Találatok a következő kifejezésre: Hogy írjuk a (9292 db)

Te hogy írod a következő betőket? (kézírás)

Hogy írod a következő betűket? b, z, m/n, k Gondolok itt, hogy pl a z-t áthúzod, vagy az m-et fordítva írod, b-t nyomtatva írod... stb.

Legjobb válasz: B- A nagy B betûnek az alsó és felsõ szárát bekunkorítom. A kis B betût hagyományosan írom. Z_ A nagy Z betût hullámosan (nem egyenes vonallal írom) és középen húzok egy vonalat, és az alsó hullámos szárnál leviszem a tollat és csinálok egy kunkori jelet... A kis Z betû is ilyen. M: Nagy M betûnél az alsó szárnál csinálok egy kis "hegyet" és az elsõ fenti szárnál egy kört csinálok. A lényeg hogy a tollat végig viszem. A kis M betûnél rendesen hagyományosan írom. N- A nagy N betûnél a felsõ szárat kunkorítom, a kis ne hagyományos kerekded írással van. K: A nagy K betûnél a felsõ kis szárat kunkorítom és szép hullámosan írom. A kis K betûnek az alsó szárát kunkorítom.. Én mindig rajzolom a betûket, így olyan érdekes írásom van.. Ezért is szeretek igazi tintával írni mert azzal gyönyörûen lehet betûket rajzolni.. Hasonló az írásmódom mint a belinkelt képen.. http://3.bp.blogspot.com/-YWjSpxqiX4g/T-GJfhclGxI/AAAAAAAAD9..

B- A nagy B betûnek az alsó és felsõ szárát bekunkorítom. A kis B betût hagyományosan írom. Z_ A nagy Z betût hullámosan (nem egyenes vonallal írom) és középen húzok egy vonalat, és az alsó hullámos szárnál leviszem a tollat és csinálok egy kunkori jelet... A kis Z betû is ilyen. M: Nagy M betûnél az alsó szárnál csinálok egy kis "hegyet" és az elsõ fenti szárnál egy kört csinálok. A lényeg hogy a tollat végig viszem. A kis M betûnél rendesen hagyományosan írom. N- A nagy N betûnél a felsõ szárat kunkorítom, a kis ne hagyományos kerekded írással van. K: A nagy K betûnél a felsõ kis szárat kunkorítom és szép hullámosan írom. A kis K betûnek az alsó szárát kunkorítom.. Én mindig rajzolom a betûket, így olyan érdekes írásom van.. Ezért is szeretek igazi tintával írni mert azzal gyönyörûen lehet betûket rajzolni.. Hasonló az írásmódom mint a belinkelt képen.. http://3.bp.blogspot.com/-YWjSpxqiX4g/T-GJfhclGxI/AAAAAAAAD9..
Ez egy nagy butaság. Mármint emberileg az. Gondolom általánosba jártok mindannyian...
Azt sem büntetik, hogy a Te barátnõd is és az Õ barátnõje is , sõt lehet, hogy az én barátnõm is.
A kérdező hozzászólása: Azon hogy mi jogon ir a barátnõm nevébe sértõ ûzeneteket de ha ez legalis akkor jo.Én azt hittem ezt bûntetik.
Akkor meg min vagy felháborodva???
A kérdező hozzászólása: Miért?nekem semmi kõzõm a pasihoz a barátnõm pasija
Itt már nem is beszélhetünk peres ügyrõl. Ha a csaj elmondta neki...
nos ha kiadtátok a jelszót másnak onnantól egy szót se szólhatsz, van egy egyszerûbb megoldás mint évekig pereskedni: jelszóváltás?
A kérdező hozzászólása: Elmondta neki
De még is honnan tudja?
A kérdező hozzászólása: Tudja a barátnõm jelszavát!Sõt ha hármas beszélgetés van õ a barátnõm neve alatt ir nem a sajátján és tõbbszõr tiltott és tõrõlt a barátnõm skypjárol!
Elvileg lehet egy gépen két skype-ot használni, de nekem még nem sikerült. Amúgy meg ha a barátnõd jelszava nem 123/a haverod nem egy informatikai zseni, akkor kétlem hogy a barátnõd nevében írt volna... Feljelentés? Kiröhögnek...
Bárkit feljelenthetsz. Elmész a bíróságra, és megírod a feljelentést. Kapsz egy sárga csekket, 5000.- ft-ról amit befizetsz. A befizetett csekket, és a megírt feljelentést leadod a bíróság irattárába. Kb 1-2 év alatt sorra kerülsz. Az elsõ tárgyalás, az olyan békítõ jellegû. megkérdezik, hogy fenntartod e a vádat, ill még mindíg haragszol e a vádlottra. Ha nemharagszol, akkor ad acta teszik az ügyet, és vége van. Ha továbbra is fenntartod a vádat, akkor elnapolják az ülést, majd kb fél év múlva kapsz egy értesítést, hogy mikorra tûzték ki a tárgyalást. Nos ez újabb 1-2 év. Általában egy sima ügyet 5 év alatt lehet dûlõre vinni. De hogy te nyersz, az egyáltalán nem biztos

