Akkor nem egészséges, ha keveset van levegõn, és vékony marad a szõre. Aztán megfázhat. A kutya nagyon szeret az ember közelében lenni. A hároméves kisfiú hempereg a nagy testû labradorral, az meg boldogan vigyorog. A tacskót ölébe húzza, és boldogan ölelgeti. Korán megtanulta, hogy a másikkal szépen kell bánni és vigyázni kell rá. Többet kell takarítani kicsit, de megéri. Amikor sár van, a séta után megmosom a lábát ahogy beléptünk. Igaz a mondás, hogy kutya nélkül lehet élni, de nem érdemes. Életünket úgy kell élnünk, ahogy jólesik, persze az együttélés szabályait betartva. Aki az udvaron tartja csak kutyáját és nemigen törõdik vele, annak fogalma sincs, hogy mit veszít. Egy igaz barátot. Persze, szíve joga.
Nekem semmi bajom nincs vele, amennyiben biztosítva van a napi 3-4-szeri séta, lemozgatás. Vannak olyan kutyák is, amiket kifejezetten lakásban ajánlott tartani. Mi panellakásban tartunk kutyát, és nem éppen kicsi, 30 kg körüli, és köszöni, jól van. :) Mindennap mozog legalább 2-3 órát, szoktuk vinni kirándulni, ide-oda. Persze azért ismerni kell a határokat, pl. egy 30 négyzetméteres lakásba nyilván nem egészséges bepasszírozni 5 kutyát, se a gazdi, se a kutyák szempontjából.
Levegõt venni sem egészséges, mert az is szennyezett. Én még soha semmilyen betegséget nem kaptam a kutyától, pedig az elõttem szólóhoz hasonlóan én sem mosom állandóan a kezeimet. Az ember szervezetét minden irányból folyamatosan érik a támadások, ezek kivédésére hivatott az immunrendszerünk. A kutya ebbe szerintem nem sokat szól bele. Akinek kutyája van, annak az immunrendszere is elõbb-utóbb hozzászokik. A lakásban tartás inkább a lakás tisztántartása szempontjából necces. Nálunk a kutya és a macska csak a konyhába jöhet be, mert mi is legfõképp ott tartózkodunk, és azt hetente többször is fel tudjuk mosni. A lakás többi részébe csak ritkán engedjük be õket, fõként takarítás elõtt, amikor már nem számít pár sáros lábnyom, egy marék homok meg egy kis szõr. :)
szerintem sokkal egészségesebb lakásban tartani a kutyát! pl. gyakrabban takarít az ember:) együtt a család-falka nincs kirekesztve senki-ez nagyon jó érzés mindenkinek! ösztönösen következetesebbek, határokat jelölnek ki, szabályokat állítanak fel ezzel szellemi munkát is adnak az ebnek a lakásban tartott kutyák gazdái jellemzõen többet törõdnek társukkal
Nekem semmi bajom a benti tartással, sõt én nem tudnám elképzelni, hogy az az élõlény akit szeretek, a kertbe legyen "kidobva" és naponta 3szor lássam. Hiába mondják néhányan, nem lehet egy kinti kutyával annyit foglalkozni mint egy bentivel. A bent tartott kutya folyton a gazdája mellett lehet, sokkal jobban érzi a törõdést, a szeretetet. Igaz, hogy gyakrabban kell takarítanom, de nekem megéri.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) A nem egészséges alatt gondolom azt értik, hogyha mondjuk alapból kutyázás után kezetmosunk akkor az milyen ha lakásba van? Mondjuk ott nincs is ekkora gond mert kint össze-vissza járkál, bent meg a lakásba. Kivéve a séta meg a lemozgatás. Nekem szüleim nem engedik, hogy behozzuk a kutyust, de mivel iszonyat nagy kertünk van ezért jól elvan a kutyus, plusz még a napi futás vagy séta... :)
Hát ez azért fajtától és mozgásigénytõl is függ! Pl. egy csivavát nem tarthatunk kint a kertben ha mondjuk 10 centis hó van! :) Nekem mindegy én úgy vagyok vele hogyha a kutya eleget mozoghat akkor tõlem tarthatják lakásban. Sajnos tényleg sok az olyan ember aki azt mondja lakásban könyörtelenség kutyát tartani pedig ez nem minden esetben igaz csak ezt õk nem fogják fel! :)
persze az lényeges hogy legyenek szabályok! nálunk pl a kutya nem jöhet fel a kanapéra/ágyra.
Azért mondják, hogy nem egészséges mert a kerti kutyából indulnak ki és a kinti kutya valóban piszkos is hiszen õket általában csak nyáron fürdetik (már ha eszükbe jut egyáltalán). Ezzel szemben viszont egy benti állat (kutya/ macska) sokkal tisztább mivel naponta legalább a lábát lemossa az ember, ill. többször keféli ki a bundáját és természetesen sûrûbben kell takaritani miattuk. (De ez minden állatra vonatkozik hiszen a madártoll sem csak a kalitkában van és a tengerimalac szõre is mindenhol ott van...) Egy kutyának sokkal jobb bent a lakásban a gazdi mellett hiszen akkor mindig jut 1-1 különlegesebb falat, vagy simogatás és persze jó szó... :-)
nálunk bent van mind két kutya :D én már nem tudnám meg szokni meg szerintem õk is ha kint lennének szerintem (tisztelet a kivételnek) a lakásban tartott kutyákra sokkal jobban oda figyelnek és minden nap viszik sétálni :D meg oda tud bújni ha tv-zünk vagy ilyesmi szerintem egy kutyának jobb a gazdája mellett lenni ha le van mozgatva

Hihetőek azok a történetek, hogy támadott a kutya, és rászóltak eréjesen, és meghúzta magát a kutya?

Ismerősöm ezt mondja, bement egy kapun, ami nyitva vbolt, és nem tuda hogy van kutya, mert ismerőse mondta h menjen csak be nyugodtan és nem szólt, hogy van kutyájuk. A kutya elkjezdtedd vicsreoogva ugatva morogva rohanni feléje, Õ rászólt, hogy helyedre, és a kutya lenyugodott. Ez hihető? Rászólok egy ÖV-s kutyára, akkor csinálna ilyet?

Legjobb válasz: egy bátor kutyát, amelyik TÉNYLEG bántani akar, nem fogsz egy üvöltéssel elzavarni. no de bátor kutyából sokkal kevesebb akad, mint az emberek hiszik! viszont sokan a bátornak tûnõ kutya elõl menekülõre fogják, ettõl a gyáva kutya is felbátorodik, és tényleg harap. de kevés az olyan kutya, amelyik (ha van menekülési útvonala) a vele szemben erélyesen és határozottan fellépõ emberrel szembe megy. jól írta az elsõ, határozott védõösztönû, bátor kutyát nem tud így eltántorítani. az ÖV-s kutya definíció igen tág, egy uszkárral is lehet õrzõ-védõzni, fel lehet építeni a munkát zsákmányösztönre is. a pályán szépen fog, de ha azzal a szituációval találkozik, hogy ez most komoly, és õ _megsérülhet_ akkor nem biztos, hogy vállalni fogja a harcot.