A neten trolllkodtam és az egyik moderátor megfenyegetett hogy ír a szolgáltatómnak van mitől félnem?

Ezért nem köthetik ki a netem pár beszolásért

Legjobb válasz: Egy moderátor kicsi ahhoz. A szolgáltatónak a pénzed a lényeg,a neten meg mindenki azt ír amit akar.

Egy moderátor kicsi ahhoz. A szolgáltatónak a pénzed a lényeg, a neten meg mindenki azt ír amit akar.
Ne foglalkozz a lepontozással, ez egy ilyen gyerekes kis bosszú a részükrõl, nem tudsz vele mit kezdeni. Én telibesz*rom már rég.
Most nem tudom miert kell lepontozni én nem minõsítettem a fideszes politikust semmilyen irányba csak leírtam, hogy ilyen esetbõl mar volt rendõrségi ügy.
Apádtól!
Ha a moderátor azt mondta, hogy a szolgáltatódnak ír akkor nem lesz belõle semmi. Hogy miért nem? Azért mert a szolgáltatót az ilyen estek hidegen hagyják. Ha bûncselekményt követsz el az a rendõrségre tartozik és nem a szolgáltatóra. Egy komoly moderátor ezzel tisztában is van. Ha bûncselekményt követsz el akkor az feljelentést vonhat maga után. És itt kerülhet szóba a szolgáltató. A rendõrség szólíthatja fel a szolgáltatód, hogy az IP-címed alapján segítsen az azonosításodban. Ilyen jellegû adatokat a szolgáltató másnak soha a büdös életbe nem ad(hat) ki.
Sértegetésért, büntettre való felbújtásért, gazdasági csalásért, gyermekpornóért, mobbolásért, fegyverek-löszerek kereskedelme, stb járhat feljelentés és büntetés ist.... a tettest pedig könnyü egy szakembernek megtalálnia... az IP stb. számon/adatokon keresztül.Söt még külföldön is..... Tehát ne szemétkedjünk.... kritikákat is lehet kulturált módon megfogalmazni!
Becsületsértésért mehet a feljelentés, de általában úgy is eredménytelen az anonimitás miatt. Moderátor esetében szerintem csak megfélemlítés volt, nem kell vele foglalkozni. Mindazonáltal jó lenne, ha nyugodnál, tisztelni kéne másokat, nem pedig idegesíteni. Attól, hogy neked eltér valami okból a véleményed az övékétõl, még nem kell ellenségeskedni és szájaskodni.
Valamelyik fideszes politikus feljelentett egy kommentelõt valamelyik oldalon nem olyan régen a tvben is volt, szerintem sem lehet azert bármit írni mert bajod lehet belõle.
Az attól függ mit csináltál, törvénytelen dologért nemhogy a szolgáltatónak , de a rendõrségnek is lehet írni. Pl a gyerekpornográf képeket még trollkodásból sem szeretik.
A moderátorok semmi befolyással nem rendelkezõ egyének, akik talán már pénzt sem kapnak a moderátori munkáért. Egy sikeres ember nyilván nem itt fog moderátorkodni. Maga a weboldal sem nagy. Nálunk csak egy ember éves szinten több, mint 100 milliós forgalmat generál a cégnek és több üzletkötõ és mûszaki kolléga van. Akkor még mi is kicsinek számítunk. Ezzel a weboldallal kapcsolatban meg valami 10 milliós bevételt olvastam, amibõl a moderátoroknak nem sok juthat. So, mivel a moderátorok nem túl sikeres emberek, ezért frusztráltak, az az õ kis bosszújuk, amit mûvelnek. Nagyjából már ismernek 1-2 embert (õk látják mindenkinek az adatait, de csak azokat, amiket megadott a regisztrációnál, az évszámra csak találgathat). Nem kell beijedni, maximum kikövetkeztetnek dolgokat. Az már más kérdés, hogy visszaélnek a pici kis hatalmukkal. Tudom, hogy felhasználóként is mûködnek, sokszor nem a szabályok szerint döntenek, hanem személyes indíttatásból, manipulálják a pontszámokat. Ezek némelyikét megteszik a normál felhasználók is, éppen ezért képmutatás kioktatniuk bennünket. Nem akartam bántani magát a weboldalt, csak a moderációnak nincs sok értelme így, jelenlegi formájában. Ha lehetne utólag korrigálni a bejegyzéseket, mondjuk 5 percen belül, akkor még a renitensek közül is sokan saját magukat moderálnák le, miután átgondolták, hogy mit is írtak be ide. Ez jól mûködik a prohardver fórumon és nem sok módosítást igényelne.