egy bátor kutyát, amelyik TÉNYLEG bántani akar, nem fogsz egy üvöltéssel elzavarni. no de bátor kutyából sokkal kevesebb akad, mint az emberek hiszik! viszont sokan a bátornak tûnõ kutya elõl menekülõre fogják, ettõl a gyáva kutya is felbátorodik, és tényleg harap. de kevés az olyan kutya, amelyik (ha van menekülési útvonala) a vele szemben erélyesen és határozottan fellépõ emberrel szembe megy. jól írta az elsõ, határozott védõösztönû, bátor kutyát nem tud így eltántorítani. az ÖV-s kutya definíció igen tág, egy uszkárral is lehet õrzõ-védõzni, fel lehet építeni a munkát zsákmányösztönre is. a pályán szépen fog, de ha azzal a szituációval találkozik, hogy ez most komoly, és õ _megsérülhet_ akkor nem biztos, hogy vállalni fogja a harcot.
Én csak a sajáût tapasztalatomból tudok kiindulni. Többször támadott már meg mindeket kutya, volt h csak fenegyetett , de volt h már rohant felén. ilyenkor elengedem a kutyát, de eléállok, felfújuom magam, morgok meg társai (nem röhög!). Eddig mindig bevált. Egyszer egy kuvaszba futottunk bele, fordultam be a házunkhoz a sarkon és ott volt, egybõl felállt és fenyegetõen megintult a kutyám felé. Én meg teljes erõmbõl ráordítottam h NEM!, látszott h meglepõdött, visszaült és nézte ahogy elsétálunk mellette.
Megeshet a dolog de ez egyedfüggõ.Sok kutya csak kerítésen keresztül keménykedik , de ha bemész hozzá elszalad (mint a szomszédomé) , de egy komolyabb védõösztönös kutyát nem fogsz elzavarni a területén.
Persze. A legtöbb kutya csak ijesztgeti az embereket a nagy ugatással meg morgással, sokuk azonnal visszakozik, ha valaki határozottabban áll oda, mint a kutya.
Egy határozott ember az átlag kutyák nagyrészét lazán el tudja zavarni. Sokszor még az átlagos kiképzett kutyákat is. Persze egy olyat, amelyiknek ez a "munkája", tehát nagyon komolyan erre lett kiképezve és nem csak hobbi szinten, azt valószínûleg nem lehet ilyen egyszerûen megfélemlíteni, de ilyen kutyából kevés van.
Abszolút hihetõ, fõleg hogy a legtöbb "támadni akaró" kutya csak ugat meg morog, esze ágában sincs megharapni az illetõt. Többnyire akkor sem csinálnak semmit ha csak állsz és nézed, vagy teszel felé két lépést. Az ÖV-s kutyákra a segéd is ráordibál, lóbálja felé a botot, mégis támad. Ha az a dolga hogy fogjon ez nem fogja visszatartani.

Hogy sétáltassam a kutyámat, ha még sose csináltam?

Ma kivittem egy kicsit, hogy teszteljem, hogyan reagál. Ment volna mindenhova, húzott, de azért tudtam fegyelmezni. Az a baj, hogy már 5 éves, neveletlen, még sose sétáltatta senki. Attól félek, hogy összetalálkozunk azzal a farkaskutyával, amelyik nagyon gyakran szabadon mászkál az utcánkban, a házunk elõtt szokta kaparni a földet és morognak egymásra a kutyámmal, és ha kint összetalálkoznak akkor összeverekedhetnek. Mert most én hiába tartom vissza a kutyámat, ha a másik rátámad. Mit csináljak szerintetek?

Legjobb válasz: Legyél magabiztos,határozott ne látszódjon rajtad,hogy ideges vagy.Ha meglátod a másik kutyát egy határozott hátra arcot csináltok,de nem menekülve,vagy futva,csak természetesen.Ha követ titeket akkor is mentek elõre,majd hazaértek egyszer.Ha rátok akarna támadni (ezt kétlem) akkor arra figyelj,hogy a te kutyád mögötted legyen,(ezt a pórázzal tudod irányítani)és te mindig a 2 kutya között állj,a másikat próbáld elzavarni.Az sem baj,ha van nálad valamilyen riasztó spray,vagy egy fél literes palack,teli kaviccsal. A sétálás egy neveletlen kutyával hosszú folyamat,de nem lehetetlen és szüksége van rá.Kár,hogy eddig nem vittétek,sok élménytõl megfosztottátok a kutyát. Kutyaiskolába is mehetnétek,elsõsorban a gazdát tanítják,és neked hasznos.Plusz kellemes program is,amit a kutyáddal tölthetsz.

Legyél magabiztos, határozott ne látszódjon rajtad, hogy ideges vagy.Ha meglátod a másik kutyát egy határozott hátra arcot csináltok, de nem menekülve, vagy futva, csak természetesen.Ha követ titeket akkor is mentek elõre, majd hazaértek egyszer.Ha rátok akarna támadni (ezt kétlem) akkor arra figyelj, hogy a te kutyád mögötted legyen, (ezt a pórázzal tudod irányítani)és te mindig a 2 kutya között állj, a másikat próbáld elzavarni.Az sem baj, ha van nálad valamilyen riasztó spray, vagy egy fél literes palack, teli kaviccsal. A sétálás egy neveletlen kutyával hosszú folyamat, de nem lehetetlen és szüksége van rá.Kár, hogy eddig nem vittétek, sok élménytõl megfosztottátok a kutyát. Kutyaiskolába is mehetnétek, elsõsorban a gazdát tanítják, és neked hasznos.Plusz kellemes program is, amit a kutyáddal tölthetsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi:) Azért nem vittük eddig, mert én még kicsi voltam, elhúzott volna a kutya, apa meg nem ért rá. Egyébként nagy kertünk van, csak most már elakarom vinni, biztos örülni fog neki.

Hogy lehet elküldeni egy kóbor kutyát, ha direkt áll az utcán, hogy ugassanak a kutyák?

Direkt csinál ilyet egy kutya? Tegnap éjjel kint állt egy kóbor kutya az utcán, és pont ott, ahol 3 nagy kutya van a kertben. Ugye azok meg képesek voltak fél órán át ugatni. Máskor nem akarom ezt. Hogy lehet elkergetni legközelebb, ha ilyen történik? Nem akarok kimenni az utcára és ráordibálni, mert mi van, ha megtámad? Csak úgy állt az úton, ahol vannak sokan, és nem csinált semmit, csak nézte a kutyákat a kerítés mögött. Minek? Ingerelte őket direkt?

Legjobb válasz: A kutyák társas lények, falkában élnek, jó hogy érdeklõdik másik kutyák iránt. Talán szólni kellene az illetékesnek, vagy egy állatvédõ szervezetnek, hogy fogják be. Nem elkergetni kell, hanem tenni érte, hogy ne legyen ott!

A kutyák társas lények, falkában élnek, jó hogy érdeklõdik másik kutyák iránt. Talán szólni kellene az illetékesnek, vagy egy állatvédõ szervezetnek, hogy fogják be. Nem elkergetni kell, hanem tenni érte, hogy ne legyen ott!
Nem, egy kutya nem csinál direkt ilyet. Remélem megtámad, ha így állsz szerencsétlenhez! Épp elég baja van: nincs hova bebújnia, nem tud hol nyugodtan aludni/pihenni, nincs mit ennie és még az ilyen majmok is el akarják zavarni, mint te! Gratulálok!
Remélem téged is mindenhonnan el fognak zavarni, ha hontalan leszel...
Elég szomorú a hozzáállásod.Van annak szegénynek épp elég baja a hülyeséged nélkül is.Annyi eszed nincs, hogy kitaláld, azért állt kint, mert reménykedett, hátha õt is befogadja valaki?De lehet, hogy önsétáltató és a nagy kutyák valamelyike szuka és tüzel.

Miért van az, hogy a felnőtt kutyám minden idegen kutyával játszani akar, nem fél tőle és azért sem ugat ha idegen jön be hozzánk. Szerintetek?

1 éves Stafi kutya.Minden kutyával játszani akar már lapulva megy eléjük majd megadja magát.ismer?s kutyája már akkor ugat ha a ház el?tt el megy valaki az én kutyám meg csóválja a farkát ha bejön hozzánk számára idegen

Legjobb válasz: A staffik nem házõrzõk! Nagyon ember centrikusak, persze, hogy örülnek mindenkinek! Ezzel nincs is semmi gond, ennek a fajtának ilyennek kell lennie. Ha házõrzõt akartál, akkor felelõtlenül választottál kutyát. Az pedig, hogy minden kutyával játszik, szintén rendben van. Azt jelenti, hogy jól szocializált, szépen kommunikál más kutyákkal. Ezzel sincs gond.

A staffik nem házõrzõk! Nagyon ember centrikusak, persze, hogy örülnek mindenkinek! Ezzel nincs is semmi gond, ennek a fajtának ilyennek kell lennie. Ha házõrzõt akartál, akkor felelõtlenül választottál kutyát. Az pedig, hogy minden kutyával játszik, szintén rendben van. Azt jelenti, hogy jól szocializált, szépen kommunikál más kutyákkal. Ezzel sincs gond.
Ez nem szocializáció kérdése. Az enyém az utcán bárkivel találkozhat úgy csinál mint ha macska lenne és bújik legyen az idegen vagy ismerõs(persze csak ha engedélyt kap). De a kertbe nem enged be senkit csak ha ott van valaki a családból.
Elõször is egy éves. Még simán lehet hogy nem alakult ki benn a területvédés. Másodszor meg stafi. Nem házõrzésre vannak kitalálva.
Azért, mert jól van szocializálva.
Jah és még nagyon nem felnõtt..
A kérdező hozzászólása: Értem akkor még alakulhat.