Csak egy ártatlan kérdés. Ez most valami új dívat, hogy ír a kamaszok fele? Nem idegesít titeket?

Régebben sem tudták ezeket leírni, vagy mi ? Szinte az összes kérdésnél azt olvasom, hogy egyesek nem tudnak különbséget tenni a -ba/-be és a -ban/-ben között. Illetve ez utóbbit teljesen elhagyják.

Legjobb válasz: Ugye mondtam, hogy lesz ROSSZABB is. Tanultam tõlük :)

Ugye mondtam, hogy lesz ROSSZABB is. Tanultam tõlük :)
SMS-en felnõtt generáció Lesz ez még roszabb is.
Ez a magyar kultúra... így fejlõdik... vagy visszafejlõdik... Tudod a helyesírás egyre kevésbé ismert szó.
Én is megõrülök tõle.A szavakat összevonják, a hogyból h lesz, a vagyokból, , vok", az, , sz"betût x-nek írják és így tovább...Szánalmas és szomorú, hogy ide jut a magyar nyelv.Azt hiszik, attól lesznek vagányak, ha így beszélnek és írnak.Szerintem csak mûveletlenségrõl és igénytelenségrõl tanúskodik.
Én inkább a nyelvészeknek hiszek, nem kell a nyelvjárásokat teljesen kiszorítani a mesterséges irodalmi magyar javára. Egy ilyen oldalon szerintem nyugodtan használjuk csak a beszélt nyelvet. Az lesz a kínos ha majd hivatalos levelet nem tud majd megírni helyesen mert nem ismeri az iskolai, irodalmi magyart.
"Ez most valami új dívat, hogy ír a kamaszok fele?" Ja. Régen a kamaszok fele nem is tudott írni. Még régebben meg 99%-uk. De jó volt az, ugye? Egyébként pedig: DIVAT. Így írjuk helyesen.
a ban/ben-ba/be megkülönböztetés ma már csak az irodalmi magyarban él. A nyelvtudomány ma már elismeri hogy a beszélt nyelvben ez a különböztetés kiveszett, a szöveg kontextus adja meg a mondat értelmét. Pont pár napja volt róla szó a Kultúrházban a M1-en.
Én meg azt utálom, amikor feltesznek egy összetett kérdést, aminek a mondatfajtái különböznek és nem a fõmondathoz igazítanak. Egy példa: Megkérdeztem, hogy mit csinál itt? Ezt normálisnak érzitek, ugye? NEM AZ! Megkérdeztem, hogy mit csinál itt. Megkérdeztem-ezt állítjuk, tehát pont van a mondat végén. És ezt MINDENKI elcs*szi, az összes újsûg, még a könyvkiadók is. Mert azt hiszik, hogy azért, mert az angolban úgy van, hogy "I'm wondering, what you're doing?", ezért magyarban is kérdõjelet kell a végére tenni. Utálom! Marhára nem értem, hogy a szakemberek ezt miért követik el folyton.
Egy kicsit távolabb a kérdéstõl és közelebb a nyelvi színvonalhoz: Analfabetizmus? Ugye tudjátok hogy a mai felnõttek igen nagy hányada nem tud olvasni? Funkcionális analfabétának hívjuk õket! Sokat foglalkozom gépekkel - nem csak számítógépek - és a gépek kezelõivel, két - három mûveletet már nem lehet leírni, hat több mint öt sor, mert nem értik meg! Le kell rajzolni! Csak a ezt a fórumot nézzétek meg, öt pláne tíz soros kérdést, választ már sokan félreértenek! Tíz sornál már kötelezõ elnézést kérni a hossz miatt!
A másik ilyen szó, amitõl a falra mászom a "MEIK", melyik helyett. :-[
Hadd' tisztázzam eme kérdést, nó! -ba/-be és -ban/-ben 1). Új módi? Nem. Mûveletlenség. 2). Idegesít? Igen. Ejj, a többi már nem is a kérdéshez tartozik. (Dejó' hogy tudunk írni s olvasni! Sõt! A-netten is lehet veszekedni! Ebugatta, irgumburgum, kutyafattya, rosszcsont, nemzetít!) :) Isten hozott a nettben, a netbe...
A kérdező hozzászólása: Igen, írtam is és ki is javítottam. Ezt tényleg félreírtam.
Értem a kérdésedet és valóban idegesít, de komoly pozícióban lévõ emberek is használják sajna, nem csak a Mónikashow-ban. De hozzá kell tegyem, jogos az egyik kommentelõ reklamációja, az általad feltett kérdésben (a vastagon szedettben, fent) a divat szót elírtad, mert hosszú "í"-vel írtad. Négy karakterrel elõtte van egy rövid "i" is, szóval jól összevethetõ a két karakter...
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy hol olvastad ki a nem tetszésemet az írásomból, de biztosan valami képességel rendelkezel... Nos igen, az analfabetizmus.... Ez most hogy jön ide ? Én nem arról beszélek, hogy nem tudtak írni és olvasni, hanem a mostani idõben, amikor mindenki jár iskolába, de mindegy... Ja, majd' elfelejtettem: xDxDxD
"Értelemszerûen nem azokra az idõkre gondoltam, amikor az iskolázotság nem volt megfelelõ, ne keress akákán is csomót, jobban fogsz járni." Az analfabetizmus a mostaninál MINDIG magasabb volt. Úgyhogy kíváncsi lennék, pontosan melyik idõkre is gondoltál. Egyébként meg vicces vagy kérdezõ, csak az a válasz tetszik neked, aki egyetért. Ha valaki nem ért egyet, durcizol XD
Elnézést kérek a botlásért, a kommentek alapján írtam...
Ezt én is észrevettem, hogy úgy az általános helyesírási színvonal romlása mellett a ban-ben különösen erõs csapásokat szenvedett...
A kérdező hozzászólása: Én nem felháborodottság miatt írtam ezt a kérdést, hanem mert tényleg kíváncsi voltam, hogy mi is van. Ha te ezt szûrted le belõle, akkor sajnálom.
Én úgy érzem, mint magyart tanító tanár kompetens vagyok a témában. Természetesen irodalmi fogalmazásban megköveteli az ember a -ba/-be, -ban/-ben helyes használatát, azonban el kell fogadni, hogy a beszélt nyelv változik, mivel egy élõ, és nem holt nyelvrõl van szó. Nos, a latinban nincs ilyen probléma pl. :-) Egy szó, mint száz: engem nem idegesít, sõt az sms nyelvet is nagyon jól ki lehet aknázni, mint nyelvészeti problémát, a nyolcadikosok imádják, mikor ehhez a részhez érünk. Nem azért mondom, hogy okoskodjak, de a szavak egy része rövidüléssel és szóelvonással jött létre természetes módon is, amit szerintem te sem érzel furcsának: pl. hûtõ, fagyi
Õszintén szólva, és most le leszek hurrogva, engem az idegesít mikor hetente olvasok ilyen felháborodott kérdést. 21. Század van emberek, tessék belátni, akár divat akár nem, ez a "beszédforma" a rövidsége miatt terjed el, egyszerûen rövidebb, és abszolút érthetõ. "Szerintem csak mûveletlenségrõl és igénytelenségrõl tanúskodik." lustaságról és elkényelmesedésrõl. Én egyébként ezt inkább szleng szerûségnek nevezném.
A kérdező hozzászólása: *iskolázottság Jó, most már látom. Tényleg elÍrtam a dIvatot szót.
A kérdező hozzászólása: Nem értelek, szerinted mit nem írtam helyen a DIVAT szóban ? Tanulj meg olvasni, ajánlom figyelmedbe az utolsó mondatomat. Értelemszerûen nem azokra az idõkre gondoltam, amikor az iskolázotság nem volt megfelelõ, ne keress akákán is csomót, jobban fogsz járni. Ha pedig olyan nehezedre esett válaszolni, akkor nem kellett volna írnod.
A kérdező hozzászólása: Én itt elsõsorBAN nem a rövidítésekrõl, hanem a -ban/-ben teljesen elhagyásáról és nem ismerésérõl beszélek. A vok, h és társait már nagyjából megszoktam, de ez rettenetesen idegesít. Megváltozik tõle a mondat értelme és nem is veszik észre, borzalom.
Mûveletlenség , szánalmasság, butaság.