Volt, hogy megmentetted a kutyád életét? Esetleg egy idegen kutyáét? Vagy olyan, hogy kutya mentett meg téged?

Hogy történt?

Legjobb válasz: volt hogy leállítottam egy kocsisort (nem fõút,csak az utcánkba) mert a gazdája "lentfelejtette" a kutyáját,mi addig vigyáztunk rá bár hozzáérni nem engedte magát,csak követtük míg a részeg gazdája észre nem vette hogy lent maradt a kutya. Ez fél óra volt -10 fokban. Kutya kifutott a kocsik elé és megállt,hál isten el tudtuk terelni õt,kocsik meg addig megálltak,leintettem õket. Kutyám hál isten még nem került életveszélybe,és neki se kellett megmentenie engem:)

volt hogy leállítottam egy kocsisort (nem fõút, csak az utcánkba) mert a gazdája "lentfelejtette" a kutyáját, mi addig vigyáztunk rá bár hozzáérni nem engedte magát, csak követtük míg a részeg gazdája észre nem vette hogy lent maradt a kutya. Ez fél óra volt -10 fokban. Kutya kifutott a kocsik elé és megállt, hál isten el tudtuk terelni õt, kocsik meg addig megálltak, leintettem õket. Kutyám hál isten még nem került életveszélybe, és neki se kellett megmentenie engem:)
Idegenét mentettem meg.Utánaugrottam a Dunába, mivel láttam a kutyát a gátoldalról belecsúszni:)
M 5-ös autópálya, zuhogó esõ, elütött kutya sirt az ut közepén. Pléd, összeszedés, kocsiba be, doki, fél év a mûtét után, Kiskunhalason ma boldog gazdis, 6 éve:) ))
Az egyik kutyusom nem tudott rendesen szopni mert mindig kitúrták a testvérei. Ezért kecsketejjel etettem cumisüvegbõl, amíg fel nem erõsödött. Ha nem tettem volna, elpusztult volna. De mára olyan erõs és életrevaló nagylány :)
" Esetleg egy idegen kutyáét?" Igen. :) Nyírmadára utaltam egy kutyáravalót. Most szerdán (elsején, pont a szülinapomon) altattak volna el 36 kutyát: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=557891107556771&set=a..
Éppen etetés idõ volt és be volt zsongva a kis aranyos. Nem vette észre a vízgyûjtõt ami 3 méteres és televolt vízzel.Belecsúszott a két hátsó lábával de idõben megtudtam fogni a combjánál.Szerencsére nem fulladt bele.
Menhelyünk van sokszor mentettem így 14 évesen magamtól kutyát.
Közvetlenül még nem hiszem...elõzõ kutyám elsõ gazdáinál elég jól élt, de idõs korára már nem figyeltek rá, mert gazdasszony meghalt, lánya elköltözött...beteg lett a kutya, én vettem neki gyógyszert...már el akarták paterolni...12 év után sikerült kikönyörögni, hogy az enyém lehessen, Apu belement...még másfél évig velem volt. Utána gyepirõl, valszeg altatás elõl hoztam ki jelenlegi kutyámat... 1 tibeti masztiffot kétszer juttattam haza, nem tudom, hogy nemtörõdöm gazdija otthon tudta e tartani...egy goldent szintúgy. 2 tengeri malacot talált a kutyám egyik nyáron egy önkormányzati területen, bemásztunk és hazahoztuk...sajnos a kerti legelések alkalmával az egyik megszökött :( a másikhoz hoztam menhelyrõl még egyet :)
idegen labrador mentette meg az életemet, mert mp4- túl hangos volt és nem vettem észre az autót, ami arra az utcára kanyarodott be, amin én sétáltam át, ez a kutya meg félrelökött, hogy ne üssön el, a kutyának nem lett baja
A kutyám mentett meg egy másikat, de mondjuk nem az életét, hanem beszorult a másik kutya lábfeje az ajtó közé. Az enyém meg hátrált pár métert aztán nekiugrott az ajtónak, hogy kinyíljon, de az nem nyílt ki. Az ajtót harapta széjjel, hogy a lába kiszabaduljon.
Kislány koromban mániákus állatmentõ voltam :D Amikor betévedt a suliudvarra 1-1 kóbor macska vagy kutya akkor a tanárok már tudták hogy hozzám kell fordulni. Anyukám boltban és presszóban is dolgozott, így nagy volt az ismeretség és hamar meg volt a gazdi az árváknak. Tavaly hoztam ki gyepirõl egy kutyát, így 2 életet mentettem egyszerre. Mert ugye az enyimét kihoztam és másik bekerült a helyére. És a kutya is megmentette az életemet, mert mióta velem van sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb vagyok.
jav: elseje péntek (és most kirakom az új naptárat :D)
Igazán nagy baj még nem történt hálistennek, csak egyszer kétszer kellett közbelépnem dolgoknál, hogy nehogy baj legyen. Például amikor a kutyám még kamaszodott, és akkoriban nagyon nagy volt a kis pofája, nagyképûsködött mindenkivel, félelemérzete nem volt. Aztán kiszemelte magának az egyik lovamat pajtásnak. A kutyus próbált volna játszani, csípkedte a pacit, de a pacinak nem tetszett a dolog, ezért rúgkapálni kezdett. Na hát akkor gyorsan ott léptem közben, és szétvettem õket. Ha a ló úgy rúg, a kutya ottmarad a földön.
A kérdező hozzászólása: Jó sok mentés! (: Jöhet még!