Hogyan írjuk a nullát római számokkal? Mit teszel, ha látod, hogy egy védett állat eszik egy védett növényt?

MIÉRT jön meg a pizzarendelés hamarabb, mint a ment?autó?

Legjobb válasz: :)))) Szerintem 42.

:) ))) Szerintem 42.
A kérdező hozzászólása: és te tudod?? :)
háhh én isismerem az oldalt jó:D
a védett állatos jó:) finoman próbálnék hatni rá, igyekezném lebeszélni.
ezek jók :D:D bár párra azért van válasz :D
Ez mind államtitok, jobb, ha nem tudod a választ. ;)
A kérdező hozzászólása: kár! :)

Johnny Depp akkor most hogy írja a nevét?

A wikin meg mindenhol úgy szerepel, hogy Depp, de épp most a moziverzumot nézem, és ott Deep-nek írták. Szerintem Depp, de akkor hogy van?

Legjobb válasz: Soha nem láttam még "Deep"-nek Valaki biztosan okos volt, ha sikerült így leírnia.

Soha nem láttam még "Deep"-nek Valaki biztosan okos volt, ha sikerült így leírnia.
Nem is beszélve arról, hogy a "Deep"-et nem úgy eljted, hogy "depp", szóval ez akárhogyis nézzük lehetetlen.
A kérdező hozzászólása: Én is így voltam vele. De azért köszönöm az erõsítést!

Hogyan írjuk a "Gyúk" nevet?

"Gyúk"-nak ejtjük ki, de nem tudom, hogy kell írni.

Legjobb válasz: Duke

Duke
jah duke..
elipszilonos jével, ja és hosszú õ-vel, ha röviddel írod, akkor az már egy hernyó fajta neve......
A kérdező hozzászólása: kösz
Úgy hogy Duke... Duke mint Duke Nukem.
sejtelem
Mind a két jelentésében sejtelem.
Mindig keresd a szótõt! :D
A "sejt" igébõl származik. Olyan szó nincs, hogy <selyt>
te is jó vagy
Az a durva, hogy a google fight most kivételesen rossz választ adott: http://www.googlefight.com/index.php?lang=en_GB&word1=sejtel..
Ismét az a jó kis google !!! http://www.magyarhelyesiras.hu/
sejtelem
na meg a sejtet is meg még jó párat.....
kis nyelvtan nem ártana ugyanis selejt-nek kell hívni :D

Ha az utcán megtámad valaki de én önvédelembõl halálos sebeket csinálok neki (verekedés) akkor engem börtönbe rakhatnak? Hogyan írja a törvény?

és milyen eszközöket használhatok önvédelemre?

Legjobb válasz: Ez nem ilyen egyszerû! A lényeg: az arányossság betartása! Tehát egy faággal hadakozó támadót, nem szúrhatsz le! - Azonban az új törvények: ha például este, többen jönnek ellened, vagy saját birtokodon ér támadás, már jóval többe t enged az önvédelemre!