Hogy lehet a kutyát leszoktatni arról hogy fölölegesen ugasson?

a kutyusom akkor is ugat amikor nem kéne.:(

Legjobb válasz: Mit jelent az, hogy akkor is ugat, amikor nem kéne? Sokszor amúgy azért ugatnak sokkal többet, már-már hisztérikusan a kutyák, mert a gazda nem foglalkozik velük, nem játszanak, nem mennek sétálni, a kutyában meg csak gyûlik a feszültség. Ha ugat a kutya, akkor valamire figyelmeztet, ki mész, megnézed mit ugat, meg köszönöd, hogy ügyes kutya, jelzett. Normális esetben csak néhányat ugat, aztán csendben van. Szóval, jó lenne ha részleteznéd,mikor ugat túl sokat? Ha jön valaki? Ha csöngetnek? Ha más kutyát lát? Mert így ennyibõl nehéz tanácsot adni.

Mit jelent az, hogy akkor is ugat, amikor nem kéne? Sokszor amúgy azért ugatnak sokkal többet, már-már hisztérikusan a kutyák, mert a gazda nem foglalkozik velük, nem játszanak, nem mennek sétálni, a kutyában meg csak gyûlik a feszültség. Ha ugat a kutya, akkor valamire figyelmeztet, ki mész, megnézed mit ugat, meg köszönöd, hogy ügyes kutya, jelzett. Normális esetben csak néhányat ugat, aztán csendben van. Szóval, jó lenne ha részleteznéd, mikor ugat túl sokat? Ha jön valaki? Ha csöngetnek? Ha más kutyát lát? Mert így ennyibõl nehéz tanácsot adni.
dehogyis. vannak olyan kutyák amik csaholósabbak, ha unatkoznak vagy ha csak látnak valami újat már rögtön ugatnak. a póráz két végén-ben láttam, én is kipróbáltam, és használt. EZT TEDD: ha ugat, állj fölé, és lassan mutasd a kezeddel, hogy csönd. vagyis hogy mondjam :D tehát mintha elakarnál vágni valamit. remélem érted. és mondd hogy csönd. de ne gyorsan, hanem lassan és halkan. (kipróbáltam sok kutyánál, eddig mindegyiknél használt) ha csöndbe maradt simogasd meg, vagy adj neki valami jutalomfalatot. hamar megtanulja, már az intésbõl is, mert sok kutya inkább a testbeszédet érti. próbáld ki, saját tapasztalatból mondom, tehát nem csak úgy kitaláltam, hogy EZ HASZNÁL
Viszont, ha tényleg azért ugat, mert unatkozik, és te odamész hozzá/megsimogatod, hogy elhallgasson, a visszájára is fordulhat a dolog.Ha esetleg hozzászokott, hogy ha ugat, utána részesül a figyelmedbõl, persze hogy egyre gyakrabban él ezzel... Hallottam egy másik módszerrõl, ez még itthon nem annyira elterjedt, de ha nincs más megoldás(vagy a gazda nincs otthon), hatásos: egy nyakörvet adnak a kutyára, amin ugatás-érzékelõ van, és egy tartály a kutya számára kellemetlen illatú és ízû, citronellás folyadékkal. Mikor a kutya ugat, a tartályból a folyadék a szája környékére spriccel, és néhány eset után összeköti a kellemetlen ízt az ugatással.
A kérdező hozzászólása: nagyon sokat foglalkozunk vele.meg hát most van 3 kiscica akiknek most keresünk gazdit úgyhogy velük is rengeteget játszik sosincs egyedül mert mikor elmegyünk valahová akkor a nagyim mindig otthon marad.az elõszobában nagyon nagyok az ablakok és van ott egy fotel.a kertünkben pedig a nagybátyám csavar boltja helyezkedik el.azt szokta csinálni hogy fel ül az elõb emlitett fotel támlájára és onnan ugat , csahol, mindent megugat.este amikor egy lélek sincs az utcán õ akkor is ugat:(
A kérdező hozzászólása: meg hát a csavarboltba látogató embereket is megugatja de szerintem azt csak azért mert védi a területét. amúgy nagyon aranyos, okos, rendes , kedves, kutya csak ez az ugatás ne lenne!!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a 2.-ikat kipróbáltam és használt:D

Hogy tanítsam a kutyám?

Legjobb válasz: Ahhoz, hogy jól tudd nevelni a kutyád, meg kell értened, hogyan tanul. A kutyák világában a tanulás új viselkedésmódok kipróbálásából, és azok következményeinek és eredményeinek megfigyelésébõl áll. Ha a viselkedést jutalmazás követi, akkor a kutya megismétli azt. Ha például a kutya ételt kér az asztalnál, és kap is néhány falatot, akkor máskor is megpróbálja ezt. Ha nem kap semmit, nem viselkedik így többet. A hatékony nevelésnek ugyanezen elv alapján kell mûködni. Össze kell kapcsolnunk az elvárásainkat (mit csináljon a kutya), a motivációt (miért jó a kutyának, ha úgy viselkedik) és az idõzítést (mikor jutalmazzunk).

Ahhoz, hogy jól tudd nevelni a kutyád, meg kell értened, hogyan tanul. A kutyák világában a tanulás új viselkedésmódok kipróbálásából, és azok következményeinek és eredményeinek megfigyelésébõl áll. Ha a viselkedést jutalmazás követi, akkor a kutya megismétli azt. Ha például a kutya ételt kér az asztalnál, és kap is néhány falatot, akkor máskor is megpróbálja ezt. Ha nem kap semmit, nem viselkedik így többet. A hatékony nevelésnek ugyanezen elv alapján kell mûködni. Össze kell kapcsolnunk az elvárásainkat (mit csináljon a kutya), a motivációt (miért jó a kutyának, ha úgy viselkedik) és az idõzítést (mikor jutalmazzunk).
Ez igaz.
Legegyszerûbb egy kutyaiskola alap engedelmességi képzésén részt venni. Ezenkívül szeretettel, türelemmel, és következetességgel - amit egyszer nem szabad, azt soha nem szabad!
Én az enyémet klikkerrel tanítom, és szépen fejlõdik, de ha rossz, akkor kap egy kis pofont.Szerintem is szeretettel és szigorral kell nevelni, akkor könnyen tanul!De persze ehhez ismerd meg a kutyádat, pl. mi a kedvenc jutalma (teniszlabda, jutalomfalat stb.)!
Majd én segítek!Üdv: Babi néni
szeretettel és szigorral de mindent a megfelelõ idõben mert ha a kutya pl elcsen egy süteményt az asztalról és te nem vagy otthon már csak azt látod hogy ott van a földön az összetört tányér és a süti meg sehol te dühödbe leüvöltöd róla a szõrt és egy kicsit elkalapálod a fejét õ nem fogja tudni hogy mi a bajod de ha épp rajta kapod és akkor dorgálod meg akkor tudni fogja hogy azt miért kapta

A tesómnak van egy amstaff kutyája, és semmit nem törõdik vele! Nem szeretném, hogy bedurvuljon a kutya! Megtudsnám gyõzni a tesóm, hogy foglalkozzon vele?