Ez nem ilyen egyszerû! A lényeg: az arányossság betartása! Tehát egy faággal hadakozó támadót, nem szúrhatsz le! - Azonban az új törvények: ha például este, többen jönnek ellened, vagy saját birtokodon ér támadás, már jóval többe t enged az önvédelemre!
Egyébként azt kell mondani, hogy megijedtél! Akár korlátlanul is enyhíthetik a büntetésed! (...)
...ha pl lecsapod az otthoni szamuráj kardoddal, a sötét kertedben, egy fadarabot a kezében szorongató feléd szaladó balekot...
Ha az ijedelem fõleg amiatt volt, hogy egészen távol áll tõled az agresszió, bepánikoltál stb, és az illetõ részben emiatt, részben akár alkatilag is sokkal erõsebb volt nálad, akkor az "arányosan" egész komoly kis baleseteket is megenged, de ebbe tényleg nem tartozik bele az, hogy hirtelen találtál magadnál egy húszcentis tõrt vagy egy pár boxert.
Önvédelmi eszközök használata: Ezt teljesen külön vizsgálják. Lehet például nálad egy illegális pisztoly. Ha azzal nyírod ki a támadódat, akkor lehet hogy felmentenek emberölés alól, mert jogos volt a védelmed. De ugyanakkor illegális fegyvertartásért elítélnek 2-8 évre. Ugyanígy, ha vipera, boxer, hosszú kés, kard, balta, baseball ütõ, stb. van nálad, akkor ezekkel is védekezhetsz. Lehet hogy jogos volt a védelem, azt állapítják meg, de attól még megkapod az 50 ezer forint pénzbírságot közbiztonságra különösen veszélyes eszköz hordásáért. Legálisan ezek az önvédelmi eszközök lehetnek nálad az utcán: -8 cm-nél rövidebb pengéjû/élû kés, szúró/vágyófegyver -gázspray, ami 20 grammnál kisebb töltõtömegû és nem paprika típusú -gázpisztoly, viselési engedéllyel De természetesen bármilyen, a kezed ügyébe kerülõ eszközt használhatsz önvédelemre.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1: Már nincs olyan, hogy arányosság elve! A késes támadót is agyon lehet lõni pisztollyal, mivel látszólag az életedet fenyegeti a támadással. Ölni tételesen a következõ esetekben lehet úgy, hogy azért esetleg nem büntetnek meg: -ha éjszaka támadnak rád (éjszaka=amikor már lement a nap, sötét van) -ha legalább 2-en támadnak rád -ha felfegyverkezve, fegyverrel támadnak rád (ez szinte mindig teljesül ha a másik két eset nem is, hiszen nagyon ritkán jönnek ellened csak ököllel) Ezekben a fenti esetekben azért lehet ölni (néha, lásd lentebb), mert ezekben az esetekben való támadást már úgy lehet tekinteni, mintha az a te életed kioltására irányulna. De ezekben az esetekben sem mindegy, hogyan ölsz! Alapvetõen: -"Szabad" ölni: Ha nem szándékos. Például ha úgy csapsz oda neki, hogy egy ütésbõl meghal. Ha úgy lököd el, hogy úgy esik, hogy egybõl meghal. Ha elveszed a kését és azzal egy szúrásból nyakon/fejbe/mellkason szúrod és meghal. Ha egy lövéssel ölöd meg. -"Nem szabad" ölni: Azt már nem fogják teljesen jogos önvédelemnek nézni, ha a támadódban 30 késszúrást találnak. Vagy ha miután a földre került, addig verted, rúgtad a fejét, amíg szó szerint csak agy és csontszilánkok pépje maradt a földön, a feje helyén. Vagy ha 6-szor lövöd fejbe 1 helyett. De a "nem szabad" résznél is vannak kivételek. Ezt hívják hirtelen felindultságból, vagy ijedtségbõl való túllépésnek. Például ha mész a gyerekeiddel az utcán és úgy támad meg valaki, te meg feldühödsz a támadó cselekedetén, hogy meg akarta õket támadni és 10-szer szúrod mellbe, vagy még belé lõsz miután a földre került, vagy még azután is ütöd, hogy a földre került. Akkor ezt tekintheti a bíróság ijedtségbõl vagy hirtelen felindultságból való túllépésnek, mert ott voltak a gyerekeid, te pedig nem arra gondoltál ott éppen, helyben, hogy "jaj most túllépem a jogos védelem kereteit", hanem hogy "ez a szemét bántani akarta a gyerekeimet, most vége". Szóval elég bonyolult az önvédelmi jog, ahogy láthatod.
A jelenlegi törvényt nem ismerem, régebben börtön járt érte. Egyik ismerõsömhöz 2002-ben betörtek éjszaka, 2 férfi hatolt be a házba, az egyiknél kés volt. Az ismerõsöm mindkettõt megölte egy-egy ütéssel, kihivta a rendõröket, helyszineltek, kihallgatás stb. ami ilyenkor lenni szokott. A lényeg hogy 14 év fegyházbüntetést kapott, mivel képzett kommandós volt, (lényegében anno arra képezték ki hogy képes legyen egyetlen mozdulattal is ölni és hogy öljön) így a bíróság és szakértõk tudták hogy egy mozdulattal ártalmatlanná is tehette volna õket és nem kellet volna megölni, a lényeg hogy szándékos emberölés lett a biróság és szakértõk véleménye alapján a tárgyalás vége. A 14 évbõl 11-et töltött fegyházban, 3 évet elengedtek jó magaviseletért, nemrégen szabadult. Ez nem magyarországon volt, Romániában történt az eset.
Szóval nem hogy egy esetlegesen nem csak friss, de egy másik országban történt esetet írtál le. Egy zimbabwei ismerõsömhöz betörtek ketten. Az egyiket levágta bozótvágóval, a másik betörõt meg felkötötték a falu fõterén. Mindez már 15 éve történt. Nem tudom mennyire releváns ez a jelenlegi magyarországi törvényekhez képest, de azért beírtam ide.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!