Ajándékba kapta a kutyát, és több mint fél éve már nála van. Nem viszi se sétálni, kutyaiskolába asszem 2x vitte el, nem neveli, meg semmit! Eteti, simogatja, és a kertben van el!

Legjobb válasz: Nagyon hamar kell cselekedni mert itt durvul el a helyzet, amikor a kutya elkezd unatkozni, hirtelen kiválthat belõle bármit az unalom. Én ha lehetne átvenném magamhoz. Lakásban is elvan a kutyus, ha sétáltatod rendesen. Nem rongál, hamar megszokik bent. Vagy ha más megoldás nincs, akármilyen jó kutya, szeretõ gazdit keresnék neki, de egy normálisat nem egy szaporítót. Egy sportos kutyával foglalkozó gazdát. Én sem vittem iskolába, de kutyák közé nagyon vinni kell, mert így nem lesz agresszív. Idegenekkel is szokatni kellene hogy ne legyen pacsizós de ne támadjon. Másodsorban tudjon pórázon sétálni kulturáltan.

Nagyon hamar kell cselekedni mert itt durvul el a helyzet, amikor a kutya elkezd unatkozni, hirtelen kiválthat belõle bármit az unalom. Én ha lehetne átvenném magamhoz. Lakásban is elvan a kutyus, ha sétáltatod rendesen. Nem rongál, hamar megszokik bent. Vagy ha más megoldás nincs, akármilyen jó kutya, szeretõ gazdit keresnék neki, de egy normálisat nem egy szaporítót. Egy sportos kutyával foglalkozó gazdát. Én sem vittem iskolába, de kutyák közé nagyon vinni kell, mert így nem lesz agresszív. Idegenekkel is szokatni kellene hogy ne legyen pacsizós de ne támadjon. Másodsorban tudjon pórázon sétálni kulturáltan.

Hogyan mossam a kutyám fogát? /hogyan kell mosni a kutyák fogát és mivel?

Legjobb válasz: Lehet kapni kutyának való kefét és fogkrémet. Napi egyszer megfogod a fejét, rányomsz a kefére egy csík krémet és szépen megsikálod a kutya fogait. Az emberi fogkrémmel vigyázni kell. Kutyafogász mondta, hogy a humán fogkrémben szemcsék vannak, ami belemegy a kutya fogai és az ínye közé. Ráadásul az illatuk is jobban irritálja a kutyát.

Lehet kapni mindent..viszont figyelni kell hogy hogyan mosód..nehogy nem szabad közbe kinyitni a száját mert szét rágja a fogkefét..és az ínyére is figyelni kell!!
Lehet kapni kutyának való kefét és fogkrémet. Napi egyszer megfogod a fejét, rányomsz a kefére egy csík krémet és szépen megsikálod a kutya fogait. Az emberi fogkrémmel vigyázni kell. Kutyafogász mondta, hogy a humán fogkrémben szemcsék vannak, ami belemegy a kutya fogai és az ínye közé. Ráadásul az illatuk is jobban irritálja a kutyát.
Miért akarod szerencsétlen állat fogát fogkefével mosni? Nem baba.
Csak sajnos a fogmosás emberi fogkrémmel tényleg káros a kutya fogaira, és ínyére. Én adok nekik száraz kenyeret, és lám, tökéletesen tiszták a fogai! Ui: Elsõ vagyok. :)
Baromság!!!!! Szóval ne nagyon köszöngesd :D
A kérdező hozzászólása: utolsó!köszi
A kérdező hozzászólása: köszi, de itt csak a denta stix-es dolgokat írják én meg olyanre gondoltam, hogy fogkefével, ha lehetne! :)
A kérdező hozzászólása: köszi! :)
Fogsz egy fogkefét és megmosod a fogát. Tádámm.... használhatsz kutyafogkrémet, emberfogkrémet, mentoslosat, gyümiset, mindegy , egyiket se szereti a kutya. De hát ugye nem az van amit a kutya szeretne :)
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!